Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

27 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

2012 - clio IV, viitoarea generatie clio

titicostel
post 12 Jul 2012, 17:40
Post #211

.

Group: Members
From: .

A aflat cineva cand incepe comercializarea Clio 4 in Romania ?

This post has been edited by titicostel: 12 Jul 2012, 17:41

--------------------
. . .
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
sylvester
post 12 Jul 2012, 18:25
Post #212

Membru autentic

From: Bucuresti

Probabil pe la sfarsitul lui septembrie sa inceapa comenzile, iar octombrie-noiembrie livrarile.
Preturile se asteapta a fi la nivelul clio-ului 3

--------------------
Renault Megane II.1 2004 sedan
Renault Megane 3, Noir Nacre, Sport Edition 1,5 dci 110CP
Ex.Renault Megane Sedan,Pack autentique, Blanc Glacier, 2004
+
Squirrel
post 13 Jul 2012, 10:56
Post #213

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
R19/16v
post 13 Jul 2012, 11:01
Post #214

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Ia explica, Ironick!

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
T.rac3Er
post 13 Jul 2012, 13:35
Post #215

cr8or

chiar sunt curios de ce va face renault sport.
precedentul rs cu 2.0 aspirat era ceva cum trebuie. acum cu un turbat mai micut sunt curios ce o rezulta.
oh boy, oh boy... happy.gif

This post has been edited by T.rac3Er: 13 Jul 2012, 13:35

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
AndreiMR
post 13 Jul 2012, 13:39
Post #216

Membru alfist

From: Pitesti

Si megane rs are motor turbo, si e o masina super apreciata. Probabil ca si Clio RS va fi foarte bun, diviza sport face cu totul alte masini, imi vine greu sa cred ca o vor da in bara cu Clio

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
Arhimede
post 13 Jul 2012, 16:21
Post #217

Membru inferior, lung si tare

http://www.caradisiac.com/Avant-premiere-t...-Clio-79823.htm

vitezometru ala ca si pe megane 3 e varza. E foarte neintuitiv. De fiecare data cand il privesti e mereu in schimbare, si schimbarea propriuzisa mi se pare ca se face lent. Pe deasupra caracterele mi se par nepotrivite.

Plastic pe volan exact unde ti degetul mare. Ce naiba de aderenta asigura plasticul ala lucios?

This post has been edited by Arhimede: 13 Jul 2012, 16:30

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
0% avertisment=0% divertisment
+
papa_mulo
post 13 Jul 2012, 18:50
Post #218

Membru autentic

QUOTE(Arhimede @ 13 Jul 2012, 17:21)

vitezometru ala ca si pe megane 3 e varza. E foarte neintuitiv. De fiecare data cand il privesti e mereu in schimbare, si schimbarea propriuzisa mi se pare ca se face lent. Pe deasupra caracterele mi se par nepotrivite.

De acord...cand a aparut megane 3 eram sigur ca la primul facelift va disparea solutia, dar uite ca a venit faceliftul si nimic. Toti constructorii care au cochetat cu ideea asta au renuntat repede...prima oara am vazut la inceputul anilor '90 pe Kadett GSI, arata SF pentru vremea aia dar bineinteles ca a fost ineficient si din ce imi amintest ultimele Kadett GSI-uri au renuntat la solutie.

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
IRONICK
post 13 Jul 2012, 18:55
Post #219

-

From: Romania

*
Asta pentru ca te-ai obisnuit tu (sau lumea in general) cu ace si cadrane. Sunt mai usor de citit, ca vezi pozitia. Variatia trebuie sa fie asa de lenta, altfel se transforma in ceva fara noima. Creierul nu mai reuseste sa proceseze informatia.

Plastic pe volan exact unde ti degetul mare. Ce naiba de aderenta asigura plasticul ala lucios?
*
Plasticul de pe spite, nu. Dar umflaturile/santurile dintre degetul mare si aratator, da.

QUOTE(R19/16v @ 13 Jul 2012, 12:01)
Ia explica, Ironick!
*

O sa zic doua mai subtiri. Una buna si alta rea.

- Dpdv aerodinamic au imbunatatit curgerea aerului pe supt podea. Carenaje si deflectoare care se gasesc in gama doar pe Laguna 3, nu si pe ciunga turceasca de Megane 3. Chiar un carenaj inspirat de la A si B Klasse.
- Sau laudat ca inginerii nu le mai impun reguli designerilor. Au renuntat la jgeaburile laterale de pe montantii A care directioneaza apa si aerul de pe parbriz. Creste nivelul turbulentelor in zona si inclusiv zgomotul aerodinamic. Bun asa.

This post has been edited by IRONICK: 13 Jul 2012, 22:53

--------------------
CUGIR Albalux 11 1982 - B-11-LUX
+
ssilviu
post 13 Jul 2012, 22:23
Post #220

F1 Man

From: Nicaieri

QUOTE(papa_mulo @ 13 Jul 2012, 19:50)
Toti constructorii care au cochetat cu ideea asta au renuntat repede...prima oara am vazut la inceputul anilor '90 pe Kadett GSI

Eh na, Renault folosește soluția asta de aproape 30 de ani. Uite, pe Renault 11:
digidash_renault11.jpg

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
P-A-C-O
post 13 Jul 2012, 22:35
Post #221

What you see is what you get!

La genèse design de Nouvelle Renault Clio avec Laurens van den Acker, Antony Villain et Yann Jarsalle

Clio 4 R.S. at Goodwood !

This post has been edited by P-A-C-O: 13 Jul 2012, 22:41

--------------------
- - -
Ziua de 16 nov 2014 a ramas in istoria Romaniei ca fiind ziua in care omul politic Victor Ponta a fost cel mai aproape sa devina Presedintele Romaniei
+
papa_mulo
post 13 Jul 2012, 23:55
Post #222

Membru autentic

QUOTE(ssilviu @ 13 Jul 2012, 23:23)
Eh na, Renault folosește soluția asta de aproape 30 de ani. Uite, pe Renault 11:
digidash_renault11.jpg
*

O fi folosit-o acum 30 ani dar nu de 30 ani...ca au renuntat la ea ulterior si au revenit iar la ea dupa 30 ani. Exact asta ziceam, ca a fost o solutie fancy folosita pe perioade scurte, nu si-a demonstrat utilitatea. N-am zis ca Kadett GSI a fost prima care a folosit, de aia mi-am adus eu aminte pt. ca mi-a marcat adolescenta...
Cine stie ce R11 smecher e ala, eu am avut R11 de ultima generatie(din 87-88) si era cu analogice...

This post has been edited by papa_mulo: 14 Jul 2012, 08:17

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
spy_oh_joy1389
post 14 Jul 2012, 06:05
Post #223

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

QUOTE(IRONICK @ 13 Jul 2012, 19:55)
Asta pentru ca te-ai obisnuit tu (sau lumea in general) cu ace si cadrane. Sunt mai usor de citit, ca vezi pozitia. Variatia trebuie sa fie asa de lenta, altfel se transforma in ceva fara noima. Creierul nu mai reuseste sa proceseze informatia.

*

In aviatie afisajele digitale sunt facute in stilul celor analogice pentru ca sunt mult mai usor de citit cu coada ochiului. Numai la HUD am vazut sa se foloseasca caractere

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
T.rac3Er
post 14 Jul 2012, 09:44
Post #224

cr8or

si s-a renuntat tocmai ca lumea e indoctrinata prosteste, nu e vorba de utilitate aici.

majoritatea vor cerc ca asa li s-a intiparit lor in creieras.
asa si la americani ca vor cutie automata, ca s-au invatat de generatii sa mearga masinile singure.

si corvette c4 avea afisaj digital
honda s200 la fel. si zau daca se vaita cineva la ele, ca doar sunt masini domne. sunt iconice. asa trebuie sa fie. si chiar e incantata lumea.
"ieste masini sport si ie bine sa aiba asa afisajul"

la fel si cu blocurile optice. lumea s-a invatat cu 2 faruri maaari la marginile fata.
solutia e buna avand in vedere tehnica de acum 100 de ani, cand se foloseaua becuri ineficiente, de dimensiuni mari.

daca ar fi sa se expuna un prototip care sa foloseasca surse moderne chiar si in stadiul de prototip (ineficiente economic momentan) luand in considerare nevoile practice de vizibilitate introduse intru-un desing futurist placut, si cu faruri lipsa ci cu un array luminos dispus conform liniilor frontale (deci nu cu 2 blocuri optice clasice) garantez ca nu se va vinde masiv.

caci lumea vrea 2 faruri. ca asa i s-a vandut pana acum.

eu o stiu practic, ce a patit citroen cu primul c4. display-urile si volanul cu butuc fix.
absolut nici o problema tehnica la nici una. foarte usor de citit si foarte vizibile
un display central revolutionar lizibil in orice fel de lumina.

au incorporat multe inginerii smechere si un design futurist. dar nu a fost pe placul meltenilor. la mana a doua, in schimb, fiind devalorizat, au umplut cocalarii strazile.

sistemul circulat nu e usor lizibil ci e invechit. depinde numai de cine e targetat.

asa cum audi a venit cu ledurile si imediat toti sunt in limba dupa asa ceva.

masele vor dayline led, desi unii le considere cocalarisme gen audi.

daca audi (bmw, sau nu conteaza ce brand care are o anumita iamgine in mintea poporului) propune nu stiu ce tehnologie moderna, sa vezi cum toti o vor idolatriza.
dar sa faca renault ceva de genul. prostie.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
IRONICK
post 14 Jul 2012, 11:18
Post #225

-

QUOTE(spy_oh_joy1389 @ 14 Jul 2012, 07:05)
In aviatie afisajele digitale sunt facute in stilul celor analogice pentru ca sunt mult mai usor de citit cu coada ochiului. Numai la HUD am vazut sa se foloseasca caractere
*
In aviatie mai ai si a treia axa de care ai grija, pe cand pe sosea lumea nu este in stare nici sa se incadreze in banda. Uita-te in Bucuresti, zici ca este polul prostiei.

14 Jul 2012, 12:20:
QUOTE(T.rac3Er @ 14 Jul 2012, 10:44)
daca audi (bmw, sau nu conteaza ce brand care are o anumita iamgine in mintea poporului) propune nu stiu ce tehnologie moderna, sa vezi cum toti o vor idolatriza. dar sa faca renault ceva de genul. prostie.
*
Pai da, dar aia si-au dresat cumparatorii. Normal ca acum sunt ridicati in slavi si doar culeg roadele. Asta este politica pe termen lung, nu ce a facut Gaozn.

This post has been edited by IRONICK: 14 Jul 2012, 11:20

--------------------
+
Arhimede
post 14 Jul 2012, 14:15
Post #226

fsssssss dar ce tehnologie propune Renault. tehnologia vitezometrului digital. Cu asa atu ma mir ca nu sunt lideri in segmentul premium.

Una peste alta vw ( departe de a fi fanul marcii), are deja vreo 9 ani sau mai bine de motoare turbo pe benzina in clasa medie, cutii cu dublu ambreiaj, motoare de 140,150,170,200 de cai pe versiuni fara titulatura sport, si sasiu setat ca orice meltean sa poata sa exploateze performantele.

Ia comparati putin maruntisul pe care il baga grupul vw in dezvoltare si cercetare cu costurile dezvoltarii unui display digital de 2 bani.

Si pe de alta parte vw nu face exeprimente de design la fiecare model nou. E ca si cum un artist azi canta manele maine opera, ieri canta rock. Cine naiba il mai ia in seama.

La vw in schimb exista continuitate in design, care just sau nu convinge clientul ca modelul ala a pastrat calitatile vechii generatii, si a adus un plus in toate celelalte aspecte.

Comparati puterea unei companii care isi permite cu resursele a 5-6 marci sa dezvolte o singura thenologie, impachetata in ambalaje diferite, fiecare pe placul unei game largi de clienti care acopera de la nevoia de sport a tinerilor(vezi seat) pana la cei mai obositi si plictisitori cumparatori(vw), cu degringolada fashionista a Renault.

Pot sa faca cele mai bune produse(desi ma indoiesc) daca nu raspund nevoilor clientilor o sa ajunga la tomberonul industriei auto. Sunt convins ca cea mai mare parte a clientilor Renault aleg marca asta doar pentru ca nu au suficiente resurse materiale sa cumpere altceva nu pentru ca il considera un produs superior.

This post has been edited by Arhimede: 14 Jul 2012, 14:17

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
+
IRONICK
post 14 Jul 2012, 15:35
Post #227

-

VW are politica pe termen lung. Acum ei pot sa faca cele mai mari reduceri, lumea tot o sa cumpere de la ei. Sa ne amintim succesul Laguna 3? Pariul lui Gaozn? Comunistul asta imputit strica tot ce atinge.

14 Jul 2012, 16:58:
QUOTE(Arhimede @ 14 Jul 2012, 15:15)
La vw in schimb exista continuitate in design, care just sau nu convinge clientul ca modelul ala a pastrat calitatile vechii generatii, si a adus un plus in toate celelalte aspecte.
*
Exista pe naiba. Tie ti-o place gratarul ala de mici de pe bot pe care il are Audi?

This post has been edited by IRONICK: 14 Jul 2012, 15:58

--------------------
+
R19/16v
post 14 Jul 2012, 16:33
Post #228

Oldschool Member

From: Ploiesti

Ramaneti la subiect sau inchidem...

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
Arhimede
post 14 Jul 2012, 16:33
Post #229

Megane si Laguna dupa facelift, nu cumva au primit ceva ce aspira sa arate ca o "single frame"?

Au aparut ledurile la renault? au aparut benzile alea de expresie gen Audi in faruri? Au aparut!

--------------------
dacia lgn 2005 Ambition
+
TAW
post 14 Jul 2012, 20:46
Post #230

membru asociatiarenault

From: Bacau

QUOTE(sylvester @ 12 Jul 2012, 18:25)
Probabil pe la sfarsitul lui septembrie sa inceapa comenzile, iar octombrie-noiembrie livrarile.
Preturile se asteapta a fi la nivelul clio-ului 3
*

Da-da... Preturi peste CT3 (catalog/catalog) si doua motoare cel putin pe moment: 0.9 Tce 90 si 1.5 dci 90.

--------------------
Renault Scenic 1.6 16v Dynamique D11 2008
Renault Clio III 1.4 16v CFD 2006
Arguing on the Internet is like competing in the Special Olympics. Even if you win, you're still retarded.
+
T.rac3Er
post 16 Jul 2012, 08:58
Post #231

cr8or

la clio 4 mi se pare interesant cum s-au pozitionat ledurile de zi in afara farurilor. au o continuitate de design. asa si posesorii de faruri halogen se pot bucura de acele elemente de iluminat.

referitor la artist.

il avem pe celebrul costi costita ionita, care a cantat de toate si e apreciat in industria muzicala autohtona.
important ca sa ai succes comercial, este sa vinzi ce se cauta cand se cauta. adica e vreme de low-cost sa vinzi asta. se cauta super tehnologie, imediat te reprofilezi.

nimeni nu da 2 bani pe istorie. cine are istorie poate face putina gargara si sa pretinda ceva bani in plus, dar in rest produsul direct, ambalajul si imaginea care i se creeaza sunt cele ce vand. deasemenea si pretul conteaza. la noi in tara "discount" e la ordinea zilei. fie ca e vorba de produse scumpe sau ieftine. aia cu bani nu vor arunca cu ei fara sa ceara o reducere, chiar daca ii au disponibili

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
Highwayman
post 16 Jul 2012, 12:11
Post #232

Membru autentic

From: Marele sat numit Bucuresti

--------------------
- - Ex. Megane 3 2009, Ex. Megane 2 Sedane 2005
"If A is a success in life, then A equals x plus y plus z. Work is x; y is play; and z is keeping your mouth shut." (Albert Einstein)
+
AndreiMR
post 16 Jul 2012, 20:00
Post #233

Membru alfist

Vad ca a aparut si pe site-ul Reno Romania. Deocamdata, doar motorul de 0.9 si antichitatea de 1.2 16v sunt disponibile la capitolul benzina, iar preturile sunt intr-adevar putin mai mari decat la Clio 3...

http://www.renault.ro/gama-renault/autotur...clio/noul-clio/

--------------------
2008 Mazda 2 TE
+
Squirrel
post 17 Jul 2012, 07:19
Post #234

Captain of Black Pearl™…

From: partea mea: Drum bun!

Parcă Hyundai avea așa ceva:
Equipement2X98_EO_14_575.jpg

Și „cutia de viteze EDC (Efficient Dual Clutch) va fi disponibilă în 2013 cu motorul pe benzină TCe 120 și motorul diesel dCi 90. EDC este o cutie automată cu 6 trepte și dublu ambreiaj ce asigură o dinamică de excepție și un consum de carburant incredibil de mic.” În așteptare…

This post has been edited by Squirrel: 17 Jul 2012, 07:23

--------------------
Dacia Duster 2010 1,6 16v 4Ś4 Laureaté Noir Nacré - RO 44 AWD
Fire, walk with me...in 4 strokes, water cooled.
+
titicostel
post 17 Jul 2012, 10:39
Post #235

.

From: .

La 13 mii euro e foarte bine echipat modelul DYNAMIQUE Energy TCe 90. Zilele astea merg la reprezentanta sa vad la cat mi-l evalueaza pe actualul.

--------------------
. . .
+
AndreiMR
post 17 Jul 2012, 11:32
Post #236

Membru alfist

Eu astept 1.2 turbo+cutie automata. Probabil ca se va duce spre 16.000 de euro cu multe dotari, dar e singura configuratie in care mi-as lua noul Clio, motorul de 0.9 are doar 3 cilindri si pana la proba contrarie, mie nu imi place senzatia de motor de masina de cusut smile.gif Pentru mine variantele diesel ies oricum din discutie, nu mai vreau motorina acum cand motoarele pe benzina au devenit interesante.

--------------------
2008 Mazda 2 TE
+
boga81
post 17 Jul 2012, 13:52
Post #237

Membru autentic

mie la varianta cheala mi se pare mai ieftin clio 4.

11.000 cu AC fata de 11.250 clio3, in conditiile in care are ESP...

Attached thumbnail(s)
clio_3.JPG ( Size: 146.89k ) Number of downloads: 419
clio_4.JPG ( Size: 149.51k ) Number of downloads: 460

--------------------
Suzuki SX4 1.6 4x4 Navi - ex: '08, Sandel 1.5 dCi
MAD Springs Lift-Kit, K&N Filter, powered by obdtunig: Life begins at 4.000 rpm
Gone CrAzY! Back soon...
+
skija
post 17 Jul 2012, 14:10
Post #238

proud not to be american

From: Bucharest/Buzau

1.2-ul nu e motor de pus pe masina. CLAR!

--------------------
LOGAN MCV 1.5dci 2007 - BZ 80 SKJ
decat o viata Cioran, mai bine o zi Van-Damme...
+
klaus
post 17 Jul 2012, 14:40
Post #239

步步

aia de la VW nu zic acelasi lucru...

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
4x4
post 17 Jul 2012, 14:45
Post #240

Übermensch

Aia de la VW au produs UP.

--------------------
W S S
Attere Dominatum!
+
27 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd May 2025 - 14:42
Dacia