Diorama lui PROGNOSIS, orasul din sufragerie
![]() ![]() |
Diorama lui PROGNOSIS, orasul din sufragerie
cosmin_2300 |
![]()
|
||
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
||
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|||
Prognosis |
![]()
|
![]() Membru adoptat Group: Members Posts: 926 Joined: 7 October 08 From: Slobozia ![]() |
In seara asta la Realitatea TV la jurnalul de la ora 23.00
|
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Iulikk |
![]()
|
![]() Fost Membru Solenzar Group: Members Posts: 8.949 Joined: 6 May 08 From: Litoral ![]() |
Am dat pe realitatea
![]() Vad ca e prigoana.... ![]() This post has been edited by Iulikk: 9 Nov 2009, 23:01 |
--------------------
Autoturism
visiniu
cu roti
- CT ?? XXX Dieselul e pentru tractoare, gazul pentru butelii, iar benzina pentru masini.
|
|
Prognosis |
![]()
|
![]() Membru adoptat Group: Members Posts: 926 Joined: 7 October 08 From: Slobozia ![]() |
Prezentarea dioramei de la Slobozia la tvialomita
Aseara au schimbat programul din cauza alegerilor... |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
@Prognosis
De ce nu bagi niste condensatoare in vagoane? Sa poti elimina variatiile de tensiune care apar din cauza contactului rotilor cu sina. Astfel n-ar mai fi discoteca in fiecare vagon. Oricum, ocupa MUUUULT loc diorama. Intelegatoare nevasta mai ai ![]() This post has been edited by driverx: 10 Nov 2009, 17:36 |
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
Prognosis |
![]()
|
Ruta de tramvaie MSTS Constanta in 11.12.2009
Am continuat lucrarile la Ruta aceasta. Nu am avansat prea mult pentru ca am petrecut timp indelungat citind tutoriale din care sa invat anumite lucruri despre constructia unei rute. Am constata cu acest prilej ca pentru realizarea unei rute de tren sunt multe tutoriale, dar pentru problemele cu care se confrunta un iubitor de tramvaie…ioc. th_11-12-09-1-150x150.jpg Am mare nevoie de poze obiective din Constanta: Gara, Fantasio, Statuia Victoriei, Cazino, Teatrul Dramatic, Policlinica CFR, Spital, Catedrala, Fantana de la Gara etc. |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Avansez cu lucrarile la ruta pe linia 48 in zona garii. Am inplementat cladiri si am plantat ceva vegetatie… Am definitivat parcarea auto din piata garii si am pus trenuri pe linii in gara si in triaj
http://trenulete.info/ruta-de-tramvaie-mst...-in-16-11-2009/ |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Ruta MSTS – Constanta in 19.11.2009
Am amplasat cartiere de blocuri si cladiri le linia lui 48 incepand de la policlinica CFR si pana la Podul Filimos Sarbu (butelii). Am plantat vegetatie de-a lungul soselei Filimos Sarbu, am pus primele semafoare auto la doua intersectii. th_11-19-09-1.jpg |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Ruta MSTS Constanta Trams 21-11-2009
Cateva instantanee cu linia 48 Barat, aproape terminata. Mai sunt cateva maruntisuri si e gata prima linie din ruta Constanta… Urmatoarea etapa este aceea de a amplasa semafoare auto si stalpii de iluminat. Apoi vine randul stalpilor de catenara, a bancilor, a rondelor de flori si a altor detalii care fac o ruta placuta... th_11-21-09-01.jpg |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Linia de tramvaie 48 B -ruta Constanta a fost defintivata ca arhitectura urbana. Aceasta prima linie de pe ruta creata de mine, mi-a fost practic poligonul de incercare in materie de conceptie si creare a unei rute de tramvai, care se dovedeste mult mai complexa si mai subtila decat una de tren. Problemele ivite sunt in general axate pe lipsa unor sortimente de linii specifice tramvaiului. Amplasarea drumurilor in combinatie cu retele de Road Section active (in paralel cu pistele asfaltate) si cu trotuare, se dovedeste o mare incercare, tot in conditiile in care baza de sectiuni a simulatorului nu cuprinde elemente similare in sectiunile Road si Train, pentru a le combina ideal in paralel. th_11-22-09-01.jpg |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Ruta Constanta – trasee noi, circulatie rutiera controlata si un vagon nou de tramvai
Ruta de tramvaie MSTS Constanta s-a imbogatit cu linii noi, respectiv linia 1, linia, 5 Oerie – Poarta 2 si linia 51. De asemeni, am continuat dezvoltarea liniei 48 si 48 barat, la care sau adaugat traffic rutier, semafoare de circulatie functionale si treceri la nivel cu calea ferata de tramvai semaforizate, unde vehiculele cedeaza trecerea tramvaiului.Am descoperit si cum trebuie procedat pentru schimbarea datelor astfel incat vehiculele sa opreasca la distanta aferenta intersectiilor late, cu 4 benzi de circulatie, cat si pentru reglarea distantei la care vehiculele opresc pentru cedarea prioritatii tramvaiului in zonele cu linii curbe sau inclinate. http://trenulete.info/ruta-constanta-trase...ulatie-rutiera/ map-1126.JPG |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Ruta de tramvaie "Constanta tram” versiune DEMO
Desi am inceput aceasta ruta cu numai 2 luni in urma, fara nici cea mai vaga cunostinta de a face asa ceva, citind tutoriale, ajutat de Marius la inceput si de Mihai mai tarziu, am reusit in final sa termin prima linie de la un capat la altul. Este vorba de Linia 48 barat, de la Palas la Gara si retur. Cu toate acestea, azi pun la dispozitia iubitorilor o varianta demo, arhivata exact dupa cum e ruta in MSTS pentru cei ce vor sa descopere placerea conducerii uni tramvai aproape de cel romanesc sa aiba cateva minute de rasfat vatmanistic pe o ruta de conceptie romaneasca. th_Constanta-Trams.jpg Distractie placuta! Astept sugestiile voastre fie aici, fie direct pe blogul www.trenulete.info |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Lina 43 ruta de tramvaie Constanta
Intrucat am definitivat linia 48 barat Palas – Gara, saptamana aceasta am demarat activitatea la “mobilarea” traseului liniei 43 Gara-Tomis Nord. Pana in prezent am configurat traseul incepand de la gara si pana in centru orasului. Bulevardul Republicii, cam asa cum era el prin 1985. Am ajuns pana la Farmacia Miga si sper ca pana la sfarsitul saptamanii sa ajung la Capitol. http://trenulete.info/lina-43-ruta-de-tramvaie-constanta/ th_linia_43_04.jpg |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Wany |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 40 Joined: 27 June 09 ![]() |
frumos ...
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2009
- RVR
|
|
Prognosis |
![]()
|
Locomotiva Diesel DE ER 20-2007 Siemens de la Roco
Dupa 13 luni in sfarsit ceva nou in depul PanArin Mos Craciun a venit la Slobozia in anul acesta de criza, trimis tocmai de la Constanta de fiul meu Alexandru, care a descoperit in orasul Constanta un magazin ce s-a deschis in data de 2 decembrie. Alex mi-a dat linkul paginii web si eu am ales pentru Mosul locomotiva diesel ER20-2007, produs Roco. Jucaria a fost achizitionata la pretul de 3,5 mil lei vechi, fapt interesant pentru un produs Roco, mai ales ca intrand pe situl Roco am gasit produsul la pretul de 129 EURO. O descriere mai ampla: http://trenulete.info/locomotiva-diesel-de...ens-de-la-roco/ th_ER20-04.jpg La multi ani si sarbatori fericite va ureaza Prognosis! 19 Dec 2009, 18:19: Mi-a telefonat un amic pe la ora 2 jumate si mia zis ca sunt la realitatea. Pana am dat am mai prins un minut din reportaj dar l-am gasit pe realitatea.net http://webtv.realitatea.net/jurnale/realit..._video_player_a la min 48 This post has been edited by Prognosis: 19 Dec 2009, 17:19 |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Ov |
![]()
|
![]() Academician doctor inginer, savant de renume mondial Group: Moderatori Posts: 7.510 Joined: 11 November 03 From: Bucuresti ![]() |
am vazut si eu reportajul de la realitatea, bravo !
|
--------------------
Dacia
1300
1972 when life gives you lemon, make lemonade
|
|
Prognosis |
![]()
|
Cum au sosit LED-urile de la zeXstar am desfacut frumoasa locomotiva si am trecut la modificarea instalatiei de iluminat. Prima oara am eliminat benzile cu beculete de la cele doua posturi. Am lipit pe placa de baza doua rezistoare de 1200 ohmi, pe fiecare latura a placii, direct in punctele in care intra curent de la colectoarele de pe roti. Nu am modificat nimic pe placa tocmai pentru a lasa masina aproape de original, daca vreodata voi putea sa o trec pe digital, imi va fi mai usor sa inlocuiesc becurile cu leduri SMD pe sloturile originale.
th_ER20-06.jpg http://trenulete.info/locomotiva-diesel-de...emens-iluminat/ Un an nou fericit tuturor! |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
ydaniel |
![]()
|
![]() Adrenaline junkie! Group: Members Posts: 10.608 Joined: 11 August 04 From: black sea ![]() |
![]() ![]() de mic mi-au placut trenurile,dar am ales sa ma fac ing auto si acuma lucrez in sport. dintotdeauna mi-am dorti sa am acasa o linie ferata,dar nu am nici acuma ![]() Mult succes in continuare si sanatate! |
--------------------
Oriunde,
oricand...
ARO! Cand esti bun ,nu-si amintesc
Cand esti rau ,nu te uita! |
|
Prognosis |
![]()
|
Diorama de la Slobozia în data de 29 decembrie 2009
Anul 2009 nu a fost prea darnic cu diorama de la Slobozia. Un an greu, în care am lucrat mai puțin la dioramă din lipsă de fonduri dar în care am demarat proiectul dioramei virtuale Constanța. În orașul din sufragerie au sosit la final de an, prin Moș Crăciun Alexandru (fiul meu) și Moș Crăciun Bogdan, o locomotivă minunată Siemens Diesel și două vagoane de petrol. Am facut un filmuleț cu rularea acestor daruri pe care va invit să-l vizionați și închei urându-va un an mai bun pe toate planurile și La mulți ani! http://trenulete.info/diorama-de-la-cenzurat...decembrie-2009/ |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Automotorul VT135 – iluminare pe LED-uri
Automotorul VT 135 este prima lucrare definitivată în noul an 2010. Folosind LED-uri bicolor, bipolar galben-roșu de la zeXstar am creat câte un grup pentru fiecare post de conducere. Din forex de 2,2mm grosime am făcut bordul în care am dat găurile pentru LED-uri. Ulterior am șlefuit bordul pentru a da forma semi-ovală după profilul vagonului. LED-urile sunt înseriate cu un rezistor de 560 ohmi plasat chiar sub bord. Picioarele LED-urilor sunt ușor îndoite pentru a prelua curentul după cele doua fâșii de tablă de alamă obținute dintr-o conservă de bulion. Acestea traversează pe lungime vagonul și preiau curent direct de pe sloturile electromotorului Tiilig recuperat din vestita 060 DA care a primit în schimb ceva mai adecvat. http://trenulete.info/automotorul-vt135-il...are-pe-led-uri/ This post has been edited by Prognosis: 2 Jan 2010, 14:39 |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Majoritatea stâlpilor de iluminat de pe Diorama de la Slobozia sunt confecționați de mine și au ca bază câte un beculeț de 12 volți miniatural. Cum pe diorama sunt circa 40 de asemenea stâlpi, consumul este destul de mare, asta pe de o parte, iar din alt punct de vedere, modelul inițial creat de mine se potrivește mai mult peroanelor, parcurilor, grădinilor private și mai puțin străzilor.
De aceea am decis remobilarea urbei cu stâlpi stradali de iluminat ceva mai specifici, cu lumina trimisă în jos, către asfalt. Totodată modelul pe care l-am creat acum folosește binecunoscutele LED-uri alb-cald de la zeXstar. http://trenulete.info/stalpi-de-iluminat-economici/ th_IMG_7294.jpg Automotorul VT 135 Am desfacut iar jucaria si am studiat cu atentie problema. Zgomotul care a aparut in urma montarii iluminatului provenea de la faptul ca am lipit lamele de contact direct pe contactii motorului electric, fapt care il imobiliza fata de axa la care lucra. Motorul este initial pus pe un mic pat de burete si fixat de soclu cu banda adeziva elastica fapt care îi confera o oarecare elasticitate in raport cu axele melcate. Astfel, după ce am inlocuit lipitura directă cu un fir flexibil, zgomotul s-a atenuat revenind la ceea ce era inainte. http://trenulete.info/rectificare-automotorul-vt-135/ This post has been edited by Prognosis: 7 Jan 2010, 11:22 |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Dupa ce am creat toti stalpii de iluminat dupa metoda descrisa la Stâlpi de iluminat economici, am trecut la inlocuirea sistemului de iluminat pe toata diorama. Mai intai am schimbat vechea sursa de PC de 200 w cu una noua, ATX, de 450w. Noua sursa are inca o iesire de 3 volti, pe care am dedicat-o exclusiv iluminatului public. Avantajul este ca am renuntat la toate rezistentele de 1200k cu care erau inseriate led-urile de pe diorama. Pentru iluminatul public (care are pe diorama mea un numar de 31 de stalpi), am folosit un singur rezistor de 22 ohmi/300W prin care se alimenteaza toata reteaua. Am mai lasat stalpii cu abajur doar la peron, in curtea scolii si am mai plasat doi asemenea stalpi in parculet, fiind mai potriviti pentru acest loc. Acestia au ramas alimentati la 12 volti printr-un rezistor de 10 ohmi/300w. Intentionez ca in viitorul cat mai apropiat sa alimentez de pe aceasta iesire de 3 volti toate led-urile de pe diorama, inclusiv cele de la semafoare.
th_11-01-2010-02.jpg Din pacate aparatul fotografic nu surprinde frumusetea noului iluminat public. Totul pare maii real, drumurile sunt frumos iluminate si in mod egal. Pe de alta parte am redus substantial consumul protejand in acest fel si sursa. http://trenulete.info/diorama-de-la-slobozia-11-01-2010/ 11 Jan 2010, 11:23: Modelul pentru triaj a fost realizat tot cu led-uri alb-cald de la zeXstar. Am folosit aceiasi tehnica cu saiba pe post de capac abajur, dar led-urile folosite au fost cele mari de 5 mm diamentru ca sa semene cu proiectoarele imense din triaj. Dupa indoirea picioruselor in pozitia potrivita, am facut un sablon pe o bucata de lemn pentru pozitionarea lor in vederea lipirii cu cositor atat intre ele cat si a firelor de legatura. Cu un tub varnish verde, de la instalatie de aerare acvariu, am facut abajurul, dupa care am polizat lentila led-ului. Pentru polizare am folosit o alta inovatie a mea si anume un hard-disk defect la care am rearanjat platanele astfel incat sa vina cat mai sus ultimul disc, peste care am lipit cu prenadez un disc de hartie abraziva. Se dovedeste a fi un instrument deosebit de util pe langa casa omului… th_IMG_7310b.jpg Dupa ce am sectionat pasta pentru a trece cele doua picioruse le led-uri, am astupat la loc cu cianoacrilic si am vosit totul cu gri Revel. Tot cu aceasta ocazie am schimbat becurile de la stalpii clasici arcuiti, cu led-uri de 3mm diametru preparate dupa aceleasi metode. Pentru a nu da la masa metalica din interior, am scurtat un piciorus mai mult si am aplicat vpsea neagra in interior inainte de a fixa led-ul in pozitia potrivita. th_IMG_7316.jpg http://trenulete.info/stalpi-de-iluminat-economici/ This post has been edited by Prognosis: 11 Jan 2010, 10:23 |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Din motive evidente de criza mondiala, Caile Ferate Prognosis vand locomotiva diesel BR 218 Piko H0
http://www.daciaclub.ro/-VAND-locomotiva-d...H0-t169682.html |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Creșterea numărului de garnituri de marfă ce rulează pe Diorama de la Slobozia a impus dotarea cu lampă finală a incă unui vagon. Am folosit LED rosu puntctiform care are deja o formă asemănătoare unui felinar. Fața felinarului este făcută din forez de 0,5 mm, gaurit la dimensiunea lentilei LED-ului și lipit pe acesta. După intărire am decupat forexul pe conturul LED-ului.
Prin peretele vagonului am practicat doua găuri de 0,5 mm prin care am trecut piciorușele LED-ului în vagon, după care le+am indoit la 90 grade ca ă țină felinarul lipit de perete dar fără adeziv. Pentru colectarea curentului am folosit la fiecare osie câte o lamelă subțire de cupru elastic obținută de la un motor de macaz Piko defect pe care al lipit-o pe o bucată de forez pentru a o aduce la înaltimea axului osiei. La interior am adus firele ce la colectoare și le-am conectat la o micro-punte redresoare. Ieșirea + – am aplicat-o pe un condensator de 2200 micro înseriind un fir cu un beculeț de 12 volti în loc de rezistență. LED+ul este conectat direct la terminalele condensatorului astfel că în timpul rulării se alimentează prin becul de balast iar la intreruperi rămâne alimentat prin condensator înlăturând în acest fel întreruperile supărătoare. http://trenulete.info/lampa-finala-la-un-vagon-de-marfa/ |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Linia 43 Ruta Constanța 24 ian 2010
Deși în ultima vreme nu am mai lucrat la Ruta Constanța atât din motive de sănătate dar și pentru că dorul de Diorama de la Slobozia m-a făcut să mai dedic o vreme modificărilor în Orașul din sufragerie, săptămâna aceasta am reușit să mai adaug pe lista lucrărilor efectuate la ruta și o mare parte din traseul liniei 43. În principiu am terminat de plasat drumul pestze linie, rămânând încă o problemă reyolvarea proiectării intersecțiilor. Pe sectorul de drum de la Farmacia Miga la Spital și apoi Flămânda, am plasat clădirile cât mai apropiate de realitatea anilor ‘85. http://trenulete.info/linia-43-ruta-constanta-24-ian-2010/ th_43-03-24102010.jpg |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Linia 43 Ruta Constanța 28 ian 2010
Avansez în construcția rutei pe linia 43. Au apărut blocurile în cartierul Tomis zona Brotăcei, Macul Roșu pană la Dacia. Am plantat vegetația în zona mobilată. S-au montat stâlpii de catenară și s-au pus în funcțiune semafoarele electrice până la intersecția Bd. Tomis – Str. Tulcei. http://trenulete.info/linia-43-ruta-constanta-28-ian-2010/ th_43-01-28102010.jpg |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Filme cu starea traseului liniei 43 de tramvaie de pe ruta Constanta pe directia Tomis Nord - Gara Constanta si retur in data de 28 ianuarie 2010
http://trenulete.info/linia-43-tramvaie-ms...ara-tomis-nord/ http://trenulete.info/linia-43-tramvaie-ms...omis-nord-gara/ Asta ca sa vedeti pe viu cum arata. |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
O mica filmare la viteză pe linia 48 barat Palas – Gara Constanța și retur. Filmarea este fără opriri pentru a ma putea încadra în timpul impus de regulamentul youtube. Sper să vă placă!
http://trenulete.info/linia-48-palas-gara-si-retur/ |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Prognosis |
![]()
|
Diorama de la Slobozia in data de 3 februarie 2010
Evoluția dioramei, noile locomotive precum și stâlpii de iluminat pe LED-uri de la zeXstar surprinse intr-un filmuleț. http://trenulete.info/diorama-de-la-cenzurat...februarie-2010/ În atelierele PanArin au sosit de curând trei locomotive. Un BR 110 venit de la Constanța și de la Satu Mare au sosit o E10 (mult visată și dorită la Slobozia încă de la Brașov 2008), insoțită de o antică Ludmila de la Hrushca. th_E10-03.jpg 4 Feb 2010, 12:03: Ruta Constanța MSTS în data de 4 februarie 2010 Vă prezint câteva îmbunătățiri aduse obiectelor amplasate în Ruta Constanța. Am refăcut stațiile de tramvai plasând afișe cu traseul de transport în comun din oraș, harta liniilor mai precis. Am adăugat câteva afișe cu imagini din oraș și am confecționat plăcuța stației. Planul pentru viitor este de a repicta fiecare tip de stație conform cu linia pe care este amplasată. Adica vor fi menționate pe placă liniile care opresc în stațiile respective. http://trenulete.info/ruta-constanta-msts-...februarie-2010/ th_01.jpg Referitor la amplasarea semafoarelor specifice tramvaielor, recunosc că m-am panicat inutil. În fapt amplasarea semafoarelor este o joacă de copii la tramvaie fiind mult mai simplu sistemul folosit. Deja am făcut o prima activitate de probă pe linia 43 ca să verific funcționarea sistemului de semaforizare. Funcționează perfect, fapt care mi-a dat aripi să continui cu această ruta, mai ales că după ce am luat de pe net câteva rute de tramvai, am fost foarte dezamăgit de felul în care au fost “definitivate” rutele respective. De aceea nu vreau să mă grăbesc si să dau atenție detaliilor care fac deliciul unei astfel de rute. This post has been edited by Prognosis: 4 Feb 2010, 11:03 |
--------------------
-
-
- Freedom is not free!
|
|
Steel Tormentor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 954 Joined: 30 March 07 From: Constanta ![]() |
Asa arata panourile de pe stalpi care semnalizeaza statia ratc. Spatiul alb de sus era destinat reclamei.
Attached thumbnail(s) panou_statie.jpg ( Size: 78.4k ) Number of downloads: 705 |
--------------------
Dacia
Logan
2007 Preference 1.4MPI
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th May 2025 - 08:29 |