Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare
ncristi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|||
andrey85 |
![]()
|
![]() ROCKSTAR Group: Members Posts: 15 Joined: 13 October 09 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 1.6. 16v
- DJ 21 BAD
2007 Privilege
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mefmef @ 15 Oct 2009, 17:48) @Meghitzanul, tie ti-a facut figuri ambreiajul original destul de tarziu, nu? Asta nou e cu problema. ambreiajul original m-a tinut 85 000 km fara sa imi tremure nici macar o data (iar sofer am fost tot eu nu altcineva)... si poate mai mergea vreo 10-20 mii dar m-a mancat undeva sa il schimb dupa care am schimbat doua ambreiaje si o volanta si degeaba.. totul a fost praf si in zadar, o gramada de bani cheltuiti aiurea si fara rost... nici nu vreau sa imi mai puna nimeni mana pe masina pana nu aud ca vin cu alta piesa reproiectata!! |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Ieri am vorbit cu un amic care lucreaza la New Kopel si stiind ca ei administreza flota celor de la Pagini Aurii, aceasta fiind compusa in mare parte din Megane-uri, l-am intrebat daca au probleme in general cu masinile. Mi-a raspuns ca in principiu dar si ca pare o masina(exact asa s-a exprimat) destul de firava si cu multe probleme dar dintre toate cea mai acuta fiind la sistemul de ambreiaj care trepideaza foarte rau la plecarea de pe loc
![]() Succes RRO ![]() P.S.: oricum faptul ca se mai strica cate o piesa nu ar fi atat de grav si de cele mai multe ori este normal poate si datorita sistemului de exploatare, daca odata cu inlocuirea s-ar rezolva problema. Dar sa stii ca o inlocuiesti si tot o porcarie pui care nu va tine este o faza de tot CENZURATU'. Asta este inacceptabil! This post has been edited by solidconvert: 16 Oct 2009, 12:20 |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
alabinas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 4 September 06 From: Timisoara ![]() |
F F F F bine , daca nu doresc sa rectifice problemele o sa ajunca sa fie la coada clasamentului la nr de masini vandute in Ro. Sper
This post has been edited by alabinas: 16 Oct 2009, 12:27 |
--------------------
renault 19 1994
megane 2.2 privilege 1.6
- TM06UNV / TM80VOR
2008
|
|
mefmef |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 17 October 06 ![]() |
Dupa cum am zis si mai sus, sper sa faca ceva, sa-l reproiecteze, sa schimbe producatorul, nu stiu ... ceva, ca e deja penibila treaba.
Sau sa-l puna in planul de revizii, sa fie schimbat la 15.000 de km. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
gafi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 26 September 09 ![]() |
acum cateva zile am ramas blocat prin traficul iesean vreo 2 ore si deodata incepe sa imi faca masina de park ar fi posedata...de fiecare data cand bagam schimbatorul in viteza 1 nu avea demaraj si incepea sa trepideze masina...aceeasi problema si in treapta a 2... am ajuns cu chiu-cu-vai acasa si a 2-a zi m-am dus la reprezentanta renault cu un taxi k sa intreb c sa fac...sa o aduc eu sau sa chem o masina sa mi-o tracteze?...am fost sfatuit sa sun la un nr de telefon pt a da datele masinii deoarece masina este luata in leasing si are garantie... am urcat megan-ul 1.5dci pe rampa masinii de tractare si inapoi la service ...acolo se uitau la mine domnii mecanici de park as spune povesti si dupa vreo ora de verificat imi comunica k aceasta masina ce are doar 44000 km corespunde d p d v tehnic si k au format o teorie in care motorina alimentata nu i-a convenit masinii sau k nu am stiut sa aleg treapta de viteza potrivita...chiar astia sunt termenii folositi...s-a urcat un domn mecanic la un test drive, a mers vreo 3 km si a spus k nu depisteaza nimic in neregula, k normal a stiut sa evite foarte bine trepidatia....acum incerc sa fac si eu acelasi lucru nemaiturand masina aproape deloc si plecand k ultimul mosneag de la semafor...ce sfaturi imi dati?...servicce-ul unde am fost este amplasat la cateva sute de metri de metro...ce solutii am?...cum pot sa fac ca masina sa functioneze k inainte???
|
--------------------
renault
megane sedane
- B91UEG
2008
|
|
pastia |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 81 Joined: 6 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Stiti ca si eu am schimbat ambreiajul de mai multe ori. Prima oara a revenit problema dupa doar o saptamana (deci pun sub semnul intrebarii lucrarea executata la masina mea). Apoi am schimbat iar, m-a tinut cam 2 - 3 luni, apoi la fel, tot 2 -3 luni, si de atunci am 7 luni. Intre timp, am capatat experienta, si pot spune ca ambreiajul este acum foarte aproape de capatul vietii normale (adica va incepe sa trepideze), insa macar acum m-a tinut mai mult!
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 1.6 16v
- ---
2007
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
@gafi
Stiam ca dci-ul nu a avut problema asta....doar 1.6 benzina. Vezi sa nu fie altceva. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
alexjackal |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 17 October 07 From: bucharest ![]() |
si dci are aceiasi problema dar se manfiesta mai greu pt ca pleaca mai usor la relanti, nemaifiind nevoie sa se frece ambreiajul la plecare asa mult. aici depinde de stilul de condus un pic......dar oricum sunt niste nenorociti infecti.....
|
--------------------
Renault
Megane II
SEDAN phase 2 apr 2006 1.5 dci 80bhp euro 3
|
|
andrey85 |
![]()
|
![]() ROCKSTAR Group: Members Posts: 15 Joined: 13 October 09 ![]() |
mi-au dat masina in weekend inapoi dupa 2 zile de stat in service.Ce sustin ca au facut: schimbat bujii, resetat computer, reinvatat pedala si mi-au facut ei un plin de "benzina curata".Si au mers cica "aprox. o ora si a mers ceas masina"!Intr-adevar a mers ceas si la mine pret de "un ceas" dupa care a facut din nou "tremuratul" respectiv.Astept sa se agraveze din nou ca sa ma duc peste ei.Incep sa cred ca nu sunt sanatosi la cap!!!
|
--------------------
Renault
Megane 1.6. 16v
- DJ 21 BAD
2007 Privilege
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Pai daca te-ai dus la Redac.Si mai ai si pile!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(mefmef @ 16 Oct 2009, 17:44) Dupa cum am zis si mai sus, sper sa faca ceva, sa-l reproiecteze, sa schimbe producatorul, nu stiu ... ceva, ca e deja penibila treaba. Sau sa-l puna in planul de revizii, sa fie schimbat la 15.000 de km. ![]() de reproiectat sa-l reproiecteze, dar sa faca si rechemari, nu sa-l schimbam pe banii nostri. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Dhragosh |
![]()
|
![]() Membru forum.reno.ro Group: Members Posts: 284 Joined: 12 February 08 From: Bucharest ![]() |
corect
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan Privilege+ 1.6 16V 110HP
- B-91-DHR
2007
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Stie cineva daca pe Megane 3 este tot acelasi ambreiaj? Dupa motorizare asa pare... si atunci stau si ma-ntreb ce va face sa credeti ca vor schimba ceva?
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Pe Megane 3 e cutie in 6 trepte, probabil ca e si alt ambreiaj.
|
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
mefmef |
![]()
|
Pe Fluence la 5 trepte poate o sa fie acelasi.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
FLORIN_SB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 19 October 09 From: SIBIU ![]() |
SALUT,
Si megan-ul meu prezinta aceleasi simptome.Am vazut k multi au probleme la cel cu motorul de 1.6...Al meu e de 1.4, din 2008 si ce sa mai zic ca am doar 8000 de km facuti si deja a inceput sa tremure masina cand plec de pe loc.Sincer credeam ca am uitat eu sa conduc ![]() 24 Oct 2009, 13:59: Am uitat sa intreb...Stie cineva?...Dak mergi asa cu masina cu trepidatiile respective poate afecta si altceva?Se poate strica si altceva la ea? This post has been edited by FLORIN_SB: 24 Oct 2009, 12:59 |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN
- B85JUR
2008/MEGANE II SEDAN/1.4 16V/100 CP/MANAGER
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
teoretic, ambreiajul nu intra in garantia masinii, dar daca se observa ca este o uzura neuniforma a ambreiajului, defect de fabricatie, se schimba. Practic, cei de la service o sa te abureasca ca e benzina proasta si o sa faca tot ce e posibil sa nu-l schimbe. Cand incepe masina sa trepideze sa faca urat, sa fugi direct la vre-un service si ii zici ca masina scartaie sau altceva, ca daca ii zici de ambreiaj e posibil sa o tureze si sa ridice brusc piciorul de pe ambreiaj ca sa treaca de momentul in care face urat.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
FLORIN_SB |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 15 Joined: 19 October 09 From: SIBIU ![]() |
Ok am inteles, dar eu ma gandeam sa mai astept sa vad daca tremuratul devine mai puternic si mai des pentru ca nu face chiar intotdeauna si abia apoi sa merg la service.Are ceva daca mai merg asa un timp cu masina?
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN
- B85JUR
|
|
qwertyuiop |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 247 Joined: 22 March 09 From: Buc ![]() |
io merg de vreo 8000 km cu trepidatii , pana acuma nu are nimic , nu vad ce sa se strice altceva , la mine la rece patineaza si la cald tremura , dar m-am obisnuit . poate pana il schimb io mai scot si astia un ambreaj mai calitativ , si daca era din carton tinea mai mult ,,,
|
--------------------
-
-
-
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
florin, mie mi-a aparut trepidatul pe la 15000 prima data, si acuma am 22000. Cand face e enervant si nu reusesc sa scap, dar face destul de rar. Oricum, m-am obisnuit sa debreiez repede ca sa treaca de faza cu trepidatul, si nu cred ca e bine nici asa.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
FLORIN_SB |
![]()
|
O sa vad ce o sa fac.Sper doar sa nu se accentueze trepidatiile k dak nu o sa merg la reprezentanta si vad eu ce o sa rezolv
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE SEDAN
- B85JUR
|
|
mefmef |
![]()
|
Ambreiajul intra in garantia masinii daca nu ai depasit 50.000 km.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
Fuzz |
![]()
|
![]() gHIdusul Group: Members Posts: 1.013 Joined: 21 October 06 From: RFG ![]() |
Nu erau doar componentele trenului de rulare (amortizoare, bielete) pana la 50k ?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan Luxe Privilege 2.2 - 1.6 16v 110cp
- B-XX-FUZ
Decembrie 2006
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
eu stiam ca dupa 30 000 se considera uzura normala.
garantia nu acopera ambreiajul, scrie in garantie(discuri de frictiune, stergatoare etc) dar daca se observa ca este defect de fabrica, ar trebui sa il schimbe. This post has been edited by spy_oh_joy1389: 25 Oct 2009, 13:57 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
|
|
Mariusgl |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 320 Joined: 28 September 09 From: Galati ![]() |
Eu va zic ceva...de ce sa tot schimbati ambreiajul cand puteti face ca cei de aici?? http://www.reno.ro/mai-apasati-ambreiaj-ca...rt-t162095.html
![]() ![]() ![]() This post has been edited by Mariusgl: 25 Oct 2009, 21:21 |
--------------------
Renault Megane
Business Line
- GL-35-MRS
1.6 16v 2008 Bă!Aprinde naibii farurile alea că-i noapte!
|
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
Eu din cate stiu la garantia extinsa sau cea normala, orice problema pana in 50.000 sau ani indepliniti ai garantie bara la bara.
Si problema asta e defect de fabricatie deci nu ar trebui sa fie probleme la schimbat. |
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
mefmef |
![]()
|
Eu zic ca in garantia normala se aplica pana la 50.000 km. Cel putin eu asa am inteles din carnetul ala de garantie.
http://www.reno.ro/index.php?act=Attach&ty...t&id=1627423036 In garantia extinsa ambreiajul este exclus. Asa scrie in contractul de garantie extinsa. |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
Wolverine |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.085 Joined: 6 September 07 From: Galati ![]() |
La garantia extinsa ai acceleasi "garantii" ca si la cea intiniala. Cand am luat masina am avut 2 ani si 50.000, am extins-o un an si am 3 ani si 50.000.
Aici ma refer si la trenul de rulare, si restu care erau limitate pana in 50.000 de km. This post has been edited by Wolverine: 26 Oct 2009, 13:22 |
--------------------
Renault
MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion
Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 20:14 |