Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

laguna1 1.6 sau 2.0 ?, cansum mediu laguna

cridaia
post 15 Mar 2010, 08:45
Post #91

Membru autentic

Group: Members
From: Sannicolau Mare, Timis

QUOTE(ricochet2 @ 15 Mar 2010, 00:53)
Copilul sau motorul ?  smile.gif
*

ghici ?

--------------------
Volkswagen Passat - Break 2009 - BlueMotion - TM 98 BUZ
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Adi R5
post 15 Mar 2010, 09:13
Post #92

Membru autentic

From: A R A D

QUOTE(ricochet2 @ 15 Mar 2010, 01:53)

Copilul sau motorul ?  smile.gif
*

sa inteleg ca tu mergi la service ca la gradinita? ...in fiecare zi? prunci stiu ca nu ai inca...

slap.gif

--------------------
Renault Espace 2007
+
ricochet2
post 15 Mar 2010, 15:22
Post #93

Membru autentic

From: Timisoara

Adi_R5, te-am rugat sa nu mai intervi in replicile mele catre altii. Postul meu era o gluma catre Cridaia. Iar tonul si vocabularul pe care imi scri denota proasta crestere.

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
pixule
post 15 Mar 2010, 17:29
Post #94

Membru autentic

From: Zalau

sa revenim...@cristi..nu stiu altii cum sunt, dar eu in a 4-a am prins 170 km/h la 6300... postez si un filmulet in care am prins 160 si aveam vreo 5700 rpm... pt 195 km/h in a5a cred ca ajungi la decuplare..ce sa ii mai dai talpa in continuare radmasa.gif poate daca aveai motor nou, si erai singur in masina, fara roata de rezerva radmasa.gif

This post has been edited by pixule: 15 Mar 2010, 17:42

--------------------
Renault Laguna 1ph2 RXE 1.6/16v/107 - SJ69LOL
Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
+
overburn_x
post 15 Mar 2010, 17:33
Post #95

VLAD

si inca ceva, afara era vant...dar inauntru.....uragan smile.gif) , intradevar abia a ajuns la 170/h la peste 6000 rotatii...mai avea poate 3 secunde de acceleratie si decupla motorul . Te rog fa un filmulet asemanator, dar totusi fara sa primesti amenzi sau sa te pui in pericol. biggrin.gif Asteptam clipul

--------------------
renault laguna 1 1.6 l , 16 v 1999 / 12 model - habar n-am- - SJ64VLD
+
cristicristutu
post 15 Mar 2010, 19:19
Post #96

Membru autentic

From: SATU-MARE

Pixule a mers a-4-a cu 170 pana a intrat limitatoru 6200-6300~ asa ii si la mine, trebuia sa ii dai a-5-a sa vezi unde pica acu, la mine pe la 5500.

--------------------
RENAULT LAGUNA 1.6 16V
+
ricochet2
post 15 Mar 2010, 20:05
Post #97

Membru autentic

La mine limitatorul la viteza a 4-a intra la 155 km/h parca.

--------------------
+
danni_swn
post 15 Mar 2010, 20:21
Post #98

Membru

From: deta,timis

La a mea nici nu stiu daca are limitator. Cel mai mult am mers cu 195 pe cadran.Real cred ca undeva pe la188.

--------------------
renault laguna 1995 rt 2.0 - tm 09 swn
+
ricochet2
post 15 Mar 2010, 20:37
Post #99

Membru autentic

Nu cred ca e limitator la Phase 1.

--------------------
+
bogdyMND
post 15 Mar 2010, 20:59
Post #100

Membru autentic

Dupa filmulete de pe youtube, din ce am vazut la 5000 in a 5-a ai 170, la 6000 ai 200, pe bord evident. Adica la fiecare 1000 rpm creste viteza cu 30km/h.

Deci pixule, NU se apasa ambreiajul cand mergi cu viteza aia si s-o lasi la relanti. Cutiei n-o sa-i placa deloc.

Attached thumbnail(s)
Capture.jpg ( Size: 51.64k ) Number of downloads: 306
capture2.PNG ( Size: 403.29k ) Number of downloads: 317

--------------------
Renault Laguna 3 2.0 dci - 150 - 4Control
+
pixule
post 15 Mar 2010, 21:04
Post #101

Membru autentic

de ce nu-i place?
o explicatie tehnica sper, nu din auzite sau pareri proprii, dupa cum sunt multe prezentate pe aici.

This post has been edited by pixule: 15 Mar 2010, 21:11

--------------------
Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
+
strumfuadi
post 15 Mar 2010, 21:12
Post #102

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

Cutia ca cutia, insa presiunea uleiului in motor scade brusc de la maxim la minim, iar asta dupa forja nu prea e indicat. Daca aveai si turbina, moartea turbinei era garantata dupa X tratamente de genul asta.. smile.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
pixule
post 15 Mar 2010, 21:35
Post #103

Membru autentic

sleep.gif comentariile nesustinute tehnic, sau cu date concrete de undeva, ma enerveaza pur si simplu. intr-adevar, nu degeaba se spune ca romanul se pricepe la orice.. 5% cunostinte, 95% parerii proprii sau din auzite. va rog frumos argumentati tehnic, daca tot imi atrageti atentia asupra unui lucru. TEHNIC! DATE! si dupa aceea, mai vedem.

--------------------
+
bogdyMND
post 15 Mar 2010, 21:56
Post #104

Membru autentic

Pentru ca dc decuplezi cutia, un arbor din cutie se va invarti cu viteza rotilor (f mare) si altul cu viteza mica, fiind pe liber. Asta din urma se invartea la fel de tare, insa decupland l-ai lasat liber si din inertie, cel putin teoretic s-ar putea sparge. Poate e o ineptie dar asa imi explic eu, n-am cunostiinte de inginer mecanic.
Oricum, ce e sigur , ambreiajul o incaseaza si in plus dc ai fi vrut sa franezi la viteza aia cu ambreiajul apasat aveai o surpriza. Frana e si vacumatica, bazata pe depresiunea din galerie care se creeaza cel mai mult in frana de motor. Clar franele erau mai putin eficiente.

Plus ca iti scade controlul asupra masinii. Ca sa observi mai bine, la o coborare apasa ambreiajul si sigur iti dai seama de ce vorbesc.

Eu nu pot sa aduc date tehnice (nici nu cred ca are cineva fix despre subiectul asta), adu tu date cum ca nu e asa.

Defapt pot sa dau un exemplu, un prieten care are un mod de condus dezastruos ( apasa ambreiajul ca tine, dar foarte des si fara rost). Pot spune ca masina aia e praf, ambreiajul e dus sigur si cutia scoate sunete in treapta a 5-a. Problemele astea ar putea fi si din alte cauze, dar sigur si stilul de condus a avut un cuvant de spus.

This post has been edited by bogdyMND: 15 Mar 2010, 22:20

--------------------
+
overburn_x
post 15 Mar 2010, 22:16
Post #105

VLAD

bogdyMND , imi pare rau pentru amicul tau care conduce dezastruos , ar trebuii sa-i dai niste lectii de condus pentru ca e evident ca sti una alta , pixule a scos masina la relanti pentru ca nu avea de ce sa franeze momentan drumul fiind liber iar in masina turatiile alea deja ne dadeau dureri de cap. Si date tehnice am gasit putin despre exact acest lucru dar uite cam ce ar fi :
'' Pompa de ulei (si de benzina/motorina la modelele mai vechi) este actionata mecanic => turatia motorului dicteaza cantitatea de ulei care asigura ungerea.
Deoarece debitul necesar de ulei, presiunea si vascozitatea uleiului cu care pompa trebuie sa functioneze sunt criterii dupa care acea pompa este proiectata, in cazul in care acea pompa nu este defecta, la ralanti se asigura ungerea corespunzatoare.

Avand in vedere ca pe langa calculul propriu-zis sunt prevazute si cazurile extreme in care pompa trebuie sa functioneze cu un ulei ce are o vascozitate mai mare/mica decat cea prevazuta, ori temperatura de functionare este diferita de cea normala, ajung la concluzia ca este imposibil ca o pompa buna sa nu asigure ungerea.

Deoarece in primul caz m-am legat de pompele actionate mecanic,
ajung acum la cele electrice. Avand in vedere ca tot ansamblul motor este coordonat de calculator, pompa electrica nu face exceptie, ea fiind comandata in functie de regimul de functionare al motorului - asadar, la o turatie mica (ralanti), pompa tot asigura ungerea corecta. ''

15 Mar 2010, 22:19:
Nu e frumos sa arunci jigniri catre cineva pentru a-ti face o aura frumoasa tie personal. Faptul ca compari pe cineva pe care chiar nu ai habar ce face si nu il cunosti cu un om dezastruos iti denota capacitatile, imi pare rau . Numai bine

This post has been edited by overburn_x: 15 Mar 2010, 22:19

--------------------
+
pixule
post 15 Mar 2010, 22:26
Post #106

Membru autentic

imi pare rau..dar sustii unele ineptii. da, si eu am cunostinte de mecanica, functionarea sistemelor unui automobil, studiul materialelor din care se produc componente mecanice, notiuni de electronica, fizica mecanica, fizica fluidelor.vreo 8 ani din viata mi-am petrecut cu treburile astea in preajma, plus multe carti despre constructia si functionarea masinilor. ( prima am citito prin..88 parca..). si tocmai din cauza asta, cand vad pareri de genul: pai asa cred ca ar trebui sa fie..; dupa cum ma gandesc eu... ma supar pe termenul numit ignoranta, sau pe romaneste, bagare in seama. eu nu ma bag unde nu ma pricep. daca toti am face asa, poate am ajunge mai sus ca tara.in fine...

1. prietenul tau..mi se rupe de el. ma indoiesc ca el conduce zi de zi cum merg eu. dar sa revenim... dupa cum vezi, la 6300 rpm in a4-a am 170km/h. unele persoane de pe acest forum nu reusesc sa atinga.rezulta? ambreiajul meu e bine mersi, si de 3 ani de cand am masina, uite ca merge in continuare.si nu am zgomote in a5-a.
2.frana.. te pomenesti ca producatorii de masini, au facut un mecanism de frana care functioneaza doar de la 2000-3000-5000 de rpm in sus..la relanti nu ai frana ma rog frumos? tu iti tii motorul turat la semafor, ca sa ai frana si sa nu iti mearga masina in nenea din spate?
3.cutia de viteza JC5 de pe K4M F720 are 2 arbori.. unul conectat la ambreiaj(1), unul la diferential(2).bun.in acest timp rotile dintate de pe sincroane sunt conectate permanent.
bun. eu am 170km/h > 2 se invarte cu turatia rotilor-raportul de demultiplicare din grupul diferential =3; 1 se invarte cu turatia motorului.
apas ambreiajul >la 1 ii scade turatia, de asemeni la motor, insa independent unul de altul. 2 se misca cu 3. explica-mi unde e problema. nici una dintre turarii nu scade la 0, si nu scade brusc, la motor ii ia cam 2 sec sa ajunga la relanti, la 1 ii ia mai mult timp, deoarece nu are forte de frecare semnificative precum motorul.bun.
scot din viteza, si las ambreiajul la loc. motorul e in turatia de relanti, viteza lui 1 a scazut foarte mult, nu chiar cat a motorului, poate dublu( nu mai mare decat o frana de motor din tr4 in 3 sau retrogradare 4-3 pt depasire), iar 2 se misca in continuare cu viteza 3.

spune-mi si mie unde apar acele forte extraordinare care pot duce la distrugerea arborilor din cutie, sau a ambreiajului.
ps: daca nu stii cum functioneaza un sincron, si faptul ca rotile dintate pt toate vitezele forward sunt conectate permanent pe cei 2 arbori, am vorbit degeaba. dry.gif

--------------------
+
bogdyMND
post 15 Mar 2010, 22:32
Post #107

Membru autentic

Stilul de condus dezastruos, nu omul. Ai inteles gresit si ai sarit repede sa-ti aperi consateanu biggrin.gif Sincer nu vad unde era jignirea, chiar si cu interpretarea ta.
QUOTE(pixule @ 15 Mar 2010, 22:26)
  rotile dintate pt toate vitezele forward sunt conectate permanent pe cei 2 arbori
*

Asta nu stiam. Dar e valabil pentru toate tipurile de cutii manuale?

This post has been edited by bogdyMND: 15 Mar 2010, 22:48

--------------------
+
overburn_x
post 15 Mar 2010, 22:39
Post #108

VLAD

Uite ca ti s-au adus date contrarii la teoria ta , contrazi-le cu aceasi ironie smile.gif Sau ramai la ideea ca imi apar consateanul? Si sa nu imi zici tu ca nu lasi in viata ta la liber motorul ca nu te cred, niemni nu te crede...crede-ma ca nimeni nu te crede, nici macar tu nu te crezi.smile.gif Am dreptate sau nu?

15 Mar 2010, 22:40:
Apropo, bine ca esti tu de la oras wink.gif , multa bafta cu asfaltul

This post has been edited by overburn_x: 15 Mar 2010, 22:40

--------------------
+
bogdyMND
post 15 Mar 2010, 22:57
Post #109

Membru autentic

Legat de frana, sa nu-mi zici ca servofrana e inutila ca iti bati joc de toate cunostiintele tale de mecanica. La viteza aia ai fi avut nevoie de servofrana. Dc ai condus o masina fara servofrana sti despre ce vorbesc.
Cred ca nu are termen de comparatie franarea la viteza mare cu franarea la viteza 0. E mult prea mare diferenta si nu e cel mai bun exemplu. Si am spus ca franele ar fi mai putin eficiente cu motorul la relanti , n-am spus ca n-ar fi deloc.
Overburn_X, conorasean suna urat. Prea sensibil esti, te ataci repede, plus ca te-ai bagat in discutie total aiurea. Apropo, nu eram deloc ironic.
A scoate niste cuvinte cu conotatie tehnica nu inseamna neaparat ca e si corect. Nu spun ca e cazul acum, dar nu sunt omul care sa fie uimit de niste cuvinte.

This post has been edited by bogdyMND: 15 Mar 2010, 23:16

--------------------
+
pixule
post 15 Mar 2010, 23:18
Post #110

Membru autentic

mda..selecteaza unde am scris ca servofrana e inutila.te rog, da un quote, sa vad si eu. si franarea e la fel, si cu motorul la relanti, si daca are 6000 de rpm.nu are nici o legatura una cu alta. pentru ca, in cazul in care ar avea, un domn cu laguna 2 dci ce merge relaxat cu a6-a la 2200 rpm, inseamna ca e inconstient, doar el saracu..are o masina ce franeaza bine doar cand ii crapa motorul, pe la 5000+ rpm.te rog...daca nu aduci argumente tehnice clare, nu mai scrie.induci in eroare alte persoane, care nu cunosc, dar vor sa afle. si asta e o crima.sa induci invataminte gresite cuiva.

--------------------
+
bogdyMND
post 15 Mar 2010, 23:30
Post #111

Membru autentic

Dai tu quote unde am spus eu ca ai frana doar la 2000-3000-6000 si ca la relanti n-ai deloc. AM SPUS CA LA VITEZA AIA DIFERENTA INTRE FRANA ASISTATA DE SERVOFRANA SI FRANA FARA SERVO ( defapt presiunea facuta de motor la relanti) E SESIZABILA.
Fa un test, franare de la 100 la 0 cu ambreiaj apasat si fara. Si zi-mi ca nu e nici o diferenta.

This post has been edited by bogdyMND: 15 Mar 2010, 23:42

--------------------
+
pixule
post 15 Mar 2010, 23:41
Post #112

Membru autentic

[quote=bogdyMND,15 Mar 2010, 21:56]
si in plus dc ai fi vrut sa franezi la viteza aia cu ambreiajul apasat aveai o surpriza. Frana e si vacumatica, bazata pe depresiunea din galerie care se creeaza cel mai mult in frana de motor. Clar franele erau mai putin eficiente.

din ceea ce ai spus tu mai sus, asta rezulta.din fiecare cuvant: MOTORUL TREBUIE SA FIE TURAT PESTE 800-1000RPM (turatia minima motor) CA SA AI FRANA EFICIENTA.

e sesizabila? te rog frumos fa si tu un test 170 km/h, scos din viteza, si franat, si apoi mai povestim, de vreme ce vorbesti din prisma unor experiente personale, si nu a modului de functionare a respectivului sistem. de vreme ce nu ai cunostinte de inginerie auto, nu inteleg de ce insisti in afirmatia de mai sus. eu nu ma duc la patiser sa ii spun cum se fac prajiturile. nu fa nici tu asta. sleep.gif

a da.si probabil, cand esti intr-o situatie limita, dumneata apesi doar frana ca sa te opresti mai repede, nu ambreiajul si frana simultan.nu?

edit2: depresiunea din galeria de admisie se produce prin deplasarea pistonului din pms in pmi in timpul 1 admisia. explica-mi cum creste depresiunea cand esti in frana de motor.te rog frumos. ca asa ceva nu am mai auzit. poate ca tipii aia care au inventat fizica fluidelor sunt mai prosti decat tine, de vreme ce tu sustii ceva opus.

This post has been edited by pixule: 15 Mar 2010, 23:47

--------------------
+
bogdyMND
post 15 Mar 2010, 23:51
Post #113

Membru autentic

Inchiriaza-mi o pista dintr-un aeroport si fac testul, pe drumurile noastre prefer sa-i las pe altii sa experimenteze.
Si da, apas ambreiajul fix inainte ca motorul sa ajunga la relanti, astfel ma ajut si de motor sa ma opresc.

Ce treaba are fizica fluidelor cu presiunea (aerului in cazul asta)?
Ce-mi plac mie oamenii care nu sunt in stare sa poarte o discutie contradictorie fara sa jigneasca. Sunt pur si simplu geniali (aici sunt ironic).

This post has been edited by bogdyMND: 16 Mar 2010, 00:10

--------------------
+
Fratzica
post 17 Mar 2010, 14:38
Post #114

Zen

Group: Moderatori

luati-o mai usor va rog pentru ca altfel sunt nevoit sa pun capat discutiei.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
Adi R5
post 18 Mar 2010, 08:39
Post #115

Membru autentic

From: A R A D

QUOTE(strumfuadi @ 15 Mar 2010, 22:12)
Cutia ca cutia, insa presiunea uleiului in motor scade brusc de la maxim la minim, iar asta dupa forja nu prea e indicat. Daca aveai si turbina, moartea turbinei era garantata dupa X tratamente de genul asta.. smile.gif
*

..turbina este afectata daca dupa asemenea tratamente se opreste motorul de tot...daca merge pe relantiu isi face racirea si ungerea.

This post has been edited by Fratzica: 18 Mar 2010, 19:24

--------------------
Renault Espace 2007
+
strumfuadi
post 18 Mar 2010, 10:13
Post #116

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

La turbina nu ma refeream la deficienta ungerii, ci la socul mecanic care apare intre presiunea gazelor de esapament care o tin la turatie foarte mare si intreruperea brusca a fluxului gazelor, lucru ce da in timp jocuri in lagare => consum ulei => imbacsirea cu ulei a intercoolerului and so on..

This post has been edited by strumfuadi: 18 Mar 2010, 10:14

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
overburn_x
post 18 Mar 2010, 18:27
Post #117

VLAD

Din categoria ''de cap ca hainele-s pe bani '' mai bine revenim la topic daca nu-i cu suparare:) . Consum mediu 1 litru la 10 km , orice as face tot asa iese. 10 l /100 km eu zic ca e decent pentru oras 90% si 10% afara.

--------------------
+
Fratzica
post 18 Mar 2010, 19:28
Post #118

Zen

Group: Moderatori

data viitoare cand o mai ia pe aratura discutia impart ban-uri fara ezitare. Va rog frumos sa discutati ca niste oameni normali pe subiectul impus de topic. Mi-am incalcat ultima promisiune facuta si nu v-am inchis topicul, dar data viitoare va promit ca nu va mai iert. Eu sunt de parere ca nu va sufoc cu regulile dar va rog nu abuzati.
Va rog sa nu raspundeti la acest mesaj pentru ca veti fi offtopic si voi fi nevoit sa va dau ban smile.gif

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
MatzuJr
post 18 Mar 2010, 20:12
Post #119

Matzu

From: Hunedoara,Calan

Consumul difera foarte mult de stilul de mers.Eu am 1.6 16 v din 98 Grandtour,Daca merg cu 90-100 am cam 6.4-6.8 l\100 daca depasesc 150 imi creste si la 11 l si alta chestie nustiu cum e la voi dar la mine ma tine mai mult benzina de la OMV(95).Alta intrebare:voua va ajunge masina la 90Km in treapta a 2,ca la mine ajunge,toata ziua ma iau la intrecere cu preteni cu BMW-urile lor si ii cam fac,320 adik motoare de 2000 cmc..Slabe masinile alea .... radmasa.gif

--------------------
Renault Laguna 3 grandtour 4 control 2.0 dci m9r 12.2009 - Hd
+
cristicristutu
post 18 Mar 2010, 21:21
Post #120

Membru autentic

From: SATU-MARE

Ajunge pana la 103 cam acolo intra limitatoru, si da astea cu BMW au motoare de 2000 da numa de 115 CP si la cat is de forjate probabil mai au vreo 80-90CP si de aceea te joci cu ei, ca si eu ma mai iau de cate unu deasta care se baga brusc in fata mea ca doar el este mai smecher cu toba lui. radmasa.gif radmasa.gif

--------------------
RENAULT LAGUNA 1.6 16V
+
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 15:53
Dacia