Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages < 1 2 3 4 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Job-uri in perioada de criza, pentru cine are nevoie

Flamingo
post 19 Aug 2009, 12:50
Post #31

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

Mda, bunicii mei asteptau americanii sa vina sa ii "salveze"... Acum, dupa 45 de ani, cand in sfarsit au venit, ne-au salvat de nu ne mai trebuie nimic. Cred ca se intorc in mormant.

This post has been edited by Flamingo: 19 Aug 2009, 12:51

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
lag_ph
post 19 Aug 2009, 13:10
Post #32

miles away...

Group: Members
From: Bucuresti // Ploiesti

Eu unu sunt lamurit cu site-urile astea de joburi.
Da, iti dau o sansa sa gasesti ceva, insa in acelasi timp scot si profit de pe seama aplicatilor.
Nu doar varianta clasica, de la firme prin postarea de anunturi, ci si prin vanzarea de pachete de CV-uri la diferite firme..

M-am trezit cu mailuri si telefoane de la tot felul de firme ca sunt in baza lor de date. Cum am ajuns acolo?
Ca sa-mi fac viata mai placuta, folosesc 2 adrese de mail si 2 nr. de telefoane. Adica 1 nr de tel si un mail pentru bestjbz, celalalt nr si mail pentru ejobz. Asa mi-am dat seama ce magarii fac cei de la bestjbz...

Am inchis contul la bestjbz din motivul asta si din cauza ca din aplicarile facute prin ei nu am avut succes nici macar de telefoane. Cu ejobz mai merge treaba.

Cine le are cu IT-ul zilele astea, sa incerce aici http://www.gruprc.ro/cariere

--------------------
Renault Laguna 1.8 16v - de PH - 05.10.1998
+
Laurentziu83
post 19 Aug 2009, 13:31
Post #33

Membru autentic

QUOTE(rcosmin @ 19 Aug 2009, 11:34)
Este jenant,sa ai studii superioare,si sa nu iti gasesti de munca,sa stai sa cersesti un loc de munca,sau sa fii inginer si sa livrezi pizza wink.gif  sad.gif numai la noi in RO se poate intampla sa ceva...RUSINE DOMNILOR GUVERNANTI/CONDUCATOR AL TARII ETC.
*

Mai frumos e ca ai castiga mai bine livrand pizza decat ca inginer. Cunosc destule cazuri de agenti de distributie cu 8 clase care castiga mai bine decat un inginer cu 5 ani de facultate.

Daca vreti sa aplicati la joburi pe bestjobs, ejobs, etc, sfatul meu este sa vedeti ce firma e in spatele anuntului (ma rog, daca nu scrie Lugera Mahler sau alte shituri), si sa va duceti frumusel cu cv-ul in mapa direct la sediul firmei, eventual sa intrebati unde e departamentul in care se face angajari, la cel care ar putea sa va fie viitorul sef. Daca nu are timp atunci sa va descoasa, sa vada ce e de capul vostru, e posibil sa va cheme in alta zi, dar eu zic ca va conta mult mai mult decat sa va multumiti cu un click de maus sa trimiteti un CV. Eu asa am facut mai demult si a dat rezultate. Succes.

Voi, bucurestenii, sa ziceti bodaproste, ca aveti unde aplica, in provincie primesti ca notificari 2-4 job-uri, ce incep invariabil cu "Reprezentant vanzari-toata tara - Marcman..." "Partener echipa de vanzari..." "Inginer vanzari- ", adica job-uri la care nici nu merita sa aplici, ca doar cei care ocupau pana nu demult acele job-uri n-au fost dati afara, ci au plecat ca mureau de foame. Si atunci ce branza sa faci tu sa te angajezi pe respectivele pozitii, ca incepator, daca cei cu ani de experienta si o baza groasa de clienti au plecat?
Rareori gasesti ceva mai de doamne-ajuta.

This post has been edited by Laurentziu83: 19 Aug 2009, 13:34

--------------------
. . .
+
megane1
post 19 Aug 2009, 13:53
Post #34

Membru autentic

From: Moinesti

QUOTE(Laurentziu83 @ 19 Aug 2009, 13:31)
.

Daca vreti sa aplicati la joburi pe bestjobs, ejobs, etc, sfatul meu este sa vedeti ce firma e in spatele anuntului (ma rog, daca nu scrie Lugera Mahler sau alte shituri), si sa va duceti frumusel cu cv-ul in mapa direct la sediul firmei, eventual sa intrebati unde e departamentul in care se face angajari, la cel care ar putea sa va fie viitorul sef. Daca nu are timp atunci sa va descoasa, sa vada ce e de capul vostru, e posibil sa va cheme in alta zi, dar eu zic ca va conta mult mai mult decat sa va multumiti cu un click de maus sa trimiteti un CV.
*

eu asa m-am angajat la o multinationala pe un salariu mai mult decat decent , dand un click si trimitand cv ul pe mail unui astfel de "shit" de companie de selectie mad.gif ... si nu aveam deloc, nici o luna de experienta ca angajat full time , ci numai colaborari temporare de prin facultati (facnd de toate) ...
spusesem mai sus ca se obisnuieste sa se mai trieze candidatii de catre o firma specializata, ca sa nu-si piarda angajatorul timpul cu cei care nu ar fi potriviti.. .ma rog, citesc toti , pricepe cine poate , no ofense pt nimeni huh.gif
ma rog, implica un oarecare efort mental sa-ti faci un cv si mai ales sa nu aplici ca disperatul pe toate job urile...
sunt foarte curios cate din angajarile din ziua de azi se mai fac mergand din prima cu foaia, la " personal " ...
ma rog, pt unele job-uri, e potrivita si abordarea asta.
insa mi se pare numai o mare pierdere de timp si un efort extraordinar sa bati ziua intreaga pe la usi ..
wink.gif

This post has been edited by megane1: 19 Aug 2009, 13:55

--------------------
renault megane2.2 privilege 1,6 16v mai 2007
privilege, gris platine+mp3
+
alex.vano
post 19 Aug 2009, 14:02
Post #35

Membru

From: Bucuresti, 5

Trebuie sa ai si timp sa faci drumurile astea. Timp si rabdare. Nu de alta, dar te poate pune sa astepti pe la usi si alte alea.

CV-uri oricum se depun peste tot pe unde se gasesc job-uri competente.

In caz ca sunt si unii care nu au auzit de ei, aruncati o privire si pe www.hipo.ro.

This post has been edited by alex.vano: 19 Aug 2009, 14:03

--------------------
Renault Clio - numar de sarpe 75 caluti
+
megane1
post 19 Aug 2009, 14:06
Post #36

Membru autentic

l-am scris si eu pe pagina cealalta smile.gif

--------------------
+
alex.vano
post 19 Aug 2009, 14:12
Post #37

Membru

From: Bucuresti, 5

Scuze, nu am vazut. Sunt in stres continuu de 2 saptamani...

--------------------
Renault Clio - numar de sarpe 75 caluti
+
BOG
post 19 Aug 2009, 14:27
Post #38

Riders on the Storm

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Botosani

Revista Tabu cauta Art Director.

Persoanele interesate sunt rugate sa trimita un CV pe e-mail la laura.cristescu at gruprc.ro

--------------------
Reno M 2.1/CD - B xx BOG 2005/1.6 16 V
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
rtBK
post 19 Aug 2009, 14:29
Post #39

Unique like everyone else

bog, un fotograf ceva... nu? sad.gif

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
BOG
post 19 Aug 2009, 14:32
Post #40

Riders on the Storm

From: Bucuresti/Botosani

N-am auzit deocamdata...pe IT mai sint la GRC.

--------------------
Reno M 2.1/CD - B xx BOG 2005/1.6 16 V
Ce este adevarul?, a aruncat sfidator Pilat din Pont, dar nu a asteptat raspunsul! (Bacon)
+
adip
post 19 Aug 2009, 14:57
Post #41

Banned

From: Melbourne, Victoria

QUOTE(rcosmin @ 19 Aug 2009, 18:34)
Este jenant,sa ai studii superioare,si sa nu iti gasesti de munca,sa stai sa cersesti un loc de munca,sau sa fii inginer si sa livrezi pizza wink.gif  sad.gif numai la noi in RO se poate intampla sa ceva...RUSINE DOMNILOR GUVERNANTI/CONDUCATOR AL TARII ETC.
Cine te angajeaza te ia pentru ce stii sa faci, mai putin pentru ce scrie pe diploma. Sa fii tu sanatos de cati ingineri cu diploma someaza si pe afara, sau fac pizza delivery sau taximetrie.
Din pacate, piata muncii s-a schimbat mult in ultimul an, acum e o piata a angajatorului dupa ce ani de zile, in expansiune economica, a fost o piata a angajatului.
Sugestia mea pentru cei care isi cauta de lucru: CV beton - dar *BETON* - fara a fi umflat cu pompa si referinte verificabile. Cei care nu au experienta, trebuie sa traga ca sa capete.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Vio
post 19 Aug 2009, 15:15
Post #42

MEMBERMENSCH

From: Judetu' Sachsen, D.D.R.

Dom' adip, cu tot respectu', da' mie asta imi suna a ceea ce nemtzii numesc "Teufelskreis", adica "cercu' dracu'", adica cerc vicios icon_mrgreen.gif : aia de nu au joburi, sa puna mana sa isi gaseasca joburi, ca sa capete experienta ca sa poata aplica cu succes pentru un job... beton rationamentu'... smile.gif

--------------------
Renault Megane II 2003 1,4 16V
98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
A l e x
post 19 Aug 2009, 15:17
Post #43

Showing the fangs of rage

Sincer, va doresc tuturor sa va pastrati slujbele, sau cei care le-au pierdut, sa-si gaseasca altele... Deci nu luati asta ca pe un atac dar... Am uitat de tot limba romana?

Job? Tips? Pizza Delivery? Chiar nu se mai poate formula o propozitie in ziua de azi fara un "word" in English? What the naiba, man?

Si pe la televizor e aceeasi poveste. Eu nu zic sa nu mai folosim din cand in cand, un "hello," un "ok," sau cuvinte care nu au traducere (sau o au, dar suna penibil), dar nici asa...

Haideti sa renuntam de tot la limba Romana si aia e, macar facem o treaba...

Rant over tongue.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
Vio
post 19 Aug 2009, 15:19
Post #44

MEMBERMENSCH

Numa' din comoditate, man icon_mrgreen.gif ... nu ca sa ne dam bascule... Ca "job" scriu mai repede decat "serviciu/slujba"... smile.gif

--------------------
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target.
+
megane1
post 19 Aug 2009, 15:24
Post #45

Membru autentic

oFF : alex, pe mine ma cearta colegii cand le urez" sfarsit de saptamana placut ", de parca nu inteleg ce spun biggrin.gif ..asa ca " weekend" is taking over tongue.gif

--------------------
+
Avani
Post #46

Membru autentic

From: Capitala gri

Din pacate este foarte greu in aceste vremuri sa-ti gasesti de lucru. Motivul: angajatorii nu mai cauta personal cu care sa piarda timpul (training de minim 2 saptamani) si cauta personal care sa se potriveasca manusa cu taskurile postului liber.

Cu alte cuvinte, degeaba stii sa faci mai multe, sau ai experienta in mai multe domenii, contrar a ceea ce ar trebui sa fie considerat (ca anume iti place sa inveti lucruri noi, ai cunostiinte din cat mai multe domenii) acesta nu mai este un avantaj. Trebuie sa fi pe "specializare".

Foarte multi angajatori au renuntat la joburile care nu solicita angajatul in toata perioada de lucru. Adica, desi programul era de 8 ore, el efectiv lucra adunat, maxim 4 ore.... vezi situatia actuala din administratii.

Daca nu ai cunostiinte sa te ajute.. sa-ti puna o vorba buna (nu mai vorbesc de "pile") ... roaga-te sa ai noroc.

--------------------
. . .
Think forward !
+
A l e x
Post #47

Showing the fangs of rage

Just in case, nu faceam referire la nimeni anume, but merely generalizam, ca am read-uit tot thread-ul si nu am putut sa nu notice ca 30% din words erau in English.

Deci sper sa nu se angry-eze nimeni, nothing personal, doar o opinion.

EDIT : megane1, sincer, "weekend" nu are nicio problema. A intrat de mult in vocabular precum multe alte cuvinte. Dar in ultimii ani deja inlocuim toate cuvintele. E foarte, foarte stresant, mai ales ca daca-i luam la bani marunti pe toti, putini chiar stiu engleza... Sau romana tongue.gif

--------------------
. . .
No remorse, no repent.
+
adip
post 19 Aug 2009, 15:26
Post #48

Banned

From: Melbourne, Victoria

Vio, pai din pacate asta e situatia si asa a fost mereu in perioadele de criza. E un cerc vicios. Dar asta nu-i scuteste pe aplicantii fara experienta sa incerce sa capete experienta.
Oricum, bafta tuturor la gasitul joburilor.

--------------------
* * *
What you live with you learn.
What you learn you practice.
What you practice you become.
What you become has consequences .
+
Afrodita
post 19 Aug 2009, 15:47
Post #49

membru

se cauta secretara, singura conditie este cunoasterea limbii engleze, responsabilitatile sunt cel putin decente ( asta ca sa nu spun aproape inexistente ) iar salariul din punctul meu de vedere e cel putin atragator (imi facea si mie cu ochiu', dar ambitia de a promova ma orbeste momentan, chiar daca o sa fie pe un scor mai mic).
daca e cineva interesat dau detalii pe pm smile.gif

--------------------
Renault Megane I - DYD 1996 1.6
when in doubt google it!
i tend to make mistakes when learning something new. then again, who doesn't?
+
gotty
post 19 Aug 2009, 15:49
Post #50

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

QUOTE(Flamingo @ 19 Aug 2009, 10:57)

Oricum, coincidenta sau nu, acele firme sunt destul de cunoscute... si asta e un lucru bun. Firmele mici care azi sunt, maine nu sunt si care ofera salarii mizere pe fond de criza sau de "sa zici merci ca ai unde sa lucrezi", nu au citit CV-ul. Probabil se rezuma in a angaja neamuri, de regula destul de bata pe functia repsectiva.
*

nu stiu cate firme mari isi permit sa dea un salariu pe care l ar fi dat acum un an....sansa unui salariu mai mare iti poate surade mai repede de la o firma mica,unde P&L ul(sau P&P,ca sa l multumim pe alex icon_mrgreen.gif ) nu este un instrument de masura prea folosit....
QUOTE(csurlee @ 19 Aug 2009, 12:38)
Credeti-ma in 2 luni am aplicat la vreo 150 de firme si intr-o zi ma suna o firma ca nu vin la un interviu... Am zis cum sa nu, doar imi caut de lucru. Ma duc vb. sunt politicos etc. etc. Ma mai suna o data pt al doilea interviu, ma duc vb. cred ca m-au intrebat si ce am mancat ieri, si dupa o saptamana ma suna aceeasi firma si imi zice multumim dar nu avem nevoie de dv. - concluzie ori eu is prost ori vin neamurile dar interviurile trebuie sa le tina ca asa zice legea.
*

eu nu prea am inteles ce ai vrut sa demonstrezi cu paragraful asta...scrie undeva ca daca esti chemat la 2 interviuri,esti automat angajat?de ce arunci cu noroi intr o companie care nu te a angajat spunand ca si angajeaza neamurile?sa nu se inteleaga ca esti prost,cum ai zis mai sus...e posibil sa fii prea calificat pentru postul ala.
QUOTE(Laurentziu83 @ 19 Aug 2009, 13:31)
Voi, bucurestenii, sa ziceti bodaproste, ca aveti unde aplica, in provincie primesti ca notificari 2-4 job-uri, ce incep invariabil cu "Reprezentant vanzari-toata tara - Marcman..." "Partener echipa de vanzari..." "Inginer vanzari- ", adica job-uri la care nici nu merita sa aplici, ca doar cei care ocupau pana nu demult acele job-uri n-au fost dati afara, ci au plecat ca mureau de foame.
Rareori gasesti ceva mai de doamne-ajuta.
*

de unde ai tras tu concluzia asta?te bazezi pe ceva anume?va place sau nu,in vanzari se castiga peste medie,fata de alte domenii.ca sunt altii pentru care 'muieti s posmagii?' e o deviza dupa care se ghideaza in viata e cu totul altceva...

--------------------
Private Spice Member
+
lapcat
post 19 Aug 2009, 15:52
Post #51

cracked

Eu m-am angajat în aprilie, primul job. Zero experiență anterioară, asta cereau toți. Treceam de testul scris dar picam la interviu unde piesa de rezistență era experiența anterioară. Nu conta că știam domeniul, când le spuneam că n-am mai lucrat nicăieri le cam pica fața. Așa e cu angajatorii, vor ca după facultate să ai și măcar vreo 10 ani de experiență.
Din fericire după 4 luni de căutări m-au primit unde lucrez acum, m-au primit în sensul că experiența a contat mai puțin, în primul rând a contat ce știam să fac iar apoi, după cum am aflat ulterior, angajatorul se uită foarte mult și la ce fel de om ești.
În fine, postul e ok, fără restructurări de personal, salariul crește, mai puțin ce-i drept pe motiv de criză dar crește. Happy me! yupy.gif Acum chiar nu-mi pare rău că am căutat atât, la un moment dat chiar mă resemnasem, venisem și eu să intru pe piața muncii exact când e timpul mai nasol. Dar nu-mi pare rău de așteptare așa că vă sugerez să nu disperați, undeva acolo e loc pentru fiecare.

This post has been edited by lapcat: 19 Aug 2009, 15:54

--------------------
. . .
+
Vio
post 19 Aug 2009, 16:05
Post #52

MEMBERMENSCH

@adip: Daca in loc sa capete experienta ai fi spus "sa foloseasca pauza asta pentru a acumula noi deprinderi cerute pe piata muncii - mai multa stiinta computeristica, inca o limba straina etc.", as fi fost foarte de acord cu afirmatia...
Hai sa enunt pe scurt si situatia mea: din fericire criza m-a prins intr-o situatie buna si stabila deocamdata cel putin pe termen scurt: tocmai am primit o prelungire de 1 an a contractului actual, care insa din cauza naturii pozitiei va trebui sa se incheie la anul in toamna, pentru ca se scurg cei 6 ani cat pot ramane maxim ca si colaborator stiintific la universitatea de aici... Apoi am 3 variante:
1. optimista: raman in De si imi caut un post pe masura calificarii si sperantelor mele (sanse sunt, sper ca intr-un an urmarile crizei nu vor mai fi asa grave pe piata muncii din Germania, si pe de alta parte cu limba nu mai am probleme si am deja si drept de sedere si de munca nelimitat, asa ca firma care m-ar vrea nu ar trebui sa se ocupe de asta);
2 pesimista: daca nu gasesc in timp rezonabil un loc de munca aici o sa ma intorc cu durere in suflet in Ro, sa imi reiau slujba de lector universitar la o universitate mica, asta bineinteles daca pana atunci criza nu va fi maturat numita slujba cu totul... date fiind salariile probabil o sa fac ceea ce fac si colegii mei ca sa poata trai decent: ori bag tare cercetare pe bani (inclusiv proiecte europene) ori imi deschid o mica firma cu care sa imi completez venitul...
2. si mai pesimista: daca nu gasesc slujba nici aici si cea din tara imi dispare, atunci voi fi silit totusi sa continui cautarea de aici din Germania, extinzand-o si la tarile limitrofe (unii spun ca prin Scandinavia exista inca oportunitati grozave de exemplu)...
Ce-o mai fi, om mai vedea... sper sa nu considerati off topic ce am povestit pe aici, pur si simplu am descris o situatie... Pentru cei care v-ati pierdut joburile si sunteti flexibili, eu as face in locul vostru un singur lucru: in functie de limbile straine cunoscute, as incepe cautarea de slujbe in vestul/nordul UE... sau un dosar de emigrare Canada/Australia... sau mai pe toamna loteria vizelor USA...

This post has been edited by Vio: 19 Aug 2009, 16:12

--------------------
+
Flamingo
post 20 Aug 2009, 07:19
Post #53

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned

QUOTE(Laurentziu83 @ 19 Aug 2009, 14:31)
Mai frumos e ca ai castiga mai bine livrand pizza decat ca inginer. Cunosc destule cazuri de agenti de distributie cu 8 clase care castiga mai bine decat un inginer cu 5 ani de facultate.

Poti da un exemplu de salariu ? Pe scuter am mai mers deci n-ar fi o problema. Poate ar fi o problema doar soferii care nu prea respecta scuteristii in trafic din cauza unor copii tampiti care au facut "bransa" de ras. In fine... Ce inseamna castiguri bunicele ? Intreb ca ai spus ca poti da mai multe exemple. Sari de 2000 de lei + bonuri de masa + spaga ? smile.gif Eu sincer, nu cred...

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
rtBK
post 20 Aug 2009, 07:28
Post #54

Unique like everyone else

Vio, parca germania si franta nu mai aveau probleme...

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Wolverine
post 20 Aug 2009, 07:32
Post #55

Membru autentic

From: Galati

Au si ei problemele lor, au iesit din criza dar trebuie sa taie si din cheltuieli, si acolo nu e de bine momentan.
Ca e mult mai bine decat in Romanica asta e partea a doua.

--------------------
Renault MB II.2 2006/1.6 16V 110CP/Expresion Audio Conenction Box/Folie/ va urma....
+
Laurentziu83
post 20 Aug 2009, 08:50
Post #56

Membru autentic

QUOTE(megane1 @ 19 Aug 2009, 14:53)
eu asa m-am angajat  la o multinationala pe un salariu mai mult decat decent   , dand un click si trimitand cv ul pe mail  unui astfel de "shit"  de companie de selectie mad.gif ... si nu aveam deloc, nici o luna de  experienta ca angajat full time , ci numai colaborari temporare de prin facultati (facnd de toate) ...
spusesem mai sus ca se obisnuieste sa se mai trieze candidatii de catre o firma specializata, ca sa nu-si piarda angajatorul timpul cu cei care nu ar fi potriviti.. .ma rog, citesc toti , pricepe cine poate , no ofense pt nimeni  huh.gif
ma rog, implica un oarecare efort mental sa-ti faci un cv si mai ales sa nu aplici ca disperatul pe toate job urile...
sunt foarte curios cate din angajarile din ziua de azi se mai fac mergand din prima cu foaia, la " personal " ...
ma rog, pt unele job-uri, e potrivita si abordarea asta.
insa mi se pare numai o mare pierdere de timp si un efort extraordinar sa bati ziua intreaga pe la usi ..
wink.gif
*

Pierdere de timp, dar cand presupunem ca ai 300 de job-uri pentru zona ta (exagerez, acum sunt mult mai putine), taiem "reprezentant avon" "videochat" "gestionar magazin" "vanzatoare" "broker asigurari" "agent imobiliar" si alte cucuri de gen, ramai cu 10-15 job-uri la care merita sa-ti trimiti CV-ul (daca sunt si alea). Eh, parca iti pare rau sa te multumesti doar cu un click de mouse si sa vezi ca nici macar nu te-a sunat cineva, si, daca mai esti si fara job in perioada respectiva, sa te gandesti ca poate e mai bine sa te duci personal acolo si ca din start ai mai multe sanse. Eu poate nu eram acum angajat unde sunt daca m-as fi multumit doar cu un click de mouse si asta pentru ca din birourile angajatorilor altfel sunt privite site-urile de job-uri decat de pe forumuri unde trancanim noi. Nu stiu cum e in Bucuresti, dar angajatorul cand se uita pe un cv, a ajuns la randul cu e-mail-ul si a vazut adresa de mail mitica_rapidistu arond yahoopunctcom, CV-ul ala deja a zburat la gunoi. Daca te duci personal, mizeriile astea mici sunt vazute la urma si poate nu li se da atata importanta.

QUOTE(gotty @ 19 Aug 2009, 16:49)
de unde ai tras tu concluzia asta?te bazezi pe ceva anume?va place sau nu,in vanzari se castiga peste medie,fata de alte domenii.ca sunt altii pentru care 'muieti s posmagii?' e o deviza dupa care se ghideaza in viata e cu totul altceva...
*

Apreciez ca ai scris "se castiga", in loc de "se castigă", caci acum agentii de vanzari cam stau pe dreapta, de unde inainte aveau zeci de clienti pe luna, acum daca ii numeri pe degete. Iar un agent de vanzari daca nu vinde, nema salariu. Si daca nema salariu, pleaca de pe postul respectiv, in cautare de altceva, eventual se reprofileaza. Postul respectiv ramane gol, firma pune apoi postul pe ejobs, in speranta ca vine cineva mai competent, si apare ca se cauta de zor agenti de vanzari. O laie, degeaba se cauta agenti de vanzari pe o piata fara clienti, la fel cum nu se cauta in Suedia masinile cu aer conditionat. Si atunci, de ce sa te duci pe un post de unde a plecat cineva care avea experienta, avea cat de cat o baza de clienti, stia mersul treburilor, eventual si castiga bine inainte, dar probabil acum mori de foame. Pentru ce sa te duci tu, cu zero experienta, cand nici clienti nu mai sunt? Mai degraba iti cauti o meserie mai umila, dar care iti permite plata facturilor.

QUOTE(Flamingo @ 20 Aug 2009, 08:19)
Poti da un exemplu de salariu ? Pe scuter am mai mers deci n-ar fi o problema. Poate ar fi o problema doar soferii care nu prea respecta scuteristii in trafic din cauza unor copii tampiti care au facut "bransa" de ras. In fine... Ce inseamna castiguri bunicele ? Intreb ca ai spus ca poti da mai multe exemple. Sari de 2000 de lei + bonuri de masa + spaga ?   smile.gif Eu sincer, nu cred...
*

Salariul in provincie sare greu de 1000 de lei pentru astfel de job-uri, si greu de 1500 de lei pentru cei cu facultate. Cunosc un caz cu un inginer care castiga cam 1300 de lei pe luna, in timp ce un tip care livreaza pizza, mai ales daca are clientii lui fideli, (ca sa nu mai zic de un chelner sau un barman), poate sari lejer de aceasta suma, dar nu din salarii, ci din venituri neimpozabile. Ca sa nu mai zic de faiantarul care mi-a luat 500 de lei acum 2 ani sa-mi puna faianta in baie, si care avea 4 clase. Lua omul ala si peste 2000 de lei pe luna? Lua...
Sa mai zic de contabilii care iau 1300-1400 de lei pe luna si raspund 5 ani de ce au semnat acolo? Nu mai zic ca iar mi se face scarba de tara asta.
2000 de lei pe luna in provincie deja e un vis irealizabil, trebuie sa fii putin sef ca sa incasezi banii astia.

Asta-i problema la noi in tara: faptul ca munca intelectuala e mult mai prost cotata decat cea fizica. "Aia care stau la caldurica si freaca 3 hartii", cei care zic asta de regula transpira pana termina de iscalit.

Atasez si o captura cu lista de job-uri pe care o primesc si eu in mail. Merita ceva pe acolo macar un click?
N-au incaput in captura inca vreo 2-3 job-uri, dar erau la fel ca si cele de mai sus.

This post has been edited by Laurentziu83: 20 Aug 2009, 08:52

Attached thumbnail(s)
Clipboard01.jpg ( Size: 52.26k ) Number of downloads: 299

--------------------
. . .
+
gotty
post 20 Aug 2009, 09:01
Post #57

fagocer™ haituit

From: oriunde vreti voi....

QUOTE(Laurentziu83 @ 20 Aug 2009, 08:50)
Apreciez ca ai scris "se castiga", in loc de "se castigă", caci acum agentii de vanzari cam stau pe dreapta, de unde inainte aveau zeci de clienti pe luna, acum daca ii numeri pe degete. Iar un agent de vanzari daca nu vinde, nema salariu. Si daca nema salariu, pleaca de pe postul respectiv, in cautare de altceva, eventual se reprofileaza.
*

de curiozitate,in ce domeniu lucrezi?eu mi am dat cu parerea doar in domeniul in care lucrez eu.tu vad ca le stii pe toate...

--------------------
Private Spice Member
+
Vio
post 20 Aug 2009, 09:09
Post #58

MEMBERMENSCH

Vio, parca germania si franta nu mai aveau probleme...

Deocamdata e numai o crestere de 0,3% pe trimestrul II, e cam devreme sa ne culcam pe o ureche ca au iesit din criza... sa vedem daca se consolideaza in trimestrele viitoare... ca mie mi-e cam frica acum de o isterie optimistoida dupa isteria pesimistoida din sf. lui 2008 / inceputul lui 2009... daca mai umfla astia o bula si se sparge si aia in cateva luni, nu ne mai opreste nimeni de pe tobogan la vale...
In afara de asta piata muncii se misca cu un decalaj simtitor fata de GDP, asa ca cel mai probabil inca nu am vazut ce poate fi mai rau pe aceasta piata... in fine, om trai si om vedea...

--------------------
+
Laurentziu83
post 20 Aug 2009, 09:45
Post #59

Membru autentic

@gotty: de ajuns sa zic ca am tangente cu agenti de vanzari din diferite domenii. smile.gif

La noi vad ca pe constructii nu prea, pe produse medicale nu prea, pe instalatii nu prea, feroase din combinat nu prea, pe vanzari de masini nici atat...Ce sa zic, asta vad si eu.
Doar cei cu produse alimentare se mai descurca cat de cat.

This post has been edited by Laurentziu83: 20 Aug 2009, 09:51

--------------------
. . .
+
twingooo
post 20 Aug 2009, 09:51
Post #60

Membru de partid din Republica Ceha

From: Ceska Republika, Praha 4

asa vezi laurentiu!arata-i tu!cum sa te lasi mai prejos?!

ontopic: v-as putea sugera termenul de remote worker dar o sa imi sara in cap aparatorii limbii pure si nealterate. sunt o gramada de firme care abia asteapta sa scape de costurile logistice si sa va angajeze cu un laptop, o conexiune vpn si un VoIP sa va puna sa faceti inside sales sau marketing.in plus, orizontul geografic de a cauta un job e nelimitat. aaaah...am uitat!skepsisul e tigara cu colegii si barfa de birou care fac toata smecheria!unde mai pui ca trebuie etalate si garderobele.bai ce prostut sunt

--------------------
Renault Espace 2.0 dci 2007, Privilege
mens sana in corpore barosano!
+
5 Pages < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 12:55
Dacia