Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
![]() ![]() ![]() |
Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...
luck33ro |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.720 Joined: 8 March 06 ![]() |
|
||
--------------------
**
|
|||
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
Ca gaia matu':
QUOTE Deputații PSD Nicolae Bănicioiu și Mircea Drăghici s-au arătat nemulțumiți, miercuri, de starea parcului auto din dotarea Camerei Deputaților, arătând că reparația mașinilor costă mai mult decât ar fi costat ratele de leasing în cazul achiziționării unor autoturisme noi. "Parcul auto are 6-7 ani, este îmbătrânit. Colegul nostru de la Caraș este indisponibil și acum din cauza accidentului făcut cu mașina dată de la Camera Deputaților", a precizat, la o conferință de presă, Mircea Drăghici, care este și membru al Comisiei de buget, finanțe. El a criticat și faptul că sumele alocate în buget pentru piese de schimb și reparații ar putea fi folosite pentru a da avansul și ratele la leasing pentru mașini de câte aproximativ 10.000 de euro. Drăghici a arătat că o problemă este și echiparea mașinilor cu anvelopele de iarnă, precizând că acest lucru nu se regăsește în decontări și că deputații trebuie "să le plătească din buzunarul lor". El a adăugat că suma forfetară pe care o primesc deputații este destinată cabinetelor parlamentare și nu este suficientă pentru achiziționarea de anvelope de iarnă. "Suma forfetară este folosită pentru cheltuielile cabinetelor parlamentare. Eu, de exemplu, am 7 cabinete parlamentare și nu îmi ajung banii din suma forfetară", a mai spus Drăghici. Nicolae Bănicioiu a spus, la rândul său, că reparațiile costă mai mult decât decât ar fi costat ratele la lesingul unor mașini noi, iar președintele Camerei trebuie să se gândească să facă un plan pe mai mulți ani. Unii deputați din Comisia de buget s-au plâns, marți, de autoturismele învechite din dotarea Camerei, Petre Petrescu (PSD) spunând că sunt colegi care au murit în accidente din cauza parcului auto învechit, iar secretarul general Gheorghe Barbu arătând că nu există niciun exemplu în acest sens. Comisia de buget, finanțe a Camerei Deputaților a avizat, marți, favorabil, cu majoritate de voturi, proiectul bugetului Camerei pe 2012, acesta fiind cu 5% mai mare decât anul trecut, în sumă de 216,5 milioane de lei. Proiectul de buget al Camerei urmează să fie supus adoptării plenului Camerei. Fiecare deputat și-ar putea achiziționa din banii lui anvelopele de iarnă pentru dotarea mașinilor de la Camera Deputaților, existând posibilitatea decontării ulterioare din sumele forfetare, bunurile rămânând în patrimoniul Camerei. Într-o ședință de săptămâna trecută a Biroului Permanent al Camerei Deputaților s-a discutat despre dotarea autoturismelor cu anvelope de iarnă, având în vedere că a intrat în vigoare legea care impune folosirea acestor anvelope de la 1 noiembrie. Liderul deputaților UDMR Mate Andras Levente a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX că anvelopele de iarnă nu se cumpără din bugetul Camerei Deputaților, ci de fiecare deputat în parte și se vor deconta din suma forfetară, acestea rămânând în inventarul Camerei. Ma, daca nu va convine cine naiba v-a pus sa va faceti deputati ??? Daca voua vi se pare mult 1000 de lei ce sa mai zica amaritu' care cistiga 700 de lei ? Sa dea Dumnezeu sa va rariti ! Si 300 sinteti cam multi... |
--------------------
...
...
...
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
Anvelopele de iarna pe 13 erau in urma cu 2 ani maxim 90lei/buc(asta la prima mana),acuma vad ca s-au dublat sau chiar triplat.
|
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
1000 de lei ? e gluma buna , poate sh
minim 1200 cu tot cu montaj avelopa cat de cat buna pe 14-15 , mai sus deja pretul e absurd |
--------------------
Renault
Megane
1.6 16v - 2007
- Numar personalizat !
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
azi au mai scos una .. la deruta. cica anvelopele mai vechi de 5 ani nu sunt luate in considerare.
pe ce criteriu? |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
eurocristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 16 May 07 From: Oradea ![]() |
Pe asta care a mai scos-o?
|
--------------------
logan
ambition
2005 membru proaspat dar experimentat in auto
|
|
george_scala_2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 6.580 Joined: 16 April 09 ![]() |
QUOTE 3.Un conducător auto trebuie să achiziționeze anvelope omologate, în concordanță cu cele înscrise de către RAR în cartea de identitate a vehiculului și care poartă marcajul M+S (sau M.S, sau M&S). Nu se recomandă anvelope de iarnă second-hand mai vechi de 4-5 ani sau la care înălțimea profilului lor este mai mică de 4 mm. http://www.jurnalul.ro/usr/imagini/2011/10...lor-de-iana.pdf Aceeasi stire e preluata de mai multe ziare: http://www.amosnews.ro/Reglementari_privin...a-29-82542.html http://www.ziuaconstanta.ro/stiri-calde/st...arna-63625.html http://www.capital.ro/detalii-articole/sti...uri-155406.html http://www.masini.ro/stiri/noutati-auto/an...recizari/16732/ http://www.romanialibera.ro/actualitate/ev...ani-242592.html http://www.gandul.info/financiar/ministeru...e-iarna-8908508 Totusi nu se spune ce se intimpla cu cei cu anvelope SH cu profilul mai mic de 4 mm: li se ia talonul, sint numai amendati, sau ambele ? |
--------------------
...
...
...
|
|
eurocristi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 243 Joined: 16 May 07 From: Oradea ![]() |
Specific romanesc.
Nu se recomanda anvelope de iarna mai vechi de 5 ani nu inseamna neaparat ca sunt interzise.Adincimea profilului conteaza pina la urma.Daca e minim 4 mm e o.k.,nu au ce sa comenteze. |
--------------------
logan
ambition
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Absolut nimic, este o recomandare. Limita legala este de 1,6mm, restul este can-can.
|
--------------------
-
-
-
|
|
eurocristi |
![]()
|
Si la astea de iarna?Sincer sa fiu habar n-am!
Am 2 markeri pe ale mele,unu pe la 5 mm si unul pe la 2,asa aproximez eu. Le am din 2005 si inca n-au cine stie ce uzura. |
--------------------
logan
ambition
|
|
emil_t |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 519 Joined: 12 August 07 ![]() |
asa stiu, pentru ca cele de iarna au nevoie de mai multa "carne" pentru a avea randament pe zapada. Cred ca e un fel de limita recomandata si limita legala
|
--------------------
Dacia
Supernova
'03
|
|
luck33ro |
![]()
|
si mai e si limita psihologica
![]() ![]() |
--------------------
**
|
|
serban24 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 30 September 09 From: BUCURESTI ![]() |
recomandat ar fi dupa ei sa schimbam cauciucurile in fiecare sezon cu o pereche noua dar numai impreuna cu un set nou de jante
|
--------------------
toyota
yaris
2008
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
pe mine deocamdata nu ma mai intereseaza de masina , si implicit cauciuce , preturi la benzina si gpl cel putin 1 luna
m-am fracturat la mina ![]() This post has been edited by bygy007: 27 Oct 2011, 21:24 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
eurocristi |
![]()
|
Am gasit un material facut de Continental.
Cateva idei. -de la 4 mm inaltime profili scad perfotmantele destul de mult. -nu tineti anvelopele mai mult de 10 ani -verificati anvelopele periodic si urmariti eventuale semne de uzura pronuntata,lovituri,crapaturi etc. Foarte important!Verificati periodic presiunea.Ei recomanda sa facem treaba asta la 2 saptamani. |
--------------------
logan
ambition
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
Ciudat, verific presiunea o data la doua saptamani, dar pot tine anvelopele 10 ani!
![]() |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
eurocristi |
![]()
|
Maxim!
Si se schimba la 10 ani chiar daca nu a fost folosit si arata impecabil. Nu spun eu asta,o spun baietii de la Continental. Mai zic acolo ca uzura se accentueaza dramatic daca pneul ruleaza la viteza mare cu presiune sub cea recomandata. Asta cred ca o stie toata lumea. |
--------------------
logan
ambition
|
|
Markos |
![]()
|
![]() fost programator Group: Members Posts: 8.016 Joined: 27 October 05 From: Scursurești Vale ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan
Privilej "Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
|
|
luck33ro |
![]()
|
Eu am una de 20 de ani rezerva dezumflata la jeep, se pune?
![]() |
--------------------
**
|
|
Val3ntin0 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 259 Joined: 8 September 11 From: Ploiesti ![]() |
Sa sti ca acum ma duc si cumpar cauciuc nou pentru rezerva din portbagaj, care e acolo din 2004 (cam veche nu??) si nu a fost folosita niciodata.. acum ma duc cat e "oferta"
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio Expression 2004~1.4 /
Megane 2007~1.6 16v 82kv
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
QUOTE(eurocristi @ 27 Oct 2011, 22:40) Si se schimba la 10 ani chiar daca nu a fost folosit si arata impecabil. Nu spun eu asta,o spun baietii de la Continental. La Michelin astia 10 ani se impart la 3. Ca dupa 2 ani incepe deja sa crape, scartaie si sa nu mai aiba aderenta. |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
Brabus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 401 Joined: 24 August 08 From: Baia Mare ![]() |
salut
poate ma ajutati si pe mine cu o info. cauciucurile de pe fata imi sint continental winter, asa scrie pe ele, mai au pe toata suprafata laterala ceva gen sageti pline cu simbolul fulgilor de nea. faza e ca nu scrie nicaieri M+S. daca am dat un goagal am gasit ca sint de iarna 100% insa sint sau nu acoperit in caz ca o minte stralucita ma opreste la control? merci |
--------------------
Renault
Laguna2
2001/Privilege/1.8 16v
|
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 27 Oct 2011, 08:26) Ca gaia matu': Ma, daca nu va convine cine naiba v-a pus sa va faceti deputati ??? Daca voua vi se pare mult 1000 de lei ce sa mai zica amaritu' care cistiga 700 de lei ? Sa dea Dumnezeu sa va rariti ! Si 300 sinteti cam multi... Sunt de acord cu ei, prost nu ii ala care cere, ci ala care da, in speta indirect noi. Ala putea sa zica si ca nu are ce sa manance si sa plateasca deplasarile din suma forfetara parvenita, numa ca din gura se pot zice multe. Sa vina cu programul verificat pe masa cu diurne si ce mai au ei si atunci discutam. Dar la noi stiti doar ca tot ce zboarase mananca ![]() ![]() ![]() QUOTE(Brabus @ 28 Oct 2011, 18:38) salut poate ma ajutati si pe mine cu o info. cauciucurile de pe fata imi sint continental winter, asa scrie pe ele, mai au pe toata suprafata laterala ceva gen sageti pline cu simbolul fulgilor de nea. faza e ca nu scrie nicaieri M+S. daca am dat un goagal am gasit ca sint de iarna 100% insa sint sau nu acoperit in caz ca o minte stralucita ma opreste la control? merci Cred ca daca ai certificat de coformitate care sa ateste ca sunt de iarna nu o sa ai probleme, daca nu, esti bun de spaga ![]() This post has been edited by Ma3x: 28 Oct 2011, 19:03 |
--------------------
-
-
-
- - ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
@Brabus cauta bine, pe unele anvelope scrie foarte mic M+S. Tot asa are o cunostinta unele Pirelli, scrie foarte mic M+S pe ele undeva unde sunt mai multe inscrisuri.
"Certificatul de conformitate" este nul , nu are nici o valoare, nu poate un service/vulcanizare/magazin sa-ti ateste ca o anvelopa este pentru zapada, asta atesta producatorul prin inscriptia M+S. |
--------------------
-
-
-
|
|
djasu82 |
![]()
|
![]() MEMBRU DACIA CLUB Group: Members Posts: 11.714 Joined: 26 December 06 From: Bucuresti ... ![]() |
QUOTE(george_scala_2004 @ 27 Oct 2011, 09:26) Ca gaia matu': Ma, daca nu va convine cine naiba v-a pus sa va faceti deputati ??? Daca voua vi se pare mult 1000 de lei ce sa mai zica amaritu' care cistiga 700 de lei ? Sa dea Dumnezeu sa va rariti ! Si 300 sinteti cam multi... Si mai zic toti hai sa-i votam pe astia de la USL , cum am spus si o spun multi TOTI SUNT LA FEL FAC PARTE DIN FOSTUL FSN ! Cica ieri si azi din nou un TAMPIT de la RAR iar a batut campi , ca de LUNI vor verifica in trafic toate masinile daca sunt echipate cu cauciucuri de iarna si cele gasite ca nu sunt echipate risca intre 600-1200 amenda si dupa 48 de ore 4000 de lei amenda ![]() E ca la prosti astia isi fac de cap ... cica verificare o va face cei de la drumuri si cei de la rar ... Un kkt de tara , afara temperatura e de 10-16 grade si astia te verifica sa vada daca ai deja montate gumele pe genti... La gara cu guvernantii , putere si opozitia ... mai bine un REGE decat o pleava de HOTi!!! |
--------------------
Dacia Super Nova
Opel 1.7 CDTI , Audi Q7 , GPS wayteq x950btfm
1999 / 2003 / 2008 /2011
- nnn
|
|
cristio_79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.335 Joined: 28 September 05 From: CONSTANTA ![]() |
Eu stiam ca numai politistul poate sa-ti dea amenda. Daca ARR-ul sau RAR-ul nu sunt insotiti de un echipaj de la Politia Rutiera, cred ca poti sa mictionezi pe ei cu bolta.
Iar textul ala cred ca este destul de clar. |
--------------------
Citroen / Peugeot
C3 / 308
SX 1.4 HDI 2005 / Allure 1.5 BlueHDI 2020 Mai traiti? Bine...
|
|
BZN |
![]()
|
![]() Itan convins Group: Members Posts: 3.590 Joined: 29 January 08 From: Rucar / Bucuresti ![]() |
QUOTE(djasu82 @ 28 Oct 2011, 21:38) Si mai zic toti hai sa-i votam pe astia de la USL , cum am spus si o spun multi TOTI SUNT LA FEL FAC PARTE DIN FOSTUL FSN ! Cica ieri si azi din nou un TAMPIT de la RAR iar a batut campi , ca de LUNI vor verifica in trafic toate masinile daca sunt echipate cu cauciucuri de iarna si cele gasite ca nu sunt echipate risca intre 600-1200 amenda si dupa 48 de ore 4000 de lei amenda ![]() E ca la prosti astia isi fac de cap ... cica verificare o va face cei de la drumuri si cei de la rar ... Un kkt de tara , afara temperatura e de 10-16 grade si astia te verifica sa vada daca ai deja montate gumele pe genti... La gara cu guvernantii , putere si opozitia ... mai bine un REGE decat o pleava de HOTi!!! Ce campi? Cam greu de montat gume pe genti, maxim lipite. ![]() Ref la tara, nu e de mirare. Vezi textul de mai sus... Nitica decenta n-ar strica, zau. |
--------------------
Tico 0,796 6v, 1998
/Logan 1,598 16v, 2009
.
- AGXXMAV / AGXXVAB
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Avem lege pentru anvelope de iarna.
Dar ce facem la VARA? Ca nu este nici o lege? Pot sa circul cu pneurile de iarna cu tinte si vara? Normal nu este nici o lege sa interzica asta! Sau este? @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
xjc0c0 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 830 Joined: 4 April 08 From: Brasov ![]() |
La vara cel mai probabil vom asculta un cor de scartaieli prin ronduri,sau la coltul strazii.
Pai daca tot are romanu "carne" pe cauciucurile astea de ce sa le schimbe ? ![]() |
--------------------
Ex: Megane I
----
----
|
|
kog |
![]()
|
![]() epuri orijinali Group: Members Posts: 1.916 Joined: 27 November 08 From: Lipova - Arad ![]() |
cam ai dreptate asta si in conditiile in care majoritatea cauciucurilor de iarna la temperaturi mai ridicate rup foarte usor aderenta pe asfalt umed
This post has been edited by kog: 29 Oct 2011, 09:25 |
--------------------
Dacia
1310
1989 TLX
- AR-05-DGF Daa... prea rapid, daa... prea furios
Io merg cu Dacia, iar tu pa jos... "ti ciuda ca consum putin?" by argon |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:15 |