Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pana sunt max la TWI si uzate uniform nu incalca nici o recomandare, daca tot te bagi in seama. Arata-mi tu un loc unde se recomanda sa iei gume noi daca aceastea nu au ajuns la martorul de uzura, ca ai zis ca se recomanda....astept.
This post has been edited by argon: 22 Oct 2010, 10:40 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.353 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
La vreo mai putin de 3 mm adancime de profil anvelopa de iarna e inutila pe ploaia si la mai putin de vreo 4 devine inutila pe zapada. Legala, dar inutila.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
In general 4 mm mai sunt de la semnul de uzura pana la 0 dar de aia e semn de uzura... nu masuratorile celor care le vand pe net(pana la sarme)
This post has been edited by sorin1983: 22 Oct 2010, 10:51 |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Semnul de uzura e la 1,5 mm parca fata de cel mai adanc punct din profi ca asa cere legea.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Corect Einstein ... de aceea cu cele de iarna nu mergi atatia km ca si cu cele de vara ... cand ajung la aprox. jumate din adancimea initiala a profilului se schimba ... si le cumpara ai nostri autohtoni si anunta mandrii ce deal au facut .... ca doar neamtul le schimba ca il dau banii afara din casa nu ca tine la siguranta lui...
This post has been edited by cj98czh: 22 Oct 2010, 12:07 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.065 Joined: 11 February 04 ![]() |
Mai argoane, cand eu aveam roti cu anvelope de iarna, tu te dadeai cu esteitul.
Si le-am cumparat de noi si de firma, nu sehasuri alergate de nemti. Le montez pe masina cand temperatura exterioara e sub 12 grade pe medie, undeva in jur de 10-15 noiembrie si le demontez de pe masina in jur de 15 martie. Incerc sa merg cat mai mult cu ele, fiindca oricum nu tin mai mult de 4-5 ani. Tot nu mi se pare normal sa nu deszapezeasca astia. This post has been edited by dizzy: 22 Oct 2010, 12:13 |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
2005
- B zzz SXX Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Mi-am cumparat 4 motrio de iarna,vedem cum se comporta la iarna,decat sh mai bine low-cost noi,am jantele de tabla pregatite urmeaza sa le pun anvelopele si cand da prima zapada le-am si pus pe masina.
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
1.6 dci
- CT 99 xxx Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
StefanT |
![]()
|
![]() STF - Special Tactical Force Group: Members Posts: 3.413 Joined: 19 April 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Suzuki
GSX-1300-R
2008
- B'100'HAY Fan Reno 53379
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Chiar daca va intra in vigoare acest proiect de lege, importanta este metoda de aplicare a ei. Iar cum la noi se aplica de dragul normei de amenzi sau la liberul chef al dlui politist, e clara concluzia.
O consecinta a directivei ar mai putea fi ca societatile de asigurari la care ai casco sa introduca dupa caz in contractele de asigurari, clauze de exceptie in caz de accident, gen: "la momentul producerii accidentului, autovehicolul nu era echipat corespunzator conditiilor meteo". Eu nu pot sa ma bucur foarte tare de masura, ca lumea o sa-si puna cauciucuri de iarna si o sa fie aglomeratie pe strazi ![]() |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
inseamna ca tu nu ai dat de oamenii cu anvelope de vara care sa mearga cu 20 de km/h intre benzi.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Am mai dat si eu de ei pe strada, dar asta, doar datorita faptului ca exista vecini binevoitori sa impinga la masina unuia cu cauciucuri de vara. Lasa-l acolo in plata lui... nu-l scoate si tu pe strada.
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
8 are nou ... tare m-as mira sa-ti mai fi ramas 6 ...
![]() Ia uite aici poza luata cu ale tale .... Si unele noi ... tu esti la martorul de uzura ... ca sa nu mai bati atata cu SH tale fenomenale ... This post has been edited by cj98czh: 22 Oct 2010, 14:22 Attached thumbnail(s) 17102010062.jpg ( Size: 337.6k ) Number of downloads: 948 Noi.jpg ( Size: 80.77k ) Number of downloads: 963 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
luck33ro |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
QUOTE(argon @ 22 Oct 2010, 10:37) Pana sunt max la TWI si uzate uniform nu incalca nici o recomandare, daca tot te bagi in seama. Arata-mi tu un loc unde se recomanda sa iei gume noi daca aceastea nu au ajuns la martorul de uzura, ca ai zis ca se recomanda....astept. Pot sa aiba profil ca noi si sa fie terminate, coapte, imbatranite... Am patit cu anvelopa de firma - Dunlop (sa-i fac de ras) dupa 2ani si 20000km erau coapte si pline de crapaturi intre striuri... ![]() Deci atentie la DOT cand cumparati anvelopele ca la noi se practica teapa in stil mare! ![]() |
--------------------
**
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(cj98czh @ 22 Oct 2010, 15:12) 8 are nou ... tare m-as mira sa-ti mai fi ramas 6 ... ![]() Ia uite aici poza luata cu ale tale .... Si unele noi ... tu esti la martorul de uzura ... ca sa nu mai bati atata cu SH tale fenomenale ... Mai, de ce nu te feresti de topicul asta, daca nu esti niciodata in ton cu el ? Esti penibil, zau asa. Te obliga cineva sa dai replici aici? Doare rau daca nu o faci? |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(cj98czh @ 22 Oct 2010, 15:12) 8 are nou ... tare m-as mira sa-ti mai fi ramas 6 ... ![]() Ia uite aici poza luata cu ale tale .... Si unele noi ... tu esti la martorul de uzura ... ca sa nu mai bati atata cu SH tale fenomenale ... bre desteptovici, in primul rand io nu bat nimic, da-i inapoi pe topic sa vezi cine a inceput, tu si cu alalalt sunteti obsedatii care ma urmaresc peste tot si fac offtopic, iar in al doilea rand tu habar nu ai ce e aia martor de uzura. La profilul respectiv martorul de uzura e cel pus perpendicular pe unul din aialalti 15 martori de uzura in necunostinta ta, doar in dreptul unde pe flanc scrie TWI, cu alte cuvinte, ceilalti multi multi martori de uzura... asa e profilul, mai inveti si tu ceva.17102010062.jpg ( Size: 643.48k ) Number of downloads: 929 This post has been edited by argon: 22 Oct 2010, 21:19 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
dr_mKe |
![]()
|
![]() Membru cu stetoscop Group: Members Posts: 7.221 Joined: 25 November 06 From: Deva ![]() |
Teste independente arata ca uzura maxima admisa ar trebui mutata la 3 mm de la 1.6mm cat este in prezent. Din proprie experienta iti spun ca este absolut relevanta uzura sub 3 mm pe asfalt ud si catastrofala in zapada
![]() |
--------------------
RENAULT
LAGUNA COUPÉ GT 4CONTROL & DACIA DUSTER 1.3 tCE
2010 / 2022
|
|
luck33ro |
![]()
|
Argon, schimba-ti poza sa nu te mai recunoasca dusmanii ,...
![]() PS Are dreptate, martorul de uzura e ala cu DOOHHH ![]() |
--------------------
**
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Filip |
![]()
|
![]() Forumist Group: Members Posts: 3.010 Joined: 23 July 09 ![]() |
Io` stiam ca ai voie sa mergi cu cauciucul pana nu mai ramane nici un striu, si arata ca un cauciuc "slick".
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v
1998 ,1999, 2006 Fara Dacie viata e pustiu.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
La dacia 1310 e chiar recomandat.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
mai ales daca vrei sa prinzi 170kmp/h
|
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
luck33ro |
![]()
|
Test comparativ ptr. anvelopele all seasons.
nemtii nu recomanda aceste anvelope ptr. masinile mai mari de clasa compacta (sau sunt recomandate ptr. masini echipate cu anvelope <195/85R15) ![]() Topul bild.de : 1 Hankook Optimo 4S - modelul nu se gaseste la noi - clasa entry 2 Good Year Vector - modelul este f. scump - clasa premium 3 Sava Adapto - se mai gasesc inca pe piata noastra - clasa entry Succese ! ![]() Testul comparativ ptr. anvelopele de sezon - iarna. This post has been edited by luck33ro: 24 Oct 2010, 10:08 |
--------------------
**
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
cand am intrebat un mester care se lauda pe forum ca are orice anvelopa la orice dimensiune de hankook a facut misto de mine ca vreau no-name-uri...
![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
luck33ro |
![]()
|
HANKOOK e firma tare, snobii cred ca daca-s ieftine sunt automat si proaste
![]() |
--------------------
**
|
|
Cocojambo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 795 Joined: 4 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Bine hankook suna chinezeste... daca avea ceva cu rezonanta germana ... nu conta cat de praf erau... IS NEMTESTI BRE!!!
![]() |
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.5dci
2006
- B-86-... -
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
HANS-KOOCH
Asa cred ca ar avea vanzari nelimitate. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
rtBK |
![]()
|
cocojambo: nu pot sa uit cand am fost in autovit ca incercau sa imi vanda anvelope "america" fabricate in germania
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
luck33ro |
![]()
|
nemtii sunt inca recunoscatori americanilor ptr. planul Marshal - fugiti la wiki
![]() |
--------------------
**
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 07:41 |