Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

15 Pages « < 6 7 8 9 10 > »  
Reply to this topicStart new topic

Outline · [ Standard ] · Linear+

Diorama lui PROGNOSIS, orasul din sufragerie

Prognosis
post 5 Feb 2010, 08:16
Post #211

Membru adoptat

Group: Members
From: Slobozia

Super! Multumesc din suflet!

--------------------
- - -
Freedom is not free!
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Prognosis
post 6 Feb 2010, 15:08
Post #212

Membru adoptat

10 minute de film pe linia 48 Ruta Constanta

In acest mic fimlulet, de numai 10 minute (yutube nu permite mai mult), se poate vedea cum traficul din prima activitate a rutei se desfasoara pe parcursul catorva statii de pe linia 48, resp. 48/. Am plasat semafoare si la intrarea in statii astfel incat in conditiile unui trafic greu, cand sunt multe vagoane in tarseu, acestea steapta cuminti la rand sa poata intra in statii. Chiar la unele statii cu peroane lungi, pot opri in statie cate doua tramvaie deodata.

http://trenulete.info/msts-10-minute-de-fi...ruta-constanta/

Mai am de reglat opririle vehiculelor, lungimile statiilor si capacitatea lor astfel incat sa se stea putin in statii. Mai am destule! Dar pentru inceput putei vedea in filmulet cam ce vreau sa fac din aceasta ruta. Va putei lesne imagina ce frumos se va vedea traficul in centru, acolo unde se vor cumula mai multe linii pe un sector de drum, unde se vor intersecta linii de tramvai.

Ruta are inca numeroase probleme de rezolvat. Liniile 48, 48/ si 43, la care am ajuns deja la stadiul de montare semafoare, sunt inca nefinalizate. Le parcurg mereu si vad erorile apoi le rectific. Ceea ce am crezut la inceput ca va fi o joaca de copii se dovedeste a fi un exercitiu complex de meticulozitate, de rabdare si staruinta. Multe encunoscute imi s5tau inca impotriva si incercarea mea primitiva s-a transformat in cel mai amplu proiect (dupa diorama) din viata mea.

th_linia48.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 8 Feb 2010, 10:48
Post #213

Membru adoptat

Am definitivat si zona comuna liniilor 42 si 43 de la Ciresica la Brotacei. Am plasat semaforizarea si pe linia 42 si am creat inca o activitate, pe linia 42, care combina ambele trasee. Activitatea are 33 de minute de conducere a tramvaiului 42, de la Ciresica la Poarta 1 port Constanta si retur. Um film cu aceste activitati se poate vizualiza aici http://trenulete.info/linia-42-ruta-constanta-msts/

Pe parcursul traseului jucatorul se intersecteaza cu lunia 48 si intalneste si alte tramvaie de pe alte linii care vor fi adaugate pe parcurs pentru realizarea unui peisaj cat mai realist in traffic. Practic cum cele doua linii 42 si 43 au o buna bucata de traseu in comu, mi-a fost mai usor sa le termin pe acestea si sa le dau functionarea numai pentru ca eram nerabdator sa “ma dau cu tramvaiul” pe simulator. Personal consider simulatorul ca pe o a doua diorama. In fapt, nu toata lumea are fonduri pentru realizarea unei diorame si simulatorul poate substitui cu mult succes o diorama. Fireste, cladirile nu sunt tocmai ca cele reale dar tocmai de aceea ruta mea este numita Semi-Imaginara.

Am facut repaint la inca un model de tramvai, acelasi ca la linia 43, dar care este personalizat pentru linia 42.

th_Ciresica2.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
bogdanelkva
post 9 Feb 2010, 22:47
Post #214

/\____/\____/\____/\

From: reghin

Mai este tramvai in Constanta?am fost in vara lui 2006,dar era cam 'desfiintat'.A ramas asta,imaginar.Cata munca,domle,la el...Frumos!

--------------------
ford focus facelift tot cu benzina 2009 - MS**---
In goana dupa posturi.
+
Prognosis
post 10 Feb 2010, 15:27
Post #215

Membru adoptat

Nu mai e nici un tramvai "multumita" lui Radu Maz

Iata un film cu aranjarea zonei de la poarta 2 la poarta 1 port Constanta http://trenulete.info/msts-ruta-constanta-zona-poarta2-1/
Am urcat si pe chanalul meu livestream un film mai lung, de 30 min cu intreg parcursul liniei 42 http://trenulete.info/film-30-minute-pe-li...ruta-constanta/

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 13 Feb 2010, 07:42
Post #216

Membru adoptat

Am terminat de reabilitat reconditionat batranul automotor vt 135 de la Hrusha, produs in 1968, dupa cum am descoperit pe o eticheta de sub capacul cutiei (era acoperita de o alta hartie... lipita de fostul propietar ca sa tina vechea cutie inchegata)...

Ultima operatiune a fost aceea de a adauga mobilier interior si iluminat in cabina pasagerilor. Pentru iluminarea interiorului, am folosit led-uri smd de la zeXstar, pe care le-am plantat pe o placuta impreuna cu puntea redresoare facuta din diode smd. Ansamblul l-am fixat de plafon folosind silicon cald, iar conectarea am facut-o cu fir litat subtire, lipit cate unul in fiecare capat pe cate un piciorus de la led-urile zeXstar folosite la faruri.

Acestea fiind facute, anticul VT 135 si-a recapatat functiunile si ruleaza plin de el pe diorama de la Slobozia, activitatea sa preferata fiind aceea de a transporta la serviciu meseriasii de la Caile Ferate PanArin care i-au redat viata dupa atatia ani si dupa atatea incercari. Acum, cine stie, poate gasim si un vagon pereche pe care intineritul VT 135 sa-l tracteze cu mandrie sporita pe liniile Orasului din sufragerie, mai ales ca ne pregatim iar sa iesim in lume. De data aceasta avem mari sanse sa ajungem in Ungaria la vara, la o expozitie internationala la Budapesta.

http://trenulete.info/automotorul-vt135-il...are-pe-led-uri/

th_VT135-08.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 16 Feb 2010, 10:08
Post #217

Membru adoptat

MSTS – Eficienta semnalelor pe ruta Constanta

Dupa cum va spuneam, planul meu cu acesta ruta este de a crea in final activitati simple de conducerea tramvaielor pe diverse linii, unele reale iar altele imaginare, dar intr-o atmosfera cat mai reala de traffic urban destul de aglomerat. Fireste ca am ales perioada anilor de glorie a tramvaiului constantean din dragoste de mijloacele acestea de transport si din iubire pentru orasul meu natal.

Pentru ca pe anumite bucati de traseu trafficul combina diverse linii si presupune aglomerarea sau intersectarea in mod firesc a tramvaielor, am reglementat traficul pe liniile liniile de proba (40, 42, 43, 45, 48 deocamdata), cu semnale amplasate destul de des atat intre statii cat si la intrarea si iesirea din statii, astfel incat tramvaiese sa circule cat mai aproape unul de altul dat in deplina siguranta.

http://trenulete.info/msts-eficienta-semna...ruta-constanta/

th_eficienta-semnale-03.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
DannyY
post 16 Feb 2010, 10:37
Post #218

Marele plictisit

D-le Prognosis, permiteti-mi sa va transmit felicitarile mele pentru diorama realizata.
V-am vazut acum ceva timp la TV, am ramas impresionat de atunci.
Respectele mele!
respekt.gif

--------------------
Opel/Honda/Opel Astra G/Civic 4D/Corsa E 2004/2015/2019 - 0T04```
Urasc discriminatorii prosti (adica pe toti)
Sunt mandru ca sunt considerat prost de catre un dobitoc
+
Prognosis
post 17 Feb 2010, 08:59
Post #219

Membru adoptat

multumesc mult Danny

Depoul de tramvaie MSTS Constanta CET

Am reinceput actualizarea parcului de vehicule ce vor rula in activitatile de pe Ruta Constanta. Intentionez sa particularizez nu fiecare tramvai, pentru ca aeste o munca titanica, dar cel putin pentru fiecare linie in parte sa dispun de tramvaie adaptate cu placuta si numarul liniei.

Pentru ca la inceput am vrut sa individualizez fiecare vehicul in parte, am creat atinci o serie de 5 vehicule pentru linia 100 Gara-Sat vacanta, inmatriculate de la 101 la 105. Munca pentru individualizare este foarte mare si complexitatea implicarii fiecarui vehicul in activitati, fiind prea mare, ama renuntat la acest mod de particularizare. Vehiculele create atunci vor rula insa pe linia 100.

http://trenulete.info/depoul-de-tramvaie-msts-constanta-cet/

th_45.jpg th_48.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 18 Feb 2010, 15:24
Post #220

Membru adoptat

Diorama de la Slobozia, Orasul din sufragerie 16 feb. 2010

Orasul din sufragerie asa cum se prezinta el in data de 16 februarie 2010. Diorama de la Slobozia cu noile sale imbunatatiri, stalpii de iluminat pe baza de led-uri de la zeXstar, cu Bondarul VT 135-062, locomotivele diesel DE ER 20-2007 si BR 110 226 de la Roco. Se mai observa functionarea fara repros a motoarelor de macaz H0 realizate de mine pe baza unor miniservo, cu miscarea realista a acelor macazelor.

http://trenulete.info/diorama-de-la-cenzurat...ie-16-feb-2010/

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
bogdanelkva
post 18 Feb 2010, 20:35
Post #221

/\____/\____/\____/\

Superb,domnu Prognosis!nu prea ma pricep,dar urmaresc evenimentele.o intrebare:alimentarea la unele locomotive (alea electrice) se face prin pantograf sau prin sine iar stalpii si firele sunt ca decor?mult spor!

--------------------
In goana dupa posturi.
+
Prognosis
post 19 Feb 2010, 09:47
Post #222

Membru adoptat

Da Bogdan. Electricele se alimenteaza tot prin sine. Exista opitiunea pentru catenara dar nu este recomandata pentru ca uzeaza firele si pantografele si in plus produce un zgomot suparator in urma frecarii celor doua metale...

Ruta de tramvaie Constanta MSTS 19 feb. 2010

Zilele acestea m-am ocupat de rearanjarea unor modele de tramvai. Am facut fisierul loco.ace la toate vagoanele repictate de mine, am facut pana si oglinzile sa reflecte exact culoarea si modelul respectiv de vagon.

Pe de alta parte, am configurat statiile si semafoarele pe linia 100 Sat vacanta-Gara, la care intentionez sa incep mobilarea urbana. Am refacut intersectiile la liniile pe care deja am activitati de proba montantand asa cum se cuvine linii de tip Xcros astfel incat sa functioneze cvorect semafoarele si prioritatile. Trebuia sa fac asta de la bun inceput si ma scuteam de multe neplaceri. Multe erau de facut de la inceput insa prin necunoastere ma fac vinovat de alterarea unor realitati din zona pe care vreau sa o reproduc. La urma urmei este o ruta imaginara si se accepta varianta pe care vreau eu sa o fac.

http://trenulete.info/ruta-de-tramvaie-con...ts-19-feb-2010/

th_02.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 20 Feb 2010, 22:47
Post #223

Membru adoptat

E103 H0 Roco – reconditionare si lumini

Am intrat de curand in posesia unei locomotive pe care mi-am dorit-o foarte mult. E103 produsa de Roco in 1974, dupa cum reiese dintr-o eticheta lipita in interiorul caroseriei. Aflata intr-o stare jalnica de degradare, murdara, cu placile de circuite distruse, exfoliate si completate hidos cu sarme grosolane, plina de mizerie si fara un tapon. Efectul a fost instantaneu cand am desfacut-o. Nici nu imi imaginam ca o voi putea pune pe picioare.

Dupa ce am facut-o bucati, am curatat-o meticulos cu alcool si am degresat-o cu axion. Placile de circut le-am copiat si le-am refacut integral exact dupa modelul original, doar ca am facut mici modificari. Mai precis, in locul diodelor care alimentau becurile, am montat rezistentele necesare noului sistem de iluminare. Am folosit LED-uri SMD de la zeXstar desigur. Pentru lumina alba, am lipit alaturat in paralel, in unghi de 90 de grade, doua leduri alimentate printr-o rezistenta de 1100 de ohmi. Pentru lumina rosie am inseriat ledul cu un rezistor de 920 ohmi.

http://trenulete.info/e103-h0-roco-reconditionare-si-lumini/

th_E103-01.jpg th_E103-07.jpgth_E103-12.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
aphophis
post 27 Feb 2010, 01:12
Post #224

Membru autentic

nea prognosis uite ce am gasit pe net, mi-a placut la nebunie. Iti doresc sa ajungi si tu la complexitatea acestei diorame (mai pe romaneste, sper sa ai bani cati vrei ca sa poti sa faci ce doresti matale cu diorama asta):

http://www.flickr.com/photos/10983301@N06/...57607144492165/

2832631429_6e01427298_b.jpg
2833478226_707a7fc4b9_b.jpg
2833474764_708d106874_b.jpg
2832637009_3a95673aee_b.jpg
2832632821_8dd62b26be_b.jpg
2832628639_e915d06a7d_b.jpg

--------------------
Kia Rio 2021 - ---
+
Prognosis
post 28 Feb 2010, 20:47
Post #225

Membru adoptat

Diorama de la Slobozia in 28 feb 2010

Orasul din sufragerie fotografiat si filmat prin lentila unui aparat mai performant decat al meu. Atata in poze cat si in film se pot vedea ruland locomotivele E 10 si E140 ale lui Dan de la Satu Mare, dupa ce au capatat lumini pe LED-uri smd, frumoasa si eleganta E103 precum si BR110 modificate genetic http://trenulete.info/diorama-de-la-slobozia-in-28-feb-2010/

th_IMG_7886.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
pixule
post 3 Mar 2010, 02:17
Post #226

Membru autentic

From: Zalau

felicitari pentru efortul extraordinar, si pentru ingeniozitatea in creatie. succes in dezvoltarea dioramei! worship.gif

--------------------
Renault Laguna 1ph2 RXE 1.6/16v/107 - SJ69LOL
Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
+
ciprians
post 3 Mar 2010, 17:59
Post #227

Membru autentic

Va admir pentru pasiune. Spor la tot ce vreti sa mai realizati!

--------------------
. . . - .
Megane III Rouge Dyna /Dynamique/2009/1.6/16V/110CP
+
Prognosis
post 7 Mar 2010, 17:42
Post #228

Membru adoptat

Multumesc din suflet!

MSTS Ruta Constanta linia 45 tramvaie Careffour

Am lucrat zona capatului de linia 45 Careffour. Traseul urca o panta de la Directia Silvica pana la supermagazin. Am refacut si partea de bulevart Tomis pana la intersectia cu strada Soveja la Tomis III folosind sectoare de de drum din categoria Road Sections tip SR_town la care am aplicat circulatie rutiera. Nu prea sunt multumit de cum se combina liniile cu astfel de drum dar trebuia sa incerc si aceasta varianta care va ramane zumai in aceasta parte, in rest voi folosi tot vechea metoda cu drumuri aplicate peste linii. Este mai greu de lucrat dar rezultatul final este mai bun. In pagina se poate vedea si un filmulet facut pe zona respectiva...

http://trenulete.info/msts-ruta-constanta-...vaie-careffour/

th_02.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
ydaniel
post 7 Mar 2010, 21:24
Post #229

Adrenaline junkie!

From: black sea

foarte frumos.
in decembrie 2006 am mers ultima oara cu tramvaiu in constanta:delfinariu-soveja.

--------------------
Oriunde, oricand... ARO!
Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita!
+
alexia_87
post 8 Mar 2010, 21:59
Post #230

Membru incepator

From: Bucuresti

Foarte frumos, felicitari!
As fi vrut si eu o jucarie d-asta, dar aici in Bucuresti, in mall era 2000ron o locomotivuta smile.gif

--------------------
- - -
The less you give the more I want so foolishly!
+
cosmin_2300
post 8 Mar 2010, 23:09
Post #231

Banned

From: București

Daca-l convingi pe Vlad sa-ti cumpere , da-mi un buzz pe mess si-ti dau eu un site mai ieftin wink.gif

--------------------
Opel Astra J - 2016 - Diesel inside.
My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
+
Prognosis
post 11 Mar 2010, 12:38
Post #232

Membru adoptat

Ruta Constanta 10 martie 2010 http://trenulete.info/ruta-constanta-10-martie-2010/

Am trecut printr-o experienta neplacuta cu MSTS-ul care crapa la fiecare miscare. Practic l-am sters definitiv si am reinstalat. Pare mai stabil acum dar tot imi da emotii la fiecare salvare. In acest context am lucrat mai putin la ruta si mai mult la noile mele vehicule, autobuze http://trenulete.info/autobuzele-din-ruta-constanta/

Pentru autenticitatea Rutei Constanta, am repictat o serie de autobuze din vremea copilariei mele din Constanta. Este vorba despre vestitele Skoda si Skoda Karosa care faceau deliciul calatoriilor prin Constanta anilor ‘70 – ‘80.Modelele originale mi-au fost furnizate de prietenul Jenda din Slovacia, de la care am achizitionat contra sumei de numai 5 EURO un DVD cu ruta Olomouc, excelent realizata, cu multe trasee si activitati placute. Ruta are tramvaie frumoase si este o placere sa te relaxezi conducand vehiculele la care se deschid si usile. Ca auxiliar are si un program cu sunetele specifice anuntarii statiilor pentru fiecare traseu in parte. Pacat insa ca sunt in limba cehoslovaca si nu in engleza. Ruta Olomouc este excelent realizata si este de mare inspiratie pentru viitoarea mea ruta. De aceea va recomand tuturor iubitorilor de tramvaie sa achizitioneze aceasta ruta pe DVD de la urmatoarea adresa: MSTS MHD OLOMOUC http://mstsolomouc.webnode.cz
Din modelele de autobuze trimise de de Jenda am obtinut in final mai multe modele repainturi.

th_cl-tomis3.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 18 Mar 2010, 08:01
Post #233

Membru adoptat

Locomotiva cu aburi BR 38 Liliput

O locomotiva veche, din generatia anilor ‘70 realizata pe sasiu metalic. Alimentarea de tip vechi, cu care culegea tensiune pe o polaritate prin rotile de pe cazan si pe o polaritate cu rotile de pe tender, facea dificila aplicatia automata de pe diorama, dar punea in pericol si statia in cazul digitalizarii prin punerea in scurt a blocurilor de alimentare. Am modificat acest gen de alimentare, aplicand o lamela de contact pe cazan, pe partea rotilor izolate, care colecteaza acum tensiune si de pe aceasta parte prin cele trei loti locomotoare… La tender am impartit “munca” de colectare a tensiunii intre cele doua boghie in mod egal printr-un artificiu. Am sectionat greutattea metalica in care ajungea curentul prin suruburile boghielor si am izolat partile intre ele. Ambele polaritati si-au gasit continuitatea prin cabluri cu alimentarea de pe rotile de tractiune de pe caza care colecteaza acum pe ambele parti. In plus, am adaugat la colectarea curectului si carutul purtator cu cele doua osii ale sale, ca contribuie si ele acum la o alimentare cursiva.

Dupa legarea tuturor firelor, am creat reteaua de alimentare intre tender si cazan. Motorul de tractiune avea un umar de prindere rupt. Cum acesta era dina ntimoniu, dificil de lipit maia les ca ruptura era chiar in locul unde o gaura filenatata facilita prinderea lui de sasiu, a fost schimbat integral cu un al t motor din aceiasi generatie, pastrat pentru “cine stie ce” prin magaziile depoului PanArin. Asta inseamna ca e bine sa pastrezi…

Pentru iluminare am folosit leduri alb cald de la zexstar la farurile lokomotivei si leduri punctiforme rosii de la HGD, pentru felinarele de pe tender. Ele sunt alimentate printr=o punte de diode redresoare si inseriate cu cate un rezistor de 820 ohmi la faruri si 920 ohmi la lampile finale de pe tender.

http://trenulete.info/locomotiva-cu-aburi-br-38-liliput/

18 Mar 2010, 15:50:
Fântână luminoasă

Folosind un montaj de lumina dinamica in patru trepte, am inlocuit vechiul sistemul de iluminare al fantanii din parcul Orasului din sufragerie. pentru a face loc cap[etelor si picioarelor ledurilor, am suprainaltat fantana cu o bordura din forex de 2,2mm grosime, vopsita apoi cu gri pentru imitatia cimentului. Lipiturile sunt sub fantana iar montajul este prins cu duruburi sub diorama si se alimenteaza la tensiune de 5 volti de la sursa de calucator care alimenteaza toata diorama…

http://trenulete.info/fantana-luminoasa-3/

th_fantana-09.jpg

19 Mar 2010, 13:13:
Lumini pe led-uri la o americana Mehano

O americană mai cu… fason! http://trenulete.info/o-americana-mai-cu-fason/

Știm cu toții cât de frustrant este uneori atunci când rulăm jucăriile Mehano, cele din gama Hobby, la care iluminatul lasă mult de dorit. O astfel de locomotivă americană, a fost transferată de la Depoul Ploiești pentru intervenții la atelierele PanArin. Inginerii și meseriașii din Blumenberg au studiat problema și au găsit soluții pentru remedierea acestui neajuns. Comparând diverse poze ale locomotivei originale, s-a hotărât amplasarea luminilor de poziție conform cu originalul.

Încă de la primele probe, s-a dovedit că ingeniozitatea meseriașilor de la depoul PanArin este fără cusur. Luminile au funcționat corect și eficient în ambele sensuri, dând o notă deosebită unei locomotive destul de fadă fără lumini… Și după o probă firească pe traseele din Blumenberg, masiva americană se pregatește de plecare spre depoul C.F.Sbingu Ploiesti, unde va intra în pâine începând de duminică.

th_americana-10.jpg

This post has been edited by Prognosis: 19 Mar 2010, 12:13

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 22 Mar 2010, 10:39
Post #234

Membru adoptat

Ruta de tramvaie MSTS Slobozia http://trenulete.info/ruta-de-tramvaie-msts-slobozia-2/

Stimulat de succesul Rutei Constanta si de provocarile colegilor din Slobozia, am decis sa mai deschid un santier in MSTS si anume Ruta Slobozia, o ruta imaginara de tramvaie care ruleaza pe vechile rute de transport in comun din Slobozia, din vremea in care IJTL Ialomita functiona si lumea era multumita.

Voi crea liniile ce functionau pana la revolutie, anume linia 1 Slobozia Noua, linia 2 Amara Statiune, linia 2 barat Amara Consiliu, linia 3 Combinat, linia 4 Lactate, linia 5 Bora, linia 7 I.T.A. Poate ca asa va vedea si fudulul primar Gabi Ionascu, ce inseamna un transport civilizat, economic si nepoluant intr-un municipiu resedinta de judet, fieful PSD in Ialomita… si rusinea Romaniei in transportul public si in alimentarea cu apa potabila.

Pana in prezent am creat traseul pana la Amara si pana la Slobozia noua. Testez in acest moment un nou tip de semafoare pentru tramvaie, ceva mai complicat dar complet si inca lucrez la scriptul de comanda al semafoarelor inspirat de scriptul din ruta Olomouc.

Toate aceste modificari implementate in ruta Slobozia, sunt menite sa fie testate pentru ca mai tarziu sa imbunatateasca ruta Constanta. In fapt cele doua se vor completa reciproc. Ruta Slobozia, fiind mai mica si mai usoara la incarcarea in buffer, va fi pilonul de testare pentru aplicatiile noi din Ruta Constanta. Sper ca foarte curand Ruta Slobozia sa fie facuta publica pentru satisfactia iubitorilor de tramvaie.

th_s05.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 27 Mar 2010, 08:14
Post #235

Membru adoptat

MSTS trams Slobozia 03-27-2010

http://trenulete.info/msts-trams-slobozia-03-27-2010/

Am continuat lucrarile la ceea ce se vrea a fi o ruta poligon, pentru testarea viitoarelor implementari de echipament facut de mine pentru Ruta Cosntanta. In acest moment am reusit sa fac astfel incat sa folosesc doua tipuri diferite de texturi pentru linii, una cu piatra cubica pentru liniile din oras ale tramvaielor, si una cu traverse clasice, pentru linii de tren cu care se intersecteaza traseele de tramvai in zona a trei treceri de nivel cu bariera .
Dupa cum am mai mentionat, si aceasta ruta este rodul imaginatiei mele si a pasiunii pentru tramvaie. Am fost criticat pe unele bolguri pentru nerespectarea realitatii in cele doua rute ale mele. Am spus-o si o repet.

1.Rutele sunt semi-imaginare.
2.Pasiunea mea este pentru tramvaie, (deci cine vrea autobuze sa-si faca singur rute de autobuze care nu sunt specifice MSTS…)
3.Nu mi-am propus NICIODATA ca in aceste rute sa respect realitatea suta la suta…

Ca atare, ceea ce am creat ramane asa cum am creat, imbunatatirile urmand a fi aplicate pe aceasta structura si nu pe alta. De exemplu, la Ruta Slobozia, mi-am imaginat un depou de tramvaie in imediata vecinatate a depoului de trenuri din zona Garii Slobozia Veche...

th_05.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 3 Apr 2010, 08:29
Post #236

Membru adoptat

Ruta MSTS Constanta in 4 aprilie 2010 http://trenulete.info/ruta-msts-constanta-in-4-aprilie-2010/

Am continuat amplasarea structurii urbane pe linia 100 a rutei MSTS Constanta Full. Asta pentru ca in paralele am creat Ruta Cosntanta simpla, care va cuprinde numai liniile de tramvai care au existat in realitate. Aceasta lucrare va fi mult mai simpla si pe alte principii. Voi reveni asupra acestui subiect pe masura ce voi avansa cu lucrarea.

Revenind la Ruta Constanta Full, am inceput o campanie de personalizare a unor cladiri, locuri publice, vehicule, etc.

th_03.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 8 Apr 2010, 09:37
Post #237

Membru adoptat

Depoul MSTS Constanta Sud http://trenulete.info/depoul-msts-constanta-sud/

Incet, incet, pe ruta Constanta isi fac aparitia din ce in ce mai multe zone urbane. In sfarsit a venit si vremea construirii Depoului de tramvaie MSTS Constanta Sud. Reteaua de linii a fost creata exact dupa imaginea liniilor vazuta prin Google Earth. Se pare ca si la ora actuala, curtea depoului din Constanta este plina cu tramvaie lasate la mila ruginii si a furaciunilor. Zeci de tramvaie se vad in imagini zacand claie peste grama pe liniile inca nedezmembrate ale fostului depou de tramvaie din Constanta. Investitii de miliarde de lei, munca de ani de zile, si-au gasit sfarsitul intr-o uitare nemeritata conceputa de zelul distructiv al unui primar ciudat…

Am incercat sa reproduc acest depou pentru a-l readuce la viata, asa cum era in vremea sa de glorie.

th_11.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
Prognosis
post 10 Apr 2010, 16:25
Post #238

Membru adoptat

Linia 101 Gara-Depou Ruta Constanta MSTS

Am continuat cu urbanizarea zonei de sud, incepand de la Depoul Constanta Sud Tramvaie si pana la zona CET. Iata un filmulet pe repede inainte cu secvente de pe parcursul liniei.
http://trenulete.info/linia-101-gara-depou...constanta-msts/

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
bogdanelkva
post 12 Apr 2010, 18:12
Post #239

/\____/\____/\____/\

QUOTE(Prognosis @ 8 Apr 2010, 10:37)
Investitii de miliarde de lei, munca de ani de zile, si-au gasit sfarsitul intr-o uitare nemeritata conceputa de zelul distructiv al unui primar ciudat.

el era mai mult preocupat de carnavalul de la rio decat de Constanta inzapezita...

--------------------
In goana dupa posturi.
+
Prognosis
post 13 Apr 2010, 08:31
Post #240

Membru adoptat

Aproape ca am terminat de aranjat traseul liniei 101. Iata cateva imagini de pe traseul acestei linii, ultima rapusa de Primarul Mazare… Fireste ca reproducerea este partiala, unu pentru ca nu am exact obiectele care ar trebui puse, doi pentru ca memoria locurilor este alterata de timp. Umblam prin aceasta zona, in anii 80, cand unchiul meu era sofer pe un autobuz Karosa, si dupa orele de curs de la liceu, faceam cate doua ture cu el. Lucra pe linia 1 sau pe 4. Asa ca am incercat din rasputeri sa aduc imaginea acelor vremuri. Ceea ce nu am uitat insa este verdele predominant al copacilor. Zona era puternic aerisita de sute de copaci maturi.
Urmeaza adaugarea de vehicule, populatie, vegetatie si fireste personalizarea unor cladiri, acolo unde se poate!

http://trenulete.info/linia-101-gara-depou...constanta-msts/

th_02.jpg

--------------------
- - -
Freedom is not free!
+
15 Pages « < 6 7 8 9 10 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 8th May 2025 - 09:24
Dacia