Lovita pe trecerea de pietoni, imagini socante
![]() ![]() ![]() |
Lovita pe trecerea de pietoni, imagini socante
GoGu |
![]()
|
||
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|||
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
bun, imagineaza-ti urmatoarea faza. Esti de fata cand o loveste pe fata, imediat iei atitudine te urci in masina, iei medicul de la cfr si il aduci la locul accidentului. Asta e cazul ideal. In realitate e cam asa. Vezi ca fata e lovita, ramai socat, adrenalina, etc. Dupa 2-3 minute suni la ambulanta. Speri ca va veni repede, astepti, dupa 10-15 min iti dai seama ca intarzie prea mult. Mai stai un pic gandindu-te ca poate apare si intr-un final decizi sa te duci la spital sa iei medicul. Ehee, pana ajungi tu la spital si inapoi trece o gramada de timp, ajunge ambulanta de mult. Deci tot nu e o solutie.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
QUOTE(Eggy @ 27 Mar 2008, 23:16) SOCANT, dar cu toate astea mor cand aud pe unii tampiti cum isi dau si ei cu parerea despre ce trebuiau sa faca trecatorii si politia, mai fratilor intubajul nu il face oricine, este un procedeul destul de riscant care necesita cunostiinte medicale si trebuie facut de personalul medical nu de cei care maturau strada pe acolo sau de politisti care abia au terminat si ei un liceu la seral. La fel si transportul. Imi pare rau ca zic, dar cei care o tin sus si tare cu chestiile astea sunt penibili si nu ii duce capul prea mult. Lostboy Victoras2001 DiMaggio bear_mc si subsemnatu 27 Mar 2008, 23:58: QUOTE(TheSaiLor @ 27 Mar 2008, 23:52) Daca fata ar fi avut ceva grav la coloana si un inpatimat ar fi luat-o repede pe sus , ar fi facut- o pachet pe bancheta din spate al vreunui logan in cel mai bun caz ... fata ar fi fost distrusa pe viata. Si nu din cauza accidentului. Iar soferita ar fi avut toate motivele sa scape pentru ca vina ar fi purtat-o "salvatorul". Ce bine ca nu a miscat-o nimeni, Doamne Fereste, putea sa moara.. ![]() This post has been edited by Alexu7: 27 Mar 2008, 23:58 |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
- B6
1998 incurajez efractia de bine in mintea omeneasca
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
oameni buni chiar asa de mult cerem de la pulitai sa stie chestii mai avansate de prim ajutor? Mai ales celor de la circulatie, ce raspund apelurilor prin 112?
This post has been edited by aphophis: 28 Mar 2008, 00:01 |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
TheSaiLor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 6 April 04 From: Constanta ![]() |
Ce bine ca nu a miscat-o nimeni, Doamne Fereste, putea sa moara..
Si daca nu murea da tu o paralizai? Mai aveai atonu asta tampit? |
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() zân Group: Members Posts: 1.695 Joined: 20 February 07 From: Europa ![]() |
altu'
DA! eu sunt TAMPIT! te oftici ? |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
- B6
|
|
Eggy |
![]()
|
![]() calm Group: Members Posts: 487 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
@Alexu7: se vede ca nu ai inteles nimic, tragedia in cazul de fata este ca fata a murit, dar poate in alt caz se gaseste un "cunoscator" de 19 ani ca tine sa faca manevre de prim ajutor asa cum a vazut la tv si omoara un om degeaba...
|
--------------------
Renault
Clio III 1.6 16v
2007
|
|
TheSaiLor |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 367 Joined: 6 April 04 From: Constanta ![]() |
Nu's aici sa ma cert sau sa ma dau mai ofticat ca altii ... da de curiozitate alexu7 .... cam ce experienta de viata ai? De sari asa cu sfaturi si comentarii? Pe la scoala ai mai trecut si tu la orele de anatomie?
|
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
aphophis |
![]()
|
am pus si eu o intrebare, poate uni mai avizati imi pot raspunde ..
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Alexu7 |
![]()
|
![]() deci si restu de erau pe fata erau tampiti ordinari si si-au bagat picioarele in orele de anatomie. si la un curs de prim ajutor: bai putzasche cati ani ai 19? aa pai taticule da-i cu praf de mers n-ai stofa de salvator. @Ousor, nici nu ma intereseaza ce experienta de viata ai tu, dar te apreciez, pentru faptul ca esti de acord ca "omu" sa moara cu rost si nu degeaba ![]() |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
- B6
|
|
TheSaiLor |
![]()
|
<<am pus si eu o intrebare, poate uni mai avizati imi pot raspunde .. >>
Pai am raspuns eu ... nu se putea acorda primul ajutor acolo. Acolo trebuia ajutor medical de specialitate. Daca transformam acum politistul in ambulancier (sau cum s-o scrie) ce rol ar mai avea ambulanta atunci in cazul accidentelor. |
--------------------
Audi A4 1.9 TDI
Clio 1.5 dCi
- CT - 0123
|
|
aphophis |
![]()
|
si nu ar fi normal ca macar politistii de la rutiera sa aiba ceva mai multe notiuni de prim ajutor? cum e in strainate? in sua de exemplu..
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Eggy |
![]()
|
![]() calm Group: Members Posts: 487 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
@aphophis: tu crezi ca e asa simplu? in zona aia exista destule formatiuni anatomice, vase, nervi, etc pe langa asta trebuie sa sti foarte bine sa faci o astfel de interventie, daca politistul greseste si lezeaza una din formatiunile gatului ce face pe urma? ii face si o traheostomie....sa fim serios cerem prea mult de la un politist
@TheSaiLor: are o vasta experienta de viata la 18-19 ani... |
--------------------
Renault
Clio III 1.6 16v
2007
|
|
Alexu7 |
![]()
|
ba da .. dar numai daca au experienta de viata...
daca nu.. shit happens |
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
- B6
|
|
GoGu |
![]()
|
![]() Prea de la tara Group: Moderatori Posts: 1.970 Joined: 14 August 03 From: Iasi ![]() |
@aphophis: nu stiu daca niste cursuri de prim-ajutor sunt suficient de cuprinzatoare pt. a acoperi situatii ca asta... Plus ca iti trbuie si echipament ca sa intervii, targa, "guler" dintr-ala pt. gat si naiba mai stie ce.
Cursurile alea de prim-ajutor sunt asa, poate lesina cineva, poate-i curge sange din nas, poate se taie la mana si alte asemenea... Paramedicii stiu mult mai bine ce sa faca (si aici experienta are un cuvant greu de spus), plus ca ei nu pot fi acuzati ca au miscat-o, ca i-au cauzat ceva, ei sunt cei care TREBUIE sa intervina... Daca politistii au avut grija sa n-o ia vreun entuziast la foiala, atunci se cheama ca si-au facut datoria... repet, e totusi regretabil ca nu a stat cineva langa ea (ma rog, din ce rezulta din filmulet...) This post has been edited by GoGu: 28 Mar 2008, 00:20 |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
Alexu7 |
![]()
|
bai Ousor, ti-as zice eu acu pe cine am, dar maine vreau sa mai arunc ochii peste forum si sa nu primesc ban ca ma cert cu tine, experimentatu.
|
--------------------
DACIA POPnituita
1310 L
- B6
|
|
aphophis |
![]()
|
pai tocmai de asta intreb de ce se intampla in strainate. ca acolo in general normalitatea e la ea acasa. vroiam doar sa stiu cum e prin tarile cu apa calda, cu asemenea cazuri
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
george_slz |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.162 Joined: 17 July 05 From: BUCURESTI S6 ![]() |
Unui accidentat i se acorda primul ajutor. Se verifica semnele vitale si se incearca eliberarea cailor respiratorii, daca sunt rupturi ale vaselor de sange care pot pune viata in pericol, se bandajeaza, se blocheaza efectiv scurgerea sangelui din organism.
Politistii au facut ce le-as dori sa pateasca cei dragi la nevoie, adica sa li se intoarca spatele, simplu! Daca cineva se ocupa de ranita si o impiedicau sa intre in stop cardio-respirator, apoi sa piarda pulsul....ar fi trait sa povesteasca experienta asta ingrozitoare. Din pacate, la noi romanii, sa intorci privirea in alta parte, e un sport national. |
--------------------
dacia
Astra H Cosmo
- b xx sef
2008
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
ai dreptate dar cum faci asta fara sa misti accidentatul?
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
vis-a-vis |
![]()
|
![]() DaciaClubber Group: Members Posts: 7.893 Joined: 20 June 05 From: Bucuresti ![]() |
Da' voi astia, care vad ca sunteti somitati in acordarea primului ajutor... cati oameni ati salvat acordandu-le primu' ajutor?
Pe de alta parte... pe diagnosticul asta pus doar privind niste imagini, eu nu dau doi bani... Vorba aia, cine se aseamna s-aduna... |
--------------------
Dacia
Logan MCV
1.5 DCi Life is a journey, not a destination.
|
|
TMihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 947 Joined: 1 October 05 From: Bucuresti ![]() |
Nu m-am uitat la imagini, n-o sa ma uit asa ca nu comentez. Dar totusi e atat de trist sa mori in halul asta. Fata aia poate era constienta, poate a mai spus ceva, insa n-a auzit nimeni. Mi se pare de neimaginat sa mori cu spectatori. Personal sper sa crap pe loc decat sa ajung expus pe vreun caldaram.
![]() |
--------------------
Dacia Logan
Laureate 1,6 MPI
2005 Shit happens to me mostly so don't worry...
Trece lebede-n zare / Eu ma uit, ele dispare |
|
Arhimede |
![]()
|
![]() Membru inferior, lung si tare Group: Members Posts: 2.294 Joined: 5 March 05 ![]() |
Ce pacat ca asta e un topic de 3 zile......
Si o sa ramana o discutie la care toti vorbesc fara rost.Nimeni nu asculta cu adevarat pe celalalt, si vede vinovati peste tot. |
--------------------
dacia
lgn
2005 Ambition 0% avertisment=0% divertisment
|
|
SorinV |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.321 Joined: 28 January 04 From: a ![]() |
hai ca va dati in barci toti. Fata aia a murit soferita e cu cenzuratul la cur cat casa noi maine mergem fiecare la treaba lui. Cu ce mai ajuta pe cineva topicul asta?! Sai fie tarana usoara!
|
--------------------
a
a
a
|
|
razvan_3asy |
![]()
|
![]() membru cu permis :D Group: Members Posts: 569 Joined: 3 August 06 ![]() |
Impuscat cel care a dat peste saraca fata si cel care ia dat permisu astuia care a dat peste saraca fata, eu personal ias impusca pe cei care nu respecta TRECERILE DE PIETONI, daca nu opreste la trecere, cedeaza , semafor, cale ferata nici nu stie ce sunt alea.
Pai cu 60-70 te apropi de trecere, asa crezi tu ca poti sa reduci? Ma abtin sa nu scriu vulgar, insa vorbesc. Intradevar fata nu trebuia miscata, daca nu esti medic n-ai de unde sa sti cum sa actionezi, vorba unuia de mai sus, daca s-ar fi lovit la coloana si o luai pe sus, riscai sa paralizeze, in cazuri dastea trebuie asteptata ambulanta. Coodoleante familiei. This post has been edited by razvan_3asy: 28 Mar 2008, 01:37 |
--------------------
Dacia
Logan
2008 Laureate 1.4 benzina :X B-50-HCR
|
|
gaiui |
![]()
|
![]() “Walking is man's best medicine” Group: Members Posts: 134 Joined: 31 August 06 From: Bucuresti ![]() |
zicea cineva ca cine s-ar fi incumetat sa o intubeze...normal ca nimeni pentru ca e foarte greu dar primul lucru cand vezi pe cineva intins pe jos vezi daca mai vorbeste sau daca mai respira ,vezi daca reactioneaza,daca stai de vorba cu victima poti sa afli foarte multe si daca saraca se inneca cu propriul sange iti dadeai seama si poate cineva din multime se gandea sa o intoarca putin pe o parte fara sa o miste brusc sau sa ii provoace alte leziuni...e atat de simplu...la scoala ma invata ca nu tre sa dau eu cine stie ce prim ajutor la locul accidentului pt ca in cele mai multe cazuri voi ajunge eu sa fiu acuzata ca am facut ceva dar macar stai de vorba cu omul si il incurajezi are mult mai mult efect decat daca il lasi singur sa zaca lasandu-i de inteles ca nu mai merita atentia nimanui si ca o sa moara
politia putea sa faca foarte multe dar nu sa o ia de acolo asta e clar ca poate ii faceau mai rau dar puteau sa intrebe macar daca e vreun doctor in multimea aia ,oricum era mai important sa treaca coloana oficiala cat despre femeia aia care conducea o masinuta mica rau si fara pic de putere pe o portiune de sosea unde nu putea sa depaseasca 60 70 ,sub nici o forma (nu ca ar fi fost drum drept )nu pot sa spun nimic ...ma abtin si da sunt soferita si recunosc ca unele colege de trafic conduc foarte prost si nu cunosc reguli elementare cum ar fi prioritatea de dreapta sau oprirea la semnul STOP dar macar o parte din cele care conduc prost sunt in stare sa realizeze asta si sa nu conduca masini pe care nu le pot controla mai spunea cineva tot aici ca cine s-a dus sa dea primul ajutor cand a vazut pe cineva pe strada in suferinta ...sa sti ca m-am dus si nu o sa ezit nici data viitoare sa o fac pentru ca nu aveam altceva de facut decat sa vad daca persoana mai traieste si sa stau de vorba cu ea .am asistat la un accident in care un motociclist care mergea cu viteza lovit un biciclist .nu am avut ce face mare lucru dar macar am oprit lumea din jur sa nu ridice victima si am stat de vorba cu ea pana la sosirea ambulantei .nu ma laud cu chestia asta ci vreau doar sa inteleag lumea care citeste ca e important ca cineva sa fie langa victima ,sa nu incerce sa faca ce a mai auzit prin filme sau la tv ,ci doar ceva simplu care sa faca victima sa se simta importanta si sa o incurajeze ,poate macar asa acest topic va mai avea vreun rost This post has been edited by gaiui: 28 Mar 2008, 02:14 |
--------------------
renault
clio 3
2007 dinamique
|
|
Bliss |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 937 Joined: 10 July 06 ![]() |
Da, executie pe stadion...
Stie cineva circumstantele exacte ale accidenului? Sau e sport local pe forum aruncatul cu parerea? QUOTE(TMihai @ 28 Mar 2008, 01:33) Dar totusi e atat de trist sa mori in halul asta. Fata aia poate era constienta, poate a mai spus ceva, insa n-a auzit nimeni. Mi se pare de neimaginat sa mori cu spectatori. Gand la gand. Sa-i fie tarana usoara. ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
red_dog |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 13 December 07 ![]() |
Romania:mie scarba pana peste cap un om era lovit pe trecerea de pietoni si tot soferita era revoltata nu se vedea pe fata ei nici un regret nici macar foarte speriata nu era nu se poate asa ceva deci cred ca nici un congo nu se intampala asa ceva poate in irak.pe aia a-si verea sa o vad in puscarie 10 ani dar tare i-mi e frica ca ia cu suspendare ca cine stie ce relati are
![]() |
--------------------
megane EX-treme
2
- gr-63-dog
2008
|
|
radu_vasile59 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 79 Joined: 16 August 07 ![]() |
Mda, eu sunt doctor, acum cand scriu sunt de garda si astept urmatoarea ambulanta cu vreun distrus din accidente sau cazut din pod/pom sau alte locuri. In plus am lucrat un an pe ambulanta si am ajuns la destule nebunii ca astea.
Pentru ce s-a scris mai sus, singurul lucru demn de blamat este faptul ca nu s-a interesat nici unul din politzai de victima. Daca asta s-a intamplat si au taiat Antena 3, atunci sunt nicte kknari ![]() Pentru cei care cred ca poti sa faci manevre "salvatoare" acolo: stiti la ce nivel din coloana cervicala (gat) ies nervii respiratori (care inerveaza musculatura respiratorie)? Si daca misti victima care are o eventuala fractura mai sus de iesirea acestori nervi stiti ce se intampla? Ati ghicit: moare INSTANT. O mai misca cineva? Eu cred ca nu. Sau daca are rupt un vas de sange major in abdomen (aorta, vene cave) sau splina/ficat, cam in cat timp estimati ca moare victima? Cam in 20-30 de minute, daca sangele curge ceva mai lent, si cam 5 minute daca este o ruptura de aorta. E bine asa? Sau, si mai frumos, daca are un vas mai mare rupt in creier, care alimenteaza rapid hematomul intracranian, in cat timp se poate muri? Eu cred ca intre 5-15 minute, cat sa faca stop respirator. Deci, lasati aberatiile cu ce ar putea sa faca politia. Si de multe ori nici medicii de la ambulanta nu apuca suficient de repede sa faca ceva, pentru ca nu suntem in Star Trek, unde cu un scaner cat un celular vezi toate moleculele, apoi dai o injectie in gat si totul se rezolva. Traim pe pamant, si aici se mai si moare. Medicina nu este vrajitorie si exista inca multe boli deasupra resurselor terapeutice. Si din pacate multe din traumatismele grave, ca cel de aici. Prin moarte inteleg starea din care orice manevra de resuscitare este inutila absolut si pacientul se poate declara decedat dpdv medico-legal, deci la mai mult de 4 minute dupa incetarea respiratiei si a batailor inimii. Aceste date se aplica la adulti, deci si la fata din seara aceasta. Legat de cine este de vina: daca circulatia era dirijata de politie, atunci se respecta semnele politiei si nu zebra sau mai stiu eu ce indicatoare de trecere de pietoni. Nu? Alea se respecta dupa ce estei in acord cu ce semne face politia. Sau stiu eu prost? Sunt destui pietoni kamikaze care ignora politzaiul ca este trecere de pietoni si dupa ce iau amenda tot ei sunt partea suparata. Se poate ca studenta sa se fi aruncat pe trecere ca are dreptul (nu intotdeauna si prioritate ) sa treaca pe acolo, poate indiferent de ce se intampla in trafic. Si dupa cum arata masina, nu cred sa fi avut viteza la impact, deci tragedia s-a produs la contralovitura cu asfaltul/bordura sau in mai ce o fi dat. Pacat ca a murit nebagata in seama si mai ales pacat ca a murit fara sa se uite in stanga sau in dreapta, ca daca se uita, vedea ca trec masini, si la 60 - 70 km/h trebuie sa ai c**ie sa te arunci pe trece in fata masinii... RIP pentru victima. Pentru bagatorii de seama => cititi macar posturile lui bulan si cele asemenatoare ca nu zic prostii. Acuma dati-mi si mie in cap cu ceva ![]() |
--------------------
Renault x 2/Nissan
Kadjar/Captur/Patrol
2021 - 1.3 TCe / 2015 - 0.9 TCe / 2003 - 3.0 d Stupidity is not a handicap. It's a privilege.
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(GoGu @ 27 Mar 2008, 23:39) Ca o paranteza, imi aduc aminte ca era sa iau pe capota un idiot care a sarit din tramvai direct in mijlocul drumului ![]() Daca dadeam peste el si il omoram (Doamne-fereste...) eram un monstru sangeros bla-bla...? Nu judecati oamenii inainte de a cunoaste faptele. Puneti-va si in ipostaza asta (repet, Doamne-fereste), nu numai in cea de victima. scuza-ma ca te indispun, dar vina iti cam apartine. in legislatie ce scrie de tramvaiele oprite in statie fara alveola? cat despre victima, daca nu era nici macar constienta sa zica ce o doare ce nu o doare (end of story). This post has been edited by blak2oo8: 28 Mar 2008, 06:30 |
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
GoGu |
![]()
|
@blak2oo8: statia avea refugiu... Stiu ca la statiile fara refugiu trebuie sa opresti in spatele travaiului
![]() Ala de care am povestit (un pustan) realmente a sarit de pe o treapta mai inalta a tramvaiului direct in drum (bine, primul picior l-a pus pe refugiu, al doilea in drum, totul foarte repede). Nu stiu ce a fost in capul lui. |
--------------------
Renault
Scenic 1.5dCi
recolta 2012
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 06:59 |