Circuitul de racire/antigel., Inlocuire-Aerisire.
![]() ![]() ![]() |
Circuitul de racire/antigel., Inlocuire-Aerisire.
Shaggy_yo |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 22 March 08 ![]() |
|
||
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
- HY02FPP Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga....totul se Transforma[B]
|
|||
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Apa plata e apa de la chiuveta, imbuteliata si vanduta la pret de apa moinerala
![]() Cel mai indicat e cu apa distilata, dar ceva mai de calitate. De depuneri, nu cred sa fie atat de semnificative. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
- de PH _________________________________________________
Nothing's impossible |
|
Shaggy_yo |
![]()
|
apa plata o fi la robinet in zona de munte......la campie nu cred....
de ex la mine vine din dunare si statia de epurare cred ca are vreo 40 de ani.......deci calitatea se vede deci nu ma sfatuiti sa compin plata cu antigel....ci distilata cu antigel... |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
lag_ph |
![]()
|
![]() miles away... Group: Members Posts: 2.253 Joined: 12 September 07 From: Bucuresti // Ploiesti ![]() |
Cam asa se recomanda.. ca la carte. Fifty-fifty
![]() Si ia antigel verde.. cica ar fi cel mai indicat. |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
Shaggy_yo |
![]()
|
verde verde.....din ala am avut mereu
cel ieftin de la orice piese auto....8 sau 10 ron nu mai stiu... |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Eu am portocaliu. Asa era cand am cumparat masina.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
al meu e roz
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
ati pregatit masina pentru sezonul rece?
(antigel,lichid frina & servo,instalatia electrica-becuri,contacte,ventilatie-,ungerea chederelor,a balamalelor,yalelor & broastelor,starea stergatoarelor de parbriz,presiunea in pneuri) ...deocamdata astea le-am facut... antigelul este portocaliu pe roz...a trebuit sa complectez si am bagat ceva antigel de la elf gata preparat la -35...vreo 500-600 ml...pina la semnul MAX. |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
djp3k05 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 10 May 08 From: Bucuresti ![]() |
mai sus era o discutie veche, cu apa de la robinet sau apa plata. cand am intrat in posesia masinii, anul trecut, nu stiu daca avea antigel (eu cred ca nu avea) si am completat de vreo doua ori cu apa. de anul trecut de prin noiembrie, nu am mai folosit masina. prin vara m-am apucat sa mai fac intretinere pe la masina. si ce credeti ca am gasit in vasul de expansiune? apa cu rugina? nu! am gasit ceva si mai rau. gel (magion) de rugina. parca era gem de intins pe paine, ruginit. am scos radiatorul, l-am spalat, am curatat tot circuitul de racire,etc. asta se intampla daca se foloseste apa de la robinet.
|
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
daca intr-un motor este antigel albastru...se poate complecta cu antigel portocaliu?
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
neiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 704 Joined: 4 January 09 From: Timisoara ![]() |
cred ca da!
de ce nu? |
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
Adi R5 |
![]()
|
ok,oricum cred ca nu va intra mai mult de juma de litru
This post has been edited by Adi R5: 15 Dec 2009, 23:22 |
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
revin cu problema cu apa....
referitor la culori....cica nu prea e bine sa le amesteci...dar in fine unde gasesc fratilor....FURTUNE? am nevoie cred ca de toate.....dar is dichisite rau de tot.....iese unu si pe raseu se bifurca-trifurca si tot asa am incercat pe la toate piesele auto si au dat din umeri.... prin noiembrie mi-a crapat a-x-a oara un furtun..si m-am saturat de innadit..asa ca ce zic...iau de la dezmembrari....am dat de un baietzas pe net il intreb daca e bun...imi spune ca e in perfecta stare.....mai avea putin sa imi zica ca e mai bun ca cel nou in fine...am cumparat furtunul...via Posta Romana....ajung acasa...nerabdator sa il montez si cand il desfac.....SURPRIZA.....era rupt si innadit cu o teava exact in locul unde era si al meu.... m-a costat 110 ron afacerea...... deci...stiti de unde pot cumpara furtune?unde sa apelez sa fac comanda...NOU |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
daniellu |
![]()
|
![]() acum E91 M47 Group: Members Posts: 875 Joined: 30 October 07 ![]() |
Cred ca este foarte putin importanta culoarea antigelului. Daca ai avut G12 galben poti completa cu G12 albastru si daca ai avut tip D rosu poti completa cu acelasi tip dar alta culoare.Tipul de antigel este important si nu culoarea acestuia.Culoarea in cazuri de urgenta ramane un moft la urma urmei.
Ptr cei ce stiu ca o anumita culoare exprima tipul de antigel sunt asteptati cu cu raspunsuri. ...documentate. |
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
;Doblo 1.3 90 MJet (2016); Aprilia Pegaso 650GA;
ex. Kangoo dci 2012;ex.Laguna 2.0s RTI (1995).
- nr. de Bacau
|
|
neiu |
![]()
|
atunci de ce le-au mai colorat?de ce nu le-au facut toate aceeasi culoare si gata
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
daniellu |
![]()
|
...iar cei mai saraci dintre producatori le-au facut incolore...
Poate e o chestie de marketing. De aceea am cerut raspunsuri documentate. This post has been edited by Lupan Daniel: 10 Jan 2010, 20:08 |
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
- nr. de Bacau
|
|
neiu |
![]()
|
nu cred ca e vorba de ..saraci sau bogati''
unul care face antigel rosu e mai bogat decit unul ce face albastru? sau invers? in functie de compozitie e culoarea si in functie de aliajul din care e facuta chiuloasa se recomanda albastru sau rosu |
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
lag_ph |
![]()
|
da' al verde?
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
Shaggy_yo |
![]()
|
verde-rosu-negru etc.......dar de furtunele penru apa nu stie nimeni nimic nu?
11 Jan 2010, 20:42: nenea care va spuneam ca mi-a vadut un furtun la ultrapretz shi ala stricat..l-am decoperit aici pe site... ![]() ![]() boggy........nu mai dai nici un semn? This post has been edited by Shaggy_yo: 11 Jan 2010, 19:42 |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
daniellu |
![]()
|
@neiu:ai gasit dta sau altcineva in manualul de utilizare "a se utiliza antigel tip D doar culoare albastru sau doar roz? Tip D e clar recomandat de Renault, G12 de VW, culoarea e doar o chestie de principiu.Tipul antigelului e important.
|
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
- nr. de Bacau
|
|
neiu |
![]()
|
de acord cu tine,compozitia conteaza,de aceea sint colorate diferit
|
--------------------
renault
laguna 1.8i
1998 berlina
- TM 11 RFT Florin
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Cineva spunea pe aici ca atunci cand schimb distributia, printre altele sa adaug si costul cu antigelul. De ce ? Curge, cand se schimba distributia ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
valifilioreanu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 309 Joined: 8 July 09 From: Bucuresti ![]() |
Curge doar daca se inlocuieste si pompa de apa
|
--------------------
Renault
Laguna
RXE 2.0L 1994 cu GPL
- B-16-AVE DE VANZARE AICI: http://www.reno.ro/index.php?showtopic=223628&hl
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Asa e. Ai dreptate.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
tzavalau |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 438 Joined: 9 February 08 From: Petrosani ![]() |
QUOTE(Shaggy_yo @ 10 Jan 2010, 17:43) revin cu problema cu apa.... referitor la culori....cica nu prea e bine sa le amesteci...dar in fine unde gasesc fratilor....FURTUNE? am nevoie cred ca de toate.....dar is dichisite rau de tot.....iese unu si pe raseu se bifurca-trifurca si tot asa am incercat pe la toate piesele auto si au dat din umeri.... prin noiembrie mi-a crapat a-x-a oara un furtun..si m-am saturat de innadit..asa ca ce zic...iau de la dezmembrari....am dat de un baietzas pe net il intreb daca e bun...imi spune ca e in perfecta stare.....mai avea putin sa imi zica ca e mai bun ca cel nou in fine...am cumparat furtunul...via Posta Romana....ajung acasa...nerabdator sa il montez si cand il desfac.....SURPRIZA.....era rupt si innadit cu o teava exact in locul unde era si al meu.... m-a costat 110 ron afacerea...... deci...stiti de unde pot cumpara furtune?unde sa apelez sa fac comanda...NOU incearca pe Autokarma: |
--------------------
KGM
Korando
1.5Tgdi Black/2024 /C300
- HD 55 BXL Cugetare: "Românul e un fel de om care se supără dacă nu îl inviți, și dacă îl inviți nu vine".
Sursa: "Moftul Român",10 iunie 1901 |
|
Shaggy_yo |
![]()
|
ms petru indrumare
|
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
2002
|
|
daniellu |
![]()
|
QUOTE(ricochet2 @ 12 Jan 2010, 00:39) Cineva spunea pe aici ca atunci cand schimb distributia, printre altele sa adaug si costul cu antigelul. De ce ? Curge, cand se schimba distributia ? Se inlocuieste in primul rand ptr ca perioada de inlocuire a distributiei este cam aceeasi cu cea de inlocuire a lichidului de racire(4 ani sa x km).Se mai si pierde cand golesti instalatia. |
--------------------
ex Mondeo TDCi(2006)
- nr. de Bacau
|
|
lag_ph |
![]()
|
In timpul mersului unde sta fixat acul la indicatorul de apa la voi?
Jumatate fix / jumatate + 1 liniuta..? ![]() - ma refer la mers intins, nu oras bara/bara |
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
Gabryel.GLN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.839 Joined: 14 December 09 From: Constanța ![]() |
Aceeasi intrebare o am si eu, ca maister.. Mi se pare ca la mine ridica cam mult apa, de aceea am facut si o poza sa imi spuneti ce parere aveti..
Attached thumbnail(s) 12012010.jpg ( Size: 482.21k ) Number of downloads: 474 |
--------------------
Renault
Espace V INITIALE PARIS
2016/1.6 dci 160CP
|
|
lag_ph |
![]()
|
shaggy, ai primit PM-ul .. sper..
|
--------------------
Renault
Laguna 1.8 16v
- 05.10.1998
Nothing's impossible |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th May 2025 - 13:29 |