2012 - clio IV, viitoarea generatie clio
![]() ![]() ![]() |
2012 - clio IV, viitoarea generatie clio
DFA |
![]()
|
||
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
|
||
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|||
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
acu', sincer vorbind, am inteles ca reparatia aia pe la pompa de inalta si injectoare nu ie foarte ieftina la motorina.
Cica ar fi un topic pe aici care descrie situatia... |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
DFA |
![]()
|
![]() moderator://DC/Logan Group: Moderatori Posts: 3.558 Joined: 30 September 05 From: Buzău, RO ![]() |
Așa este, nu le poți avea pe toate fără să plătești în plus...
![]() |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
- 27 Iul 2021 Logan III Comfort ECO-G 100, Bleu Iron, 16" Amaris, MediaNav, P. sc. încălz.+Climă, P. Comfort, P. Park. 2, volan piele, geam. el. sp.
ex Logan I 1.5 |
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Nu ma plang de fiabilitate la dieselul meu, cel putin pana acum e foarte ok, cei cu reparatii la pompe si injectoare de obicei sunt cei care baga motorina de pe sant, cu motorina de la surse sigure e mai mica sansa sa iti pice chestiile astea. La capitolul consum, sunt foarte multumit, dar reversul e la revizie unde trebuie platit filtrul de motorina, care nu e chiar ieftin. Eu oricum nu fac suficient de multi km pe an ca sa ies in castig mare cu motorul pe motorina, un diesel cu DPF e sensibil la traficul in oras (ceea ce pentru mine e o problema, pentru ca merg destul de mult si prin oras) si iarna dureaza prea mult pana se incalzeste. Iar ca placere de a conduce, un benzinar turbo e mult peste un diesel echivalent, ca sa nu mai pomenesc de rafinament (la o masina de clasa mica se simt si vibratiile de diesel, se aude destul de tare si motorul). De-asta spun ca nu mi-as mai lua diesel, mai ales la o astfel de masina, unde pana la urma diferenta de consum intre diesel si benzina nu e exagerata, in schimb progresul facut de motoarele astea noi e destul de mare, mai ales la felul in care se conduc.
|
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
mie mi se pare destul de ieftin, la 14500 am configurat un dinamique tce 90 cu navigatie (doar 200 euro!), camera marsarier, climatronic si tot ce mai era in lista de dotari... eu cred ca se va vinde cu succes aceasta generatie! din nou spun, sper ca viitorul megane sa preia din adn-ul acestui clio...
|
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
skija |
![]()
|
![]() proud not to be american Group: Members Posts: 513 Joined: 5 January 05 From: Bucharest/Buzau ![]() |
|
--------------------
LOGAN
MCV 1.5dci
2007
- BZ 80 SKJ decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
|
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Nu cred că se discută de același motor. 1,2 T(F)SI era lansat în 2006?
Pe de altă parte, 0,9 TCE este în 3 cilindri. Prevăd complicații interesante… This post has been edited by Squirrel: 18 Jul 2012, 08:03 |
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(Bacu @ 17 Jul 2012, 23:19) mie mi se pare destul de ieftin, la 14500 am configurat un dinamique tce 90 cu navigatie (doar 200 euro!), camera marsarier, climatronic si tot ce mai era in lista de dotari... eu cred ca se va vinde cu succes aceasta generatie! din nou spun, sper ca viitorul megane sa preia din adn-ul acestui clio... Navigatia aia o include oare si Romania? Ca pana acum am inteles ca lipsea. |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
1.2 de pe ibiza cel de 70 e aspirat.
Am condus si eu unul destul de mult. Trage uimitor de bine cu aia 70 cai chiar si cu masina incarcata. Dar consumul chiar e nesimtit. |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
Bacu |
![]()
|
![]() Membru Privilegiat Group: Members Posts: 1.956 Joined: 11 May 06 From: Luxembourg ![]() |
QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 18 Jul 2012, 08:09) nu stiu exact, e chestia aia noua Rlink, care nu prea stiu ce soft are... ref la motor, ford focus are motor 1.0, 3 cilindri, 125 de cai, iar tipul de la turatii.ro care face drivetest-uri l-a laudat foarte mult, a zis ca dupa ce l-a condus a renuntat la prejudecata cum ca motoarele mici nu sunt viabile pe clasa compacta... eu am facut drivetest cu octavia 1.2tsi si mi s-a parut la fel de vioaie ca si megane 1.5 dci, nu mi s-a parut deloc submotorizata. bine, nu ambitii sportive, insa pentru o masina de familie se misca chiar ok. This post has been edited by Bacu: 18 Jul 2012, 10:52 |
--------------------
Honda
CRV
2017 Executive Sensing 1.6 iDtec 9AT
|
|
PaulT |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.294 Joined: 23 June 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Arhimede @ 18 Jul 2012, 10:41) 1.2 de pe ibiza cel de 70 e aspirat. Am condus si eu unul destul de mult. Trage uimitor de bine cu aia 70 cai chiar si cu masina incarcata. Dar consumul chiar e nesimtit. Am mers si eu cu unul de 64CP tot multicel. Trage bine datorita cutiei de viteze cu rapoarte scurte. Consumul este mare mai ales in extraurban, tocmai datorita cutiei. Aceeasi poveste este si cu Fabia 1.2 HTP . This post has been edited by PaulT: 18 Jul 2012, 11:05 |
--------------------
Dacia/Mitsubishi
Logan 1.6 mpi/Berlina 1300/Lancer Clasic
2006 Laureate/1973/2008
- B-00-xxx
|
|
DFA |
![]()
|
QUOTE(Synyster @ 17 Jul 2012, 17:50) Nu ma plang de fiabilitate la dieselul meu, cel putin pana acum e foarte ok, cei cu reparatii la pompe si injectoare de obicei sunt cei care baga motorina de pe sant, cu motorina de la surse sigure e mai mica sansa sa iti pice chestiile astea. Nici pe departe! Mie mi s-a dus pompa de injecție și nu am băgat absolut nici măcar 1 mililitru de motorină dubioasă, doar de la OMV! Deci nu există o cauzalitate GARANTATĂ între calitatea combustibilului și defectarea injecției, mai contează și defectele de fabricație! Pur și simplu poți nimeri piese care nu rezistă timp îndelungat! QUOTE(Bacu @ 18 Jul 2012, 10:51) R-Link este cu navigație TomTom, deci acoperiere actuală 18%. MediaNav (standard pe Clio 4) este cu navigație iGo, deci acoperire foarte bună (similar Dacia Lodgy). |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Inseamna ca ai avut ghinion. La cati km ti-a picat pompa?
Mie un motor de 1.2 cu 110 cai mi se pare super ok pe clio, ramane de vazut cum se va intelege si cu o cutie automata. Pana la urma, Polo 1.2 TSI cu DSG e foarte apreciata, de ce nu ar fi la fel si la reno? |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
Squirrel |
![]()
|
![]() Captain of Black Pearl™… Group: Members Posts: 4.466 Joined: 13 March 08 From: partea mea: Drum bun! ![]() |
Dacă R-Link are TomTom cu 18%, marea majoritate va alege doar MediaNav pentru hărțile actualizate/actualizabile…
|
--------------------
Dacia
Duster
2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré
- RO 44 AWD Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
![]() cr8or Group: Members Posts: 1.461 Joined: 25 July 04 ![]() |
1.2 e motor de pus la stergatoare, nu?!
in oras, si 0.9 e suficient...ce naiba, ma uit la smarturi cu 0.8 cum merg fara grija. o fi nevoie de nu stiu ce escalade sxt sa deplasezi curul la munca, sa vada toti statutul tau social?! baga impozit 5k euro/luna, chiar da ca e hibrid. ca hibridul ala e folosit 1km la ditamai monstrozitatea de masina. pt v.max 70km/h si 250cmc sunt suficienti |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
QUOTE(DFA @ 18 Jul 2012, 13:50) Mie mi s-a dus pompa de injecție și nu am băgat absolut nici măcar 1 mililitru de motorină dubioasă, doar de la OMV! sa fim seriosi, la tine trebuia demontata pompa si curatata acea valva, daca tu ai vrut sa inlocuiesti pompa e problema ta.... ![]() operatiunea respectiva nu costa mai mult de 500 RON in service-urile specializate si se poate face cu pompa montata pe masina ![]() |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
csimby |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 2 February 08 From: Tirgu-Mures ![]() |
QUOTE(Squirrel @ 18 Jul 2012, 14:00) Dacă R-Link are TomTom cu 18%, marea majoritate va alege doar MediaNav pentru hărțile actualizate/actualizabile… Medianav si R-linka fost dezvoltat de baietii de la iGO. Nu stiu daca s-a mai scris pe forum sau nu, nu am citit tot ![]() Nu cred ca va fi o problema cu acoperirea hartilor. Harti se pot cumpara pt MediaNav de pe https://renault.naviextras.com sau https://dacia.naviextras.com. Cred totusi ca pretul este un pic piperat... In luna februarie am citit un articol pe un site unguresc, unde povesteau despre planurile de dezvoltare a firmei Nav N Go, acolo au amintit ca lucreaza pentru un un producator auto francez care incepe cu litera R pe doua proiecte: una este o navigatie + media player si un proiect mai mare bazat pe platforma Android (probabil MediaNav si R-link). Revenind la topic, am configurat si eu Clio nou, insa din pacate configuratorul de pe renault.ro nu iti afiseaza exact masina configurata. De ex. la Authentique farurile nu acel crom in ele, consola de mijloc este mai mica, este un slot de 1DIN pt. radio. Acestea nu se vad pe renault.ro din pacate. Pt. o imagine clara intrati pe renault.fr 19 Jul 2012, 01:19: QUOTE(sylvester @ 12 Jul 2012, 18:25) Am fost astazi la reprezentanta, au zis ca abia in octombrie o sa primeasca o masina pt. showroom si pt. drivetest. Am primit in schimb o brosura ![]() This post has been edited by csimby: 19 Jul 2012, 01:19 |
--------------------
Volkswagen
Polo Comfortline
2014 Renault Symbol Expression 2010
VW Polo 1999 Dacia Solenza Clima 2004 |
|
P-A-C-O |
![]()
|
![]() What you see is what you get! Group: Members Posts: 2.350 Joined: 3 October 10 ![]() |
pentru cei care au deschis televizoarele mai tarziu....
![]() K9K.jpg ( Size: 163.95k ) Number of downloads: 1250 |
--------------------
-
-
- Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
per ansamblu consider ca e o masina OK, imi place designul si parca se vede si ceva nou la interior, pretul cred ca va fi imbatabil...mai merita nemtoaica cu xxxxxxxx km?
|
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
faruri de espace pe clio4
![]() |
--------------------
Citro-mobil
C4
2006 VTR+ Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
care e cel mai mare motor de pe clio asta? motorul asta de 1,2 pare f incghesuit.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
T.rac3Er |
![]()
|
1.6 turbo de pe RS
|
--------------------
Citro-mobil
C4
|
|
csimby |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 2 February 08 From: Tirgu-Mures ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Polo Comfortline
2014 Renault Symbol Expression 2010
VW Polo 1999 Dacia Solenza Clima 2004 |
|
mircea_aq |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.170 Joined: 13 October 06 ![]() |
Untitled.jpg ( Size: 114.33k )
Number of downloads: 967
Preturile sunt comparabile cu vechea generatie, bune in comparatie cu competitia, cu toate astea un 1.2T cu DCT banuiesc ca va ajunge spre 17 000, ceea ce pentru Romania nu e deloc putin. |
--------------------
xxxxxxxx
xxxxxxxx
xxxxxxxx
|
|
DFA |
![]()
|
QUOTE(Squirrel @ 18 Jul 2012, 14:00) Dacă R-Link are TomTom cu 18%, marea majoritate va alege doar MediaNav pentru hărțile actualizate/actualizabile… Și TomTom are hărțile actualizabile online... MediaNav va fi ales de mai mulți pentru că e mai convenabil la preț și are harta României foarte completă, în restul lumii TomTom îl bate la funduleț pe iGO... QUOTE(P-A-C-O @ 18 Jul 2012, 17:58) sa fim seriosi, la tine trebuia demontata pompa si curatata acea valva, daca tu ai vrut sa inlocuiesti pompa e problema ta.... ![]() operatiunea respectiva nu costa mai mult de 500 RON in service-urile specializate si se poate face cu pompa montata pe masina ![]() Cei de la Dacia nu au vrut/știut să facă așa ceva, iar eu nu aveam timp de umblat cu mașina pe platformă sau cu pompa în brațe pe la service-uri, deci am înlocuit-o! Încă mai am pompa veche, mi-ai dat o idee! QUOTE(csimby @ 19 Jul 2012, 01:13) Medianav si R-linka fost dezvoltat de baietii de la iGO. Nu stiu daca s-a mai scris pe forum sau nu, nu am citit tot ![]() Nu cred că TomTom a contractat pe NavNGo, ci Renault, care și-au dorit și o versiune mai ieftină de navigație a contractat pe NavNGo pentru MediaNav, ODM-ul fiind LG, Carminat TomTom (LIVE) este varianta de mijloc a grupului, iar MediaNav este varianta economică, R-Link fiind varianta "premium", R-Link fiind bazat tot pe TomTom/TeleAltas la partea de navigație, nu pe iGO/Navteq/TopMap. QUOTE(csimby @ 19 Jul 2012, 01:13) In luna februarie am citit un articol pe un site unguresc, unde povesteau despre planurile de dezvoltare a firmei Nav N Go, acolo au amintit ca lucreaza pentru un un producator auto francez care incepe cu litera R pe doua proiecte: una este o navigatie + media player si un proiect mai mare bazat pe platforma Android (probabil MediaNav si R-link). NavNGo lucrau pentru proiectul MediaNav, nu pentru R-Link! R-Link este un proiect separat, un melanj între Android și TomTom, R-Link fiind dezvoltat de TomTom, la fel ca și Carminat TomTom. Deci acum Renault are acoperită toată gama, pentru toate buzunarele: - MediaNav - gama economică - iGO/Navteq/TopMap - Carminat TomTom - gama medie - TomTom/TeleAtlas - Carminat TomTom LIVE - gama medie conectată - TomTom/TeleAtlas - R-Link - gama premium - Android/R-Link App Store/TomTom/TeleAtlas |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
ssilviu |
![]()
|
![]() F1 Man Group: Members Posts: 8.043 Joined: 11 June 04 From: Nicaieri ![]() |
O fragmentare inutilă adică. Era greu să aibă un singur sistem de navigatie, nu?
|
--------------------
Renault
Megane 2 GPL
2006 Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC Renault Clio 4.2 1.2 EDC Dacia Dokker 1.6 SCE GPL Dacia Logan 1.4 GPL |
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Treaba lor, e bine ca ai de ales...dar tot am gasit o meschinarie:
MediaNav e standard pe Expression si Dynamique ceea ce e de laudat, dar camera pt marchearriere e disponibila doar pe Dymamique si doar in combinatie cu navigatia R-Link...200 E navigatia si 400 E !!!!! camera Asta e de cacao, cat timp ai displayul de la MediaNav in standard nu poti sa legi un rahat de camera la el la un pret corect? |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
DFA |
![]()
|
QUOTE(papa_mulo @ 23 Jul 2012, 11:41) Asta e de cacao, cat timp ai displayul de la MediaNav in standard nu poti sa legi un rahat de camera la el la un pret corect? MediaNav e cea mai simplă soluție multimedia, ce vrei tu nu se mai poate încadra la "chestii de bază", MediaNav nici nu a fost conceput să suporte camere video, în schimb Carminat TomTom și R-Link suportă. Și nu se "leagă" o cameră video la un ecran pur și simplu, ci funcția respectivă trebuie suportată de software-ul respectiv, care primește informații de la senzorii de parcare și de la direcție și desenează peste imaginea primită de la cameră niște linii dinamice, ce-și schimbă culoarea și forma în funcție de unghiul volanului și distanța până la obiectele înconjurătoare, pentru a-ți arăta traiectoria corectă de dat înapoi. Deci nu e doar o chestie de legături video, e ceva mai complicat... |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Hai ma ce naiba, tu pleci de la premisa ca au construit masina si dupa ce a fost gata s-au gandit sa puna si camera si nu permitea softul...cum ai zis si tu e chestie de soft, MediaNav ce are de nu suporta softwareul respectiv? Daca il faceau sa suporte il suporta...
E o jecmaneala specifica renault, fiindca ai navigatie in standard si-au dat seama ca prea putini vor fi interesati de R-link si s-au gandit sa il bage pe gat impreuna cu camera de care multi sunt interesati. Camera + R-Link = 600 E dar au splitat suma in 400 E pt camera(ca asta te intereseaza) si doar 200 E pt R-link ca sa nu te simti jecmanit si sa zici..."hai ma, ce mai conteaza inca 200 E". Daca puneau preturile invers efectul psihologic era altul, de jecmaneala pe fata: "Cum sa dau inca 400 pe R-link pentru o camera de 200?" |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
DFA |
![]()
|
QUOTE(papa_mulo @ 23 Jul 2012, 17:44) .......cum ai zis si tu e chestie de soft, MediaNav ce are de nu suporta softwareul respectiv? Daca il faceau sa suporte il suporta... Nu e chiar așa... Eu nu-i apăr pe ăștia de la Renault, dar interfața de cameră video a fost mereu asociată cu TomTom, deci doar ei s-au ocupat de chestia asta... Cu MediaNav Renault a dorit să rezolve problemele mai simple. În toată industria auto se procedează așa, și la VAG nu poți avea cameră de dat înapoi dacă nu alegi o unitate multimedia avansată, deși au navigație și pe alte unități, mai slabe și mai ieftine... Deci nu văd unde e "meschinăria", pentru că toți fabricanții joacă la fel..., că nu ne convine nouă, consumatorilor, asta e altă poveste... QUOTE(papa_mulo @ 23 Jul 2012, 17:44) Camera + R-Link = 600 E dar au splitat suma in 400 E pt camera(ca asta te intereseaza) si doar 200 E pt R-link ca sa nu te simti jecmanit ..... În fapt, camera video e doar 170 EUR, pentru că restul de 230 EUR sunt senzorii de parcare. Ăștia nu sunt exagerați de scumpi? |
--------------------
Logan III Comfort
ECO-G 100cp
2021 sedan
ex Logan I 1.5 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 12:36 |