Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

122 Pages « < 89 90 91 92 93 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Noi cu cine votam?, fara comentarii inutile

Ce candidat vei vota pe 6 decembrie?

Traian Basescu [ 97 ] ** [45.97%]
Mircea Geoana [ 85 ] ** [40.28%]
Nu merg la vot. [ 15 ] ** [7.11%]
Imi anulez votul. [ 14 ] ** [6.64%]
Total Votes: 211

Flamingo
post 2 Dec 2009, 07:52
Post #2701

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

Mariane, ai cumva idee din ce cauza televiziunile nu prezinta pe larg ce se intampla in Timisoara ci doar franturi de genul "niste huligani dom'le" ?
Ca timisorean, ce crezi, e pe bune articolul de mai jos ? Hai ca tu tre' sa stii mi multe...

Articolul...

Revolutia prostului gust. PSD si confiscarea simbolurilor din '89
de Dan Tapalaga HotNews.ro

Marți, 1 decembrie 2009

De la Revolutie incoace, este prima data cand PSD isi aduce militantii in Piata Operei din Timisoara, simbolul anticomunismului si locul de unde s-a extins revolta care a dus la caderea regimului Ceausescu in decembrie 1989. Mircea Geoana, Crin Antonescu si Gheorghe Ciuhandu confisca simbolistica evenimentelor din '89 si o indreapta, printr-o operatiune grosolana de manipulare, impotriva lui Traian Basescu.

Pe un afis din Timisoara, plasat ostentativ chiar in balconul Operei, scrie: „1989-2009, in decembrie, o data la 20 de ani, Timisoara debarca dictatorul!” Procedand astfel, PSD rastalmaceste trecutul, ii paraziteaza momentele luminoase si le exploateaza in batalia cu Traian Basescu, batandu-si joc de istoria recenta chiar de Ziua Nationala a Romaniei. Acest rusinos moment n-ar fi fost posibil fara liberalii lui Crin Antonescu si cateva umbre de taranisti. Afisele sfidatoare au fost scanteia care i-au scos pe timisoreni pe strazi impotriva lui Mircea Geoana si PSD.

Presedintele Societatii Timisoara, Florian Mihalcea, a declarat, citat de NewsIn, ca i se pare "absolut exagerat, mi se pare si ridicol, pentru ca a asemui situatia de acum cu cea de atunci pune in derizoriu ceea ce au facut timisorenii la Revolutia din Decembrie ‘89. Adica, un astfel de mash pus pe Opera, la 20 de ani de la Revolutie, e de-a dreptul jignitor."

In balconul Operei si-au facut aparitia in 20 decembrie 1989 primii revolutionari, s-au tinut primele cuvantari publice impotriva lui Nicolae Ceausescu si tot aici, pe 11 martie 1990, s-a citit Proclamatia de la Timisoara, care prevedea la faimosul punct opt interzicerea accesului fostilor nomenclaturisti la functii publice. Tot aici, dupa 20 de ani, intr-un gest provocator fara precedent, Mircea Geoana sfideaza si batjocoreste in mod public memoria timisorenilor si a unei tari intregi chiar de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei.

Stramosul PSD de astazi, FSN-ul condus de Ion Iliescu, a fost continuatorul Partidului Comunist Roman. Sub noua denumire s-au regrupat dupa 1990 nomenclaturisti si securistii regimului Ceausescu, confiscand rapid Revolutia. Neocomunistii au acaparat rapid parghiile puterii, inabusind revoltele strazii cu bata mineriadelor. Partidele istorice, reprezentate de liberali si taranisti, au simtit pe pielea lor teroarea post-comunista, exercitata la comanda lui Ion Iliescu. Dupa 20 de ani, liberalii lui Crin Antonescu si cativa taranisti activi in anii '90 impotriva FSN-ului si PDSR-ului au depus simbolurile Timisoarei la picioarele lui Ion Iliescu.

PSD cauta sa impuste mai multi iepuri dintr-o lovitura: defiland cu steaguri rosii in premiera in Piata Operei, Mircea Geoana vrea sa arate ca PSD a depasit complexul ideologic care l-a marcat in ultimii 20 de ani. Vrea sa recreeze in mod artificial atmosfera de dictatura, sa treaca fraudulos in spatiul rezervat dizidentilor autentici. In numele unei reconcilieri bizare, Geoana proclama momentul iertarii, plasandu-se ostantativ in tabara detractorilor condamnarii comunismului.

Astazi nu am vazut la Timisoara vreo manifestare de bun simt, ci de prost gust. O revolutie rasturanta, in care PSD, PNL si cateva ramasite din PNTCD au uzurpat simboluri inviolabile. Am trait s-o vedem si pe asta: cum devin anticomunisti Mircea Geoana si Ion Iliescu, cum lupta impotriva unei dictaturi inchipuite si cum promit adevarul despre mineriade. Se cheama delir.

E drept ca istoria se rescrie continuu, ca adevarul istoric apartine celor care-l proclama si-l impun (puterea aceasta revine astazi televiziunilor), e adevarat ca mistificarea si manipularea pot merge foarte departe, dar ce s-a intamplat azi la Timisoara se cheama violarea unor spatii sacre care apartin Romaniei, nu oamenilor politici. Timisorenii nu s-au lasat insa calcati in picioare: au iesit pe strazi sa-si apere trecutul si memoria de vandalizare politica. Nu m-as mira ca tot ei, la fel ca acum 20 de ani, sa fie catalogati huligani, elemente dusmanoase, pedelisti deghizati.

Mircea Geoana, Crin Antonescu, Gheorghe Ciuhandu (primarul Timisoarei) si Klaus Johannis (primarul Sibiului) au crezut ca pot pacali, cum se spunea in urma cu 20 de ani, poporul cu televizorul.

Mircea Geoana si-a incheiat aventura la Timisoara strecurandu-se afara din cladirea Operei, la brat cu Antonescu si Johannis, pe usa din spate. Au crezut ca, declansand Revolutia prostului gust, isi vor fugari adversarul, dar au sfarsit prin a fugi ei, aproape fugariti de multime. E tot un gest simbolic.

P.S. E inadmisibil modul cum relateaza televiziunile evenimentele de la Timisoara: putine informatii, si acelea interpretate in mod tendentios de politicieni. Urmaresc Antena 3 si Realitatea TV. Constat cu stupoare ca ele nu concep ca timisoreni de rand, nu neaparat activisti PDL, s-or fi simtit batjocoriti si agresati de politicieni pusi pe furat simboluri revolutionare si s-au revoltat sincer, la fel ca acum doua decenii.

...de Dan Tapalaga

sursa

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
aleksanders
post 2 Dec 2009, 08:30
Post #2702

.

Group: Members
From: ...

cine e dan tapalaga?

--------------------
. . - . .
....
+
luck33ro
post 2 Dec 2009, 09:07
Post #2703

Membru autentic

--------------------
+
aleksanders
post 2 Dec 2009, 09:11
Post #2704

.

deci? cine este acest tapalaga?!!!

--------------------
. . - . .
....
+
Flamingo
post 2 Dec 2009, 09:15
Post #2705

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(aleksanders @ 2 Dec 2009, 09:11)
deci? cine este acest tapalaga?!!!
*

Dupa CV nu pare a fi decat un fraier care vorbeste aiurea...

Deci nu trebuie sa va luati dupa el. Daca facea cursuri la Moscova, poate era ok, asa, cu experienta lui ca reporter Radio Free Europe (RFE - 1998-2000), reporter BBC (2000-2002), sef la departamentului de politica la Evenimetul Zilei (2002-2004), redactor sef adjunct la Cotidianul (2006), România Liberă, redactor sef Ziua de Cluj (octombrie 2006-mai 2007), Hotnews, ma mir cum de are curajul sa deschida gura.

Ar mai avea niste cursuri BBC, dar stii cum e cu astia, vorbesc mult si umfla CV-ul special ca sa puna mana pe un post barosan.

Sunt de parere ca Dan Tapalaga este un no name si trebuie tratat ca atare.
Nici macar nu scrie pe forumul Reno.ro ! Rusine !

This post has been edited by Flamingo: 2 Dec 2009, 09:16

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
aleksanders
post 2 Dec 2009, 09:18
Post #2706

.

pentru mine radio europa libera dupa 89 nu isi mai are rolul in aceatsa societate si PUNCT.

cat despre cat de jurnalist mai jurnalist ca oricare jurnalist, sa ma scuzati dar as putea gasi zeci de articole care sa stearga pe jos cu basescu si postarea lor aici ar concura acestui articol, eu acest lucru am vrut sa il spun... numa bine oameni macinati de politica - eu tocmai ce am venit dupa 3 zile de munte unde am si uitat ca in aceasta perioada lumea are un stres

2 Dec 2009, 09:26:
mult mai corect e sa citim asta
http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/cir...091201-03400608

nu de alta dar sunt stiri de la timiseni pentru timiseni si nu numai

This post has been edited by aleksanders: 2 Dec 2009, 09:26

--------------------
. . - . .
....
+
DrK
post 2 Dec 2009, 09:36
Post #2707

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

Cat jeg... Cata nesimtire... Cata cenzura...
5 ani de zile 80% din media l-a injurat pe basescu fara niciun stres. Acum cand au exista cateva manifestari (destul de maricele) anti psd prin tara nu s-a auzit nimic.
votati baieti... votati...
Eu care aveam o scarba deosebita pentru protv din cauza manelistilor afisati la gramada acum incep sa ii respect din ce in ce mai mult. Nu au culoare politica (si chiar daca ar avea nu se vede ca la altii) si nu se amesteca in porcariile astea.

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
Flamingo
post 2 Dec 2009, 09:43
Post #2708

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(aleksanders @ 2 Dec 2009, 09:18)
mult mai corect e sa citim asta
http://www.tion.ro/stiri/timis/articol/cir...091201-03400608

nu de alta dar sunt stiri de la timiseni pentru timiseni si nu numai
*

Sigur ca da, dar de comentariile timisorenilor din subsolul articolului nu zici nimic ? Ce facem cu alea ? Le trecem cu vederea ? Este bine totusi ca nu au fost cenzurate.

--------------------
+
aleksanders
post 2 Dec 2009, 09:52
Post #2709

.

flamingo - eu am dat pagina respectiva sa fie citita in totatlitate si mi se pare ca reflecta mai bine ceea ce se intampla in timisoara decat ce spune nenea tapalaga

--------------------
. . - . .
....
+
Flamingo
post 2 Dec 2009, 09:57
Post #2710

Membru "SPARKY Team"

Ieri s-au dat oficial in folosinta primii 40 km de A3. La receptie a fost prezent si Emil Boc, fostul / actual premier, care s-a suit in Logan si a testat drumul.

Asta a fost alta stire de interes national, difuzata de "toate" televiziunile. smile.gif

--------------------
+
CGB
post 2 Dec 2009, 10:04
Post #2711

CGB

From: behind

QUOTE(tibirk @ 1 Dec 2009, 20:32)
Acum plec in Piata Universitatii !! Toate bune

cand a fost base nu v-ati dus nici unu. tradatorilor. o fost saracu singur. ptr cei nelamuriti a se vedea declaratiile matrozului de la otv. is declaratii de cascadorii rasului.
mai citez din matroz, despre cum l-a pus sef pe saftoiu la sie:"i-a dorit sufletelul (sufletelul adrianei saftoiu) sa-i fie barbatul sef la sie, atunci presedintele i-a facut barbatul sef la sie". deci asa se pun sefii in regimul basescu. dupa cum doreste sufletelul muierilor din preajma lui. probabil si sufletelul elenei udrea o fi poftit la un minister si matrozu i-a facut minister. la fel si ridzi si lista poate continua.

QUOTE(fabyan @ 1 Dec 2009, 21:53)
Felicitari timisorenilor care au fost astazi in piata operei aplauze.gif , si rusine posturilor de televiziune antena3 si realitatea rusineee.

felicitari galeriei poli timisoara care a fost in piata operei si-a facut scandal. is curios cat a platit pdl de caciula. am auzit ca 500 lei de participant.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
aleksanders
post 2 Dec 2009, 10:07
Post #2712

.

Fosta disidentă Doina Cornea a declarat, marți seară, la Realitatea TV, că manifestațiile care au avut loc în mai multe orașe ale țării și în Capitală îi amintesc de mineriade și a apreciat că acestea reprezintă un gest disperat al lui Traian Băsescu, care simte că pierde teren. "E o rușine că sunt oameni care se pretează la așa ceva. Eu sunt aproape sigură, sau ceea ce am văzut la televizor mi-aduce aminte de mineriade. Am fost adesea la București atunci și am văzut cum era manipulată populația Bucureștiului", a declarat Doina Cornea.

Ea a apreciat că, pentru ca această manipulare să fie pusă în mișcare, trebuie să fie niște "agenți" printre protestatari și a spus că sunt întrebări de pus în legătură cu calitatea oamenilor, întrucât "se vedea pe multe chipuri că erau oameni nu de o calitate bună".

Fosta disidentă a menționat că are foarte mare încredere în viitorul premier Klaus Iohannis și a calificat protestele drept un gest de disperare al președintelui în funcție. "Tocmai ceea ce am văzut că se întâmplă în piață îmi spune că e vorba de un gest disperat al președintelui, care simte că a pierdut terenul", a afirmat Doina Cornea, care a precizat că, "pentru un om politic e foarte important să știe să piardă", dând exemplul lui Călin Popescu Tăriceanu, despre care a spus că "a știut să piardă cu eleganță, cu generozitate, nu a dăunat deloc partidului și merge mai departe".

Proteste anticomuniste și anti-Geoană au avut loc, marți, la Timișoara, la Brașov, la Cluj-Napoca, la Constanța, la Sibiu, la Târgoviște și în București. La Timișoara protestele au izbucnit după semnarea "Parteneriatului pentru Timișoara" de către Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis și de primarul Gheorghe Ciuhandu.

alt articol

--------------------
. . - . .
....
+
bardu
post 2 Dec 2009, 10:10
Post #2713

Membru autentic

QUOTE(Avani @ 1 Dec 2009, 21:39)
Cu Geoana presedinte, se vor bucura din nou taranii si pensionarii, doar se stie ca majoritatea celor ce-l sustin fac parte din aceste doua categorii.

Hai sa nu ne hazardam si sa nu dam vina pe tarani, eu cred ca este chiar invers in ceea ce priveste simpatia fata de Geoana.
Vom vedea pe 6 daca am sau nu dreptate.

--------------------
Renault Symbol - MS-08-?MS Fidji
Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana.
1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km!
+
CGB
post 2 Dec 2009, 10:16
Post #2714

CGB

From: behind

apropo de asa zisul miting antigeoana din targoviste. fiind targovistean am vazut si io cine-a participat la respectivul miting si anume: cativa "gaozari" de la TDL, membrii PDL si cam atat.
unul din participanti, membru pdl, fiind recunoscut de reporter a fost intrebat :" sinteti membru pdl nu-i asa?". respectivul raspunde :"mda, dar io sint aici nu ptr ca-s membru pdl, ci ptr convigerile mele". sa fim seriosi.
printre participanti am dat si de 2 amici. citez din ei:"frate ne-a sunat iancu (un alt tovaras tdlist) sa iesim la o bauta ca face cinste, apoi ne-a adunat pa mai multi si-am mers in fata prefecturi sa facem oleaca de show. ne-am ales si noi cu burtile pline si cu cateva berici. altfel stateam in casa degeaba".
astia is protestatarii.

p.s e adevarat ca pe langa guta+printesa ardealului, a scos si florin salam+printesa ardealului o melodie pro base?
asta spune multe despre categoria careia se adreseaza matrozu.
flamingo, tibirk, aphopis, radung, luck33....este ca acu va place si manelele?

This post has been edited by CGB: 2 Dec 2009, 10:19

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
Flamingo
post 2 Dec 2009, 10:27
Post #2715

Membru "SPARKY Team"

...la fel de mult cum si PSD-istii il imbratiseaza pe Adrian Copil Minune, pardon De Vito.

Deci nici cu voi nu-mi e rusine... ca sa nu mai spun de Madalin Voicu (bine, el e muzician, nu muzicant), care la un parastas, intrebat fiind de un batranel cu cine votam, a raspuns zambind pe sub mustata, cu PSD-ul, ca inca mai e de ros".

--------------------
+
aleksanders
post 2 Dec 2009, 10:42
Post #2716

.

madalin a fost dat afara din psd biggrin.gif

--------------------
. . - . .
....
+
Flamingo
post 2 Dec 2009, 10:48
Post #2717

Membru "SPARKY Team"

Si ce daca ? Zilele trecute il injura pe Basescu la televizor si-l lauda pe Geoana. Crezi ca tiganii (cu exceptia lui Guta si printesa Ardealului), voteaza marinarul ? Tot pe Iliescu il vad tatuca lor, stai linistit...

--------------------
+
aleksanders
post 2 Dec 2009, 10:52
Post #2718

.

pai ce s afaca si ei mai flamingo- nu toti sunt ca saftoiu sa se planga la sefu statului ca sa ii puna sotul sef de serviciu secret -

--------------------
. . - . .
....
+
tibirk
post 2 Dec 2009, 10:55
Post #2719

Membru autentic

QUOTE(CGB @ 2 Dec 2009, 11:16)
asta spune multe despre categoria careia se adreseaza matrozu.
flamingo, tibirk, aphopis, radung, luck33....este ca acu va place si manelele?
*

Cum le stii tu pe toate maestre. Ia vezi...te regasesti printre versurile astea?

E genul de muzica ce ma reprezinta!! Pe tine te reprezinta versurile!!

This post has been edited by tibirk: 2 Dec 2009, 11:09

--------------------
- - -
Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
+
Dan73
post 2 Dec 2009, 11:08
Post #2720

Membru autentic

QUOTE(aleksanders @ 2 Dec 2009, 10:07)
Fosta disidentă Doina Cornea a declarat, marți seară, la Realitatea TV, că manifestațiile care au avut loc în mai multe orașe ale țării și în Capitală îi amintesc de mineriade și a apreciat că acestea reprezintă un gest disperat al lui Traian Băsescu, care simte că pierde teren. "E o rușine că sunt oameni care se pretează la așa ceva. Eu sunt aproape sigură, sau ceea ce am văzut la televizor mi-aduce aminte de mineriade. Am fost adesea la București atunci și am văzut cum era manipulată populația Bucureștiului", a declarat Doina Cornea.

Ea a apreciat că, pentru ca această manipulare să fie pusă în mișcare, trebuie să fie niște "agenți" printre protestatari și a spus că sunt întrebări de pus în legătură cu calitatea oamenilor, întrucât "se vedea pe multe chipuri că erau oameni nu de o calitate bună".

Fosta disidentă a menționat că are foarte mare încredere în viitorul premier Klaus Iohannis și a calificat protestele drept un gest de disperare al președintelui în funcție. "Tocmai ceea ce am văzut că se întâmplă în piață îmi spune că e vorba de un gest disperat al președintelui, care simte că a pierdut terenul", a afirmat Doina Cornea, care a precizat că, "pentru un om politic e foarte important să știe să piardă", dând exemplul lui Călin Popescu Tăriceanu, despre care a spus că "a știut să piardă cu eleganță, cu generozitate, nu a dăunat deloc partidului și merge mai departe".

Proteste anticomuniste și anti-Geoană au avut loc, marți, la Timișoara, la Brașov, la Cluj-Napoca, la Constanța, la Sibiu, la Târgoviște și în București. La Timișoara protestele au izbucnit după semnarea "Parteneriatului pentru Timișoara" de către Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis și de primarul Gheorghe Ciuhandu.
alt articol
*

Hai bre Alexandre...Pai ce reprezinta Doina Cornea? E o babuta acolo, ce treaba are ea cu anticomunismul? A luat ea bataie la beci? A scris ea la Europa libera contra comunismului? Nici poveste. Nu a avut nici o legatura cu Piata Universitatii, golanimea......Altii au preluat stindardul acum, nu ai vazut? Ei sunt cei indreptatiti sa vorbeasca in numele revolutiei, golanilor....

Vorbind serios acum: Culmea culmilor e ca fiul securistului care s-a ocupat pe vremea comunistilor de Doina Cornea e vicepresedintele senatului din partea PDL.
http://ro.wikipedia.org/wiki/Alexandru_Pere%C5%9F
Fain, nu?

This post has been edited by Dan73: 2 Dec 2009, 11:10

--------------------
Citroen C5 III 2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
+
cdadan
post 2 Dec 2009, 11:11
Post #2721

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Geoana, Antonescu, Basescu si comunismul:
- in '89 Geoana nu era nici macar "membru de partid"
- tot in '89 Antonecu era un simplu "membru de partid", unul din cei 4 milioane
- revolutia l-a prins pe Basescu la ministerul transporturilor, director general pe nu stiu ce directie (cu flota), adica un fel de secretar de stat. Pe actele de numire se afla si semnatura mult iubitei si stimatei academician dr. ing. tovarasa Elena Ceausescu, care dealtfel inaintase propunerea de numire. Functia se afla in nomenclatorul comisiei de cadre al CC al PCR, alaturi de aprox. 3200 de persoane, numiti generic inainte si dupa revolutie "nomenclaturisti".

Legat de colaborarea cu fost securitate:
- Antonescu si Geoana nu aveau ce sa toarne
- Basescu a reprezentat Navrom Constanta la Anvers aprox. un an, in perioada '88 - '89. Evident nici usturoi nu mananca, nici gura nu-i miroase. Se pare ca ar fi singurul delegat de comunisti, intr-o astfel de functie, fara a semna un acord de colaborare cu securitatea. radmasa.gif

E clar ca Iliescu si Basescu au fost oameni strans legati de comunism, nomenclaturisti, colaboratori cu securitatea etc. Daca au sau nu dosare e vrajala, fiindca fiecare si-a "rezolvat" situatia, mai ales ca au ocupat functii importante in anii '90. Iliescu a fost presedinte de 3 ori, ultima data in mandatul din 2000, a avut 4 ani toata puterea in mana (presedentia, guvernul condus de Nastase, PSD-ul singur la putere) si nu ne-am intors la nici un comunism. Ba din contra, pare a fi o perioada buna in istoria post-decembrista, cel putin dpdv economic. Iar Iliescu chiar a fost un comunist cu vechime. Evident ca Basescu, si el la fel de comunist ca Iliescu, nu va aduce comunismul fiindca nu are cum.

In concluzie, eu sunt satul de vrajala cu revenirea comunismului. Si vezi-doamne cine ne apara ...

--------------------
pegas de dame 1986
+
aleksanders
post 2 Dec 2009, 11:24
Post #2722

.

uite ce bine esti informat nenea FLAMINGO

Doina Cornea (n. 30 mai 1929, Brașov) este o publicistă și disidentă anticomunistă din România.

A fost asistentă universitară la catedra de limba franceză din cadrul Facultății de Filologie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj.

În 1980 a realizat primul „samizdat” (volum fabricat manual, distribuit prin rețele de prieteni), Încercarea labirintului, urmat de alte patru traduceri-samizdat (din limba franceză), cărora le-a scris note și prefețe: Pr. Petru Gherman, Ieremia Valahul, Lao-tse, Tao to king, Gabriel Marcel, Dreptate și Adevăr, Ștefan Lupașcu, - partea de Trialog din Omul și cele trei etici ale sale.

Între 1982 și 1989 a difuzat 31 de texte și proteste prin radio „Europa Liberă”. În 1983 a fost destituită de la universitate și supusă unor anchete, interogatorii, bătăi, amenințări. Urmărirea ei politică a fost coordonată de colonelul de Securitate Alexandru Pereș, tatăl senatorului Alexandru Pereș (PDL).[1]

Împreună cu fiul ei, Leontin Iuhas, a răspândit 160 de manifeste de solidaritate cu muncitorii din Brașov răsculați la 15 noiembrie 1987, ambii fiind arestați pentru 5 săptămâni (noiembrie-decembrie 1987). Practic, apoi a fost arestată la domiciliu până la 21 decembrie 1989. A participat la manifestația stradală de la Cluj din 21 decembrie 1989, sub gloanțe.

Activitatea politică după 1989

După 22 decembrie 1989, a fost cooptată în Consiliul Frontului Salvării Naționale, organism din care și-a dat demisia la 23 ianuarie 1990, din cauza transformării FSN în partid politic și a reminiscențelor comuniste ale acestuia. A fondat (împreună cu alții, devenind apoi președintă) Forumul Democrat Antitotalitar din România (6 august 1990, la Cluj), ca o primă mișcare de unificare a opoziției democrate, din care s-a format mai târziu Convenția Democrată din România (CDR). Membră fondatoare a Grupului pentru Dialog Social, a Alianței Civice și a Fundației Culturale Memoria. A publicat peste 100 de articole în ziare și reviste (22, România liberă, Vatra, Memoria etc.). Conferințe în țară și străinătate, multe dintre ele publicate în volume colective (Une culture pour l'Europe de demain, Il nuovo Areopago, Mission, Quelle sécurité en Europe a l'aube du XXIeme siècle?, Europe: les chemins de la démocratie, Politique Internationale, Amicizia fra i popoli).
Volume publicate
Publicistică

* Liberté? Entretiens avec Michel Combes (Ed. Criterion, Paris, 1990); Libertate? (Ed. Humanitas, București, 1992)
* Scrisori deschise și alte texte (Ed. Humanitas, București, 1991)
* Fața nevăzută a lucrurilor (1990-1999). Dialoduri cu Rodica Palade (Ed. Dacia, Cluj, 1999); La face cachee des choses (Ed. Du Felin, Paris, 2000)
Traduceri

* Mircea Eliade, Încercarea labirintului. Convorbiri cu Claude-Henri Rocquet (Ed. Dacia, Cluj, 1990; reeditare, Ed. Humanitas, București, 2007)
* Gânduri pentru zilele ce vin, în colaborare cu Viorica Lascu (Ed. Dacia, Cluj, 1995)
* Vladimir Ghika, Ultimele mărturii (Ed. Dacia, Cluj, 1997, reeditare, 2006)
* Vladimir Ghika, Fragmente postume (Ed. Dacia, Cluj, 2003)

Premii și distincții

* A primit un mare număr de distincții, titluri și premii, dintre care cele mai importante sunt: Premiul „Thorolf Rafto” (Norvegia, 1989); Doctor Honoris Causa al Universității Libere din Bruxelles (1989); Legiunea de Onoare în grad de Ofițer (Franța, 2000); Ordinul „Steaua României” în grad de Mare Cruce (2000).
* Legiunea de Onoare în grad de Comandor (Franța, 2009)[2]
* Din partea Regelui Mihai a primit Crucea Casei Regale a Romaniei in Octombrie 2009.

imi dai voie s ate mai intreb inca o data cine este dan tapalaga?

--------------------
. . - . .
....
+
eject
post 2 Dec 2009, 11:29
Post #2723

Membru incepator

ba......voua nu va e rusine sa fiti PSD-isti? acu' pe bune!!!! Decat sa sustin PSD-ul mai bine plec dracu' din tara asta!!!

--------------------
Dacia Logan 2008, 1.6 16v
+
DrK
post 2 Dec 2009, 11:30
Post #2724

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

CGBmzlfbz, de ce esti atat de bădăran incat sa insulti pe cineva pe care nici macar nu cunosti, doar pentru ca nu are aceleasi convingeri ca tine?
Nu mai vorbim de concluzionarile tale geniale care te pun pe aceeasi treapta cu o p.p.

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
aleksanders
post 2 Dec 2009, 11:32
Post #2725

.

eject......eject

--------------------
. . - . .
....
+
Flamingo
post 2 Dec 2009, 11:35
Post #2726

Membru "SPARKY Team"

N-o fi fost Geoana membru de partid, insa tatal lui Geoana, a fost unul dintre cei 20 de ofiteri reactivati in zilele revolutiei de criminalul de razboi, generalul Militaru, si care avea ca scop principal lichidarea dizidentilor din cadrul armatei, unul dintre ei fiind Trosca, ucis intr-un schimb de focuri in Dr. Taberei, pentru ca aflase ca Militaru era spionul Moscovei...

Mai multe amanunte, aici (despre gen. Militaru si uciderea colenelului Trosca) si aici (despre gen. Geoana).

--------------------
+
eject
post 2 Dec 2009, 11:36
Post #2727

Membru incepator

QUOTE(aleksanders @ 2 Dec 2009, 11:32)
eject......eject
*

cum a iesit goeana eu v-am parasit smile.gif))) eject catre civilizatie!!! Ramaneti voi si serviti-i drept loaze falsificatorului Patriciu!!

--------------------
+
cdadan
post 2 Dec 2009, 11:37
Post #2728

fara turbo viata e pustiu

From: Cluj Napoca

Pai ... eject ... eu sunt PNL-ist.

Daca tot se vorbeste de media anti-Basescu:
- Antena 1 si sora de stiri Antena 3, ale lui Voiculescu, sunt ultra anti-Basescu
- B1 si sora de stiri Vox News, ale familiei Paunescu, sunt ultra pro-Basescu
- Realitatea lui Vantu este anti-Basecu
- Pro TV-ul lui Sarbu este pro-Basescu

--------------------
pegas de dame 1986
+
eject
post 2 Dec 2009, 11:40
Post #2729

Membru incepator

cu PROTV-ul te cam inseli. Acolo nu prea se discuta politica de nici un fel. Motiv pentru care ii felicit. Antenele si IRealitatea? Nu mai fac parte din grila mea de programe. Le-am dat cu eject!!!
VoxNews...sa fim seriosi...eu n-am intrat niciodata pe site-ul lor
B1 - exista?

This post has been edited by eject: 2 Dec 2009, 11:41

--------------------
+
daniel4ro
post 2 Dec 2009, 11:43
Post #2730

forumist anti

From: B U Z Ă U city

mai ai cateva zile, pregateste bagajele. rezerva un bilet si pentru basel, doar nu il lasi in tara, pe mana comunistilor, nu? smile.gif

reject

--------------------
Renault Megane 2.1 - Numar DREPTUNGHIULAR 2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
+
122 Pages « < 89 90 91 92 93 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 03:44
Dacia