Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 5 6 7 8 > 
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

boicot la benzinarie, poate gasesc cativa sustinatori si pe aici

mariusd4
post 5 Jan 2011, 09:19
Post #181

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti

Am tot citit pe net si mi-a venit in minte o forma de boicot : Timp de o luna de zile sa nu alimentam de la petttrom de exemplu (cel mai mult pe asta l-as boicota, e romaneasca,avem petrol in tara nu se justifica pretul), apoi prin rotatie. Chiar daca castiga altii cei din luna respectiva vor avea sigur de pierdut, cel putin asa putem afecta pe fiecare intr-o mica sau mare masura. Stima

This post has been edited by mariusd4: 5 Jan 2011, 09:20

--------------------
Renault/Skoda Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia - B 112 ... 2007/2010/2014/2012/2019
"Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatabobu
post 5 Jan 2011, 10:06
Post #182

membru

Voi chiar nu va dati seama ca urlati in fata cui nu trebuie?
Voi nu va dati seama ca pretul combustibilului creste din cauza majorarii accizei? Cand TVA-ul a crescut de la 19 la 24 la suta, tot benzinarii au fost de vina pentru scumpirea carburantului?

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
mariusd4
post 5 Jan 2011, 10:16
Post #183

Membru autentic

Tatabobu, la noi acciza este 350 euro pe tona, la austrieci, nemti e 650 euro pe tona, pretul benzinei este la fel. La noi 40 % e din productie interna, la ei nu e un gram, etc etc. No comment
Daca ar mai exista gram de solidaritate civila in tara asta saracita de hoti masurile noastre ar avea ecou. Spune-mi tu, daca ai fi patron de benzinarie si nu ai vinde nimic timp de o luna ti-ai pune vre-un semn de intrebare ?
Ca sa nu mai vorbesc de ilegalitatea taxelor de drum care conform legislatiei nu trebuie sa fi taxat de 2 ori pentru ceva : in accize este cuprinsa si taxa de drum de mai platesc rovinieta ? de ce platim taxa de pod ? si asta este un exemplu. Romanii s-au obisnuit sa fie suprataxati, sa spuna ca le este greu dar sa nu faca nimic. Stima

This post has been edited by mariusd4: 5 Jan 2011, 10:17

--------------------
Renault/Skoda Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia - B 112 ... 2007/2010/2014/2012/2019
+
tatabobu
post 5 Jan 2011, 11:04
Post #184

membru

Marius, pretul nu-i acelasi. E diferenta de la 1.39 (De) la 1.17 (Ro) litrul. Zici ca-s 300 de euro in plus pe tona la acciza. Un litru de benzina are vreo 0.71 - 0.77 kg. Hai sa luam 0.75, sa iasa rotund calculul. Deci tona de benzina se transforma in 1333 de litri. Cei 300 de euro in plus de la acciza pe tona ajung sa fie vreo 22.5 centi pe litru. E, adauga acum 22.5 centi pretului din Ro si vezi daca nu-ti iese pretul din De.
Chestia cu "cat costa s-o produc" e total irelevanta, pentru ca intr-o relatie comerciala mai conteaza si cati posibili cumparatori exista la un anumit nivel de pret.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
mariusd4
post 5 Jan 2011, 11:22
Post #185

Membru autentic

Atunci in Luxemburg de ce este 0.60 Euro litrul ? Care este rationamentul ? Ei nu au productie interna ca si noi si cumpara barilul (160l) tot cu 80 euro, doar ca noi cumparam 60% restul este productie interna. Mie mi se pare in continuare hotie nejustificata ! Si da boicotul benzinariilor este justificat. Stima

This post has been edited by mariusd4: 5 Jan 2011, 11:22

--------------------
+
tatabobu
post 5 Jan 2011, 11:31
Post #186

membru

S-ar putea ca-n Luxemburg sa nu fie accizati combustibilii.

--------------------
DACIA 1300 1995
+
Speedy
post 5 Jan 2011, 14:38
Post #187

Membru donator

From: Anytown USA

Azi mi-am facut abonament la metrou. Fac aproape dublu ca si timp dar ies de 10 ori mai ieftin cu metroul. (27 de lei abonamentul - ~ 300 de lei benzina pe luna).

--------------------
.... ... ....
Opel Astra J Innovation 2012 2.0 CDTI Ex Logan Prestige 1.6 16v
Suzuki XF650 Freewind 2001
Specialized Carve Expert
+
vijelie
post 5 Jan 2011, 14:57
Post #188

membru violet

QUOTE(mariusd4 @ 5 Jan 2011, 09:19)
Timp de o luna de zile sa nu alimentam de la petttrom de exemplu (cel mai mult pe asta l-as boicota, e romaneasca,avem petrol in tara nu se justifica pretul)
*

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Mestere, sa nu avem vorbe: NOI, ROMANIA, NU MAI AVEM NIMIC. DOAR DATORII.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
rtBK
post 5 Jan 2011, 15:17
Post #189

Unique like everyone else

multi uita asta din pacate...

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Axe
post 5 Jan 2011, 16:32
Post #190

Membru autentic

QUOTE(Speedy @ 5 Jan 2011, 15:38)
Azi mi-am facut abonament la metrou. Fac aproape dublu ca si timp dar ies de 10 ori mai ieftin cu metroul. (27 de lei abonamentul - ~ 300 de lei benzina pe luna).
*

Un om intelept, iata una din metode, dar nu toti vor pt ca s-au nascut in masina !!! La asta adauga nervii in minus si uzura masinii(consumabile, componente etc) si vezi ca esti mult mai castigat ! smile.gif

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
Adi86
post 5 Jan 2011, 16:36
Post #191

Membru autentic

From: Lausanne, Switzerland

Aseara am pus benzina de 98 la 1.74 CHF/l adica 5.88 Ron/l. Nu are rost sa raportez la veniturile din RO ca mi se face rau.

In fine, astia au salarii aici de ordinul miilor de CHF/luna si cu toate astea multa lume vine la munca cu busul sau bicicleta. Am colegi care vara vin in porsche/ferarri sau lambo (si nu vb de 1-2 ci de cateva zeci) iar acum iarna vin toti cu busul sau chiar pe jos cu toate ca si-ar putea permite toti sa chiar si 100 de plinuri pe luna.

Cererea va dicta preturile. Facem noi boicot acuma. Dar peste 2 saptamani ce facem? dar peste 1 luna? dar peste 1 an? suntem dispusi sa renuntam la masina in pofida mersului pe jos sau cu metroul/busul?

--------------------
Renault Megane Sedan 2008
+
Axe
post 5 Jan 2011, 16:44
Post #192

Membru autentic

Masina este pentru carat obiecte grele si voluminoase si pentru concedii/weekend ! In rest, chiar daca nu vreti bicicleta, mersul pe jos pana la statiile de transport in comun poate reprezenta un minimum de miscare pe ziua respectiva, treziti-va oameni buni(vb lui St. Banica Jr.) ! smile.gif

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
+
eugenTL
post 5 Jan 2011, 16:56
Post #193

Membru autentic

From: Tulcea/Bucuresti

Ca sa se schimbe ceva in Romania, ar trebui sa punem cativa oameni intr-un apartament de 3 camere, poate chiar 2, ca nu sunt multi, si la restul DAT FOC. E nevoie de renastere, pt ca omul nu se poate schimba din pacate, mai ales romanul.

--------------------
Renault Megane II my edition (18+low+r26 look)
+
Markos
post 5 Jan 2011, 17:28
Post #194

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(eugenTL @ 5 Jan 2011, 16:56)
Ca sa se schimbe ceva in Romania, ar trebui sa punem cativa oameni intr-un apartament de 3 camere, poate chiar 2, ca nu sunt multi, si la restul DAT FOC.

Cu benzina?

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
mitzunator
post 5 Jan 2011, 18:19
Post #195

Membru autentic

From: Craiova

nu cu benzina ca e scumpa facem cu cremene ca pe Discovery.apropo am luat un abonament la tramvai in CRaiova wink.gif si mai smecher merge pe curent.lasand gluma l ao parte in Craiova se mai face ceva? cand? astept SMS 0766762751

--------------------
Renault Megane 2 2008
[B][SIZE=7][COLOR=green]Megane 2 berlina 1,5 dci km
+
Tamango
post 5 Jan 2011, 20:51
Post #196

Biciclist

Eu am alta propunere: sa pazim benzinariile si sa-i batem pe cei care alimenteaza. Asta da boicot ... nu esti cu noi, esti impotriva noastra. Te facem noi sa nu alimentezi ... pai ori suntem golani ori nu mai suntem radmasa.gif

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
St
post 5 Jan 2011, 23:18
Post #197

Membru

pret-benzina-romania-ue.png

This post has been edited by St: 5 Jan 2011, 23:18

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
mitzunator
post 6 Jan 2011, 12:15
Post #198

Membru autentic

From: Craiova

Bravo vad ca numai glume avem in cap.sper s ao faca 10 lei litru sa va vad atunci cum va rugati sa iesim la proteste.Sa traiti bine!

--------------------
Renault Megane 2 2008
[B][SIZE=7][COLOR=green]Megane 2 berlina 1,5 dci km
+
c0xty
post 6 Jan 2011, 13:13
Post #199

c0xty

From: In carciuma! DNFD!!!!

Daca se face un protest vin fara discutii..... daca ne strangem in fata benzinariilor sa dansam pinguinu sau marinaru' si ajung acolo, pe voi va iau la bataie!
Cu cine dracu sa iesi la un protest??????? ce a facut romanu de la revolutie pana acum(exceptm minerii de pe forum si nu numai)suntem o tara de persoane fara coloana vertebrala..... macar grecii au inceput sa si-i sperie pe ai lor..... noi, inca din cele mai vechi timpuri am fost o papusa gonflabile pe care s-au urcat care a putut.....am tinut piept romanilor.... ne-am luato.... au venit turcii... am rezistat... au venit nemtii si-au batut joc de noi, ne-au cucerit aproape toata tara si cu ajutorul frantei marii britanii etc ne-am luat inapoi ceea ce nu meritam.Am fost aliati cu nemtii ne-au folosit pe post de carne de tun, ne-am curvit, ne-am dat cu rusii, ne-am curvit, independenta, am pupat in cur regimul comunist, acum lingem in cur americanii cu NATO(si tot carne de tun o sa fim), ne rugam de europa sa ne ia, insa suntem prea lasi sa plecam din tara...........
De la decebal, din punctul meu de vedere am fost niste chestii dinalea care ne-am lasat folositi in diverse scopuri si platiti in piata victoriei cu un gratar ieftin si o tuica pentru amuzamentul alora, iar noi.....organizam jocul tiganesc la benzinarii..... unii castig intr-o zi altii in alta castigul e la fel !

--------------------
renault clio - B 30 AEJ 2002
Renault Clio II,1,5 dci

**[B]Cu cat un om gandeste mai putin cu atat vorbeste mai mult[/B]!**
+
rtBK
post 6 Jan 2011, 13:15
Post #200

st, adica nu avem cele mai mari preturi din europa?? ohmy.gif ohmy.gif biggrin.gif

--------------------

Trek Valencia
+
tatabobu
post 6 Jan 2011, 13:22
Post #201

membru

Dupa cum vezi, avem printre cele mai mici preturi la pompa daca restrangi chestiunea la UE. Daca te uiti la Moldova, Ucraina si alte tari ex-sovietice, e scumpa la noi. Daca te uiti la Venezuela, te iei cu mainile de cap 04.gif

This post has been edited by tatabobu: 6 Jan 2011, 13:23

--------------------
DACIA 1300 1995
+
St
post 6 Jan 2011, 13:23
Post #202

Membru

Desi nimeni n-ar fi crezut...avem printre cele mai mici preturi biggrin.gif

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
Tamango
post 6 Jan 2011, 13:41
Post #203

Biciclist

QUOTE(mitzunator @ 6 Jan 2011, 12:15)
Bravo vad ca numai glume avem in cap.sper s ao faca 10 lei litru sa va vad atunci cum va rugati sa iesim la proteste.Sa traiti bine!
*

Prietene, ai grija ce-ti doresti ... masura te va afecta si pe tine in aceeasi masura ca si mine. Mai glumim si noi ca deh ... viata e scumpa si nervii sunt multi, te-ai suparat de la o gluma ? icon_mrgreen.gif

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
Dacia_47_akm
post 6 Jan 2011, 13:54
Post #204

Membru

QUOTE(St @ 6 Jan 2011, 13:23)
*

Da mah frate de acord cu tine, dar sunt absurzi trebuie sa puna pretul benzinei in conformitate cu nivelul de trai, pai benzina aproape a devenit un obiect de lux am inceput sa vad bmw cu gpl, bine ca pe astia nu ii inteleg, daca nu ai bani de benzina dece ti-ai mai luat bmw, desi nu suport ideea de gpl pe masina, incep sa ma gandesc ca este din ce in ce mai buna ideea, dar este o porcarie nu acesta este raspunsul pentru ca daca vom trece toti la gpl sigur vor creste astia pretul si la gpl biggrin.gif plus ca atunci iesi si mai in dezavantaj ca dupa aceeia bagi o gramada de bani in intretinere asa ca trebuie sa ne organizam intr-un fel si sa blocam benzinariile sau eu stiu ceva, cum ar fi centrul bucurestuli, dar fara dansul pinguinului, personal cred ca protestul care il vom face pe cele trei zile anuntate este putin cam slabut, pentru ca sigur altii se vor duce sa alimenteze sau alti vor alimenta dinainte plus ca firmele vor alimenta in continuare, eu ma gandeam la ceva putin mai diferit ceva gen sa blocam pur si simplu intrarea in benzinarie fara sa mai lasam pe cineva sa intre macar o zi si o putem face pe cale lega ceva de genul ah ma lasat masina chiar la intrare in benzinarie, pai mut-o de aici ca sa putem intra, pai nu pot frate ca mi sau blocat franele biggrin.gif ceva de genu, asa chiar miar placea sa imi bat joc de benzinari, dar singur nu poti ai nevoie sa fie mai multi cu tine, asta in cazul in care degenereaza lucrurile si devin violente, asa fiind mai multi nu vor avea tupeu, eu asa as face smile.gif

La marlani le raspunzi cu marlanii, chiar daca unora dintre noi nu le sta in fire, eu cred ca sunte m prea bine crescuti si de aceea nu facem ce ar trebuiisa facem, nu ma uitati ca marlanii fac o gramada de bani si noi cei care incercam sa fim cat de cat corecti, (pentru ca intr-o tara care nu e corecta nu poti fi tot timpul corec, te obliga societatea) nu avem sorti de izbanda, asa ca singurul lucru care nea mai ramas este protestul, personal nu am nimic de pierdut asa ca sunt perfect de acord cu orice forma de proteset
Multumesc !!! smile.gif

This post has been edited by Dacia_47_akm: 6 Jan 2011, 14:04

--------------------
Dacia 1310 - b-35-dis 1992
FDF Fan Dacia Forever
+
Laurentziu83
post 6 Jan 2011, 15:10
Post #205

Membru autentic

QUOTE(Porta @ 4 Jan 2011, 22:25)
Consum 60l pe saptamana....si nu am alternativa. Daca nu ard motorina asta....raman fara papica....deci, pentru unul ca mine  este ceva indispensabil...si indiferent unde va ajung pretul, ma vad obligat sa cotizez.
*

Stai tu linistit, ca pe langa tine mai sunt inca mii de soferi care ar putea sa foloseasca transportul in comun, dar le e lene.

QUOTE(eugenTL @ 5 Jan 2011, 00:10)
Nu stiu exact in ce tara, dar tinerii au iesit in strada cand au aflat de legea cu VARSTA DE PENSIONARE. Acum multi s-ar intreba: DE CE AU IESIT ASTIA CA EI MAI AU PANA LA PENSIONARE.
Va spun eu de ce au iesit: Pt ca daca varsta de pensionare e mare, automat sunt locuri mai putine DE MUNCA pt tineri, si au luptat pt ei dar si pt pensionari.
*

In Romania nu iese nimeni sa protesteze contra cresterii varstei de pensionare deoarece toti spera sa o intinda din tara pana atunci. Si sa mai ramana dracu'.

QUOTE(Adi86 @ 5 Jan 2011, 16:36)
Cererea va dicta preturile. Facem noi boicot acuma. Dar peste 2 saptamani ce facem? dar peste 1 luna? dar peste 1 an? suntem dispusi sa renuntam la masina in pofida mersului pe jos sau cu metroul/busul?
*

Pai asta ar fi si scopul. Pana nu se invata majoritatea romanilor sa foloseasca masina doar atunci cand intr-adevar au nevoie, nu vom putea obtine o reducere a pretului benzinei.

QUOTE(St @ 6 Jan 2011, 13:23)
*

Pai oare de ce toti cei care pleaca in afara au grija sa faca plinul inainte de a iesi din tara, si nu dupa? Bine, cand pleci inspre Ucraina incolo, e invers biggrin.gif

--------------------
. . .
+
M i h a i
post 6 Jan 2011, 15:33
Post #206

QUOTE(Laurentziu83 @ 6 Jan 2011, 15:10)
Stai tu linistit, ca pe langa tine mai sunt inca mii de soferi care ar putea sa foloseasca transportul in comun, dar le e lene.
*

lene? este vorba de confort.. eu nu inteleg pe cei care se duc cu masina la serviciu chiar daca au la cativa m gura de metrou...dar fiecare face ce vrea cu banii lui...cu timpul..confortul..nervii in trafic....

--------------------
------ ------ ------
+
twingo_buc
post 6 Jan 2011, 16:36
Post #207

fost twingar

haideti spuneti-mi de confort. Astept sa-mi spuneti si mie o alternativa pt mine. Stau in comuna (orasul) pantelimon si am facultatea la piata presei. cu ce ajung?

varianta care o stiu este: luat maxi-taxi pana la gura de metrou pantelimon dupa care metrou de la pantelimon la republica, schimbat luat metrou republica unirii, schimbat luat metrou unirii aviatorilor dupa care autobuzul. fac cam 1 ora si jumatate. sau iau maxi taxi pana la delfinului (deja aici sunt pretentios ca pana prind unu care ajunge la delfinui e ceva) dupa care 330 care va zic eu ca vine din an in paste care face o ora pana la piata presei. Si sa fim seriosi se sta in maxi ca sardinele.

--------------------
mitsubishi colt CZ3 - B8x8BBB 1.1 75CP 2008 MOTION
fost twingar si fost TDI-st
+
bygy007
post 6 Jan 2011, 16:43
Post #208

Membru autentic

From: BUCURESTI

nu ai zis de cite ori mergi pe jos de la pantelimon la republica sau cit stai pina pleci din pantelimon RO_flag.gif

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 - B 07 BGY 2024
din subteranele Bucurestiului
+
rtBK
post 6 Jan 2011, 16:58
Post #209

twingo, bicicleta sau scuter tongue.gif

--------------------

Trek Valencia
+
gotty
post 6 Jan 2011, 17:00
Post #210

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

QUOTE(twingo_buc @ 6 Jan 2011, 16:36)
dupa care 330 care va zic eu ca vine din an in paste care face o ora pana la piata presei.
*

daca la tine din an in paste inseamna maxim 5 minute,ai dreptate.in rest,iar ai dreptate...

--------------------
Private Spice Member
+
8 Pages « < 5 6 7 8 >
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 06:00
Dacia