Renault Fluence, Noul model sedan
![]() ![]() ![]() |
Renault Fluence, Noul model sedan
R19/16v |
![]()
|
||
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|||
EndlessOne |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 16 May 11 ![]() |
Eu cred ca vrei un pic de na-na la curiț cu pliciul ala de-l tii la spate!
Pai am zis eu ceva? Doar am intrebat pe domnisoara(o fi neam cu tine, ai?) daca are ceva in romana ca eu nu stie limbi straine si sunt ROMAN IN ROMANIA si-n afara faptului ca mi-a zis ca nici ce am in fata ochilor (multumita lui DFA) nu-i adevarat, e iluzie, himera, fata morgana, mi-a mai si subliniat ca la Renault nu se gaseste nimic...si tind sa cred. I-am spus de alte trei firme stiute de mine care pun la dispozitia cumparatorului orice carte se doreste, iar ea nu si nu, ca-i batman, batman. In rest... God please have mercy and bless us! ![]() End of story. |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
s_j_teo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
Pentru cei interesati de achizitonarea acestui model acum discontul este de 2400 de euro !
|
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
EndlessOne |
![]()
|
Se poate scadea si mai mult, depinde ce versiune alegi.
Toate versiunile au in bord beculetul de schimbare economica a vitezei (kitul verde)? Cine-mi spune la ce turatie se aprinde in general si daca-i vreo economie sa schimbi dupa el? ![]() This post has been edited by EndlessOne: 11 Jul 2011, 16:44 |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
stanyc2003 |
![]()
|
![]() Omu cu Fluensu' Group: Members Posts: 622 Joined: 2 December 08 From: Bucharest ![]() |
stiu ca doar motorizarile euro 5 au acele beculete pt schimbarea vitezei. eu nu o vad ca fiind ceva prea util. Am la masina de la birou si....daca as schimba dupa indicatiile becului...ajung intr-a 5a la 80-90km/h
![]() asa ca...i-ar fi utile lu' tata:))) |
--------------------
Renault
Fluence
2010,1,5 dci, 105 CP, negru metalizat
- numere roșii
|
|
BoboM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Si care ar fi problema daca ajungi intr-a 5a la 80-9-km\h???
|
--------------------
Megane
1.4
16v
|
|
stanyc2003 |
![]()
|
![]() Omu cu Fluensu' Group: Members Posts: 622 Joined: 2 December 08 From: Bucharest ![]() |
in cazul unor motoare 90 in viteza a 5a inseamna mers subturat. mers subturat+combustibil de prosta calitate....vei vedea urmarile in timp....injectoare infundate si alte lucruri de genul asta.
oricum, fiecare conduce in stilul sau:) |
--------------------
Renault
Fluence
- numere roșii
|
|
BoboM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 215 Joined: 19 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Indicatorul de mers economic nu ia in calcul doar turatia motorului ci mai multe informatii
![]() This post has been edited by BoboM: 12 Jul 2011, 15:49 |
--------------------
Megane
1.4
16v
|
|
stanyc2003 |
![]()
|
got it
oricum, din punctul meu de vedere...ramane tot nefolositor:) |
--------------------
Renault
Fluence
- numere roșii
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
QUOTE(stanyc2003 @ 12 Jul 2011, 09:09) stiu ca doar motorizarile euro 5 au acele beculete pt schimbarea vitezei. eu nu o vad ca fiind ceva prea util. Am la masina de la birou si....daca as schimba dupa indicatiile becului...ajung intr-a 5a la 80-90km/h ![]() asa ca...i-ar fi utile lu' tata:))) Bine că știi tu mai bine decât ăia de la Renault. Apăi, ce naiba, ăia sunt doar niște rupți-n cur, care habar nu au. În niciun caz, nu se pot pune cu posesorii de Fluence. Vorba aceea, clientul nostru, inteligentul nostru. ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
EndlessOne |
![]()
|
ssilviu, da` rau esti domne`!
Baiatul incerca sa spuna ceva concludent din propia-i experienta si ii dau dreptate cu subturatul. Discutie e de cand lumea pe toate forumurile, iar becul buclucas se aprinde prea jos pentru schimbare superioara, iar asta a naucit pe toata lumea. Pe o parte ne invata sa mergem peste 2500 de ture, iar pe de alta cu becul ne pune sa schimbam sub, ceea ce inseamna ca in treapta imediat superioara voi merge cu masina undeva la 1500-1800 de ture, fara vlaga si subturat. Turbina nu-si face functia cum trebuie, deci unde-i economia? Incerc sa aflu daca chiar e economic sau ne invata sa mergem incet si sa nu ne enervan. Mesaje subliminale, exact ca vindecarea cu pastile din zahar in loc de antibiotice (autosugestie). Deci? |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
Tot Fluence, ai, nu? E clar! Forța Steaua! Parcă tu erai cel care nu credea în consumul zero în frână de motor, nu? Nu vă mai întreb dacă nu v-a trecut cumva prin cap că poate experiența aia a voastră e greșită. Nu ar mai avea sens
![]() This post has been edited by ssilviu: 12 Jul 2011, 16:40 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
EndlessOne |
![]()
|
N-are importanta ce cred eu, ci ce spune cartea. Da-i sarci pe gugal si vezi ce zice de turbina.
Si n-are importanta ce masina ai, discutia e despre beculet si turbina. Cat despre consum zero, e mult de vorbit si nu-s licentiat in mecanica. |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
ssilviu |
![]()
|
Nu ești licențiat în mecanică dar totuși crezi că știi mai bine decât niște ingineri care probabil au zeci de ani de experiență și foarte multe diplome în plus față de tine. Iar în final venim cu argumentul suprem: sărci pe gugăl. Unde găsim alți nelicențiați in mecanică ce-și dau cu părerea. Eu închei aici.
This post has been edited by ssilviu: 12 Jul 2011, 16:53 |
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Parca si vad reclamatie la VC : "Dom'le mi s-au infundat injectoarele", raspuns : pai daca nu ai mers dupa beculet ...!!!
Daca e cum spune colegul ca se aprinde la 1800 RPM e clar ca este o facatura ieftina care e utila doar pentru sirul de optionale ale lui Fluans. Stima |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
EndlessOne |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 12 Jul 2011, 16:52) Nu ești licențiat în mecanică dar totuși crezi că știi mai bine decât niște ingineri care probabil au Eu închei aici. Nu cred ca stiu, tocmai de asta intreb pe forum. Tine de respectul de sine, daca cred pe cineva pe cuvant sau nu si unde nu aprofundez nu ma bag. Si ai dat dovada de bun simt spunand ca inchei; o iau ca pe o scuza avand in vedere ca te-ai napustit pe noi cei cu Fluence si fiind off ai luat-o personal. All the best! QUOTE(mariusd4 @ 12 Jul 2011, 17:55) Daca e cum spune colegul ca se aprinde la 1800 RPM e clar ca este o facatura ieftina care e utila doar pentru sirul de optionale ale lui Fluans. Stima E o "moda" beculetul ala, mai toate firmele il pun si cam toate te imbie sa schimbi subturat, neluand in calcul turele pe care se revine (pe care se cade) in treapta superioara schimbata. Despre asta vorbeam si ma intereseaza impresiile celor care au indicatorul in bord si au mers dupa el. |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
BoboM |
![]()
|
QUOTE(EndlessOne @ 12 Jul 2011, 17:33) Pe o parte ne invata sa mergem peste 2500 de ture, iar pe de alta cu becul ne pune sa schimbam sub, ceea ce inseamna ca in treapta imediat superioara voi merge cu masina undeva la 1500-1800 de ture, fara vlaga si subturat. [b]Turbina nu-si face functia cum trebuie.... Daca masina are cuplu maxim la 1750 rpm cum sa fie subturatala 1800 rpm!? Asta in conditiile in care nu vrei sa urci o panta, caz in care indicatorul sigur iti v-a arata sa retrogradezi; dar daca drumul e drept nu vad nici o problema. This post has been edited by BoboM: 12 Jul 2011, 18:44 |
--------------------
Megane
1.4
16v
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Daca turtia aia este pentru Diesel este ok, daca si la benzina este la fel atunci nu e ok. Greseala mea
|
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
roskatu |
![]()
|
membru autentic Group: Members Posts: 300 Joined: 22 July 06 ![]() |
Mie la 70 in a 4a imi spune sa schimb in a 5a... Daca schimb in a 5a imi indica sa retrogradez in 4. WTF
![]() This post has been edited by roskatu: 12 Jul 2011, 19:45 |
--------------------
Renault
Fluence dci90
2011
|
|
EndlessOne |
![]()
|
QUOTE(BoboM @ 12 Jul 2011, 18:44) Daca masina are cuplu maxim la 1750 rpm cum sa fie subturatala 1800 rpm!? Cifrele erau ipotetice, nu stiu cand urci pe treapta, la ce turatie te pune sa schimbi, dar repet, e vorba de momentul de dupa schimbare in care scazi in ture pe-o treapta superioara. Din 4 in 5 e mai tolerabil, dar din 2 in 3 , sau 3 spre 4, deja prinzi melcul de coada. Irosesti caii sau nu-i intrebuintezi cum trebuie. Si o avea cuplul la 1750, dar caii ( iarasi cai -110 frumosi- pe care mi i-a sters un prieten ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
cenzunet |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 44 Joined: 8 March 06 ![]() |
Se pare ca unii nu prea au inteles cum functioneaza sistemul. Si aici ma refer la cei care il au pe masina, nu la cei care nu au avut ocazia sa testeze.
Sagetile respective se aprind in functie de cum accelerezi. Daca rulezi in treapta a 4-a la 2500 rmp constant mi se pare normal sa se aprinda sageata in sus pentru ca la fel de bine poti rula si in a 5-a la 2000 rpm, dar daca apoi vei vrea sa maresti viteza si apesi acceleratia la podea se va aprinde sageata in jos ca sa retrogradezi. Din cate am observat eu, sageata in sus nu se aprinde atata timp cat accelerezi, se aprinde doar in cazul in care rulezi mai mult timp la o viteza/turatie constanta, iar sageata in jos se aprinde de fiecare data cand esti intr-o viteza superioara si vrei sa maresti viteza brusc, motorul neavand suficient cuplu se "chinuie" si o sa-ti indice sa retrogradezi. |
--------------------
Renault
Fluence
2010 Expression 1.6 16v E5
|
|
onlyone |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 78 Joined: 16 November 10 ![]() |
la mine se aprinde cand accelerez.
pe teren plat adica nu in rampa se aprinde pe la 2000 de ture indiferent de treapta in are sunt. in rampa poate sa ajunga la 3000 si sa nu se aprinda. credeti ca ungerea se face precar la sub 2000 de ture? la intrebarea asta poate raspunde doar cineva care cunoaste bine motorul ca de presupus putem toti. |
--------------------
renault
fluence 1,6L 16v benzina euro5
2010 - autentique evo
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Sa schimbi vitezele pentru un 1.6 (16V) la 2000 de ture.... e dubios rau.
![]() |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
ssilviu |
![]()
|
Deloc. E normal. Dacă mergi în a 4-a cu 2000 rpm constant, normal că-ți spune să schimbi in a 5-a. Cobori la 1650 rpm să zicem, unde, dacă păstrezi aceeași viteză și nu se schimbă condițiile de drum, motorul consumă mai puțin, e mai silențios etc. Eu fac asta des și nu am nevoie de vreun bec să mă anunțe.
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.318 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Eu cred ca din contra iti va consuma mai mult .... motorul sa chinuie sa traga la turatia aia mult prea mica pt. un 16V ...
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.168 Joined: 13 October 06 ![]() |
Nu pot sa nu constat ca voi v-ati vorbit sa-l scoateti din sarite pe ssilviu.
Modul misterios de functionare al indicatorului acela este de-a dreptul intrigant, ca sa nu zic insidios, cum adica sa ai 2000-2200 rpm si sa-ti ceara sa schimbi intr-o treapta superioara ?!! ce-am innebunit ![]() Poate ca TCE-ul nu e un exemplu bun, dar symbolul de 1.4 16v se conduce aproape identic cu 1.6 16v de pe Fluence sau Megane Sedan iar masina merge foarte bine de 110k km, timp in care am schimbat in acest mod... ruleaza foarte bine la 1750 pe plat, nu stiu de ce se ingrozesc unii. La depasiri a III-a de la 4000 la 6000 rpm, fara dubii, il folosesti in functie de situatia de trafic, nimic mai mult. Singurul lucru pe care il poti imbunatati e sa anticipezi o schimbare intr-o treapta inferioara atunci cand te apropii de o rampa. Daca mergi sportiv o sa vezi ca se adapteaza si cere gear up la 5500-6000 ;-) |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
stanyc2003 |
![]()
|
QUOTE(ssilviu @ 12 Jul 2011, 17:20) Bine că știi tu mai bine decât ăia de la Renault. Apăi, ce naiba, ăia sunt doar niște rupți-n cur, care habar nu au. În niciun caz, nu se pot pune cu posesorii de Fluence. Vorba aceea, clientul nostru, inteligentul nostru. ![]() @ssilviu: era o parere. probabil ca nu esti in stare sa asculti pareri/opinii de sari asa. ia-o mai calm. serios. @toata lumea: daca am gresit in ce am spus, din punct de vedere tehnic, vina mea. cei care sunt mai priceputi. pot incerca sa colaboreze cu reno:) fara nici o suparare. |
--------------------
Renault
Fluence
- numere roșii
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
ssilviu, cum sa mergi constant la un 1.6 -16V cu 1700 rpm ?!... de ce ai face asta ?!.. in niciun caz pt consum, acelasi consum in treapta a 5-a il ai si pe plaja 2000-3000 rpm. si nu mai chinui motorul asa tare, desigur in aceleasi conditii prezentate de tine "dacă păstrezi aceeași viteză și nu se schimbă condițiile de drum"
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Turatia optima pentru schimbarea treptelor de viteza nu este fixa. Ea poate varia functie de stilul de condus, incarcarea masinii, tipul reliefului etc.
In anumite conditii (mers linistit, accelerare lina, masina doar cu un ocupant) eu sunt convins ca se poate schimba si la duratii de genul 2500 fara probleme (vorbesc de benzina aspirat). Mie mi se intampla uneori in Bucuresti sa fac asta. La fel cum atunci cand sunt grabit si merg mai "intepat" schimb la peste 4000 spre exemplu. Ca o masina care este folosita cu motorul subturat in mod constant, ca si regula permanenta poate ajunge sa aiba probleme in timp este alta discutie. |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
geomvp2nite |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 497 Joined: 6 September 09 From: Bucuresti ![]() |
Daca mergi constant la 2000 rpm, nu se cheama ca mergi subturat. Daca schimbi viteza si acul turatiilor scade sub 2000 si tu ii dai blana, atunci se cheama subturat. Exceptie facand treapta 1.
|
--------------------
renault
megane hb
1.6 16v 2004 sport dinamique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th April 2025 - 06:40 |