Sens Giratoriu, am si eu nevoie de ajutor
![]() ![]() ![]() |
Sens Giratoriu, am si eu nevoie de ajutor
brumi |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 1 July 10 From: Ce conteaza :D ![]() |
Attached thumbnail(s) GIRATORIU_.JPG ( Size: 35.98k ) Number of downloads: 931 |
||
--------------------
Dacia 1310
1310
1994 Break
- BV 55 MAX
|
|||
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
pentru ca nu s-a asigurat la schimbarea directiei de mers
in mod normal inainte de a face la dreapta masina 1 trebuie sa se incadreze in sensul giratoriu pe prima banda inaintea efectuarii manevrei This post has been edited by bygy007: 23 Mar 2011, 22:43 Attached thumbnail(s) giratoriu.jpg ( Size: 35.96k ) Number of downloads: 972 |
--------------------
RENAULT
CAPTUR E-Tech full hybrid 145
2024
- B 07 BGY din subteranele Bucurestiului
|
|
brumi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 1 July 10 From: Ce conteaza :D ![]() |
in sens giratoriu nu este prioritate de stanga? parca e singura intersectie la care se foloseste prioritatea de stanga. atunci logic ar venii ca masina nr 2 nu a dat prioritate .
This post has been edited by brumi: 23 Mar 2011, 22:49 |
--------------------
Dacia 1310
1310
1994 Break
- BV 55 MAX
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
o da.. intr-un giratoriu plin de masini incearca tu sa faci dreapta de pe ultima banda si vezi ce se intampla
![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
max.mustermann |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 21 March 11 ![]() |
este prioritate de stinga doar la intrarea in sensul giratoriu
|
--------------------
Dacia
Logan
2011
- M-W3498 Somnul e cea mai buna meditatie. - Delay Lama
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
nu brumi. Din cate inteleg, in giratoriul respectiv sunt cel putin 2 benzi, prioritatea ta de stanga pe care o ai fata de cel care intra se termina in momentul in care treci de el, adica tu iti continui drumul pe banda ta si el intra pe banda lui. Ca sa iesi dintr-un astfel de giratoriu, trebuie sa ocupi prima banda dupa iesirea dinaintea celei dorite de tine. Se considera ca nu ai acordat prioritate pt ca ai intrat pe banda lui fara sa te asiguri. Gandeste-te la giratoriul ala ca un drum intins. In urma cu un km intra cineva de pe un drum fara prioritate pe banda 1, tu mergi regulamentar pe banda 2. Deodata vrei sa faci la dreapta si nu te asiguri ca pe banda 1 circula cineva. intri in el, cine e vinovat?
|
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
brumi |
![]()
|
asta este ceva absurd si atunci in giratoriu e prioritate de dreapta cand in oglinda dreapta la care te uiti cand vrei sa iesi nu vezi absolut nimic ?
te duci spre stanga nu ai cum sa vezi daca e cineva la spatele tau pe banda de langa tine pe partea dreapta. sunt deacord cu drumul intins dar asta nu e intins ![]() asta e problema nu ai cum sa vezi daca e cineva pe banda 1 sau 2 doar daca e foarte aproape de tine sau langa tine si atunci e ceva logic ca il lasi sa treaca fiindca daca e prea aproape nu are de unde sa vada ca semnalizez iesirea This post has been edited by brumi: 23 Mar 2011, 23:02 |
--------------------
Dacia 1310
1310
1994 Break
- BV 55 MAX
|
|
SandelBS |
![]()
|
Nu e nimic absurd, esti nemultumita ca esti vinovata, e un lucru logic cu prioritatea in giratoriu , adica asa mi se pare mie. Iar in legatura cu vizibilitatea... trec deseori pe la Arcul de Triumf, Pta Montreal, Pta Presei si eu vad in oglinda retrovizoare. Sfatul meu e sa le reglezi mai bine, sau mai ai oglinda retrovizoare, poate poti vedea in aia (eu nu o folosesc, asa ca nu stiu cat de bine se vede).
23 Mar 2011, 23:10: Aaa, acum m-am lamurit unde e problema. Daca semnalizezi nu inseamna ca ala din drapta sau stanga e obligat sa opreasca in intersectie ca sa treci tu. Reia legislatia rutiera si vezi procedura : te asiguri ca nu a mai semnalizat nimeni sau nu se afla nimeni pe banda cealalta in miscare, SEMNALIZEZI, si apoi te bagi, dar incontinuu te asiguri ca nu obstructionezi pe nimeni. se pare ca ai uitat primul lucru. 23 Mar 2011, 23:14: Referitor ca nu e intins, nu cred ca ai inteles ce am vrut sa spun. in sensul giratoriu e un drum cu sens unic. Dupa ce la intrare se acorda prioritatea de dreapta regulile sunt apoi aceleasi ca la un drum normal. Cred ca te cam bag in ceata, apoi o sa mi zici ca nu poti merge inapoi 50 m, nu poti parca etc, sper sa n-ajungem la discutii d-astea. Repet, reciteste OUG 105/2002 Republicata si modificata si ROUG (regulamentul de aplicare). Oricum ai sa fii nevoita sa recitesti la reexaminare, ca banuiesc ca ti-a luat permisul si tre sa dai reexaminare 23 Mar 2011, 23:14: OUG 195/2002 scuze This post has been edited by SandelBS: 23 Mar 2011, 23:14 |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
brumi |
![]()
|
ok
![]() in timpul zilei cand e aglomeratie majoritatea nu se tin de reguli. in rest multumesc de sfat ![]() |
--------------------
Dacia 1310
1310
1994 Break
- BV 55 MAX
|
|
bygy007 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 8.177 Joined: 12 May 06 From: BUCURESTI ![]() |
sper sa nu ne intilnim itr-un astfel de sens , pentru imbunatatirea cunostintelor recomand lecturarea , dar din cite stiu eu ala care este in sensul giratoriu are prioritate fata de cei care vor sa intre apoi in interior est trarat ca si cum ai fi pe un drum normal si am facut scoala acum 13 ani
This post has been edited by bygy007: 23 Mar 2011, 23:27 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
brumi |
![]()
|
acum iti dau doar un exemplu
![]() cu o masina utilitara, nu ai oglinda cu care sa te uiti in spate prin luneta din spate ai doar oglinda din dreapta si stanga in oglinda de dreapta oricum o reglezi , nu ai cum sa vezi tot carosabilul de pe partea ta dreapta ca e curba spre stanga. eu nu inteleg atunci cum ar fi in poza facut in paint eu daca circul cu viteza de 15km/h si nr 2 cu 30 km/h si el ma prinde din urma, daca ma asigur si nu vad pe nimeni atunci virez dreapta ca sa ies desigur semnalizand inainte. daca ma pocneste din spate cel care era pe partea dreapta atunci cine o sa fie vinovat ca asta nu inteleg. |
--------------------
Dacia 1310
1310
1994 Break
- BV 55 MAX
|
|
Marian66 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.524 Joined: 27 January 09 From: Bucuresti, Pantelimon ![]() |
prioritate de dreapta sau de stanga exista numai in intersectii. din momentul in care ambele masini circula pe acelasi drum, in aceeasi directie, nu mai exista notiunea de prioritate. apare obligativitatea de a semnaliza manevrele si de a te asigura. daca ar fi existat notiunea de prioritate, soferul masinii nr 1 ar fi ramas fara permis, asa cel mai prob a luat 3 puncte si o amenda de vreo 270 de lei.
in rest, Sandel a expus foarte bine cu intrarea intr-o intersectie dirijata prin sens giratoriu. vreau doar sa adaug ca tocmai de aceea a disparut notiunea de ”prioritate de stanga” si s-a inlocuit cu cea de ”prioritate fata de cei care circula deja in sensul giratoriu” |
--------------------
Dacia / Smart
Logan VAN / ForTwo
2009
|
|
brumi |
![]()
|
QUOTE(bygy007 @ 23 Mar 2011, 23:27) sper sa nu ne intilnim itr-un astfel de sens , pentru imbunatatirea cunostintelor recomand lecturarea , dar din cite stiu eu ala care este in sensul giratoriu are prioritate fata de cei care vor sa intre apoi in interior est trarat ca si cum ai fi pe un drum normal si am facut scoala acum 13 ani stai linistit si daca ne intalnim eu ma descurc numai ca erau niste scandaluri in casa despre sens giratoriu si eu sunt cel mai mic din casa si ma faceau pe mine prost ca nu stiu ![]() |
--------------------
Dacia 1310
1310
1994 Break
- BV 55 MAX
|
|
bygy007 |
![]()
|
of of ce prost stai cu legislatia , cine te loveste din spate este vinovat , de exepmlu schimbi banda regulamentar si vine unu din spate si te loveste el e vinovat , daca te loveste pe lateral esti tu
si ca o paranteza nu am avut nici un accident din vina mea pina acum , in schimb de la neatenti am luat-o de 2 ori in spate , de fapt de la un si o ![]() This post has been edited by bygy007: 23 Mar 2011, 23:36 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
pe bunee? daca schimbi banda si te loveste unul din spate el e vinovat?
sa te asiguri ai invatat? |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
bygy007 |
![]()
|
daca am terminat manevra oare cine? crezi ca ma bag aiurea?
This post has been edited by bygy007: 23 Mar 2011, 23:38 |
--------------------
RENAULT
2024
|
|
brumi |
![]()
|
stai linistit si pe mine ma pocnit de 2 ori o blonda:))
|
--------------------
Dacia 1310
1310
1994 Break
- BV 55 MAX
|
|
SandelBS |
![]()
|
bygy, se considera neacordare de prioritate atunci cand obligi pe celalalt, in speta cel care vine din spate sa incetineasca sau sa-si schimbe directia de mers. Depinde ce intelegi prin faptul ca ai facut manevra. Daca esti mai rapid si te bagi brusc in fata ca si cum masina ta ar fi fost pe respectivul tronson si ala vine din spate si te loveste pt ca nu a avut spatiul si timpul necesar sa franeze esti vinovat. Daca era asa cum spui ...scapau multi viteji.
23 Mar 2011, 23:55: @brumi, scuze, am crezut ca ai avut un accident in situatia prezentata. Cred ca la cursurile de legislatie ar fi bine sa se puna mai mult accent pe giratorii, cel putin eu n-am avut parte de prea multe explicatii nici teoretice nici practice (in Braila sunt doar in afara sensuri giratorii si ala din Centru e prea simplu), circuland in Bucuresti in giratorii mari inveti mult mai bine (pe langa altele cum ar fi sa fii mai nesimtit daca vrei sa iesi dintr-o intersectie), dar poti sa fii cat de corect posibil, daca sunt persoane ce nu stiu sau pur si simplu se cred mai presus decat altii... This post has been edited by SandelBS: 23 Mar 2011, 23:55 |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
CGDBZ |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.487 Joined: 8 July 09 From: BZ ![]() |
Prioritate de stanga ? Nu exista asa ceva .La intrarea in sensul giratoriu se acorda prioritate celor aflati in sens , ca acestia vin din stanga asta e cu totul alta poveste.In sensul giratoriu se aplica aceleasi reguli de circulatie ca pe un drum normal (daca schimbi banda dai prioritate celui de pe banda cealalta , nu virezi dreapta de pe banda 2,3..., ).
Am observat si eu ca sunt multi care habarnau sa circule in sensul giratoriu , am ferit multi care fiind in stanga mea imi taiau fata ca sa iasa din sensul giratoriu. |
--------------------
-
-
-
|
|
tunderbird |
![]()
|
![]() tunzator de iarba & atacator de integritatzuri Group: Members Posts: 3.193 Joined: 26 October 04 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Dacia
Dacia
1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000
- B 13 ABC Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999 Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura! (N. Iorga) |
|
C@talin |
![]()
|
![]() Dealer autorizat droguri/Stil romantic: Sef. Group: Members Posts: 5.405 Joined: 5 December 05 From: cucu ![]() |
In sens logica e ca poti fi si pe banda 1 din 3 daca faci stanga adica mentii banda, ai inca prioritate fata de unu care vine dupa banda 3 si taie toate benzile. nu conteaza nimic altceva in rest.
Acuma ca multi habar nu au sa se incadreze si asta tine de nesimtirea fiecaruia. E ca si pe drum drept, vrei sa schimbi banda te asiguri. brumi sensurile din brasov sunt totusi mici. nu cred ca vrei sa stii ce fel sunt alea din bucuresti unde sunt si cu cate 5 benzi sa vezi acolo masacru ![]() This post has been edited by C@talin: 24 Mar 2011, 00:06 |
--------------------
Range Rover
V8 5.0
Vogue SE
- B 666 IAD Sold my soul to the devil for the Range.
Ladies if you wanna hang with me, you need a good rope . |
|
bygy007 |
![]()
|
SandelBS NU AM ZIS CA LE TAI CALEA asta e altceva
|
--------------------
RENAULT
2024
|
|
sorin1983 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.627 Joined: 3 July 06 From: Bucuresti-Rahova ![]() |
ba poti sa ii tai calea linistit... nu intra la neacordare de prioritate
![]() daca te-a lovit in spate cat mai pe mijloc sa zicem(dinamica accidentului) e vinovat indiferent ca ii calci frana in fata, ca i-ai luat fata si te-ai incadrat complet pe banda etc. daca te-a lovit in spate lateral(Adica ti-a sters putin si coltul barii) intri la neasigurare la schimbarea directiei de mers. si astea la stiu de la militie ca am un caz de genul asta cu autor necunoscut(care nu s-a prezentat mai exact) si ma tot rog de ei sa rezolve cumva, sa il cheme etc. |
--------------------
Renault
Megane1-
-Sisteme electronice de securitate "Pe zi ce trece, prostii fac progrese, devin si mai prosti!" C. Vadim Tudor
|
|
ArtVandelay |
![]()
|
![]() Anytown, USA.. Group: Members Posts: 2.662 Joined: 5 January 08 From: Craiova ![]() |
Adica daca unu mereg pe banda 2 cu 80 la ora, tu cu 40, semnalizezi si te bagi in fata lui, el franeaza dar nu se poate opri si intra in tine, el e vinovat? pentru ce, ca nu a pastrat distanta regulementara fata de un... spatiu gol? hai ca pe asta n-o stiam
![]() ce zice in lege sa faci inainte sa schimbi banda? ![]() daca ar fi cum ziceti voi nici nu ar mai trebui sa ne uitam in spate cand schimbam banda sau plecam de pe loc. ar fi suficient sa neuitam pe geam, nu e nimeni in stanga, ne bagam, ca doar daca ne loveste in spate e el vinovat .. nu? ![]() This post has been edited by ArtVandelay: 24 Mar 2011, 01:40 |
--------------------
Ford
focus
2001 He wondered why the boomerang kept getting bigger. Then, it hit him.
I got 99 cookiez cause a bitch ate one. |
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(ArtVandelay @ 24 Mar 2011, 01:30) Adica daca unu mereg pe banda 2 cu 80 la ora, tu cu 40, semnalizezi si te bagi in fata lui, el franeaza dar nu se poate opri si intra in tine, el e vinovat? Exact asa e ... daca tu te bagi PERFECT in spatele lui si ala te loveste EXACT in mijloc, nu putin lateral. Aici nu e vorba de "distanta regulamentara" ci de adaptarea vitezei la conditiile de drum. Tu ai tupeu sa mergi cu 80 pe banda 2 cand banda 1 e plina si stii ca se poate baga oricand cineva in fata ta ? Eu nu ... |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
1. La plecarea de pe loc SE ACORDA PRIORITATE. Este specificat expres in lege, si daca nu faci asta se ridica fara discutii carnetul
2. La schimbarea benzii TE ASIGURI (nu e acorzi prioritate) si e doar neasigurare la schimbarea benzii, fara suspedare de carnet. 3. Giratoriul nu este drum. Este INTERSECTIE DIRIJATA (speciala, dar intersectie). Se aplica regulile de intersectie. Care spun de ex ca trebuie sa te incadrezi pe banda INAINTE DE A INTRA IN INTERSECTIE. A mai fost o discutie asemanatoare la http://www.daciaclub.ro/index.php?showtopic=126334&hl= |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
SandelBS |
![]()
|
Klaus reformulez, e ca un drum cu sens unic, stiu ca e intersectie. Si incadrarea pe banda inainte de a intra in intersectie se face si pe un drum normal, nu numai in intersectia respectiva.
|
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
maho |
![]()
|
![]() Membru rigido-flexibil Group: Members Posts: 5.219 Joined: 7 April 10 From: Brașov, orașul olimpic ![]() |
klaus a rezumat-o bine; din schita si pozitia masinilor, eu zic clar NEASIGURARE LA SCH. DIRECTIEI DE MERS, masina 1 a lovit masina 2 (in lateral), nu invers. Daca 2 lovea pe 1 din spate, era el de vina - "pastrarea unei distante necorespunzatoare fata de cel din fata".
Sigur, se poate discuta si ca "2" (care, normal, a intrat in giratoriu dupa "1") a fost cam grabit, de a ajuns in pozitia aia (paralel cu "1"), pe turnanta - prin exteriorul lui 1. |
--------------------
Dacia
1310
1983 "Mother, should I trust the government ?" - No fuckin' way !
"A champion is someone who gets up when he can't." |
|
bucatzel |
![]()
|
![]() Membru plictisit Group: Moderatori Posts: 6.464 Joined: 19 May 08 From: Timisoara ![]() |
Parerea mea pe scurt e ca situatia e anormala. Cei doi ar fi trebuit sa schimbe locurile intre ei de ceva vreme. In practica asta nu se intampla, deoarece ambii sunt "meseriasi".
Din pacate, legal, chiar si daca esti pe banda I, ai voie sa continui sa mergi prin giratoriu. Asta inseamna ca oricine de pe o banda superioara iti va taia calea. Cascati ochii, ca e mai ieftin. |
--------------------
Dacia
1300
1981
- 3-SB-2608 Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
|
|
G I M |
![]()
|
![]() Membru cu indemanare Group: Members Posts: 2.191 Joined: 26 April 08 From: Brasov ![]() |
Mi se pare absolut normal atunci cand schimbi banda sa te asiguri. Frumos e sa nu treci de pe a 4 banda pe prima sau invers ci succestiv 4-3-2-1 respectiv 1-2-3-4, iar daca mai si semnalizezi esti erou. Recunosc ca intr-un sens giratoriu e foarte greu sa faci asta.
In cazul de fata eu zic ca masina nr1 a fost amendata corect. |
--------------------
Una
d'aia
cu 5 roti Fii atent la volan! Cineva drag te asteapta acasa!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 14:48 |