Dezlipire plansa bord Laguna II facelift, solutii, recomandari
![]() ![]() ![]() |
Dezlipire plansa bord Laguna II facelift, solutii, recomandari
auraslag |
![]()
|
||
![]() Lagunista :) Group: Members Posts: 212 Joined: 21 March 08 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II facelift
2005, 1.9 dci, 110 cp Authentique Exista oameni inteligenti si oameni puternici. Oamenii puternici nu-si iau Renault (Laguna).
|
|||
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Dupa aproape 5 ani am ajuns si eu la pubertate,mi s-a sculat si mie acea bucata de bord...acum 5 minute am vazut-o.Hai ca-i culmea,ma gindeam c-am scapat.Solutie/remediu nu cred ca exista.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
adrian64 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 5 January 08 From: timisoara ![]() |
Si a mea are aceeasi problema. Am apasat-o si a intrat la loc. Cred ca toate au problema asta . Nu prea cred ca se poate rezolva prin inlocuirea bordului.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.2 luxury
2007/2.0 dci 150cp
- TM 17 TMW
|
|
razvan2u |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 72 Joined: 8 October 07 ![]() |
Acel sector se ridica din cauza dilatarii la caldura. Asa ca ar trebui sa desfacem plansa si sa taiem cu un cuter din cele doua laterale macar 1 - 2 mm ca atunci cind se dilata tot bordul si plansa sa nu o mai impinga in sus, ce ziceti?
|
--------------------
Renault
Laguna II Privilege Carminat, 2007 - 1,9 dci 130
Megane 4 2017 - 1.6 dci 130
|
|
adizaha |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 45 Joined: 31 March 08 ![]() |
M-am uitat si eu din curiozitate sa vad daca prezinta problema cu pricina.
Deocamdata nu. Ma intreb insa daca desprinderea poate fi accelerata de cealalta problema cu motorul care joaca mai puternic dupa un anumit numar de km si antreneaza tot bordul intr-o trepidatie accentuata. Inseamna ca trebuie sa ma grabesc sa inlocuisc bucsele alea sau suporti ce sunt ei de tin motorul in frau. |
--------------------
renault
laguna 2
2006
|
|
pharaoh_c |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 25 October 06 From: Timisoara / Arad ![]() |
Hello,
Eu am incercat sa il lipesc insa fara sorti de izbanda. Marginea bordului este incovoiata asa ca nu tine. Mai e cineva si Timosara cu problema asta? Daca da, nu ai chef sa ne intalnim sa o punem de un brainstorming ![]() La reprezentanta nu stiu ce sa-i faca, iar sa schimb bordul iese din discutie: costurile presupun ca sunt foarte mari, plus ca nu am garantiea ca problema nu va aparea si cu bordul nou... O zi faina |
--------------------
Renault
Laguna II
2.0T 170CP Lux Dynamique 2007 Renault Laguna 2, 2.0T 170CP Lux Dynamique 2007
|
|
sebastian_em |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 22 May 11 ![]() |
salut...sunt nou pe aici...printre lagunisti...am si eu o laguan 2 faza 2 ....si am avut problema cu plansa de bord...
eu am rezolvat...problema..."romaneste"...adica...pe scutr va spun cum... 1.am lasat masina afara in soare ....peste 25 grade celsiul ( o sa obdervati ca plasticul plansei o sa fie foarte moale) deci se poate lucra usor cu el 2.am folosit adeziv de la bison pentru lipit plastice( format din 2 tuburi din care se face una amestec) de la baumax 3.am tras usor cu mainile de plansa pentru a ridica putin mai sus cat sa-mi intre degetul cu adeziv( am dat cu aeziv atat pe plansa cat si pe plasticul aflat sub plansa) 4. am fixat plansa si am presato cu ajutorul unor cutii de carton (presand-o intre parbriz) 4. am lasat ceva timp la uscat cam 2 ore .... ---nu stiu cat e de ok rezolvarea...dar eu nu am mai suportat chestia asta si am luat masuri asa cum am stiut eu...nu daca va trebui vre-o data sa dau plansa bord jos ...daca imi va fi usor sau nu...ramane de vazut...sper sa nu trabuiasca) bafta... |
--------------------
laguna 2 faza 2
facelift
2005
|
|
auraslag |
![]()
|
![]() Lagunista :) Group: Members Posts: 212 Joined: 21 March 08 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(sebastian_em @ 22 May 2011, 11:48) salut...sunt nou pe aici...printre lagunisti...am si eu o laguan 2 faza 2 ....si am avut problema cu plansa de bord... eu am rezolvat...problema..."romaneste"...adica...pe scutr va spun cum... 1.am lasat masina afara in soare ....peste 25 grade celsiul ( o sa obdervati ca plasticul plansei o sa fie foarte moale) deci se poate lucra usor cu el 2.am folosit adeziv de la bison pentru lipit plastice( format din 2 tuburi din care se face una amestec) de la baumax 3.am tras usor cu mainile de plansa pentru a ridica putin mai sus cat sa-mi intre degetul cu adeziv( am dat cu aeziv atat pe plansa cat si pe plasticul aflat sub plansa) 4. am fixat plansa si am presato cu ajutorul unor cutii de carton (presand-o intre parbriz) 4. am lasat ceva timp la uscat cam 2 ore .... ---nu stiu cat e de ok rezolvarea...dar eu nu am mai suportat chestia asta si am luat masuri asa cum am stiut eu...nu daca va trebui vre-o data sa dau plansa bord jos ...daca imi va fi usor sau nu...ramane de vazut...sper sa nu trabuiasca) bafta... Poti sa ne spui daca tot lipit a ramas dupa o luna si ceva? ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II facelift
2005, 1.9 dci, 110 cp Authentique Exista oameni inteligenti si oameni puternici. Oamenii puternici nu-si iau Renault (Laguna).
|
|
CosminJca |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 5 July 11 ![]() |
Salutare !!
Sunt nou pe forum, asa ca nu va luati de mine prea tare ! Problema cu bordul o am si eu. Am discutat cu cei de la reprezentanta (SERUS) despre aceasta problema care mi-au spus ca e o problema generala la aceste modele, si ca nici ei nu au gasit o rezolvare. cineva mai sus spunea sa schimbi plansa de bord ( una noua costa o galagie de bani, alta, second hand din punctul meu de vedere nu prezinta nici o garantie ca nu se va face la fel, si in primul rand sanse foarte foarte slabe sa gasesti ceva mai nou -2007 a fost ultimul an in care s-a fabricat modelul asta - din cate stiu eu ) - plus, ca de obicei la majoritatea masinilor, dupa ce se ubmla la plansa de bord, apar tot felul de greierasi - nu ca nu ar avea destui ... deci .. cel putin din pctul meu de vedere pica. sebastian_em - a lipit-o ... foarte interesant ![]() Deci .. eu .. m-am resemnat ... cand o vad o apas, intra la loc, imi vad de drum si uit de ea ![]() Cred ca avem cu totii alte probleme mai importante decat buza plansei de bord ![]() Va salut ! |
--------------------
Renault
Laguna II
2007 -2.0dci -150 ponei voiosi
- B04WVY
|
|
sebastian_em |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 2 Joined: 22 May 11 ![]() |
SALUT ...
E AUGUST SI PLANSA (RESPECTIV LIPITURA) ...SE TINE BINE...SI AU TERCUT CATE-VA SAPATAMANI CU CALDURA DE PESTE 30 GRADE.... SPER SA TINA SI LA IARNA LA MINUS 15 GRADE.... |
--------------------
laguna 2 faza 2
facelift
2005
|
|
audiofilu' |
![]()
|
QUOTE(sebastian_em @ 22 May 2011, 11:48) 2.am folosit adeziv de la bison pentru lipit plastice( format din 2 tuburi din care se face una amestec) de la baumax QUOTE(sebastian_em @ 11 Aug 2011, 20:19) Pina acum am auzit doar o solutie ca ar fi mers. Ieri am vazut in service in garantie o plansa din asta ridicata vreo 8cm, am poza pe topicul laguna 2 face-lift si era carton, nu puteai s-ao manevrezi. Cred ca solutia cea mai buna e sa se dea jos, sa se incalzeasca pentru a putea fi usor manevrata, sa se lipeasca si sa se puna niste capse/nituri la marginea materialului in asa fel incit la montare sa nu se vada. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Am cautat azi smacuri de lipit si am dat peste asta, sper sa tina, zice si de piele, plastic, burete...
[attachmentid=1627765883] |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Este bun lipiciul..
La Espace am avut parti din bord care se dezlipisera si am procedat asa: Le-am desfacut un pic mai mult ca sa pot sa le curat bine cu solvent tip diluant/acetona pe ambele fete care intra in contact. Am pus lipiciul pe cele doua fete in strat subtire si am lasat sa se zvante un timp scurt. Apoi le-am apropiat si cu ajutorul unor carlige de rufe(din cm in cm) le-am mentinut asa cateva ore bune. Temperatura este bine sa fie moderata spre calda....nu rece. @+ |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Nu prea e spatiu si cred ca varianta cea mai buna este demontarea partii superioare, cea implicata in defect.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
La mine s-a sculat vreo 2-3 cm, in ambele parti. Daca o apas, intra la loc, dar sare in cateva minute. La vara urmeaza "operatiunea lipirea" daca am vreme (pana atunci poate mai apar solutii)
![]() PS: si La Multi Ani, nu ne-am auzit de mult. |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
audiofilu' |
![]()
|
Eu mi-am luat deja adezivul, ma gindesc la un sistem de capsare a marginii libere dar nu cred ca astept pina la vara, mi-e teama sa nu devina prea rigida marginea ridicata.
Da unde-ai fost in acest timp? Am crezut ca ai luat alta masina... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cri123 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.620 Joined: 16 April 05 From: Cluj-Napoca ![]() |
Aaaa, nu. Tot Laguna e prin zona, si cu noua taxa cred ca o sa mai stea
![]() Astept sa vad ce reusesti si poate imi dai niste tehnici de lipire ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2
2006 2.0T dopat cu 30 ponei Kadjar 1.6 dci 4x4 - 2015
Megane 1.2 Classic 1.6 16v - 2001 |
|
auraslag |
![]()
|
aseara am realizat si eu operatiunea lipirea cu Bison in 2 faze... dimineata arata bine, sa vad cum se comporta pe parcurs...
|
--------------------
Renault
Laguna II facelift
|
|
xplozia |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 8 June 10 ![]() |
Care Bison, cel format din 2 solutii sau cel dintr-un singur tub? Asteptam pareri acum dupa caldurile astea, sa vedem cum se comporta peste 1 saptamana.
|
--------------------
Renault
Laguna 2 PH2
2006
- brp
|
|
costinedescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 28 Joined: 8 July 12 ![]() |
Salutare,
Am cerut opinia celor de la service Renault pentru problema aceasta si au ridicat din umeri cica: asta este problema care o are laguna II facelift. Parerea mea este urmatoarea: acesta este un defect de fabricatie nerecunoscut de Renault. Mai mult nu vor sa repare ci doar sa inlocuiasca plansa de bord 1300 RON + manopera. |
--------------------
Renault
Laguna II
2006
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Vezi postul #63 de aici:
http://www.reno.ro/Tutorial-demontat-bord-...ml#entry3464813 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
Oare cu silicon nu merge lipit? ma gandesc caq siliconul este elastic si va permite dilatarea/contractarea bordului cand e cazul...
@audiofilu' - cam in cat timp ti s-a uscat adezivul ala? |
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
2011
- B-XXX-LGF
|
|
auraslag |
![]()
|
QUOTE(xplozia @ 17 Jul 2012, 17:23) Care Bison, cel format din 2 solutii sau cel dintr-un singur tub? Asteptam pareri acum dupa caldurile astea, sa vedem cum se comporta peste 1 saptamana. cel siringa, cu 2 solutii, am spus mai sus... dupa o saptamana si condus pe drumuri puscate, prin pasul Ghimes-Faget si apoi pe drumuri de tara, inca arata lipit ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II facelift
|
|
xplozia |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 187 Joined: 8 June 10 ![]() |
Multumim!
Asteptam sa ne mai spui cum se comporta peste ceva timp. |
--------------------
Renault
Laguna 2 PH2
2006
- brp
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Eu am folosit Bison la un singur tub, mai am doua sigilate (trebuie doar unul daca e dezlipit putin) dar am pus si soricei la margine, sigur ramine in veci asa. Recomand aplicarea pe ambele suprafete dupa degresare iar lipirea dupa cca 30 minute.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Aco |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 742 Joined: 19 April 13 From: Ploiesti ![]() |
Am lipit si eu azi bordul in partea dreapta, in dreptul soferului inca rezista.
Am folosit 1/2 tub de: adeziv-universal-50-ml-bison.jpg Am proptit apoi o sticla de cola de 2,5L, putin dezumflata, intre parbriz si bord ca sa-l tina pe pozitie si l-am lasat vreo 4 ore la uscat. Vad ca momentan s-a lipit, ramane de vazut cum se comporta in timp. La mine era dezlipit rau acel cauciuc, ~20cm lungime si se inconvoia la 180 de grade. |
--------------------
Renault
Laguna II 2.0dci
2007
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
A mea e din 2007 si e intact bordul la ea
![]() |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
pishky |
![]()
|
![]() rca Naspa Group: Members Posts: 3.521 Joined: 26 January 11 From: Constanta ![]() |
ai putina rabdare, sau neatentie sa o lasi in soare.
a mea e 2006 si e ras_sculat de mai bine de 1 an, dar nu ma deranjeaza suficient de tare incat sa fac ceva. |
--------------------
Reno,
dizel,
ca nu-mi permit o benzina
|
|
ccezar2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.723 Joined: 26 February 05 From: .sk ![]() |
era cineva care daduse bordul jos si-l cususe... stie cineva link-ul?
|
-------------------- Laguna II.2 INITIALE 2.0dci 150CP, 2007
|
|
audiofilu' |
![]()
|
Eu l-am dat jos insa am facut poze doar cu rezultatul final. Am folosit prenadez de la Bison si pe margine am pus din aproape in aproape soricei de plastic.
PS: vezi cateva posturi mai sus... This post has been edited by audiofilu': 8 Dec 2013, 15:08 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 11:44 |