gpl pt. laguna, pro si contra
![]() ![]() ![]() |
gpl pt. laguna, pro si contra
prontokala |
![]()
|
||
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 25 June 11 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2010 III
|
|||
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
QUOTE(zare @ 5 Mar 2012, 20:31) Gpl sau Lpg este acelasi lucru,doar ca este spus in alta limba ,ce adaptor ai vazut tu,este adaptorul care se infileteaza pe teava de alimentare ,si apoi operatorul din benzinarie ,fixeaza pistolul de alimentare .La mine la masina am direct mufa mare ,la masina de serviciu,un Logan ,cei de la service,au pus mufa de alimentare cu gaz langa busonul de benzina ,si acolo trebuie acel adaptor,care trebuie infiletat. "bre nea TITI,matale nu esti om bre!',pai tu citezi ce am zis eu mai sus:lpg sau gpl(daca ziceam lpg SI gpl,era alta chestie). Despre mufe,daca nu stii mai asculta si de la altii ca e asa cum zic eu,sunt mai multe tipuri de prize,si aici nu ma refer la cea "ascunsa" Asa pe fuga vezi pe aici http://www.elaflex.de/english/info_news/ne...sp?id=62,restul google-eala http://www.gasguard.com.au/products/lg1dn.html This post has been edited by bundy220: 6 Mar 2012, 01:57 |
--------------------
n
n
-
n
|
|
zare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 17 December 07 From: oradea ![]() |
QUOTE(bundy220 @ 6 Mar 2012, 02:41) "bre nea TITI,matale nu esti om bre!',pai tu citezi ce am zis eu mai sus:lpg sau gpl(daca ziceam lpg SI gpl,era alta chestie). Despre mufe,daca nu stii mai asculta si de la altii ca e asa cum zic eu,sunt mai multe tipuri de prize,si aici nu ma refer la cea "ascunsa" Asa pe fuga vezi pe aici http://www.elaflex.de/english/info_news/ne...sp?id=62,restul google-eala http://www.gasguard.com.au/products/lg1dn.html bre..mister Google... ca tot le stii asa bine ,incercam sa ajut ,dar vad ca sa ajuns la altele.Omul intreba daca poate alimenta in Europa, eu am zis doar ce am vazut cu ochii mei .poate alimenta oriunde scrie Gpl sau Lpg .Si altceva,afara daca au cea mai mica indoiala ca nu este compatibila mufa ...priza, nu te alimenteaza .Respect. |
--------------------
renault
laguna I grandtour- GPL Tomasetto stag 300
Peugeot 407 2.0 136hp ,Citroen C 5 Tourer 2009
|
|
bundy220 |
![]()
|
Daca incerci sa ajuti,admite si o noutate, poate, pentru tine.Acele adaptoare,nu sunt facute de Gica de la scularie,ci sunt facute de firme autorizate dupa anumite standarde,si din acest motiv,nu vei putea niciodata sa alimentezi un CNG cu LPG sau invers pentru ca oricum le-ai combina nu se potrivesc. Asta indiferent daca omul de la pompa are sau nuvreo indoiala.
Acum cate ceva de la Google http://www.autogas-forum.de/lpg-stations/a-lpg-stations.htm ceea ce vezi marcat cu verde si scrie LPG sa stii ca sunt statii LPG,deci poate vorbim de Austrii diferite.(se mentioneaza vreo 14 statii) Si eu incerc sa ajut,si sustin ca DA sunt statii gpl in austria,si asta pt ca intamplator am trecut si eu in drum spre Italia si am alimentat de pe autostrada.(pe langa harta clara de altfel) Cat despre adaptoare,daca nu s-a inteles mai atasez un fisier cu niste explicatii,pentru cine vrea informatii nu contraziceri. This post has been edited by bundy220: 7 Mar 2012, 00:12 |
--------------------
n
n
-
n
|
|
zare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 17 December 07 From: oradea ![]() |
departe de mine gandul sa ma contrazic,ziceam ce am vazut,oricum mai ajutat foarte mult cu aceea harta cu localizarea statiilor Gpl in Austria,am zarit una chiar una in apropire de zona mea de interes,respect.
|
--------------------
renault
|
|
bundy220 |
![]() ![]()
|
Goagalu sa traiasca!!!
prontokala bine ai venit in club. Dupa ce se mai aseaza niste membrane,adica dupa rodaj mai mergi la prima revizie,si vezi ca trebuie sa o seteze din nou,Daca o seteaza bine,nu trebuie sa vezi diferente.Singura pe care o vad eu este doar pe ceas,adica la 100 la ora ajung cu o secunda mai tarziu decat pe benzina,nesemnificativ zic,daca nu faci curse. Sio mai este o diferenta mareee la buzunar |
--------------------
n
n
-
n
|
|
scorpion i |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 5 May 10 From: Craiova ![]() |
dupa vreo 20 de mi km parcursi pe gpl ( mers pe benzina pana trecea singura pe gpl la temperatura setata) sambata am dato pe benzina si am mers cam 40 km in exterior. In ultima vreme nu-mi placea cum mai trage iar dupa acest mers pe benzina acum parca iam schimbat motorul, trage foarte bine pe gpl.
|
--------------------
renault
laguna 1
- GJ-84-ALN
11-1998 1.8: 16 v: 120 cp. RXE, gpl milano
|
|
bundy220 |
![]()
|
QUOTE(scorpion i @ 15 May 2012, 20:03) dupa vreo 20 de mi km parcursi pe gpl ( mers pe benzina pana trecea singura pe gpl la temperatura setata) sambata am dato pe benzina si am mers cam 40 km in exterior. In ultima vreme nu-mi placea cum mai trage iar dupa acest mers pe benzina acum parca iam schimbat motorul, trage foarte bine pe gpl. Daca nu e un pic de autosugestie,si esti convins ca e asa cum spui,inseamna ca trebuie sa faci o revizie la gpl,si dupa aceia o verificare a mapei de injectie.Poti sa vezi diferenta ,daca apare iarasi ,scotand borna minus de la baterie seara si punand-o la loc a doua zi.Astfel se reseteaza anumiti parametri de adaptare ai ecu benzina. "Arde gazul cu folos!" |
--------------------
n
n
-
n
|
|
scorpion i |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 525 Joined: 5 May 10 From: Craiova ![]() |
revizia am facuto, filtre gpl schimbate cam 2000 km parcursi. ce as putea face?
|
--------------------
renault
laguna 1
- GJ-84-ALN
|
|
bundy220 |
![]()
|
Ar trebui verificatamapa de gaz si comparata cu cea de benzina.Ar trebui sa aiba acelasi comportament.Daca nu benzina se adapteaza dupa gaz si apar modificari.Daca tu esti multumit de cum merge,atunci lasa asa.
|
--------------------
n
n
-
n
|
|
FAQ |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 60 Joined: 7 November 10 ![]() |
Proaspat posesor de instalatir gpl Landi rezervor 58 l la roata de rezerva.Pana acum masina se comporta ca si pe benzina.Toata investitia ma ajuns 2650 plus benzina Focsani Buzau .
|
--------------------
Renault
Laguna
- VN-64-NYC
99 1.6 16v
|
|
zare |
![]()
|
QUOTE(FAQ @ 28 Oct 2012, 20:39) Proaspat posesor de instalatir gpl Landi rezervor 58 l la roata de rezerva.Pana acum masina se comporta ca si pe benzina.Toata investitia ma ajuns 2650 plus benzina Focsani Buzau . salut,nu vei regreta pasul facut,eu am umblat 3 ani fara probleme cu masina echipata cu gpl,acum am trecut pe diesel ,tot cu o 'frantuzoaica' ,sau mai bine zis un 'frantuz' Peugeot 407 2.0,dar parca regret Renaultul . |
--------------------
renault
|
|
scorpion i |
![]()
|
Posesori de laguna cu motoarele in 16v cu gpl ma puteti ajuta si pe mine cu poze cu rampa de injectoare si duzele si locul lor de intrare in galeria de admisie. Eu le am in admisie in plasticul ala si am probleme cu instalatia si mia zis nenea mecanicul ca si asta ar fi defectul intarea ca sunt duzele prea drepte si da in pereti admisiei si nu are gpl cursa sa se duca in jos si sa dam alte gauri in admisia de aluminu, dar aluminul ala pe care lam incercuit se poate da jos de pe masina? ce rol are? se poate merge si fara el? maine voi posta alte poze mai exacte. va multumesc
Attached thumbnail(s) Fotografie0220.jpg ( Size: 1.07mb ) Number of downloads: 344 Fotografie0290.jpg ( Size: 552.21k ) Number of downloads: 361 |
--------------------
renault
laguna 1
- GJ-84-ALN
|
|
andri1940 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.741 Joined: 23 March 08 From: Pitesti ![]() |
Piesa incercuita este un radiator, fara el motorul 1.8 16v arata cam asa:
Attached thumbnail(s) motor_1.8_16v_F4P_demontat.jpg ( Size: 124.95k ) Number of downloads: 356 |
--------------------
Renault
Laguna 2 1.8 16v
Dynamique 2002
|
|
FAQ |
![]()
|
SA pun si niste poze ca nu am apucat sa fac. App. imi place cum se schimba treptele acum pe gpl zici ca e cutie automata
![]() 31 Oct 2012, 19:17: QUOTE(FAQ @ 31 Oct 2012, 19:14) SA pun si niste poze ca nu am apucat sa fac. App. imi place cum se schimba treptele acum pe gpl zici ca e cutie automata ![]() This post has been edited by FAQ: 31 Oct 2012, 19:17 |
--------------------
Renault
Laguna
- VN-64-NYC
99 1.6 16v
|
|
bundy220 |
![]()
|
|
--------------------
n
n
-
n
|
|
katalyn03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.345 Joined: 26 December 08 From: Craiova ![]() |
QUOTE(scorpion i @ 31 Oct 2012, 17:54) Posesori de laguna cu motoarele in 16v cu gpl ma puteti ajuta si pe mine cu poze cu rampa de injectoare si duzele si locul lor de intrare in galeria de admisie. Eu le am in admisie in plasticul ala si am probleme cu instalatia si mia zis nenea mecanicul ca si asta ar fi defectul intarea ca sunt duzele prea drepte si da in pereti admisiei si nu are gpl cursa sa se duca in jos si sa dam alte gauri in admisia de aluminu, dar aluminul ala pe care lam incercuit se poate da jos de pe masina? ce rol are? se poate merge si fara el? maine voi posta alte poze mai exacte. va multumesc are dreptate mecanicul gaurile trebuie date cat mai aproape de supape, de obicei langa injectoarele de benzina bafta! |
--------------------
Renault
laguna
- DJ 84 HRB
1998 1.6 16v Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99 |
|
scorpion i |
![]()
|
Catalyn ma inebunit instalatia asta , mia reglato aseara cineva la pitesti si mergea struna parca nu mai era pe gpl asa merge iar azi imi trepideaza si intrerupe de parca da sa moara. Trebuie sa dau alte gauri acolo in admisie in aluminiu? Se pot da acolo, au loc duzele de acel radiator? Fara radiatorul nu poate functiona motorul adica trebuie sa faca in asa fel incat sa pastram si piesa aia pe motor. Multumesc mult astept poze de la mai multi lagunisti sa vad la ei cum e, am facut asta seara niste poze mai clare.
1 Nov 2012, 10:41: ma puteti ajuta cu poze.... multumesc This post has been edited by scorpion i: 1 Nov 2012, 10:41 Attached thumbnail(s) Fotografie0294.jpg ( Size: 1.11mb ) Number of downloads: 331 Fotografie0295.jpg ( Size: 1.09mb ) Number of downloads: 113 |
--------------------
renault
laguna 1
- GJ-84-ALN
|
|
s_gm1 |
![]()
|
![]() s_gm1 Group: Members Posts: 120 Joined: 22 February 11 From: Cluj ![]() |
Vad ca mai multi aveti GPL pus, m-ar interesa daca are cineva pe 2.0 phase 1? Cum se comporta masina si mai ales daca va convine consumul, adica nu papa mult gaz? M-ar tenta si pe mine, avand in vedere ca-mi papa benzina 320km - 25l... (cam mult, nu?) - scuze de offtopic
![]() Multumesc. |
--------------------
Renault
Laguna
- TO488BX
1998 cm3
|
|
scorpion i |
![]()
|
nu posteaza nimeni niste poze....
|
--------------------
renault
laguna 1
- GJ-84-ALN
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Se monteaza chiar sub injectoare in spatiul special de acolo.
Am eu pe un motor cu 16V instalatie cu gaz instalat cum trebuie. Am sa fac niste poze poate se dezleaga misterul. @+ This post has been edited by espacern: 1 Nov 2012, 20:38 |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
scorpion i |
![]()
|
daca ai posta poze clare cu locul unde sa dau acele gauri....si sa si pastrez acea piesa acolo in fata(radiator) ca poate fara ea apar probleme. multumesc mult
|
--------------------
renault
laguna 1
- GJ-84-ALN
|
|
katalyn03 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.345 Joined: 26 December 08 From: Craiova ![]() |
|
--------------------
Renault
laguna
- DJ 84 HRB
1998 1.6 16v Schimb distributii (100 RON) si repar orice RENAULT.Dezmembrez Laguna 1 si 2, Megane 2, Safrane.....
TEL: 0766 34 18 99 |
|
s_gm1 |
![]()
|
Deci nimeni n-ar pus pe motor 2.0? Cred ca atunci nu prea merita... Salut.
|
--------------------
Renault
Laguna
- TO488BX
1998 cm3
|
|
cri8sti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.746 Joined: 29 December 08 From: Braila ![]() |
Pai se pune gpl si pe cayenne, hummer...etc. si alea nu cred ca au motor de 2.0
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box)
- BR-11-PBC
2006 Expression Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
|
|
s_gm1 |
![]()
|
Sincer, astept parerea cuiva care deja a incercat pe tipul asta de motor. Chiar daca (stiu) ca s-a pus pe motoare mai mari, vreau informatii exacte. Sa pot calcula consumul/performanta/investitia... Salut.
|
--------------------
Renault
Laguna
- TO488BX
1998 cm3
|
|
FAQ |
![]()
|
QUOTE(bundy220 @ 31 Oct 2012, 21:35) Am ales sa pun la Buzau pentru ca baieti lucreaza finut.Am 2 prieteni care si-au montat gpl unu la buzau si unu la Focsani. Cei din Focsani au uitat sa mai taie suruburile de la rezervorul de gaz, erau mate pe dedesupt si nu mia placut cum au lucrat, pe cand la buzau au lucrat foarte elegant cum am dus masina asa am luato seara.Chiar daca ma costat 100 de ei in plus. Nu stiu De ce nu merge sa pun poze imi da eroare server ?? This post has been edited by FAQ: 3 Nov 2012, 21:04 |
--------------------
Renault
Laguna
- VN-64-NYC
99 1.6 16v
|
|
raul4you |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 189 Joined: 12 August 11 From: galati ![]() |
sal sgm
eu am pus gpl pe motor 1.8,monobloc,si iti spun ca se merita chiar foarte mult cand am fost asta vara in plimbari pe la munte am facut aproape 800 de km cu 200 de ron ,instalatia o am pusa de circa 2 ani si a facut toti bani.eu sunt multumit de ea dar tu cred ca ai motor 2.0 in 8 v , oricum se merita pe gaz ,oricum dupa un timp iti amortizezi bani care ii bagi in instalatie eu am facut o greseala ca nu am pus un rezervor mai mare,acum ma interesez sa vad daca il pot schimba sa pun mai mare am vazut aici pe forum ca spunea cineva de rezervor de 58 de litri ,in locul roti derezerva al meu este de 40 de l ,si intra maxim 32-33 de litri,ar fi mers unul mai mare |
--------------------
renault
laguna1
1994
|
|
09gix |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 4 November 12 ![]() |
Salut ...in legatura cu instalatia de gaz ma intereseaza si pe mine daca se merita sa cumpar o laguna din 1999 motor 1.6 16v cu instalatie GPL din fabrica (vrea pe ea 1700 euro fix neinmatriculata), cica ar avea 152000km (sunt constient ca o masina de 13 ani are mai multi kilometri) si intrebarea ar fi : Se merita sa o cumpar? (ma incanta instalatie GPL dar in acelasi timp ma pune si pe ganduri ...)
Scuze daca nu am postat unde trebuie (este primul meu post) Multumesc anticipat ![]() |
--------------------
opel
astra 1.4
1995
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Butelia(rezervorul)are o durata de"viata"limitata la 10 ani din momentul montajului.
Dupa ce aceasta perioada a trecut trebuie inlocuit cu altul nou.....sau demontata complet instalatia....fizic si in acte. @+ |
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 17:42 |