Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 4 5 6 7 8 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Un accident

M i h a i
post 12 Jan 2011, 12:41
Post #151

Group: Members

QUOTE(T.rac3Er @ 12 Jan 2011, 11:58)
pentru orice incepator, masina trebuie sa fie una de frecat, de distrus, de rutinare.
*

ce masina recomanzi tu pt un incepator?o masina pt ''rutinare''? blink.gif dacia 1310? merge si aia cu 140...altceva? daca are masina cu cai putini nu inseamna ca nu îi da cat poate....din asta reiese ca nu masina este problema...ai o gandire invechita...dar o inteleg.... in opinia mea puterea masinii nu conteaza..daca stii cand sa folosesti puterea ei.si cand sa te opresti...Am avut coleg in primul an de facutate care avea masina de 90.000 E...prima lui masina..acum are una si mai scumpa...a fost incepator.....are peste 500.000 km facuti de atunci si pana acum.....sa inteleg ca trebuia sa rupa toti copacii de atunci si pana acum?asta in opinia ta...

--------------------
------ ------ ------
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tatabobu
post 12 Jan 2011, 12:45
Post #152

membru

From: Bucuresti

QUOTE(DannyY @ 12 Jan 2011, 12:36)
Ii punem sa invete si despre vibratia normala a campului fundamental!  biggrin.gif
*

De ce ii injuri, ce ti-au facut urmasii lu' Pagamimi? nedumerire.gif

EDIT: Mihai, ia treci un pic pe forumul motociclistilor si vezi daca mor mai multi incepatori pe vitezane sau pe alt tip de motociclete.

QUOTE(M i h a i @ 12 Jan 2011, 12:41)
.... in opinia mea puterea masinii nu conteaza..daca stii cand sa folosesti puterea ei.si cand sa te opresti...
*

Ce am bolduit acolo e o treaba care necesita fie un anumit tip de minte, fie experienta. Sunt suficienti incepatori care n-au nici una din astea doua.

This post has been edited by tatabobu: 12 Jan 2011, 12:48

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
DannyY
post 12 Jan 2011, 12:47
Post #153

Marele plictisit

Am fost la un concert in care unu' cred ca a uitat sacazul acasa. biggrin.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E - 0T04``` 2004/2015/2019
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
rtBK
post 12 Jan 2011, 12:51
Post #154

Unique like everyone else

tatabobu... dar spirit de conservare? cred ca e o abilitate pe care o detinem cu totii, dar cu cat ai mai mult "noroc" cu atat crezi ca iti este permis mai mult si atunci apar belelele.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
bucatzel
post 12 Jan 2011, 12:53
Post #155

Membru plictisit

Group: Moderatori
From: Timisoara

QUOTE(DannyY @ 12 Jan 2011, 12:36)
Violonistii (de exemplu) au dreptul sa conduca masina fara sa stie legile miscarii. Daca se supun regulilor, ce treaba ai tu ca n-au habar sa calculeze timp, spatiu, volum, acceleratie, etc?
*

Pai niciuna, ca suntem o natie de lautari, care fac totul dupa ureche. Toata matematica si fizica necesara pentru a calcula atata amar de lucru trebuie s-o aiba in cap in momentul in care termina cele 8 clase care inca mai insemna invatamant obligatoriu. Care invatamant obligatoriu inca mai inseamna o baza de cultura generala. Iar daca un violonist considera ca e mai presus de cultura generala, sa fie sanatos, dar sa cante la alta masa.

Daca vrei, mai putem continua discutia pe PM sau in alt topic, pentru ca aici am devenit destul de off-topic.

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
tatabobu
post 12 Jan 2011, 12:53
Post #156

membru

Pentru ca spiritul de conservare sa preia comanda trebuie sa-ti dai seama de pericol. Iti dai seama de pericol daca ai experienta sau un anumit tip de minte.

--------------------
DACIA 1300 1995
Scurgere de ulei? Care scurgere de ulei??? Balta aia de sub masina e sudoarea hergheliei de cai putere...
+
b76bgaarh
post 12 Jan 2011, 12:57
Post #157

Membru autentic

acum 16 ani cand am luat carnetu mergeam mai tare cu berlina, 1310 cu 5 viteze, familiei decat mergeam cu renoul megane II 1,6 16v in 2010.

conlcuzia este una singura: basinile si teribilismul varstei.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
bucatzel
post 12 Jan 2011, 12:59
Post #158

Membru plictisit

QUOTE(tatabobu @ 12 Jan 2011, 12:53)
Iti dai seama de pericol daca ai experienta sau un anumit tip de minte.
*

Ambele lipsa totala la 19 ani.

Pe atunci imi venea sa ies cu taica-meu prin usa cand imi freca ridichea pentru fiecare maruntis la volan. Acum imi dau seama cat ar trebui sa-i multumesc.

--------------------
+
tatabobu
post 12 Jan 2011, 13:15
Post #159

membru

Nu chiar, or mai fi si cativa pusti cu capul pe umeri. Problema e ca fiecare cioara-si lauda puiul, si tot parintele-si vede odrasla frumoasa, desteapta si devreme acasa.

--------------------
DACIA 1300 1995
+
DannyY
post 12 Jan 2011, 13:21
Post #160

Marele plictisit

De aia avem OUG, ROUG si politie rutiera. Din pacate, ultimii se pare ca sunt lupi pusi sa pazeasca oile.

--------------------
+
namidee
post 12 Jan 2011, 13:35
Post #161

Membru autentic

From: Frankfurt

@DannyY: Eu raman la parerea ca macar pt. informare la cursurile teoretice de la scoala de soferi s-ar putea introduce exemple cu distantele de franare pt. diferite viteze si tipuri de masini tocmai pt. a le baga in cap (preventiv) reisarilor in devenire ca daca ai masina un pic mai buna nu poti sa mergi de doua ori mai repede, plus chestiile de siguranta: ce e aia si cum merge un ABS, un airbag, ESP samd. Eventual asezonat cu analiza a vreo doua accidente (cu poze si viteza estimata eventual) pt. a vedea noii soferi cum ajunge o masina in urma unui impact la mare viteza si sa priceapa ca la un impact la 100km/h nici mama stelelor NCAP nu te mai scoate intreg din masina.

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
DannyY
post 12 Jan 2011, 13:39
Post #162

Marele plictisit

Asta da. Eu ziceam ca nu poti conditiona un examen de permis de cunoasterea unor formule matematice.

--------------------
+
namidee
post 12 Jan 2011, 13:48
Post #163

Membru autentic

No, din prima m-am cam lasat dus de val smile.gif. Morala ar fi ca solutii se gasesc, vointa sa fie. Altfel, sa revenim ontopic: in 1/2 min gasit pe Goagal:

http://www.ziare.com/stiri/accident/accide...a-murit-1067806

Tot un pustan cu masina tare si un camion, pustanul tot sub camion a ajuns, pare-mi-se ca pana si locatia e aceeasi...

--------------------
+
tatabobu
post 12 Jan 2011, 13:51
Post #164

membru

Namidee, vad ca tot de la un camion cu porumb i s-a tras. N-ar fi mai bine sa interzica astia cultura porumbului? nedumerire.gif

--------------------
DACIA 1300 1995
+
namidee
post 12 Jan 2011, 13:59
Post #165

Membru autentic

Inconstienta si prostia daca s-ar putea interzice...

--------------------
+
DannyY
post 12 Jan 2011, 14:35
Post #166

Marele plictisit

Bai fratilor, voi n-ati vazut ca e vorba de acelasi accident? Uitati-va la masina de sub remorca aia, nu la Dacia din titlu.

--------------------
+
tatabobu
post 12 Jan 2011, 14:58
Post #167

membru

blush.gif
Ma uitam la dacioa aia din poza si credeam ca-i altu'

--------------------
DACIA 1300 1995
+
Filip
post 12 Jan 2011, 15:11
Post #168

Forumist

Ca sa fiu mai "comunist" mi-ar fi placut ca in Romania sa se interzica importul de autoturisme pentru uz civil (excluzand autoutilitarele, ci celelalte autov. folosite pentru comert si industrie) cu motoare peste 2000cmc. De asemenea, tot printr-un decret, toate autovehiculele aflate in productie (deci moderne) sa fie limitate electronic la 100MPH (~160 km/h). La controale ARR, sa se verfice modulul, iar in lipsa acestuia (sau a functionarii) sa se confiste autovehicolul. M-as bucura din tot sufletul!

Cred ca o sa sughit destul de mult dupa ce o sa-mi cititi postarea! biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
bucatzel
post 12 Jan 2011, 15:13
Post #169

Membru plictisit

Timisoarean, student in Oradea, posesor de Mergedes.

Mai pastram eu unul ceva prezumptii de nevinovatie (referitir la familie, nu la accident), dar tocmai le-am lamurit.

--------------------
+
yhattori
post 12 Jan 2011, 16:36
Post #170

*

QUOTE(Filip @ 12 Jan 2011, 16:11)
Ca sa fiu mai "comunist" mi-ar fi placut ca in Romania sa se interzica importul de autoturisme pentru uz civil (excluzand autoutilitarele, ci celelalte autov. folosite pentru comert si industrie) cu motoare peste 2000cmc. De asemenea, tot printr-un decret, toate autovehiculele aflate in productie (deci moderne) sa fie limitate electronic la 100MPH (~160 km/h). La controale ARR, sa se verfice modulul, iar in lipsa acestuia (sau a functionarii) sa se confiste autovehicolul. M-as bucura din tot sufletul!

Cred ca o sa sughit destul de mult dupa ce o sa-mi cititi postarea! biggrin.gif
*

de asemenea, sexul liber va fi interzis prin lege si perpetuarea speciei se va intimpla prin mijlocirea unor prasitoare special selectate la care accesul va fi limitat pe baza de extemporal si test de perspicaticate pentru a impiedica perpetuarea unor indivizi ca tine in sinul neamului.

This post has been edited by yhattori: 12 Jan 2011, 16:36

--------------------
* * *
+
cosmin_2300
post 12 Jan 2011, 16:50
Post #171

Banned

From: București

QUOTE(DannyY @ 12 Jan 2011, 09:17)
Altfel nu-mi explic de ce naibii n-a franat cand a vazut ditamai camionul ca-i taie calea.
*

Unele remorci nu au lateralele semnalizate. Fiind noaptea, poate nu a observat remorca și a crezut că în loc de TIR e o mașină care a intrat deja pe banda ei. La viteză mare observi lucrurile cam greu ....

QUOTE(Filip @ 12 Jan 2011, 15:11)
De asemenea, tot printr-un decret, toate autovehiculele aflate in productie (deci moderne) sa fie limitate electronic la 100MPH (~160 km/h).
*

Toate mașinile Japoneze sunt limitate la 112 mph.

La 0:20 spune asta:

L.E.: nu știu dacă e valabil pentru toate mașinile fabricate de ei sau doar pentru cele ce rămân în Japonia ...

This post has been edited by cosmin_2300: 12 Jan 2011, 16:55

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
aleksanders
post 12 Jan 2011, 17:06
Post #172

.

From: ...

112 mph = 180.25 kmh

sa fim realisti cati merg la noi cu 180 in mod curent

--------------------
. . - . .
....
+
Richelieu
post 12 Jan 2011, 18:08
Post #173

altă scursură umană

From: Scursureștii de Pădure

Hai sa recunoastem ca de foarte multe ori idiotii cu camioane mizeaza pe dimensiunea gabaritului cand se baga la nesimtire. Azi un idiot din asta era sa ma trimita pe lumea cealalta. Ma deplasam pe un DN cu "colosala" viteza de 80 km/h. pe sensul celalalt era oprit un microbuz. Un cretin cu o duba din aceea cu platforma a intrat in depasirea microbuzului cu un mare sictir desi m-a vazut de la distanta ca vin. A trebuit sa franez pana la oprire si sa ies cu rotile din dreapta pe acostament pentru a-l evita pe idiot, iar Dorel de la volan ma privea dispretuitor in timp ce aproape imi stergea caroseria.
Anul trecut un camion militar a schimbat banda fix in timp ce-l depaseam. Desi claxonam in timp ce-l evitam pe contrasens calcand dubla linie continua, vita si-a continuat manevra cu un mare sictir. Atunci am fost fraier ca nu am mers in spatele lui pana la unitatea militara si sa cer sa vorbesc cu comandantul care imi era prieten. Ulterior i-am povestit comandantului faza, dar ne-a fost greu sa il identificam pe individ.

--------------------
0.00 % :((
Teacher's, e valabil citatul filozofului Marty! Ia incet sa nu te ineci!
+
adi_ar
post 12 Jan 2011, 18:20
Post #174

Membru autentic si conservator

From: Arad

Aici discutia este mai mult despre masura in care putea tanarul sa ramana in viata!
... A trebuit sa franez pana la oprire si sa ies cu rotile din dreapta pe acostament pentru a-l evita pe idiot, iar Dorel de la volan ma privea dispretuitor in timp ce aproape imi stergea caroseria.

Ca a fost un dobitoc este foarte probabil, am avut si noi parte, multumim! Daca aveai insa >150, ne trimiteai holograme!
Ca din punct de vedere legal este vinovat (si camionagiul), nu incape discutie !

Experimental v-as propuns celor ce nu ati condus niciodata o Dacia papuc incarcata cu nisip (fara remorca) sa incercati o "iesire" cu cronometrul in mana.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
T.rac3Er
post 12 Jan 2011, 20:36
Post #175

cr8or

@Mihai. la intrebarea care mi-ai pus-o, iti gasesti raspunsul tot in postul meu. da, stiu ca e mare, dar si toate problema tineretului de 19 ani sigur nu incape in zice de pagini de forum reno.
asa ca.
daca ai bani cacalau sa ii cumperi la odrasla masina, nu trebuie sa se urce direct in m6 sa se pi$he pe ele toate 314zdele de liceu doar cand aud de numele lui (aia inseamna ca are o problema la instalatia aia mica, daca se bazeaza pe "exotic car" pt atractivitate). poate frumos si cu un golf tdi sa se deplaseze. sau daca e prea slabutz, atunci un mercedes aclass. e de femeie? hai ceva totusi ultradotat dar cu putere mica. un mini cooper D. consuma putin. e chic. nu are putere, e moderna si il invata pe copil esentialul condusului cu un gabarit accesibil (il va ajuta sa isi dea drumul mai usor, si sa nu stea mereu cu grija cenzuratrii masinii.
daca face accident il plateste, nu se ajuta de casco. asa o sa aiba responsabilitate (deh, e adult acum). dar vai, sa nu incarcam odrasla cu responsabilitati ca tre sa invete la facultate.
WTF.
copil de bani gata care isi da duhul invatand la facultate ?! radmasa.gif wink.gif
in evul mediu erau fetite la varsta de 18 ani care conduceau regate, cu propria initiativa. si nu erau genii. da-o naibii de treaba. sa nu vorbesc de studentii din timpul comunismului, ca se distrau, invatatu, munceau si aveau si strsul ca ii vaneaza regimul (ei ar trebui sa depuna martuie cat de srsant era asta pt unii)
deci. daca trece de 2-3 ani de rodare pe o masinuta din asta de oras, si din cand in cand (daca totul e ok) mai imprumuta si masina lu tata sa plece la un w-e la munte (totul decurge fara incidente) atunci are dreptul ca la varsta de 21 de ani (cand ai voie in sua sa bei alcool) sa isi cumpere (daca e cu capul pe umeri) sau sa primeasca un ceva de 200cp tractiune spate cu toate sistemel de securitate (siguranta e pe primul loc)
si abia dupa asta sa treaca la nebunii de rachete.
si asta e valabil pt toti. dar cocalarii se gasesc pe tot felul de masini, incepand de a logan (cati retarzi din astai mici nu incolacesc loganurile dupa copaci????)
asa ca e vorba de ce am zis mai devreme. tinerii sunt prea indopati de hormoni sa fie cu capul pe umeri, si atunci parintii lor trebuie sa intervina sa nu le sufle in bors, ci sa ii tina pe drumul cel bun.
gata, ca e prea muult!

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
Alex4u
post 12 Jan 2011, 20:46
Post #176

Ultima scursura' umana

From: Scursureștii de Campie

T.rac3r ...eu daca as avea banii..copilului meu i-as cumpara un x6/q7/hummer si stii de ce? pentru ca o viata avem? ce daca eu merg cu dacia am vre-o certitudine ca nu se urca vre-unu cu tiru pe mine?? eu mergand regulamentar?? daca e cu capul pe umeri isi poate cumpara masina de 500 cp...de ce vorbesti de fete..a fost candva pe timpuri..cu dragostea adevarata etc..stii cum e acuma...? mai bine nu iti spun prin ce am trecut si ma rezum in doar a'ti spune ca daca masina costa mai mult cu atata ai mai multe fete....asa ca mai multe sanse are sa scape cineva intr-un q7 decat intr-un golf tdi si stii de ce? pentru ca daca respectivul este teribilist...o sa mearga cu 180 atat cu audi cat si cu golf/logan/solenza/ce masina mai vrei tu...asa ca barem mai exista o sansa....si cum am mai spus o singura viata avem...

--------------------
EX:DACIA BERLINA TX 1987
Ex Bmw e36 318i
Ex Opel Astra G 1.6 - Vand piese
Ex Audi A4 1.6 105 HP
Ex Peugeot 206
Ford Focus II 2009.
Opel Astra G 1.6 16v
+
bygy007
post 13 Jan 2011, 00:42
Post #177

Membru autentic

From: BUCURESTI

se gasesc si alte surse de adrenalina decit masina , de exemplu i-as sui in avion pe la 1500m si le-as pune obiectul in spate si i-as face vint , as repeta operatia de citeva ori , senzatia este mult mai tare decit viteza blush.gif ,
sau ceva de genul

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 - B 07 BGY 2024
din subteranele Bucurestiului
+
aluibasarabeanu
post 13 Jan 2011, 10:24
Post #178

Membru autentic

From: CONSTANTA

Revenind la subiect, majoritatea dintre voi mi-ati sarit in cap si ziceti ca nu conteaza ce masina este ca tot prinzi viteza.V-as inmana Solenza mea sa va dati cu ea si sa incercati sa calcati acceleratia la podea si sa vedeti ce simtiti! NIMIC!Acelasi lucru se intampla si cu un Passat de 116 cai pe care il conduc frcvent.Nu te incanta cu nimic ca sa o calci.In schimb daca ai sub pedala 250 de cai se schimba radical problema.Mai merg din cand in cand cu un 330i si tare ma incanta sa o calc.Senzatia este bestiala si eu am 32 de ani si permisul de vreo8 ani si am condus sute de masini si cu puteri mult mai mari!!!!Va inchipuiti cat l-ar incanta pe un pusti de 19 ani si o luna de permis????Astfel de masini prind suta in cateva secunde in comparatie cu passatul sa nu mai vorbesc de viteza de 200 de km pe care Passatul sau un Duster nici nu o prinde, mai ales pe soseaua pe care sa intamplat accidentul iar pentru CLS -ul acela era o joaca de copil.De accidentul din Mamaia cu pustiul cu un Porsche de 720 de cai ati auzit.A murit si el si inca vreo trei tineri cu varste intre 19 si 24 de ani, asa ca terminati cu prostiile astea. mi se rupe sufletul cand vad astfel de accidente mai ales ca am avut unul in care a fost implicat un nepot de 21 de ani care a decedat.Va doresc sa va permiteti sa ii luati baiatului vostru CLS Brabus ROcket!

--------------------
Renault Megane 2.2 - Necunoscut momentan 1,6 16v anul 2006
+
SandelBS
post 13 Jan 2011, 11:26
Post #179

Membru autentic

In legatura cu accidentul timisoreanului, eram sa fiu si eu in situatia lui, mi-a iesit un camion in fata de pe camp si el ca sa se asigure a oprit pe sensul meu de mers. Diferenta e ca eu pot povesti acum intamplarea datorita faptului mergeam cu viteza regulamentara, asa ca am ramas la stadiul de injuraturi catre el si tot el se ratoia la mine.
In legatura cu inceputul soferii la tineri, am citit un caz in care o soferita (cu un wv), fiind la a doua iesire cu masina , pe un pod (nu foarte mare) i-a iesit un caine in fata, ea s-a speriat, sau nu a vrut sa intre in caine (la unele fete am observat chestia asta ca ar face orice numai sa nu dea peste un "animalut" ca-i si el un suflet) si a intrat pe contrasens si a omorat 2 persoane aflate intr-o dacie 1310. La proces a vrut sa scape cu "caz fortuit" adica aparitia neasteptata a cainelui, insa judecatorul a statuat ca , cainii sunt aparitii obisnuite pe drumurile publice si mai bine intra in caine decat pe contrasens. Aici experienta 0 si-a spus cuvantul.
La categoria bolizi cu inconstienti la volan eu am un exemplu cu un M3, 160 km/h(sau mai mult) unde limita e 80, fara centura, soferul mort pe loc, pasagera din dreapta supravietuind. http://www.obiectivbr.ro/local/48057-un-ta...-de-pe-dig.html.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
namidee
post 13 Jan 2011, 11:35
Post #180

Membru autentic

Eu as spune cateva lucruri:

- intr-un accident cu pana in 30 km/h aproape sigur iesi singur din masina fara prea mari daune aduse propriei persoane - asta presupunand ca purtai centura.
- intr-un accident in marja 30-80 km/h (estimez eu) stelele masinii, tipul impactului (lateral, frontal sau din spate), norocul si Doamne Doamne incep sa-si spuna cuvantul si determina daca iesi din masina teafar si nevatamat, daca ajungi la spital sau la morga.
- dintr-un impact peste 80-100 km/h greu de crezut ca scapa prea multi intregi cu toate stelele NCAP,

Si acum de ce cred eu ca vedem mai multi pustani cu masini puternice decat cu oameni in toata firea la stirile de la ora 5:
- o masina puternica ajunge mult mai repede la viteza mare (aia de la care un accident te trimite direct la morga)
- lipsa educatiei referitoare la timpi si distante de franare la sc.de soferi (cati ati avut parte de asa ceva?); de fapt, sunt destui si pe forum care sustin sus si tare ca o masina sport puternica franeaza de la 200+km/h la 0 "la fel" ca o Dacia de la 80 km/h la 0.
- imaturitate, lipsa de experienta, teribilism, "mie nu mi se poate intampla", "tata e mare si tare si ma scoate daca o comit" etc

Toate cele de mai sus, combinate eventual cu un permis luat pe spaga si/sau cu lipsa educatiei, duc din pacate la multe, mult prea multe accidente mortale.

--------------------
+
10 Pages « < 4 5 6 7 8 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 00:12
Dacia