Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Inlocuire difuzoare Laguna II, pareri pro si contra Pioneer TS-Q131C

audiofilu'
post 5 Oct 2009, 09:18
Post #31

Membru autentic

Group: Members

sper ca nu vrei sa pui difurile din titlu...pentru ele nu e nevoie de insonorizare/rigidizare pentru ca sint cam cu 10% mai bune decit cele originale.
daca pui difuri amplificate,cu filtre dedicate si alt HU este altceva.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
suzu
post 5 Oct 2009, 09:23
Post #32

Membru autentic

From: Bucuresti

nu le pun pe alea, vreau sa pun niste JBL-uri normale, fara filtre, doar sistem simplu dif + tweeter; nu vor fi amplificate, poate pe viitor o sa schimb player-ul.

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...steme/GT5-500c/

--------------------
Renault Megane II 2004
Megane II Coupe 1.6 16v
+
audiofilu'
post 5 Oct 2009, 09:54
Post #33

Membru autentic

nu vei imbunatati cu absolut nimic sunetul si asta ti-o pot confirma foarte multi (de pe forumuri de specialitate).
si eu am fost in situatia ta si pina la urma ajunsesem la sume care nu se justificau.
iti trimit pe privat ceva care o sa-ti placa,asa ceva iti trebuie.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
suzu
post 5 Oct 2009, 12:54
Post #34

Membru autentic

eu totusi cred ca nu pot sa compari difurile originale care vin pe masina cu astea JBL, se poate vedea si diferenta fata de alte difuzoare in pozele de la R-Nos; am ascultat la un prieten care si-a pus DLS classic K5 si era totusi altceva, nu am ramas uimit insa se auzea mult mai bine decat la mine; playerul era original.

This post has been edited by suzu: 5 Oct 2009, 12:55

--------------------
Renault Megane II 2004
Megane II Coupe 1.6 16v
+
Fratzica
post 5 Oct 2009, 13:02
Post #35

Zen

Group: Moderatori

nu-ti lua jbl. Toata linia lor audio in afara de woofere e praf. Nu mai sunt ce erau odata. Daca ai bani ia un set de Helix Esprit pe 13. Sunt impinse bine de HU original.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
audiofilu'
post 5 Oct 2009, 13:28
Post #36

Membru autentic

In fond tu esti cel care decide,nu?Difurile de pe masina sint facute sa se "excite" la un curent slab,puterea maxima fiind estimata la cca 18-20wRMS.Daca difurile sint neamplificate nu se va auzi mult in bine iar difurile care necesita amplificare au nevoie si de filtre (sistem pe componente) si de sursa buna.
Incearca sa intri pe forumuri unde e strict informatie audio si o sa vezi ce se discuta...
Daca esti dispus pot sa-ti dau 1-2 linkuri...era cineva care pina in 200 lei facea o incinta custom din fibra care se muleaza pe laturile portbagajului (in zona evazata).
Daca vrei sunet de calitate NU pune tub de bass.Mai ales JBL.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
myky
post 5 Oct 2009, 20:00
Post #37

Membru autentic

From: Arad

audiofilu'
Vezi ca ma intereseaza si pe mine acele 1-2 linkuri.

Mersi.

--------------------
Renault laguna II expression 2003 1.9 dci 107CP
+
matrix67b
post 6 Oct 2009, 08:30
Post #38

Membru autentic

From: Targu-Jiu

QUOTE(audiofilu' @ 5 Oct 2009, 14:28)
In fond tu esti cel care decide,nu?Difurile de pe masina sint facute sa se "excite" la un curent slab,puterea maxima fiind estimata la cca 18-20wRMS.Daca difurile sint neamplificate nu se va auzi mult in bine iar difurile care necesita amplificare au nevoie si de filtre (sistem pe componente) si de sursa buna.
Incearca sa intri pe forumuri unde e strict informatie audio si o sa vezi ce se discuta...
Daca esti dispus pot sa-ti dau 1-2 linkuri...era cineva care pina in 200 lei facea o incinta custom din fibra care se muleaza pe laturile portbagajului (in zona evazata).
Daca vrei sunet de calitate NU pune tub de bass.Mai ales JBL.
*

Cand spui ca se excita la un un curent slab probabil vrei sa spui ca au un SPL mai mare. Vad ca tot o dai cu ''difuri amplificate''; ce sunt alea ? Crezi ca la un subwofer conteaza asa mult forma de vreme ce nu recomanzi pe cea cilindrica atat timp cat respecti volumul cutiei si acordajul?
Eu nu prea inteleg ce doriti de la schimbarile astea , basi mai profunzi , sa urle mai tare sau ce? In domeniul audio interpretarile pot fi foarte diferite.

--------------------
Renault Laguna 2 / Privilege 2003 1,9dci /120cp
+
audiofilu'
post 6 Oct 2009, 11:47
Post #39

Membru autentic

Difuzoarele care se amplifica scot un sunet mai clar si mai puternic decit cele stock care au doar 15-20wRMS in cel mai fericit caz (raportat ca Cabasse 4x40w sa zicem).
E informatie pe net o groaza si nu vreau sa pun vreun link sa iau warn in mod gratuit.
Ideea e ca un sistem bun nu se face cu 2 lei...S-au mentionat citeva marci audio pe la inceputul topicului,un sistem pe componente este mai bun.
Tubul de bass o fi bun dar depinde ce asculti,eu prefer un bas discret dar totusi prezent,ca o completare a sunetului in zona frecventelor joase unde difurile masinii nu viseaza sa ajunga.
Daca ar fi dupa mine as pune ceva de genul GZTB25ACT si inca 2 difuri amplificate pe fata+insonorizare portiere fata si ar fi suficient,pastrind si HU original si comenzile de pe volan.
NU fac reclama,nu am nici o legatura cu domeniul audio,pur si simplu in urma numeroaselor discutii pe multe forumuri de specialitate asta mi s-a recomandat si nu de fistecine.

This post has been edited by audiofilu': 6 Oct 2009, 11:48

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
suzu
post 6 Oct 2009, 17:26
Post #40

Membru autentic

nu vreau tun de bas, vreau doar sa isonorizez cat de cat fetele de usi care vibreaza si la volum mic (partea dinspre interior) si sa pun niste difuzoare mai capabile decat cele originale care dupa parerea mea, sunt cam slab calitative...nu zic ca nu se aud...da arata de zici ca-s din anii 50 biggrin.gif numai cand vad cartonu ala imi vine rau; cum trec de 20 la volum, baraie ca dreaq; nu vreau sa dau cine stie ce bani, 200-250 ron/set, sistem, dif + tweeter (fara filtre ca nu le amplific):

JBL GT5-500c
Mac Audio ProFlat 2.13
DLS Classic K5

la fel originale am avut si pe megane unde le-am inlocuit cu unele Hifonics si la cateva luni...cu unele Alpine; nu pot sa zic ca am fost super impresionat, da se auzea totusi mai frumos fata de cele din fabrica, mergea volumul pana pe la 25 si de abia atunci incepea sa distorsioneze.

This post has been edited by suzu: 6 Oct 2009, 17:28

--------------------
Renault Megane II 2004
Megane II Coupe 1.6 16v
+
matrix67b
post 6 Oct 2009, 18:16
Post #41

Membru autentic

Eu nu as clasifica difuzoarele in doua categorii :stock si cele care se ,,amplifica''. Termenul de ''difuzor amplificat'' este mai degraba un argou folosit pe diferite forumuri dar nu-mi place mie expresia asta... Am priceput ca de fapt este vorba de incinte active adica difuzoare atacate de amplificator suplimentar. Repet, un difuzor de 13cm niciodata nu va face treaba unui subwofer. GZTB25ACT pare fain la prima vedere si nu mi se pare deloc scump daca te gandesti ca numai diful separat costa cca230 lei. Asta ar face foarte bine treaba la redarea frecventelor sub 300Hz , cele superioare urmand a fi redate de instalatia originala a masinii. Pentru redarea frecventelor de peste 300Hz nu este necesara o putere asa mare de fapt puterea necesara scade pe masura ce creste frecventa. Ca sa dau un exemplu: la o incinta pe doua cai care are diful de joase cu Pn=300WRMS si frecventa de taiere pe la 5KHz, este arhisuficient un dif de inalte cu putera de 30W!!
Eu nu zic ca nu exista variante mai bune la difuzoarele originale dar costa si in mod sigur nu se va justifica.

--------------------
+
audiofilu'
post 6 Oct 2009, 18:24
Post #42

Membru autentic

Daca nu se schimba si HU,distorsiunile vor fi amplificate de o eventuala statie.
Eu nu as pune doar alte difuzoare pentru ca am vazut ce pot face cele din titlul topicului,le-am dat cit de repede am putut pentru a nu scadea pretul si asa destul de piperat.Intram in alta discutie si eu ma opresc aici,concluzia mea fiind NU pentru aceste difuzoare.
Ia acel GZTB25ACT si vei putea amplifica inca o pereche de difuri de 13cm cu adincime mica (sint si cu magnet mare) tot GZ si este suficient.Eu asta as face pentru mine.
Am confirmarea de la importatorul unic al GZ ( care nu e nici pe departe un novice in domeniul audio) ca nu e o alegere proasta.

This post has been edited by audiofilu': 6 Oct 2009, 18:40

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
matrix67b
post 6 Oct 2009, 19:26
Post #43

Membru autentic

Importatorul GZ este oltean de-al meu din Turnu -Severin. Il cunosc personal si chiar am fost la el in atelier.

--------------------
+
barbu_marius12
post 6 Oct 2009, 20:17
Post #44

Membru incepator

Salut baieti.Vreau sa spun ca daca zice cineva ca boxele originale se aud mai bine decat un alpine sau orice altceva de firma nu stie ce vb.Eu am o laguna 2 si am toata linia alpine:boxe fata ,spate 50 w rms,cd player alpine la care merg puse comenzile la volan,statie alpine,sub alpine,si e diferenta enorma,de la cer la pamant.

--------------------
renault laguna 2 renault laguna 2 - ag-06-rdd 2002 Autentiq
+
audiofilu'
post 6 Oct 2009, 20:37
Post #45

Membru autentic

Pai cine zice altfel?
Eu spun ca daca se pastreaza HU original nu faci nimic schimbind doar difurile...ia vezi,asa am spus (si nu numai eu).
Alpine e foarte bun la HU.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
pelisor2000
post 7 Oct 2009, 00:05
Post #46

Membru incepator

boxe originale+++
bassul face mult..in cd payer am bassul la -3.
daca dau mai tare se cam pierd boxele din usi si zgirie la urechi

Attached thumbnail(s)
04062009044.jpg ( Size: 29.51k ) Number of downloads: 1382
13092009087.jpg ( Size: 35.25k ) Number of downloads: 1497
13092009089.jpg ( Size: 36.08k ) Number of downloads: 1498
laguna_adaptor.jpg ( Size: 22.18k ) Number of downloads: 1441

--------------------
renault laguna estate 2003
laguna estate1.9dci 2003
+
suzu
post 7 Oct 2009, 15:44
Post #47

Membru autentic

cabase tronic are un amplificator din fabrica undeva sub/in torpedo? daca din fabrica am pe masina sistem dif + tweeter, mai are rost sa montez, in caz ca inlocuiesc difuzoarele, si filtrele care sunt in pachet? sau are deja playerul filtru care separa medii/joase de inalte?

This post has been edited by suzu: 7 Oct 2009, 15:52

--------------------
Renault Megane II 2004
Megane II Coupe 1.6 16v
+
audiofilu'
post 7 Oct 2009, 16:01
Post #48

Membru autentic

Da,acolo este (cel putin la mine-Cabasse 4x40w si magazie 6CD) localizat atit modulul de amplificare cit si modulul radio (asa am inteles de la service) iar in consola centrala doar magazia...
Difurile nu au filtru dar tweeterele au asa ca nu stiu cit de oportuna e schimbarea unor componente...eu intii as stabili ce anume vreau sa obtin si apoi as face si nu mai repet ce as pune eu pe masina ca am spus-o.Simplu si eficient,usor de montat,interventie minima in sistem,relocare facila pe alta masina,estetic,bass,firma buna,etc.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
suzu
post 7 Oct 2009, 16:33
Post #49

Membru autentic

la mine cand deschid capacul la torpedo de abia am jumate loc in dreapta si putin in fata, jumatatea din stanga e acoperit cu plush dala, nu se poate vedea prin torpedo..poate pe sub, pe la picioare.

ce vreau sa obtin? un sunet mai frumos, mai clar, un bass mai calumea...cum e din fabrica pe ford, passat, audi...nu e woofer, nimic, doar alte difuzoare am vazut, playerul cam aceeasi putere.

de montat o sa montez linie MB Quart, pe fatza si spate, sau pe spate doar coaxiale, tot MB Quart:

http://www.be-loud.ro/produse/Difuzoare_au...Formula_FSA213/

problema e ca nu stiu daca deja are playerul meu (cabase tronic) filtre la iesire pt sistemele de difuzoare de fabrica...ca astea de la MB Quart au si ele filtre separate (cutia dreptunghilara din poza de langa difuzoare)...si nu stiu ce sa fac, daca se le mai montez si p-astea sau direct decat sa inlocuiesc difuzoare si tweeterele....mi-e frica sa nu se bata cap in cap eventualele filtre de la player (daca are) cu cele care vin separat la MB Quart.

dupa asta, o sa ma apuc sa isonorizez usile.

This post has been edited by suzu: 7 Oct 2009, 16:34

--------------------
Renault Megane II 2004
Megane II Coupe 1.6 16v
+
Fratzica
post 7 Oct 2009, 16:36
Post #50

Zen

tragi fire separat de cele ale masinii si pui filtrele difuzoarelor in portiera. MB Quart in seria de jos nu sunt cine stie ce.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
audiofilu'
post 7 Oct 2009, 18:24
Post #51

Membru autentic

Nu recomand iar daca pui doar difuri fara sa schimbi si HU e treaba ta,tu platesti.
Alte marci poate au alte puteri la amplificatoare si difuri mai mari decit cele de 13 sau in orice caz au sisteme pe componente.
De ce nu intri pe sectiunea ICE sa dezbati acolo problema?Sigur vei primi raspunsuri mai pertinente...

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
suzu
post 8 Oct 2009, 17:56
Post #52

Membru autentic

pana la urma nu am mai cumparat nimic si am ramas la difuzoarele care le-am pastrat cand am vandut meganul, sistem Hifonics Zeus ZXi 5.2C pe fata si coaxialele Zeus ZXi 52CX pe spate; problema e ca m-am apucat sa le montez insa cand am demontat difuzorul original fatza de pe laguna, am gasit doua fire, unu maro si unu portocaliu; intrebarea mea: care-i plusul si care-i minusul? sau nu conteza cand le legi? la tweeter la fel, unu galben si unu alta culoare... pe spate insa, la difuzor sunt legate 4 fire, cate doua fire, portocaliu + maro, per papuc, adica un portocaliu si maro la un papuc si alt portocaliu + maro pe celalalt papuc; ce ziceti, belea a? am si un voltmetru...da ajuta la ceva?

Image1500.jpg ( Size: 151.12k ) Number of downloads: 1302

pe mufele originale nu scrie nimic de + sau - doar A2 si A1 (A1 langa clipsul de la mufa); pe fata, un maro si un portocaliu, pe spate insa, am cate un protocaliu si un maro/per papuc

This post has been edited by suzu: 8 Oct 2009, 19:08

--------------------
Renault Megane II 2004
Megane II Coupe 1.6 16v
+
matrix67b
post 9 Oct 2009, 04:17
Post #53

Membru autentic

Difuzoarele lucreaza in curent alternativ asa ca n-are importanta polaritatea. Insa foarte important este sa legi la fel stanga -dreapta altfel membranele vor lucra in contratimp si vei avea o atenuare in special la nivelul frecventelor joase. Altceva nu se intampla. Pe spate, cele doua fire in plus, merg la difuzoarele de inalte (tweetere). Ai grija ca astea se inseriaza cu un condensator care probabil este pe corpul difuzorului(in majoritatea cazurilor). Daca legi tweeterele direct, o sa le arzi sigur.

--------------------
+
suzu
post 9 Oct 2009, 08:28
Post #54

Membru autentic

am gasit pe boxele originale marcaje cu + si -, deci stiu acum cum sa le leg; pe spate, scot decat mufa din tweeter si o las acolo sa atarne, nu tai firele...leg decat + si - la difuzorul coaxial (alea 2 port + maro)

--------------------
Renault Megane II 2004
Megane II Coupe 1.6 16v
+
Fratzica
post 9 Oct 2009, 10:06
Post #55

Zen

conteaza polaritatea. Daca le legi invers se va auzi mult mai prost decat in mod normal. Pune o baterie de 1.5 v pe cate doua fire si vezi daca membrana se ridica in sus. Daca membrana se ridica in sus + e la + baterie, daca se lasa in jos + e la minus baterie.

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
+
suzu
post 9 Oct 2009, 14:49
Post #56

Membru autentic

gata, job done!

- in interiorul mufei de la difuzor, francezul a scis in dreptul lamelei de langa clips "+", am aflat de chestia asta de la prietenii nostrii tot de aici pe forum la gama "megane 2"; la fel si la tweeter, scrie "+" acolo la mufa; am montat difuzoarele si tweeterele Hifonics Titan

- se aude chiar f misto, nu-mi vine sa cred, total diferit fata de ce era inainte si total diferit fata de cum se auzea pe maganul meu; cred ca playerul face diferenta 100%, poate si usa e altfel, mai plina...oricum, saptamana viitoare ma apuc de isonorizat; posibil si amplificatorul sa-si faca treaba putin...sunet mai clar si un bass mai puternic (totusi sunt dif de 13 cm, nu poti sa scoti cine stie ce bass din ele)

- nu am pus filtrele, nu stiu cum se monteaza...si sincer, nu stiu daca imi trebuie atata timp cand din fabrica am avut sistem dif + tweeter, posibil sa fie deja filtru pe player.

- inante sa montez, pe fiecare difuzor am aplicat o folie in forma circulara de 10mm latime si grosa de 3mm (material dala negru identic cu cel folosit la isonorizari) pt a se "etansa" perfect in lacasul lui din portiera; pe spate am montat coaxialele, tweeterele originale nu le-am scos ca ramanea gaura in fatza de usa, doar le-am deconectat;

- cine este interesat de 4 difuzoare si 2 tweetere (si alte 2 tweetere cand gasesc ceva de acoperit golul din usa) le gaseste in sectiunea "bursa"cu 100 lei

poze:

Image1508.jpg ( Size: 78k ) Number of downloads: 543
Image1507.jpg ( Size: 94.93k ) Number of downloads: 585
Image1505.jpg ( Size: 101.46k ) Number of downloads: 626

This post has been edited by suzu: 9 Oct 2009, 15:09

--------------------
Renault Megane II 2004
Megane II Coupe 1.6 16v
+
ricochet2
post 10 Oct 2009, 10:28
Post #57

Membru autentic

From: Timisoara

Din cate stiu, din fabrica producatorii pun un simplu condensator electrolitic in serie cu difuzorul de inalte, pentru a taia frecventele joase. Filtrele pasive care vine cu difuzoarele la un sistem pe componente, sint mai complexe si mai bune, in primul rand, e posibil ca si difuzorul de medii si joase sa aiba un filtru care taie frecventele inalte. Una peste alta, vad ca in una din usi ai un difuzor coaxial si un tweeter. Daca sint legate simultan, la puteri mari, s-ar putea sa se strice amplificatorul, pentru ca acel difuzor coaxial are doua difuzoare in el si impreuna au o anumita impedanta. Daca mai pui un difuzor in paralel cu acest coaxial, impedanta va scadea, iar curentul cerut de la amplificator va fi mai mare. La volum mic nu ar trebui sa fie probleme totusi.

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
audiofilu'
post 10 Oct 2009, 10:59
Post #58

Membru autentic

Pe tweeter este ceva (un filtru,o bobina,habar n-am)...eu cind am vazut ce alambicat e sistemul de la Laguna mea m-am lasat pagubas,ori schimb tot incepind cu HU ori nimic.
Nu degeaba Pioneerurile astea costa cit un porc,sint facute in cel mai mic detaliu compatibile cu renault.In afar de acestea,voi ati mai gasit alta marca sa asigure asemenea compatibilitate,pina si la nivel de numar de picioruse?Eu cind am cautat in iarna nu am gasit altceva.

--------------------
Renault Laguna 2.0T 2005
+
matrix67b
post 10 Oct 2009, 11:45
Post #59

Membru autentic

Suzu, daca ti iti place cum se aude atunci este in regula. Asta-i cel mai important lucru. Insa s-ar putea sa-ti schimbi impresia cand vei asculta si altceva.
Cum ai legat tweeterele pe fata? Un lucru sa-ti fie clar: nu are cum sa fie filtre in player. Ele se calculeaza in functie de tipul difuzoarelor.

--------------------
+
suzu
post 10 Oct 2009, 16:08
Post #60

Membru autentic

am fost azi la George (tipul care s-a ocupat de Laguna lui R-NOS), a ascultat muzica de pe masina si a zis ca o sa imi isonorizeze pt incept portierele din fata; pe spate, mai vedem...si daca trebuie, lucram si acolo; apropo de filtre, a zis ca trebuiesc montate si o sa mi le monteze el cand o sa se ocupe de isonorizat.

matrix67b: chiar imi place cum se aude, fara misto, difuzoarele se comporta altfel fata de megane...mi-a fost mare frica dar a iesit mai bine decat credeam! Geroge mi-a zs ca usa de Laguna e mai plina si si de aia se aude mai bine, plus ca e alt player acum pe difuri; tweeterele le-am legat pur si simplu, plus la plus si minis la minus...dar o sa le leg calumea saptamana viitoare, si pe ele si pe difuzoare, trag fire pt fiecare in parte, le duc in filtre si dupa aia la instalatia masinii.

stiam cum se face dar mi-a fost lene sa scot plastice, sa trag fire..etc

--------------------
Renault Megane II 2004
Megane II Coupe 1.6 16v
+
6 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th July 2025 - 15:50
Dacia