Renault Fluence, Noul model sedan
![]() ![]() ![]() |
Renault Fluence, Noul model sedan
s_j_teo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
|
||
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|||
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.557 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Încă nu am pus mâna pe un Carminat TomTom, dar nu are de ce să nu meargă bine, pentru că în esență e un TomTom GO X20, cu 64MB RAM, 1GB Flash intern, receptor RDS TMC, busolă electronică integrată și senzor de viteză (primește informațiile de pe CAN bus, de la sistemul ABS).
Deoarece Carminat TomTom are la dispoziție o busolă și primește informații privind viteza curentă nu are nevoie întotdeauna de semnal GPS pentru a-ți arăta poziția pe hartă (ex. în tuneluri, parcări subterane, defileuri, etc.), la fel cum se întâmplă și pe mașinile din grupul VAG, cu navigația RNS-510 (care costă o căruță de bani...), dar având avantajul că actualizările de hărți, puncte de interes, speedcams sau alte facilități au loc mult mai rapid și mai ieftin, totul e să ai un PC cu acces la Internet. Nu mai spun că poți să-ți adaugi tu propriile POI-uri, speedcams, lucru care la celelalte navigații integrate nu prea se pot face, sau se poate face dar mai greu. Antenele GPS și RDS TMC sunt integrate la baza antenei FM primare (adică cea de pe plafon, cea secundară fiind integrată în lunetă), deci nu se va pune problema că nu vei găsi rapid semnal de la sateliți și informații privind traficul (asta când va fi disponibil și la noi...). Hărțile sunt pentru toată Europa, se poate adăuga și România printr-un simplu update (gratuit) în 60 de zile de la prima utilizare. Din păcate România are o acoperire curentă (2010) de doar 13% (adică vreo 18.000Km din cei peste 200.000Km în total), adică toate Drumurile Naționale, mare parte din Drumurile Județene dar nu toate drumurile comunale, în special cele neasfaltate. În plus străzile nu au denumiri decât în câteva orașe mai mari (București, Brașov, Bacau, Cluj, Constanta), dar restul orașelor au măcar străzile trasate, nu mergi pe "câmp"... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
s_j_teo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 626 Joined: 16 July 06 ![]() |
Multumesc mult de raspuns !
|
--------------------
Skoda
Octavia 3
2014
|
|
andreicri |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 740 Joined: 5 September 04 From: Bucuresti ![]() |
Ma uitam azi la farul de Fluence varianta cu xenon si se vede chiar langa xenon un bec similar celui de la Laguna care la aceasta joaca rol de DRL(becul e identic ).Am inteles insa ca Fluence nu are DRL-uri desi becul exista.care e faza?
This post has been edited by andreicri: 10 Mar 2011, 21:34 |
--------------------
Renault
megane 2 sedan
1,9dCi/2004 Laguna 3 Dynamique 2.0 dCi full (fara piele si trapa)(pe vine)
|
|
EndlessOne |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 77 Joined: 16 May 11 ![]() |
QUOTE(DFA @ 27 Dec 2010, 18:10) Hărțile sunt pentru toată Europa, se poate adăuga și România printr-un simplu update (gratuit) în 60 de zile de la prima utilizare. Din păcate România are o acoperire curentă (2010) de doar 13% (adică vreo 18.000Km din cei peste 200.000Km în total), adică toate Drumurile Naționale, mare parte din Drumurile Județene dar nu toate drumurile comunale, în special cele neasfaltate. În plus străzile nu au denumiri decât în câteva orașe mai mari (București, Brașov, Bacau, Cluj, Constanta), dar restul orașelor au măcar străzile trasate, nu mergi pe "câmp"... Nu-i jenant sa vinzi GPS in RO si n-ai harti pentru asta? Chiar specifica pe site si-n brosuri ca nu include harti pentru RO. Update-ul poti sa-l faci gratuit? De pe card se poate face, sau e nevoie de service, laptop, samd? Intrebare pentru mai marii forumului: DE CE NU S-A FACUT UN TOPIC DEDICAT FLUENCE si trebuie s-o cautam la Megane? O fi ea o derivata, sau urmase, dar e de sine statatoare, are statut unic. Si sa nu ma scoateti la aer, v-am intrebat aici ca nu va pot trimite PM! ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
remarc |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 126 Joined: 14 November 10 ![]() |
Relax, Fluence e un Megane II putin mai evoluat sau involuat, depinde daca faci parte din categoria optimistilor sau pesimistilor
![]() La exterior e interesanta si daca ii pui si spoilerele si pragurile sport, arata chiar binisor (sau mai bine iti iei direct Passion), la interior e putin mai spatioasa cu materiale destul de calitative, portbagajul e mai varza ca la Megane II, au sarit din schema niste chestii folositoare (gen ridicatul geamurilor din cartela, capacul de la motor, puteau sa faca spatiul de depozitare dintre scaunele din fata putin mai lung sa poti sa iti sprijini mana cum trebuie cand conduci), stergatoarele sunt praf, vopseaua e subtire si daca iti iei o culoare inchisa si circuli extraurban o sa iti plesneasca bara din fata intr-o veselie de la pietricele de pe sosele. Motorizarea 1.5 dci 110 CP e corecta din pct de vedere al pretului si nu ai probl cu ea daca conduci cum trebuie condus un diesel....si ar mai fi de zis, dar m-am plictisit ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2010 Privilege 1.5 dci 105 CP
|
|
EndlessOne |
![]()
|
Pari cam nemultumit de Fluence! Cand ai luat-o n-ai analizat?
Iar fata de Megane e evolutie clar, din toate punctele; ce-a fost s-a dus, sau la vremuri noi, masini noi. Faza era ca nu inteleg ce cauta la topicul Megane. Ori nu se vrea, ori e optica gresita din partea administratiei, dar ma rog... -Faza cu pietricelele e general valabila. -1.5-110 e mai mult decat super pe o masina de confort-familie. -Stegatoarele ce nu fac, ca vad ca au lamele bune? N-am apucat sa testez in curbe la viteza, daca-i fuge spatele, ori alte tendinte; cum sta? 'Joistickul' de sub volan(ca nu se poate spune ca are comenzi audio pe volan) nu-i incomod? I-au pus trei butoane pentru tempomat dintre care doua pe volan de parca numai asta faci la drum. ![]() This post has been edited by EndlessOne: 16 May 2011, 20:40 |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
remarc |
![]()
|
Sunt chiar multumit de masina raportat la banii pe care i-am dat, nu am avut probleme majore cu ea...dar are si unele minusuri, nu poti sa te faci ca nu le vezi...si crede-ma, vopseaua chiar e subtire si e sparta de pietricele...am analizat si la alte masini si nu e chiar asa evident...o fi si culoarea de vina, a mea fiind neagra...sau poate ca e plasticul ala de pe bara din fatza pacatos...daca era tabla, poate nu muscau pietricelele asa ...
|
--------------------
Renault
Fluence
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.557 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
QUOTE(EndlessOne @ 16 May 2011, 18:40) Nu-i jenant sa vinzi GPS in RO si n-ai harti pentru asta? Chiar specifica pe site si-n brosuri ca nu include harti pentru RO. Harta României există, doar că e incompletă - din această cauză Renault a preferat să scrie peste tot că "nu include și România", pentru ca clienții să nu aibe așteptări prea mari. QUOTE(EndlessOne @ 16 May 2011, 18:40) Da, e gratuit timp de 60 de zile de când ai cumpărat mașina! După aceea trebuie să plătești. QUOTE(EndlessOne @ 16 May 2011, 18:40) Pentru update ai nevoie de un PC/notebook cu cititor de carduri SD și conexiune la Internet. De pe card-ul SD din mașină se instalează pe PC/notebook soft-ul TomTom Home și apoi se actualizează cardul cu ce hărți, POI sau speedcams vrei tu și ce mai suportă TomTom... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
EndlessOne |
![]()
|
Multumesc! Cand o sa-mi vina o sa-ti raspund eu la toate chitibusurile; si eu sunt mai perfectionist.
E bine ca exista variante extraRenault ![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
DFA |
![]()
|
Interfața se pare că nu suportă deocamdată limba română.
Dar indicațiile vocale de îndrumare sunt disponibile și în limba română. Nu cunosc sexul vocilor. Vocile pot fi schimbate tot prin intermediul lui TomTom Home. |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
EndlessOne |
![]()
|
Cat ati asteptat cel mai mult pana sa va vina masina cu optionale, deci personalizata? In contract scrie ca pana la trei luni, dar...
|
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
remarc |
![]()
|
Ce optionale ai pus pe ea?
|
--------------------
Renault
Fluence
|
|
EndlessOne |
![]()
|
Din cauza USB-ului stau asa mult. Nu se poate pune pe o alta varianta decat Privilege si nu era niciuna configurata cu USB, senzori parcare si culoarea mea.
Inainte cu doua masini am mai avut cu USB si stiu ce inseamna; pe un betisot micut pui cata muzica vrei si nu mai stai "baga cd-scoate cd". Am zis ca daca-i bal, atunci sa ma cert cu sotia... ![]() This post has been edited by EndlessOne: 24 May 2011, 07:20 |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
EndlessOne |
![]()
|
Iarasi o ciudatenie marca Franta, ma interesa o carte tehnica electronica si-am sunat la vocea clientului. Mi-au spus ca nu exista asa ceva la Renault, pe niciun model, e adevarat?
Stie cineva daca exista prin alta partee o carte in format E? LE: Intreba cineva ce-i cu butonul de sub bord http://images2.shareimage.org/images/f9yoq...f50brakvavn.jpg Iata si caruciorul buclucas http://images2.shareimage.org/images/34nv81rlgc70hscwix8.jpg http://images2.shareimage.org/images/j2cyz...rc3w7oo5fyq.jpg Asta ce mai e? http://images2.shareimage.org/images/uee7d...ne7n8ktnv9u.jpg This post has been edited by EndlessOne: 27 May 2011, 08:07 |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.967 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Asta ce mai e?
http://images2.shareimage.org/images/uee7d...ne7n8ktnv9u.jpg Este o minune a tehnicii franceze , o contragreutate pusa probabil sa nu vibreze tabla. This post has been edited by mariusd4: 27 May 2011, 08:42 |
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
2007/2010/2014/2012/2019
- B 112 ... "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
nokia_6260 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 251 Joined: 8 April 11 ![]() |
![]() ![]() Si nu ma refer strict la piesa respectiva. This post has been edited by nokia_6260: 27 May 2011, 09:32 |
--------------------
Renault
Captur
1,2 Tce 2017
- HSK-IP-XXX
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
@EndlessOne bineinteles ca exista si la fel de bineinteles este ca nu ti-o vor da niciodata, ceea ce mi se pare doar normal.
This post has been edited by R19/16v: 30 May 2011, 06:34 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
snake_adi |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 134 Joined: 27 September 10 From: Pitesti ![]() |
[quote=EndlessOne,16 May 2011, 20:21]
Pari cam nemultumit de Fluence! Cand ai luat-o n-ai analizat? cand o cumperi nu sti foarte multe pentru ca nu ai timp sa o studiezi. multi dintre cei de pe forum si au luat masina acum ceva vreme (unii au ajuns deja la revizii), iar atunci nu erau discutate anumite probleme. cei care isi vor cumpara masini acum, mai au unde sa se inspire. Cand am luat-o eu, pe net erau doar posturi de lauda. 30 May 2011, 06:51: [quote=EndlessOne,27 May 2011, 07:49] LE: Intreba cineva ce-i cu butonul de sub bord http://images2.shareimage.org/images/f9yoq...f50brakvavn.jpg 1. pozitie faruri, iluminat lumini bord, activare/dezactivare "controlul tractiunii" si acustic senzori parcare 2. eram curios daca faceai o poza cu usa inchisa This post has been edited by snake_adi: 30 May 2011, 06:51 |
--------------------
>
Focus2008/Fluence 1.6 16v 110cp -
2010
- AG 001
|
|
EndlessOne |
![]()
|
QUOTE(R19/16v @ 30 May 2011, 06:34) @EndlessOne bineinteles ca exista si la fel de bineinteles este ca nu ti-o vor da niciodata, ceea ce mi se pare doar normal. De ce ti se pare normal sa nu pui cartea in format E pe net , pe situl de prezentare, sau sa n-o trimiti solicitantului? Sunt inregistrat, astept masina, so what is the problem? Mie mi-au spus ca n-o au , nu ca nu mi-o vor da. Stupizenie Renault, sau chiar n-o au, ca le e greu s-o transpuna in format E. Oricum ar fi sunt de kko, in primul caz ca denota o securitate inutila, in al doilea arata ce bine stau la capitolul " in pas cu timpul". Oricum e prima data cand aud asa ceva... ![]() QUOTE(snake_adi @ 30 May 2011, 06:36) Nu-i poza facuta din masina mea. |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
"Stupizenia" e a ta, nu a lor.
Din ce motiv ti-ar da ei tie documentatie interna? Ia uimeste-ma, ce producator iti da manual tehnic al masinii daca-l ceri? Ti se da manual de utilizare, ala este singurul care ar trebui sa te intereseze pe tine. Pentru reparatii exista serviceuri. This post has been edited by R19/16v: 1 Jun 2011, 10:29 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
DFA |
![]()
|
EndlessOne, în cazul în care "carte tehnică" înseamnă manualul de utilizare pe care să-l răsfoiești până îți vine mașina, să te familiarizezi cu ea, el este disponibil online, pe site-ul de ghiduri electronice al lui Renault.
Pentru Fluence manualul nu e disponibil în engleză. L-am atașat și acestui post, în cazul în care nu-l poți descărca. Attached File(s) ![]() |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
EndlessOne |
![]()
|
QUOTE(R19/16v @ 1 Jun 2011, 10:28) "Stupizenia" e a ta, nu a lor. Din ce motiv ti-ar da ei tie documentatie interna? Ia uimeste-ma, ce producator iti da manual tehnic al masinii daca-l ceri? Ti se da manual de utilizare, ala este singurul care ar trebui sa te intereseze pe tine. Pentru reparatii exista serviceuri. E clar ca s-a facut o confuzie datorata mie; am zis carte tehnica in loc de manual de utilizare. Mea Culpa. Cartea tehnica e clar ca-i in format E, mai ales ca dupa ea se lucreraza in uzina. Oricum tu esti fan reno si cand te duci la wc , ca altfel nu vad vehementa, te TREC LA "PRIETENI" , dar pana atunci ti-am cerut ceva pe mail. Poti sa ma rezolvi, sau ti-am deranjat castelul de nisip Renault? QUOTE(DFA @ 1 Jun 2011, 10:43) EndlessOne, în cazul în care "carte tehnică" înseamnă manualul de utilizare pe care să-l răsfoiești până îți vine mașina, să te familiarizezi cu ea, el este disponibil online, pe site-ul de ghiduri electronice al lui Renault. L-am atașat și acestui post, în cazul în care nu-l poți descărca. Multumesc si respect, le meriti din plin! This post has been edited by EndlessOne: 1 Jun 2011, 13:38 |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Trece-ma ![]() |
--------------------
DS
5H
|
EndlessOne |
![]()
|
Nu-s cu scandalul sunt cu dejamagirea, ca pun pariu ca nici manualul nu-l au. Sa nu mai vorbim de Ro sau EN!!!
Scapari mai sunt, e-n comportamentul uman; si comparandu-te cu mine, chiar te crezi perfect? Din nou, ti-am trimis un pm sa-mi stergi oarece, care-i raspunsul? E a treia oara cand te intreb si suntem off, al draqu de off. |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
R19/16v |
![]()
|
Nu am gasit niciun motiv suficient de bun pentru a-ti sterge postul, dar l-am facut invizibil, il vezi doar tu.
|
--------------------
DS
5H
|
EndlessOne |
![]()
|
Rautate mica , multumesc pentru ca l-ai facut invizibil, dar nu inteleg rostul, poate-mi spui pe pm, daca nu te obosesti prea tare.
LE: Chiar acum am sunat din nou la Vocea lui reno si mi-au repetat ca nu exista in format electronic niciun fel de carte, cartulie, s.a.m.d., fie ea si tehnica sau de colorat I-am explicat ca prin bunavointa unul baiat extraordinar de pe un forum am in fata un manual de utilizare. Dupa cateva balbe a venit raspunsul ca ei nu poseda niciun fel de carte electronica despre niciun fel de model Renault. Sâc! ![]() R19, la alte firme te asigur ca exista manualul de utilizare in format PDF, ba chiar si-n RO chiar la ei pe site si cu mici eforturi gasesti si carti tehnice si de revizii cu update la zi. This post has been edited by EndlessOne: 2 Jun 2011, 16:38 |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
EndlessOne |
![]()
|
Stie cineva cat trebuiesafie presiunea in roti, fata-spate si dimensiunea dintre prezoane?
Merg jante de Megane3 ? |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
remarc |
![]()
|
Urban: 2.2-fata, 2 -spate
Autostrada: 2.4-fata, 2.2-spate 5x114.3 - merg de Megane 3 generatie 2010, cred |
--------------------
Renault
Fluence
|
|
EndlessOne |
![]()
|
Multumesc!
![]() |
--------------------
Renault
Fluence
2011
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th April 2025 - 02:36 |