Dezlipire plansa bord Laguna II facelift, solutii, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Dezlipire plansa bord Laguna II facelift, solutii, recomandari
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Argoane, ai parbriz albastru/heliomat ? sau e simplu ?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Atermic si incalzit, desigur.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Heliomat nu are cum să fie parbrizele, alea sunt oglinzile. Poate vroiai sa zici atermic, care este , dar Încălzit chiar nu stiu, si nici sa verific cum nu stiu. de ce întrebi , influențează dezlipirea ? Nu m-ar deranja să rămână cât e acum câțiva mm, dar am citit ca se ridică în timp.. Dar pe de altă parte dacă s-a ridicat așa puțin din 2007 până acum poate nici nu o mai face..
This post has been edited by argon: 19 Jul 2016, 21:27 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
BannedHost |
![]()
|
![]() Membru prin trecere periodica temporara nedefinitiva Group: Members Posts: 2.702 Joined: 14 September 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
atermic... da ... heliomat, da si el .. sunt folii heliomate pentru parbriz...
cica parbrizul atermic protejeaza mai bine trecerea uv-ului in masina raspectiv a caldurii .. deci cei cu parbrize atermice sunt mia protejati .. mai ales bordurile... din cauza caldurii excesive se dezlipesc... Cand nu folosesc masina mai mult de 2 zile, am un parasolar care il arunc in geam .... cred ca mai bine de atat nu ai cum sa protejezi masina .... Sau ai .. Daca iti pui folie heliomata ![]() 100913874_1_1000x700_folie_parbriz_heliomata_helioglass_vlt_80_craiova_1_.jpg ( Size: 48.82k ) Number of downloads: 761 |
--------------------
Renault
Laguna
2007 / 2.0 DCi / ~ 180 de hamsteri dopați
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Alea cu folie cu tenta mov sunt atermice. Chiar daca apara binisor de UV, bordul ala tot se ridica.
@ argon: incalzit e daca are niste firisoare metalice in el. Are Pishky pe Initiale. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
argon |
![]()
|
Firicxele nu se vad, inseamna ca a fost odata incalzit, si acum nu mai e ca francezu s-a zgarcit, si a pus doar heliomat, totusi original in reprezentanta, ca apare in istoric.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Bumbul |
![]()
|
![]() Am alt vapor acum ... Group: Members Posts: 378 Joined: 22 June 15 From: Constanta ![]() |
Salut,
În vara lui 2016 am reușit să lipesc și eu plansa de bord in ambele părți, stânga și dreapta, ca stătea ridicata câțiva cm. Am folosit prenandez Bison, la tub mic, ca de pasta de dinți, ca sa încapă în spațiul constrâns. Apoi am lăsat la presat peste noapte cu un Pet de 1.5 litri de apa, înghesuit sub parbriz. O minunăție a ieșit. În stanga am scăpat o picătură pe lângă și se vede. De atunci a ținut bine. Attached thumbnail(s) 2017_01_08_14.44.27.jpg ( Size: 120.07k ) Number of downloads: 751 2017_01_08_14.45.22.jpg ( Size: 123.38k ) Number of downloads: 745 2017_01_08_14.47.25.jpg ( Size: 146.36k ) Number of downloads: 745 2017_01_08_14.48.30.jpg ( Size: 82.32k ) Number of downloads: 732 2017_01_08_14.49.01.jpg ( Size: 124.43k ) Number of downloads: 240 |
--------------------
Hyundai
i40
1.7 CRDi 136cp CVA
- CT28SBA
|
|
argon |
![]()
|
Buna solutia, cu precizarea ca trebuie lasat 10-15 minute dupa ce ai pus lipiciul pe ambele parti, fiind adeziv de contact.
Ps de care ai folosit, plastic sau elastic? This post has been edited by argon: 9 Jan 2017, 12:04 Attached thumbnail(s) DSC_2423.JPG ( Size: 2.91mb ) Number of downloads: 243 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
RENO SS DPR |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 235 Joined: 25 February 11 ![]() |
Nu am bordul dezlipit, dar cand se va dezlipi, il voi lipi cu silicon de parbriz, bagat intr.o seringa de 50ml la capatul careia pun un furtunas de vreo 20 de cm, pe care sa.l manevrezi cum si unde vrei, unde e necesar sa patrunda siliconul.
|
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
2007 No religion ! ONLY God !!!
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Adezivul special pentru lipit geam/parbriz este dens si foarte greu manevrabil chiar si cu pistolul special.....dar are proprietatea de aderare foarte ridicata!
|
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
argon |
![]()
|
La mine nu aveam probleme pana sa dea frigul, s-a ridicat putin in ambele parti. Vara sta cum trebuie. Exista tot felul de solutii, inclusiv epoxy bicomponent, bagate in seringa cu furtunas la capat.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Bumbul |
![]()
|
![]() Am alt vapor acum ... Group: Members Posts: 378 Joined: 22 June 15 From: Constanta ![]() |
QUOTE(argon @ 9 Jan 2017, 11:21) Buna solutia, cu precizarea ca trebuie lasat 10-15 minute dupa ce ai pus lipiciul pe ambele parti, fiind adeziv de contact. Ps de care ai folosit, plastic sau elastic? Cred ca cel din stânga. Tub similar. Cu siguranță nu cel din dreapta. Sunt departe de casa, nu pot sa îți spun cu exactitate. |
--------------------
Hyundai
i40
1.7 CRDi 136cp CVA
- CT28SBA
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
la mine e dezlipit destul de rau (da, masina zace in soare / frig - stau la bloc), ma gandeam tot la silicon de parbriz (are la reprezzentanta), sau ceva gen sikaflex (daca rezista la nava - rezista si la barca - dar candva cand voi schimba parbrizul, e cam aiurea sa demontezi atata bord pentru asta (in ciuda faptului ca jumate e dezlipit de la sine).
|
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
RENO SS DPR |
![]()
|
QUOTE(espacern @ 9 Jan 2017, 13:18) Adezivul special pentru lipit geam/parbriz este dens si foarte greu manevrabil chiar si cu pistolul special.....dar are proprietatea de aderare foarte ridicata! Atunci....sper doar sa nu se dezlipeasca. Sau....sa gasesc un lipici bun si cat de cat fluid. |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
|
|
Bumbul |
![]()
|
Eu nu am demontat bordul. Singura chestie este sa fii atent sa nu spârcâi Bison la vedere, ca ulterior se va vedea nasol.
|
--------------------
Hyundai
i40
1.7 CRDi 136cp CVA
- CT28SBA
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(RENO SS DPR @ 9 Jan 2017, 23:38) Atunci....sper doar sa nu se dezlipeasca. Lipiciul special de parbriz nu se mai dezlipeste cu siguranta de unde l-ai aplicat.....chiar si accidental asa ca mare atentie la aplicare! Daca din greseala sau neatentie atingi cu el ceva acolo ramane....pe haine/tapiterie/etc.si este aproape imposibil de inlaturat. |
--------------------
.
.
.
|
|
RENO SS DPR |
![]()
|
QUOTE(espacern @ 10 Jan 2017, 09:49) Lipiciul special de parbriz nu se mai dezlipeste cu siguranta de unde l-ai aplicat... Nu... ![]() This post has been edited by RENO SS DPR: 10 Jan 2017, 12:45 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA 2.0 Dci
|
|
argon |
![]()
|
Am facut niste studii, asta e lipiciul ideeal, http://www.temad.ro/adezivi-etanseizanti/a...iv-poliuretanic
Poliuretanic inseamna ca e ca ala de parbriz, dar e mai eficient, fiind cu intaritor, si se usca in 15 minute. Trebuie presat in timpul asta bordul in jos. Adezivul se ia cu degetele, si in timp ce cu cealalta mana se ridica bordul, se introduce. Cum se ia de pe mana, n u stiu, deci mai bine cu o manusa chirurgicala. |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Bumbul |
![]()
|
QUOTE(argon @ 11 Jan 2017, 09:39) Am facut niste studii, asta e lipiciul ideeal, http://www.temad.ro/adezivi-etanseizanti/a...iv-poliuretanic Poliuretanic inseamna ca e ca ala de parbriz, dar e mai eficient, fiind cu intaritor, si se usca in 15 minute. Trebuie presat in timpul asta bordul in jos. Adezivul se ia cu degetele, si in timp ce cu cealalta mana se ridica bordul, se introduce. Cum se ia de pe mana, n u stiu, deci mai bine cu o manusa chirurgicala. Suna promițător. |
--------------------
Hyundai
i40
1.7 CRDi 136cp CVA
- CT28SBA
|
|
espacern |
![]()
|
Suna ca e "studiat".....dar teoria si practica sunt cam diferite!
|
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
Daca tot ai laudat atata adezivul de parbriz, asta e acelasi lucru, dar nu mai trebuie sa-l lasi peste noapte, ci maxim 30 minute. Am primit feedback pozitiv la zeci de borduri..din Anglia lipite cu asa ceva, eu de asta o sa folosesc...deci se poate spune ca eu sunt cu practica..si tu cu teoria.
This post has been edited by argon: 11 Jan 2017, 11:05 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(argon @ 11 Jan 2017, 11:02) Poate unii vor sa-si usureze munca, nu au nevoie de teorii inutile by reno. Adezivul de parbriz este intarit in 2H (este scris pe tub).....si nu are nici un alt produs similar. Teoria ta este inutila ca nu se bazeaza pe nici un studiu sau practica.....este doar opinia ta si cu siguranta nu usureaza munca ! |
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
Daca citeai mai sus, cineva a lipit cu prenandez bison, si a tinut linistit. Nu da nimeni 50 lei pe un tub de parbriz sa arunce 80%, da sfaturi pe banii tai nu a altora.
This post has been edited by argon: 11 Jan 2017, 11:40 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(espacern @ 20 Nov 2011, 19:40) Este bun lipiciul.. Asta am sfatuit eu sa se foloseasca ....."Daca citeai mai sus" |
--------------------
.
.
.
|
|
argon |
![]()
|
La mine era sculat destul de mult pe ambele părți, am băgat cu o seringa Bisonite bicomponent, și tine foarte bine, nici cu forța nu-l mai dezlipesc, sigur e mai bun ca prenandezul bison.
Attached thumbnail(s) DSC_2460.JPG ( Size: 2.92mb ) Number of downloads: 280 DSC_2456.JPG ( Size: 2.96mb ) Number of downloads: 218 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Bumbul |
![]()
|
|
--------------------
Hyundai
i40
1.7 CRDi 136cp CVA
- CT28SBA
|
|
ssf99bv |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 6 June 12 ![]() |
Colegu ARGON,daca am inteles bine tu la lipirea bordului ai folosit solutie de lipit de la Bison?Daca da,te rog spune-mi cum ai procedat mai exact si daca ai curatit in prealabil locul unde ai aplicat solutia si cu ce ai curatit.Si ce ai folosit ca sa iti tina bordul apasat.Atasez si eu o poza cu ce solutie am cumparat sa lipesc bordul si sper ca e aceea pe care ai folosit-o tu.Multumesc......
Attached thumbnail(s) IMAG0140.jpg ( Size: 1.61mb ) Number of downloads: 216 |
--------------------
renault
laguna 2
2005 initiale
- bv999ssf
|
|
argon |
![]()
|
Cu ala am lipit. Nu am curatat nimc inainte dar poti incerca. La cat de betonat sta bordul acum, nici nu ar fi fost nevoie de curatat. , Prepari cum zice, bagi intr-o seringa, si cracanand bordul fara frica ca nu se rupe nimic, cat sa incapa jumate de seringa,introduci uniform, ca se face loc destul. Pentru uniformizare plimbi seringa dintr-o parte in alta repetat. Pentru fixare am folosit peste noapte o sticla de 2 litri semi plina cu apa, si semi dezumflata, dupa nevoi, presata intre bord si parbriz. Fa probe si teste cu sticla inaite sa bagi lipiciul, ca sa stii sa o pui la sigur la final. Altceva nu am facut special, te orientezi la fata locului, vezi ca odata lipit, si nu e bine , asa ramane, nu mai misca veci. Asa ca ai grija sa stea presat bordul corect cu sticla.
This post has been edited by argon: 12 Feb 2017, 19:01 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
espacern |
![]()
|
QUOTE(argon @ 11 Jan 2017, 11:02) asta e acelasi lucru, dar nu mai trebuie sa-l lasi peste noapte, ci maxim 30 minute. QUOTE(argon @ 12 Feb 2017, 18:56) Pentru fixare am folosit peste noapte o sticla Teoria nu prea are legatura cu practica.....nu? Pana la urma trebuie sa se lase mult timp......sau? |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 17:02 |