Chip tuning, exista asa ceva prin Romania?
![]() ![]() ![]() |
Chip tuning, exista asa ceva prin Romania?
Johnny78 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|||
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Eu ma gandesc sa ma duc sa fac un chip tuning din asta, urca de la 107 la 200 si dupa aia ma duc si-i mai fac odata si ajung la 400
![]() This post has been edited by ricochet2: 24 Mar 2009, 14:43 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Hai sa incercam sa nu ,mai facem misto de Catalix, doar pentru ca a primit niste informatii aiurea.
Esenta chip tuningului nu e adaugarea de cai putere ci aplatizarea curbei de putere, mai exact puterea e data la o turatie cat mai mica. Cu alte cuvinte, e aceeasi putere doar ca e livrata la o turatie mai mica... Scuze daca ma repet in idei... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Deci, in esenta, masinile doar accelereaza mai bine ? Viteza maxima e acceasi ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
aproximativ exact. creste si viteza dar nesemnificativ.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
crescand puterea, creste capabilitatea de a efectua lucru mecanic, deci creste si viteza maxima. foarte putin, ce'i drept.
cat despre aplatizari, se urmareste aplatizarea curbei de cuplu, pentru a fi cat mai constant pe un palier cat mai larg de RPM. Puterea maxima se poate si mai sus decat se obtinea anterior cipuirii, depinde ce se urmareste: performanta sau consum. This post has been edited by strumfuadi: 24 Mar 2009, 15:13 |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Pai domnilor, creste sau nu puterea ? Johnny spune ca nu, doar curba se modifica. Daca nu creste puterea, singura posibilitate de a creste viteza, e sa usurezi masina. Daca creste puterea, doar din chip, cum se face ? Ce se realizeaza practic ? Producatorul tine sub rezerva cativa caluti, pentru protectia motorului ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Tine sub rezerva multi caluti, motoarele sunt tinute undeva la 80% din ceea ce pot maxim scoate. Si da, exact pentru protectie si anduranta.
PS: cresterea puterii se realizeaza prin modificarea hartilor cu timpii de injectie => bagi mana mai adanc in buzunar la pompa.. This post has been edited by strumfuadi: 24 Mar 2009, 15:41 |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Catalix20 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 62 Joined: 30 October 06 From: Bacau ![]() |
Eu am vazut cu ochii mei cat de tare te baga in scaun si cat de repede isi ia suta. Fiecare crede ce vrea. Eu am cerut doar ajutorul de a gasi ecu la masina mea nu am zis ca trebuie sa creada cineva ca masina aia are 150 de cai. Oricum mam lamurit de ajutorul vostru. Daca am nevoie de ceva apelez la programul meu de baza Dialogys. Ms mult de ,, ajutor si timpul vostru oferit''.Bafta!!!
|
--------------------
Renault
Laguna
- BC 04 ENT
2.2 D 61kw/83 cp 1995 RN
|
|
strumfuadi |
![]()
|
Dar iarta'ne ca te plictisim! Hai PA!
|
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Johnny78 |
![]()
|
pai in Dialogys nu spune unde e saracia de ECU?
eu stiu, e la magazin si e pentru alte motoare. Daca Catalix e dezamagit de ajutorul nostru, nu e vina noastra. Pe de alta parte, sunt satul de ale mele, nu trebuie sa mai aud si alte trasnai. This post has been edited by Johnny78: 25 Mar 2009, 12:05 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
GabySV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 343 Joined: 19 October 08 From: Suceava ![]() |
Astra de 1.7 dti are 55KW 75CP iar prin modificarea softului se ajunge la maxim de 90CP!!!! si nu 150
Intr-adevar diferenta este mare intre softul standard si cel "tunning" . Dupa rescrierea softului consumul poate sa scada la exploatarea normala a motorului! Amicul care are Opelul de care va zic asa il luase din Germania! La Bucuresti am inteles ca este cineva care se ocupa cu rescrieri de soft si costa undeva la 300E ! Daca aveti creo problema ulterioara indiferent de natura ei, cand mergeti la service specificati ca aveti modificare de soft sa nu aveti "placuta surpriza" sa va resofteze calc asa cu a patit tipul de care v-am povestit mai sus! Bafta! |
--------------------
Renault
Laguna
- BC 05 KAU
1998 PH2 1.8 16v RTE
|
|
Johnny78 |
![]()
|
parerea mea e ca oricum nu ai cum sa aduci un motor la dublul puterii fara sa intervii fizic pe el. Doar electronica nu poate sa rezolve aspectul asta...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Stie cineva din ce an sau fabricat motoarele diesel cu injectia asistata de calculator?
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
|
|
overburn_x |
![]()
|
![]() VLAD Group: Members Posts: 180 Joined: 28 January 09 From: Zalau ![]() |
mda, si eu mi-as trage masina de 200 cp din motor de 1,6 cu acel chip tuning insa am fost in toamna la acelasi atelier auto unde si-a facut chip tuning un var pe o masina nou nouta si abia a castigat vreo 12 cp din 115 de la un motor de 1,9 diesel . Si este perfect adevarat ca nu iti creste viteza maxima ci doar timpul de accelerare, e foarte ok pentru cei care fac drumuri lungi si nu pot sta in spatele altor masini . viteza maxima e aceasi zic eu pentru ca in a 5-a aveam cu masina lui tot 210km/h la 5000 rpm ca si fara chip tuning diferenta era ca am ajuns ceva mai repede la viteza aceea...si inca ceva...i-a scazut consumul, nu cu mult, dar i-a scazut . Cand am vrut si eu sa fac chip tuning maestrul in halat si plin de vaselina a zis ca mai bine imi iau masina cu putere mai mare daca e motor pe benzina pentru ca pur si simplu nu prea isi face efectul decat la primele doua trepte de viteza cand turatia creste rapid air apoi se simte foarte slab diferenta intre cu chip sau fara chip, deci asteptam laguna rs
|
--------------------
renault
laguna 1 1.6 l , 16 v
- SJ64VLD
1999 / 12 model - habar n-am-
|
|
Johnny78 |
![]()
|
sau Laguna 3 GT
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Asta cu protectia motorului si rezerva CP de la fabricant o inteleg. Dar de ce ar vrea fabricantul ca masina sa consume mai mult ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
strumfuadi |
![]()
|
Fiindca e o conspiratie mondiala, nu te'ai prins?
Nu consuma mai mai putin, decat acolo unde mergi in mod curent, la turatii "medii" si la un stil de mers conservator. Daca o calci pe coada iti baga mana mai adanc in buzunar ca inainte de ciptunare. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
overburn_x |
![]()
|
![]() VLAD Group: Members Posts: 180 Joined: 28 January 09 From: Zalau ![]() |
![]() |
--------------------
renault
laguna 1 1.6 l , 16 v
- SJ64VLD
1999 / 12 model - habar n-am-
|
|
Johnny78 |
![]()
|
una peste alta sau cu turbo sau deloc...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
GabySV |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 343 Joined: 19 October 08 From: Suceava ![]() |
QUOTE(ricochet2 @ 30 Mar 2009, 14:58) Asta cu protectia motorului si rezerva CP de la fabricant o inteleg. Dar de ce ar vrea fabricantul ca masina sa consume mai mult ? Crescand puterea motorului iar greutatea masinii ramanand la fel e normal sa consume mai putin atata timp cat vei conduce normal! Daca esti vreun var sau ruda mai indepartata cu Schumacher vei consuma mult mai mult! Ideea e ca tuningul soft te ajuta sa accelerezi mai bine si ca exemplu vi-l dau pe amicul meu cu Astra: nu aveai cum sa-l faci la semafor (liniute sau cum vreti voi sa le ziceti) indiferent cat trageai de masina, pur si simplu in primele trepte a lui se tura aproape instant;cu toate astea tinand cont ca era un diesel de 1.7....! E posibil pe Laguna DIESEL sa se obtina ceva performante in plus care costa minim 300E, dar pe benzina nu cred! Mai mult, la benzinar s-ar putea sa mai creasca si consumul si asa la capitolul asta nu stam foarte bine 11-12%, pentru 5-8 manji....! |
--------------------
Renault
Laguna
- BC 05 KAU
1998 PH2 1.8 16v RTE
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Eu as spune ca odata cu cresterea de putere, creste si consumul. Ma gandesc ca puterea aia o veni de undeva.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
strumfuadi |
![]()
|
Daca maresti puterea dar mergi la fel ca inainte, avand in vedere ca greutatea ramane aceeasi si cilindreea idem => o scadere (mica) a consumului.
Normal ca daca bagi piciorul in pedala sa rascolesti toata puterea vei face vartej la sorbul rezervorului.. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Cum poti merge mai repede si sa consumi mai putin ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
strumfuadi |
![]()
|
Ma tu vrei sa faci posturi, ca ma indoiesc ca nu intelegi..
![]() Consumi mai putin mergand cu aceeasi viteza, nu mai tare.. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Logica e simpla. Mai multi cai putere la acelasi randament al motorului si aceeasi greutate inseamna un consum mai mare. Motorul trebuie sa obtina de undeva surplusul de putere. Putere mai mare inseamna o energie mai mare (derivata puterii in raport cu timpul), iar energia nu se produce, se transforma, deci, strict raportat la motor, pentru a produce mai multa energie, trebuie sa transforme energia termica (prin arderea benzinei) in energie mecanica (RPM), care genereaza mai multa putere.
Si nu imi pasa de posturi. Fratzica sau altcineva poate chiar sa reseteze contorul. La ce mi-ar folosi nr. de posturi ? |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
strumfuadi |
![]()
|
Rico, with love, especially for you!
![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
dragos_s |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 18 March 09 ![]() |
Eu ma gandesc sa fac rost de softul de la laguna 3 2.0 cdi de 175 cp,varianta care nu este disponibila in Romania si sa il pun pe a mea care are 2.0 cdi 150cp. Are careva vreo sugestie de unde as putea face rost de el??? sau alte idei???
|
--------------------
Renault
Laguna
2008/privilege
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.387 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Pai avand in vedere ca ai un motor unicat pe Laguna ... cred ca reuseti....
Laguna cu motor de Mercedes ...hmmm....este sigur unicat in lume.... spun asta pt. cdi este la Mercedes...la Renault este dCi.... Si intre motorul 2.0 dCi 150 de cai si cel 2.0 dCi 175 de cai...nu este numai diferenta de soft... mai are el niste "mici" diferente... ca poti printr-un chip sa-l urci in 175...total de acord... |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 16:29 |