de ce imi mere netu najpa?, dati-mi o mana de ajutor
![]() ![]() ![]() |
de ce imi mere netu najpa?, dati-mi o mana de ajutor
marian-j |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
|
||
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|||
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
cristib : Fa o investitie intr-o placa de retea noua, e doar cateva sute de mii. Eu aveam una muuult mai noua decat ce ai tu si tot imi limita viteza locala, si a trebuit sa-mi iau una noua sa fie totul ok.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
![]() Va plangeti de P4 1,6G ca pestii de curve, Doamne iarta-ma ! ![]() Pentru I-net si chestii din astea trebuie sa zbarnaie calcu ala. Nota: Si daca vrei sa-i dai mai mult "zvac" instaleaza W2000 in loc de XP ! ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Alex,placa mea de retea e luata cam de juma' de an de un prieten ce lucreaza la o firma de profil si se pricepe la chestiile astea.Esti de parere ca pardalnica aia de placa imi face figuri cateodata de-mi vine sa ma dau cu fundul de asfalt sau e vre-o hiba cu modemul sau cu conexiunea din cauza firmei ce-mi asigura accesul la internet?
|
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.593 Joined: 17 May 05 ![]() |
Nu mai conteaza demult placa de retea. Cred ca majoritatea folosesc cu succes onboard-ul.
Mie imi vine in casa direct UTP-ul, nici vorba de modem sau alte dracii. Si de la RDS tot UTP mi-ar veni, pe 2 din firele nefolosite din UTP imi vine semnalul la telefonul fix. This post has been edited by Laurentziu83: 30 Sep 2008, 20:40 |
--------------------
.
.
.
|
|
marian-j |
![]()
|
Pai draga adi_ar,am inteles ca XP-Indego e mai stabil si e mai usor de folosit de catre un habarnist ca mine decat W2000.Ma refer strict la domeniul internetului intrucat in rest calculatorul imi satisface absolut toate(modestele mele) pretentii!
![]() Nene Laurentziule,ma "chierdusi" pe drum!Ce-i ala UTP? :blink Inca ceva!Si eu am mers pe placa on-board dar prietenul ce se ocupa de "abacul" meu a fost de parere sa-mi puna una externa,mai performanta cica ,si care-mi permite conectarea modem-ului prin cablu USB.S-a inselat cumva? This post has been edited by marian-j: 30 Sep 2008, 20:53 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Uite aici cate ceva despre UTP. Cat despre prietenul tau, ori s-a inselat ori nu ai inteles bine ce vroia el sa spuna, modemul se putea conecta prin USB si fara aceasta.
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
bear_mc |
![]()
|
![]() Half-Life 2 Fan Group: Members Posts: 678 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Cred ca e de la calc. Cum a zis si Alex placa de retea sau prea multe prog care merg simultan si consuma tooate resursele. Ca o paranteza, inainte sa-mi schimb calc aveam un AMD Duron la 1100 cu 384 SDRAM si net de la o retea de cartier. Max cu care puteam sa iau era de 4MB/s si atunci nici mouseul nu mai puteam sa-l misc
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
- B-43-ZHY (sau 42)
2005 Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++) |
|
CGB |
![]()
|
![]() CGB Group: Members Posts: 2.455 Joined: 4 May 05 From: behind ![]() |
deci....providerul meu de net este asta. prosoft, despre care am zis initial c-ar fi provider, s-a ocupat doar cu montarea cablurilor. prosoft astia au fost cumparati de injoy (mai precis new com telecomunicatii srl). contractul este intre mine si new com telecomunicatii. deci providerul este injoy. iar abonamentul meu este cel de 25 lei cu 4 MB. adica asta
din ce-am cetit, injoy astia au cumparat o gramada de retele de cartier din toata tara. pare firma mare, dar totusi ce kkt are de nu-mi merge mie. i-am mai dat sa faca un test de banda si mi-au dat rezultate de 2 MB, 3 MB, dupa care a scazut iar la 60 kbps, 50 kbps. chiar si 11 kbps. apoi a urcat iar pe la 500-600 kbps. iar a scazut la 20-30....si tot asa. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Testele tale imi spun ca structura retelei de acolo este vinovata pentru viteza ta mica.
Probabil ca "distributia" prin cartier se face cu switch-uri de doi lei si daca nu se poate face "partajarea" prin limitarea traficului pe porturi, cine apuca sa ocupe banda face download in draci iar cine vine mai la urma ... sta pe 64 kb/s si asteapta o gramada pana primeste si el cate un pachet de date. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
EdyB |
![]()
|
![]() Reno-watt! Group: Members Posts: 462 Joined: 21 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Problema s-ar putea sa fie de la ce zice si adi_ar. Configuratie proasta a retelei (probabil injoy astia merg pe infrastructura de la prosoft de 2 lei) permite fluctuatii de acest gen (cand te apropii de maxim, cand stai putin peste minim)...unul trage un film de pe torrente si restul, care impartiti aceeasi banda, stati cu limba pe-afara pana se deschide reno.ro . Cearta-te putin cu ei, iar daca nu se rezolva exista concurenta cacalau.
Bafta! |
--------------------
Renault
Clio Symbol 2
2000 Expression 1.4 8V 75CP - 50 000 km
|
|
CGB |
![]()
|
ce repede se rezolva unele chestii, cand esti pus pe scandal:
parca e o diferenta intre aia 63 kbps de aseara si 7,8,9 Mbps de azi ![]() This post has been edited by cristib: 1 Oct 2008, 14:41 Attached thumbnail(s) test1.JPG ( Size: 34.64k ) Number of downloads: 411 |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Ce bine ar fi daca s-ar rezolva si netul meu tot asa simplu
![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
QUOTE(A l e x @ 30 Sep 2008, 20:20) Fa o investitie intr-o placa de retea noua, e doar cateva sute de mii. Eu aveam una muuult mai noua decat ce ai tu si tot imi limita viteza locala, si a trebuit sa-mi iau una noua sa fie totul ok. Cum iti limita viteza?? ![]() cristib>Sa inteleg ca am avut dreptate cand am zis ca NU compul este de vina.. ![]() |
--------------------
------
------
------
|
|
CGB |
![]()
|
era e la provider. uitase sa-mi dea drumu' la net la viteza care ar fi trebuit.
dar si calculatoru' e pe butuci. deja la 3 pagini de net deschise si un mess, s-a intepenit. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
adi_ar |
![]()
|
Vezi ca IE are probleme cu deschiderea de pagini multiple !!! (De fapt are mai multe probleme)
YM nu consuma multe resurse daca renunti la toate prostiutele anexe ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Cam asa tin eu messenger-ul.
![]() In formula asta, merge si pe un k6-2/450 mhz. This post has been edited by Laurentziu83: 1 Oct 2008, 19:04 Attached thumbnail(s) Clipboard01.jpg ( Size: 11.04k ) Number of downloads: 404 |
--------------------
.
.
.
|
|
CGB |
![]()
|
care sinteti mai priceputi in ale calculatoarelor ia ziceti cat de viabila e urmatoarea chestie:
"Pentru a creste viteza netului cu 20%: Intri in Run si tastezi gpedit.msc. Iti va aparea fereastra Local Computer Policy. Activezi Administrative templates si iti va aparea fisierul Network. Deschizi fisierul si iti va aparea Qos Packet Schedule. Te duci in dreapta ferestrei si activezi Limit reservable bandwidth. Dai dublu click pe Limit reservable bandwith si pui bifa pe enabled, iar la Bandwidth limit stetzi 20, dupa care dai OK" |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
alex0507 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 28 January 07 From: BV ![]() |
Sau dezactivezi QoS Packet Scheduler din setarile conexiunii locale (network connections) nu vad la ce ajuta
![]() |
--------------------
Renault
Megane
2002 Classic Expression, 1.9 dCi
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
@cristib: nu e viabila. Eu n-am modificat, debifat nimica si imi merge brici.
|
--------------------
.
.
.
|
|
adi_ar |
![]()
|
Placebo !
Daca, insa, te simti tu mai bine, fa-o ! |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
cristib: ce vrei tu sa faci e poveste veche de pe vremea dial-up-ului. Ia intra tu acolo unde zici: run > gpedit.msc > ... > limit reservable bandwidth si citeste in stanga la proprietati: by default (adica "Not Configured"sau "Disabled") e setat pe 20%. Ca sa maresti cu 20%, ar trebui sa bifezi "Enabled" si sa setezi la 0%. E vorba in principiu de pachetele de update-uri pentru programele care ruleaza pe sistem, de exemplu update-urile de Windows de la Microsoft, pentru care se rezerva 20% din banda ta de internet, atunci cand primesti astfel de pachete, dar aceste pachete nu le primesti continuu, asa ca iti dai seama cat iti creste viteza.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Daca tie nu iti vin pachete de pe retea, poti sa faci si mama setarilor.
E acelasi lucru ca si la telefoanele mobile. Daca te duci in Siberia cu unul, nici sa se dea peste cap singur respectivul telefon nu va putea functiona (exceptie cele care merg prin satelit). |
--------------------
.
.
.
|
|
CGB |
![]()
|
alta faza proaspata. a mers netu azi ok, pana mai acu fro 2 ore. cand a luat-o razna.
unele siteuri merg bine, unele abia-abia iar altele nu mai vor de nici o culoare. messu e mort si el. i-am dat p-un site d-ala de verifica viteza si imi arata ca-i ok (adica viteza e cum ar trebui sa fie de obicei). dar totusi de ce nu merg toate siteurile? de ex reno.ro merge brici. google abia se mijca, iar yahoo e mort de tot. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Am patit la fel acum cateva luni cu romtelecom si cu o retea de cartier. Primii schimbasera DNS-urile fara sa binevoiasca sa ne anunte, la ceilalti li se stricase un router si dadea adrese aiurea, cel putin asa mi-au spus, dupa ce i-am anuntat ca am probleme, si mi-au dat ei datele de trecut in fereastra asta, pana atunci mergand pe auto. Ia legatura cu providerul.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
CGB |
![]()
|
vreau sa-mi iau un router wireless, ca sa am net si pe desktop si pe laptop.
ce-mi recomandati? doo conditii: 1. sa nu depaseasca 150 lei 2. sa am semnal prin fro 4 pereti. |
--------------------
Renault
Clio RS Line
2022 _______________
|
|
19vik |
![]()
|
Si eu vreau la fel, cu mentiunea ca cei 4 pereti sunt din beton armat??
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
Dlink, Linksys, SpeedTouch... La alegere...
|
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
bardu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 602 Joined: 21 March 08 ![]() |
Daca vrei sa treaca sigur prin 4 pereti si sa ai si semnal bun ia dlink sau linksys (as merge pe al doilea pt ca au si certificare CISCO) pe standard "n" + un dongle tot pe "n" (Aka "Kit Wireless N"). Bineinteles ca pretu sare de bugetul tau, cam 400 roni!
Am instalat multe routere in standard "g" care sunt in bugetul tau dar nu au un succes prea mare la mai mult de 2 pereti de beton si o sa fi tentat sa iei un range booster care te duce in costuri (adaugat la routerul g) aproape sau peste un kit n! Referitor la oscilatiile netului pe lan incearca si seteaza in proprietatile placii de retea manual 10 mb/b full duplex (e posibila ca la autonegociere sa iti dea 100mb/s full duplex dar sa pierzi pachete). In alta ordine de idei cum ai sp2 poate nu ai patchuit TCPIP.SYS si ai un numar mult prea mic de ip-uri la care te poti conecta simultan. Da yahoo messenger este un program pervers care are multe si foarte multe conexiuni cu ip-uri diferite si de la el atatea blocari! Numai bine ! ![]() EDIT: Uitasem sa spun, NU CUMVA SA IEI SPEEDTOUCH! This post has been edited by bardu: 15 Jan 2009, 13:10 |
--------------------
Renault
Symbol
- MS-08-?MS
Fidji Intrebare: Cum se pune la loc dopul la o sampanie?
Raspuns: Intrebati-l pe Geoana. 1,4L, 8V @ 75Cp | aprilie 2008 @ 6,8Km! |
|
DrK |
![]()
|
![]() Lapins Creed Assassin Group: Members Posts: 2.132 Joined: 5 January 07 From: From: From: ![]() |
4 pereti.. adica stai intr-un apartament de 3 camere? daca da atunci nu e nici o problema.. totul este sa pui routerul pe undeva cu acces direct la hol....
bardu: de ce sa nu isi ia speedtouch.. argumenteaza tu de ce nu e bun un speedtouch pentru un homeuser care cel mai probabil nici macar securizare nu o sa isi puna pe el??? This post has been edited by DrK: 15 Jan 2009, 13:13 |
--------------------
Sedan
Negru
2015 Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 15th August 2025 - 00:27 |