Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

58 Pages « < 36 37 38 39 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Anvelopele de iarna - obligatorii ?, s-a adoptat lege in acest sens...

BZN
post 13 Oct 2011, 13:05
Post #1101

Itan convins

Group: Members
From: Rucar / Bucuresti

QUOTE(corbex @ 13 Oct 2011, 13:48)
Sa mai spus. Unele trebuie pe masina, altele sub masina. Alea de deasupra pot fi si Rotex.
*

Editat! biggrin.gif
Imag013.jpg ( Size: 395.88k ) Number of downloads: 516

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Victoras2001
post 13 Oct 2011, 13:32
Post #1102

Membru autentic

QUOTE(IRONICK @ 13 Oct 2011, 11:06)
De ce sa ma misc eu mai incet in trafic, din cauza ca tu mergi cu atentie din cauza cauciucurilor de vara?
*

Eu merg cu atentie pentru ca asa am fost invatat. Iar daca ar merge toti la fel ca mine, tare bine s-ar circula prin Bucuresti. Atentia asta nu presupune neaparat ca merg dupa mort, ci doar ca stiu cand sa acceleraz, cat sa accelerez, cand sa intru in frana de motor si cat si mai ales cand sa apas pe frana. Si mai stiu ceva. Stiu la ce foloseste schimbatorul de viteze. Ai sa razi, dar nu stie multa lume asta.
In opinia mea, si dupa experienta din trafic, ce stiu eu cantareste cu mult mai greu decat un cauciuc de iarna pe o masina al carei sofer e varza. Degeaba are cauciucuri bune daca nu stie principiul de functionare al cazanului, nu stie ca face ABS-ul, nu stie ce sa faca in momentul in care derapeaza, etc... Din contra, un cauciuc de iarna in mainile unui astfel de sofer inseamna pericol. E convins ca face ala si treaba lui.

Ca fapt divers, ca ziceai ceva de soferi, ca se lauda unu' mai tare ca altul, nici unde nu ma bate soarele nu ma intereseaza de parerea unuia sau a altuia, atata timp cat eu stiu prea bine cum conduc. Si n-o stiu doare eu, ci toti cei ce ma cunosc.
Asa ca-mi spun si io opinia si asta e...
Cum esti tu convins ca daca ai cauciucuri de iarna esti belea de sofer, asa-s eu convins ca-s mai bun sofer decat multi cu cauciucuri de iarna. tongue.gif

PS. Am uitat sa te intreb de ce te misti tu mai incet cand incepe o ploaie de trei stropi. Tot din cauza faptului ca n-au soferii cauciucuri?

This post has been edited by Victoras2001: 13 Oct 2011, 13:33

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
Femeia nebatuta e precum o casa nematurata.
+
ssilviu
post 13 Oct 2011, 13:37
Post #1103

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(Victoras2001 @ 13 Oct 2011, 09:03)
Vai vai vai!

Când citesc astfel de posturi, parcă aud pe un virgin cum ne explică ce bine îi e singur ...

This post has been edited by ssilviu: 13 Oct 2011, 13:43

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
DannyY
post 13 Oct 2011, 15:01
Post #1104

Marele plictisit

Pana acu' vreo 2-3 ani nu prea se facea mare caz de gumele de iarna, cel putin in Romania. Asa ca am condus cu aceleasi caucioace in toate anotimpurile si in toate imprejurarile.
Cine reuseste sa controleze masina pe zapada/gheata cu gume de vara, le va iubi instantaneu pe cele M+S, dar va conduce ca si cand nu le-ar avea.
Acu' problema se pune altfel: UE zice ca asa e mai sigur. Romania e in UE. Trebuie sa se aplice legislatia UE. Deci... ori suntem UEisti, ori nu mai suntem.

Io am Trayal M+S cu fulgi, le pun saptamana viitoare. Nu-s cine stie ce, dar ies din zapada mai usor decat cu sandalele de vara, pe care le schimb la anu' in martie.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
george_scala_2004
post 13 Oct 2011, 15:09
Post #1105

Membru autentic

"Ar fi păcat să nu controlăm și sistemul de semnalizare"

Oficialii RAR au declarat că la filtrele ce vor fi create autovehiculele oprite nu vor fi verificate doar din punct de vedere al anvelopelor. "Ar fi păcat, dacă tot l-am oprit, să nu ne uităm și la instalația de semnalizare. Polițistul poate cere această verificare", a mai arătat șeful RAR. El a ținut să adauge că Poliția va aplica amenzile, RAR oferind doar asistență tehnică poliției.

"Aș dori să se înțeleagă clar: noi, RAR, nu suntem puși să amendăm. Ne dorim doar ca toți conducătorii auto să fie cât mai responsabili, până la urmă, cu propria lor viață și siguranță în trafic", a adăugat Stancu Sotir.

O dau la intors. macars a isi "scoata" colegii de la arr:

Ce cauciucuri sunt acceptate: "Să aibă însemnele M și S. Nu trebuie neapărat să aibă fulg de zăpadă"

"Legislația prevede că anvelopele de iarnă trebuie să aibă simbolurile M și S (noroi și zăpadă). Nu este nevoie să aibă și însemnul cu fulg de zăpadă. Doar M și S. Cele de tip "all season" sunt acceptate, doar dacă au simbolurile M și S", a spus Stancu Sotir.

gândul a scris marți, citând reprezentanți ai ARR, că pentru a fi acceptate ca anvelope de iarnă, anvelopele care pe lângă expresia M plus S (Mud plus Snow) (noroi plus zăpadă) trebuie să aibă și anumite semne, respectiv, un fulg de nea și o creastă alpină.

Oficialul RAR a ținut să arate că, din punct de vedere legal, și anvelopele vechi de iarnă, marcate cu simbolurile M și S, sunt acceptate de legislație drept cauciucuri de iarnă, dar cauciucurile vechi pot fi îmbătrânite și își pot pierde din calitatea cea mai importantă - aceea de a fi moale. "Sunt însă și persoane care au anvelope de iarnă de acum 3-4 ani, pe care le-au ținut la umbră, cu puțină umezeală, și care sunt corespunzătoare. Desigur, cu simbolul M și S", a spus oficialul RAR.

http://www.gandul.info/news/ce-cauciucuri-...peciale-8860496

--------------------
... ... ...
+
corbex
post 13 Oct 2011, 17:16
Post #1106

Desi nu pare, ma plimb cu Dacia

From: bucuresti

QUOTE(DannyY @ 13 Oct 2011, 16:01)
Pana acu' vreo 2-3 ani nu prea se facea mare caz de gumele de iarna, cel putin in Romania. Asa ca am condus cu aceleasi caucioace in toate anotimpurile si in toate imprejurarile.
Cine reuseste sa controleze masina pe zapada/gheata cu gume de vara, le va iubi instantaneu pe cele M+S, dar va conduce ca si cand nu le-ar avea.
Acu' problema se pune altfel: UE zice ca asa e mai sigur. Romania e in UE. Trebuie sa se aplice legislatia UE. Deci... ori suntem UEisti, ori nu mai suntem.

Io am Trayal M+S cu fulgi, le pun saptamana viitoare. Nu-s cine stie ce, dar ies din zapada mai usor decat cu sandalele de vara, pe care le schimb la anu' in martie.
*

Toti oamenii sint de acord cu utilizarea cauciucurilor de iarna. Dar prea se incetateneste credinta, asa cum zice si Victoras, ca daca le ai pe astea, nici carnet nu-ti mai trebuie.

--------------------
dacia solenza 2005, cheala
+
ydaniel
post 13 Oct 2011, 18:59
Post #1107

Adrenaline junkie!

From: black sea

Foarte bine zis Victorase in ambele posturi!!!
La anvelopele pt 4x4 de tip bfg:a/t m/t sau resapate toate au trecute M+S.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
Ma3x
post 13 Oct 2011, 19:14
Post #1108

-

From: B

QUOTE(Lostboy @ 13 Oct 2011, 09:25)
up.gif
*

Cool din partea mea pentru voi, cu conceptiile astea smile.gif. Pesemne deschideti si portiera pe langa frana de motor si puneti piciorul smile.gif).

Victoras tata, cu tot respectul pentru tine si pentru toti ceilalti hai sa nu divagam de la sensul si rolul adevarat al cauciucurilor de iarna. Uite asa te lauzi tu care mergi precaut si in frana de motor si vede si un/a incepator(-oare) si zice ca tine si te trezesti ca vine sanie in tine cu tot cu frana ta de motor. Ia in calcul ca nu esti singur pe sosele omule si poti sa mergi tu cu senile, daca vine altu cu gume de vara sanie in tine. Poate daca ar fi avut gume de iarna putea sa te evite , ca nu ii patinau rotile; sau pe autostrada te trezesti cu un titirez in fata ta, ca tu nu faci pe titirezu ca mergi in frana de motor smile.gif si o mai si impingi din parti cand o ia spre sant, ce mai zici atunci cand nu mai ai timp sa schitezi nimic ? Sa nu zici ca iti pare bine ca ai economisit o nimica toata pe niste gume ca nu te cred, ba chiar cred ca ti-ai fi dorit sa faci cadou si titirezului unele.Dar daca totusi iti pare bine, inseamna ca esti si prea sarac si prea prost sa conduci pe strazi, cel putin alaturi de mine; blush.gif dar stiu ca nu e asa, defapt sunt sigur , asa ca te rog sa nu ma contrazici !

Asa ca nu e de ajuns sa te raportezi doar la tine.In situatii dastea cand intervine gloata nu ai cum sa o stapanesti decat prin masuri drastice si crede-ma sad.gif daca ai fi trait o astfel de situatie nu mai ma luai la misto cu frana de motor in portbagaj si alte fumuri adolescentine si sfaturi "batranesti"; nu stiu inca de ce nu vedeti si partea buna a legii , va limitati la conservatorisme. Ni se inoculeaza permanent si aproape indirect ca toate se rezuma la bani si cand vine vorba de iesit din rutina obisnuita si mostenita , si cand mai costa si bani atunci gata , mintea se inchide, ochii se inrosesc, pumnul se strange si gata, asta este tot ce putem face ( ma includ si pe mine pentru ca pana nu demult ce zbura aia mancam, pana mi-am dat seama ... ca pot fi si avantaje, care atarna mai mult decat dezavantajele, nu in mod direct pentru mine ci pentru toti la un loc ).

Asa ca eu nu am nimic impotriva ta Victoras, poti merge cu ce vrei, numai sa nu ne intersectam tangential icon_mrgreen.gif .

Cheers !

This post has been edited by Ma3x: 13 Oct 2011, 19:21

--------------------
- - - - -
ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007
ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008
+
Victoras2001
post 13 Oct 2011, 19:33
Post #1109

Membru autentic

Nu te luam pe tine la misto (da nu ma pune la incercare tongue.gif ), e doar o frustrare a ta care denota lipsa de incredere in propria-ti persoana. Faza cu frana de motor e chiar reala, am fost sunat de un prieten. Am mai scris despre asta pe forum.
In rest, in ceea ce te priveste, ma opresc aici. Nu sunt la cafenea si nici nu-mi pari a intelege ceva din ce spun eu. Adica e greu sa pricepi faptul ca niste cauciucuri de iarna ajuta din plin in cazul in care stii cu ce se mananca condusul pe timp de iarna. Altfel sunt fix pix. Smuceste tu volanul, pune frana brusca, rupe priza sau accelereaza ca melteanu' cand pleci de la semafor si vei vedea ce-o sa te mai ajute cauciucurile de iarna.

This post has been edited by Victoras2001: 13 Oct 2011, 19:41

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
BZN
post 13 Oct 2011, 19:35
Post #1110

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Medicamente? Si nu pt Victoras!

Pe de alta parte...

QUOTE(DannyY @ 13 Oct 2011, 16:01)
...
...
*

Corect!

This post has been edited by BZN: 13 Oct 2011, 19:36

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 . - AGXXMAV / AGXXVAB
+
Ma3x
post 13 Oct 2011, 20:54
Post #1111

-

QUOTE(BZN @ 13 Oct 2011, 19:35)
Medicamente? Si nu pt Victoras!

Pff ... putin imi pasa ce parere despre mine isi face oricine , dupa ce debitez 2 fraze . Important e mesajul , dat de mine ca o simpla si umila parere blush.gif cu privire la cauciucurile de iarna si importanta lor minuscula DAR uneori salvatoare .

Si ca sa inchei postarea pe thread , unde am citit destule informatii utile despre noua lege de la cei documentati - carora le multumim smile.gif, raman la parerea mea, mai bine cu gumele de iarna obligatorii pentru toti decat optionale pentru toti schumacherii.

--------------------
- - - - -
+
Victoras2001
post 13 Oct 2011, 21:07
Post #1112

Membru autentic

QUOTE(Ma3x @ 13 Oct 2011, 21:54)
DAR uneori salvatoare .
*

radmasa.gif
La 5km/h, sau la 120?
Pur si simplu refuzi sa pricepi ca:
1. categoric sunt excelente pe timpul iernii si mai ales cand pe carosabil e zapada, gheata sau polei, viteza fiind adaptata la conditiile de trafic.
2. Pentru a fi eficiente e necesar sa stii a le folosi. Cand ai sa pui o frana-n curba, pe polei, o sa te tina pe sosea, ca au M+S pe ele.
3. nu le-a negat nimeni utilitatea. Problema ta e ca esti convins ca te scapa de la moarte.

This post has been edited by Victoras2001: 13 Oct 2011, 21:12

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
bygy007
post 13 Oct 2011, 21:22
Post #1113

Membru autentic

From: BUCURESTI

eu cind am facut scoala de soferi nu am auzit de fitele astea cu cauciucurile de iarna , si eu am dat examenul vara , in prima iarna de condus am invatat sa merg singur cu aducerea aminte a sfaturilor date de instructor si am mers fara probleme si derapaje sau alte lucruri si anu trecut pe zapada am mers cu cauciucurile care a fost cumparata masina fara probleme acum ca sint OBLIGAT de niste TIMPITI care tot noi i-am pus , si din cauza unor teribilisti care se cred la raliu pe drum , sau sa ingrase comisioanele celor din guvern care au afaceri cu asa ceva
acum ca este obligatoriu o sa ma confirmez legii date de niste timpiti
sint tare curios la prima zapada care este diferenta intre cele 2 tipuri

This post has been edited by bygy007: 13 Oct 2011, 21:24

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 2024 - B 07 BGY
din subteranele Bucurestiului
+
rs09
post 13 Oct 2011, 21:24
Post #1114

Membru autentic

Anul asta cred ca o sa fie mai multe accidente deoarece multi cu cauciucuri de iarna o sa mearga ca inconstientii cu 70km pe zapada prin oras crezand ca daca sunt echipati pentru iarna masina o sa franeze exact ca la 30 de grade.

This post has been edited by rs09: 13 Oct 2011, 21:25

--------------------
renault symbol 1.4 8v 2008
+
Victoras2001
post 13 Oct 2011, 21:54
Post #1115

Membru autentic

Nu ma. Anul asta o sa se circule brici in Capitala, ca n-o sa se mai stea dupa aia care n-au cauciuce de iarna si merg prudent. Si nici accidente cu mortaciuni n-o sa mai fie, ca doar uneori salveaza viata cauciucele astea. O sa se vada din plin schimbarea.

Din pacate vor fi de ajutor doar celor care stiau sa mearga si fara si care evident ca nu sufera prea tare de lipsa lor. In rest Dumnezeu cu mila.

This post has been edited by Victoras2001: 13 Oct 2011, 21:56

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
tribunul
post 13 Oct 2011, 21:59
Post #1116

Sunt inofensiv, dar gandul meu e criminal

From: Micul Paris

QUOTE(rs09 @ 13 Oct 2011, 22:24)
Anul asta cred ca o sa fie mai multe accidente deoarece multi cu cauciucuri de iarna o sa mearga ca inconstientii cu 70km pe zapada prin oras crezand ca daca sunt echipati pentru iarna masina o sa franeze exact ca la 30 de grade.
*

Confirm afirmativ.

--------------------
Renault "Megane" Scenic 2 2007
"Copiii sunt mainile cu care ne prindem de rai."
"Consumul exagerat de mitocanie si neam prost dauneaza grav sanatatii ..."
+
doviende
post 13 Oct 2011, 22:04
Post #1117

Membru incepator

am mers 4 ierni cu Montana, cauciucurile de fabrica ale DSN-ului, cauciucuri de vara si n-am avut probleme;
4 ani - 4 ierni la rand acele cauciucuri au indurat temperaturile cu minus din Bucuresti si n-au patit nimic (cauciurile Montana ) !

--------------------
dacia super nova 2001 CLIMA
+
Shush
post 13 Oct 2011, 22:20
Post #1118

٩(Ś̯Ś)۶

From: Brasov

Eu zic ca e ceva de genul :

Idiot < Idiot + CdI < Normal < Cunoscator < Normal + CdI < Cunoscator + CdI

Deci prefer ca toate masinile sa fie echipate cu cauciucuri de iarna !

--------------------
Seat Leon 2008 Reference 1.6 - Bv-29-Trei Litere
Yamaha YZF-R125 2009 - Bv-88-Aceleasi Trei Litere
ex Dacia Logan 2005 Laureate 1.4
If a vegetarian eats vegetables, what does a humanitarian eat ?
+
Victoras2001
post 13 Oct 2011, 22:24
Post #1119

Membru autentic

Io as prefera lipsa din echipare a idiotului.

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Shush
post 13 Oct 2011, 22:25
Post #1120

٩(Ś̯Ś)۶

Ala ar fi cazul ideal, dar din pacate e imposibil

--------------------
+
Victoras2001
post 13 Oct 2011, 22:28
Post #1121

Membru autentic

Pai atunci e probabil sa-i faca mai mult rau decat bine idiotului legea asta. wink.gif

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
Shush
post 13 Oct 2011, 22:31
Post #1122

٩(Ś̯Ś)۶

Pai daca ala merge ca idiotul indiferent de vreme si indiferent de anvelope, chiar daca franeaza cu doar 5% mai repede cu cauciucuri de iarna tot e o inbunatatire.

--------------------
+
Markos
post 13 Oct 2011, 22:37
Post #1123

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(doviende @ 13 Oct 2011, 23:04)
am mers 4 ierni cu Montana, cauciucurile de fabrica ale DSN-ului, cauciucuri de vara si n-am avut probleme;
*

Io am mers vreo 22 de ierni fara minuni de iarna si a fost ok. Dar e timpul sa evoluam.

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
GoGu
post 13 Oct 2011, 22:45
Post #1124

Prea de la tara

Group: Moderatori
From: Iasi

Din '94 pana in 2001 am mers doar cu cauciucuri de vara (o vreme habar n-am avut de existenta celor de iarna, apoi am considerat ca e un moft). In 2001 am primit cadou cauciucuri de iarna, am vazut diferenta si de atunci nu mai concep sa nu folosesc iarna asa ceva.
Probabil vor fi si tampiti care vor crede ca sunt Supermani (apropo, Seinfeld zicea ca pe ambalajul costumului de Superman primit de Haloween scria "Do not attempt to fly" biggrin.gif , cred ca ar fi util sa scrie si pe cauciucuri), dar partea buna e ca nu voi mai fi nevoit sa imping masinile vecinilor printre blocuri ca sa pot trece si eu... Sau sa merg cu 20 km/h in spatele unora cu slick-uri, cand mi-e foarte clar ca pot merge in deplina siguranta cu 40kmp/h.

Ce nu-mi place e ca a trebuit sa se dea o lege pt acest lucru, lege aplicata de vajnicii nostri militieni, numai ei stiu cum (a se vedea brambureala cu M+S, creasta de munte, creasta de cocos, Gioconda cu galosi, certificat de conformitate, samd), plus ca pretul la cauciucurile de iarna a crescut cu acest prilej... Nu era mai elegant sa fie o clauza la asigurari - daca ai un accident si nu ai cauciucuri adecvate, atunci canci despagubire?

This post has been edited by GoGu: 13 Oct 2011, 22:49

--------------------
Renault Scenic 1.5dCi recolta 2012
+
Ma3x
post 13 Oct 2011, 22:58
Post #1125

-

QUOTE(Shush @ 13 Oct 2011, 22:20)
Eu zic ca e ceva de genul :

Idiot < Idiot + CdI < Normal < Cunoscator < Normal + CdI < Cunoscator + CdI

Deci prefer ca toate masinile sa fie echipate cu cauciucuri de iarna !
*

QUOTE(Shush @ 13 Oct 2011, 22:31)
Pai daca ala merge ca idiotul indiferent de vreme si indiferent de anvelope, chiar daca franeaza cu doar 5% mai repede cu cauciucuri de iarna tot e o inbunatatire.
*

Se ajunge exact la ce trebuie smile.gif, la statistica, unde putem vedea avantajul real .
La 31-jan-2010 aveam in RO 6.063.096 de soferi dintre care 30% - 1.801.617 soferite si 70% 4.261.469. Ganditi-va ca in egalitatile inferioare se afla grosul pe care daca aplicam un procent cat de mic sa zicem 1% din ~ 4mil soferi inseamna 40000 de schumacheri pe care ii salveaza cauciucurile si evita catastrofa. popa.gif

Ar fi fost interesant un POLL cu privire la lege : binevenita / inutila.

--------------------
- - - - -
+
luck33ro
post 13 Oct 2011, 23:31
Post #1126

Membru autentic

Cred ca asamenea poll nu-si are rostul decat in romanika si in tarile tropicale eventual smile.gif

QUOTE(doviende @ 13 Oct 2011, 22:04)
4 ani - 4 ierni la rand acele cauciucuri au indurat temperaturile cu minus din Bucuresti si n-au patit nimic (cauciurile Montana ) !
*

Montana astea sunt niste minuni ale secolului 22! Cu alea poti sa te dai sanie si vara radmasa.gif daca le mai ai le cumpar eu!!!

--------------------
+
Markos
post 13 Oct 2011, 23:32
Post #1127

fost programator

From: Scursurești Vale

QUOTE(Ma3x @ 13 Oct 2011, 23:58)
Ar fi fost interesant un POLL cu privire la lege : binevenita / inutila.
*

Chestia asta s-a discutat deja, aici pe forum. E adevarat, mai mult pe la Cafenea. Foarte pe scurt, sunt doua concluzii mari si late:

1. Legea este binevenita, dpdv al sigurantei rutiere.
2. Legea reprezinta un bolovan atarnat de gatul a sute de mii de soferi, daca ne raportam la nivelul de trai si la veniturile actuale din Romania.

Restul e gargara inutila si nu merita mentionata.

This post has been edited by Markos: 13 Oct 2011, 23:34

--------------------
Reno Megan Privilej
"Partidele politice sunt cai la carul de aur al istoriei românilor; când devin gloabe, poporul român le trimite la abator." - P.Țuțea
+
Shush
post 14 Oct 2011, 00:06
Post #1128

٩(Ś̯Ś)۶

QUOTE(GoGu @ 13 Oct 2011, 22:45)
Nu era mai elegant sa fie o clauza la asigurari - daca ai un accident si nu ai cauciucuri adecvate, atunci canci despagubire?
*

La unele contracte Casco exista mentiunea asta. Nu stiu daca chiar se aplica, dar exista.

This post has been edited by Shush: 14 Oct 2011, 00:07

--------------------
+
Val3ntin0
post 14 Oct 2011, 06:57
Post #1129

Membru autentic

From: Ploiesti

Eu cred ca legea este binevenita! Sunt prea multi care merg cu masina pana pica... de tot! Si mai enervant este atunci cand pica in fata ta in trafic: ba directie, ba ii explodeaza un cauciuc uzat la sarma, ba nu are stop pe frana, "las ca merge asa"...

Pentru mine anvelopele de iarna inseamna spatiu de parcare in orice zapada (unde nu intra cei cu anvelope de vara), recunosc te poti deplasa pe zapada cu 40km/h mult mai bine fata de 20km/h si nu numai... Nu te salveaza de la moarte, la un moment dat tot aluneca pe gheata! dar conteaza! Nu mai impingi de ea prin nameti, faci un balans mult mai usor cu ele..Avantaje sunt multe! Si pana la urma masina mea merita toata atentia, ca doar o folosesc zilnic!

Deci un poll ar fi inutil... in schimb, util ar fi totusi sa va ingrijti masinile si dota.. indiferent de marca/an/experienta in sofat!

--------------------
Renault Clio Expression 2004~1.4 / Megane 2007~1.6 16v 82kv
+
Victoras2001
post 14 Oct 2011, 12:16
Post #1130

Membru autentic

QUOTE(GoGu @ 13 Oct 2011, 23:45)
Sau sa merg cu 20 km/h in spatele unora cu slick-uri, cand mi-e foarte clar ca pot merge in deplina siguranta cu 40kmp/h.
*

Hai ma Gogule, ce naiba? Adica tu vrei sa ma convingi pe mine ca daca-si pun toti cauciucuri de iarna, o sa mearga toti cu 40 in loc de 20, cand la primul strop de ploaie Bucurestiul e un ambuteiaj enorm? laugh.gif

QUOTE(Val3ntin0 @ 14 Oct 2011, 07:57)
Eu cred ca legea este binevenita! Sunt prea multi care merg cu masina pana pica... de tot! Si mai enervant este atunci cand pica in fata ta in trafic: ba directie, ba ii explodeaza un cauciuc uzat la sarma, ba nu are stop pe frana, "las ca merge asa"...
*

Asa. O sa-si puna cauciucuri de iarna pe dacia din 73 si n-o sa mai pice-n drum.

E clar ca e mult mai bine sa ai cauciucuri de iarna pe timpul iernii. Dar la voi, fara astea, se intampla numai catastrofe si tragedii, e traficul praf. Cu ele, mor stiristii de foame, nu tu catastrofa, nu tu tragedie, toata lumea merge cu 40/h, traficul devine brusc fluent in toata tara... Bine ma.

This post has been edited by Victoras2001: 14 Oct 2011, 12:20

--------------------
ZAZ Zaporojeț 1969
+
58 Pages « < 36 37 38 39 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 17:40
Dacia