Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

98 Pages « < 39 40 41 42 43 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare

sorinbad
post 14 Oct 2009, 11:30
Post #1201

Membru incepator

Group: Members
From: Timisoara

Mersi mult de lamuriri... stiu acuma despre ce e vorba smile.gif. Insa poate o functionare defectoasa a acestui cilindru sau rulment de presiune sa afecteze asa mult si functionarea pedalei de frana?

--------------------
renault megane II 1.6 16v 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
19vik
post 14 Oct 2009, 11:56
Post #1202

Membru

From: Bucuresti

Comanda ambreiajului si frana se alimenteaza din acelasi vas cu lichid. Lichidul de frana e higroscopic, apa acumulata in timp ii inrautateste proprietatile si nici nu face bine instalatiilor, motiv pentru care se inlocuieste la 4 ani dupa renault, 2-3 ani dupa alti constructori. Tu l-ai inlocuit vre-o data?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
sorinbad
post 14 Oct 2009, 12:06
Post #1203

Membru incepator

Lichidul de frana l-am schimbat in urma cu 2 luni... tocmai din cauza asta cu ambreiajul, stiam ca se alimenteaza din acelasi vas si era optiunea cea mai ieftina de implementat smile.gif, insa fara nici un rezultat, functioneaza identic ca si inainte.

--------------------
+
alabinas
post 14 Oct 2009, 17:04
Post #1204

Membru

Sa va povestesc si eu in ale Garantiei renault : am un megane din dec 2007, garantie 2 ani. In aceasta vara in august am fost la Getax Arad sa imi fac revizia de 30 000 km, plus problema la ambreiaj (tremurat la plecarea de pe loc cand e trafic mare cu multe opriri).
In august se constata ca e o problema la ambreiaj, dar plecand in concediu urma sa revin la service. Aceasta s'a intamplat marti 13.oct..
Las masina la service, cica mai trebuie sa constate odata problema chiar daca era in baza de date constatarea facuta in august.
Totul ok pana ma suna miercuri dimineata si mi se spune ca masina este super OK. "S-a vindecat ambreiaju pe timpu verii".
Merg la service eu fiind din Timisoara pana la Arad, i'au masina din service insotit de un mecanic sa le demonstrez ca se intampla si stupoare "se intampla" mecanicul constatand acest lucru (el fiind cel care de dimineatza cica a testat masina). Ajungem la service in biroul sefului la care imi aud urechile "poate fi o problema de ambreiaj dar nu suntem singuri"adika mecanicul imi spune in masina ca e problema de ambreiaj si in birou ca nu stie exact, ca trebuie dat jos pozat trimis la renault si ei constata ca e ok se face schimbul daca NU platesc eu manopera..

Ce ma intriga : au spus ca e ambreiaju dar totusi nu stiu....

PS: am fost tratat de 1 ban . Garantia renault sucks. Cred ca este ultima data cand o sa mai imi iau ceva Renault.
Pana acuma eram fan renault inrait: detin in familie Renault 19, Laguna 2, Trafic si Meganul cu pricina.
Sa nu fie problema am experienta in condus peste 300 000 km asta pt a nu se crede ca nu stiu sa conduc.

This post has been edited by alabinas: 14 Oct 2009, 17:06

--------------------
renault 19 1994 megane 2.2 privilege 1.6 - TM06UNV / TM80VOR 2008
+
mefmef
post 14 Oct 2009, 18:41
Post #1205

Membru autentic

Du-te la alt service.
Sau trimite mail la Vocea Clientului - Renault.
Poate se rezolva altfel.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.6 16V
+
rendi
post 14 Oct 2009, 19:06
Post #1206

Membru incepator

From: bucuresti

Nu se rezolva nici la Vocea Clientului....te trateaza si aia ca pe un prost...mie mi-au zis ca daca masina pleaca dupa loc e bine ,nu e nici un defect, deci "nema" schimbare pe garantie

--------------------
renault megane sedan 2 - B-32-UTX 1,6 16V lux privillege 2008
Renault Talisman 1.6 TCE
+
alabinas
post 14 Oct 2009, 20:14
Post #1207

Membru

rendi : tu ce ai facut ai asteptat sa iti pice de tot ambreiaju ?
Eu incerc la service in Timisoara si o sa vb si la vocea clientului.

This post has been edited by alabinas: 14 Oct 2009, 20:16

--------------------
+
rendi
post 14 Oct 2009, 20:48
Post #1208

Membru incepator

Astept...sa-i dau foc..nu stiu ce astept ca m-am saturat de ce nesimtire si japca e in tara asta

14 Oct 2009, 20:50:
astazi imi venea sa ma dau jos din masina si sa o las in mijlocul drumului,atat de urat tremura la plecarea dupa loc

This post has been edited by rendi: 14 Oct 2009, 20:50

--------------------
Renault Talisman 1.6 TCE
+
spy_oh_joy1389
post 14 Oct 2009, 21:40
Post #1209

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

stiu senzatia...
de cand a plecat tata din tara, si pun numai eu mana pe ea, nu mai face. nu stiu cum o freaca tata, dar el din sebastian pana in pacii ajungea cu ea tremurand ca piftia. la mine mai greu si rar apare. o data mi-a aparut cand m-am intors din delta, si tot asa voiam sa ajung in pacii. avand in vedere ca am venit de pe autostrada nu stiu cum de a apucat-o de cum am intrat in bucuresti, ca doar n-am frecat ambreiajul.

In schimb, cand nu tremura, mi se pare de vis. Mai opresc muzica, si savurez linistea din masina. Am impresia ca merge ca unsa in intervalul 5 grade-30 grade celsius. Mai mult sau mai putin, parca e mai obosita.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
rendi
post 14 Oct 2009, 22:01
Post #1210

Membru incepator

nu e de vina soferul,am fost sofer angajat si am condus multe masini si la niciuna nu am patit asa ceva (excepatand o dacia papuc diesel cand era incarcata cu o tona).Am pus mai multe persoane sa mearga cu ea si mai rau facea, eu macar m-am mai obisnuit cum sa plec .Eu am fost pana in Belgia cu ea si cum ieseam dupa autostrada incepea sa tremure.Are toane cateodata stau 2 ore in trafic si nu face,cateodata dupa o jumatate de ora nu te mai intelegi cu ea.
Service-ul mi-a spus clar: da domne e defect de fabricatie si au venit multe meganuri 1,6 cu problema asta...dar daca Renault Romania nu ne da acceptul sa-l schimbam pe garantie ce sa facem...sa-i dati in judecata...

--------------------
Renault Talisman 1.6 TCE
+
alabinas
post 14 Oct 2009, 22:01
Post #1211

Membru

la drum nu am ce reprosa merge super nu simt ambreiaju sa faca figuri, dar sa imi fie frica merg prin Timisoara cand e ora de varf... absurd

--------------------
+
rendi
post 14 Oct 2009, 22:03
Post #1212

Membru incepator

obisnuieste-te cu ideea...

--------------------
Renault Talisman 1.6 TCE
+
Meghitzanul
post 14 Oct 2009, 22:05
Post #1213

***** 4 ISOFIX

ma uit cu stupoare cum curg paginile pe tema ambreiajului la aceasta mizerie de masina si motorizare - megane 2 1.6 16v
deci nu e vorba ca nu stie tata, ca a condus nevasta, etc... si sper sa nu mai aud pe cineva vreodata ca acest ambreiaj nu prezinta un defect de proiectare/fabricatie sau ce ma-sa o fi... sau ca este vorba de "utilizare incorecta" indiferent de unde vine afirmatia: serviceuri, utilizatori, Renault Romania, samd..
personal, voi face reclama proasta la aceasta marca peste tot unde voi avea ocazia si asta va invit sa faceti si voi pentru a nu mai lua si altii tepele pe care le-am luat noi

nici nu vreau sa ma gandesc cati bani mi-a mancat masina asta in 5 ani si jumatate de cand o am cu ambreiaje, rulmenti de presiune, flanse, fulii defazoare, bobine de inductie, alternator, bielete, caseta de directie, coloana, si nu mai stiu cate fiare care au fost proiectate parca in sila

abia astept sa scoata Renaultul noul ambreiaj minune si sa vedem dupa ce criterii schimba ei ambreiajele aflate in garantie
mai mult de atat au extraordinarul tupeu sa acorde garantie (tot pe banii nostri) la mizeriile de ambreiaje schimbate, doar pentru o perioada de, atentie, 3 luni!!!!!!!

sa le fie de lumanari!!!

--------------------
VW Passat Variant 2.0TDI 170cp DSG 2008
Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004
Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000
+
ncristi
post 15 Oct 2009, 07:34
Post #1214

Membru autentic

Perfect de acord cu Meghitzanu.

La mine cum se incalzeste putin zici ca-l ia dracu. Daradaie din toate incheturile....la doar 40000km de cand a fost inlocuit. Problema este ca acest defect nu poate fi remediat. Adica , OK, il schimb dau 400E dar sa am macar garantia ca piese pusa ma tine mai mult de 1 an.

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
solidconvert
post 15 Oct 2009, 07:53
Post #1215

Donator

QUOTE(Meghitzanul @ 14 Oct 2009, 23:05)
personal, voi face reclama proasta la aceasta marca peste tot unde voi avea ocazia si asta va invit sa faceti si voi pentru a nu mai lua si altii tepele pe care le-am luat noi
*

up.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
spy_oh_joy1389
post 15 Oct 2009, 08:19
Post #1216

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

n-am zis ca e neaparat utilizatorul, ca si mie imi apare, dar la unii apare mai repede, la altii mai greu. Eventual, la toti apare.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
alabinas
post 15 Oct 2009, 09:36
Post #1217

Membru

O sa le fac antireclama ... mie ciuda ca pana acuma eram super fan renault ce CIOBAN am fost

This post has been edited by alabinas: 15 Oct 2009, 09:36

--------------------
+
Meghitzanul
post 15 Oct 2009, 11:36
Post #1218

***** 4 ISOFIX

mai oamenilor, cand mergeti in service nu va mai lasati pacaliti si nu mai acceptati gogosile celor de acolo... sa va intre bine in cap ca acest ambreiaj este un real bullshit iar asta o stiu foarte bine atat Service-urile cat si cei de la Renault Romania, Renault Franta si tot neamul lor .. iar dovada este insusi faptul ca au avut muuult prea multe reclamatii iar acum in sfarsit, dupa 6 ani de cand au scos mizeria asta de masina si exista mii de plangeri, s-au gandit si ei sa faca ceva

iar atitudinea voastra trebuie sa fie una cat mai verticala in a obtine un ambreiaj nou de la ei, atat pt cei cu masina aflata in garantie cat si cei care au schimbat ambreiajul ulterior si se comporta la fel.. si aici nu trebuie sa acceptati chitch-ul de ambreiaj pe care l-au pus pana acum pe masini ci cel pe care se lauda ca il vor pune incepand de la anul din martie sau cand naiba l-ar scoate... iar pana atunci trebuie sa va chinuiti cu ce aveti acum pe masini pentru a nu va face masina bucati de nu stiu cate ori.. cum a fost cazul meu de ex.

ceea ce trebuie sa urmariti in momentu asta este Constatare corecta si apoi imediat sa va faca Sesizare la Renault Romania

--------------------
+
sorinbad
post 15 Oct 2009, 11:55
Post #1219

Membru incepator

In cazul meu (problema detaliata cateva posturi mai sus) cei de la service reno au vorbit foarte frumos si s-au comportat ok, chiar m-au intrebat ei: "Tremura la plecarea de pe loc? Agata? Patineaza" - nu, le-am explicat ce si cum, doar ca nu au stiut sau nu au vrut sa-mi explice nimik... ar putea fi asta sau asta etc... M-au invitat la o verificare, pentru care ar fi trebuit sa platesc o gramada de bani sa dea jos cutia, masina nefiind in garantie... adevarul ca e greu sa te pronunti fara verifici inainte, dar nu accept raspuns: "la megane merge un pic diferit, trebuie sa va obisnuiti". Inteleg ca merge un pic diferit, dar nu sa rup scaunul sau pedalierul (care si scartaie cand merge greu) cand apas pedala...

--------------------
+
solidconvert
post 15 Oct 2009, 12:05
Post #1220

Donator

Tati asta cu constatarea corecta nu prea tine... Pentru ca tot ei fac constatarea si sarcinile sunt bine trasate. In alta ordine de idei mai devreme sau mai tarziu se vor convinge si restul de calitatea indoielnica a ambreiajului si nu numai.

--------------------
. . .
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
alabinas
post 15 Oct 2009, 12:08
Post #1221

Membru

Au o nesimtire in ei astea de la service e boala cronica.

--------------------
+
solidconvert
post 15 Oct 2009, 12:14
Post #1222

Donator

OFF: Asta cu service-urile cam lasa de dorit peste tot nu numai la RRO. Ce ma distrat ca ultima oara cand am facut revizia, acum vreo 3 luni au incercat sa se comporte altfel cu mine (cam stangaci cei drept) dar una peste alta au inceput sa resimta criza destul de acut... icon_mrgreen.gif

--------------------
. . .
+
Meghitzanul
post 15 Oct 2009, 12:22
Post #1223

***** 4 ISOFIX

QUOTE(solidconvert @ 15 Oct 2009, 13:05)
Tati asta cu constatarea corecta nu prea tine... Pentru ca tot ei fac constatarea si sarcinile sunt bine trasate. In alta ordine de idei mai devreme sau mai tarziu se vor convinge si restul de calitatea indoielnica a ambreiajului si nu numai. 
*

Tati, eu m-am dus cu masina incinsa la ei si imediat cum am ajuns, in secunda 2 i-am invitat la drive test cu mine la volan
apoi se urca si ei si obligatoriu nu au cum sa constate decat acelasi lucru

deci, nu ma intereseaza de sarcinile lor pt ca matur cu ei pe jos de fiecare data cand au avut tupeul sa incerce sa sustina altceva
iar daca o tin in continuare pe a lor, in momentul imediat urmator m-au pierdut de client, iar service-uri in tara asta sunt multe..
eu stiu ca lor le place doar sa urce masina pe elevator, sa desfaca busonul la ulei, sa puna altul obligatoriu de la ei din magazie si apoi sa-ti faca factura pe care sa o achiti si apoi sa pleci exact cum ai venit... ei bine, exact asta nu imi place sa o fac.
iar masinile daca se poate sa curga ca oile.. iar cand au o problema reala sa dea din colt in colt!!

iar de calitatea indoielnica ai deja 41 de pagini de convingere... altceva ce mai vrei??!!

This post has been edited by Meghitzanul: 15 Oct 2009, 12:25

--------------------
+
solidconvert
post 15 Oct 2009, 12:32
Post #1224

Donator

Nu m-am referit la mine... nu eu sunt ala care trebuie sa constate calitatea indolielnica. Eu am mai spus-o: ma gandesc sa schimb masina dar in acelasi timp si marca...So back off! wink.gif

--------------------
. . .
+
Meghitzanul
post 15 Oct 2009, 12:38
Post #1225

***** 4 ISOFIX

eu nu pot sa schimb masina... mi-e jena sa invit un posibil cumparator sa se urce la volan cu ambreiajul asta

si nici nu ma lasa inima sa o vand iarna cand nu prea face si apoi sa ma blesteme omul

iar in ce priveste marca.. sunt "fan" reno down.gif wink.gif

--------------------
+
aleksanders
post 15 Oct 2009, 12:42
Post #1226

.

From: ...

reno romania mai nou nu mai schimba nimic la cutie pe perioada de garantie, asta ar trebui sa spuna mult

--------------------
. . - . .
....
+
ncristi
post 15 Oct 2009, 13:59
Post #1227

Membru autentic

Stie cine - se potriveste placa de logan dci la cutia asta? La mine inca se mainfest OK dara daca coada la baneasa este ceva mai mare incepe distractia wacko.gif

--------------------
Renault kadjar - 1.2 tce 130 hp ZEN - 2017
Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp
Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp
Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp
+
solidconvert
post 15 Oct 2009, 14:29
Post #1228

Donator

Pai cred ca ar trebui intrebat in service... dar pe cineva cunoscut, ca daca intrebi orice mecanic pot sa-ti spun eu raspunsul dinainte(o sa-ti spuna ca nu).

--------------------
. . .
+
andrey85
post 15 Oct 2009, 15:49
Post #1229

ROCKSTAR

azi am lasat meganu' la service.Dupa ce am pus ''pilangeala'' in actiune(vorbit cu za big boss).Le-am explicat ca le las masina cat vor.Sa o faca numai.Si daca e sa constat ca iar face dupa ce o iau ...discutam altfel.Intentionez sa fac un scandal monstru:))

--------------------
Renault Megane 1.6. 16v - DJ 21 BAD 2007 Privilege
+
mefmef
post 15 Oct 2009, 16:48
Post #1230

Membru autentic

Pana la urma si Renault a fost obligat sa recunoasca, neoficial, ca ambreiajul are o problema.
Sa speram ca ambreiajul reproiectat va fi mai bun. smile.gif

@Meghitzanul, tie ti-a facut figuri ambreiajul original destul de tarziu, nu?
Asta nou e cu problema.
Din ce am observat, ambreiajele pana in face-lift erau mai ok.
S-a intamplat ceva dupa face-lift. Au umblat ori la specificatii ori la calitatea materialelor.

--------------------
Renault Megane Sedan 2006 1.6 16V
+
98 Pages « < 39 40 41 42 43 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 20:56
Dacia