Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare
ritter |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
|
||
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|||
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Confirm tremuratul la rece. Mie îmi face cam... de 2-3 ori, dacă mă înfig în ea, până se încălzește un pic motorul (1-2 minute). După aia merge perfect, nu tremură nici la scârț etc. M-am oișnuit, așa face toate.
|
--------------------
Renault
Megane 2.2 Coupe, 1.5 dCI, 63 KW,
- B-***-**F
09/2007 If it ain't broke, don't fix it.
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
E acelasi lucru!
![]() |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
joplino |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 14 December 10 ![]() |
Salut!
Tocmai am intrat pe acest forum pt ca va rog sa ma ajutati cu un sfat. Pentru inceput precizez ca sunt posesoare (femeie) de renault megan 2, in iasi. Consider aceasta precizare f importanta, pt a va ruga sa fiti cat mai expliciti in raspunsuri si sa fiti intelegatori cu mine ![]() problema cu care ma confrunt la masina: acum vreo 2 luni de zile, fiind in trafic a facut cateva zgomote ciudate. mi-am dat seama ca e vorba de ambreaj dar am zis...cat mai merge asa il las. din ce in ce mai des smuncea la plecarea de pe loc. pana acum 2 zile cand nu am mai putut schimba nici o viteza, abia am ajuns cu ea in service. aici mi-au schimbat tot chitul de ambreaj cu disc, placa si rulment. totul perfect. cand sa plec din service, pedala la ambreaj f moale. precizez ca pana sa o duc in service, ambreajul era f tare. cum e normal sa fie pedala? si ce ma deranjeaza cel mai tare e ca se schimba groaznic vitezele!! ![]() ![]() |
--------------------
renault
megan
megan 2 2005
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Bine ai venit!
Acum ar trebui sa precizezi cate ceva despre masina:ce motorizare are,din ce an este si cati km are! This post has been edited by Catalinmodena: 14 Dec 2010, 21:27 |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
joplino |
![]()
|
an: 2004, aprox 78.000 km, motor 1.6 16 valve, benzina.
ma intreb: sa fie asa cum zic ei, sa fie cablurile de timonerie? dar de ce pana sa schimb kitul nu am avut nici o problema cu schimbatul vitezelor si acum, dupa ce am schimbat kit-ul se schimba f greu vitezele. oare is ei asa incompetenti ca nu au stiut sa monteze corect cutia de viteze? This post has been edited by joplino: 14 Dec 2010, 20:46 |
--------------------
renault
megan
megan 2 2005
|
|
VyRuZ |
![]()
|
![]() Chauffeur du Renault Group: Members Posts: 1.099 Joined: 3 December 09 From: București ![]() |
Hello și bun venit!
![]() Pedala de ambreiaj trebuie să opună un pic de rezistență la apăsare, nu să fie moale ca o cârpă. Nici tare nu trebuie să fie, că totuși nu e ambreiaj pe cablu ci hidraulic. Cum se schimbă vitezele dacă apeși până la capăt, înainte de schimbare, pedala de ambreiaj? Unde ține ambreiajul, adică, mai bine zis, cât de sus? |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
joplino |
![]()
|
inainte de schimbarea kitului era tare, opunea rezistenta undeva pe la mijlocul cursei si puteam schimba viteza.
acum pedala de ambreaj este foarte moale si nu opune rezistenta aproape deloc. bine, asta nu ma deranjeaza, ca pedala e moale ...ma deranjeaza ca se schimba f greu vitezele si parca paraie la fiecare mutare:(( |
--------------------
renault
megan
megan 2 2005
|
|
VyRuZ |
![]()
|
Bun, atunci ceva nu e OK pe acolo, dacă pedala este FOARTE moale. Pedalele mașinii trebuie să ofere un oarecare "feedback", nu trebuie să fie "moarte".
Dacă zici că mergea totul perfect până să crape ambreiajul, iar acum, cu noul kit, ai probleme, sunt șanse mari să fie vina mecanicului care ți-a schimbat kit-ul de ambreiaj. Nu sunt foarte versat în ceea ce privește ambreiajul Megane-ului 2, deci nu te pot lămuri perfect la obiect, dar fie ți-au zăpăcit ceva pe la timonerie, fie ți-au montat prost kit-ul de ambreiaj, fie ți-au montat un jeg de kit, fie nu ți-au aerisit bine circuitul hidraulic al ambreiajului. Sigur, există oricând varianta să-ți fi schimbat cutia/timoneria cu una cu probleme, cum se mai practică-n service-urile de la noi, de te duci să-ți schimbe amortizoarele și constați apoi când pleci că ai o planetară ruginită în locul ăleia noi de o aveai pe mașină... Recomandarea mea este să explici cât mai precis ce înseamnă "merge schimbătorul ca la Dacie" a.î. un coleg mai versat să te poată ajuta. Și zi-ne și cum se schimbă vitezele cu motorul oprit & ambreiajul apăsat la capăt de cursă. This post has been edited by VyRuZ: 15 Dec 2010, 02:04 |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
Instalatia hidraulica ce intra in componenta mecanismului ambreiaj are aer in ea.
Recomand aerisirea ei. Dupa aerisiredebreierea se va face cu mai multa eficient. 15 Dec 2010, 08:21: nu are nici o legatura timoneria cutiei de viteza cu mecanismul ambreiajului This post has been edited by rombul: 15 Dec 2010, 08:21 |
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
joplino |
![]()
|
multumesc pt raspunsuri. azi revin cu detalii. merg cu masina in service.
cu privire la ce mi-a zis "rombul", ideea e ca atunci cand a montat kitul de ambreaj a umblat si la cutia de viteze. |
--------------------
renault
megan
megan 2 2005
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(joplino @ 14 Dec 2010, 21:10) inainte de schimbarea kitului era tare, opunea rezistenta undeva pe la mijlocul cursei si puteam schimba viteza. acum pedala de ambreaj este foarte moale si nu opune rezistenta aproape deloc.... Eu i-am schimbat ambreiajul in vara tocmai pentru ca ma enerva cat de tare era (ma rog, era un semn de uzura clar). Dupa schimbare, pedala se actioneaza foarte usor, nici nu mi-a venit sa cred. De la ce era inainte si la ce e acum diferenta e uriasa, ai intr-adevar senzatia ca e ceva in neregula. Insa la mine se schimba ok vitezele. Pe de alta parte, toti cei care au schimbat ambreiajul au spus ca pedala era foarte moale dupa schimbare (gasesti informatia in topicul asta daca ai rabdare sa-l citesti tot), dar dupa un timp s-a intarit din nou. Deci daca mai astepti o vreme, s-ar putea sa ai o surpriza ![]() Cat despre QUOTE .... ideea e ca atunci cand a montat kitul de ambreaj a umblat si la cutia de viteze ... Cred ca ti-a demontat cutia cu totul, nu ca a umblat la ea ![]() This post has been edited by clr: 15 Dec 2010, 09:09 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Pai este normal sa umble si la cutia de viteze... cum poate sa monteze altfel ambreiajul... mergi in service sa-ti faca aerisirea si dupa aceea o sa functioneze normal... poate n-ai suficient lichid de frana in vas... sau n-a fost in stare mecanicul cand a mufat conducta sa prinda cele doau sigurante si ai pierdut lichid pe acolo...
Referitor la pedala: Megane este unu dintre masinile cu o pedala de ambreiaj destul de tare(care opune destula rezistenta la apasare)... ![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
VyRuZ |
![]()
|
QUOTE(rombul @ 15 Dec 2010, 08:19) Nu am susținut că are, mă gândeam doar că poate, separat de problema cu ambreiajul foarte moale, i-au umblat băieții și pe la timonerie cumva și asta este o posibilă cauză pt. schimbatul greoi al vitezelor. |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Timoneria aia(sunt de fapt niste cabluri) este prinsa pe niste articulatii gen bile... se declipseaza si se clipseaza la loc... nu pre are ce sa-i strice acolo... decat daca a umblat pe acolo vreun neanderthal scapat din beci...
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
rombul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 568 Joined: 28 November 07 From: bucuresti ![]() |
Forta de actionare a pedalei de ambreiaj se mareste dupa o anumita perioada de timp ca urmare a pasuirii corecte a pieselor conjugate(disc. placa de presiune)
Intervine fenomenul de autoreglare a mecanismului de ambreiaj. |
--------------------
renault
captur
- B-21- ....
0,9 tce 90 cp Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
|
|
joplino |
![]() ![]()
|
Revin cu informatii dupa ultima vizita la service.
Dupa ce au aerisit cutia de viteze, ambreiajul se simte mai tare si masina intra in viteze mult mai usor, usor tinand cont ca dimineata la plecare ramasese blocata in viteza I. Acum mai sunt probleme la viteza I si III restul functioneza normal. In cele 2 viteze nu agata dar trebuie sa fortezi putin. Dupa ce au decuplat cablurile de la timonerie au concluzionat ca cel responsabil de miscarea inainte inapoi este defect , uzat, si ca trebuie schimbat, singura problema pentru mine este ca ajunge in 8 zile si mai si costa 400 RON si nu e decat un cablu, ma gandesc ca o fi complicat din punct de vedere tehnic daca costa la fel ca un kit de ambreiaj ![]() Nu am decis daca sa comand unul nou sau caut la dezmembrari tinand cont ca foarte putine masini au avut probleme de genul acesta. Multumesc celor care mi-au oferit informatii. |
--------------------
renault
megan
megan 2 2005
|
|
VyRuZ |
![]()
|
Caută un cablu la dezmembrări, unul în stare bună, și pune-l pe acela.
![]() Mă bucur că ai rezolvat, chiar și parțail, problema. |
--------------------
Renault
- B-***-**F
|
|
joplino |
![]()
|
da da, azi cutia de viteze a mers un pic mai bine (usor). un pic de putere trebuie la vitezele 1 si 3. a 2a, a 4a si marsarierul merg perfect.
am sa rog niste prieteni sa-mi caute un cablu de timonerie pe la dezmembrari, ca nu ma pricep. multumesc mult pt sprijin! |
--------------------
renault
megan
megan 2 2005
|
|
clr |
![]()
|
QUOTE(joplino @ 15 Dec 2010, 18:44) ... Dupa ce au decuplat cablurile de la timonerie au concluzionat ca cel responsabil de miscarea inainte inapoi este defect , uzat, si ca trebuie schimbat, singura problema pentru mine este ca ajunge in 8 zile si mai si costa 400 RON si nu e decat un cablu, ma gandesc ca o fi complicat din punct de vedere tehnic daca costa la fel ca un kit de ambreiaj ![]() .... Se gasesc cablurile separat? Intreb pentru ca eu am un mic joc stanga dreapta in schimbator (probabil bucsa de la baza are joc), iar in service mi-au spus ca nu se gaseste decat timoneria completa, cu tot cu cabluri ![]() Le-am zis sa si-o bage undeva, nu dau un sac de bani sa cumpar ansamblul complet, atata timp cat cablurile sunt bune, masina intra ok in viteza samd. |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
ritter |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.169 Joined: 17 February 10 ![]() |
![]() This post has been edited by ritter: 18 Dec 2010, 15:32 |
--------------------
Fost Renault
Megane 2.2 Bicorp 1.6 16V
2007 Sport Dynamique
|
|
kosmeg |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 29 December 10 ![]() |
salutare la toata lumea am un renault megane 2 hatchback 1.5 dci 82 cai anul 2003 5 trepte 220 000 km si azi in trafic s a muiat deodata pedala de ambreiaj si nu mai intra in viteze dar nu a ramas jos pedala sta sus da e f moale nu prea ma pricep eu asa da pana o duc la un service am si eu o intrebare ce fel de ambreiaj are modelul asta pe cablu sau hidraulic si daca e hidraulic ce s ar fi putut strica la el??multumesc anticipat
|
--------------------
renault
megane
- tl08eta
2003
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Ambreiajul este hidraulic.
Nu ti-a patinat in ultimul timp, sa dea ambreiajul vreun semn ca e pe moarte? |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
kosmeg |
![]()
|
sigur e hidraulic ? am inteles de la cineva ca e posibil sa fie pe cablu....la modelul asta din 2003 ...in rest niciun semn nu a patinat deloc numai cand apasam si lasam pedala facea ca un harjait....asa f f putin ma gandesc ca daca era rulmentul de presiune mai tinea nu se strica asa deodata adica urla mai tare prima data apo ceda ...
|
--------------------
renault
megane
- tl08eta
2003
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Nu sunt sigur dar eu asa stiam ca ambreiajul functioneaza tot cu DOT4. Fiind hidraulic ar trebui sa opuna putina rezistenta, nu sa fie moale ca o carpa.
Cel mai bine viziteaza un service, acolo vei afla ce trebuie sa schimbi. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
kosmeg |
![]()
|
pai asta nu stiu sigur daca e pe cablu sau e hidraulic si acum e f moale dar sta ridicat poate ma ajuta si pe mine vreun coleg de pe forum care stie exact cum e la modelul asta din 2003 1.5 dci 82 cai daca a mai patit cineva asa ceva as vrea sa stiu un ras sigur daca e hidraulic sau cablu
![]() |
--------------------
renault
megane
- tl08eta
2003
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Hidraulic
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
kosmeg |
![]()
|
esti sigur ? si daca e hidraulic nu stii ce ar fi putut cadea la el ??
pompa sau rulmentul de presiune ambreiajul nu mi a dat semne de oboseala nu a patinat deloc 29 Dec 2010, 23:10: chiar nu stie nimeni daca e hidraulic si daca ehidraulic ce ar fi putut sa se strice rulment sau pompa ambreaj sau alte chestii....ms This post has been edited by kosmeg: 29 Dec 2010, 23:10 |
--------------------
renault
megane
- tl08eta
2003
|
|
clr |
![]()
|
Daca vrei sa stii sigur parerea noastra, da mai multe detalii despre masina. Intrucat ai scris aici, noi ne asumam ca ai Megane II (din ce vad la profilul tau esti undeva la limita dintre generatii).
Daca ai Megane II, sigur este hidraulic. Dupa ce te convigi ca e asa, verifica 2 chestii: 1. Vezi daca ai vreo balta sub masina, posibil lichid de frana scurs 2. Verifica nivelul lichidului de frana din rezervorul de deasupra pompei de frana. Daca a scazut sub conducta care duce pompa de ambreiaj, atunci foarte probabil ai o problema de etanseitate. |
--------------------
Ex Renault
Megane
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 09:13 |