Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

7 Pages < 1 2 3 4 5 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Fotografii din alte vremuri, Romania si romanii de altadata

Flamingo
post 23 Apr 2009, 08:27
Post #61

Membru "SPARKY Team"

Group: Banned
From: Bucuresti

Filmele cu chinezi ?
Ah da, "Sora13"... icon_mrgreen.gif

--------------------
HYUNDAI i10, full options 2008
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dya
post 25 Apr 2009, 23:10
Post #62

Membru fost gras

Group: Members

damn biggrin.gif m-am ras 10 minute de cracanele cu invizoace!!!! TATA LOR!!!
Ar mai fi asa:
- patinele cu rotile alea maron care se reglau cu cheia si se prindeau cu curele peste adidasi
- biclele de trei feluri: una cu "robineti", una cu "manete" si portbagaju' integrat in cadru' si vestita "cu coarne", aia pe care daca stiai cum sa faci mergeai f. usor pe o roata...
- tricourile (100% din polyester) cu Florin Piersic si mai tarziu cu bruce lee care se vindeau in balciuri pe la tzara. Mai gaseai si cu vedete autohtone gen Dolanescu (Dumezeu sa-l odihneasca)...
- Pistoalele cu capse alea romanesti si capsele alea pe banda aia de hartie alba biggrin.gif
- mingiile de plastic de 35 de lei biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif hehehe la mare pret pentru jocu' de nemtica sau nemteasca wink.gif
- ciocolata toblerone si video-urile pe vremea aia numai in casele copiilor de piloti de avioane pe curse externe
- Lada 1500 >:) MUAAAAAAAHAHAHAHAHAAAA!! Am avut, am condus, am super mesterit!!!!
- computerele Cip (astea sunt de generatie mai noua biggrin.gif dupa HC86)
- bombonelele Cip in cutiile alea de plastic transparente rotunde super bune!!
- Brifcor

Imi amintesc ca pe atunci prin zona Timisoara, Arad, se gaseau diverse de pe la unguri, sarbi, etc.
Tata mi-a adus o pereche de adidasi Adidas originali pe care i-am purtat pana cand s-a facut gaura in talpa. Au fost prima pereche de incaltari cu care scartaiam pe marmura biggrin.gif

Aaaa si sa nu uitam de pocnitorile acelea din ajunu' anului nou, care erau de trei feluri:
1. doua suruburi intr-o singura piulita cu celofan atarnat de unu' din suruburi. Foloseam catran de la chibrituri din varf;
2. doza de tractor cu cui indoit in forma de L si cu zgarciu' ala clasic de la masca de gaze;
3. teava cu carbid >:)

Deci da...

--------------------
Nissan Qashqai 2008 1.5dCI 105CP
+
Flamingo
post 25 Apr 2009, 23:57
Post #63

Membru "SPARKY Team"

Deci... Permite-mi sa te corectez sau sa mai adaug una-alta... radmasa.gif

QUOTE(dya @ 26 Apr 2009, 00:10)
damn biggrin.gif m-am ras 10 minute de cracanele cu invizoace!!!! TATA LOR!!!

Multumesc frumos... tongue.gif dar ulterior am cotit-o catre ramuri groase de copaci, ca asa vazusem in filmul "Pistruiatul" sau "Roscovanul", nu mai tin minte exact... tongue.gif

Si apropos de filme, va mai amintiti "Racheta Alba" ? Moaaa ce film... Imi placea stancuta aia dresata. In realitate era un graur dar asta am aflat tarziu... rolleyes.gif

- patinele cu rotile alea maron care se reglau cu cheia si se prindeau cu curele peste adidasi

Erau maro din cauza curelelor din piele, care dotare n-o s-o mai vezi prea curand la chinezariile ce se gasesc pe piata...

- biclele de trei feluri: una cu "robineti", una cu "manete" si portbagaju' integrat in cadru' si vestita "cu coarne", aia pe care daca stiai cum sa faci mergeai f. usor pe o roata...

Modern, cea cu coarne pe care da, te puteai ridica pe o roata. Erau de 2 feluri, pentru fete si pentru baieti...

Practic, cea care se strangea. Si asta la fel. Cele vechi si bune aveau portbagaj solid pe care puteai cara prietenii iar cele noi, nu... In schimb cele noi aveau un fel de capac cu arc unde puteai depozita cupamarturile mici.

Comoda, mountain bike-ul de mai tarziu, si aici ma refer la dimensiunea rotilor. Partea buna la aceste bicle era ca ajungeai mult mai repede la destinatie... fata de preitenii care aveau bicle cu roti mici. Mai exact pedalai mai putin... biggrin.gif

Tohan, bicicletele "muncitoresti", cele mai raspndite de altfel. P-astea nu le-am putut suporta niciodata. Si acum mai vad cate unele pe la tara.

Cursierele, cele cu schimbator de viteze. Cine avea d-astea era "bazat".

Si mai adaug aici pe cele modificate de tip BMX, provenite din bicicletele Modern, unde pasionatii puneau cauciuc gros si pe fata iar coarnele erau inlocuite de ghidoane mici / scurte. De regula astfel de biciclete erau vopsite cu aurolac sau vopsea argintie de tip "Duco".

Era sa uit... Le-am avut pe toate. tongue.gif

- mingiile de plastic de 35 de lei biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif hehehe la mare pret pentru jocu' de nemtica sau nemteasca wink.gif

Pardon, minge de 35, asa le ziceam...

- ciocolata toblerone si video-urile pe vremea aia numai in casele copiilor de piloti de avioane pe curse externe

Ce mica e lumea...
In blocul in care am stat pana prin 1999, toti locatarii lucrau in aviatie, de la femeie de serviciu, trecand prin proiectanti (ai mei) si ingineri.. si ajungand la piloti. Acolo intrau "occidentalismele" in bloc... la piloti... si tot acolo se puneau filme pe video iar cei "invitati" trebuiau sa achite suma de 10 lei. Hartia aceea gri. tongue.gif

- computerele Cip (astea sunt de generatie mai noua biggrin.gif dupa HC86)

De Comodore, ce zici ? icon_mrgreen.gif

Brifcor = 3 lei sau 3,50 lei si chiar avea gust de portocale... Imi aduc aminte ca eram la strand in Baneasa si era ditamai coada... Pt mine suc si pt tata bere Prahova sau Vlasia... de 5 lei...

Pocnitori ziceai ? Dar de tunurile din tevi groase cu carbit care la capat aveau montate un flacon de spray, ce zici ? biggrin.gif Moaaa, catamai zgmotul scoteau... Alea erau bune de regula in preajma sarbatorilor. Tin minte ca niste muncitori in spatele blocului, au facut rost de o teava destul de groasa din metal parca, au pus carbit si au tras vreo 2-3 focuri... Cica s-a auzit din Berceni pana la Tineretului... Mi-aduc aminte ca geamurile s-au clatinat... wacko.gif

Si ar mai fi...

- Vrei sa-mi dai prietenia ta ?
- Vai, nesimtitule !!!!
- Pai am citit in Oracol ca iti place de mine...

radmasa.gif

Va mai amintiti textele astea... ?

Scrisorile catre fotbalistii din Bundesliga... OMG... Ne dadeam toti fani Foeler sau Litbarski ca poate-poate primeam ceva fanioane sau tricouri... In realitate acele scrisori erau copiate si para copiate de nu se mai intelegea nimic... in schimb eram foarte mandru atunci cand mergeam la posta sa cer si sa trimit scrisoare in plic "par avion" cu dungulite rosii... Hehehee, iar ele erau oprite la vama... happy.gif

This post has been edited by Flamingo: 26 Apr 2009, 00:16

--------------------
A fost o data ca niciodata un Renault Clio DCI din 2004, full options, care s-a transformat intr-o zi de aprilie, in teren pentru casa...
+
the_tavi
post 26 Apr 2009, 00:14
Post #64

Membru

From: Timisoara

NU pot crede ca ati uitat Cico, baschetii de Dragasani, casetele AGFA, radio Selena, magnetofonul Kashtan, filmele cu Bruce Lee si altele mai X-oase vazute pe furis la singurul video din cartier pe cate 5 lei in compania a inca 15-20 de insi... rolleyes.gif

--------------------
Opel Signum 2.0 T Suzuki SV650 -
Being dead right doesn't make you any less dead!
+
Flamingo
post 26 Apr 2009, 00:17
Post #65

Membru "SPARKY Team"

Cico si citronada... cat despre filmele pe video, nu ai citit tot mesajul meu de mai sus. tongue.gif

--------------------
+
luck33ro
post 26 Apr 2009, 00:18
Post #66

Membru autentic

wub.gif oare bunicii nostrii cum se distrau pe vremea lor? blush.gif

--------------------
+
the_tavi
post 26 Apr 2009, 07:48
Post #67

Membru

@Flamingo: Mea culpa... tongue.gif

--------------------
+
dya
post 27 Apr 2009, 16:22
Post #68

Membru fost gras

Comodore avea un amic de-al meu biggrin.gif prieten cu ala cu tac'su pilotu' radmasa.gif radmasa.gif radmasa.gif
Cat despre "tiuningu'" ala de bicla iti pot spune asa: la aia a mea cu robineti am pus pe spate cauciucu' ala lat cu dinti ca de mountinbike (de la modern) iar pe fata am pus o furca de tohan la care se potrivea tot un astfel de cauciuc. Drept urmare iesea o chestie gen harley autohton biggrin.gif..
Si vezi ca de tzeava cu spray in cap gaurit pentru carbid am scris si eu intre pocnitori wink.gif
Io stau in Tineretului da' nu-mi amintesc de bubuitura aia biggrin.gif ci numai de fumu' gros de la crematoriu' uman cenusa popa.gif

This post has been edited by dya: 27 Apr 2009, 16:24

--------------------
Nissan Qashqai 2008 1.5dCI 105CP
+
buzasparta
post 28 Apr 2009, 20:08
Post #69

Membru autentic

From: Judetul Romanica

eu unu nu am avut kastan am avut tesla. destul de buna scula . racnea la bairame din toate componentele si il tineam toata noaptea cu prosopul mereu ud ca sa aiba racire totusi. imi placea sucul ala de mere cu aroma de zmeura. guma chinezeasca la tigara. ce vremuri. si filmele cu toarsu noris de batea tot vietnamul de unu' singur.
da de carutul cu rulmenti ce spuneti? tin minte ca odata am vrut sa vad daca se incalzise un rulment si am vrut sa pun mina pe el in mers. binenteles ca se incalzise si cind am pus mina mi-a tras un deget sub rulment si asa am avut parte de o unghie smulsa ca am tras mina cind mi-a prins-o intre rulment si asfalt.
da teava cu cornete? mama ce mizerie faceam in jurul blocurilor? da fugareala din blocurile in constructie? life!

This post has been edited by buzasparta: 28 Apr 2009, 20:20

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp 2007 expression - GL06cxx
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
Flamingo
post 28 Apr 2009, 20:19
Post #70

Membru "SPARKY Team"

Magnetofon Unitra cu difuzoare incorporate, da ? Sa fie clar ! tongue.gif . In playlist ii amintesc Toto Cutgno, Abba, Modern Talking, CC Catch, Adriano Celentano si viitorii mei "prieteni"... Pink Floyd, Led Zeppelin si Deep Purple... Tata e de vina... blush.gif

--------------------
+
buzasparta
post 28 Apr 2009, 20:21
Post #71

Membru autentic

From: Judetul Romanica

da discul cu madona cumparat in excursie la bulgari?

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp 2007 expression - GL06cxx
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
pcs
post 28 Apr 2009, 20:23
Post #72

Membru autentic

From: Bethoncourt, FR

@ Flamingo : de Maiak ai uitat? Sau de pick-up-urile Tesla ( al meu a mers pana anul trecut cand a murit din cauze de lipsa doza )!

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e 05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line - HA308VT
+
Flamingo
post 28 Apr 2009, 20:24
Post #73

Membru "SPARKY Team"

Lasa excursia la bulgari... Noi mancam salam de Sibiu si beam vin Cotnari adus de la nemti. rolleyes.gif

Edit:
@pcs...

Tati... vezi ca se mai gasesc doze in targurile de vechituri sau la Universitatii la coloane, unde sunt magazinele alea de electronice... Cel putin la ultima locatie gasisem asa ceva in urma cu ceva ani... wink.gif

This post has been edited by Flamingo: 28 Apr 2009, 20:26

--------------------
+
pcs
post 28 Apr 2009, 20:33
Post #74

Membru autentic

@ Flamingo : Multumesc, dar intre timp mi-am adus unul nou din vest. Chiar, de ce in magazinele de electronice din Romania nu mai gasesti neam de VCR sau pick-up, in timp ce la Madrid de exemplu le gasem si in raioanele de electronice ale magazinelor universale?

This post has been edited by pcs: 28 Apr 2009, 20:34

--------------------
Dacia/Renault/MB Logan1.6/L3 2.0dci/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 40e 05 Amb/08 Priv/15 Intense/19 I GTline/24AMG line - HA308VT
+
Flamingo
post 28 Apr 2009, 20:37
Post #75

Membru "SPARKY Team"

Permite-mi sa te contrazic... Mergi in Metro sau Selgros si vei gasi combine cu picku-up, video si casetofon. wink.gif Bani sa ai... sa dai pe ele... biggrin.gif biggrin.gif Eu sincer, am stat de-o parte... tongue.gif

--------------------
+
pcs
post 28 Apr 2009, 20:58
Post #76

Membru autentic

@ Flamingo : Crede-ma ca in provincie nu le gasesti. Am cautat si la Metro, Selgros, Real, Carrefour etc, plus toata gama de magazine specializate. Daca insa cauti DVD sau blue-ray player .....
Si on topic: In '87 marea mea realizare s-a numit achizitionarea unui Spectrum... Sa vezi coada si programari la joculete si trafic de casete cu jocuri... Acum vreo doua zile l-am gasit prin boxa... ( recunosc, l-am cautat starnit de topicul asta )

This post has been edited by pcs: 28 Apr 2009, 21:02

--------------------
+
marian-j
post 28 Apr 2009, 22:07
Post #77

Membru autentic

From: Timișoara

Vad ca nu "trebe" poze! smile.gif
Sa incep:Cavit 9,ciunga romaneasca in cutie de plastic(bleah,da' in lipsa de altceva,buna si aia),ciunga sarbeasca in forma de tigari cu filtru si "actibilde de apa"(un regal!!),cilcola(o porcarie de suc local ce dorea sa imite cola!),esenta de suc "Bem-Bem"(cu fiul lui Fred Flinstone pe eticheta) sau siropul de cirese(sticla tronconica,jivrata) amestecate cu sifon de la "autosifon" cu capsule,"semicursiera" Sputnik cu "baieuri" unguresti,patinele de hochei si albumul Kraftwerk aduse de tata din Rusia,radioul VEf la care ascultam muzica "bai ricuest" la Europa Libera,un up-date la VEf radioul Selena(selector meserias ce "stia" mult mai bine banda vestica 88-108,"socata"(bautura obtinuta din apa,flori de soc,cateva lamai si ratia de zahar a intregii familii pe o luna),bomboanele de ciocolata "Vinga",blugii "Brooklin" si pantofii Rodeo sau Otter,stilourile chinezesti cu penita de aur,sarafanele si camasile pepit.
OK
Am crescut!
Cafeaua "nechezol" la ibric si Kent-ul cumparat de la ciuhapi,tigarile Salem(cand aveam bani),tigarile chinezesti(Ancient Porcelan,Double Horses,Salt Lake,etc),motocicletele CZ si MZ( wub.gif ),tricourile cu dungi orizontale(cumparate din "camine" pe bani grei!),statie de amplificare AS2020 combinata cu un casetofon "Elektronika" rusesc si boxe realizate "manu propria",o caseta audio originala cu Depeche Mode(am dat doua sute de lei pe ea!!!),vinil cu Amanda Lear,blugii Pyramid,colierul din rondele de coral(alta "avere"!),prezervativele "Butterfly"( blush.gif ),vodca poloneza "Mazoviecka" cu bulion sparlit din shpaisu' lu' mama,cenaclul Flacara,anticonceptionale rusesti(!!!)
Ma opresc! blush.gif

This post has been edited by marian-j: 28 Apr 2009, 22:57

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
nr1_gogon_1979
post 28 Apr 2009, 22:12
Post #78

MEMBRUL

From: Bucuresti: Floreasca & Muncii

numerele la masina din 3 cifre...

--------------------
Renault Megane Sedan 2.2 2007
Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994
Chrysler 300c /2010
Mercedes E280 CDI 4Matic /2009
Mercedes C200 diesel /1994
+
MuciX
post 28 Apr 2009, 22:23
Post #79

sunt un om bun

From: când în când

QUOTE(marian-j @ 28 Apr 2009, 23:07)
esenta de suc "Bem-Bem"(cu fiul lui Fred Flinstone pe eticheta)
*

Fred Flintstone avea o fiica tongue.gif

This post has been edited by MuciX: 28 Apr 2009, 22:25

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
marian-j
post 28 Apr 2009, 22:26
Post #80

Membru autentic

Scuze! blush.gif
Fiul lu' Barney !
Mai uita omu' ca e mult de atunci..

This post has been edited by marian-j: 28 Apr 2009, 22:32

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
the_tavi
post 28 Apr 2009, 22:39
Post #81

Membru

@Marian: ne-ai ingropat... smile.gif Si ca tot veni vorba, am concert Kraftwerk (video) pe DVD! wink.gif
Am mai gasit pe la mama pe acasa o pereche de espadrile, opincile alea de panza ce le purtam mandru la primele intalniri. He, he, he!

--------------------
+
marian-j
post 28 Apr 2009, 22:47
Post #82

Membru autentic

Uaileu!!
Uitasem!!
Espadrile chinezesti!!Fetze de carpa neagra si talpi de paie!
Doamneeee ce de bani am dat si pe alea!! biggrin.gif
Off!
Cu ce te pot "mitui" ca sa "dam la pace" cu DVD-ul ala? blush.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Flamingo
post 29 Apr 2009, 06:31
Post #83

Membru "SPARKY Team"

QUOTE(nr1_gogon_1979 @ 28 Apr 2009, 23:12)
numerele la masina din 3 cifre...
*

Mare smecher era ala care avea numar 1 - B - 111... smile.gif si daca Dacia mai era si neagra, atunci putea trece omul linistit pe rosu...

--------------------
+
luck33ro
post 29 Apr 2009, 07:24
Post #84

Membru autentic

Stai linistit ca puteai trece pe rosu si cu 1 B din 4 cifre smile.gif

--------------------
+
CGB
post 29 Apr 2009, 08:11
Post #85

CGB

From: behind

asta-i coltu' babalacilor smile.gif
si ca tot veni vorba de masini si numere, al batran al meu avea 1-db-1..
trei cifre taticu'. va dati seama cool.gif

da' care faceati colectie de masinute metalice? d-alea jmechere de la matchbox. care avea d-alea era jmecheru jmecherilor. mai am cateva p-acasa. azi le fac poze si le pun aci.
am doo piese rare: un jaguar ss si un porsche turbo. ambele matchbox, ambele fabricate prin 197... ca sa intru in posesia lor am facut cea mai tare afacere: mi-am dat bicicleta (pegas) ptr doo masinute. apoi mi-am luat cafteala de la al batran.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
R19/16v
post 29 Apr 2009, 08:12
Post #86

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Ai mei aveau 1 B 135 si 1 PH 669 wub.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
luck33ro
post 29 Apr 2009, 08:21
Post #87

Membru autentic

Secu frateeee... icon_mrgreen.gif

--------------------
+
Flamingo
post 29 Apr 2009, 08:26
Post #88

Membru "SPARKY Team"

Nu e adevarat...

In provincie erau mult mai putine masini, dee aici si cele 3 numere dupa 1-B... In Bucuresti era altceva... Muritorii de rand aveau 4 sau 5 numere iar "baetzii" avea doar 3. Sa ma corecteze cineva in caz ca gresesc...

--------------------
+
R19/16v
post 29 Apr 2009, 08:28
Post #89

Oldschool Member

Group: Moderatori
From: Ploiesti

Nu secu wink.gif

--------------------
DS 5H VRSCA Screamin' eagle
Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back!
+
luck33ro
post 29 Apr 2009, 12:16
Post #90

Membru autentic

da pe acolo wink.gif ...

Leka Nosht detza ! cu traducere laugh.gif laugh.gif
&feature=related

baietelul din desenul ala il chema Suncho ...uitasem tongue.gif tongue.gif

This post has been edited by luck33ro: 29 Apr 2009, 12:18

--------------------
+
7 Pages < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 19:08
Dacia