Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

1353 Pages « < 1332 1333 1334 1335 1336 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena

wolfin
post 23 Oct 2023, 19:44
Post #39991

Haha

Group: Members
From: Bucuresti

Localul n are atributii dastea..cu gasitu omului.

Sper pe viitor sa n ai ba astfel de parghii..ca's mai varza ca ceilalti

--------------------
pegas 3120 - Curand de provincie ... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
vallixx
post 27 Oct 2023, 14:43
Post #39992

Membru nesuferit

Amicul de care va povesteam mai prin vara, cu Tesla Y, cu autonomie 450 km dar care n-a putut sa ajuga cu ea din Sveti Vlas pana in Bucuresti fara 2 opriti de cate 1 ora (tot nu-mi explic de ce dar ....whatever...)....ieri a fost programat la serivce ca-i pocnea ceva la viraj maxim stanga si dreapta.

I s-au schimbat .....zice el "niste brate". Nu stiu la ce brate se refera, dar au cazut la 15 mii km.
Cica ceva greseala de proiectare, ca cica ce s-a montat este un pic diferit decat ce s-a scos. Probabil e o problema cunoscuta, s-a reproiectat piesa si se schimba.

Dar mi se pare un pic cam de porc sa n-ai campanii de rechemare. Adica la cine pateste in garantie....bafta lui, cine pateste dupa....ghinion.
Asta la o masina care nu costa chiar putin.

This post has been edited by vallixx: 27 Oct 2023, 14:47

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
Relu11
post 27 Oct 2023, 15:04
Post #39993

Membru autentic

From Sveti Vlas, Bulgaria to Bucharest 4 hr 52 min (334 km), 2 opriri cu o Tesla Y?
hmmm foarte dubios, poate a facut un ocol pe la Sofia.

Politica de rechemare nu este caz singular doar la Tesla e valabil la producatori vechi... primul caz imi vine in minte Subaru Forester motor diesel crapa in jur de 100.000 km defect proiectare arbore cotit si totusi nimic legat de rechemare. Apropo masina cu 3 ani garantie fara limita de km.

This post has been edited by Relu11: 27 Oct 2023, 15:04

--------------------
. . .
+
einstein1984
post 27 Oct 2023, 15:43
Post #39994

fan Dacia

Asa, si la Fiat brava prin 2000 tot asa mai picau bratele fata. Daca nu cade roata de pe masina, nu faci recall de inlocuire preventiva, le platesti cand fac zgomot si vine clientul la service (eventual si dupa garantie).

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
r_vlad
post 28 Oct 2023, 09:16
Post #39995

---

From: Sibiu

QUOTE(Relu11 @ 27 Oct 2023, 15:04)
From Sveti Vlas, Bulgaria to Bucharest 4 hr 52 min (334 km), 2 opriri cu o Tesla Y?
hmmm foarte dubios, poate a facut un ocol pe la Sofia.

*

Nu-ti bate capul sa gasesti o explicatie. S-a discutat subiectul deja cand ne-a povestit prima data. Omul cu Y a oprit de doua ori ca asa a vrut el dar vallixx a interpretat asta ca o necesitate.
Nimic mai mult.

Legat Model Y si Model 3 si numeroasele probleme de fiabilitate eu zic ca asa e, stau prost. Mult prea multe probleme la 0 km sau sub 15000 km. Unele probleme care pot avea impact asupra sigurantei rutiere.

--------------------
VW/Tesla Tiguan eHybrid/Model 3 2022/2023
+
Bwwlan
post 29 Oct 2023, 03:20
Post #39996

Membru autentic

From: .de, ex Cluj

Diasporezi d-ai noștri
Omul cinstește locul.
Românii sunt oameni săritori și prietenoși.
Suntem tratați rău pe nedrept.
Mai știți clișee de-astea?
mad.gif

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
+
lapcat
post 31 Oct 2023, 14:03
Post #39997

cracked

Voiau doar sa-l ajute sa treaca strada dar daca n-a cooperat..... Bine ca s-au filmat si s-au pus online.

--------------------
. . .
+
einstein1984
post 31 Oct 2023, 14:15
Post #39998

fan Dacia

Sunt curios ce le fac mafiotii astora daca se enerveaza... Ca ar merita sa nu ii caute politia acasa ci aia.

--------------------
+
vallixx
post 31 Oct 2023, 14:31
Post #39999

Membru nesuferit

@Bwlanu', departe de mine sa fiu ala patriot, dar se intampla sa am multe rude, amici, fosti colegi de munca....raspanditi prin Italia, Spania, UK.
Toti isi vad de treaba lor, muncesc de dimineata pana seara, sunt apreciati la locul de munca, etc. In mod ironic, niciunul nu culege capsuni. biggrin.gif
Sigur ca sunt si dintr-astia cum ai pus tu clipul, dar nu stiu daca nu cumva esti un pic cam prea dur in a-i baga pe toti intr-o oala.

Uite ai mei astia de-i cunosc chiar sunt prietenosi si saritori, iar daca sunt tratati rau pe undeva chiar nu merita, chiar ar fi pe nedrept.

QUOTE(r_vlad @ 28 Oct 2023, 09:16)
Nu-ti bate capul sa gasesti o explicatie. S-a discutat subiectul deja cand ne-a povestit prima data. Omul cu Y a oprit de doua ori ca asa a vrut el dar vallixx a interpretat asta ca o necesitate.
Nimic mai mult.
*

Da, pai din momentul in care iti iei EV, brusc ti-e foame, te ia pisharea.....dar nu te ia in acelasi loc in care ai oprit sa mananci biggrin.gif tre sa mai opresti o data.....si daca tot opresti sa fie un loc cu priza ca parca ai alta senzatie la urinare. radmasa.gif Brusc nu mai poti trai fara o cafea la fiecare 2-3 ore (poate de aia te si ia pisharea) tongue.gif , brusc copilul trebuie sa se dea cu trotineta, brusc descoperi placerea mersului cu 90km/h pe autostrada.....sa admiri peisajul, brusc realizezi ce prost ai fost pana acum cand te duceai snur pana la greci de exemplu si cum e mult mai misto sa-ti iei o cazare peste noapte ca e obositor sa mergi dintr-una pana la destinatie.....

Am zis si atunci, zic si acum chiar daca tu interpetezi cum vrei. Cand proprietarul iti spune ca "a trebuit sa ma opresc sa mai bag niste curent', eu inteleg necesitate. Nu a zis, "am oprit sa se alerge un pic astia mici", desi tot necesitate mascata era, pentru ca in toti anii in care a mai facut drumuri nu oprea sa se mai alerge copiii un pic.

Anyway, chiar daca range-ul teoretic ii permitea drumul dintr-una, o oprire o inteleg. Ar fi ajuns cu.....undeva sub 5-10% in Bucuresti.....a doua zi dimineata trebuia sa plece din nou la drum, la cazare nu avea priza, deci mi se pare normal sa nu vrei sa ajungi cu atat de putin.

In plus....el, nevasta, 2 copii, bagaje deci...greutate, AC, 140 pe autostrada (de unde el pana acum nu ma scoatea din 80-90 cand mergeam impreuna).....clar ca nu iti mai iese range-ul ala teoretic. Deci daca prima oprire o inteleg si e normala, si eu as fi facut la fel, a doua nu prea. O pun doar pe seama unor statii lente prin BG.....si pe seama unui range teoretic mult prea optimist.

This post has been edited by vallixx: 31 Oct 2023, 15:47

--------------------
+
mircea_aq
post 31 Oct 2023, 15:56
Post #40000

Membru autentic

EV-ul e ideal pentru cei modelati de comunism, adica in minciuna.
Te minti pe tine insuti si ii minti si pe ceilalti de atatea ori pana incepi sa crezi minciunile.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
meg2s
post 31 Oct 2023, 16:15
Post #40001

Membru autentic

Cred ca-i cam drastica afirmatia...
As spune ca EV-ul are atuurile lui la viteze medii mici si pentru distante relativ scurte de deplasare (deci in special urban si eventual adiacent), bineinteles in functie si de ce surse de energie are utilizatorul.
Dincolo, pentru distante mari si extra-urban se cam schimba lucrurile...

--------------------
CUPRA Formentor (2025) e-Hybrid++ 204CP
(Ex) Megane Sedan Privilege (2008) 1.5 dCi 78kW && Megane 4 GT (2018) 1.6 dCi 163CP EDC
(Ex) Skoda Octavia 4 Style++ (2022) 2.0 TDI 150 DSG
+
einstein1984
post 31 Oct 2023, 16:18
Post #40002

fan Dacia

adevarul e ca fix aia de merg cu 90 pe autostrada sunt periculosi pt aia din jur, nu aia de conduc "dinamic" pe Dn cu o banda pe sens la 120 ca au masina pe benzina....

--------------------
+
vallixx
post 31 Oct 2023, 16:19
Post #40003

Membru nesuferit

NU, periculos nu-i ala care merge pe autostada cu 90, ci cu 70. La 90 mi se pare inca ok. Sub 90, nu.
Evident ca si ala care merge cu 120 pe DN e periculos, dar asta nu-l exclude pe celalalt.

QUOTE(mircea_aq @ 31 Oct 2023, 15:56)
EV-ul e ideal pentru cei modelati de comunism, adica in minciuna.
Te minti pe tine insuti si ii minti si pe ceilalti de atatea ori pana incepi sa crezi minciunile.
*

Pai eu vad pe amicul de care va zic, cum si-a modificat toate rutinele ca sa se incadreze in cerintele unui EV. Il stiu de mult, ii stiu rutinele, obiceiurile, prioritatile, suntem prieteni de ani de zile, am facut vacante intregi ani la randul impreuna......il cunosc.

Si n-am o problema ca si-a modificat rutinele ca sa se adapteze la EV, ci am o problema cand zice ca nu-i din cauza asta, cand stiu si vad ca fix din cauza asta e. Zi bai nene...."fac drumul cu escala ca altfel nu ajung si sa pierd ore intregi prin parcari.....e aiurea". Si l-as intelege, mi s-ar parea logica foarte ok. Si eu as face la fel....decat sa stau prin parcari de supermarket mai bine stau o noapte la un hotel cu priza in parcare.
Sau..."merg cu 90 ca-mi place". Plm...zi "merg cu 90 ca altfel ma rupe la range".

Nu inteleg de ce nevoia asta de a denatura si a valida. Bah, io daca mi-as lua EV n-as avea nevoie de validarea nimanui, m-ar durea in cot daca altii ar crede ca am facut o alegere proasta, e alegerea mea, pe pielea mea, pe banii mei.
Daca decid sa-mi modific rutinele, le modific si n-as avea nicio retinere in a zice: bah, am oprit sa mananc ca trebuia sa incarc si daca tot opream sa incarc.....plm, mananc sau beau cafea. De ce s-o zic invers, ca "aveam pofta de cafea si daca tot am oprit, hai sa bag niste curent...."

Zi-o frate cum e si daca te judeca cineva, trimite-l la plimbare.

This post has been edited by vallixx: 1 Nov 2023, 09:22

--------------------
+
mircea_aq
post 31 Oct 2023, 17:17
Post #40004

Membru autentic

De acord.
Problema e cand treci la pasul urmator si le impui celor din jur binele tau cu de-a sila:

https://theicct.org/sites/default/files/Glo...map-nov2020.png

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
r_vlad
post 1 Nov 2023, 09:33
Post #40005

---

Harta are relevanta mica pentru UE, nu ? Din 2035 nu se vor mai putea vinde autoturisme care emit CO2. Vor fi unii mai rapizi dar 2035 pare batut in cuie si sper ca si fezabil.
Cu problema de mai sus rezolvata conducatorii Romaniei trebuie impinsi din spate sa se miste cumva mai ales in ceea ce priveste vehiculele poluante aflate in circulatie acum, pana si dupa 2035. Programe de tip Rabla cu bugete si mai mari si subventii si mai mari per vehicul casat.

...cred ca am postat in coltul gresit smile.gif

--------------------
+
vallixx
post 1 Nov 2023, 10:43
Post #40006

Membru nesuferit

Ba e in coltul corect, pentru ca ce se intampla e de toata jena.

Aceasta impunere cu forta a unei solutii momentan nesustenabile chiar este de toata jena. Cand produci o masina teoretic nepoluanta insa practic foarte poluanta in procesul de fabricatie si extractie a minereurilor necesare fabricarii bateriilor, dupa care o incarci cu curent produs inca majoritar din carbune, numai ecologica nu este.

Nu-mi dati exemple doar exceptiile, adica 2-3 tari care produc curent verde, ca problema e worldwide.

Iar cand tara noastra ofera din bani pubici care se pot folosi in proiecte de infrastuctura, unde avem reale lacune, ajutoare pentru achizitia unei masini electrice, in conditiile in care nu inchid legislatia pentru importul cazanelor din vest, nu prea ma convingi ca vrei ecologie.

Verificari RAR pentru ITP-urile luate pe spaga.....prin parti. Vino tati si fa controale in trafic, zilnic....ca zilnic dau de cate unul cu vreun diesel care ma rupe la nas daca sunt in spatele lui si fumega ca soba lu' tataie. Tot ecologice sunt si alea? Intereseaza pe cineva de ele? Daca da, nu se vede. Daca nu, atunci lasa placa cu ecologia ca e minciuna.

Deci da, e coltul corect pentru ca ce se intampla chiar e de toata jena, nu doar minciunile producatorilor privind range-ul.

This post has been edited by vallixx: 1 Nov 2023, 10:44

--------------------
+
cj98czh
post 1 Nov 2023, 11:18
Post #40007

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

pai producatorii mint si cand vine vorba de consumulul fosilelor pt. 100 de km .. ce este nou?

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
einstein1984
post 1 Nov 2023, 11:37
Post #40008

fan Dacia

Pe vremuri minteau si cand era vorba de puetrea maxima, declarau mai putina.... De aia avem canicula in octombrie si cancere sau boli de plamani

This post has been edited by einstein1984: 1 Nov 2023, 11:37

--------------------
+
cj98czh
post 1 Nov 2023, 12:01
Post #40009

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

aha ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
buzasparta
post 1 Nov 2023, 12:01
Post #40010

Membru autentic

From: Judetul Romanica

De ce va contrati ca e bine sau nu cu electricele ca nicaieri nu exista reteaua care sa duca atatia consumatori.Vedeti recomandarile de prin state din vara asta. Plus ca era o emisiune pe la tv facuta in colaborare cu AutoBild si facusera aia un calcul ca amprenta de carbon de la producerea masinii se anuleaza pe la 80000 km.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
GBX
post 1 Nov 2023, 12:06
Post #40011

Membru autentic

From: aproape de Cluj

QUOTE(vallixx @ 1 Nov 2023, 11:43)
Cand produci o masina teoretic nepoluanta insa practic foarte poluanta in procesul de fabricatie si extractie a minereurilor necesare fabricarii bateriilor, dupa care o incarci cu curent produs inca majoritar din carbune, numai ecologica nu este.
*

Tot mai multe voci spun că pe lângă ceea ce ai amintit mai sus va veni vremea reciclării acumulatorilor, care e o procedură scumpă, dacă se vrea ecologică, altfel e extem de poluantă. Și cum lumea va dori să evite partea scumpă, va rămâne cea poluantă.

Cât despre infrastrctura electrică autohtonă... deja se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește preluarea energiei electrice de la prosumatori. Adică nu face față deloc. Și se pare că nici nu se va face nimic în această privință, nu imediat, pentru că e foarte costisitor și nu s.a găsit cine să îngroape bani în asta.
Așa că, dacă infrastructura nu va avea investiții importante imediate, e evident că nici stații de încărcare "câtă frunză și câtă iarbă" nu vom avea curând.

This post has been edited by GBX: 1 Nov 2023, 12:11

--------------------
ex. Dacia/ Renault 1300/ 19 Europa - 5-MS-8258 1972/ 1997
+
buzasparta
post 1 Nov 2023, 12:10
Post #40012

Membru autentic

From: Judetul Romanica

Vorbesc cu alde Elon si cu altii cu rachete si le trimit in spatiu ce sa mai recicleze sau sa depoziteze pe pamant.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
einstein1984
post 1 Nov 2023, 12:13
Post #40013

fan Dacia

QUOTE(GBX @ 1 Nov 2023, 12:06)

Cât despre infrastrctura electrică autohtonă... deja se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește preluarea energiei electrice de la prosumatori. Adică nu face față deloc. Și se pare că nici nu se va face nimic în această privință, nu imediat, pentru că e foarte costisitor și nu s.a găsit cine să îngroape bani în asta.
Așa că, dacă infrastructura nu va avea investiții importante imediate, e evident că nici stații de încărcare "câtă frunză și câtă iarbă" nu vom avea curând.
*

Daca fix prosumatorii ar avea in imediata vecinatate statii de incarcare cu masini in ele.... problema s-ar rezolva. Viitorul e descentralizarea retelei pe cat posibil, cu reactoare atomice mici etc.

This post has been edited by einstein1984: 1 Nov 2023, 12:14

--------------------
+
GBX
post 1 Nov 2023, 12:19
Post #40014

Membru autentic

Einstein, deși pare simplu ce spui, de fapt e scump. Fiindcă nu iei electrica de pe panourile a 10 familii, le legi la o stație de încărcare și... gata! E ceva mai complicat. Și acest "complicat" presupune investiții.
E o chestiue fezabilă (pe moment) pentru uz propriu: am mașini electrice și panouri, încarc cât pot eco, acasă.

This post has been edited by GBX: 1 Nov 2023, 12:28

--------------------
+
r_vlad
post 1 Nov 2023, 12:23
Post #40015

---

QUOTE(buzasparta @ 1 Nov 2023, 12:01)
De ce va contrati ca e bine sau nu cu electricele ca nicaieri nu exista reteaua care sa duca atatia consumatori.Vedeti recomandarile de prin state din vara asta. Plus ca era o emisiune pe la tv facuta in colaborare cu AutoBild si facusera aia un calcul ca amprenta de carbon de la producerea masinii se anuleaza pe la 80000 km.
*

1. Reteaua electrica tine. Au fost pene de curent cauzate de suprasolicidarea retelei ? Eu nu am auzit. Iar daca ce ai vrut sa spui e ca in viitor nu va rezista pentru ca vor fi mai multe masini electrice decat in prezent zic doar atat. Nu incerca sa rezolvi probleme din viitor cu solutiile din prezent. Reteaua electrica nu e data de la Domnul si nu poate fi adaptata.
2. E bine sau rau ca dupa 80.000 km se ajunge la paritate in emisiile de CO2 ? Eu zic ca e bine si in viitor va si mai bine pe masura ce kWh de energie electrica produs va genera mai putin CO2
3. Avand in vederea valoare remanenta a acumulatorilor uzati nu vom vedea prea multe baterii uzate lasate pe marginea strazii... De asemenea avand in vedere cererea de materii prime nu ma astept ca reciclarea sa se faca intr-un mod deficitar. Ai nevoie de materii prime cu puritate ridicata. Cererea este in tarile dezvoltate iar transport acumulatorilor uzati din aceste tari catre tari unde reciclarea s-ar putea face mai neprietenos cu mediul costa destul de mult.

E nevoie de investitii ? Evident ca da dar credea cineva ca nu e nevoie ?

This post has been edited by r_vlad: 1 Nov 2023, 12:25

--------------------
+
einstein1984
post 1 Nov 2023, 12:40
Post #40016

fan Dacia

QUOTE(GBX @ 1 Nov 2023, 12:19)
Einstein, deși pare simplu ce spui, de fapt e scump. Fiindcă nu iei electrica de pe panourile a 10 familii, le legi la o stație de încărcare și... gata! E ceva mai complicat. Și acest "complicat" presupune investiții.
E o chestiue fezabilă (pe moment) pentru uz propriu: am mașini electrice și panouri, încarc cât pot eco, acasă.
*

Nu am zis ca ar fi simplu sau ieftin, doar ca asa banui eu ca ar fi viitorul si ca BEVuri si V2G ar fi masuri complementare la problema prosumatorilor. Fara sa am studii sau experienta prea multa in domeniu , recunosc asta cinstit. Daca poti partaja articole pe subiect sunt curios sa citesc mai mult insa.

This post has been edited by einstein1984: 1 Nov 2023, 12:41

--------------------
+
GBX
post 1 Nov 2023, 12:57
Post #40017

Membru autentic

Eu mă refeream la partea de producție energie electrică, în mod prosumator. Ca să fie rentabil, trebuie să injectezi energia în sistemul național. Să nu depinzi de consum, să ți se deconteze fiecare watt injectat.
Altfel, dacă vrei independență totală, ar trebui să investești în stocare. Care nu este deloc ieftină. Și cred că prețul cu care ți-ar conveni să o vinzi la "pompă", aka stații de încărcare, ar fi mult peste piață.

This post has been edited by GBX: 1 Nov 2023, 13:48

--------------------
+
einstein1984
post 1 Nov 2023, 13:03
Post #40018

fan Dacia

Pai tu injectezi in retea, esti platit , si consuma vecinul cu 2 case mai incolo care isi incarca masina la 7kW (panourile nui nu au atata putere poate), nu zic neaparat sa o incarci pe a ta. Care vecin poate lasa masina bransata si daca scade tensiunea seara in cartier pote da si el in retea din bateria masinii cativa kW pana se regleaza varful. Americanii au deja abonamente cu termostata smart une poate distribuitorul sa iti mai taie din caldura/AC daca e consum mare, in niste limite.

--------------------
+
vallixx
post 1 Nov 2023, 13:12
Post #40019

Membru nesuferit

Vezi ca ce consumi din retea nu se compenseaza la acelasi cost cu ce injectezi, pentru ca baietii destepti din energie. Tie ti-ar placea "sa dai suta cu 90"?

@r_vlad: in stilul nostru pur romanesc, daca nu ni se intampla noua nu exista?

Daca n-ai prins tu pene, felicitari. La tata la casa de la tara, intr-un sat la 49 km de Bucuresti, de cand s-au mutat tot mai multi si si-au facut case......ca se retrag la pensie, ca le convine sa faca naveta.....ca vin doar in vacante....irelevant, sunt pene saptamanale cauzate de suprasolicitarea retelei care a fost gandita pentru un sat cu case, nu vile cu centrale, aere conditionate, plite electrice, aragaze electrice, masini de spalat rufe, vase, panouri care injecteaza, masini electrice......etc.

Si pene care dureaza ore nu minute.....ca l-au disperat.

2. Ca incepe sa fie eco dupa 80 de mii....da, si eu zic ca e bine. Problema e ca cam distrug tarile unde sunt mine. Vezi documentare.....vezi ce fac in zone gen Chile, ca nu mai exista apa potabila pentru ca panza freatica e contaminata de apa care ajuta la aducerea litiului la suprafata.

3. Din reciclare ies materiale de puritate scazuta, nu sunt bune. E mai ieftin sa produci cu material pur, acum cat exista si nu este inca o resursa rara si sa arunci bateria la gunoi. Se mai face reciclare dar este mult prea timid comparat cu ce se arunca. Si inca EV-urile, marea majoritate, n-au ajuns sa fie pe la sfaritsul vietii. Sa vezi atunci.

Si cand banul dicteaza.....se duc toate pe pustii, inclusiv ecologia. Vezi din nou, documetarele cu muntii de baterii, nu doar din EV-uri de prin India, de prin tari arabe sau africane sarace....

Teoria e frumoasa, facem, dregem, reciclam, producem curent verde......da, e misto, da' cu practica stam jale... Eu nu am o problema cu trendul electric, doar ca se pune caruta inaintea cailor.

This post has been edited by vallixx: 1 Nov 2023, 13:37

--------------------
+
einstein1984
post 1 Nov 2023, 13:46
Post #40020

fan Dacia

vezi ca exista contoare cu tarifare diferentiata functie de interval orar, incarci noaptea cand e ieftin si dai la ore de vraf cand e scump. Sau iti asiguri consumul propriu cand e pana smile.gif

This post has been edited by einstein1984: 1 Nov 2023, 13:46

--------------------
+
1353 Pages « < 1332 1333 1334 1335 1336 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 12:57
Dacia