Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare
![]() ![]() ![]() |
Probleme ambreiaj Megane 2, Indiferent de motorizare
solidconvert |
![]()
|
||
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|||
Johnny |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 20 February 04 From: Pitesti ![]() |
salut
si eu am o problema cu ambreiajul : in viteza I la plecarea de pe loc in momentul in care eliberez pedala de ambreiaj se aude un fel de sunet de frecare concomitent cu punerea in miscare a masinii, acest sunet inceteaza imediat ce am eliberat pedala cu totul. mentionez ca masina are 30000km. si ambreiajul se comporta absolut perfect in orice situatie mai putin acest zgomot. are cineva vreo opinie? mentionez ca este vorba despre un diesel de 1,9 cu 6 trepte de viteza. multumesc ! |
--------------------
Renault
Megane Estate 1,9 dci
2006, Trabant 601 S de Luxe 1988
|
|
radu83 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 22 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Am schimbat ambreiajul azi la APAN Braila. Mare mi-a fost surpriza cand mi-au zis ca a fost montata siguranta de la piulita de la capul de planetara prost ( la ultima schimbare de ambreiaj - Cobalcescu). Au fost nevoiti sa forteze si sa strice filetul si m-au pus sa aleg:
- sa repar la un strung filetul - scot 16 mil din buzunar pt piesa si stau 3 sapt fara masina ( pana vine planetara ) Evident am ales prima varianta ... dar mi-e sila, mi-e scarba de toti meseriasii de la service-urile reno' schimbarea + geometrie roti ( ceruta de mine pt ca statea volanul strmb ) m-a ajuns la 1500 ron ( 20% discount la piese ca sa ma fidelizeze ![]() This post has been edited by radu83: 11 Sep 2009, 19:33 |
--------------------
Renault
Megane 2.2 / Passat B6 ---
1.6 16v / 1.4 TSI
|
|
Duyu |
![]()
|
![]() Membru dependent de forum Group: Members Posts: 2.259 Joined: 10 March 06 From: B u c u r e ș t i ![]() |
Deci ai schimbat kit-ul pe banii tai?
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Symbol
1.5 dCi, 65 CP - with Vredestein Snowtrac 3 An Fabricație: 2006 Kilometraj: ~95.000 km |
|
valentinv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 12 September 09 ![]() |
Voi nu vreti sa recunoasteti problemele cu ambreiajul.Noi inainte am avut numai carute si asta e prima masina de unde sa stim noi sa debraiem ???Eu am avut circa 10 masini inainte si nu am avut asemenea probleme .Cu actuala am schimbat un kit la 10 000 acum am 25 000 si face din nou.Toate masinile din trecut a mers asta nu (nu stiu sa debraiez) .Un ambreiaj ar trebui sa tina circa 100 000 miii si scoala daca ar fi tot ar tine 60 000 dar nu tine fiindca e o problema acolo din fabricatie.Nu ne mai aburiti cu raspunsuri eronate!!!
This post has been edited by valentinv: 12 Sep 2009, 21:17 |
--------------------
renault
megane 2
2007 By renault marfa adevarata.
|
|
dumitrescuandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 16 December 08 From: Curtea de Arges ![]() |
de ceva timp a inceput sa patineze si dragul meu ambreiaj la cel de 1,6.problema e ca nu patineaza mereu.am fost cu masina la Amat si cand sa`i arat lu` nenea cum face masina n`a mai vrut sa patineze.masina pleca perfect de pe loc.nu stiu cum sa`i demonstrez celui de la service ca ambreiajul chiar e dus. mi`a spus sa vin cu masina cand patineaza si sa`i arat cum face.faza e ca trebuie sa ma duc din Curtea de Arges la Pitesti si ma gandesc ca atunci cand ajung in service iar nu mai tremura cand plec de pe loc.si cand ma gandesc ca mai am doar 3 luni garantie...
![]() |
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Pai fa-l sa patineze.Daca ti-e mila de masina da-o la un prieten si spune-i ce are de facut.Ca dupa ce expira garantia,il schimbi pe banii tai!
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Patineaza-l putin pana se incalzeste, atunci apar trepidatiile.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
cati km are masina ta Andrei?
|
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
DanCVA |
![]()
|
![]() Membru care arde gazu'... accelerand Group: Members Posts: 4.267 Joined: 23 December 07 From: Bucuresti ![]() |
Plimba-l prin Pitesti 2 ore. Daca vii de la Curtea de Arges pe drum intins se raceste si nu mai face figuri.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2007/Expression/Keyless-Go/MP3/6CD
- B 82 KVA
Changer/Autolights/CC/Heated seats/Tuxedo/1.6 16V Repar oglinzile de Megane 2, Senic 2 si Clio 3.
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Teoretic sunt obligati sa-l schimbe cat timp este masina in garantie. Dar sa vezi ce rad daca il rupi in doua si dupa aceea te duci la aia la service si iti spun ca n-are numic si prin urmare nu ti-l schimba
![]() |
--------------------
.
.
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
dumitrescuandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 16 December 08 From: Curtea de Arges ![]() |
l`am patinat prin pitesti cam 30 de minute...incepuse sa`mi fie mila rau de masinuta.pana la urma o sa astept sa se incalzeasca bine p`aici prin C de Arges si dup`aia ma mai plimb cu ea si prin pitesti.masina are 34000 km
![]() |
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
vezi cat de mult fortezi ambreiajul ala pt ca daca la demontare se constata ca ai discul albastru, atunci e posibil sa ti-l scoata din garantie!!
dar totusi nu stiu de ce a inceput deja la 34kkm sa-ti patineze... deci tu zici ca nu tremura la plecarea de pe loc ci doar patineaza.. |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
valentinv |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 7 Joined: 12 September 09 ![]() |
Ambreiajul are garantie pina la 50 000 mii asa se poate schimba de 10 ori daca e nevoie daca ei nu sunt in stare sa in faca sa mearga fara probleme.Si eu am schimbat o data la 10 000 si trebuie sa schimb iar la 25 000 dar astept sa se accentueze.Ideea e ca nici mia nu imi convine sa umble fraieri de atitea ori, meseriasi de azi sunt de pus la rama si dat foc.
|
--------------------
renault
megane 2
2007 By renault marfa adevarata.
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
de expresia "scos din garantie" ai auzit?
din pacate se cam practica prin service-uri ... !!! |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
alexjackal |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 17 October 07 From: bucharest ![]() |
incerc sa comentez scurt si la obiect :
kitul de ambreiaj (materialul de frictiune nu este cu nimik mai prost decat la altii) diferenta majora este volanta si placa de presiune. Acestea 2 de la incalziri repetate urmate de o racire graduala sau nu duc la pierderea planeitatii (se deformeaza) Rezultatul este un contact imperfect cu discul de ambreiaj; ca urmare a acestui lucru discul se va incinge si mai tare pt ca incearca sa transmita acelasi cuplu cu o suprafata de contact mai mica si se reface ciclul vicios ducand la o deformare din ce in ce mai mare..... simptome tremurat la cald la demontare se vor observa uzuri neuniforme ale discului datorate contactului imperfect si eventual colorarea in nuante de albastru a volantei (in etapele avansate de degradare) Vina principala materialul: volantei si placi de presiune prost circumstante agravante: incepatori care ambreiaza si debraiaza usor (frecare maxima caldura maxima); oameni fara talent in "ale condusului" care pleca cel mult din ambreiaj fapt ce forteza ambreiarea lenta un sofer exceptional va reusi sa scoata un nr mai mare de km dintr-un astfel de ambreiaj dar rezultatul final va fi acelasi problema este mai pregnanta la benzinare care necesita turarea motorului la plecare de pe loc spre deosebire de 1.5 dci care pleca foarte linistit la 1200-1300 rpm pe langa ca volanta de la 1.6 16v este proiectata sa suporte mai putin cuplu deci mai putin anduranta la frecari excesive concluzia este parerea mea personala de inginer auto (somer) si confirmata neoficial de numeroase persoane de la renault tot neoficial renault stie de problema si va incerca sa remedieze eu personal voi solicita renault sa participe financiar la inlocuirea volantei pentru ca sunt perfect raspunzatori de calitatea pieselor chiar si dupa garantie mai ales ca a fost remediat pe timpul garantie o data (macar piesa) am discutat cu cineva si teoretic e posibil |
--------------------
Renault
Megane II
SEDAN phase 2 apr 2006 1.5 dci 80bhp euro 3
|
|
steffannel |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 10 May 09 ![]() |
..salutare ..as avea si eu o intrebare...cand plec de pe loc mai repede se aude un carait deranjant..daca plec usor (ridic usor ambreajul) nu se mai aude zgomotul...
..mai mult..cand stau pe loc motorul are o tonalitate iar cand calc ambreajul se aude un vajait usor.. ..intrebarea era daca trebuie sa-mi fac griji....ceva recomandari ??? Ms |
--------------------
renault
renault
2006
|
|
tr_viorel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 558 Joined: 11 January 08 From: Craiova, Dolj ![]() |
Rulmentul de ambreiaj! Urmeaza schimbarea.
|
--------------------
RENAULT
Megane 2.1
dec. 2005-confort expression, 1,5dci, 101HP
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
alexjackal foarte bine pusa problema, am spus si eu de chestia ca totu tine de sofer, simtome de scuturat ambreaju am si eu la dci, dar daca stii sa dozezi ambreajul la plecarea de pe loc nu mai face, uni au spus ca nu e treaba lor sa faca asta la fiecare debraiere, ca de aia si au luat masina de 17 mii noua, spre surprinderea mea am vazut scuturaturi din astea si la celebrele nemtoaice, si atunci imi aduc aminte de ce zicea taica-miu cand ii scuturam zambilica lui (dacia
![]() |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
mefmef |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 275 Joined: 17 October 06 ![]() |
Ceva noutati cu ambreiajul?
La Cobalcescu zic ca nu mai schimba deocamdata. Asteapta precizari suplimentare de la Renault Romania. Inteleg ca se lucreaza la un reper nou, dar oare cat va dura? |
--------------------
Renault
Megane Sedan
2006 1.6 16V
|
|
Cristilica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(alexjackal @ 19 Sep 2009, 02:34) incerc sa comentez scurt si la obiect : kitul de ambreiaj (materialul de frictiune nu este cu nimik mai prost decat la altii) in ambreia ................................................... Foarte corect. Mie chiar mi-au schimbat volanta pe garantie, care era foarte albastra. Dupa 10000 Km a inceput sa faca la fel, dar m-am obisnuit eu sa plec mai usor, ma ajuta si cuplul. Vad ca nu sunt decisi cei de la Renault ce sa faca in continuare. Pai sa-i ajutam. Propun sa le atragem atentia intr-un fel, pe data de 10 si 11 octombrie cand se tine in Bucuresti evenimentul "Renault F1 Roadshow". Le facem o surpriza? |
--------------------
Renault
Talisman Intens 1.6 TCE cu trapa
2017
|
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
ar fi ceva inedit si probabil socant sa manifestam pentru a le atrage atentia ca is bat joc de clientii lor, mi ar face placere sa le zic vre-o 2 vorbe, sau un mars al tacerii, dar asta ar deranja alti oameni nevinovati
![]() |
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
- -
26-10-2007
|
|
Cristilica |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 365 Joined: 8 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu ma gadeam la un banner.
|
--------------------
Renault
Talisman Intens 1.6 TCE cu trapa
2017
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
azi mi-am zis: trebuie sa ma duc pana la otopeni si ma intorc pe la 8. sa vezi trafic! sigur incepe ambreiaju sa faca figuri! o sa innebunesc! macar merg la service sa vada aia cum face, macar sa ma puna pe lista la schimbat ambreiaj...
dar de unde... am masina cu personalitate, cand stie ca ma gandesc ca sa o duc la service nici greierii nu ii mai aud. am frecat-o mult prin bucuresti azi si n-a tremurat nici macar o data. o sa inceapa cand mi-e lumea mai draga si n-am timp sa ma ocup de ea, sunt sigur. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
solidconvert |
![]()
|
OFF: faza asta este internationala... se stie
![]() |
--------------------
.
.
|
alabinas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 104 Joined: 4 September 06 From: Timisoara ![]() |
Acelasi lucru l'am patit si eu... merg la service le zic la ingineri ca am probleme cu ambreiaju, imi zic sa il incalzesc si incept oprit plecat de pe loc in disperare, plecat cu frana de mana siiii intr-un final de vreo 20 min incepe dar silentios
![]() |
--------------------
renault 19 1994
megane 2.2 privilege 1.6
- TM06UNV / TM80VOR
2008
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
alabinas am vazut ca avem cam aceleasi probleme si ma refer la bataia aceea in volan si cu ambreiajul si amandoi o avem fabricata in 2008. Sunt curios ce diagnostic iti dau cu volanul si daca reusesti sa schimbi ambreiajul pe garantie. Poate am si eu timp sa o programez in octombrie sa vada ce e cu volanul si sa scap si de greieri. Numai de bine sa auzim!
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
mai demult postasem niste mesaje cum ca tremuratul imi aparea chiar la prima ora de dimineatza, adica cand era rece rece...initial spuneam ca nu ii dadeam gaz destul si fiind rece motorul se inneca si tremura....asta in conditiile in care in rest ambreiajul e impecabil, si sper sa ramana asa ...
zilele astea cand a plouat si s-a racit vremea....ce sa vezi....dimineata aceleasi simptome...cu accelerare f usoara pleaca fara probleme, cu plecare undeva pe la 1200 se scutura masina faza misto e ca asta a tinut cam cat sa se incalzeasca un pic ambreiajul, pt ca dupa aia nimic, pleca fara probleme cu acceleratie concluzia mea: peste noapte, in cazul meu daca ploua si e umiditatea mare sau cand e frig, materialul de frictiune sufera de ceva probleme, in sensul ca ori prinde umezeala, ori e prea rece sa faca priza buna, asta pana se incalzeste un pic pt ca dupa aia nu am probleme |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
A incercat cineva un kit non-reno? Aceeasi problema o am si eu. Dupa ce primul kit m-a tinut 90000km in conditii destul de dificile al doilea a inceput sa faca urat - tremurat la cald - dupa 40000km.
Ma gandesc sa-l schimb cu unul sacks sau luck sau oricare altul numai original sa nu fie. A picat exact dupa ce a iesit din garantie - la 1 an ![]() Piesele de origine sunt niste rahaturi scumpe. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
alexjackal |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 47 Joined: 17 October 07 From: bucharest ![]() |
o parere neavizata:
un kit de originie inseamna un produs ambalat in ambalaj stantat renault. dar in interior se afla tot piese lucas trw sau sachs sau cine mai face ambreiaje (am zis la intamplare nu shtiu daca aia sunt producatorii) care este diferenta: sachs are anumite norme de calitate si anumite specificatii tehnice pt produsele lor care indeplinesc anumite standarde din industria auto. incepand de la aceste valori cei de la renault fac precizare ce le convine si ce nu si rezultatul este un produs care arata la fel se ambaleaza in alta parte si cel mult difera din punct de vedere al timpului de "calire" "revenire" sau a procentului de x material din aliajul repsectiv aceste cerinte sunt de obicei modul renault de a potrivi produsul la autovehiculul la care urmeaza a fi montat sau de a potrivi pretul acestuia la politica societatii comerciale. atentie multe din procesele prin care trece o piesa destinata industriei auto sunt destinate asigurari calitatii/fiabilitatii si nu functionabilitatii. de ce nu scrie sachs pe cutie??? simplu cateodata produsul din cutia renault nu corespunde cu normele de calitate impuse produsului din cutia sachs atunci numele sachs ar avea de suferit daca produsele se dovedesc a fi proasta... dar nu intotdeauna se intampla asa. sunt convins ca multe din produse branduit de o firma sau alta (renault, vag etc) sunt mai proaste decat cele aftermarket din motive financiare dar isi fac treaba foarte bine acolo unde sunt puse dar diferenta e ca acestea merg bine doar acolo nu si in alta parte, spre deosebire de produse vandute sub numele unor prod de piese care sunt supuse montajului in diferite autoturisme si trebuie sa se descurce la fel de bine in fiecare. pt cei ce vor un kit aftermarket sar putea sa mearga mai bine dar o sa fie mai scump sau sar putea sa mearga mai prost si tot mai scump o sa fie depinde daca produsul achizitionat renault este subdimensionat fara produsul de refereinta sau supradimensionat........ cand zic sub/supradimensionat nu ma refer strict la dimensiuni ci la intreaga gama de specificatii la care este supusa grupa elementelor din transmisie: volanta kit ambreiaj si placa de presiune de exemplu la mine dupa o inlocuire completa(kit volanta si placa de pres) de ambreiaj la 25000 km (sau asa au zis ei) acum (51000) este aproape in aceiasi stare, adika in treapta 1 cand se transmite cel mai mare cuplu motor apar patinari chiar si la functionarea la relanti. Adica cu treapta 1 cuplata mergand cu viteza coresp turatiei de mers in gol se aude un sunet metalic de frecare periodic. acest sunet dispare daca apas pe ambreiaj. de tremurat tremura doar dupa ce o alerg un pic e inca la inceput. ![]() scuze de greselile de tipar m-am grabit si mie lene sa corectez This post has been edited by alexjackal: 4 Oct 2009, 17:49 |
--------------------
Renault
Megane II
SEDAN phase 2 apr 2006 1.5 dci 80bhp euro 3
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 01:31 |