Cum scap de o amenda?, viteza inregistrata nu era cea reala
![]() ![]() ![]() |
Cum scap de o amenda?, viteza inregistrata nu era cea reala
meganus_bicorpus |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
|
||
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|||
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Scrie in PV cu ce tip de aparat s-a facut inregistrarea vitezei?
Cine a intocmit PV? Erai in localitate sau .....ce scrie mai exact in PV? |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
![]() 🎲🎲 Group: Members Posts: 1.265 Joined: 28 May 12 From: 🏡 ![]() |
Nu prea castigi in instanta contra radarului de pe MCV. Plateste amenda in 48 ore si asta e. Tinand cont de starea vremii, nici tu nu ai circulat prudent. Daca o sa castigi, amenda se anuleaza..dar asta inseamna sa nu o platesti deloc si sa astepti verdictul
This post has been edited by ali3n_cop: 8 Feb 2015, 21:46 |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
1998 The truth is out there
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Eram aproape de iesirea din localitate, drumul era ud dar fara depunere de zapada sau gheata...75 km/h chiar nu e mult in astfel de conditii...ideea e ca amenda la 92 este de 877 de lei, pe cand la 75 km// este jumatate.
Nu e corect sa platesc pentru ce nu am facut, am mers cu viteza dar nu exagerat de mare si eram intr-o zona necirculata, deci nu puneam in pericol viata nimanui...daca si la 75 km/h se pune asa problema. Pentru conditii meteo deosebite (ceata, plaoie, ninsoare) nu poate fi anulat procesul verbal? |
--------------------
renault
|
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Si de unde esti asa sigur ca tu nu aveai decat 78-78 km/h in momentul in care te-a inregistrat radarul? Radarul are o marja de eroare, dar in cazul tau e foarte mare. La fata locului, le puteai cere sa iti arate inregistrarea, desi nu sunt obligati sa ti-o arate.
Acum poti plati jumatate din suma in 48 ore si sa contesti amenda la judecatoria pe raza careia s-a produs evenimentul, daca esti sigur ca ai dreptate, ei urmand a aduce ca dovada in instanta inregistrarea. Procesul verbal nu poate fi anulat pentru conditii meteo nevaforabile, este vorba de lege, care se aplica indiferent de conditiile vremii. This post has been edited by Mr.NiceGuy: 8 Feb 2015, 21:54 |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
In PV e trecut gradul celui care a efectuat masuratoarea, aparatul si este si o serie acolo..dar in general este destul de greu de citit ce scrie acolo.Pe codul vechi se specifica faptul ca pe ninsoare aparatele radar nu inregistreaza corect si astfel inregistrarea nu devena proba in instanta.
Eram in localitate, dar destul de aproape de iesire..in PV scrie ca eram in localitate la km x |
--------------------
renault
|
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 319 Joined: 16 October 06 From: Oradea ![]() |
Cum am scris mai sus, daca esti sigur ca ai fost nedreptatit, contesta p.v.-ul in termenul legal de 15 zile si instanta va decide pe baza probelor, daca nu, mai bine nu iti faci de lucru ca nu merita (timp, bani, nervi).
This post has been edited by Mr.NiceGuy: 8 Feb 2015, 22:05 |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
Radarele noi sunt extrem de performante...sansele tale in instanta sunt infime. Plateste amenda si nu mai pierde timp si alti bani pe la judecatorie.
|
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
In afara de depunerea contestatiei, ce alt timp mai e de pierdut?Pp ca se va face un proces, trebuie sa fiu acolo, exista costuri suplimentare, imi trebuie avocat?
|
--------------------
renault
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Contestarea unui PV implica un proces la care este de preferat sa asisti....e interesul tau!
Costa taxa de cca.20 Ron(taxa judiciara de timbru) fara reprezentare avocat/probe/copie acte/etc......si poate dura an minim. Cere sfatul unui/unor avocati (sunt multi si pe net) si nu uita de termenul de 15 zile. This post has been edited by espacern: 8 Feb 2015, 22:22 |
--------------------
.
.
- .
|
|
balanel |
![]()
|
![]() Transmisie automata - confort si siguranta. Group: Members Posts: 1.219 Joined: 29 September 06 ![]() |
Limita de viteza legala este 50 km/ h in localitate, iar in cazul in care drumul e acoperit cu zapada sau polei, 30 km/ h. In conditiile date, chiar daca nu era depunere de zapada pe drum, eu nu as fi circulat cu mai mult de 40-45 km/ h (pe vitezometru), avand in vedere ca vizibilitatea era redusa - ningea abundent.
This post has been edited by balanel: 8 Feb 2015, 22:37 |
--------------------
chevrolet aveo sedan
t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013
(in curand alta masina, cu transmisie automata) *********
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale. Fan Mircea Badea. |
|
Mr.NiceGuy |
![]()
|
Poti citi aici despre abaterile aparatelor radar, dar asa cum iti spuneam, diferentele dintre viteza cu care te-a inregistrat aparatul radar si viteza pe care tu sustii ca o aveai, sunt foarte mari.
http://www.avocatnet.ro/content/forum%7Cdi...rd-95-km-h.html Avocat nu iti trebuie, poti sa te reprezinti si singur daca vrei. |
--------------------
Renault
Symbol
2005 FIDJI
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Plateste amenda si contesta PV-ul.
Fa-le o "intampinare", adica un document in care descrii faptele. Domnule judecator, subsemnatul....., in data de....conduceam auto X, in localitatea Y. Am fost oprit de echipajul de politie pentru depasirea vitezei....etc, etc. Spui ca tu vrei sa contesti viteza cu care ai fost inregistrat , ca tu nu circulai peste X km/h si consideri ca poate din cauza conditiilor meteo nefavorabile (ceata, ninsoare...ce era), crezi ca aparatul radar a surprins gresit viteza ta reala. Nu o baga pe aia ca pe ceata radarul un ia corect, pentru ca e si gresita si pentru ca e cam pe fata ca vrei sa scapi printr-o portita legala. Nu stiu daca da bine la judecator. Daca nu ai alte abateri, bagi acolo. "Consider ca sunt un sofer responsabil...bla bla, nu am antecedente...". Daca aveai persoane in masina.....bagi acolo. Daca nu vrei sa te deplasesi la proces, solitciti judecarea in lipsa. Si trimiti prin posta cu confirmare. Dupa vreo doua saptamana primesti un plic, cu instiintarea ca s-a inregistrat reclamatia si ca trebuie sa timbrezi, 20 RON. Timbrezi, trimiti confirmarea. Dupa care astepti. Sunt precise pe dracu radarele de pe MCV-uri. M-a luat unu' in Lehliu. Nu aveam peste 50-55, doar ce plecasem de pe loc. M-a oprit MCV-ul pentru 78!!! Nici gand! Intamplator eram 2 pers, cu ochii in bord ca resetam CB-ul. Am procedat exact ca mai sus. Am castigat primul termen.....cica mai e unul....nu stiu de ce dar asa m-au anuntat. This post has been edited by vallixx: 8 Feb 2015, 22:43 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
din ce am citit pe net abaterea radarului este de 5% la aparatele fixe si la cele mobile mult mai mult.
As face contestatie pentru ca este nedrept sa fiu amendat pentru o viteza cu care nu am mers si 438 de lei este destul de mult pentru mine acum. A mai facut cineva contestatie? |
--------------------
renault
|
|
espacern |
![]()
|
Ca proba la conditiile meteo trebuie act oficial de la INMH......cu mentiunea expresa ca la ziua/ora/minutul era vremea respectiva!
|
--------------------
.
.
- .
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vallixx @ 8 Feb 2015, 22:40) Aia din Lehliu sunt niste bulangii pusi pe spaga. Mereu e "capra cu 3 iezi" (ARR + RAR + Cantar + Politia) pe acolo, ii auzeam pe colegi cum injurau prin statie ... This post has been edited by Tamango: 8 Feb 2015, 22:50 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Fac rost si de dovada cu conditiile meteo, ninge de 4 ore si asa era si cand m-au oprit...eram si cu nevasta in masina, deci poate da si ea o declaratie.
Citesc pe net cate chestii puteam sa le cer politistilor..de acum trebuie sa fiu mai bine pregatit! |
--------------------
renault
|
|
espacern |
![]()
|
Nu crede tot ce citesti pe net......da e bine de stiut cate ceva.
|
--------------------
.
.
- .
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(meganus_bicorpus @ 8 Feb 2015, 22:51) Nu te mai lua dupa toate prostiile de pe net, aia cu cerutul documentelor metrologice ale radarului e mit urban. Tu poti sa ceri ce vrei dar Garcea iti va da cu flit si va rade de tine. Si poate iti baga si mai multe puncte Mai bine vorbesti frumos, civilizat, fara agresivitate. |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
renault megane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 990 Joined: 24 June 09 From: bucuresti ![]() |
sfatul meu este sa platesti amenda, fiindca o sa ai mai mult de pierdut. de ce? am sa explic prin prezentarea tuturor situatiilor posibile:
1. contesti pv fara plata amenzii - judecatorul cu te crede pe tine ci aparatul radar. sanse de castig un pic mai mari de 0%, dar subunitare. amenda se plateste integral la momentul in care hotararea judecatoreasca este definitiva. 2. contesti pv cu plata in doua zile a amenzii - si in aceasta situatiei nu ai castig de cauza, mai mult plata amenzii poate fi interpretata si ca o recunoastere a faptei. trebuie sa ai in vedere in situatiile de mai sus ca trebuie sa prezinti dovezi similare cu cele prezentate de politie, respectiv aparat de inregistrare a vitezei, omologat in conditiile legii. un alt aspect este cel determinat de faptul ca la restrictiile impuse bugetului politiei nu isi mai permit sa iasa la "agatat" cu aparate neomologate/neverificate metrologic sau fara ordin de misiune. daca totusi ai castig de cauza (dar nu cred conform celor prezentate de tine) pv-ul oricum este trimis in circa financiara ca doar sunt politisti. ca sa-ti demonstrezi nevinovatia si sa anulezi amenda este o intreaga aventura. obtinerea de la judecatoria competenta in solutionarea cauzei a hotararii definitive presupune timp si bani (daca este in alta localitate/judet te-ai scos). mai ai de trecut si chinurile de la anaf: mie, spre exemplu, mi-a fost ceruta, de un functionar de la ghiseul administratiei financiare, hotararea legalizata. daca totusi te hotarasti sa contesti pv-ul vezi care este judecatoria competenta sa judece contestatia. contestatia poti sa o trimiti si prin posta cu recomandare de primire, iar data postei sa fie maxim a 15 zi de la data consemnata in pv. contestatia se poate judeca in lipsa partilor si este scutita de taxe. 3. platesti in 48 de ore amenda si pe viitor, indiferent de vreme, nu mai depasesti viteza legala. sincer nu ai nimic de castigat |
--------------------
renault
megane
2007
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Chiar nu am comentat, singurul lucru pe care l-am cerut sa scrie pe PV a fost faptul ca ningea abundent.
Nu sunt genul de om care sa inceapa scandalul in mijlocul strazii si am sufucuent respect fata de lege si oamenii ei..dar asta tot nu inseamna ca sunt de acord sa platesc o amenda de doua ori mai mare decat as merita. |
--------------------
renault
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Nu avea el de ce scrie faptul ca ningea.Tu trebuia sa scri la mentiuni treaba asta.
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
#Dino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.189 Joined: 10 November 07 From: Loading... ![]() |
Din cate stiu, ”radarele” nu sunt omologate sa determine viteza in conditii de ceata, ploaie, ninsoare.
Daca esti sigur ca nu ai avut acea viteza, platesti jumatate din minimul amezii in termen de 48 ore. Atentie - spunea cineva mai sus ca asta ar echivala cu recunoasterea faptei. FALS. Apoi trebuie sa faci contestatie impotriva procesului verbal in termen de 15 zile. Daca te inregistrezi avocatnet punct ro o sa gasesti modele si ajutor specializat. Am si eu putina experienta in acest sens si te pot ajuta cu PV-ul - ce sa scrii in el samd. Succes |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Ai scapat ieftin doar cu amenda, daca politistul era bulangiu iti lua permisul la 92 pentru ca la ninsoare abundenta, conditii d-astea "extreme" in localitate viteza maxima e de 30km/h (prin regulament parca zice asta).
Vedeti ce scrieti in plangeri ca mi-am luat una pt viteza in Prahova si in plangere am scris ca n-am mania vitezei, conduc responsabil bla bla (fara a scrie totusi ca n-am antecedente) iar politistul/juristul a atasat la intampinare cazierul meu rutier si apoi in motivarea instantei "Petentul a mai fost sanctionat pentru depasirea vitezei si nu s-a conformat intre timp etc" adica d-alea de 70, 78m 83 (cea de 78 anulata in instanta si nu trebuia sa mai apara). Huidu care i-a fost luat si permisul pentru depasire pe linie continua, viteza nu mai zic, nici nu s-au legat de cazierul lui rutier, liber si cu 3 morti la activ. Eu zic sa platesti juma de amenda, depui contestatie, scrii ca n-ai avut viteza respectiva si aia e. Daca poza primita e cu nr tau si viteza aia, nu stiu cat se vad fulgii de zapada. Dar revin cu ideea ca la ninsoare abundenta, limita scade. Eu am patit asta cu mazga, unde altundeva decat in Braila, insa am scapat ca aveam 52 precum si dupa ceva discutii in contradictoriu, sunat la 112 (fara la misto, le-am spus ca m-a oprit un politist si nu stiu daca e de la rutiera de imi da amenda de-a-mp...lea) si asa am scapat. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(vallixx @ 8 Feb 2015, 22:40) Sunt precise pe dracu radarele de pe MCV-uri. M-a luat unu' in Lehliu. Nu aveam peste 50-55, doar ce plecasem de pe loc. M-a oprit MCV-ul pentru 78!!! Nici gand! Intamplator eram 2 pers, cu ochii in bord ca resetam CB-ul. Am procedat exact ca mai sus. Am castigat primul termen.....cica mai e unul....nu stiu de ce dar asa m-au anuntat. Ba precise sunt. Dar degeaba dacă organul bagă din burta cifrele pe PV. Ai câștigat tocmai că în poza făcută de radar aveai viteza corectă. Altfel era cuvântul tău vs cuvântul lui. Colegul poate să fie în aceeași situație. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
Poate a avut o portiune scurta unde a rulat cu peste 90 mk/h si atunci a fost inregistrat de radar. Aparatele astea noi sunt setate de obicei pe o anumita distanta si doar in distanta aia functioneaza. De asemenea..pentru cei care au renuntat la antiradare din cauza ca nu ar mai functiona...reveniti din nou la ele daca le mai aveti. Radarele noi lucreaza tot in banda K si in mod automat sunt detectate de catre antiradare.
|
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu sunt antiradare , sunt detectoare de radar.
Si da, functioneaza. Singura diferenta e ca daca agentu' tine radarul pe stand by detectorul nu vede nimic pt. ca nu are ce. Cand esti aproape si agentul comuta pe detectie, ala tipa dar e deja tarziu. This post has been edited by vallixx: 9 Feb 2015, 08:09 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(renault megane @ 8 Feb 2015, 23:04) contestatia se poate judeca in lipsa partilor si este scutita de taxe. Justitia este oarba dar nu pe gratis. Attached thumbnail(s) CIMG5405.JPG ( Size: 1.27mb ) Number of downloads: 332 |
--------------------
.
.
- .
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
QUOTE(vallixx @ 9 Feb 2015, 09:09) Nu sunt antiradare , sunt detectoare de radar. Si da, functioneaza. Singura diferenta e ca daca agentu' tine radarul pe stand by detectorul nu vede nimic pt. ca nu are ce. Cand esti aproape si agentul comuta pe detectie, ala tipa dar e deja tarziu. DA, m-am exprimat gresit. Ei tin radarele pe automat si sunt 100% detectabile. Manevra asta cu standby o faceau inainte cu radarele vechi..cand era moda cu detectoarele. O mare parte de vina o avem noi..soferii. Daca am respecta legislatia, nu ar avea pentru ce sa ne amendeze. This post has been edited by ali3n_cop: 9 Feb 2015, 08:23 |
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Cam asa arata zona in care am fost oprit, doar ca era noapte, ud pe jos si ningea destul de tare.
Attached thumbnail(s) pv.JPG ( Size: 414.86k ) Number of downloads: 326 zona_final.JPG ( Size: 115.15k ) Number of downloads: 311 |
--------------------
renault
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 14:53 |