Anvelope de vara, modele, preturi ...
![]() ![]() ![]() |
Anvelope de vara, modele, preturi ...
UXE |
![]()
|
||
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|||
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Si cum sunt Nokian Line, niste impresii?
Eu am de iarna Nokian W+, luate anu' trecut. Sunt multumit in linii mari de ele. Excelente (aderenta) pe orice fel de zapada, destul de silentioase pe carosabil uscat, zgomotoase pe ud, insa dau senzatia de gume "usoare", de vara, d.p.d.v. al manevrabilitatii masinii, spre deosebire de Dunlop Wintersport M3 care "se simteau" f. grele. Uzura minima dupa cca. 8000km parcursi cu ele, deci stau bine si aici. Confortabile la denivelari si drumuri mai nasoale, flancuri destul de tari. Pct. lor minus (ca la mai toate, dealtfel), mazga. Aici sunt cam sanie, mai ales la franare....comaprativ cu M3 stau mai rau la capitolul asta. Consumul este mai mic cu pana la 0.5L/100km fata de Dunlop WS M3, cel putin cam asta am observat pe extraurban. Niste anvelope corecte la banii lor (210-230lei/buc), fara a fi exceptionale, in cel mai rau caz, mediocre. Scuze de offtopic...anvelope de vara. ![]() This post has been edited by Kojak: 20 Mar 2015, 15:44 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
pistritu |
![]() ![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 520 Joined: 8 May 14 ![]() |
QUOTE(Kojak @ 20 Mar 2015, 15:41) spre deosebire de Dunlop Wintersport M3 care "se simteau" f. grele. Uzura minima dupa cca. 8000km parcursi cu ele, deci stau bine si aici. Confortabile la denivelari si drumuri mai nasoale, flancuri destul de tari. Pct. lor minus (ca la mai toate, dealtfel), mazga. Aici sunt cam sanie, mai ales la franare....comaprativ cu M3 stau mai rau la capitolul asta. Consumul este mai mic cu pana la 0.5L/100km fata de Dunlop WS M3, cel putin cam asta am observat pe extraurban. nenea, anvelopele alea Dunlop WS M3 sunt chiar anvelope premium This post has been edited by pistritu: 20 Mar 2015, 16:10 |
--------------------
--
--
-- Gil26 este bolnav psihic
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Asa bre, si...?
Am avut un set complet, luat de nou, 6 sezoane pe masina, cca. 35-40mii km rulate...in schimb nu stiu in ce masura ai mers tu cu asa ceva. ![]() Io doar mi-am expus parerea si am facut o comparatie la capitolele greutatea anvelopei si consum. In rest, da, sunt superioare Nokianurilor. Io ma opresc aici cu offtopicul, daca vrei sa discutam mai multe despre gumele de iarna, PM sau pe topicul dedicat. This post has been edited by Kojak: 20 Mar 2015, 16:59 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
pistritu |
![]()
|
ptr vara am modelu acesta http://www.sigemo.ro/anvelope-turisme/3723...p-sp01-88t.html
sunt multumit de ele Oricand dunlop e mai bun ca nokian Apropo, vezi ca profilurile la blueresponse si streetresponse se cam aseamana profilul cu michelin si conti eco contact ... asa ca fiecare cu gusturile lui. Prefer un profil mai diferit fata de concurenta Oricum Michelin CrossClimate e mai bun ca profil comparativ cele 2 de mai sus de la dunlop (blueresponse si streetresponse) mai alea vara pe ploaie ... |
--------------------
--
--
|
|
yulyan19 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 19 February 14 ![]() |
am gasit Nankang ECO-2+ XLL la 189 de roni.se merita sau nu?
|
--------------------
renault
clio 2 1.5dci 82cai
2002
- is niv 21
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Nankang NS2, acum 4-5 ani erau gume decente. Personal n-am ce le reproșa.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
tulin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 354 Joined: 9 October 12 From: vrancea ![]() |
ce sa aleg intre uniroyal rain expert 3
HANKOOK K425 FIRESTONE MULTIHAWK |
--------------------
renault
symbol
2008 1.5 dci 1,5 dci 65 cp
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Firestone.
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
tulin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 354 Joined: 9 October 12 From: vrancea ![]() |
unde sunt fabricate,sunt zgomotoase?
|
--------------------
renault
symbol
|
|
Prowlers |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 559 Joined: 13 January 08 ![]() |
Shortlist:
TestMichelin Energy Saver Plus ~ 220RON TestGoodyear EfficientGrip Compact ~205RON TestDunlop Street Response 2 ~ 210RON Consider ca diferentele de pret sunt neglijabile. Am considerat criteriile: Aderenta pe ud ( B ) Economia de carburant Uzura anvelopelor Am neglijat complet: Zgomotul (db) - intrucat clio oricum nu e antifonat. Recomandari / pareri? This post has been edited by Prowlers: 23 Mar 2015, 15:33 |
--------------------
Renault
Megane III 1.2 TCe 130cp GT Line
2014
|
|
Kojak |
![]()
|
1. Dunlop Street Response 2
2. Goodyear EfficientGrip Compact 3. Michelin Energy Saver Plus Primele 2 stau mai bine la aderenta / franarea pe ud decat Michelin ES+. Daca criteriul db e neglijabil, poti alege Continental ContiPremium 5. Sunt superioare tuturor celor 3 enumerate de tine. Dar, ca orice guma de calitate superioara, se uzeaza repede. This post has been edited by Kojak: 23 Mar 2015, 17:25 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Prowlers |
![]()
|
Dar Michelin E + rezista mai bine la uzura...
De ce consideri Dunlop Street Response 2 mai bun decat Goodyear EfficientGrip Compact ? LE: ce este DOT? data de fabricatie? This post has been edited by Prowlers: 24 Mar 2015, 11:15 |
--------------------
Renault
2014
|
|
Liquor77 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 149 Joined: 20 October 14 ![]() |
DOT-ul reprezinta saptamana si anul cand a fost fabricata anvelopa respectiva.
Intradevar, anvelopele de la Continental stau mai rau la uzura, si nu o spun numai romanii, toata lumea. Dunlop street response 2 au aparut relativ recent, asa ca nu au fost testate intens, asa cum s-au testat Michelin ES+ sau Goodyear EfficientGrip Compact. Totusi, in testele Adac 2014 privind anvelopele de vara 175/65 r14, primele 3 pozitii sunt ocupate de: 1. Continental Eco Contact 5 2. Hankook K425 Kinergy Eco 3. Pirelli Cinturato P1 Verde Michelin se afla abia pe locul 8, pe cand Dunlop sr2 a aparut dupa. Atentie la dimensiunile anvelopei deoarece pentru, spre exemplu, 185/65 r15, topul testelor este altul. Dupa parerea mea Dunlop street response 2 ramane cea mai buna optiune raport calitate/pret. Bafta! |
--------------------
Renault
Clio 2 1.5dCI, Laguna III 1.5 dci
2009
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Eu unul nu mai iau dupa testele ADAC sau care or mai fi.. alea sunt mai mult de marketing. Mai bine citesc review-uri pe net de la mai multi posesori, ex http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/ Sunt total diferite review-urile fata de top-urile facute de reviste...
Eu cand am ales Nokian-urile am citit aici: http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Nokian/Line.htm |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Prowlers, anvelopele care tin mult si bine nu au chiar atat de mult cauciuc in consistenta, dovada ca Michelin este eco. Nu ai cum fie si durabile si cele mai bune la aderenta. oricum nu cred ca sunt acele Michelin-uri atat de slabe la aderenta, totusi sunt anvelope si nu patine.
|
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
Liquor77 |
![]()
|
UXE, ai dreptate si nu prea.
Sa luam spre exemplu Continental Eco Contact 5 care are 14 review-uri in total (http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Continental/Eco-Contact-5.htm). Intradevar, majoritatea din aceste review-uri sunt pozitive la fiecare capitol. Insa ce se intampla daca, spre exemplu, 10 angajati de la Michelin intra si fac praf anvelopa in comenturi. Acel review scade de la 87% la 30% si se duce naibii tot review-ul despre anvelopa respectiva. Pe cand testele Adac se fac pentru fiecare dimensiune de anvelopa in parte, de oameni specializati. Imi vine greu sa cred ca cei de la Hankook (Michelin) au dat spaga nemtilor de la adac sa le plaseze anvelopa pe locul 2 in clasament si pe anvelopa lor principala MS+ sa o plaseze pe locul 8. In fine, nu vreau sa intram in polemici, insa cam asta este adevarul. |
--------------------
Renault
2009
|
|
alexgeogabriel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.418 Joined: 24 September 11 From: Bucuresti ![]() |
Vezi ca Michelin are si gama denumita "premium", la acele anvelope este promordiala aderenta. Eco saver este eco asa cum ii spune si numele. Ceea ce ma frapeaza, este faptul ca anvelopa asta era prima anii trecuti si acum este abia pe 8. Serios? Marketing, acum au pus Hankook pe 2 ca sa se vanda si asta ca Michelin este oricum destul de cumparata.
This post has been edited by alexgeogabriel: 24 Mar 2015, 19:51 |
--------------------
Renault
Symbol
2007, 1.4, 75cp, 8v
- -
|
|
Kojak |
![]()
|
Dupa parerea mea, Michelin ES este o anvelopa mediocra si cam atat, nicidecum premium cum se vrea a fi.
Nu stiu in schimb daca diferentele intre Michelin ES si Michelin ES+ sunt atat de mari incat sa propuleze tipul asta de anvelopa in top. Anvelope de top de la Michelin sunt din gama Pilot Sport sau Primacy 3...insa nu se fac ptr. dimensiunile 175/185. |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
Liquor77 |
![]()
|
alexgeogabriel, nu da totul pe marketing. Este posibil ca intre timp si ceilalti producatori de anvelope sa-si fi ridicat shtacheta si sa fi evoluat in producerea de anvelope mai bune. Pirelli nu exista in topul de acuma 2 ani si nici Hankook(nu la aceasta dimensiune) pentru ca sunt anvelope produse cat de cat recent.
Dupa parerea mea Nokian ar trebui sa fie considerata o anvelopa Premium. |
--------------------
Renault
2009
|
|
Kojak |
![]()
|
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
QUOTE(Liquor77 @ 24 Mar 2015, 14:51) UXE, ai dreptate si nu prea. S Imi vine greu sa cred ca cei de la Hankook (Michelin) au dat spaga nemtilor de la adac sa le plaseze anvelopa pe locul 2 in clasament si pe anvelopa lor principala MS+ sa o plaseze pe locul 8. Am avut anvelope Hankook la un Tico in familie, era prin perioada de pana in 2003, inainte sa imi iau Clio 2. Au fost foarte bune, si iarna, si vara, foarte multumit. Au fost cele stock, cu care a venit masina din Coreea. De cele de acum nu stiu insa nimic. ![]() @UXE: tot dupa site-ul mentionat de tine m-am luat si eu, cand mi-am cumparat anvelope de iarna Debica Frigo2. Le laudau toti, ca sunt ieftine si bune. In realitate sunt o catastrofa, bune doar pe zapada proaspata, si extrem de proaste pe uscat, carosabil ud, mazga, etc Nu mai pun demult botul la acel site! This post has been edited by theodor2004: 25 Mar 2015, 11:07 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
pistritu |
![]()
|
QUOTE(theodor2004 @ 25 Mar 2015, 10:25) Am avut anvelope Hankook in familie, era prin perioada de pana in 2003, inainte sa imi iau Clio 2. Au fost foarte bune, si iarna, si vara, foarte multumit. Au fost cele stock,... Debica Frigo2. Le laudau toti, ca sunt ieftine si bune. In realitate sunt o catastrofa, bune doar pe zapada proaspata, si extrem de proaste pe uscat, carosabil ud, mazga, etc Total de acord cu tot ce spui Am avut si eu hankook cumparate prin 2002 si puse pe oltcit club, foarte bune , exact cum zici mai sus Debica Frigo2 de evitat pe ud si mazga sau gheata sticla ![]() This post has been edited by pistritu: 25 Mar 2015, 15:43 |
--------------------
--
--
|
|
theodor2004 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.707 Joined: 8 February 10 ![]() |
comic este ca pe site-ul ,,tyrereviews" (adica site-ul prezentat de UXE mai sus) utilizatorii prezentau Debica Frigo2 ca mare marfa de anvelope. Primeai super calitate cu numai 60 USD/bucata...in realitate sunt catastrofe.
Zic asta asa, ca se vedem cum ne poate pacali publicitatea daca nu deschidem bine ochii. ![]() This post has been edited by theodor2004: 25 Mar 2015, 16:21 |
--------------------
Renault
Clio Symbol 1.4 litri
2003, 8 valve
|
|
Prowlers |
![]()
|
Eu pana acum am avut vara Goodyear GT2 si iarna Dunlop Winter Response. Cu goodyear am mers aproape 6 ani si 60.000km.
Voi alege intre goodyear si Dunlop... am scos Michelin. |
--------------------
Renault
2014
|
|
tulin |
![]()
|
bf goodrich profiler 2 made in poland. ce parere aveti se merita?
|
--------------------
renault
symbol
|
|
pistritu |
![]()
|
QUOTE(tulin @ 25 Mar 2015, 17:29) din punctul meu de vedere foarte bune, numai de bine. Sunt pe gustul meu(profil V, bune pe ploaie. Ptr mine personal sunt premium). Atat ca trebuie sa fii atent la DOT-ul anvelopei, sa iei doar 2014 sau 2015 ... sa nu iei mai vechi ![]() 25 Mar 2015, 17:55: au si stabilitate buna in curbe, mai ales daca mergi pe munte sau spre nordul Moldovei This post has been edited by pistritu: 25 Mar 2015, 17:55 |
--------------------
--
--
|
|
tulin |
![]()
|
da, trebuie sa aleg intre goodrich 2015 si hankook 2014 si nu stiu ce sa aleg vad ca au rewiuri bune amindoua
This post has been edited by tulin: 25 Mar 2015, 20:00 |
--------------------
renault
symbol
|
|
Kojak |
![]()
|
Cauta Hankook 2015, imposibil sa nu gasesti cu putin noroc.
Sau mai astepti 1-2 saptamani si gasesti cu siguranta. Incearca la astia, cand eram in cautare de anvelope noi cu dot 2015, parca tin minte ca au adus in discutie inclusiv Hankook, desi eu cautam pe 185 si doar Dunlop. Sunt f. ok oamenii si au preturi bune. Sunt aceeasi cu BestTires. http://www.expertanvelope.ro/anvelope-vara...4-g-grip-go-82t This post has been edited by Kojak: 25 Mar 2015, 20:14 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
pistritu |
![]()
|
ai putea sa falken 175/65/14 sau pirelli
This post has been edited by pistritu: 25 Mar 2015, 20:58 |
--------------------
--
--
|
|
DaciaClub - Reno Bot |
![]()
|
![]() Mesaj automat ![]() |
|
-------------------- |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 21:01 |