Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages « < 6 7 8 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Alternative achizitie Laguna 3

pcs
post 15 Sep 2010, 19:00
Post #211

Membru autentic

Group: Members
From: Bethoncourt, FR

Pardon! Clientul e cel care face comanda! Daca in exemplul meu clientul voia sa foloseasca pixurile alea pentru farse, ai ceva impotriva?
Inca ceva: nemtii folosesc pentru calitate o definitie buna "Differez zwischen "soll"und ist""- in traducere diferenta intre ar trebui si este. Se foloseste verbul sollen care, ca si mussen inseamna trebuie, doar ca sollen nu are sens imperativ.
2. Cerintele din caietele de sarcini pentru un produs atat de specializat sunt identice in proportie de 90%. Pretul nu e precizat in nici un caiet de sarcini. Mai degraba se petrece fenomenul invers - proiectanti vad ce model de echipament este disponibil si il aleg pe cel care indeplineste o serie de criterii tehnice si economice.
3.Eu sunt inginer electronist. Daca mai e valabil ce am invatat, componentele electronice sunt pasive - rezistente, bobine, condensatoare, etc. si active - tranzistoare, tiristoare, etc. Tu probabil te referi la placi electronice echipate, pentru care bineinteles ca pot fi folosite componente de calitate diferita, provenite de la furnizori diferiti, pentru ca fabrica aceea face de fapt asamblare - similar, pastrand proportiile, cu uzinele de autoturisme, care de fapt asambleaza componente si subansamble provenite de la o multime de producatori.

This post has been edited by pcs: 15 Sep 2010, 19:01

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e - HA308MV 05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sorin_f39
post 15 Sep 2010, 19:24
Post #212

Ferrari fan

Group: Members
From: Galați

Discutia noastra este despre : CLIENT : Producator auto
FURNIZOR : Continental, Siemens, Bosch etc.
Nu vorbesc despre clientul final : eu si cu tine.

Deci, asa cum spui si tu (si asa cum am scris si eu), clientul (producatorul auto) face comanda printr-un caiet de sarcini (facut de dep. tehnic) iar marketing -ul sau cumpararile trimit cereri de oferte. Apoi se fac negocierile. Furnizorul (Continental, Siemens etc), care de regula are sediile prin tarile cu apa calda si fabricile prin tarile de lumea a treia, poate suporta diversele cerinte ale oricarui producator auto. De ce? Este ieftin de produs acel echipament in India sau China sau Maroc sau Brazilia etc., deci isi permit sa tina oricate linii de fabricatie. Daca producatorul auto vinde in masa, atunci furnizorul va suporta oricate caiete de sarcini diferite. Castiga prea mult in viata serie ca sa ii pese ca tine doua linii de fabricatie diferite (sa zicem una pentru Renault si una pentru Ford).
Nu mai intereseaza ca functional turbinele (spre exemplu) fac acelasi lucru. Daca Renault comanda o turbina de diametru 50 cm iar Ford una de 60 cm, Bosch la va face pe amandoua conform celor doua caiete de sarcini. Ca asa i-a comandat clientul prin acel caiet de sarcini.
Proiectantilor nu le pasa de ceea ce ofera un furnizor. Producatorul trebuie sa vanda. Ca sa vanda, trebuie sa se incadreze intr-un pret, functie de cui i se adreseaza (vezi Renault, vezi Bentley). In functie de asta, se face definitia tehnica a produsului de catre dep tehnic al clientului.
Ma rog, mi-e lene sa mai scriu. Cine intelege, bine. Cine nu, nu are decat sa desfaca un Mercedes si un Renault, sa analizeze turbine, cablaje etc (facute ptr ambele de Leoni sau Yazaki in Romania) si sa se convinga de faptul ca nu la fel. La fel ptr televizoarele Panasonic si Panasonus, Sony si Suny etc.

<span class='edit'>15 Sep 2010, 19:25:</span>
Da, ma refeream la componentele finale din acea fabrica din China : placa electronica.

This post has been edited by sorin_f39: 15 Sep 2010, 19:27

--------------------
Renault Megane 2.2 Bicorp - GL Dynamique 1.6 16V (2007)
I'm the freedom man / That's how lucky I am.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
8 Pages « < 6 7 8
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 12:10
Dacia