Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages « < 2 3 4 5 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

de ce imi mere netu najpa?, dati-mi o mana de ajutor

L!nuX
post 17 Jan 2009, 11:15
Post #91

Membru decent

Group: Members
From: Bucuresti

adevaru e ca in bucuresti e cam greu sa NU gasesti retele neprotejate , si aici ma refer la cate un router wireless la care nu s-a activat protectia

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
marian-j
post 17 Jan 2009, 19:40
Post #92

Membru autentic

From: Timișoara

Intreb si eu ceva(ma gandesc la asta de cand zicea conu cristib ca i se rupe de protectii laugh.gif ).Daca am un router d-asta wireless neprotejat si intra altcineva,nu eu sau ai mei,pe net si incepe sa umple diferite saituri cu reclame,spam sau cum mama dracului s-or mai numi chestiile astea nedorite,cine o poate incurca io sau ala? unsure.gif huh.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
padre
post 17 Jan 2009, 20:20
Post #93

Il padrino

Ia ghici: plateste cine este prins wink.gif

--------------------
Ford Mondeo 2.5T
ex Renault Megane 2.1 1.5 dCi
+
marian-j
post 17 Jan 2009, 20:27
Post #94

Membru autentic

Adica io,nu?Pic de fraier ca ala-si inchide compu si io raman popa-prostu' ca aia care vin sa ma caute cu paru' vin dupa ip-ul meu,nu-i asa? blink.gif

This post has been edited by marian-j: 17 Jan 2009, 20:28

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Laurentziu83
post 17 Jan 2009, 21:37
Post #95

Membru autentic

Cam asa ceva, de aceea se pune protectie pe routere. Pe de alta parte insa, cand am fost acum o luna si jumatate la Bucuresti, si am stat pe undeva pe la Universitate, si l-am avut pe tatal meu in spital, mi-a fost de un real folos un router neprotejat, deoarece am putut afla diverse informatii utile, gen harta metroului, ca in c@c@tul (scuzati-mi expresia, dar asa este, consider ca sunt prea bland) de metrou bucurestean, trebuie sa cobori pana pe peron ca sa iti dai seama ca te afli pe magistrala gresita, pentru ca NU ESTE NICAIERI O HARTA, bine ca sunt enspe mii de panouri cu reclame, traiasca sfanta spaga si sfanta mie de lei vechi ce iti intra in buzunar de pe urma lor, si am putut sa ma orientez (btw, in Viena m-am descurcat super, cu harta de la receptia Etap hotel, si enspe mii de harti si de indicatoare, si pentru cei care habar nu au germana, aia nu au atatea panouri publicitare, dar sunt mai bogati ca noi), apoi diverse informatii despre programul Ikea sau Carrefour, ce linii de autobuze functioneaza si ce traseu au ele, precum si faptul ca iti mai umpleai timpul cand nu aveai ce face.
La fel, acum o luna, mi-a picat netul acasa vreo cateva zile, asa ca m-am folosit cu succes de un router wireless din bloc, mergea el cam slab, dar mi-am facut treaba, bineinteles m-am ferit de a intra pe dc sau pe youtube.
Eu am router wireless la parinti. L-am protejat si i-am pus autentificare pe MAC, si il folosesc impreuna cu un vecin din bloc. Routerul are bataie si in parcare, fiindu-mi util si cand astept pe cineva, intrand de pe telefon pe net.
Consider insa ca, ar fi util ca, atunci cand as avea un router wireless, l-as proteja, dar as fi dispus sa cedez si altora din banda mea, (bine, fara sa ma limiteze si pe mine), daca m-ar contacta si mi-ar lasa o copie dupa buletin. Daca vor sa-mi dea si o bere, cu atat mai bine.

Prin lume s-au dezvoltat diverse retele, de genul www.fon.com, prin care, daca iti montezi un router trimis de ei si dai net cu el, primesti un cont pe care il poti folosi la orice AP fon din lume, iar la routerul pe care il pui tu acasa, se pot conecta doar clientii FON, eliminand astfel anonimitatea si posibilitatea de a face prostii pe conexiunea altora.

--------------------
. . .
+
L!nuX
post 18 Jan 2009, 00:23
Post #96

Membru decent

marian , da la tine vin daca e ceva smile.gif

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
+
marian-j
post 18 Jan 2009, 01:08
Post #97

Membru autentic

Multumesc L!nux!Am bagat la cap!Ma intereseaza tare mult subiectul "router wireles" deoarece imi reamenajez coliba si vreau sa ma scap de zecile de metri(fara exagerare!) de cabluri ce spanzura prin toata casa,splitere,mufe,bride si alte chestii de gen si vreau sa le maschez in spatele placilor de rigips ce vor veni aplicate pe pereti si tavane.Desemenea sotia are in plan sa-si achizitioneze(cat de curand) un laptop si atunci vom lua si un router pe care il voi plasa in tavanul camerei in care firul provider-ului intra in casa si in acest fel sa putem sa "vaslim" amandoi deodata pe net(ea de pe laptop eu de pe desktop) fara sa ne calcam pe bombeuri iar modemul ce-l folosesc acum sa ramana doar pentru telefon.
Citind cele spuse de voi mi-am facut si eu o idee si baremi stiu ce sa caut si ce sa-i spun celui ce va veni sa se ocupe de montarea si setarea routerului intrucat eu sunt hai sa zic novice ca sa nu zic ciubota in materie de conflutere. blush.gif

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Laurentziu83
post 18 Jan 2009, 09:21
Post #98

Membru autentic

Routerul sa-l pui undeva in centrul zonei in care vei lucra, dar cum ma indoiesc ca ai palat de cateva hectare, e suficient sa-l pui unde intra netu-n casa si ai alimentare 220 volti.
E misto asa ca poti sa stai si afara seara cu laptopul sa mearga netul si din curte.
La mine e misto asa ca pot sa reglez supapele la dacie in parcare , sa demontez una-alta si, cand ma impotmolesc, sa intru pe daciaclub. radmasa.gif
E chiar culmea sa stai sa repari la dacie cu laptopul alaturi.

This post has been edited by Laurentziu83: 18 Jan 2009, 09:24

--------------------
. . .
+
Hack
post 18 Jan 2009, 09:44
Post #99

Megan' ti-ai luat?!

From: The Moon

Mariane recomand si asa ceva, face toti banii. up.gif

--------------------
Reno Megan' Sedan 2.2 2007 Expression 1.6l/16V/110CP
+
marian-j
post 18 Jan 2009, 12:11
Post #100

Membru autentic

N-am palat,pacatele mele,ci doar o casuta mica! radmasa.gif
Routerul va fi plasat chiar langa orificiul prin care firul purtator intra in casa si la vre-un metru de el se va afla o doza de derivatie din care voi putea sa trag,cu usurinta, si alimentarea la 220.Chiar e super ideea sa stau in balansoarul din curte,sub nuc si sa ma dau pe net! wub.gif wub.gif Despre reparatul masinii cu laptopul alaturi?Hmmm...Ma mai gandesc!Eu si daca fac o chestie simpla,de rutina,si tot ma murdaresc pana la coate.Ar fi culmea sa naclaiesc laptopul cu dohot ca mi-l face muierea guler! laugh.gif
Multumesc de sfat,Hackmikey.Vad ca nu-i prea scumpa si daca zici ca merita imi voi lua si eu una.O intrebare:antena respectiva poate fi si ea plasata in spatiul tavanului fals in apropierea routerului?Acolo va fi o trapa mascata de un capac care sa-mi permita atat montarea cat si acesul ulterior la router si cam tot pe acolo mi-ar conveni sa inghesui antena.E vre-un impediment daca antena nu-i "vizibila"?
P.S.
Am luat-o prin casa si prin curte cu ruleta in mana.In nici o extremitate nu am o distanta mai mare de 20m fata de viitoarea pozitie a routerului.Peretii sunt de caramida cu exceptia a doi aflati in zona baii mari si a celei de serviciu care sunt din boltari de beton.Si va asigur ca la buda sau la dus nu o sa car laptopul dupa mine! radmasa.gif

This post has been edited by marian-j: 18 Jan 2009, 12:27

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Hack
post 18 Jan 2009, 13:51
Post #101

Megan' ti-ai luat?!

Nu este nici o problema daca antena nu e vizibila atata timp cat nu este incastrata intr-o cusca de metal biggrin.gif , are un cablu de vreun metru si baza antenei este un magnet puternic si permite pozitionarea acesteia pe o suprafata metalica fara suruburi sau alte prinderi, totodata mai are o articulatie aproape de baza antenei(la fel ca cea cu care vine standard router-ul) care permite reglarea antenei pana la un unghi de 90 de grade fata de talpa.

--------------------
+
andu38
post 18 Jan 2009, 16:38
Post #102

Membru

In general un router wireless isi face treaba si fara antena ajutatoare daca ai pereti multi de strabatut din beton cu armatura .Ptr o casa mica cum ai spus ca ai eu zic sa incerci prima data fara antena dar sa dai semnalul radio la maxim (se seteaza din optiuni).Ptr protectie poti sa pui doar ptr MAC daca nu ai multi vecini prin preajma.Daca sunt multi sub 20m atunci pune o codare.

--------------------
renault megane 1 2001
+
Laurentziu83
post 18 Jan 2009, 16:50
Post #103

Membru autentic

La parinti am un router MSI la 150 ron, fara vreo antena extensibila sau mai stiu eu ce, doar antena lui de 20 cm. Vecinului cu 2 etaje mai jos ii apare drept conexiune excelenta, iar mie pe telefon (Nokia E51), in parcare, la peste 20 de metri, imi arata 2 linii din 3 la semnal si merge perfect. Routerul l-am pus la picioare, sub biroul la PC.
Asa ca nu prea conteaza unde il amplasezi in casa.

--------------------
. . .
+
marian-j
post 18 Jan 2009, 18:41
Post #104

Membru autentic

Va multumesc baieti! biggrin.gif Atat pentru raspunsurile oferite aici cat si pentru PM-uri! worship.gif
De instalarea si setarea routerului se va ocupa cineva cu experienta nu eu!Am mai spus ca nu ma pricep si nu ma bag!In consecinta voi retine titlul topicului(nici nu-i greu dealtfel radmasa.gif ) si cand va veni momentul il voi deschide si-l pun pe omu' respectiv sa citeasca cele spuse de voi.E mult mai simplu sa "stea de vorba" intre ei niste oameni care vorbesc aceiasi limba decat sa ma screm sa-i spun eu ce vreau. blush.gif

This post has been edited by marian-j: 18 Jan 2009, 18:50

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
andu38
post 18 Jan 2009, 18:45
Post #105

Membru

Da tu ce ai de gand sa-ti cumperi?MSI ,Asus? sunt exact 3 setari de facut .Poate ne contactezi si te ajutam noi!!!

--------------------
renault megane 1 2001
+
marian-j
post 18 Jan 2009, 18:58
Post #106

Membru autentic

Momentan am in lucru o alta camera si nu am ajuns inca la cea unde vreau sa pun routerul.In consecinta nu am apucat inca sa studiez ofertele de astfel de aparate.Cand va fi cazul va voi da de stire.Multam fain pentru mana intinsa! biggrin.gif

This post has been edited by marian-j: 18 Jan 2009, 20:49

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
Hack
post 18 Jan 2009, 19:41
Post #107

Megan' ti-ai luat?!

D-Link

--------------------
+
bardu
post 19 Jan 2009, 09:22
Post #108

Membru autentic

Marian-j, daca tot lucri la pereti de ce nu pui fire+prize utp in fiecare camera? Nu costa o avere si ai avantajul sa jonglezi foarte usor si ieftin cu netu, reteaua de acasa ...!
Wirelessu este mai elegant dar deocamdata nu se compara calitativ cu reteaua traditionala, nu mai vorbesc de securitate! Ideal ar fi sa ai ambele solutii si un router wireless bunicel (preferabil cu buton on/off)!

Offtopic: Eu fug de MSI ca dracu de tamaie! Dlink e cea mai buna solutie calitate/pret/performanta pentru home user!

--------------------
Renault Symbol - MS-08-?MS Fidji
Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana.
1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km!
+
marian-j
post 19 Jan 2009, 12:24
Post #109

Membru autentic

Pai cei de la firma ce-mi "livreaza" netu' mi-au spus ca este total contraindicat sa imi pun prize pentru conexiunea de net.Au spus ca pentru tv si telefon e ok(ceea ce am si facut deja) dar firul ce vine in modem vine direct din spliterul ce imparte semnalul tv cu cel pentru net fara nici un fel de intrerupere,gen mufe de trecere/prelungire,prize sau alte minuni.Inca o precizare vreau sa mai fac!Firul ce vine la modem este coaxial si este identic cu cel folosit si pentru semnalul tv.

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
adi_ar
post 19 Jan 2009, 12:35
Post #110

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Prizele UTP despre care vorbeste colegul sunt cele de dupa modemul tau. Cei de la cablu ti-au spus despre contraindicatia de a pune prize pe coaxial!!!
Parerea mea este ca ar trebui sa-ti faci o cablare structurata UTP, cu prize prin casa, pe acolo unde aste posibil sa conectezi ceva calculator. Daca tot lucrezi prin casa, acum este momentul!
In acest fel vei putea ascunde modemul cable link + routerul wi-fi si distribui pe cablu prin UTP.
La distante casnice nu sunt probleme cu calitatea wi-fi, iar cu securitatea ... de, crezi ca esti mult mai sigur prin cablu!?

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
marian-j
post 20 Jan 2009, 12:16
Post #111

Membru autentic

Coane adi_ar,eu cred ca o sa rezolv problema mai "taraneste".Nu pretul componentelor ma indeamna sa fac acest lucru!La cati bani am bagat deja in casa cateva zeci de lei,acolo,chiar nu s-ar vedea!Dupa cum spuneam sunt cam plopist in materie si mi-e teama sa nu ma complic degeaba.Hai sa explic cum sta treaba.Casa are doar trei camere din care una va fi dormitorul.In dormitor am tras deja cablul tv si gata!N-am nevoie de conexiune la net cand ma car la culcare iar telefonul este un DECT Panasonic cu o autonomie a acumulatorilor mai mult decat suficienta si n-are rost sa mai trag un fir in plus.Daca e cazul iau doar receptorul cu mine si am terminat povestea.
Acum sa vorbesc despre celelate doua camere.Cea aflata acum in lucru este cea din mijlocul casei si va fi destinata sa fie un birou si in caz de nevoie si camera de oaspeti daca mai innopteaza cineva pe la noi.Totusi destinatia principala va fi cea de birou deorece patul este modular,se "impacheteaza" in asa fel incat ocupa un spatiu destul de redus si va fi folosit strict ocazional.Piesa de rezistenta va fi un birou facut pe comanda cu dimensiuni cat mai mari posibile si incadrat cu rafturi pentru cartiEi bine in locul unde va fi pozitionat biroul am prevazute doua prize duble shuko si am tras cablul tv un cablu telefonic si un cablu de net(coaxial) pe care le-am scos pur si simplu prin placa de rigips si vor veni mascate de birou.Deci nu avea rost sa mai insir o gramada de prize doar de dragul aspectului.In plus e mai scazut numarul de jonctiuni potential cauzatoare de neplaceri(contacte imperfecte,oxidari,etc)In aceasta camera va fi plasat calculatorul,modem-ul,un televizor de dimensiuni reduse si baza telefonului fix.Din modem pleaca un cablu USB ce face conexiunea la net a calculatorului si firul de telefon.Firul de telefon va intra intr-un cablu ce are la un capat doua mufe mama de iar la celalat o mufa tata ce pleaca in camera cealalta.In a doua mufa mama se va afla cablul bazei telelefonului(alaturi de cel ce vine din modem) iar la capatul cu mufa tata sa avem posibilitatea sa mutam baza in caz ca dorin s-o plasam in sufragerie(nu ne-am hotarat inca)Am terminat aici.Ne mutam in cea mai mare camera a casei.Aceasta are un perete comun cu biroul si va avea rolul de bucatarie combinata cu un spatiu de servire a mesei si care volens-nolens va capata si rolul de living.In aceasta camera intra cablul-purtator direct din cutia de repartitie aflata pe stalpul plasat chiar in fata casei si tot aici se afla si cele doua splitere de care vorbeam mai sus.Aici ce vreau sa fac?Cu cu cablurile tv si telefonic e clara treaba n-are rost sa mai insist.Cu netu'-i baiu'!Vreau sa scot cablul de net din spliterul in care se afla acum,sa cumpar un spliter cu doua pozitii de la firma ce-mi furnizeaza serviciile de cablu(vreau sa-l iau de la ei sa fiu sigur ca iau unul bun) si sa leg un cablu la modem iar pe celalalt sa-l pot baga in router.Dupa cum am mai spus router-ul vreau sa-l maschez in grosimea tavanului iar alimentarea lui se va face printr-un intrerupator aflat intr-o baterie de mai multe module intrerupatoare si prize.In consecininta voi cauta sa-mi cumpar un router cat mai bun(Dlink parca mi-ati spus) insa nu voi tine neaparat sa aiba inclus buton de on/off deoarece eu oricum il voi alimenta(sa nu) "de jos".Ce parere aveti?Gresesc pe undeva?
Imi cer scuze,fata de voi,pentru postul kilometric precum si fata de colegul cristib caruia i-am umplut topicul cu bajbaielile mele! blush.gif
P.S.
Nu-s paranoic in materie de securitate/codare a netului si nici nu m-ar deranja cu nimic sa "suga" si altii net de la mine,bineinteles atata timp cat nu-mi afecteaza performantele conexiunii folosite de mine .Referitor la nelinistile mele vis-a-vis de spam de pe ip-ul meu mi-a oferit un coleg(prin PM) niste lamuriri foarte clare ce spun ca spam-erii n-o sa foloseasca in veci o conexiune amarata ca a mea sa umple netul de bazaconii si daca un tip care se pricepe cu adevarat chiar doreste sa-mi sparga protectiile router-ului nu va avea de lucru mai mult de 5 minute.Tind sa-i dau crezare colegului respectiv deoarece lucreaza de multa vreme in domeniul routere,servere,protocoale de securitate pt tranzactii on-line,etc si vreau sa-i multumesc inca o data pentru informatii! smile.gif

This post has been edited by marian-j: 20 Jan 2009, 12:32

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
CGB
post 20 Jan 2009, 12:53
Post #112

CGB

From: behind

QUOTE(marian-j @ 20 Jan 2009, 12:16)

Imi cer scuze,fata de voi,pentru postul kilometric precum si fata de colegul cristib caruia i-am umplut topicul cu bajbaielile mele! blush.gif

*

bre nu te scuz. pai ce duhu' sfant, venisi peste mine sa-mi spui de casa lu' matale. io fac plangere la forurile superioare sa te pedepseasca asa cum se cuvine smile.gif

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
19vik
post 20 Jan 2009, 12:58
Post #113

Membru

radmasa.gif nea Mariane, ai pus-o biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 2005/1.6 16v Expression
+
adi_ar
post 20 Jan 2009, 13:11
Post #114

Cu ingaduinta lui cristib, ca altfel iti mergenetu' naspa (adica ontopic): smile.gif
Cu USB-ul ala este putin incurcata treaba!
La PC nu ai interfeta/placa de retea?

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
marian-j
post 20 Jan 2009, 21:52
Post #115

Membru autentic

Off topic. Of,of,of! sad.gif
Chiar ca am pus-o colega 19vik!Original!
Coane cristib te rog mult-mult de tot sa nu te superi pe mine! rugaciune.gif
Mai sper sa nu fii matale asa negru-n ceru' gurii si atata de cainos la suflet sa ma dai pe mana la jăndari! rolleyes.gif Eu deschid foarte rar topicuri si prefer sa v-i le parazitez pe ale voastre.Hmmm..Ce urat suna:parazitez!Reformulez: ma grefez simbiotic pe munca voastra. sleep.gif Iti promit solemn ca daca voi deschide eu vre-un topic si vei intra matale(masiv) pe el,nu voi cracni nici macar o iota!Promit solemn!Pe cuvant de pionier! biggrin.gif Pai zi si matale nu era pacat la Dumnezeu sa pierd/pierdem atata amar de sfaturi oferite de colegii nostri? rolleyes.gif In plus raman,oricum, dator cu bere!Multa! cheers.gif
On
Am interfata aia de care zici matale,colega adi_ar.Adica vreau sa spun ca mufa pt cablu de retea este pe placa de baza nu e pe un modul separat.Intial(cand mi-am tras netu')modemul era legat la calculator prin cablul de retea insa am avut o gramada de necazuri.Am tot facut la reclamatii la firma si tot veneau baietii si ba masurau conexiunile ba dadeau ping-uri insa problema persista!Problema consta in faptul ca ba se bloca,total aleatoriu, modemul(adica ledul din dreptul inscrptiei "link" ramanea aprins si nu clipea)sau calculatorul nu reusea sa porneasca nici un motor de cautare.Cand se blocau ori dadeam reset la modem fie restartam calculatorul(functie de parte care intra in greva)Intr-un final un prieten "calculatorist" a dezactivat conexiunea prin cablul de retea si a activat-o pe cea prin cablu USB.De atunci necazurile mele au luat sfarsit!Vreau sa precizez faptul ca in kit-ul modemului se afla si cablul USB.Mi se mai blocheaza din cand in cand modemul(adica nu clipareste ledul) dar se intampla foarte-foarte rar.In schimb calculatorul "zburda" voios si pe ie si pe opera si mai ales pe (as default) vulpita! smile.gif
De ce crezi ca-i bai cu conexinea prin intermediul cablului USB?Dauneaza?

This post has been edited by marian-j: 20 Jan 2009, 23:03

--------------------
--- --- ---
Cupeu cu dop
+
adi_ar
post 21 Jan 2009, 07:45
Post #116

1. Dupa descriere inteleg ca ai un modem WebStar la care nu s-a facut upgrade. Alea se "blocau" asa.
2. Nu-i bai ca este USB, decat ca, in contextul unui router cu wi-fi cu intrare WAN ETh, ar trebui sa folosesti cele 4 "iesiri" ETh pentru distribuire net pe cablu.
Routerul, cu resursele pe care le are, poate face un firewall destul de eficient pentru uz casnic.
In fine, daca ai un prieten "calculatorist", le descurca el smile.gif, eu mi-am dat (neintrbat) cu parerea!

--------------------
iGO 9.6.29.357899
+
bardu
post 21 Jan 2009, 09:22
Post #117

Membru autentic

Daca colegul adi_ar a ghicit corect ca e vorba de un modem Webstar folosit pe usb iti recomand sa treci de urgenta pe UTP (am vazut cateva calculatoare efectiv "prajite" din cauza modemului ala din cauza parazitilor elctrici care trec prin cablul USB in calculator)! Modemul ala dispune si de UTP si e foarte simplu de smecherit cu ajutorul unui router (pui MAC-ul USB-ului la router, configurezi WAN-ul cu DHCP si gata, ai scapat si de CD-uri)! De acolo routerul isi face treaba si ai net si pt reteaua cu fire si pt cea wireless.
Prizele UTP in perete se justifica si in cazul in care iti faci un "storage server" cu muzici filme sau alte traznai din secolul 21!
Cum s-a mai spus acuma e momentul si nu costa o avere!
Da` ma rog, e alegerea ta...!

--------------------
+
CGB
post 21 Jan 2009, 09:23
Post #118

CGB

QUOTE(marian-j @ 20 Jan 2009, 21:52)
In plus raman,oricum, dator cu bere!Multa! cheers.gif

*

sper ca datoria descrisa mai sus imi este "destinata" dry.gif
drept rasplata ptr toleranta de care dadui dovada la intruziunea matale in mirobolantul meu topic.

si-acu sa revenim ontopic. ma dusei si losei minunatul ruter dlink524 (precizez ca experienta mea cu routere tinde catre minus infinit). il adusei cu grija acas', l-am legat la net, l-am legat la compulator, evident ca l-am bagat in priza si-apoi stateam si ma uitam ca vacu' la el asteptanad sa faca ceva. c-asa imi zisese ala la magazin. cica-i simplu. si ma uitam io la el, si ala canci. cica "a cable network was unpluged". hai sa moara masa. ma uitai la ruter, asta mort. n-aparea nimic pa monitor, nu clipocea nimic prin el. il intorsei pa toate partile, il dusei la ureche. mort de-a binelea. nu bazaia, nu tacanea, nu gemea, nu sforaia.
zic: n-are cum sa fie routeru defect ca-i nou. is io tuta.
sun un prieten. ii spun povestea. ala ma ia cu : esti vaca!. ii multumesc ptr urare si-l intreb ce-ar trebui totusi sa fac. ala zice: baga-l bah in priza. ii explic omului ca nu-s chiar asa de retard si ca routerul este alimentat cum trebuie.
zice asta: e defect co.ie, du-l inapoi. zic: ma cum dracu, daca e bun ma fac de kk.
ala zice plictisit: du-l ma dracu inapoi ca e stricat. nu alimenteaza.
il duc inapoi si-ntr-adevar avea o problema. nu alimenta. mi-au dat oamenii banutii inapoi, fiind ultimul router de genu' asta pe care-l aveau. acu-s iar in cautari. aveti grija ce luati.

--------------------
bardu
post 21 Jan 2009, 09:35
Post #119

Membru autentic

Interesanta aventura cu routerul ! Mai stiu pe cineva care tot noroc de genul asta are, si de fiecare data cand cumpara ceva nou nu merge ... radmasa.gif
Acuma sper ca nu te-a descurajat incidentul asta minor... biggrin.gif

--------------------
+
CGB
post 21 Jan 2009, 11:02
Post #120

CGB

absolut deloc. din contra, m-a motivat si m-a ambitionat si mai tare smile.gif
singuru' regret e c-au fost aia cooperanti si mi-au dat banii inapoi fara sa cracneasca. mama, si-aveam un chef de cearta. da' n-ai cu cine dom'le sad.gif

--------------------
5 Pages « < 2 3 4 5 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 15th August 2025 - 04:45
Dacia