Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
cj98czh |
![]()
|
||
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|||
l@u |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 6.057 Joined: 31 July 06 ![]() |
Avon zv5 sunt niste anvelope foarte bune, eu am avut un set(4+1), acum am doar rezerva, nou nouta.
Astea erau. Tampoanele originale de la motorul fumaciosului is tot Avon, ca si idee. This post has been edited by l@u: 24 Oct 2015, 00:12 |
--------------------
Land Rover
Freelander
Td4, HSE
-
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Si cum miros?
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
La cluj naspa.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Vezi ca sunt si care zic ca allseason bate pe cele dedicate
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
In imaginatia ta eventual. DPDV financiar, le bate, intradevar.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
argoane, nu ai inteles ce zice
|
--------------------
-
-
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Astia care umblati cu anvelope din astea, stiti voi de care....uitati-va la alti 2 destepti. Bine ca nu au intrat in altii pe contrasens...
Asa ca decat sa plecati cu ciurucuri din astea la drum lung si sa mai intrati si in altii, mai bine stati acasa si va uitati la Protv. Imi spui tu mie ca ala care face 5000 de km pe an si isi ia cele mai proaste anvelope...daca are un drum de facut la Sibiu de ex, pe dealul negru, si il prinde ploaia, ce face? Trage pe dreapta? Merge cu 20? Nu..o sa ii dea blana uitand ca are niste mizerii cu care calca pe asfalt. https://www.youtube.com/watch?v=fvXtIu_Hy2g https://www.youtube.com/watch?v=FHoMtac-Q8g |
--------------------
Skoda Fabia 2005
Ex: Dacia Nova/Logan/Supernova
2000/2007/2002 Midland Alan 52/PNI ML 160
Speed doesn't kill people, its the sudden stop that does |
|
MuciX |
![]()
|
Am inteles, deci toti aia aveau anvelope mixte. Bun
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
![]() Membru Huligan Group: Members Posts: 1.703 Joined: 28 November 06 From: Bucuresti ![]() |
Nu, toti au ( ca e plin netul de idioti ca astia) anvelope proaste, neadecvate la conditiile meteo, imbatranite, etc.
Ideea e ca vad ca toti astia care militati pentru toate porcariile, mergeti pe aceeasi idee: eu imi vad de treaba mea, daca merg 5000 de km pe an..nu renteaza. O fac pe riscul meu, o sa vad eu cum se comporta, am eu grija etc. Nu va ganditi o secunda ca impartiti aceleasi sosele cu alti soferi nevinovati care investesc in siguranta lor si a celorlalti participanti la trafic. Ganditi la fel si cu RCA si cu multe alte lucruri. Autoturismul personal nu e ceva obligatoriu, daca il ai trebuie sa bagi si bani in el, fie care merita sau nu. Daca nu..exista tren, autocar ... Am mai zis..faptul ca mergi putin nu te scuza sa nu ai masina 100% din punct de vedere tehnic. E de ajuns un drum de 100 de km sa omori alti participanti la trafic si pe tine, mergand pe ideea...m-am dus pana la ploiesti si nu am avut nevoie de anvelope ca oricum merg putin. Cand mi-am luat Loganul acum ceva timp...primul lucru pe care l-am facut a fost sa ii dau jos Kormoranurile si sa ii iau niste anvelope ca lumea. Sunt sigur ca unii de pe aici ati fi mers cu ele 50k cu ele, bucurandu-va ca se tocesc foarte greu si ce bune sunt ca mergi multi km cu ele. Si nu mi-am luat all seasons, cand a venit iarna mi-am luat altele de iarna si tot asa. Si stau la bloc si nu am loc ca am un balcon infim etc etc. Si da, mi-am luat logan ca atat mi-am permis, socotind ca trebuie sa mai investesc si alte lucruri in el. Nu mi-am luat vreun ciuruc de masina pe care sa o carpesc...doar ca are sigla nemteasca pe ea. This post has been edited by Sudsemnatu: 26 Oct 2015, 11:22 |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
MuciX |
![]()
|
Cand merg pe drumurile noastre, numai asta simt ca vad, "alti soferi nevinovati care investesc in siguranta lor si a celorlalti participanti la trafic".
Las-o asa, iti garantez ca, cel putin ala cu cielo, avea anvelope de cand juca mamaie basket. |
--------------------
-
-
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 26 Oct 2015, 12:36) Cand merg pe drumurile noastre, numai asta simt ca vad, "alti soferi nevinovati care investesc in siguranta lor si a celorlalti participanti la trafic". Las-o asa, iti garantez ca, cel putin ala cu cielo, avea anvelope de cand juca mamaie basket. Pai vezi asta si altii care merg doar 5000 de km pe an si nu au ei nevoie sa cumpere anvelope bune, ca oricum merg incet si cel mai important e sa nu franezi in curbe, nu? Restul..masina merge singura. |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Am inteles, ai anvelope bune. Da ce facem cu masina?
|
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
MuciX |
![]()
|
Ce sa facem? Nu exista problema tehnica dincolo de starea anvelopelor, asa cum nu este etalon al calitatii masinii dincolo de consumul de combustibil.
|
--------------------
-
-
|
|
Sudsemnatu |
![]()
|
Ce sa facem? Desfiintam fabrica Dacia si ii trimitem in Maroc, nu am avem noi nevoie de toate mizeriilor de masini frantuzesti.
p.s. suntem pe topic de anvelope de iarna, nu analizam starea tehnica a masinilor. Nu a zis nimeni sa cumperi anvelope bune si sa dai spaga la ITP. |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Io am clasa A la rulare pe carosabil umed, si am anvelope mixte. Ma intreb cat ai tu la "alea bune"?
Si sa iti intredeschid putin ochii. Datorita faptului ca traim intr-o tara cu clima temperat continentala, si nu in siberia, s-ar putea sa fii mai in siguranta decat mine cu cauciucurili tali doar in 10% din timpul efectiv de iarna. In rest ti fac, hai, ca ali tali cauciucuri buni devin naspa la temperaturi de peste 12 grade decat mixtele mele care le pun numa proshtii. Anunt: S-ar putea ca postarea mea de mai sus sa prezinte semne de subiectivitate, datorita implicarii sentimentale a membrului postator. Deci nu imi spune ca gresesc ca ma aprind mai ceva ca becul de la lanterna ELTA. |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
DannyY |
![]()
|
![]() Marele plictisit Group: Members Posts: 1.696 Joined: 5 May 09 ![]() |
Nu-mi dau seama cum de am supravietuit cu Oltcitul pe viscol pe cand anvelopele de iarna nu erau nici macar in stadiul de zvon in Romania...
Parerea mea e ca sunt supraevaluate. Cu toate astea, imi echipez masinile cu gume de iarna, nu all-season. |
--------------------
Opel/Honda/Opel
Astra G/Civic 4D/Corsa E
2004/2015/2019
- 0T04``` Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc |
|
Sudsemnatu |
![]()
|
Nu inteleg de ce te-ai bagat aiurea in discutie ca nu vorbeam de tine, citisem intr-un post anterior ca vrei sa treci la michelin cross climate, o anvelopa testata si care se comporta f bine.
Vb de cu totul altceva. Uita-te atent in ce am zis..nici nu am zis o secunda ca o anvelopa buna all season nu e ok. Dar nu imi spune tu mie ca toti fac ca tine. Majoritatea vor sa faca economie si or sa isi ia toate mizeriile, cel mai probabil second sau noi dar firma no-name, chinese. |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Loganul ăla avea abs,esp?
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic ca nu e 100% relevant. ABS si ESP te ajuta in situatiile de urgenta (1-2%) in care daca esti dibaci, nu ajungi. Cauciucurile te ajuta din momentul in care masina se pune in miscare, indraznesc sa zic 100% Niste roti bune te ajuta mult mai mult decat un ABS sau ESP.
Evident ca in acele 1-2% situatii de urgenta aceste sisteme pot face diferenta intre un accident si o evitare a unui accident, insa zic eu ca si procentul celelalt cantareste greu. In primul rand te bazezi pe gume, de abia dupa aia pe eletronica. QUOTE(Sudsemnatu @ 26 Oct 2015, 14:03) Ba fix asta ai vrut sa zici, chiar daca nu ai scris-o practic. Ai plecat si te-ai legat de posturile anterioare, probabil de cel ai lui czh. "Voi astia, stiti voi care", in condutiile in care de doua pagini se discuta de iarna vs all. Ai tinut morala si ai dat doua linkuri care nu aratau nimic. Decat doi indivizi care au iesit in decor, motivele putand fi tone. Neadapatarea vitezei la conditii, sistem de franare care tine inegal pe roti, cauciucuri uzate...etc. Cand ai realizat ca practic n-ai dovedit nimic, sau de fapt cand Mucix si PhilipMoris ti-au explicat ca de fapt n-ai dovedit nimic, ai inceput sa nuantezi ca si cum tu de fapt nu vorbeai decat de rotile slabe calitativ. Hai ca nu suntem toti prosti...,ok? Si da, am all seasons daca asta te intrebai. This post has been edited by vallixx: 27 Oct 2015, 08:12 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da-le jos, da-le foc, pune unele de iarna ca o venit frigu' si la primavara ia-ti niste anvelope de vara!
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.549 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Nu le dau foc ca poluez mediul aproape ca aia cu VW TDI.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
La ce bun sa le mai dai jos?,
![]() This post has been edited by C a t a l i n: 27 Oct 2015, 08:29 |
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
vallixx |
![]()
|
N-auzi bre ca nu le dau foc, nici cu ele pe masina si nici dupa.
![]() Le dau jos la primavara, ca sunt destul de obosite. Mai trec iarna asta cu ele si gata. De la anu', Vector 4 gen 2 scrie pe mine. This post has been edited by vallixx: 27 Oct 2015, 08:43 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
Sudsemnatu |
![]()
|
QUOTE(vallixx @ 27 Oct 2015, 09:03) Ba fix asta ai vrut sa zici, chiar daca nu ai scris-o practic. "Voi astia, stiti voi care", in condutiile in care de doua pagini se discuta de iarna vs all. Si da, am all seasons daca asta te intrebai. QUOTE(vallixx @ 27 Oct 2015, 09:42) Poate nu mai citesti printre randuri. Totusi nu stiu cata siguranta ai tu cu niste all seasons obosite...asa ca da te incadrezi in astia stiti voi care.... |
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
bion |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.711 Joined: 1 May 04 From: TM ![]() |
Io am Michelin slick Winter DOT Boc.
![]() ![]() |
--------------------
Dacia
SLZ Scala
2003
- TM54 Crăpa-le-ar Domnul ficații
Și setea ogoi-le-ar cu venin, Căci n-au păreche-n lume blestemații Crîșmarii care toarnă apă-n vin ! |
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(Sudsemnatu @ 27 Oct 2015, 11:03) Poate nu mai citesti printre randuri. Totusi nu stiu cata siguranta ai tu cu niste all seasons obosite...asa ca da te incadrezi in astia stiti voi care.... Acu' na....fiecare citeste si gandeste cu ce are. Unii citesc cu ochii si gandesc cu capul, altii citesc cu curu' si gandesc cu picioarele. Fiecare dupa posibilitati. Daca am scris "destul de obosite" si tu ai citit "niste ciurucuri tocite si fara pic de siguranta", probabil te incadrezi si tu la a doua categorie. Pentru ca te-ai grabit sa ma combati, fara sa stii cat de obosite sunt rotile pe care le am, asa cum te-ai grabit sa postezi doua clipuri care nu arata practic nimic. "Obosite" e un termen larg, care poate sa insemne lucruri diferite pentru persoane diferite. Pentru unii, "obosite" e cand ies sarmele din ele, pentru altii sunt atunci cand sunt la limita, iar pentru altii poate sa insemne cand "le-as schimba chiar daca as mai putea trage nitel de ele". De exemplu, rotile mele au cam un pic peste 4mm profil , cele de pe spate si 5 si ceva cele de pe fata. Legal nu trebuie sa am sub 1.6, insa "se zice" ca e bine, cel putin pe rotile cu care mergi iarna sa nu ai sub 4 mm, infdiferent daca sunt all sau dedicate. Deci eu sunt un pic peste marja de siguranta si mult peste cea legala. This post has been edited by vallixx: 27 Oct 2015, 13:45 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Conteaza si starea de imbatranire a cauciucului , nu numai profilu...
![]() Stii tu vorba aia... aikiiiii otoshiiiiiii! |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
vallixx |
![]()
|
Mai mult de aia le-as schimba....ca profil mai am sa trec si tot anu' viitor.
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
Sudsemnatu |
![]()
|
da, ai dreptate: exista posibilitati care se poate si posibilitati care nu se poate
|
--------------------
Skoda Fabia 2005
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 07:42 |