2012 - clio IV, viitoarea generatie clio
![]() ![]() ![]() |
2012 - clio IV, viitoarea generatie clio
ncristi |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|||
Ampt |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.597 Joined: 25 July 10 From: București ![]() |
Și totuși oare de ce se vinde atât de bine VW ?
Or fi chiar toți masochiști ? http://www.promotor.ro/masini-noi/news/cel...ropean-10107076 În ce privește situația vânzărilor de modele noi în primele 8 luni din 2012, TOP 10 arată astfel: 1. Volkswagen Golf - 301.575 unități 2. Ford Fiesta - 206.614 unități 3. Volkswagen Polo - 204.207 unități 4. Opel/Vauxhall Corsa - 180.427 unități 5. Ford Focus - 166.060 unități 6. Opel/Vauxhall Astra - 160.715 unități 7. Renault Clio - 160.039 unități 8. Nissan Qashqai - 142.145 unități 9. Renault Megane - 138.808 unități 10. Volkswagen Passat - 135.347 unități |
--------------------
Dacia
SupeRNova / Logan ph2
2000/Rapsodie/Laureate 1,5 dCi 75 CP, Euro 5/2011 Este mai ușor să previi, decât să remediezi !
|
|
Modus |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
QUOTE(klaus @ 21 Sep 2012, 21:07) O avea clio protectii duble la cablurile de frana pe spate? Sau carenaje aerodinamice pe aproape toata podeaua? Sau protectii complete la pasajele rotilor? Sau portbagaj cu 2 compartimente? Sau dubla etanseitate pe usi? Dar imbinare "aero" (contra zgomotului) intre usi? Dar pivoti prinsi in 3 suruburui (mai solizi)? Sau portfuzete protejate? Sau flexibil lung pe esapamnent? Sau prinderi pe manson la esapament (mai usor de reparat)? Sau o avea clio semnalizare cu impuls (pe care nemtii o au de ani buni)? Sau stergatoare cu impuls? Dar stergatoare care nu lasa "triunghi" pe parbriz? Sau dezaburitor de mari dimensiuni, care sa sufle aer pe tot parbrizul? QUOTE(klaus @ 21 Sep 2012, 21:54) Alea de le-am zis eu (si mai sunt nite treburi pe la motor si suspensii) tocmai asta fac: dau o impresie de "altceva", o insonorizare, o stabilitate, o calitate perceputa, d-astea. Care fac clientul sa cumpere ceva sau altceva. Are si noul Clio 4 semnalizator cu impuls din cate stiu eu. Mi se pare inadmisibil ca un Polo GTI cumparat nou in noimebrie 2011 sa consume ulei dupa 7000 de km. Poate sa fie cum spui tu, mult peste Clio din punct de vedere tehnic. Dar este INACCEPTABIL ca o masina noua, cu 7000 de km, cu super motorul 1.4 TSI de 180 de cai care a castigat de nu stiu cagte ori "Engine of the year" sa consume ulei dupa 7000 de km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! O fi Renault mult sub VW, dar cred ca face motoare mult mai fiabile. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Apropo, știe cineva cât de fiabile sunt 0.9 TCe, respectiv 1.2 TCe sau 1.4 TCe?
Iată și răspunsul: QUOTE(P-A-C-O @ 24 Sep 2012, 17:22) ce fraieri?!.... ![]() din surse neoficiale, am inteles ca unul din noile motoare Tce de la Renault lansat cu surle si trambite, pica de ceva vreme la greu testele de fiabilitate care se fac chiar la ei acasa, in Franta; cu toate acestea ei il pun pe toate masinile proaspat lansate: Lodgy aka J92, Clio4 aka X98, Captur aka J87 (Modus II),etc ![]() This post has been edited by Squirrel: 24 Sep 2012, 21:35 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Modus @ 23 Sep 2012, 21:52) ![]() Ce sa zic, de pus in rama! Din toata lista aia de superficialitati (ca la chestii mai profunde treba sta si mai rau), tocmai asta e cea care trebuia subliniata, ca a ajuns, in sfarsit, si renaultul la nivelul lui VW, dupa 12-14 ani in care VW a avut acea facilitate standard inclusiv pe skoda (masina mai ieftina de la VW)! Foarte tare, trebuie sa recunosc, daca asta a fost tot ce a putut marketingul renault sa scoata din el... QUOTE(Modus @ 23 Sep 2012, 21:52) AMIN!QUOTE(Modus @ 23 Sep 2012, 21:52) Daca face motoarele de pe 1% din vanzari mai fiabile, iar VW face motoarele pentru restul 99% din vanzari mai fiabile (dat fiind exemplul invocat), atunci halal lauda pentru renault! |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.170 Joined: 13 October 06 ![]() |
Nu stiu ce e acceptabil si ce nu este, dar voi 2 baieti sunteti extrem de bias-ed, iar rezultatul este savuros. Continuati va rog.
In ceea ce priveste 1.4tsi-ul, cel de 122, se completeaza regulat cu ulei, asa "face" toate, deci n-ar trebui sa se mire nimeni ca varianta de 180 papa ulei pe paine. Nu stiu cum sta polo pe langa noul clio, dar la golf multilink-ul ala nu face nicio minune, nici pe virajele rapide, nici pe cele lente, realitatea e ca frigiderul varianta 6 incepe sa scartaie anvelopele cu 10-15 kmh mai devreme decat megane-ul. Acum o fi si diferenta intre michelin-uri si pirelli-urile de la golf, nu zic ba, dar solutiile alea tehnice superioare ar trebui sa conduca la rezultate si in practica , nu ;-) |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
centurion |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 2.043 Joined: 8 September 12 ![]() |
@Cei care au cunostinte tehnice:
Decat "sa vorbim pe vorbe", zic sa facem un topic VW vs Renault, pe modele (Clio vs Polo, Laguna vs Passat etc) si sa se prezinte clar, si pentru cei care nu au aceste informatii, diferentele dintre aceste modele. Si repet din nou: daca Mercedes alege sa puna pe propriile masini motoare Renault, cat de naspa sa fie aceste motoare incat nemtii sa se riste sa-si strice imaginea de marca? Si cred ca mai este o discutie: vorbim despre masina Polo vs masina Clio, sau despre motor VW vs motor Renault? |
--------------------
-
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Oricum, nu zice nimeni nimic de aplicatia "r-sound effect" de pe tableta asta de la clio 4?
informatii |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(klaus @ 23 Sep 2012, 22:47) dupa 12-14 ani in care VW a avut acea facilitate standard inclusiv pe skoda (masina mai ieftina de la VW)! Foarte tare, trebuie sa recunosc, daca asta a fost tot ce a putut marketingul renault sa scoata din el... Am avut asa (ca masini de servici): Golf 4 din 2005, Octavia Tour 2007, Octavia Elegance 2003, exista in familie un Passat B5.5 din 2005 Highline .... nici una din astea nu a avut/nu are semnalizare cu impuls .... deci nu stiu ce sa zic .... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Aia era o optiune, nu am vazut-o nici eu pe multe VW-uri, oricum se putea pune usor si ulterior prin schimbarea releului de semnalizare.
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
TAW |
![]()
|
![]() membru asociatiarenault Group: Members Posts: 796 Joined: 1 August 07 From: Bacau ![]() |
Hai mai...ca acu' pana si Doggy are "impul-s" la semnalizare :-)
|
--------------------
Renault
Scenic 1.6 16v Dynamique D11
2008 Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded. |
|
klaus |
![]()
|
Lasand la o parte ca eu pe toate skodele cu care am mers (vreo 4 diferite ca ani si dotari, inclusiv fabia cea mai cheala) exista aceasta facilitate, oi fi fost eu indus in eroare si era intr-adevar optionala, daca se poate puteti sa-mi aratati lista de optionale de la renault care sa fi inclus asa ceva de 10 ani incoace? Chiar si pe masinile de 20.000 euro in sus?
V-ati blocat cu totii la copac si nu vedeti padurea. Ca sa vezi, VW o avea optinoal (DAR O AVEA), ce rusine! Bine ca renault NU O AVEA DELOC. Si pana nu pun eu mana pe clio ala 4 sa constat cu manutele mele ca o are, ma indoiesc in continuare de acest lucru. S bottom line, se intreba lumea de ce polo ar fi mai masina decat clio. Stau si ma intreb daca chiar se dorea raspuns la aceasta intrebare... Ca in fapt clientul normal poate nu percepe efectele acelei diferente si alege doar emotional. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(klaus @ 24 Sep 2012, 09:57) V-ati blocat cu totii la copac si nu vedeti padurea. Ca sa vezi, VW o avea optinoal (DAR O AVEA), ce rusine! Bine ca renault NU O AVEA DELOC. Si pana nu pun eu mana pe clio ala 4 sa constat cu manutele mele ca o are, ma indoiesc in continuare de acest lucru. S bottom line, se intreba lumea de ce polo ar fi mai masina decat clio. Stau si ma intreb daca chiar se dorea raspuns la aceasta intrebare... Ca in fapt clientul normal poate nu percepe efectele acelei diferente si alege doar emotional. Tu te uiti dintr-o singura directie, nu si din cealalta. Sa zicem ca avea(sincer habar nu am) vw/skoda acea dotare de 2 Euro, dar daca te uiti si din sens invers ai sa constati ca reno avea in standard dotari mai importante care la nemti erau optionale si costau substantial. Si pe chel si pe top reno avea pret mult mai avantajos...si cu toate acestea ajungem la partea a doua a postului tau care e perfect adevarata: clientul a perceput vw/skoda ca fiind mai masina decat reno. Dupa parerea mea diferenta nu au facut-o micile gadgeturi ci diferenta mare de politica a celor doua concerne. Unii au avut o politica stabila pe termen lung in timp ce ceilalti au fluctuat in timp foarte mult la capitole importante precum design si calitate si au pierdut mult la imaginea de marca. In timp ce nemtii a adus skoda(teoretic brandul low cost) la un nivel foarte apropiat de vw, francezul nu s-a multumit sa se joace cu strategiile de low cost doar la dacia ci le-a implementat si la reno... This post has been edited by papa_mulo: 24 Sep 2012, 09:20 |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
ncristi |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.910 Joined: 9 April 05 ![]() |
Foarte adevarat ce spune papa_mulo. Si sunt foarte putine cazuri in care modele de la reno s-au apropiat de modelele w. Clio dupa mine mereu a fost peste polo.
Noul polo joaca foarte bine so o carte psihologica - noul polo -> un golf mai mic. |
--------------------
Renault
kadjar - 1.2 tce 130 hp
ZEN - 2017 Sandero stepway 0.9 tce
Ford focus 1.6 tdci 110 hp Ford ecosport 1.0 ecoboost 125hp Skoda octavia 1.2 tsi 105 hp |
|
klaus |
![]()
|
Bine, tovarasi, am inteles, clio e peste polo din punctul vostru de vedere.
Si totusi, nimeni nu are nici o poinie despre "r-sound effectu"-ul ala? |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
QUOTE(klaus @ 24 Sep 2012, 11:21) Bine, tovarasi, am inteles, clio e peste polo din punctul vostru de vedere. Si totusi, nimeni nu are nici o poinie despre "r-sound effectu"-ul ala? Majoritatea se vor bucura ca aplicatia poate simula pana la 6 profile diferite de motor. Nimeni nu a dar informatii despre ce motoare este vorba poate unu din profile fiind motorul de clio rs. Interesant ar fi sa aiba si profilul de la monoposturile de f1 ![]() Nu cred ca este ceva nou si BMW are ceva similar precum si aston martin dar in acel caz macar sunt masini sport care beneficiaza de acest tratament. Din punct de vedere tehnologic e greu de apreciat daca e mai bine sa iei clio sau polo. De exemplu laguna II avea keyless go in 2001 dotate care nu a aparut la passat decat in 2006 pe bani grei (400 500 de euro dotare optionala). Asta totusi nu a facut diferenta la vanzari in favoarea lagunei. This post has been edited by ViperRS: 24 Sep 2012, 12:09 |
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Pai ce parere sa am...zice in link-ul ala al tau foarte bine, ca este pentru "amuser les enfants". O prostioara...
Nu stiu daca Clio IV este peste actualul Polo...dar despre vechile modele nu poti zice(daca vrei sa fi obiectiv) ca Polo e mai masina decat Clio. Ambele sunt pe acolo, fiecare cu plusurile si minusurile ei, Clio fiind mai ieftin la dotari si motorizari similare. Doar ca Polo s-a vandut mai bine ... asta datorita politicii stabile si imaginii create de cei de la VW. |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
QUOTE(klaus @ 24 Sep 2012, 10:21) Bine, tovarasi, am inteles, clio e peste polo din punctul vostru de vedere. Si totusi, nimeni nu are nici o poinie despre "r-sound effectu"-ul ala? Pai avand in vedere ca marea masa a soferilor de Clio 4 vor duce copii la scoala, mi se pare genial. Adica masina va face ca o motocicleta, uaaaau! "Mami p-asta o vrem". In alta ordine de idei HTP-ul 1.2 de pe fosta Fabia nevesti-mii facea ca un super motor de curse si avea doar 55 cp, deci se poate realiza si cu insonorizare mai naspa. This post has been edited by Diac: 24 Sep 2012, 13:42 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Da, cam cum vor face BMW cu motorizările în trei cilindri de 1.5l (atât Otto cât și Diesel)…cică trei cilindri sună emoționalși dinamic… This post has been edited by Squirrel: 24 Sep 2012, 21:35 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
vasile82 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 482 Joined: 3 December 04 From: Ploiesti, Bucuresti ![]() |
Si ca sa barfim exista in gama renault optiunea "volan incalzit"?
La Corsa D o am. |
--------------------
Ex Logan,
Renault Fluence
1.6
|
|
sylvester |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 562 Joined: 12 December 04 From: Bucuresti ![]() |
haideti sa va mai relaxati un pic...
25 Sep 2012, 08:48: haideti sa va mai relaxati un pic... This post has been edited by sylvester: 25 Sep 2012, 08:48 Attached thumbnail(s) 2012_09_24_16.31.41.jpg ( Size: 1.3mb ) Number of downloads: 602 |
--------------------
Renault
Megane II.1
2004 sedan Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004 |
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
Abia astept sa se intrebe lumea de un element aerodinamic din poza aia. La Renault este integrat si a aparut prima data la Clio4. La altii este adaugat dintr-un material cauciucat (Ford Fiesta). Sa vedem daca se prinde cineva de rolul lui.
This post has been edited by IRONICK: 25 Sep 2012, 09:21 |
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
![]() [attachmentid=1627839253] |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
@hellcat: face parte din aerodinamica masinii
![]() |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Modus @ 23 Sep 2012, 21:52) Dar este INACCEPTABIL ca o masina noua, cu 7000 de km, cu super motorul 1.4 TSI de 180 de cai care a castigat de nu stiu cagte ori "Engine of the year" sa consume ulei dupa 7000 de km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ba e mega acceptabil si e si in plus e si un lucru bun ![]() Golf-ul GTI haleste 1 kil la mie daca te dai bine de tot la el. Si in fond, d'aia iti iei GTI, sa-i rupi gura ![]() La ORICE masina cu valente sportive (cum e si polo-ul si golf-ul GTI) este firesc un consum de ulei direct proportional cu stilul de mers. Da' acu' nah, daca unii ajung sa compare polo gti cu clio 1.4 ![]() ![]() <span class='edit'>25 Sep 2012, 15:54:</span> QUOTE(Modus @ 23 Sep 2012, 21:52) Dar este INACCEPTABIL ca o masina noua, cu 7000 de km, cu super motorul 1.4 TSI de 180 de cai care a castigat de nu stiu cagte ori "Engine of the year" sa consume ulei dupa 7000 de km!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ba e mega acceptabil si e si in plus e si un lucru bun ![]() Golf-ul GTI haleste 1 kil la mie daca te dai bine de tot la el. Si in fond, d'aia iti iei GTI, sa-i rupi gura ![]() La ORICE masina cu valente sportive (cum e si polo-ul si golf-ul GTI) este firesc un consum de ulei direct proportional cu stilul de mers. Da' acu' nah, daca unii ajung sa compare polo gti cu clio 1.6 e normal sa para inacceptabil acest consum ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Ov: 25 Sep 2012, 14:55 |
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Si cine are Megane RS sau Clio RS nu se da la ele??? Nu cred ...
![]() |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
|
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
si ce este elementul ala si ce rol practic are?
multumesc |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 07:16 |