Donator voluntar de organe, Instructiuni, proceduri
![]() ![]() ![]() |
Donator voluntar de organe, Instructiuni, proceduri
NadaLina |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 161 Joined: 11 July 07 From: constanta ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Symbol
2007
|
|||
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Imi pare rau sa aflu asta, sper sa se fi rezolvat cumva pana la urma.
De asta nu stiu daca as fi in stare, sa donez cuiva in timpul vietii, poate ca daca este cineva drag si stiu ca e singura sansa as gandi totusi altfel. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Da, de acord si cu tine, dar e si asta o alternativa, adica ce am propus eu. Ramane sa se mai si poata. Eu chiar cred ce spun aici si consider ca sunt mult mai multi dispusi sa dea sange decat organe... ceea ce inseamna ca de organe se cam duce lipsa, si ar fi bine sa fie privita si donarea de organe la fel cum este cea de sange.
Daca as reusi sa devin donator si as ajunge intr-o situatie grava, vreau sa stiu ca poate am ajutat un tanar tata sa isi vada copii mari, sau stiu eu ce alta situatie si nu m-am "irosit". This post has been edited by MuciX: 9 Jul 2009, 19:10 |
--------------------
-
-
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Dom' jeniu, aici se discuta despre donarea de organe in caz de moarte cerebrala a donatorului, nu de donatiile de sange, sperma sau mai stiu eu ce. Sa donezi organe e mult mai complicat decat a dona sange, si nu au nici o legatura una cu alta. Donarea de sange o faci voit, oricand in timpul vietii, trebuie doar sa fii clinic sanatos si esti perfect constient cand o faci.
Cat despre donarea de organe, la momentul cand o faci, se presupune ca tu nu mai ai nevoie de ele si ca timpul in care pot fi recoltate acestea e destul de scurt, de aceea e nevoie de o modalitate rapida prin care tu ca donator sa arati ca vrei sa donezi, trebuie sa se poata face acest lucru rapid si sa existe conditii pentru aceasta. Cat despre donarea de organe pe perioada in care tu esti in viata si constient, situatie ilustrata de veronik, nu se discuta aici, pentru ca teoretic sunt la fel ca si donarile de sange, sunt facute voit, ca nu se poate din cauza gradului de rudenie, etc, astea-s doar tampenii birocratice romanesti, de care nu stau sa discut, ca nu are rost. QUOTE(Afrodita @ 9 Jul 2009, 17:59) nu, nu, e vorba de o carte de donator ce este disponibila. are aceeasi valoare ca un act in cazul unui accident, dar mai mult de atat, atesta ca tu esti de acord in cazul prelevarii ![]() M-ai lamurit bustean. Ce-i aia carte de donator? Voiam doar sa subliniez ca, dovada ca poti dona organe nu ar trebui sa fie constituita din inca un plastic intr-un portofel. Ce se intampla daca te surprinde neprevazutul si nu ai respectivul act la tine? |
--------------------
.
.
.
|
|
MuciX |
![]()
|
Subscriu la ce a zis Laurentiu despre carte. Eu personal si la paine iau actele "dupe" mine. Dar cum ai zis se poate sa nu il ai la tine fix atunci si te-ai batut cu birocratia si cu pumnii-n piept degeaba. Bine punctat colegu' +++
|
--------------------
-
-
|
|
Master01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 488 Joined: 13 January 09 From: Suceava ![]() |
Cred ca suntem destul de sufocati de birocratie incat sa mai trebuiasca inca o carte de donator. Deja umblam cu mapa cand iesim din casa si avem nevoie de o gramada de acte. Ar fi naspa sa te puna sa ai si cartea de donator la tine.
![]() |
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC
2005/1598 cmc 1,6 16 V
- Nr. de SV Il cheama bizon / Are-un neuron / Si tot claxoneaza / Cand altii sofeaza
Grupul soferilor blocati in trafic saluta bizonul din intersectie. |
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
In plus, in caz de accident poti pierde portofelul...zboara undeva si il gasesc peste nu stiu cate ore cand e prea tarziu!
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
...gol.
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Se poate si asa!
|
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Un tatuaj la subrat nu e mai practic? Nu cred ca e un capat de tara si stiam ca tatuajele se pot si scoate, totusi, sau macar anula.
![]() This post has been edited by Laurentziu83: 9 Jul 2009, 22:56 |
--------------------
.
.
.
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
ai idee cam cat de rau poate sa doara un tatuaj la subrat?
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Atunci zi alt loc in care sa te tatuezi, sa nu doara si nici sa nu fie vizibil de la o posta.
|
--------------------
.
.
.
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
te poti tatua pe plaman, se va vedea la o eventuala autopsie
![]() sau poti purta dog-tags daca ti se pare incomoda varianta de mai sus. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.376 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
Laurentiu, am inteles despre ce se vorbea aici. Insa am considerat oportun sa mentionez un alt mod, mai simplu si la fel de eficient de a fi un "om bun" dupa cum scrie sub avatarul lui Mucix. Si de sange e lipsa, chiar mai acuta decat de organe. Si solutia e mult mai simpla decat donarea de organe.
Am mai zis, nu am chef sa discut pe tema asta. Vrei sa donezi ceva, doneaza, nu te opresc eu. Daca pot, te si ajut. Fratzica, e valabila si varianta cu o bratara special inscriptionata, cum au unele persoane alergice la medicamente. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
MuciX |
![]()
|
Ideea e ca eu nu incercam sa fiu un om bun, imi place sa cred ca am decis asta fara sa ma gandesc la mine. Am spus ca nu cred ca as fi in stare sufleteste sa fac asta cat sunt in viata, in schimb intr-un moment de moarte cerebrala... nu m-ar macina asa mult si in acelasi timp ating si scopul de a face un bine.
Cum spuneam, daca eu nu apuc sa am o familie simt acum ca m-as irosi, nu las nimic in urma, asa poate ajut pe altcineva sa o apuce si in familia aia se va nota ca a fost un Xulescu datorita caruia isi pot vedea copii mari. This post has been edited by MuciX: 10 Jul 2009, 09:39 |
--------------------
-
-
|
|
Tudor |
![]()
|
![]() Moderator Group: Members Posts: 1.824 Joined: 10 May 05 From: Bucuresti ![]() |
S-ar putea sa spun o tampenie, dar stiam ca s-a modificat legislatia aplicabila pentru donarea de organe in caz de moarte cerebrala. Stiam ca daca in timpul vietii persoana nu si-a exprimat in clar (la notariat) ca nu vrea sa-i fie prelevate organe in caz de moarte cerebrala, atunci legea prezuma ca persoana respectiva si-a dat acordul tacit pentru asa ceva, iar doctorii au liber sa transplanteze organele viabile.
Poate ne lamureste un jurist cum e legislatia la ora actuala. Personal cred ca familia daca vrea poate bloca donarea. E de ajuns sa conteste ceva in instanta, ca pana se judeca deja trece acea perioada scurta in care se pot preleva organele. |
--------------------
Renault
Clio III
2006 1,5 dCi 80cp Dynamique 3usi Honda CR-V 2006 2,2 CDTi 140cp Executive
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Pai varianta mentionata de mine te ajuta sa faci exact asta, cu mult mai putine probleme administrative, si cu siguranta ca vei ajuta poate pana la 3 oameni cu o singura donare. Si niici nu doare.
Tu ai putea sa iei decizia de a dona organe, insa sa mori de moarte buna la 94 de ani in patul tau. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
masina
- negru pe alb
|
|
MuciX |
![]()
|
Da Tudor, auzisem si eu ceva de genul, stiu ca am avut o discutie lunga cu mama atunci, dar am auzit ca nu s-ar fi pus in vigoare... ceva legat de opinia publica... se pare ca romanii nu gusta gesturi de genul. Problema cu o astfel de lege ar fi ca sprijina la greu traficul de organe...
|
--------------------
-
-
|
|
Afrodita |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 73 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
"aolo" ce activitate aici?! hai ca am de recuperat
![]() mucix felicitari si din partea mea. e un topic util si faptul ca sunt oameni interesati e dovedit de numarul de raspunsuri ![]() - nota: apelativul folosit de mine nu a vrut sa fie rautacios, ca bunicul din partea tatalui era ardelean (poveste lunga, neam mare. ca idee mi-a gasit stra-stra-stra-bunicul din intamplare pe o placa comemorativa. a tulit-o din sibiu dupa ce el si alti boieri au incercat fara succes sa-l dea jos pe tepes ![]() cartea de donator este dovada fizica a acceptului tau. chiar daca nu o ai la tine sau ai pierdut-o, esti inregistrat undeva in sistem si ei te pot gasi repede. din pacate legislatia s-ar putea schimba in curand. in momentul asta e un proiect de lege care propune ca in caz de moarte cerebrala sa-i fie prevelate pacientului organele fara sa mai fie nevoie de acordul cuiva. masura asta vine ca posibila solutie pentru nevoia acuta de organe si numarul mic de donatori. referitor la o intrebare precedenta, e posibil sa faci un act, legalizat notarial, prin care declari ca nu esti de acord sa ti se preleveze organele in caz ca... dar daca va fi adoptata legea de mai sus nu stiu cum se va proceda. nu sunt de acord cu legea respectiva pentru ca mi se pare incorecta din punct de vedere etic si legal. nu poti trata corpul unei persoane decedate ca o friptura si apoi ganditi-va ce simt rudele decedatului cand afla vestea ca l-au pierdut si ca a fost deja transat. e prea dureros. personal cea mai inteleapta decizie la ora actuala mi se pare acea carte (digitala/fizica), pentru ca usureaza munca doctorului, suferinta rudelor care trebuie sa ia o decizie rapid sub povara durerii. sunt unii oameni care din cauza durerii iau decizii gresite, sau orbiti de suparare nu dau sansa la viata altuia. ieri citeam un interviu al unui doctor care a fost pus in situatia delicata sa anunte parintii unui copil ca l-au pierdut, dar ca inima lui ar putea salva viata unui alt copil care are mare nevoie acum. atunci parintii au spus ca daca al lor nu mai traieste sa nu traiasca nici celalalt copil. ma scuzati, m-am lungit ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane I
1996 1.6
- DYD when in doubt google it!
i tend to make mistakes when learning something new. then again, who doesn't? |
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Fratzica @ 9 Jul 2009, 23:57) A, tu esti d-ala care ii e frica de injectii? ![]() Cine s-a gandit sa doneze organe, stie cam ce-i durerea, sau neputinta in fata bolii. Nu cred ca niscaiva intepaturi l-ar da inapoi. Eu ma gandeam sa fiu ars, sa nu ma manance viermii si cenusa sa fie aruncata intr-o apa curgatoare. Asa poate ajung si eu prin toata lumea. Daca organele mele ar trai in alt corp, chiar nu m-ar deranja. This post has been edited by vis-a-vis: 10 Jul 2009, 19:01 |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
xcss |
![]()
|
![]() Born to Be Epic Group: Members Posts: 1.669 Joined: 24 August 07 ![]() |
Exista "carte de donator de organe" in Romania?
|
--------------------
-
-
- Mit der Dummheit kämpfen Götter selbst vergebens.
|
|
cristianxxl |
![]()
|
flower power Group: Members Posts: 1.339 Joined: 31 July 07 From: Otopeni ![]() |
Si eu vreau sa donez!
|
--------------------
renault
Megane 4
2018
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
A rezolvat cineva ceva pana acum? Am avut si eu niste discutii pe tema asta cu cineva si am devenit interesat de subiect. Se poate face card de donator sau tatuezi FOR RENT?
Mi-e jena sa ma gandesc ce drame ar putea evolua din caracterul afacerist al medicului roman si de saracia lucie in care traim. Nu invinovatesc pe nimeni dar sunt sigur ca in unele cazuri se stafidesc organele pe raft ca nu s-a dat spaga necesara... |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Ori asta, ori te pot declara mort inainte de termen ca altcineva mai important ca tine are nevoie sa mai bage colesterol sau alcool.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu stau linistit, la cate tigari fumez, cate shaorme + bere bag la burdihan si cate cafea si cola inghit nu mi-as pune problema asta
![]() This post has been edited by Tamango: 7 Jun 2011, 14:33 |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Pai si tie cine o sa-ti doneze?
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Pentru donatorii de organe: luati-va Cat. A si se rezolva cat ai zice "Honda"
![]() Tot ce trebuie e un act notarial, declaratie pe proprie raspundere ca in caz de moarte cerebrala sunteti de acord ca organele interne ramase viabile sa poata fi prelevate in vederea transplantului. Actu-n portofel, cürü pe motor si cu Dumniezo'nainte. |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Nene Bwwlan, eu am categoria A si nu s-a rezolvat
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
SorinCT |
![]()
|
Ma gandeam ca e ceva mai reglementata treaba cu un cadru bine definit. Nu un A4 facut la notar si tinut in portofel
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 9th May 2025 - 15:12 |