Joc la schimbatorul de viteze, Se "balangane" tare maneta!
![]() ![]() ![]() |
Joc la schimbatorul de viteze, Se "balangane" tare maneta!
lag_ph |
![]()
|
||
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Nu mai bine schimbi cutia cu una second, maister ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Din pacate, nu-mi permit. Manopera pentru rezolvarea simeringului ala ar fi cica de vreo 6-7 ore (demontata si facuta bucati) iar o cutie second, cine stie daca e sau nu buna?
Nu e chiar problematic pentru mine ca nu sta teapana, ma intereseaza sa intre in toate treptele cum trebuie. Aia e o chestie de finete. Bine, normal ca atunci cand va fi data jos se va observa ca mai are si alte bube in interior. Momentan merge si asa ![]() Si precum zicea cineva, daca nu e stricata, nu o repara. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
Cristi_Cotrau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 10 September 07 ![]() |
Atata timp cat inca merge si iti intra bine in viteze nu se merita o cutie second....plus ca daca o dai jos si incepi sa schimbi cateva piese e mai ok,manopera e aceeasi ca si la schimbul de cutie SH dar s-ar putea sa scapi mai ieftin cu piesele schimbate din cutia personala....
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 1.6 16v Concorde
- TM-97-CRS
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
Sal all! Am mai aflat o chestie azi... de prin targ
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
lag_ph |
![]()
|
QUOTE(Cristi_Cotrau @ 25 May 2009, 13:35) Atata timp cat inca merge si iti intra bine in viteze nu se merita o cutie second....plus ca daca o dai jos si incepi sa schimbi cateva piese e mai ok,manopera e aceeasi ca si la schimbul de cutie SH dar s-ar putea sa scapi mai ieftin cu piesele schimbate din cutia personala.... Cam asa ma gandeam si eu. Cat mai merge fara probleme, e bine. Daca incepe sa dea rateuri grave, demontam, facem bucati, schimbam, punem la loc, ne bucuram ![]() Varianta sa iau una SH : cumparare, verificare (prin varianta puzzle), asamblare si montare in locu lu a mea. Nu mi se pare rentabil, doar in cazuri extreme... |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Primul pas ar fi schimbarea uleiului din cutie.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 196 Joined: 26 February 04 From: Timisoara ![]() |
Chiar nu e dispus nimeni din Timisoara sa facem o comparatie la jocul schimbatorului de viteze?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
In ce sens comparatie ? Te pomenesti ca si la mine smuceste tot de la vreun suport de la motor.
This post has been edited by ricochet2: 26 May 2009, 20:34 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
ricochet, topicul acesta e deschis de mine, citeste te rog mai la inceput sa vezi ce si cum... Am schimbat suportul cutiei (era rupt cauciucul la un capat); am verificat rulmentul din partea dreapta a cutiei de viteze (dreapta cum te uiti spre masina), are un joc, dar e foarte mic, mecanicul zice ca nu pune probleme deocamdata, siguranta rulmentului e la locul ei; suportii din cauciuc ai motorului sunt intacti, poate putin slabiti, dar nu e logic jocul ala. Jur ca nu inteleg...
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Dar ce vrei sa compari ? Ne putem intalni, daca vrei, dar nu stiu de ce smuceste la mine. Am schimbat filtrele, uleiul, de la ambreiaj nu stiu daca e problema, trage rezonabil, pot fugi cu rotile fluierand, accelereaza int reapta a 5-a de la 38 km/h, habar nu am ce poate fi. In viteza intra bine. De miscat schimbatorul (am avut 2 masini si la fel facea) nu se misca, dar asta e suboectiv. Daca intra frana de motor, e normal sa smuceasca schimbatorul daca tii mana pe el, pentru ca miscarea se transmite din roti in cutie.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
ricochet, cand pun frana de motor sau accelerez brusc si ma uit la maneta, se misca in fata si, respectiv, in spate... nu pot sa apreciez daca e mult sau putin. Stiu ca e normal sa se intample treaba asta, dar nu stiu cat e marja aceea de miscare. De aceea vreau sa ma uit cum e la o alta masina din acelasi model cu a mea. Asta-i id-ul meu de mess: dolphintm74 - daca vrei, lasa-mi un nr. de tel si te sun sa vorbim.
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
de ce nu puneti voi mana pe o rigla sa masurati jocul ala?
ca se poate si la rece... asta daca chiar va doare aspectul... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
Johnny74, cum adica sa masor la rece? Jocul apare doar in frana de motor sau la accelerari bruste
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Oameni buni vedeti limitatorul de la suportul motor!! Si mai vedeti bucsa aceia de la nuca schimbatorului!
|
--------------------
n
n
n
-
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
Cred ca am gasit buba, e suportul motor din partea dreapta, cum te uiti spre masina. Am deschis capota, iar un coleg a bagat in viteza si a incercat sa plece de pe loc. Am vazut ca motorul s-a miscat serios, nu gluma. Stiti cumva cam cat costa un suport de motor si daca se schimba greu?
|
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Eu am cam aceeasi problema.O deviatie a schimbatorului de inainte inapoi in momentul acelerarii(am mai scris si in alt post).Doi amici s-au uitat pe sub capota,au atras de cablu de accelerare si se observa ca motorul are joc.In principiu susprectez acelasi suport din partea dreapta cum te uiti spre masina pozitionat undeva pe langa baterie.
Pe autokarma acel suport ar ajunge undeva pana in 100ron.Cel din partea opusa(partea stanga cum te uiti spre motor) undeva pe la 350ron si mai este unul in spatele motorului care ajunge pe la 250 ron parca. Oricum vineri am programare la mecanic pentru a depsita acesta deviatie de dute-vino a schimbatorului si am sa va tin la curent. |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
--
- ----
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
jocul la maneta e tipic, si la mine exista. si e dus sigur suportul de la cutie, pentru ca l-am verificat.
This post has been edited by Fratzica: 27 May 2009, 16:54 |
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
1.6/16v/107
- SJ69LOL Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
zet105 |
![]()
|
|
--------------------
reno
--
- ----
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
consecinte...prima ar fi ca intra greu in viteza a2-a, cand schimbi de sus in jos. pret..aprox 250 lei.
|
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
1.6/16v/107
- SJ69LOL Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
dolphintm74 |
![]()
|
Da..., stimabili colegi de forum, jocul la maneta de viteze de pe Laguna e din ciclul "asa face toate". Am testat ieri, pe 3 Laguna 1 ale unor forumisti (impreuna cu ei, evident, si le multumesc inca o data pentru ajutor), problema care mie imi facea zile fripte. Aproximativ acelasi joc la toate, cu foarte mici diferente.
pixule si zet105, suportul cutiei costa 120 de lei (la Ciclop, Timisoara). De schimbat se schimba usor (sunt doar doua suruburi), dar e nevoie de groapa sau elevator. S-ar putea sa aveti surpriza ca o piulita, situata in partea dinspre cutie, sus, sa va creeze ceva probleme la desfacere. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1
2001, 1.6 16V
|
|
zet105 |
![]()
|
Am fost azi la mecanic.I-am explicat problema si anume deviatia manetei la acceleratii si la frana de motor.
Problema ar fi: tamponul contrabalans aflat pe mijloc in spatele motorului care e dus.Pretul piesei ma ajunge 190ron.Schimbatul nu stiu inca.Astept sa-mi ajunga piesa. Alta problema: o mica "gaurica" cat un varf de pix in toba care ar trebui sa o rezlov ca sa nu am probleme pe viitor(sa se mareasca).Necesita o plomba. Alti bani alta distractie ![]() |
--------------------
reno
--
- ----
|
|
Johnny78 |
![]()
|
anularea TOTALA a jocului se face prin schimbarea atat a tampoanelor motor cat si a bieletei anti rasucire. 90% din joc se rezolva prin schimbarea bieletei...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
|
|
zet105 |
![]()
|
![]() |
--------------------
reno
--
- ----
|
|
lag_ph |
![]()
|
Depinde de unde o cumperi.
308 Mach1 295 Serus 240 Elit 155 ropieseauto .. dar nu prea am eu incredere. Si eu trebuie sa o schimb ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
zet105 |
![]()
|
90% s-a remediat problema.Am scapat de miscarea manetei.Mai are un mic joc dar prea mic comparabil cu ce am avut.
Prea repede nu ma gandesc sa mai schimb ceva. |
--------------------
reno
--
- ----
|
|
lag_ph |
![]()
|
Ok, ma declar nelamurit.
Avem asa : cod original bieleta de descarcare (cel putin asa au trecut cei de la Serus pe deviz) 7700422529. Am intrebat in stanga si in dreapta, am gasit preturile de mai sus.. Acum apare problema noua.. pe elit.ro, pentru codul mai sus mentionat am gasit 2 produse. boge.JPG ( Size: 18.87k ) Number of downloads: 612 swag.JPG ( Size: 14.43k ) Number of downloads: 639 Pentru cea SWAG scrie la descriere ca este pentru puntea spate.. ![]() Cum e posibil sa fie 2 produse diferite pe acelasi cod... si care din astea 2 minunate imi trebuie mie? ![]() Sa nu ziceti ca e asta suport_cv.JPG ( Size: 18.26k ) Number of downloads: 633 (are alt cod) Problema : din cand in cand nu intra in tr.1 si 2.. in mers. Parca se blocheaza in ceva. Am mai schimbat ceva bucsa pe acolo si niste plastice.. si a ramas "bieleta de descarcare", cel putin asa am fost informat de meserias. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
zet105 |
![]()
|
Eu unul am schimbat tampon motor spate (SWAG).M-a costat 190ron piesa.Am cumparato de la un magazin de piese auto.Nu avea pe stok(ca la laguna nu stiu daca ai sa gasesti ceva pe stok--->cel putin in zona mea).A venit in 2 zile.Montatul 30Ron.M-am lasat lipsit de factura,etc si am dat 20ron.Total 210ron piesa si manopera.
Tamponul este situat in spatele motorului.Celalat tampon se afla in dreapta motorului cum ridici capota(cel la care ai pus poza--->e si cel mai ieftin din toate 3) Desi aveam joc foarte mare la maneta tin sa mentionez ca nu aveam probleme cu bagatul sau scosul din viteze 1,2,3,4.La a 5-a imi opunea cateodata rezistenta la scoatere. 2 piese diferite pentru acelasi cod.Pare curios.E posibil ca pentru o alta serie de motor tamponul sa fie un pic diferit. Eu am: RENAULT LAGUNA 1 FACELIFT ( 1999 ) LIFTBACK , 5 USI ; 1.6 16V ; 1598 ; 79 / 107 ; K4MF720 |
--------------------
reno
--
- ----
|
|
lag_ph |
![]()
|
pai codul e unic... un fel de CNP
![]() PS : acum vad ca sunt identice.. e chestie de lumina cum a fost facuta poza.. la SWAG pare turnata, dar de fapt, e tot goala in mijloc ![]() Deci gata misterul... Maine seara merg la Serus. O pun originala ![]() Pe elit.ro, SWAG e 235 lei, BOGE 283 lei... original e 286 lei. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
zet105 |
![]()
|
|
--------------------
reno
--
- ----
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 07:54 |