Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

10 Pages « < 5 6 7 8 9 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Un accident

adi_ar
post 13 Jan 2011, 12:13
Post #181

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

QUOTE(aluibasarabeanu @ 13 Jan 2011, 10:24)
Revenind la subiect, majoritatea dintre voi mi-ati sarit in cap si ziceti ca nu conteaza ce masina este ca tot prinzi viteza.V-as inmana Solenza mea sa va dati cu ea si sa incercati sa calcati acceleratia la podea si sa vedeti ce simtiti! NIMIC!Acelasi lucru se intampla si cu un Passat de 116 cai pe care il conduc frcvent.Nu te incanta cu nimic ca sa o calci.In schimb daca ai sub pedala 250 de cai se schimba radical problema.Mai merg din cand in cand cu un 330i si tare ma incanta sa o calc.Senzatia este bestiala si eu am 32 de ani si permisul de vreo8 ani si am condus sute de masini si cu puteri mult mai mari!!!!Va inchipuiti cat l-ar incanta pe un pusti de 19 ani si o luna de permis????Astfel de masini prind suta in cateva secunde in comparatie cu passatul sa nu mai vorbesc de viteza de 200 de km pe care Passatul sau un Duster nici nu o prinde, mai ales pe soseaua pe care sa intamplat accidentul iar pentru CLS -ul acela era o joaca de copil.De accidentul din Mamaia cu pustiul cu un Porsche de 720 de cai ati auzit.A murit si el si inca vreo trei tineri cu varste  intre 19 si 24 de ani, asa ca terminati cu prostiile astea. mi se rupe sufletul cand vad astfel de accidente mai ales ca am avut unul in care a fost implicat un nepot de 21 de ani care a decedat.Va doresc sa va permiteti sa ii luati baiatului vostru CLS Brabus ROcket!
*

Asa si? Merita sa mori pentru "senzatia" respectiva? Nu ar fi mai simplu si mai sigur un carusel? Ciocane? Tiribombe?
am citit un caz in care o soferita (cu un wv), fiind la a doua iesire cu masina , pe un pod (nu foarte mare) i-a iesit un caine in fata, ea s-a speriat, sau nu a vrut sa intre in caine (la unele fete am observat chestia asta ca ar face orice numai sa nu dea peste un "animalut" ca-i si el un suflet)

Am asistat si eu la o scena amuzanta cu o doamna ca plangea in hohote sotului ca a lovit un caine, undeva la XX Km si sa mearga (sotul) sa-l ia si sa-l duca la veterinar ca ea nu suporta sa mai vada inca o data catelul cu capul spart si intestinele pe jos. mellow.gif Saracu' catel!

This post has been edited by adi_ar: 13 Jan 2011, 12:15

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
T.rac3Er
post 13 Jan 2011, 20:25
Post #182

cr8or

Group: Members

bai, ori faceti pe prostii, ori nu cititi (nu toti, ci doar cei care imi baga cuvinte in gura)
-daca iti permiti o masina scumpa am zis, nu iei o dacie, sau ceva ieftin si cu siguranta precara.
ii cumperi ceva sigur, foarte sigur, cea mai sigura masina, dar NU puternica. majoritatea masinilor noi foarte sigure franeaza in distante scurte, realizabile si de masini performante.
adica in oras la 50kmh (maxim admis) te incadrezi in 30-40m cu toate masinile moderne (parca astea-s valorile) nu conteaza ca e ferrari sau megane. ah ferrari opreste cu 2m mai putin ca doar franale costa cat un megane, scuzele mele (si ce avantaj are copilul ca merge cu ferrari?)
- pai nah, o sa se replice ca 2m fac diferenta intre accident si non-acident. da, adevarat. dar diferenta asta o mai face si xp (aici excludem cazurile de doamne doamne imprevizibile, unde iti este scris sa fii lovit) mergi precaut, pastrezi distanta, etc..
din afara localitatii nimeni din lumea asta daca ii dai pe mana o masina puternica nu se va abtine. ba da femeile, carora le tremura picioarele incat nici nu se mai urca la volan. un incepator sigur va abuza de acceleratie, dar habar nu are cum sa pastrze controlul in caz de ceva.
si omoara niste oameni (vezi ferrari la timisoara in oras, si criminalul parca a scapat, cu rudele. ii doresc lui, criminalului, in viitor sa isi piarda toata familia, asa. sa vezi atunci, cui pe cui cum se scoate)
X6 e o basina de masina. putz@ mica. e un model de masina scos pt cocalari, manelisti, bling-bling (adica negrii din state ~cocalarii de la noi)
volvo are niste sisteme de siguranta mult mai evoluate. dar plm, ce fetite se urca in el... ah, da e masina TATA URS radmasa.gif corect radmasa.gif

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
SandelBS
post 13 Jan 2011, 22:50
Post #183

Membru autentic

In oras la 50 km/h, sunt sub 15m de franare, aproape 40 de m sunt la 100 km/h

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
semit
post 13 Jan 2011, 22:51
Post #184

Private Spice

From: Bucuresti

ferrari nu e bun, bmw x6 nu e bun , mercedes cls nu e bun... q.e.d.

This post has been edited by semit: 13 Jan 2011, 22:52

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Filip
post 13 Jan 2011, 23:03
Post #185

Forumist

Mai importanta decat masina, este soferul. Bunica-meu nu l-a lasat pe tata sa-si ia carnet pana la 25 de ani, si vorba aia, money-no problem, ca era colonel, si avea o masina in propietatea personala, care statea aproape nefolosita. Dar stia ca tata nu era pregatit, el stia cel mai bine, isi cunostea fiul. Cati dintre parintii instariti de acum mai gandesc asa?

--------------------
Renault Laguna 1 1.6 16v, Nubira 1.6 16v, Astra G 1.4 16v 1998 ,1999, 2006
Fara Dacie viata e pustiu.
+
SandelBS
post 14 Jan 2011, 01:03
Post #186

Membru autentic

Din cate am citit cel mai mare risc la soferi (dpdv al asiguratorilor) e atunci cand acestia conduc pt prima oara la 25-26 ani. Tot statistic, cei mai buni soferi sunt cei care iau din a doua incercare, prin forte proprii.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
namidee
post 14 Jan 2011, 14:30
Post #187

Membru autentic

From: Frankfurt

Si inca un accident stupid:

http://www.ziaruldeiasi.ro/local/bordura-ucigasa~ni6vj4

Morala: purtati centura de siguranta.

--------------------
Dacia Sandero 1.4 MPI 2008
+
Geox16v
post 14 Jan 2011, 16:19
Post #188

Membru autentic

Eu port centura de siguranta tot dupa un accident dar in cazuri dinastea e posibil sa dai cu capul de stalpul din mijloc al masinii si nu te salveaza centura

--------------------
EX-DACIA LOGAN PRESTIGE 2006 1,6 16v
Creierul a invins intotdeauna muschii!
+
bucatzel
post 14 Jan 2011, 16:46
Post #189

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(SandelBS @ 13 Jan 2011, 11:26)
In legatura cu accidentul timisoreanului, eram sa fiu si eu in situatia lui, mi-a iesit un camion in fata de pe camp si el ca sa se asigure a oprit pe sensul meu de mers. Diferenta e ca eu pot povesti acum intamplarea datorita faptului mergeam cu viteza regulamentara, asa ca am ramas la stadiul de injuraturi catre el si tot el se ratoia la mine.
*

Din intamplare, m-am intalnit astazi cu niste pompieri care au facut parte din echipa smurd care s-a deplasat la accident. Viteza (neoficial) estimata a mercedesului era de 180.

Au avut un comentariu destul de sec la toata distractia: "O masina franeaza destul de iute daca te uiti la timpul necesar, dar e bine de stiut ca parcurge o distanta semnificativa in timpul acela" Fizica-Fizica, dar cum ziceam mai sus pe undeva, cateodata degeaba stim formulele daca nu constientizam valori reale.

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
Mefisto966
post 14 Jan 2011, 17:09
Post #190

Membru incepator

From: Lumea care o cunoastem

Cat de bune sa fie sistemele de franare al acestor masini scumpe, exorbitant de scumpe, un mic detaliu nu trebuie lasat in afara atentiei: fizica. Exista un calcul - invatat la scoala de soferi - pentru drumul strabatut de masina intre momentul in care soferul a realizat pericolul din fata (cel mai des) si momentul in care masina sta (in mod regular, fara sa ne imaginam, ca deja a strapuns celalalt autovehicol, a smuls pietonul sau stalpul de la marginea strazii), si-anume: (V/10)*3+(V/10)*5 in metrii. Prima valoare sta pentru distanta in timpul de reactie, a doua pentru distanta in timpul franarii. La o viteza de 50km/h rezulta o distanta de 40m, la 100km/h 80m. In diferite testari au demonstrat inginerii, ca un Porsche 911 sta dupa 39m - franat brusc din 100km/h la 0, dar valoarea este valabila numai pentru inginerii de test si cativa putini, cine are habar de arma pe 4 rotii, care o piloteaza. Timpul de reactie a ramas in afara calculelor. De fiecare data se face abstractie de zalea cea mai slaba a lantului hipertehnic: OMul. Toate valorile tuturor masinilor testate sunt maculatura in momentul in care omul cedeaza in caul in care sa supraestimat pe sine insusi. Mi-a intrat un tinerel de abia 18 si 1/4 de ani cu motocicleta tatalui in masina, viteza de impact in masina a fost estimata ulterior la ca. 105km/h, ricosat in stalp, impactul de acolo inca 90-95km/h, intr-o zona limitata la 70... Toata educatia si scoala nu au mai folosit la nimic, din pacate.

--------------------
Renault 12 - 3BV780 1973
Mare-i gradina lui Dumnezeu...
+
T.rac3Er
post 14 Jan 2011, 19:01
Post #191

cr8or

si acum ca sa fiu cat se poate de rece.
este foarte bine ca "ala" s-a oprit in remorca "aia".
asa au scapat altii pe care ii omora in viitorul lui de "cocos" (hint: minority report)
1. nu a mai omorat pe nimeni si si-a distrus masina integral
2. nu am vazut accidentul sa pot sa ma pronunt (si de asemenea nici in verdictul politiei nu am incredere (hint: vezi cate manarii si incompetente fac in viata de zi cu zi) in legatura cu acel so fer de camion si cat a cedat prioritate sau nu.
- poate in trecut facea astfel de lucruri si are multa karma negativa acumuluta care s-a spart exact acuma cand a mers legal dar va fi incadrat tot la ilegal (adica taia calea la prostii cu prioritate ca el are camion si ala tre sa opreasca)
- poate omul e nevinovat si demonstreaza asta (ca un camion plin sa intre de pe un drum secundar (perpendicular) si sa ajunga pe drumul principal drept necesita mult timp (oricat de rapid ar fi soferul de camion); depinde la ce distanta este pe drumul principal fata de locul de unde a intrat.
zic asta pt ca folosind fizica, putem sa extrapolam aproximativ si timpii necesari ca el sa ajunga acolo, corelat cu viteaza rachetei sa se demonstreze ca el s-a asigurat pe niste sute de metrii, dar ala a aparut din neant.
si aici sa intervina faptul ca poate nu avea stopuri functionale.
ce sa vada ala la 180 la ora pe drum national noaptea daca in cateva secunde ne neatentie (telefon, muzica, ac) parcurge zeci de metrii

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
adi_ar
post 24 Jan 2011, 12:19
Post #192

Fara comentarii, apropo de "cocosi" s.a.:

Un ... spuneti voi!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
cosmin_2300
post 24 Jan 2011, 12:57
Post #193

Banned

From: București

Un ... căcat cu bani!

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
rtBK
post 24 Jan 2011, 13:00
Post #194

Unique like everyone else

ala ar trebui incarcerat pe viata fara sa se stea pe ganduri.

itp expirat, fara rca, circulat fara placute de inmatriculare, loveste un pieton si 2 masini, fuge de la locul accidentului, antecedente... lipseste bautura sau drogurile.

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
DannyY
post 24 Jan 2011, 13:04
Post #195

Marele plictisit

Politia e de vina.

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E - 0T04``` 2004/2015/2019
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
cosmin_2300
post 24 Jan 2011, 14:18
Post #196

Banned

QUOTE(rtBK @ 24 Jan 2011, 13:00)
lipseste bautura sau drogurile.
*

A refuzat testarea cu etilotestul că probabil găseau și băutură!

--------------------
+
adi_ar
post 24 Jan 2011, 14:23
Post #197

QUOTE(DannyY @ 24 Jan 2011, 13:04)
Politia e de vina.
*

Politia, parchetul, judecatorii ...

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
b76bgaarh
post 24 Jan 2011, 14:29
Post #198

Membru autentic

politia. pana vine avocatu poate fi controlat f bine la ficat, ca alta datat sa se mai gandeasca daca face sau nu.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
M i h a i
post 24 Jan 2011, 14:31
Post #199

QUOTE(DannyY @ 24 Jan 2011, 13:04)
Politia e de vina.
*

Gresit... fara puterea judecatoreasca politia este fix pix... Ei muncesc...prind infractorii..dar a doua zi ''infractorul'' îi rade in fata....pentru ca judecatorul a facut ce a vrut el... nu zic.sunt si politisti corupti...dar principalul vinovat=justitie....

Asadar...''Anul trecut, acelasi barbat a mai fost cercetat pentru ca a amenintat in trafic un sofer cu o baioneta''

Se putea incadra la tentativa de omor...a primit ceva?nuuuu....

Iar acum '' risca acum sa ajunga dupa gratii'' ..RISCA.... Asadar...nu va intra... Cat timp politia te aresteaza...ai dosar...dar judecatorul te face scapat...TE doare fixxxx in tenis,,, Asa este la noi..si asa va fi... daca nu ne place, trebuie sa ne mutam in Usa...ori U.k...macar acolo politistul are un statut...si puterea judecatoreasca este ceva de respectat...nu caterinca ca la noi....

--------------------
------ ------ ------
+
adi_ar
post 25 May 2011, 17:57
Post #200

Imagini socante - un TIR loveste o tanara pe trecerea de pietoni
Respectul meu pentru martorul care a ajutat la retinerea nemernicului, urmarindu-l si comunicand cu dispeceratul 112!

This post has been edited by adi_ar: 25 May 2011, 18:03

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
cosmin_2300
post 25 May 2011, 18:16
Post #201

Banned

Da' ce mama dracu a fugit și aia nu-mi dau seama ... a fugit la moarte! (se vede că fuge și înainte să intre pe trecerea de pietoni) sad.gif

--------------------
+
adi_ar
post 25 May 2011, 18:45
Post #202

Daca urmaresti atent, fata se opreste din alergat pentru o clipa, inainte de a incepe sa traverseze. Probabil ca in acel moment s-a asigurat.
Un martor spune ca TIRul, cum avea nevoie de spatiu pentru viraj, parea initial ca merge inainte si a derutat-o.
Oricum, alergat sau nu, din punct de vedere legal, vinovat este soferul TIRului.

Eu l-am facut nemernic nu pentru ca a provocat accidentul ci pentru fuga de la locul accidentului.
A fost retinut in partea opusa a orasului, la aproape 10 Km.

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
BZN
post 25 May 2011, 19:31
Post #203

Itan convins

From: Rucar / Bucuresti

Zic si eu, nu exista posibilitatea sa n-o fi vazut?
Clar e vinovat, insa nu cred ca urmarea sa scape fugind de la locul faptei. Raman la parerea ca nu si-a dat seama. Sa fuga... unde? Ca doar nu era cu un scuter.

--------------------
Tico 0,796 6v, 1998 /Logan 1,598 16v, 2009 - AGXXMAV / AGXXVAB .
+
argon
post 25 May 2011, 19:59
Post #204

Mesaj semiautomat

Asta e semafoar d'alea idioate de si pietonii si masinile care vireaza au verde?

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
vladut88
post 25 May 2011, 20:48
Post #205

Membru autentic

From: Beius judetul bihor

da ,exact la intrarea in arad dinspre deva (centura care duce catre timisoara)
Dumnezeu sa sa o ierte ,oricum este vina soferului dar si a ei dupa o lege sfanta ,prioritatea in ziua de azi ii zero ...

This post has been edited by vladut88: 25 May 2011, 20:49

--------------------
dacia ARO SOLENZA scala 10,4 diesel 1,9 DRA - bh 10 twa 2004 1994
I hate BMW
+
bygy007
post 25 May 2011, 21:31
Post #206

Membru autentic

From: BUCURESTI

in seara asta cind am venit am vazut baietii stind la pinda pe la trecerile de pietoni , in loc sa inceapa demersurile pentru marcare si semnalizarea corespunzatoare ei stau la pinda poate pica ceva , macar de i-ar linisti pe unii soferi mai viteji

This post has been edited by bygy007: 25 May 2011, 21:32

--------------------
RENAULT CAPTUR E-Tech full hybrid 145 - B 07 BGY 2024
din subteranele Bucurestiului
+
argon
post 25 May 2011, 21:37
Post #207

Mesaj semiautomat

QUOTE(vladut88 @ 25 May 2011, 21:48)
da ,exact la intrarea in arad dinspre deva (centura care duce catre timisoara)
Dumnezeu sa sa o ierte ,oricum este vina soferului dar si a ei dupa o lege sfanta ,prioritatea in ziua de azi ii zero ...
*

NAsol, era plina Deva de ele, si acum mai sunt, dar mai putine, ca au bagat giratorii la mai toate intersectiile, dar asa e mai rau, ca-s facute fara cap, si trecerile de pietoni sunt chiar pe coltul sensurilor, si cand iesi din sens, si opresti pentru pietoni, care nu au semafor, deci au prioritate eterna, blochezi cu fundul masinii toata circulatia din sens blink.gif

In alte orase, cum ar fi Cluj de exemplu, imi place ca daca masina are verde , indiferent daca vireaza stanga sau dreapta, pietonii au rosu, si cand pietonii au verde, masinile au rosu, asa mi se pare normal.

This post has been edited by argon: 25 May 2011, 21:39

--------------------
Renault Laguna - 2.0 DCI 16v 180 2007
Fara turbo, viata e pustiu.
+
DannyY
post 25 May 2011, 22:50
Post #208

Marele plictisit

Si eu inclin sa cred ca soferul nu a observat.
Logica: omul e strain, stie ca VERDE e verde. Adica poate sa treaca, fiindca ailalti stau.
El habar n-are ca verdele romanesc are o nuanta aparte.
Iar tirul ala darama un copac fara sa simta, daramite un corp omenesc.
Am vazut in foarte multe locuri: verde pentru toate directiile pentru masini intra in conflict cu verdele pentru pietonii care traverseaza strada din dreapta.
Eu stiu figura... Dar bulgarii, olandezii, sud-africanii?

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E - 0T04``` 2004/2015/2019
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
marksman
post 25 May 2011, 23:11
Post #209

Post mortem nihil est

From: sat

Si in US exista treceri la care cei ce vireaza la dreapta au verde concomitent cu pietonii. Numai ca aici lumea se mai si asigura, nu intra cu viteza ca berbecii pentru ca au verde.

--------------------
Opel / Mazda Crossland X / CX-30 2019 / 2020
Nick Ușor
+
bucatzel
post 26 May 2011, 01:17
Post #210

Membru plictisit

From: Timisoara

QUOTE(DannyY @ 25 May 2011, 23:50)
Logica: omul e strain, stie ca VERDE e verde. Adica poate sa treaca, fiindca ailalti stau.
*

Vezi citatul asta.

QUOTE(argon @ 25 May 2011, 22:37)
In alte orase, cum ar fi Cluj de exemplu, imi place ca daca masina are verde , indiferent daca vireaza stanga sau dreapta, pietonii au rosu, si cand pietonii au verde, masinile au rosu, asa mi se pare normal.
*

Dupa logica asta, clujenii plecati in vizita ar umple tara de accidente. Daca de la un sofer de duminica mai poti concepe (concepe, nu intelege) asa ceva, de la un sofer profesionist, in nici un caz.

Si eu cred ca n-a observat, mi-i destul de greu sa cred ca a trecut pur si simplu mai departe...

--------------------
Dacia 1300 - 3-SB-2608 1981
Si cu dansa-ntransa, si cu sufletu' in rai... cam greu...
+
10 Pages « < 5 6 7 8 9 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 15:46
Dacia