Cum scap de o amenda?, viteza inregistrata nu era cea reala
![]() ![]() ![]() |
Cum scap de o amenda?, viteza inregistrata nu era cea reala
meganus_bicorpus |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
|
||
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|||
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Babenco @ 9 Feb 2015, 15:40) GPS-ul era bun pentru mine, sa vad viteza cu care rulam. Faza ca nu e camera omologata si nu se ia in considerare, este neadevarata. Vezi ca sunt atatea cazuri in care pe baza unei filmari, ancheta a luat-o intr-o directie sau alta. Daca eu te filmez pe tine in timp ce ii dai unuia una dupa ceafa si duc filmarea la dosar, crezi ca judecatorii nu vor tine cont de filmarea mea? Chiar daca te filmez cu telefonul sau cu orice alt aparat de filmat neomologat? ![]() La filmare cu camera / ap. foto / telefon, e alta treaba, io ma refeream strict la dovada vitezei inregistrate de gps tau. Oricum, am inteles, l-ai fi folosit ca sa-ti verifici viteza. |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
ali3n_cop |
![]()
|
![]() 🎲🎲 Group: Members Posts: 1.265 Joined: 28 May 12 From: 🏡 ![]() |
meganus, strai linistit ca nici unul dintre noi..nu merge regulamentar, nu ai cum. Sunt localitati unde se merge in coloana si deseori peste viteza regulamentara. Daca la contestatia ta vin baietii cu probe video sau foto..esti oricum neregulamentar si tot vei achita o amenda. Eu zic sa nu mai pierzi vremea cu ei si sa o iei ca pe o lectie. Cu totii cred ca avem cel putin o lectie la activ.
|
--------------------
Mercedes
Sprinter "Sārak Edition"
1998 The truth is out there
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Sau vreo 3-4 lectii si tot degeaba
![]() Meganus, uite ce zice in regulament Art. 123 Conducatorul de vehicul este obligat sa circule cu o viteza care sa nu depaseasca 30 km/h, in localitati, sau 50 km/h in afara localitatilor, in urmatoarele situatii: f) cand partea carosabila este acoperita cu polei, gheata, zapada batatorita, mazga sau piatra cubica umeda; k) cand vizibilitatea este sub 100 de m in conditii de ceata, ploi torentiale, ninsori abundente. Daca s-a mai schimbat intre timp asta e. Asadar nu te mai lega de aspectul ala, daca era asa ninsoare nu cred ca era asa de prost politistul sa te arda mai tare. Daca intr-adevar ninsoarea perturba imaginea si nu se vede nr atunci poate ai o sansa, dar asta o vede si judecatorul si decide, fara sa-i spui tu. La plangerile pentru viteza nu trebuie sa ceri nimic sa iti aduca politia, d-astea certificate, omologari, poze etc pentru ca sunt cerute de judecator. Scrii doar ca circulai pe DN x, cu auto y si te-a oprit un bascalios si te-a ars. Consideri ca aia nu e viteza reala si ca ai fost nedreptatit, spui ca e posibil sa fi fost o alta masina si cam atat. Daca vrei sa umpli pagina soliciti si omologarea, ordinul de serviciu etc, dar alea oricum sunt trimisela cererea judecatorului. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Multumesc pentru sfat...din ce v-ati mai uitat si voi, e ceva in neregula in ce a scris politistul, pot sa ma leg de ceva din ce e trecut acolo?
|
--------------------
renault
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ali3n_cop @ 9 Feb 2015, 18:12) Da, dar aici pe forum toti sunt niste virgine neprihanite care sar cu morala desi fac si ei la fel. Daca vii si tu si iti zici oful....." baga-mi-as, am calcat-o si eu in localitatea X" esti imediat pus la colt. Desi toti stim ca nu ai cum sa mergi 100% legal. Io nu ma kak pa mine: nu parchez aiurea, nu trec pe rosu (da, mai ciupesc un galben), cedez trecerea, nu depasesc pe linie continua.....etc.....nu sunt inconstient la volan, da 'de calcat o calc. Pe bune, am dat banii pe masina ii platesc RCA, benzina, revizii...... ca sa merg cu ea si sa ajung unde am nevoie mai repede decat autobuzul, nu sa-mi petrec viata pe drum. Nu merg cu 50 nicaieri, daramite intr-o localitate de la mama dracu', care are 2 case si un semn de 50 pis de-an sulea in camp. Sa fim seriosi. This post has been edited by vallixx: 9 Feb 2015, 21:00 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
Nu am zis niciodata ca merg regulamentar 100% din timp, dar in cei peste 200k km rulati nu am avut niciun accident.
This post has been edited by meganus_bicorpus: 9 Feb 2015, 20:55 |
--------------------
renault
|
|
75AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 23 March 14 From: Constanta ![]() |
Las-o balta,ai muscat-o si gata.
Daca te lua la nemti o camera fixa cu 80km/h pe restrictie de 50 castigai amenda cel putin dubla si nu plateai la redus. |
--------------------
Renault
Fluence
- ex 99AIM
2013 Privilege,Clio 3 2007
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu in cei aproape 250 de mii am avut un singur accident si ala nu din vina mea.
Eu merg foarte rar legal, in principiu din cauza vitezei. Nu-mi fac un act de mandrie din asta dar nu pot sa fiu ipocrit si sa dau cu parul Insa repet, nu sunt inconstient. Merg mai tare unde stiu ca o pot face fara riscuri majore. Comparatia cu nemtii sper ca este la misto....... This post has been edited by vallixx: 9 Feb 2015, 21:05 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
ce zic eu si ce citesc pe aici...daca si la nemti aveam 50 km/h si primeam scrisoare de 80 km/h tot contestatie faceam...asa sar unii in ajutor cateodata de iti vine sa te adresezi mai degraba politiei decat colegilor de forum
|
--------------------
renault
|
|
vallixx |
![]()
|
Q E D!
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
75AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 691 Joined: 23 March 14 From: Constanta ![]() |
Man intelege ca nu ai sanse sa lupti contra sistemului...nu e vb de ajutor aici ci de un sfat dat la rece,daca tu te crezi erou lupta cu ei dar de fapt lupti cu timpul si nervii tai-succes.
This post has been edited by 75AIM: 9 Feb 2015, 21:24 |
--------------------
Renault
Fluence
- ex 99AIM
2013 Privilege,Clio 3 2007
|
|
vallixx |
![]()
|
Sfatul fiind care?
Ca nu vad decat o comparatie cel putin amuzanta intre Romania si Germania, precum si o tendinta dintr-asta romaneasca de a-i lasa pe altii sa te calce pe cap. This post has been edited by vallixx: 9 Feb 2015, 21:29 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
exact asta am intrebat si eu, ce am de pierdut, ce alte costuri mai pot exista, ce timp trebuie sa aloc?Din ce am aflat de aici si din ce am mai citit pe net, trbuie sa dezvolt o contestatie bazata pe un punct de vedere bine stabilit si pe care ar fi bine sa il pot sustine si cu altceva in afara de vorbe si maxim 30 de lei..eu zic ca merita!
This post has been edited by meganus_bicorpus: 9 Feb 2015, 21:28 |
--------------------
renault
|
|
vallixx |
![]()
|
Fa contestatia daca te crezi nedreptatit. Cu cat mai bine o faci si o sustii, cu atat mai miulte sanse ai. E pacat sa nu incerci.
Stii cum se zice in popor, 100% din gloantele netrase sunt ratari. Costurile sunt 20 ron timbrarea si timpul pierdut pe facutul contestatiei, drumuri la posta si poate, daca vrei, drumul la tribunal. Satisfactia daca castigi, priceless. Eu astept termenul al doilea, sunt sanse mari sa castig, dupa care abia astept momentul la care ii voi face plangere mooistului din Lehliu. This post has been edited by vallixx: 9 Feb 2015, 21:35 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(75AIM @ 9 Feb 2015, 22:03) Daca te lua la nemti o camera fixa cu 80km/h pe restrictie de 50 castigai amenda cel putin dubla si nu plateai la redus. Problema e ca la nemti camera aia fixa poate fi ocolita cu o autostrada sau macar cu un drum expres. Restrictia aia e pusa cu un scop. La noi, pana si pe centurile de ocolire ale oraselor vezi limite de 50, asa ca... Nu ar mai colcai E85 de masini cu statii pe ele daca localitatile de pe drum ar putea fi ocolite elegant cu 90-100 la ora. This post has been edited by Laurentziu83: 9 Feb 2015, 21:55 |
--------------------
.
.
.
|
|
maryus_maryusss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 28 July 13 ![]() |
O intrebare am si eu,stiu de la un avocat ca neoficial s-a dat ordin sa nu se mai cistige contestatiile la p.v. pe banda rulanta si mai nou garcea face recurs la tribunal daca petentul cistiga in prima instanta la judecatorie ,stitzi ceva?
|
--------------------
renault
megane si laguna 2
1997 hatchback si hatchback 2001
|
|
vallixx |
![]()
|
Nu numai ca ei au autostrazi si un drum gen Buc-Arad iti ia legal 5-6 ore si nu peste 10, nu numai ca DN-urile trec PE LANGA localitati si nu prin ele, astfel incat chiar si o limita de 90 o poti mentine fara sa treci prin X zone de 50, dar chiar si in orase unde limita e de 50, exista ceea ce se cheama "unda verde" si atat timp cat nu schimbi directia nu prinzi un semafor de 7-8 ori....
De aia am zis ca sper ca comparatia cu Germania e la misto, pentru ca daca comparam amenda atunci comparam si infrastuctura si vedem ce inseamna acolo mers legal si ce inseamna la noi mers legal. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(maryus_maryusss @ 9 Feb 2015, 23:53) O intrebare am si eu,stiu de la un avocat ca neoficial s-a dat ordin sa nu se mai cistige contestatiile la p.v. pe banda rulanta si mai nou garcea face recurs la tribunal daca petentul cistiga in prima instanta la judecatorie ,stitzi ceva? de ordin nu stiu dar am un amic care a castigat surprinzator de usor in prima instanta - saltare permis neacordare prioritate trecere pietoni - si s-a lasat cu recurs din partea garcea-ului unde instanta a dat o irevocabila care a succit la 180 grade prima hotarare si acum amicul e el pieton si va vedea din aceasta postura cum e cu prioritatea la trecerile de pietoni faultul a fost acum doi ani - rastimp in care se putea lipsi la un moment dat, fara probleme de acel permis pentru o luna insa s-a tot incordat impotriva lui garcea si in perioada asta chiar are rau de tot nevoie de permis, dar nu are de ales si daca tot s-a deschis cutia pandorei: stie cineva care este procedura in care - sa zicem! ![]() This post has been edited by crisolro: 10 Feb 2015, 07:49 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
vallixx |
![]()
|
Stai, ce?
![]() Pai daca instanta a dat castig de cauza politiei, trebuie sa te duci cu permisul si sa-l depui. Pana atunci e la tine. Chiar daca politia ti-l ia, in momentul in care contesti te duci la politie cu hartiuta de la judecatorie in care se zice ca ti-au admis plangerea si iti iei permisul inapoi. Pe perioada procesului permisul e la tine si esti si scutit de plata amenzii. Cand s-a finalizat procesul, daca ai pierdut trebuie sa te duci cu permisul si sa-l depui. De atunci incepe perioada de suspendare. This post has been edited by vallixx: 10 Feb 2015, 08:14 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Corecta explicatia.....cu specificatia ca daca nu-l predai in termen se prelungeste perioada suspendata cu 1 luna.
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vallixx @ 10 Feb 2015, 09:12) Stai, ce? ![]() Cand s-a finalizat procesul, daca ai pierdut trebuie sa te duci cu permisul si sa-l depui. De atunci incepe perioada de suspendare. exact asa: se pronunta sentinta definitiva, deci ai pierdut procesul si trebuie sa predai permisul in termen de 15 zile (parca 15) - cum procedezi daca pierzi permisul sau ti-l fura in astea 15 zile? caci clar tu nu il mai ai ca sa-l poti depune fizic. ce mai duci la politie? stiu ca il scoti in 24 de ore sau mai putin dar poate il pierzi chiar cu o zi inainte de a expira alea 15 zile sau in a15-a in drum spre politie ![]() |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Se suspenda dreptul de a conduce.....chiar si fara depunere permis fizic.
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
crisolro |
![]()
|
pai da, dar nu-l depui fizic si de aici ar rezulta, cum spuneai si tu mai sus, prelungirea termenului ... trebuie evitata si asta
|
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
QUOTE(crisolro @ 10 Feb 2015, 08:48) si daca tot s-a deschis cutia pandorei: stie cineva care este procedura in care - sa zicem! ![]() Daca pierzi permisul intre timp, primesti o dovada. Permisul e deja la ei si nu mai ai ce sa depui, iar dovada va expira la un moment dat. Perioadele de suspendare se cumuleaza si incep de la data expirarii dovezii. Cand expira una din suspendari, intra in vigoare urmatoarea (vorbesc din experienta). ![]() Ramai intre timp cu dovada, ce nu o poti prelungi si nu iti foloseste la nimic. Daca suspendarea iti expira intr-o sambata, de exemplu, te duci joi-vineri la politie sa-ti scrie pe dovada data expirarii si sa-ti stampileze; vei putea conduce apoi legal cu dovada incepand din week-end. De luni incolo te poti duce sa-ti recuperezi permisul de la politie. This post has been edited by Laurentziu83: 10 Feb 2015, 12:12 |
--------------------
.
.
.
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Nu cred ca e ordin, mai degraba s-au desteptat politistii si nu se mai obosesesc sa completeze PV in situatii usor contestabile. Am avut la anonimizat o sentinta definitiva in care petentul era inregistrat cu 101 km/h in localitate si a contestat PV sustinand ca viteza inregistrata este in limita de eroare si viteza reala putea fi mai mica de 100 km/h ( punct de vedere de altfel corect la o eroare a aparatului de 2% ). Instanta a respins argumentul, sustinand ca legea spune ca sanctiunea se aplica pe viteza inregistrata cu un cinemometru omologat - deci viteza inregistrata de radar se prezuma a fi viteza reala. In cazul tau concret, este suficient sa existe un cadru in care sa fie prinsa doar masina ta si viteza sa fie cea din procesul verbal, ca sa pierzi procesul ( nu mai zic ca exista sansa ca dosarul sa ajunga la o judecatoare - soferita, care sa nu fie la curent cu subtilitatile inregistrarilor radar - gen masina sa fie singura in poza - si care sa aiba boala pe vitezomani. Politia transmite de regula instantei un DVD cu cel putin 5 minute de inregistrare, asa ca e destul de clar ce s-a intamplat de fapt. Daca esti foarte sigur ca in nici un moment nu ai avut viteza mentionata, incearca sa contesti PV-ul, dar de regula sansele sunt foarte mici.
This post has been edited by pcs: 10 Feb 2015, 12:30 |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Daca se vede ca mai este o masina in spatele lui, atunci castiga.
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
In spate sigur a fost masina, in fata nu insa...contestatie tot fac
|
--------------------
renault
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
D-asta nu-mi place mie sa fiu cap de coloana. Il las pe unu' sa ma depaseasca si ma tin dupa el. Ala o sa incaseze tot: radar, cretin in depasire, cretin cu faza lunga etc.
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
|
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 12:28 |