Donator voluntar de organe, Instructiuni, proceduri
![]() ![]() ![]() |
Donator voluntar de organe, Instructiuni, proceduri
MuciX |
![]()
|
||
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
|
||
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|||
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
E grele in romania, dom'le. Mai asteapta cativa ani, pana se mai invart rotitele ruginite ale sistemului. Stai tu linistit, ca si daca doamne fereste ai ajunge in moarte cerebrala, si ai avea tatuat pe tot pieptul DONATOR, tot nu ti-ar fi folosite organele pentru a salva viata cuiva, cel putin la ora actuala.
Si eu sunt pentru a-mi fi prelevate organele in cazul in care nu mi-ar mai folosi mie. Ar fi ultima fapta buna pe care as putea sa o fac. |
--------------------
.
.
.
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Ma temeam de un astfel de raspuns. Totusi, s-au facut si la noi in tara cateva transplanturi, deci trebuie sa existe o modalitate, nu? Adica au prelevat organele alea de undeva, nu?
Ce ma mira foarte mult insa e lipsa de informare a cadrelor medicale, cand le spuneam de asa ceva se uitau la mine ca la necuratu'. Am zis rusine in gand si mi-am vazut de drum. |
--------------------
-
-
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
nu poti deveni "donator de organe" cu "atestat" deoarece la noi inca nu s-a creat o baza de date si un sistem in acest sens ... doar o foooarte lunga lista de asteptare plina cu pacienti care au nevoie de cate un rinichi , ficat sau altele ...
deocamdata singurul lucru pe care il poti face e sa iti instruiesti familia ca - Doamne fereste - in caz de ceva ... sa anunte cadrele medicale ca sunt de acord cu prelevarea de la tine de organe.in acest fel se va constitui de urgenta o echipa mixta care va efectua recoltarea , analiza si ulterior donarea organelor Speram ca in cativa ani sa fie pus la punct un sistem de centralizare si gestionare a eventualilor donatori. |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
MuciX |
![]()
|
Multumesc foarte mult Adrian. Ai mei deja stiu de asta, cu toate ca au reticentele lor... aparent tin la mine
![]() Eu am mai fost la un pas de moarte, lucru facilitat si de catre incompetenta unor cadre medicale, dupa o hemoragie interna care a durat vreo 27 de ore sub supraveghere medicala (doar ca medicii habar nu aveau ![]() Gata ne-am intristat de ajuns... sa discutam despre lucruri de facut pentru a avea acel insemn pe permis ![]() |
--------------------
-
-
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
imi pare rau sa aud prin ce ai trecut
![]() in alta ordine de idei ... noi , ca "societate" nu prea avem foarte multe de facut decat sa ne exprimam cat mai clar si mai "tare" dorinta de creere a acestei banci de organe , deoarece sunt foarte multe aspecte de ordin etic , logistic si legislativ de clarificat prima data. de ani buni se tot discuta despre necesitatea acestui sistem insa de facut s-au facut foarte putine lucruri ... dehhh .. sa pare ca mai marii nostrii sunt ocupati cu alte treburi. ei se fac ca fac , noi zicem ca am vrea dar nu putem si uite asa se pierd vieti care ar putea fi salvate .. sau macar incerca . oricum prima data ar trebui creata legislatia ( nu aceasta in vigoare - care este foarte " vaga" ) care sa reglementeze exact cand , in ce conditii , unde si cu acordul cui poti preleva organe (chestia asta cu apartinatorii ,rudele de gradul I e foarte relativa si am sa dau un exemplu mai jos )... apoi crearea unui sistem national care sa gestioneze toate activitatile si tot personalul care tine de prelevarea si transplantul de organe ... ma rog sunt multe aspecte ... un exemplu practic ... mama aflata in moarte cerebrala , potentiala donatoare de organe ... cu doi copii. unul semneaza ca e de acord cu prelevarea , altul nu ... ce faci ? |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
BMC filters-Chrome window trims-Xenon
- Smoked taillights Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Eu zic ca un tatuaj mic intr-un loc ascuns (la subrat sau in zona indispensabililor) ar informa cadrele medicale daca respectivul este de acord sa doneze sau nu propriile organe. Acel tatuaj ar confirma ca respectivul a semnat undeva ca este de acord cu asta si ca undeva intr-un biblioraft intr-un spital se gaseste acel acord.
Nu sa stai sa cauti in buletin, sa ceri acordul rudelor daca vor sau nu sau alte balarii, se pierd ore mult prea pretioase. De parca ar sti cineva daca intra la groapa cu sau fara vreun rinichi sau macar ar mai conta, dar in fine, hai sa nu-l taiem pe cel aflat in moarte cerebrala fara acordul sau. Si, pana la urma, acordul normal ar trebui dat doar de donator ca si detinator al acestor organe, nu de rude sau altcineva. This post has been edited by Laurentziu83: 5 Jul 2009, 01:41 |
--------------------
.
.
.
|
|
Master01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 13 January 09 From: Suceava ![]() |
@MuciX, poate dai idei si are careva nevoie de vreun ficat ceva, ai si numarul de la masina, esti donator perfect. Am glumit.
Cat despre donare de organe, o idee foarte buna, insa unii au o reticenta sa vorbeasca despre asta, inclusiv eu. Ma simt in disconfort sa ma gandesc la asa ceva. Asa sunt eu, poate altii pot sa faca asta fara probleme. Probabil sunt eu mai egoist. Oricum mult mai putini vor fi cei care vor avea puterea sa ajunga la semnatura finala pentru a fi donator, mai ales ca lumea nu are incredere in institutii. Au fost rapiti copii pentru a deveni donatori de organe. Ce diferenta ar fi sa iti insceneze o moarte clinica si sa devii foarte repede donator avand in vedere ca deja ar exista un consimtamant scris? Oamenii sunt reticenti, vad in jur cetateni care sunt in stare sa isi omoare copiii sau parintii......cu unul strain le-ar fi mult mai usor, daca ar obtine multi bani !!! Doamne fereste si scuip in san! |
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC
2005/1598 cmc 1,6 16 V
- Nr. de SV Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie. |
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
Ia-ti A-ul... apoi o mobra si te dai cu ea. O sa te numeasca toti din oficiu donator si ai tai o sa se impace curand cu ideea. Cand veneau la nevasta-mea la urgente accidente grave, din "donatori de organe" nu erau scosi amaratii aia...
![]() ![]() Cica si eu sunt "donator", dar am cam abondonat subiectul 2 roti de ceva vreme... ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
MuciX |
![]()
|
Urat din partea noastra, dar ar fi si asta o idee
![]() ![]() |
--------------------
-
-
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai stai putin...tu cand vrei sa donezi organe, pe timpul vietii(rinichi spre exemplu) sau tot ce e utilizabil cand se va intampla sa dai coltul?
Nu prea reiese clar din spusele tale.... |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Master01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 13 January 09 From: Suceava ![]() |
Se intelege foarte bine daca citesti ca MuciX vrea sa devina donator dupa o eventuala moarte clinica. O idee foarte buna, care pe mine, recunosc, ma depaseste. Daca ar fi in timpul vietii ar fi chiar de tot naspa. Pentru oameni de genul asta in situatii disperate cand nu mai au bani pentru a-si salva familia strangem bani, facem cheta. Doamne pazeste de nevoie!
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC
2005/1598 cmc 1,6 16 V
- Nr. de SV Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie. |
|
Flamingo |
![]()
|
![]() Membru "SPARKY Team" Group: Banned Posts: 1.064 Joined: 20 February 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(papa_mulo @ 8 Jul 2009, 21:56) Pai stai putin...tu cand vrei sa donezi organe, pe timpul vietii(rinichi spre exemplu) sau tot ce e utilizabil cand se va intampla sa dai coltul? Nu prea reiese clar din spusele tale.... Apropo de tot ce ar fi utilizabil... Eu zic sa va luati gandul de la ficatul meu. Creierul in schimb e greu "transplatabil", dar n-ati regreta in caz de ceva... ![]() Scuze Bogdane, dar nu m-am putut abtine. ![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
2008 A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
|
|
MuciX |
![]()
|
E ok Catalin, e bine ca in discutiile astea sa mai apara si o gluma sa ne descretim fruntile.
![]() |
--------------------
-
-
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
pe mine ma deprima topicul asta...
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Afrodita |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 73 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
fratzica e deprimant, asa e, dar daca se intampla o tragedie pentru o familie, macar sa contituie o sansa pentru alte cateva.
acum un an un vecin de-al meu a ajuns in moarte cerebrala dupa ce a fortat intrarea in coloana. el pe scuter, cel "fortat" o betoniera, n-a iesit bine pentru el din pacate. dupa cateva zile de coma profunda, rudele au dat in cele din urma acordul de prelevare a organelor. nu stiu mai multe detalii, dar cel putin 3 vieti a ajutat: rinichii si inima. si eu vreau sa ma inscriu in programul asta. o sa iau legatura cu doctora mea de familie sa aflu mai multe detalii, pana acum mi-a facut o impresie buna, acum va fi si testul ![]() ps: doctorii pot preleva organele doar cu acordul pacientului sau al familiei. daca tu te inscrii in programul asta, declari ca in caz de moatre clinica esti de acord sa devii donator, este peste acordul rudelor ca importanta. daca nu ai apucat sa te inscrii in program si ajungi in situatia asta rudele trebuie sa decida. acum fie vorba intre noi, oricum organele alea se deterioreaza sub pamant si in timp ajungi oase, de ce sa nu dai o sansa la viata altora. ![]() This post has been edited by Afrodita: 9 Jul 2009, 11:25 |
--------------------
Renault
Megane I
1996 1.6
- DYD when in doubt google it!
i tend to make mistakes when learning something new. then again, who doesn't? |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE ps: doctorii pot preleva organele doar cu acordul pacientului sau al familiei. daca tu te inscrii in programul asta, declari ca in caz de moatre clinica esti de acord sa devii donator, este peste acordul rudelor ca importanta. daca nu ai apucat sa te inscrii in program si ajungi in situatia asta rudele trebuie sa decida. Se poate cumva și invers? Adică să te înscrii explicit ca non-donator, astfel încît rudele să nu poată dona organe nici chiar dacă ar vrea? Întreb doar de curiozitate, că nu prea sînt la curent cu subiectul. This post has been edited by VladSoare: 9 Jul 2009, 11:28 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Afrodita |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 73 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
ardeleanule (cj98czh) cauta un forum academic, poate acolo te simti mai bine si apropo esti off topic pentru a nu stiu cata oara zilele astea.
This post has been edited by Afrodita: 9 Jul 2009, 11:29 |
--------------------
Renault
Megane I
1996 1.6
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Off topic la cafenea??? nu cred.... si de unde stii ca sunt ardelean?? faptul ca locuiesc in Cluj nu inseamna ca sunt si nascut acolo... asa ca nu stii nu vb.
bine mitico???? ![]() ![]() This post has been edited by cj98czh: 9 Jul 2009, 11:31 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE Off topic la cafenea??? nu cred... Ai fi surprins... ![]() Așa credeam și eu pînă de curînd, însă după ce am văzut trei pagini șterse complet, fără avertisment, dintr-un topic, m-am prins că nu-i chiar așa. ![]() This post has been edited by VladSoare: 9 Jul 2009, 11:33 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Flamingo |
![]()
|
Poti fii off topic si la Cafenea. Iti spun eu din surse sigure.
![]() |
--------------------
HYUNDAI
i10, full options
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
noi stim cel mai bine
![]() |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
Afrodita |
![]()
|
"13 persoane mor in fiecare zi asteptand un organ. Daca toata lumea ar deveni donator de organe ar fi destule organe pentru fiecare persoana ce are nevoie de ele. Este gratis, este usor si este cel din urma cadou pe care il puteti face.
Pasi Informati-va asupra donarii de organe. 4800 de oameni au murit anul trecut asteptand un organ. Donarea de organe este lipsita de durere si nu va va costa familia nimic. Asigurati-va ca familia dvs intelege faptul ca dvs vreti sa donati organe. Daca si cand momentul apare familia dvs va fi pusa in fata acestei probleme si dvs nu ii veti mai putea comunica dorita dvs, asa ca este important sa ii informati din timp. Sunati la centre ce se ocupa de sfatuire si indrumare in cazul donatorilor de organe. Cereti un formular si completati-l atunci cand il primiti. O carte de donator este indicata pentru a fi sigur ca personalul spitalului stie sigur ceea ce doriti. Trebuie sa stiti ca daca completati un formular de donator il puteti anula la o data ulterioara. Asigurati-va ca va informati si familia in cazul in care va schimbati parerea. Sfaturi Daca deveniti donator de organe nu veti fi tratat diferit. Se va trece la donatie numai dupa ce in urma mai multor teste efectuate asupra creierului sunteti declarat mort. Atentie Daca dvs ati fost de acord sa donati organe dar familia dvs refuza sa lase personalul medical sa faca transferul atunci spitalul va urma dorinta familiei, desi actele de donator sunt perfect legale. Asa ca asigurati-va ca familia intelege ceea ce doriti." asta am gasit la o prima cautare pe net. sursa: |
--------------------
Renault
Megane I
1996 1.6
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu mai bine donam sange?
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
Afrodita |
![]()
|
nu, nu, e vorba de o carte de donator ce este disponibila. are aceeasi valoare ca un act in cazul unui accident, dar mai mult de atat, atesta ca tu esti de acord in cazul prelevarii
![]() |
--------------------
Renault
Megane I
1996 1.6
|
MuciX |
![]()
|
In primul rand va rog sa nu mai fiti hateri (
![]() Afrodita: site-ul ala e fix hodoronc tronc; parca ar fi o traducere cuvant cu cuvant de pe un site strainez. Unde dracu ie centrili astea ca sa mor daca am auzit de asa ceva. Eistein: incepem o discutie tampita si despre cum o fi fost privit primul care a donat sange? |
--------------------
-
-
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
MuciX, fara discutii, fara laude. Doar mergem la institutul de hematologie si donam. Sau le spunem si altora ca mergem, ca poate ei nu au curaj sa mearga singuri.
Fara bataie de cap, fara poate, daca si fara consultarea nimanui. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
MuciX |
![]()
|
Nu cred ca am reusit sa inteleg ce ai vrut sa zici aici.
|
--------------------
-
-
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 00:08 |