Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

62 Pages « < 56 57 58 59 60 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Renault Fluence, Noul model sedan

cuki46
post 3 Sep 2013, 08:46
Post #1711

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(99AIM @ 3 Sep 2013, 07:23)
Cuki daca ai sti ce frumos se misca cobaiul 1.6 dci.....cum draq l-au pus pe clasa A si B  iar in pliantele Renault  e garantat 250k de km iar tu batman,batman...
*

Eu te cred ca se misca foarte bine, 110% este mai bun ca si un 1,5dci...dar se fabrica de exact 2 ani...iar sincer chestia cu 250k, in timpul asta nu cred ca au fost multi care sa puna atatia km pe o masina...
Peste 4 ani urmatoarea masina ce mi-o voi achizitiona, daca va fi Renault va fi probabil cu acest motor.
Cat despre fiabilitate...pe net gasesti deja destule probleme semnalate...adevarul este la mijloc...nici 2,0 tdi la grupul VW nu a fost perfect...cam toate motoarele sufera de niste boli ale copilariei.

This post has been edited by cuki46: 3 Sep 2013, 08:48

--------------------
2017 MB C220 / 2012 Fluence 2012
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
99AIM
post 3 Sep 2013, 12:12
Post #1712

Membru autentic

Mie imi spune inginerul de la Serus ca pana in 2000 km se va regenera filtrul de particule si sa merg afara....am 4000 km si nu s-a regenerat inca pt ca merg mai turat si cu motorina buna pe cursa lunga unde motorul sta constant la temperatura optima.

--------------------
Clio III ph 1 Renault Fluence ph 2 1.6 dci - CT 99 xxx
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
spy_oh_joy1389
post 4 Sep 2013, 07:59
Post #1713

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
Milosi
post 15 Sep 2013, 05:47
Post #1714

Membru incepator

De 2 saptamani avem si noi in familie un Fluence phase 2, 1.5 dCI EDC Dynamique.

Frumoasa masina, desi am cateva probleme cu design-ul general :
- jentile sunt tipul care se vor murdari des
- crom in jurul proiectoarelor de ceata ... la ce se gandeau oamenii astia ?
- instalarea stalpilor de la usile fata e facuta proasta, la un unghi si a ramas o mica distanta intre cheder-ul de cauciuc care se extinde pana la geam si acest stalp; se vede atat la usa din stanga cat si din dreapta fata

In rest nu prea sunt probleme, dar nici nu prea a fost condusa.
Am luat nota de problema cu inundarea masinii prin aeroterma, va trebui sa nu fie parcata mult timp sub copaci cand ploua torential.

--------------------
Renault Fluence Dynamique 1.5 dCI 110 EDC 2013
+
99AIM
post 15 Sep 2013, 19:27
Post #1715

Membru autentic

QUOTE(Milosi @ 15 Sep 2013, 05:47)
De 2 saptamani avem si noi in familie un Fluence phase 2, 1.5 dCI EDC Dynamique.

- jentile sunt tipul care se vor murdari des-cine zice asta?mama omida cumva?
- crom in jurul proiectoarelor de ceata ... la ce se gandeau oamenii astia ?-mie unul imi place
- instalarea stalpilor de la usile fata e facuta proasta, la un unghi si a ramas o mica distanta intre cheder-ul de cauciuc care se extinde pana la geam si acest stalp; se vede atat la usa din stanga cat si din dreapta fata-asta se rezolva in 10 min cu un cuter si pauza

Am luat nota de problema cu inundarea masinii prin aeroterma, va trebui sa nu fie parcata mult timp sub copaci cand ploua torential.-eu as zice sa nu stea deloc parcata
*

--------------------
Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
+
cuki46
post 16 Sep 2013, 08:19
Post #1716

Membru autentic

QUOTE(Milosi @ 15 Sep 2013, 05:47)
Am luat nota de problema cu inundarea masinii prin aeroterma, va trebui sa nu fie parcata mult timp sub copaci cand ploua torential.
*

Felicitari pentru achizitie...sa ai parte numai de lucruri bune.

Cat despre inundatu acela...trebuie curatate orificiile acelea mai tot timpul sa se scurga apa, dar si asa la mine am gasit niste picuri pe pres (is de cauciuc) care proveneau din dusele care baga aer la picioare.

Revizia o fac in 1-2 saptamani si voi reclma problema aceasta...sper sa se gasesca o solutie cat mai repede si sa ma trezesc cu scrisoare in posta sa ma prezint la service pentru remedierea unui defect de fabricatie....

P.S. si ca sa ne delectam un pic

http://www.bild.de/regional/frankfurt/prot...05832.bild.html

This post has been edited by cuki46: 16 Sep 2013, 10:04

--------------------
+
Milosi
post 16 Sep 2013, 10:46
Post #1717

Membru incepator

QUOTE(99AIM @ 15 Sep 2013, 19:27)

- jentile sunt tipul care se vor murdari des-cine zice asta?mama omida cumva?
- crom in jurul proiectoarelor de ceata ... la ce se gandeau oamenii astia ?-mie unul imi place
- instalarea stalpilor de la usile fata e facuta proasta, la un unghi si a ramas o mica distanta intre cheder-ul de cauciuc care se extinde pana la geam si acest stalp; se vede atat la usa din stanga cat si din dreapta fata-asta se rezolva in 10 min cu un cuter si pauza

Am luat nota de problema cu inundarea masinii prin aeroterma, va trebui sa nu fie parcata mult timp sub copaci cand ploua torential.-eu as zice sa nu stea deloc parcata

Eu nu inteleg ceva.
Tu nu ai vazut masina asta, nu ai vazut jentile [sunt de mai multe tipuri pe acest model], dar eu sunt mama omida.
Adica, pe ceva nevazut de tine, unde eu clar am vazut ... eu sunt mama omida pentru ca am o parere [informata] ?

Vizavi de crom, nu imi place cel din zona proiectoarelor, prea exagerat, prea mult 'bling'.
Da si foarte prost per total cu culoarea masinii si scaunele.

In privinta comentariului cu cutter-ul ... nu stiu ce sa zic.
Poate tu folosesti un cutter pe masina noua, in garantie, eu nu.
Daca acest defect va cauza inconveniente, se va rezolva in garantie cumva, daca nu va cauza inconveniente, atunci e si mai bine.

In rest sefu, o sa fac precum doriti cu masina propretate personala ... o voi tine in continua miscare cu un grup de oameni din familie, ture de 8 ore, fara pauze de sarbatori !

<span class='edit'>16 Sep 2013, 10:52:</span>
QUOTE(cuki46 @ 16 Sep 2013, 08:19)
Felicitari pentru achizitie...sa ai parte numai de lucruri bune.

Cat despre inundatu acela...trebuie curatate orificiile acelea mai tot timpul sa se scurga apa, dar si asa la mine am gasit niste picuri pe pres (is de cauciuc) care proveneau din dusele care baga aer la picioare.

Revizia o fac in 1-2 saptamani si voi reclma problema aceasta...sper sa se gasesca o solutie cat mai repede si sa ma trezesc cu scrisoare in posta sa ma prezint la service pentru remedierea unui defect de fabricatie....

O sa vad cum se face asta, pe moment masina este in garaj si se amenajeaza in curand unul pt ea.
Ciudat este ca noi mai avem un Megane II in familie [si problema se pare ca e mostenita de la el], iar probleme de astea nu am avut desi a stat in intemperii.

This post has been edited by Milosi: 16 Sep 2013, 11:27

--------------------
+
vasile82
post 16 Sep 2013, 14:53
Post #1718

Membru autentic

From: Ploiesti, Bucuresti

Asta cu murdaritul jantelor si infundatul scurgerilor se rezolva prin spalare la spalatorie. Dar asa e la noi - umblam cu masinile jegoase, asteptam sa ni le spele ploaia, si ne miram de una si alta.

Petru chedere exista garantie.

In rest sa o stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ea

--------------------
Ex Logan, Renault Fluence 1.6
+
SorinCT
post 16 Sep 2013, 15:17
Post #1719

Honor et Patria

From: Constanta

Nu cred ca e vorba de nespalatul masinilor ci de sistemul cel putin "interesant" al scurgerilor pe Megane/Clio/Fluence. In timp se aduna mizerie in scurgeri, in special in zona coturilor. Nici capacelul ala din capat nu ajuta prea tare. Eu am rezolvat pe Megane si Clio problema asta prin eliminarea capacelelor si prin instalarea unei plase cu ochiuri mai mici sub grilajul de plastic din fabrica.
Daca vreti sa mergeti un pas mai departe, nu mai parcati sub copaci. O tineti in soare sau in garaj smile.gif

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
99AIM
post 16 Sep 2013, 16:03
Post #1720

Membru autentic

Tov. Milosi referitor la jante afla ca pe Fluence Dynamique phase 2 s-a montat un singur tip de jante de aliajpe 16,care il am si eu pe Privilege iar referitor la scurgeri se da cu parerea la greu ca doar e sport national....mah tu stii barem care sunt alea?vezi ca sub capota pe la colturi sunt 2 gauri mari de tot care duc apa de pe grila stergatoare sub aripi iar daca tu zici ca si alea se infunda...eu sunt papa,Sorine de ce vb fara sa stii ce?nu e acelasi sistem de la M 2,da un search si te convingi sau vino intr.o seara pe la mine la garaj sa vezi live.

This post has been edited by 99AIM: 16 Sep 2013, 16:05

--------------------
+
SorinCT
post 16 Sep 2013, 16:06
Post #1721

Honor et Patria

Am modificat schimbarea frantujii? S-au prins ca se cam parleau motorasele de la stergatoare. Ce au facut, au scos clapetii aia sau nu mai e cotit deloc tubul? La a mea n-am apucat sa verific si sunt interesat de ce schimbari au mai aparut. Mai bine sa previn o problema....

--------------------
Renault Megane Sport Tourer 2012 Privilege 1.5 dCI - CT-XX-LEA
Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007
EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005
+
ali3n_cop
post 16 Sep 2013, 20:27
Post #1722

🎲🎲

From: 🏡

@99AIM, dupa ce o sa te trezesti cu apa in masina, o sa-ti schimbi parerea despre gaurile alea asa de mari. Nu e neaparat nevoie sa o parchezi sub copac pentru a se infunda scurgerile. Tot praful iti intra acolo cand ploua si se va forma namol. Am deja doua drumuri pe la service pentru ca am facut inot sportiv prin masina din cauza acelor scurgeri si masina mea sta mai mult sub cerul liber sau in garaj.
Sistemul de scurgere a fost proiectat execrabil si pe parcurs vei descoperi destule hibe la acest model. Iti pot insira o lista destul de mare la ce sa te astepti pe viitor de la masinuta ta..dar te las sa te mai bucuri de ea pentru ca o ai de putin timp.

@SorinCT, eu nu am vazut nici o modificare la modelul nou in ceea ce priveste partea cu scurgerile de sub grila. Cat despre diferenta fata de primul model, este aceeasi Marie cu un retus la fatada si mici schimbari la ceasurile din bord si consola centrala.

This post has been edited by ali3n_cop: 16 Sep 2013, 20:32

--------------------
Mercedes Sprinter "Sārak Edition" 1998
The truth is out there
+
99AIM
post 16 Sep 2013, 20:45
Post #1723

Membru autentic

Hai ca maine pun eu o poza cu scurgerile si se lamureste lumea,dar asa cum zicea cineva mai sus mai tb trecut si pe la spalatorie din cand in cand ca spalatul masinii nu se rezolva pe garantie.
Apropo mie la M 2.2 si nici la Clio 3 nu mi s-au infundat acele scurgeri-a avut o tentativa la Clio pe dreapta,de ce oare?pt. ca nu am lasat sa se acumuleze frunze si noroi,la Fluence numai exista acele tuburi de cauciuc ci sunt direct niste gauri babane,veti vedea in poza maine la mine,daca la Fluence nonfacelift este altfel nu ma pronunt,marius propune tu un sistem de scurgere sau cum crezi tu ca ar fi ideal pt. tine,poti compara cu ce masina vrei.

This post has been edited by 99AIM: 16 Sep 2013, 20:58

--------------------
+
ali3n_cop
post 16 Sep 2013, 22:52
Post #1724

🎲🎲

Ca sa faci poze, tre sa dai grila jos. Asteptam pozele.

--------------------
The truth is out there
+
cuki46
post 17 Sep 2013, 11:57
Post #1725

Membru autentic

Mah nush cu inundatu asta...este defect de fabricatie si trebuie remediat. Daca este mai ieftin pentru producator sa schimbe alte chestii afectate de astea decat sa cheme toate masinile in service pentru o solutie alternativa...este problema lor.

Eu personal nu pot sa fiu obligat sa imi tin masina in garaj sau sa curat de frunze si praf tot felu de orificii...iar in cartea masini nu este trecut asa ceva...sau cel putin nu am vazut sa fie trecut asa ceva.

--------------------
+
ali3n_cop
post 17 Sep 2013, 17:46
Post #1726

🎲🎲

Eu am fost taxat in garantie pe chestia asta. In primul rand nu scrie nicaieri in carticelele alea pe care le-am primit cand am achizitionat-o si in al doilea rand, nu mi se pare normal sa descompun eu masina prin parcare si sa ma apuc sa curat pe acolo din cauza ca ei nu au fost in stare sa construiasca o "masina". Oricum, am zis ca nu mai scriu pe aria Fluence pentru ca am cel putin 20 de bile negre pentru acest model si nu vreau sa influentez negativ si alte persoane interesate de acest model.

--------------------
The truth is out there
+
cuki46
post 18 Sep 2013, 09:03
Post #1727

Membru autentic

QUOTE(ali3n_cop @ 17 Sep 2013, 17:46)
Eu am fost taxat in garantie pe chestia asta. In primul rand nu scrie nicaieri in carticelele alea pe care le-am primit cand am achizitionat-o si in al doilea rand, nu mi se pare normal sa descompun eu masina prin parcare si sa ma apuc sa curat pe acolo din cauza ca ei nu au fost in stare sa construiasca o "masina". Oricum, am zis ca nu mai scriu pe aria Fluence pentru ca am cel putin 20 de bile negre pentru acest model si nu vreau sa influentez negativ si alte persoane interesate de acest model.
*

Fix acuma imi sta masina la reprezentanta renault din cluj pentru revizia de 1 an si bineinteles le-am spus ca imi intra apa in masina. In prima faza au parut surprinsi dar dupa ce le-am arat pe unde intra apa etc. si-au dat seama ca poate is informat de problema. M-au luat cu unde tin masina parcata, daca sta sub copaci, frunze...am spus ca da, asa mi-i locu de parcare si is foarte fericit ca vara masina imi sta sub umbra...dar nu am avut niciodata cu nicio masina asemenea probleme. De taxat sper sa nu ma taxeze pentru asa ceva, dar revin cu mai multe informatii dupa ce ma suna ca ii gata masina.
Pana acuma costul mi-au spus ca este 820lei

Am revenit de la revizie...a fost mai scump decat am scris mai sus pentru ca am ales sa imi schimbe acuma filtrul de motorina si nu la 30,000km cat zice cartea.
Operatiunea de curatare s-a facut gratis...mi-au zis ca au gasit foarte multa mizerie pe canalele alea. I-am asigurat ca voi fi mai atent in perioada urmatoare, dar la revizia de 2 ani voi dori sa repete operatiunea tot asa pe gratis pentru ca este un defect de fabricatie.
Am primit confirmare verbala ca de cate ori voi avea probleme cu apa in habitaclu sa vin la ei sa imi curete canalele acelea.

This post has been edited by cuki46: 18 Sep 2013, 15:27

--------------------
+
Milosi
post 21 Sep 2013, 18:03
Post #1728

Membru incepator

Jentile ma deranjeaza, pentru ca am avut acelasi tip de design mai 'complex' si pe un Colt, si stiu cata intretinere au nevoie; masina aceea ruland prin Bucuresti, era o perioada cand curatam jentile in fiecare week-end ca sa se murdareasca foarte repede dupa.
Deasemenea nu vad de ce, sa fiu deranjat de aceste jenti implica faptul ca sunt un jegos [cum cineva mai sus incearca sa sugereze] ...

Personal, imi place design-ul simplist al jentilor de Logan phase 1, optiunea Laureate.
Asta si cu cromul exagerat [care nu cred ca va rezista atat de bine in timp], imi da impresia ca au incercat prea mult.

Am atasat niste poze, ca sa puteti vedea problema cu incastrarea.
Nu am experienta sa-mi dau seama daca va fi o problema serioasa pe viitor sau nu, si nu prea am intalnit Fluence-uri cu asta.
Peste stalpul usii vine acea chestie din plastic neagra, are 2 sine care o tin prinsa.
Am impresia ca sina dinspre oglinda nu a fost prinsa bine, sau cea din spate a fost prinsa prea bine.

21 Sep 2013, 18:09:
Mda, Fluence asta are nevoie de ceva acoperire de intemperii.

Poate exagerez acum, dar ce se intampla daca vine un ger cumplit cand acele guri de scurgere sunt blocate ?

This post has been edited by Milosi: 21 Sep 2013, 18:09

Attached thumbnail(s)
2013_09_21_18.06.43.jpg ( Size: 433.2k ) Number of downloads: 583
2013_09_21_18.06.45.jpg ( Size: 469.41k ) Number of downloads: 641
2013_09_21_18.06.12.jpg ( Size: 473.42k ) Number of downloads: 645

--------------------
+
99AIM
post 21 Sep 2013, 18:25
Post #1729

Membru autentic

Daca te deranjeaza designul la jante iti fac un favor si-ti dau la schimb 4 jante Proteus recent vopsite impecabil,daca nu spuneam eu ca sunt vopsite nu-ti dadeai seama de bine ce sunt facute,eu le-am luat sa pun cauciucuri de iarna pe ele dar vreau sa te scap de stresul curatatului pt. ca Proteus sunt cu 5 spite mari late si se curata mai usor.

--------------------
+
mezym
post 15 Sep 2014, 18:07
Post #1730

Mandru proprietar de Fluence Privilege 1,6 16v 2010

56666 de km.

Cam naspa Fluence-ul. Stiu ca la un kilometraj chiar mai mic celor cu x95 le-au picat amortizoarele.
Si ale mele sunt "picate".

Testul m-a costat zero lei (deh, client de peste opt ani al service-ului).

Attached thumbnail(s)
20140915_164735.jpg ( Size: 3.12mb ) Number of downloads: 315

--------------------
Megane II Sedan Fluence 1.6 16v Expression 2006/ 1.6 16v Privilege 2010 - -
+
madhorsefuzzy
post 15 Sep 2014, 22:34
Post #1731

Membru

From: Bucuresti

radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif

Amortizoarele spate nu sunt picate. Sunt aproape picate. Mai au 2% pana la limita de 50%. Adica nu tin decat 60k. Fiabilitate nu gluma.

--------------------
Laguna Grandtour 2011 4Control 2.0dci 200cp+ / Honda Insight Hybrid 2010 stock
"Vei invata sa conduci cand vei sti sa te feresti de prosti, nu cand vei sti legea!"
+
mezym
post 16 Sep 2014, 07:55
Post #1732

40% e limita pe spate, 45% pe fata.

--------------------
+
tuneam
post 16 Sep 2014, 08:46
Post #1733

Membru autentic

From: Bucuresti

madhorsefuzzy, la valorile astea, amortizoarele te mai tin in parametrii inca cel putin 15000 km, daca mergi ok. Valorile obitnute de tine sunte normale. Cu niste amortizoare noi, obtineai sa zicem maxim 80% fata si 85% sapte eficienta.
La vW pasat b6 cum am eu, amortizoare tin in jur de 80000 km pana ajung la limita inferioara a eficientei, asta daca se merge "normal", ciflre care le-am obtinut si la Logan. Deci fiabiliatea e ok amortizoarelor tale e ok pentru Romania.

La o berlina cu tractiune fata, amortizoarele spate se strica mai greu decat cele de pe fata, asta in cazul in care nu mergi mereu cu masina plina de persoane sau cu porbagajul plin (> 100kg).

--------------------
Renault/Ford Clio IV 2014 - bucuresti
+
ali3n_cop
post 16 Sep 2014, 21:22
Post #1734

🎲🎲

Incep mandrii proprietari sa se planga... ce s-a ales de lumea asta rolleyes.gif ?

--------------------
The truth is out there
+
mezym
post 16 Sep 2014, 21:27
Post #1735

Amortizoarele vor duce cel putin 80.000 de km, la fel si placutele de frana. Cum naiba ai inteles ca ma plang?

--------------------
+
IDF
post 16 Sep 2014, 21:36
Post #1736

Membru autentic

From: Timisoara

Nu stiu ce sa zic cu placutele de frana. Chiar 80.000? Adica eu la vreo 35.000 le-am aruncat pentru ca erau ... praf. Sper sa ma tina discurile pana la 60.000.

--------------------
BMW 320 E92
ex: Renault Fluence 1.5 dci 110 Expression plus
+
mezym
post 16 Sep 2014, 22:40
Post #1737

Nu le am uzate nici 50% in 57.000 de km.

--------------------
+
cuki46
post 17 Sep 2014, 09:24
Post #1738

Membru autentic

@IDF...poate ai tu un lot mai slab de placutze si discuri (aparent si Clio 4 are un sistem de frantare unt pe margarina), sau stilul de condus influenteaza uzura franelor mai repede decat normal.

--------------------
+
mezym
post 17 Sep 2014, 12:18
Post #1739

Fluence are in aceasta perioada 4.000 de euro reducere.
Un Privilege 1.6 110 cai manual cu vopsea metalizata costa 13.500 euro.
Privilege 1.5dci manual si vopsea metalizata - 14.100 euro.
Cu toate dotarile (xenon, piele, frana de parcare automata, navigatie) cel pe benzina ar ajunge la aproximativ 15.300 euro, 15.800 fiind dci-ul.
Mai adaugam si programul Rabla si iese best-buy. Tinand cont de cat de bine arata, ce ofera si cat costa e oferta anului.

--------------------
+
75AIM
post 17 Sep 2014, 15:42
Post #1740

Membru autentic

1.6 dci cu oferta cat mai e acum?cred ca alea sunt preturi la destocare ca la comanda....

--------------------
Renault Fluence 2013 Privilege,Clio 3 2007 - ex 99AIM
+
62 Pages « < 56 57 58 59 60 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 27th April 2025 - 23:31
Dacia