De ce eu nu voi mai cumpara renault niciodata !
![]() ![]() ![]() |
De ce eu nu voi mai cumpara renault niciodata !
TRANCA |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
|
||
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|||
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Nu am avut masina lovita nici macar 1 data iar toate jentile sunt in stare pefrecta. Le-am verificat recent. Sigur nu se rupe pentru ca exista un capac circular pe blocul optic care nu sta presat la maxim ceea ce determina piesa alba circulara pe care se aseaza panglica sa sara de la pozitia ei? Zic si eu...
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
SorinCT conform profilului tau ai data nasterii in iulie 1989,deci in 2005 aveai 16 ani si ti-ai luat masina noua....vrei sa te cred?
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
- CT 99 xxx
1.6 dci Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
Nu vad utilitatea acestui topic...Cui i foloseste ? Foarte multi de aici au sau au avut o masina Renault.Ca ideea topicului este ca R. face masini slabe calitatativ,nefiabile etc. et c . aceasta nu-i ajuta nici pe cei care si-a ales o alta marca dupa ce a avut R.(inca membrii ai acestui forum)si nici pe cei care (inca) mai au produse R.Am intrat pe diferite forumuri auto dar cred ca pe niciunul nu am vazut atat de multi delatori si nu pentru ca marcile respective erau neaparat peste Renault.Daca se vrea sa-i ''ajute'' pe cei in cautarea unei masini,nu aici este locul cel mai potrivit.Cu siguranta.
Acum cativa ani acest forum era total diferit,nu trecea o zi fara sa intru pe forum de cateva ori,ori de cate ori aveam timp,pentru a vedea ce se mai posta.Aflam foarte multe lucruri interesante despre masina care o aveam si nu numai.Era un fel de comunitate in care calitatea discutiilor era alta sau asa mi se parea.In ultima perioada nu exista sa nu apara critici ,destui abia facandu-si cont pe forum .M-am saturat sa mi se spuna ca am cea mai nenorocita masina,ca m-a ''fraierit'' R. vanzandu-mi-o etc et c Desi nu am ce sa-i reprosez masinii din semnatura ,ajung chiar sa cred asta ,repetandu-se (chiar obsesiv uneori) de orice user suparat (deseori justificat)ca a trebuit sa schimbe nu stiu ce piesa.Nu sunt un fanatic al marcii.Asa cum am mai spus-o ,doar imi place masina care o am,masina care, intamplator are rombu' pe bot.Cand nu va mai fi astfel ,o voi vinde sau o voi da la Remat si cu asta basta.Cu siguranta voi cumpara altceva decat Renault. De ce ?... Chiar nu intereseaza pe nimeni de ce voi face asta. Cu respect, This post has been edited by cata70: 23 Jun 2010, 21:19 |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(RamboX @ 23 Jun 2010, 20:59) SorinCT conform profilului tau ai data nasterii in iulie 1989,deci in 2005 aveai 16 ani si ti-ai luat masina noua....vrei sa te cred? Ce importanta are daca am condus masina de la 18 ani si 2 ani a avut-o tata? De ce consideri ca trebuie sa ma crezi? Eu nu am nimic de dovedit, mi-am exprimat doar problemele in legatura cu masina respectiva. Daca tu consideri ca Renault nu isi merita aceste critici sau ca sunt platit de cineva sa spun nasoale atunci da-mi ignore sau report. PS: daca tii neaparat iti dau factura masinii scanata Si apropo, de unde ai tras tu concluzia ca masina este SH? Unde am mentionat eu asa ceva? This post has been edited by SorinCT: 23 Jun 2010, 21:28 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
99AIM |
![]()
|
Te rog, pune factura scanata si buletinul scanat si te cred.
Renault nu face masini proaste,am 2 in familie-eu si sotia si cu niciuna nu am avut pb. majore. |
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
- CT 99 xxx
1.6 dci Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
@SorinCT ... e un punct de vedere ... dar latimea panglicii e mult mai mare decat jocul capacului ... si nu am vazut a fi iesita din locas, ci rupta din cauza intindere, in 80% cazuri (auto in general sub 70000km!) fiind unghiuri directie incorecte (bascule strambe, tije amortizoare indoite usor, cadru motor indoit, bielete deformate,etc) .... in rest mai degraba oboseala prin indoire repetitiva a benzii prin folosire frecventa a rotirii si tinerii volanului la maxim posibil, mai ales si auto peste 120000 km
... si din cauza asta eu prefer sa fac doua-trei manevre inainte-inapoi si de rotire volan (si nu pe loc!), pentru a nu ajunge la maxim bracare roti ... Oricum sunt de acord cu tine ca panglica are o lungime prea exacta functional, toleranta fiind astfel aproape zero mai ales pentru conditiile de trafic si de drum de la noi ... probabil ca 5 mm in plus la atatea masini duc la o risipa de material si finante fabricantului (fenomenul fiind regasit la mai toate marcile, cauzele fiind in principiu aceleasi) ... This post has been edited by TRANCA: 23 Jun 2010, 21:34 |
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(TRANCA @ 23 Jun 2010, 17:25) ... se rupe doar pentru ca ai unghiuri de directie incorecte ... astfel poti braca mai mult decat e cazul intr-o parte, si poc! ... ![]() ia vezi la cati s-a rupt banda aia nenorocita, si vezi cati din aia aveau vreo problema la unghiurile de directie iti dai seama, cat de dereglata ar trebui sa fie geometria aia incat sa ajungi sa rupi banda ca dai de volan mai mult decat ar trebui ... plus ca nu stiu daca nu cumva cursa volanului este data de caseta de directie |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
99AIM |
![]()
|
QUOTE(SorinCT @ 23 Jun 2010, 14:58) Am cumparat masina noua din reprezentanta in decembrie 2005. Macaralele au fost schimbate cu unele noi de 2 ori. Masina are 85.000 KM facuti in totalitate de mine[COLOR=red], din reprezentanta am luat-o cu 0. Pai ori a condus-o tatal 2 ani ori ai facut tu toti km cum spui aici-decide odata. |
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
- CT 99 xxx
|
|
SorinCT |
![]()
|
Ce diferenta e intre mine si taicamiu daca amandoi conducem in aceasi masura? Crezi ca taicamiu a condus in bataie de joc si a facut accidente serioase si nu mi-a spus sau cum? Ce importanta are daca acei KM au fost facuti si de taicamiu avand in vedere ca la cel putin 70.000 KM am fost in masina si nu are nimeni de ascuns nimic?
Ah si apropo, ai factura pe privat. Eu nu am inteles pana la urma de ce esti asa fanatic? Crezi ca imi schimbi mie sau altora parerea despre acest brand cu acuze ca e SH si e condusa prost sau ca a mers si taicamiu cu masina? O fi vina lui ca intra apa in habitaclu de la tevi infundate. Sau poate ca el a stricat macaralele alea de 3 ori incercand sa intre pe geam... This post has been edited by SorinCT: 23 Jun 2010, 21:49 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
TRANCA |
![]()
|
... de fapt asta e si rolul mecanismului de directie ... permite unghiuri si inclinare diferita roti stg fata de dreapta ...
... si tocmai ca am avut posibilitatea a analiza aspectul, simultan cu verificare pe stand directie a tuturor cazurilor ... ... foarte multi nu-si pun problema unghiurilor chiar daca au inlocuit janta lovita si deformata (e mai simplu asa si pentru Casco, si pentru service!), daramite cei care au panglica rupta ... ... si cati au cerut o foaie de reglaj directie sa le fie data dupa verificare, si mai ales sa vada efectiv care sunt limitele admisibile depasite ... da, in general in astfel de cazuri diferentele sunt de peste 1 grad intre stanga si dreapta ... ... si in general sunt de acord ca fiecare masina are hibele ei functie de marca sau furnizor, insa marea majoritate arunca vina pe masina, in loc sa vada ca 90% din probleme sunt cauzate de modul "atoatestiutor" de exploatare de catre utilizator ...la care se adauga si conditiile specifice de mers in trafic ... This post has been edited by TRANCA: 23 Jun 2010, 22:10 |
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Ce ma nedumereste pe mine e fanatismul unor posesori de reno, atat in a critica, cat si a apara masina, si mai ales pretentiile oarecum exagerate de la o marca generalista. Din experienta mea, nu foarte vasta e drept, am ajuns la concluzia ca masina perfecta nu exista. Sunt probleme la absolut toate marcile, si depinde foarte mult de noroc. Eu zic ca la masini e ca la loz in plic, nu prea stii cu ce o sa te alegi. Ca sa fiu mai la subiect, tatal meu a detinut un megane 1 classic, din 2002, masina fabricata in turcia. Masina a fost in proprietatea noastra timp de vreo 3 ani si vreo 75.000 de km timp in care nu a avut nici macar o problema. A fost ingrijita corespunzator si condusa normal. Apoi masina a avut "norocul" sa ajunga masina de firma, in prezent are peste 200.000 de mii de km si se tine in continuare foarte bine, fara sa aiba probleme. Tocmai asta m-a convins ca in momentul in care am putut sa am o masina sa fie reno, si am ales clio. Ma apropii de 30.000 de km si am schimbat alternatorul si o macara de geam. Deci una a fost exceptional de fiabila, una deja a avut probleme. De aici sa rezulte cumva ca reno e marca slaba? Sau ca mai degraba e o chestiune de noroc? Asa pot sa povestesc experienta prima mana cu un peugeot 407 care a urmat megane-ului, si care a fost mult mai slab, inclusiv decat clio. Sau un ford galaxy cu motorul decedat (1.9 tdi, motorul vw). Sau toyota corolla, cu legendara fiabilitate, care s-a gandit ca in mijlocul drumului sa nu mai recunoasca cartela electronica si sa intre in greva. Eu zic ca reno face masini corecte, foarte bune pentru pretul platit pentru ele, si ceea ce lasa cu adevarat de dorit e sistemul lor stupid de a nu-ti permite sa alegi intre mai multe variante de motorizare sau de echipare. Imi cer scuze daca am aberat prea mult, dar imi pare rau sa vad ca la noi cultura auto se reduce la "vw tdi frate, ca aia e masina, e nemteasca" si la "ia frate japoneza, ca alea nu se strica niciodata".
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
SorinCT |
![]()
|
Synyster ai dreptate, Megane I a fost (mai) fiabilia decat urmasul sau. Nu am auzit de probleme atat de perseverente si numeroase la Megane I cum aud la M2.
Nu spun ca am mari asteptari de la o masina ieftina dar foarte multe probleme sunt cauzate din economii absolut stupid de mici. Tu sa ai grija de clio-ul ala sa vezi pe unde parchezi sa nu ti se infunde si tie furtunele de scurgere sa iti ajunga mufa stergatoarelor sub apa cum am patit eu ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
La revizia de 30.000, pana la care mai am 1500 de km, o sa ii pun sa curete si scurgerile. Daca ai grija de ea, orice masina iti va aduce mai mult satisfactii decat suparari. Daca faci reviziile la timp, la service, nu in fata blocului, daca nu dai cu ea in gropi in dusmanie, daca nu-ti bati joc incarcand-o cu 50 de saci de cartofi,etc, masina rezista destul de bine. Acuma, ca se intampla sa pice diverse piese, se intampla. Dar sa fim seriosi, in ziua de azi se practica folosirea de componente dubioase pe la toata lumea, si asta face sa apara problemele.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 02:18 |