Donator voluntar de organe, Instructiuni, proceduri
![]() ![]() ![]() |
Donator voluntar de organe, Instructiuni, proceduri
pcs |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 422 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
|
||
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e
05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
- HA308VT
|
|||
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
QUOTE(Tamango @ 7 Jun 2011, 17:55) ![]() ![]() Mucles... Attached thumbnail(s) BMW_S1000RR_01.jpg ( Size: 81.08k ) Number of downloads: 554 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.020 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Sa inteleg ca soata nu da nicio geana pe forumul reno?? Sau risti sa urmezi involuntar o cura cu hrana rece??
![]() ![]() |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Multam. Am citit legea si m-am lamurit cat de cat. Totusi ramane un mister pentru mine cum pot afla medicii in timp util ca sunt donator? Unblu cu actul notarial in buzunar toata ziua?
Totusi e de toata jena ca s-a folosit in anexe un font fara diacritice si apar de parca le-au scris picii de la a IV-a B. Englezii au un online form destul de misto si detaliat si vor sa migreze spre un sistem opt-out (sa depuna cerere doar cei care nu vor sa doneze). Americanii mai au o chestie misto, se stipuleaza faptul ca esti donator pe permisul de conducere care se verifica de obicei in caz de accident, etc. Eu nu prea cred ca se uita cineva in portofelul tau dupa un A4 de la notar. Se uita la buletin, telefon si bani ca in rest nu conteaza. This post has been edited by SorinCT: 7 Jun 2011, 20:44 |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(Bwwlan @ 7 Jun 2011, 20:40) ....momentan, ma roade invidia si incerc sa fac misto de aia care n-au piatra de moara legata de gat. ![]() Mucles... Coane Bwwlan,intelesei ca "Mucles" da' iti pot sopti ceva la ureche?Asa discret,sa nu se prinda consoarta dumitale. ![]() Tre' sa recunosc(cu juma' de gura ce-i drept)ca "piatra de moara" cu care iti imparti existenta cam are dreptate.Ca incepator,cu racheta aia de beamweu intre craci,riscai sa te transformi foarte usor in "donator".Masinaria aia este o alcatuire superba dar si daca "te pune jos" risti sa te schilodesti pe viata.Asta ca sa nu zic mai multe. Io am reusit sa-mi fac motocicleta varza,sa-mi paradesc destul de urat un umar si un genunchi si sa-i "polizez" de asfalt cotul stang si buca dreapta(a aterizat pe coor si a pus frana cu cotul) lu' madam-j,cand un dobitoc cu o Dacie break ne-a taiat calea venind de pe un drum fara prioritate.Si retine ca eram calare pe un amarat de CZ 175 Sport(faza asta s-a petrecut acum vre-o 15 ani) si nu aveam nici 40 la ora!Mama si ce nasol dor "eczemele de asfalt"! ![]() Ai grija ce iti doresti! Gata!Mucles! ![]() This post has been edited by marian-j: 7 Jun 2011, 23:00 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Bwwlan, exact aceleasi probleme le am si eu ca si tine cu "piatra de moara", ca vrea tata la copil, auzi
![]() ![]() Nene Marian, nu ma asteptam sa ai asemenea ocupatii, este ca asfaltul doare ? Nu e motociclist ala care nu a cazut, eu am pana acum 3 cazaturi la activ, si la 80 si la 40 km/h si de pe loc ca bou' ![]() ![]() This post has been edited by Tamango: 8 Jun 2011, 06:31 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
m-ati facut sa rad..
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
2016
- B 696 BUL Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Sa revenim putin la subiect.
Si mie mi-ar placea sa stiu ca daca mor, organele mele au ajutat pe altii. Ce poate fi mai frumos decat gandul ca desi tu ai murit, ai salvat cateva vieti? Bine, eu nu cred in dumnezeu, mos craciun si alte superstitii deci nu as face-o sa castig puncte de fidelizare in rai, pur si simplu mi se pare de bun simt sa iei organele de la cineva care a murit si sa salvezi vieti cu ele. Ar trebui sa fie mult mai simplu de realizat asta si toti ar trebui sa se inscrie. Ce ai de pierdut? |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Nu pierzi nimic dar risti sa provoci necazuri uneori daca organele tale ajung pe piata neagra sau sunt subiectul unor spagi si exclusivitati ilegale.
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
"eu nu donez la nimeni. vreau sa ma tina rudele 3 zile in casa sa imi creasca barba, apoi sa ma invarta pana la cimitir, sa aiba ce bocii. ce naiba, mai fac fiermii si insectele dupa ce ma ingroapa, daca nu mai am organe interne. ce mai apa si aia o perioada. unde isi mai depun ei ouale? ce fiinsta egoista sunt."
chestia asta cu donatul ar trebui sa vina standard, si obligatorie. ce ma-sa mai face un rest, un cadavru, cu organele interne? doar sa putreazeasca in pamant. si ingropatul de asemenea e atat de fumat. platesti la niste "bisericosi" bani peste bani doar ca sa ce? nu mai frumos iti creezi un shrine al familiei in spatele mosiei unde sa tii urnele. nu tre sa faci fast si nici expunerea durerii ca ti-ai pierdut un membru al familiei. deci donat standard sa ajuti pe altii, eventual, chiar si cu o mica taxa (adica rudele tale sa primeasca niste banuti, finut, cat sa acopere taxele de ingropare) banii platiti de la sistem, nu de beneficiar, care oricum plateste destul la sistem. asa toti castiga echilibrat |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
SorinCT |
![]()
|
Nu mi se pare corect sa fie obligatoriu pentru toti pentru ca fiecare are libertate de credinta si nu putem ingloba asta. Fiecare decide in ce stare vrea sa fie ingropat, incinerat etc.
Dar ai dreptate, daca tragi linie constati ca ingropatul as-is e foarte "risipitor" intr-o lune unde se moare pe capete pentru ca nu putem (sau nu avem voie) sa reproducem tesut uman. Mie daca imi sta in putere sa ajut un om as face-o dar nu as vrea sa creez neplaceri (am motivat mai sus) sau sa imi bat capul o gramada ca mai tarziu sa nu fie luat nimic in calcul pentru ca acest procedeu nu este cunoscut de populatie si este uitat total de medici. |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
clr |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.729 Joined: 24 February 03 From: Bucuresti ![]() |
Oameni buni donatie si obligatoriu nu prea sunt sinonime ....
![]() This post has been edited by clr: 8 Jun 2011, 12:23 |
--------------------
Ex Renault
Megane
2003 Cand ai încercat totul si nimic nu a mers, citeste instructiunile de folosire
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
regenerarea tesutului s-a demonstrat practic, pana si la regenerarea unor componente lispa. stiu de un individ care si-a documentat un deget crescut la loc. fratele unui cercetator care lucra la dezvoltarea compusului "minune" la MIT.
au dat o singura data reportajul si de atunci liniste si pace. exista in fiecare organism acea substanta. exact cum anumire reprtile isi re-cresc doada, mai intai folosind substanta le-au recerecut si alte membre si apoi acest individ, ramas ciunt in urma unui accident. se zicea atunci ca se vrea aplicarea in farmaceutica atat ca unguent cat si ca pansamente pentru diverse rani. in fine, si asa suntem prea multi, ne mai trebuie un "WW" sa ajungem la valori normale, si unde totusi nu elita sa conduca masele. utopie. |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
SorinCT |
![]()
|
Bine atunci hai sa nu donam nimic sa ajutam la prosperitatea umanitatii prin reducerea aglomeratiei
![]() Acum serios, donarea asta nu afecteaza dramatic populatia, nu vad sa fie o problema asta vreodata. Cat despre compusul minune, nu cred ca poti coace o inima asa pe loc sau in cateva zile... |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
T.rac3Er |
![]()
|
scuze daca s-a inteles gresit, dar eu nu vorbeam de regenerarea unei inimi, ci am vazut cum un deget lipsa a aparut la loc, aplicand straturi-straturi scuccesiv pe o rana deschisa.
aplicatiile imediate si ziceau ca sunt pt soldati (doh, armata) |
--------------------
Citro-mobil
C4
|
|
SorinCT |
![]()
|
Armata sau nu regenerarea asta nu are cum sa fie un lucru rau. La cati oameni au schilodit razboaiele astea si terenurile minate...
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(Tamango @ 8 Jun 2011, 07:30) Nene Marian, nu ma asteptam sa ai asemenea ocupatii, este ca asfaltul doare ? Nu e motociclist ala care nu a cazut, eu am pana acum 3 cazaturi la activ, si la 80 si la 40 km/h si de pe loc ca bou' ![]() ![]() Mai bine zis am avut genul respectiv de preocupari,coane. ![]() Gasesti aici o poza de cand abia imi cumparasem CZ-ul. Avusesem,la un moment dat, banii adunati pentru a face schimb cu un MZ 250 Trophy dar deja ma insurasem iar fostei mele "colege de pat",devenita intre timp nevasta,ii cam venise cheful de "cuibarit" asa ca mi-am vandut CZ-ul si impreuna cu restul brumei de bani stranse ne-am luat o coaja de Dacie din '73.End of story. "Eczemele" mele s-au vindecat de mult fara cicatrici vizibile.Ma mai supara din cand in cand umarul(la schimbari de vreme)dar neesential."Postamentul" cocoanei s-a vindecat si el.Se pare ca i-a priit busitura deoarece a capatat,in timp,niste dimensiuni asa mai "rubensiene". ![]() Coana Iulia,sa nu te vad comentand iara cum ca si reciproca e valabila! ![]() Ca sa inchei cu "deraierea" din topic:coane Tamango,as fi tare bucuros sa ne reunim vre-o data la niste beri si sa stam in tihna la taclale. ![]() QUOTE(A l e x @ 8 Jun 2011, 10:33) Sa revenim putin la subiect. Si mie mi-ar placea sa stiu ca daca mor, organele mele au ajutat pe altii. Ce poate fi mai frumos decat gandul ca desi tu ai murit, ai salvat cateva vieti? Coane Alex,sunt perfect de acord cu ce zici matale dar cred ca ar trebuie facuta o demarcatie foarte clara intre cei ce pot sa doneze organe si cei care nu.Dupa parerea mea,ar trebui impiedicate sa doneze organe persoanele bolnave de boli grave(TBC,hepatita B,epilepsie,HIV,cancer,etc) sau persoanele ce prezinta malformatii sau alte nenorociri ce pot fi transmise prin intermediul transplantului.Cred ca ar trebui exclusa din start premisa ca organismul primitor al grefei sa fie contaminat cu "hibele" donatorului.Ar fi culmea sa scapi de la moarte datorita unei grefe de organ si sa te trezesti ca esti infectat cu te miri ce boala ce-ti va transforma restul existentei intr-un calvar. Exista reglemantari in acest sens? Intreb deoarece nu ma pricep. ![]() L.E. Deasemenea cred ca ar trebui stabilita si o varsta maxima pana la care se pot preleva organele donatorilor. This post has been edited by marian-j: 8 Jun 2011, 22:53 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Chestia cu donarea organelor e un subiect spinos fiindca are implicatii pe multiple planuri.
1) Administrativ: e necesara mentinerea unei evidente pe cat de fidele posibil a starii de sanatate a oricarui individ/cetatean in timp, pentru a se afla in timp util ce organe pot fi/merita prelevate si ce organe sunt prea deteriorate pentru a mai fi utile post-mortem. Pentru asta, e nevoie de card de asigurat cu cip => soft informatic centralizat si actualizat => bani => sistem medical performant, STOP. 2) Etic/Moral: actul donarii e unul pur voluntar si niciun ins liber nu poate fi constrans prin vreo lege sa-si doneze organele. E clar, insa, ca in clipa de fata, in Romania nu exista simt/spirit civic si de asta, actele sociale (asociatii sportive de amatori, evenimente veritabil caritabile (nu campanii de imagine) sau donarea de sange/organe sunt privite ca o curiozitate, nu ca un act firesc. O fi vina comunismului, a noastra ca natie, nu stiu/nu comentez. Tot pe aici s-ar incadra si discutia "donare vs. clonare" desi asta tine si de 3) 3) Religios: exista credinte pentru care desecrarea corpului uman, indiferent de forma pe care o imbraca (tatuaje, piercinguri, donarea de organe, interventii chirurgicale, etc.) reprezinta o ofensa grava adusa lui Dumnezeu, indiferent de denumirea particulara data Lui (OffTopic: Alex, inteleg ca esti ateu sau agnostic, insa asta nu te impiedica sa scrii Dumnezeu cu D mare, macar din respect pentru cei care o fac, OK? ![]() N-am vrut sa par mai destept decat is si nu am pretentia de a detine adevarul suprem, insa chestiunile d.m.s. mi se par, daca nu truisme, macar aspecte de bun-simt. Daca am uitat ceva, omisiunea nu e cauzata de rea-vointa, ci de faptul ca am creierii-n colturi din cauza alergiei care m-a chinuit cumplit de azi dimineata si pana acum. This post has been edited by Bwwlan: 8 Jun 2011, 22:06 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
La sfatul unui coleg care mi-a sugerat sa explic cum am devenit donator de organe dupa moarte va scriu aici.
A fost alegerea mea ca in cazul in care voi deceda sa pot dona organele care pot salva viata altei persoane. Eu nu am dorit sa imi donez organele sau corpul dupa deces in scos stintiific si am dorit in scop umanitar doar pt salvarea altei vieti. Primul lucru care am fost nevoit sa-l fac a fost sa iau o adeverinta de la un medic PSIHIATRU nu PSIHOLOG in care sa ateste ca sunt sanatos mintal. Apoi am fost nevoit sa merg la medicul de famile unde sa creeat un dosar cu toate bolile suferite si inregistrate de la nastere . Cu aceastea am fost la un cabinet particular unde mi-am facut o serie de analiza pentru a se stabili in ce stare de sanatate sunt si ce organe sunt compatibile cu a altor persoane care au nevoie de acestea. In ultimul rand cu toate aceste acte m-am dus la un notar public impreuna cu 1 mebru de gradul I din famile unde sa se legalizeze dorinta mea de a imi dona organele in scop umanitar in caz de deces (un fel de testament). Membru de gradul I este obligatoriu sa fie prezent la notar. Dupa ce ati facut toti acesti pasi va duceti la medicul de famile cu toate aceste acte si acesta va va baga in sistem ca donator de organe. O data la un an trebuie sa merg la spital sau la o policlinica particulara pentru a imi face o serie de analize pt a vedea in ce stare de sanatate sunt. Multe persoane se duc la 2 ani. Toate aceste lucruri dureaza maxim 5 zile, dar consider ca merita tinand cont ca puteti salva o viata. |
--------------------
Renault
Megan II
2005/sedan Ofera respect pentru a primi respect
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Mersi TheSting. Uite vezi, aici am avut eu o problema, ca medicul meu de familie habar nu are despre procedurile astea.
Am lasat putin la vatra gandul, dar cred ca o sa incep iarasi sapaturile. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Frumos din partea ta. Ai grija acum pe unde mergi seara. Cineva poate are nevoie de 1 rinichi
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
TheSting |
![]()
|
![]() Ofera respect pentru a primi respect ! Group: Members Posts: 1.210 Joined: 29 September 11 ![]() |
Nu este nici o problema ca nici al meu nu a stiut. A trebuit sa se intereseze si apoi mi-a spus ce am de facut
|
--------------------
Renault
Megan II
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Si in caz ca ajungi la un spital in moarte cerebrala, cum stiu cei de acolo ca esti donator sau nu? Ca e posibil nici buletinul sa nu-l ai la tine.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Tamango |
![]()
|
un mic tatuaj ?
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 18 Jul 2012, 21:29) Si in caz ca ajungi la un spital in moarte cerebrala, cum stiu cei de acolo ca esti donator sau nu? Ca e posibil nici buletinul sa nu-l ai la tine. Nu cred ca decupleaza aparatele fara acordul familiei in caz de moarte cerebrala. Cred ca te referi la cazul in care trupul nu rezista si nu exista buletin. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
In cazul asta ar fi ideala o baza de date, dar cum la noi nu se poate fara gartii e mai greu.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
TheSting |
![]()
|
Exista baza de date.
In cazul in care esti in moarte cerebrala atunci mai mult ca sigur este un membru de famile acolo si care stie ca esti donator de organe. Din aceasta cauza esti obligat sa-te duci la notar cu un membru de gradul I |
--------------------
Renault
Megan II
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Multumesc de informatii, TheSting. Si eu am agreat cu familia ca devin donator si nu stiam procedura. Nu ma incanta deloc ideea de inmormantare, prefer incinerarea. Si daca se mai poate folosi ceva, cu atat mai bine, cu conditia sa nu ajung la Facultatea de Medicina
![]() P.S. - Am si A-ul, dar am cam renuntat la ideea de motocicleta, prefer sa inchiriez cand mi-o veni cheful. |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
TheSting |
![]()
|
Joi trebuie sa merg la consultul anual de sanatate pt la munca. Cu ocazia asta am aflat ca in curand se va deschide o noua baza de date unde donatorul de organe va fi mult mai usor indentificat.
|
--------------------
Renault
Megan II
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 16:08 |