Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

1353 Pages « < 1318 1319 1320 1321 1322 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena

Bwwlan
post 12 Nov 2022, 22:59
Post #39571

Membru autentic

Group: Members
From: .de, ex Cluj

Stimabile, esti prost. Crescut. Prost crescut. Dar asta sunt sigur ca ti s-a mai spus.

Acuma, ca tu alegi cu nonsalanta sa ignori orice parte dintr-un argument pe care nu-l intelegi si faptul ca jonglezi cu termeni pe care nu-i stapanesti, te face sa fii un partener de discutie iritant prin prostie. Au incercat diversi colegi sa iti explice unde eronezi, tu tot o tii ranga pe-a ta, ca creditul pompeaza pretul.
Bine. Se vede ca esti doxa de economie si ca esti "pe felie".

Cu astia care n-aveti indoieli, doar certitudini, nu-i bine sa te masori si eu de chestia asta m-am convins de cativa anisori in ceea ce te priveste. Eu ma retrag din conversatia cu tine si ii las pe restul sa incerce sa iti demonstreze ca gresesti. Desi, sincer, e o pierdere de vreme, fiindca esti o catastrofa feroviara.

This post has been edited by Bwwlan: 12 Nov 2022, 23:00

--------------------
VW Golf Sportsvan 2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline
"Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Laurentziu83
post 13 Nov 2022, 00:24
Post #39572

Membru autentic

M-as abtine sa-i fac pe altii prost crescuti cat timp ma bag sa-i insult pe altii, mai ales cand nici nu-i cunosc si nu am nici o treaba cu ei.

Nu stiu cum se face, dar doar tu si czh sunteti cei mai ghiolbani de pe aici in a-i insulta pe altii; si va mai si laudati ca sunteti din Cluj, dohhhh...

Sfatul meu e sa mai taci dracului din gura, ca nu iti da nimeni puncte bonus.

Daca nu iti convine, exista si alte forumuri auto in care sa ii injuri pe altii. Doar ca prin alte parti s-ar putea sa nu fie moderatorii la fel de permisivi.

--------------------
. . .
+
Bwwlan
post 13 Nov 2022, 14:02
Post #39573

Membru autentic

Ok, imi cer scuze. Si fata de tine, si fata de restul colegilor de forum pentru poluare.
Te trec frumusel pe lista de ignore si cu asta am rezolvat o problema.
Sa fii sanatos.

Se pot stegre posturile inutile de catre un coleg din echipa de moderare.

This post has been edited by Bwwlan: 13 Nov 2022, 14:04

--------------------
Anonymous
+
gabize
post 13 Nov 2022, 14:34
Post #39574

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Am avut un "atoateștiutor","autosuficient", " celmaiceldincurteașcolii" ca șef. Pentru câțiva ani... Să îți ceri scuze (știu, ironic) de la astfel de oameni e o încurajare extremă pentru ei. Singura soluție e ignorarea lor. Orice altceva, ce implică dialog (chiar și în defavoarea lor) le dă aripi.
Fără legătură cu subiectul... Sau nu?

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
Laurentziu83
post 13 Nov 2022, 16:19
Post #39575

Membru autentic

Pe la voi isi cere scuze lumea de la impertinenti?

Ca pe la noi nu...

--------------------
. . .
+
cj98czh
post 13 Nov 2022, 17:21
Post #39576

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

este o vb. foarte aplicabila aici ... daca esti prost cand esti mic, cand esti mare numsi te joci ... ignorati ca atata poate, batut in cap si extrem de limitat ... ce sa ii ceri .. ca nu are de unde ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Bwwlan
post 13 Nov 2022, 18:26
Post #39577

Membru autentic

Nu inteleg de ce continui sa ii vad postarile desi l-am trecut pe lista de membri ignoranti. Pardon, ignorati.

Screenshot_20221113_172453.jpg ( Size: 64.36k ) Number of downloads: 418

This post has been edited by Bwwlan: 13 Nov 2022, 18:26

--------------------
Anonymous
+
Bicicleta galbena
post 13 Nov 2022, 18:27
Post #39578

Sunt nembru, domnule!

From: Bucuresti

Incearca log-off si log-on

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
Laurentziu83
post 13 Nov 2022, 20:09
Post #39579

Membru autentic

QUOTE(cj98czh @ 13 Nov 2022, 18:21)
este o vb. foarte aplicabila aici ... daca esti prost cand esti mic, cand esti mare numsi te joci ... ignorati ca atata poate, batut in cap si extrem de limitat ... ce sa ii ceri .. ca nu are de unde ..
*

Sentimentul e reciproc, dragule. biggrin.gif

Oricum, e bine, asa creem un mediu de discutii civilizat, fara atacuri la persoana.

--------------------
. . .
+
cj98czh
post 13 Nov 2022, 20:45
Post #39580

Membru de la Cluj ...

QUOTE(Laurentziu83 @ 13 Nov 2022, 20:09)
dragule.  biggrin.gif 

*

WTF?? radmasa.gif

stai linistit ca eu nu te pun la ignore, rad de minune cand vad cate poti sa scoti ... 🤣🤣

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Bwwlan
post 13 Nov 2022, 20:50
Post #39581

Membru autentic

Multam, a functionat.

--------------------
Anonymous
+
SandelBS
post 14 Nov 2022, 10:59
Post #39582

Membru autentic

QUOTE(Laurentziu83 @ 12 Nov 2022, 22:04)
De ce crezi ca au ajuns preturile asa sus la cazari?

Am inteles ca trebuie sa-ti faci credit pentru casa pentru ca n-ai cum sa o cumperi cu banii jos. Dar pentru un telefon? Wtf? Iei unul bun cu 1500 de lei, bani de seminte. Idem o masina de spalat, un televizor, un frigider, sunt ieftine, nu merita sa le iei pe credit. Si nici sa le schimbi daca apare noul model.

*

Mai, eu am incercat sa-ti explic, daca nu vrei sa intelegi, e treaba ta. O sa raman la concluzia ca daca mai exista oameni ca tine si totusi sunt foarte multi, eu o sa am ce manca.

Eu nu ma pricep la IT, programare, retelistica si au ce manca si cei din IT. Nici cei din IT nu se pricep sa faca masini, deci si producatorii de masini au ce manca. Si producatorii de masini au nevoie de energie (combustibil, eletctir etc) ca sa le mearga produsele si nu se pricep sa extraga petrolul din pamant.mare, deci au ce manca si astia. Petrolistii nu stiu d-astea cu bani, cash flow etc deci au nevoie de oameni din financiar ca sa inteleaga oleaca mai bine de cum merge piata, asadar iar am ce manca (asta ca sa inchei bula mai repede). Si pentru toate astea tre sa vina banii de undeva (initial + permanent in companii), ca Dumnezeu, Allah, Budha si altii am inteles ca nu prea raspund cu cash la rugaciuni. Daca nici acu nu intelegi...sa fii sanatos, alta data nu-ti mai explic.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
vallixx
post 14 Nov 2022, 11:00
Post #39583

Membru nesuferit

QUOTE(Bwwlan @ 12 Nov 2022, 22:59)
tu tot o tii ranga pe-a ta, ca creditul pompeaza pretul.
*

Nu tot ce a spus este prostie. Poate nu creditul este cel care pompeaza pretul, insa faptul ca unele produse si servicii, desi supraevaluate, se achizitioneaza, inseamna ca pretul va sta sus.

Aproape intotdeauna o scadere a vanzarilor intr-un domeniu oarecare, va determina scaderea pretului, pentru ca comerciantul va incerca sa compenseze. Iar creditul este unul dintre instrumentele, evdient nu unicul, care contribuie la crestea consumului.....deci daca nu neaparat la o crestere de pret, macar la o mentinere a lui la un nivel ridicat.

A fost nevoie de 3 saptamani asta vara de plaje (mai) goale la Mamaia. Doar 3, nu mai mult.....si au scazut preturi la cazare, la mancare, a crescut calitatea, parcarea de la 100 de lei pe zi s-a dus la 50.....si asta in 3 saptamani. N-am exprimentat personal, eu am experimentat Bulgaria, insa au experimentat prieteni....care din motive de....masochism, se duc la noi la mare. Treaba lor.

Problema cu scaderea de pret este ca firmele care scad pretul, vor scadea calitatea serviciilor, vor scadea poate salariile oamenilor sau alte beneficii, in incercarea ca ultimul lucru sacrificat sa fie marja de profit.

In imobiliare este cel mai vizibil asta. Atunci cand bancile dat credit greu, imobliarele scad. Cand banicle dau credit usor, preturile la imobiliare cresc. Cresc doar in virtutea faptului ca lumea cumpara. De fapt si criza de data trecuta de la asta a plecat. Lumea a cumparat case scumpe cu bani pe care nu i-a avut....imobiliarii erau fericiti ca vand, preturile erau sus.....pana s-a spart buba.

This post has been edited by vallixx: 14 Nov 2022, 11:02

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
einstein1984
post 14 Nov 2022, 11:11
Post #39584

fan Dacia

Din pacate in economia de piata nu putem avea marja de profit fixa impusa de stat la toate produsele.... Dar pe de alta parte, cand imobiliarele se vand, niste oameni au de lucru sa le construiasca, altii au de lcuru sa le faca materiale, sa le transporte.
Afara de vandutul de bitcoini, orice trazactie comerciala de bunuri sau servicii creaza locuri de munca, aduce bunastare cuiva.

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
User is online!Galerie FotoPM
+
SandelBS
post 14 Nov 2022, 11:24
Post #39585

Membru autentic

QUOTE(einstein1984 @ 14 Nov 2022, 11:11)
Dar pe de alta parte, cand imobiliarele se vand, niste oameni au de lucru sa le construiasca, altii au de lcuru sa le faca materiale, sa le transporte.
Afara de vandutul de bitcoini, orice trazactie comerciala de bunuri sau servicii creaza locuri de munca, aduce bunastare cuiva.
*

Exact.

14 Nov 2022, 11:32:
QUOTE(vallixx @ 14 Nov 2022, 11:00)

Aproape intotdeauna o scadere a vanzarilor intr-un domeniu oarecare, va determina scaderea pretului, pentru ca comerciantul va incerca sa compenseze. Iar creditul este unul dintre instrumentele, evdient nu unicul, care contribuie la crestea consumului.....deci daca nu neaparat la o crestere de pret, macar la o mentinere a lui la un nivel ridicat.

In imobiliare este cel mai vizibil asta. Atunci cand bancile dat credit greu, imobliarele scad. Cand banicle dau credit usor, preturile la imobiliare cresc. Cresc doar in virtutea faptului ca lumea cumpara. De fapt si criza de data trecuta de la asta a plecat. Lumea a cumparat case scumpe cu bani pe care nu i-a avut....imobiliarii erau fericiti ca vand,  preturile erau sus.....pana s-a spart buba.
*

O explicatie pe scurt de criza din 2008 https://www.zf.ro/zf-24/de-la-credite-ipote...10-pasi-3349737 mai degraba de acordare credit cu risc ridicat si cel mai important e pct 9, ala a fost de fapt ziua Z, adica e diferit de banca stie ca n-ai de unde sa dai dar iti da, vs grad de indatorare 20-40% si sa dai avans de minim 15%.

Cresterea preturilor determina totusi si cresterea salariilro, deci nu e problema majora cresterea preturilor decat daca e un dezechilibru major intre crestere preturi si salarii, adica salariul real. Cred ca asta e o chestie psihologica, daca ne cresc salariile cu 15%, la o inflatie de 14% spunem ca astia-s niste hoti, dar de fapt e doar perceptia fata de preturi.

This post has been edited by SandelBS: 14 Nov 2022, 11:32

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
Bwwlan
post 14 Nov 2022, 15:05
Post #39586

Membru autentic

Nu creditul e problema, ci creditul acordat iresponsabil.

Daca ar exista o baza centrala de date cu toti consumatorii unde sa fie fiecare incadrat la o clasa de risc, pe baza de venit, istoric de plati, punctualitate, etc. nu ar mai avea fiecare macaragiu acces la credit cu buletinul ca sa-si ia aifon si beambeu 320d din Jermaniea cu 198.000 km. reali. E vorba de prudentialitate.

Ca sa spui insa ca asa, in general, creditul e mama relelor fiindca impinge pretul in sus, e exemplu de gandire sub genunchiul broastei. Plus ca despre creditarea de productie nu zice nimeni nimic. Si aia o fi rea, ca ii ajuta pe antreprenori sa isi procure materie prima si utilaje pe care nu si le-ar putea cumpara cu lichiditati, crescand artificial preturile la materie prima si echipamente de productie?

implied_facepalm.jpg ( Size: 33.13k ) Number of downloads: 268

This post has been edited by Bwwlan: 14 Nov 2022, 15:05

--------------------
Anonymous
+
einstein1984
post 14 Nov 2022, 16:04
Post #39587

fan Dacia

macaragii chiar castiga bine.

--------------------
+
Laurentziu83
post 14 Nov 2022, 16:06
Post #39588

Membru autentic

QUOTE(vallixx @ 14 Nov 2022, 12:00)
A fost nevoie de 3 saptamani asta vara de plaje (mai) goale la Mamaia. Doar 3, nu mai mult.....si au scazut preturi la cazare, la mancare, a crescut calitatea, parcarea de la 100 de lei pe zi s-a dus la 50.....si asta in 3 saptamani. N-am exprimentat personal, eu am experimentat Bulgaria, insa au experimentat prieteni....care din motive de....masochism, se duc la noi la mare. Treaba lor.

Problema cu scaderea de pret este ca firmele care scad pretul, vor scadea calitatea serviciilor, vor scadea poate salariile oamenilor sau alte beneficii, in incercarea ca ultimul lucru sacrificat sa fie marja de profit.
*

Exact.

Sa zicem ca il avem pe average Giani, care cu economiile lui, isi permite 5 zile la cort la camping (sa zicem 1000 de lei de familie cu tot cu benzina).
Prin urmare, daca avem 1000 de average Giani (sau 10 mii), hotelurile vor fi ieftine, la 50-80 de lei pe noapte de cazare, ca sa atraga totusi ceva clienti.

Sa zicem apoi ca average Giani afla de oferta de carduri de credit cu o limita de 10-15 mii de lei, garantata cu adeverinta de salariu. Primeste Giani cardul de la banca, brusc are 15 mii de lei in mana si se gandeste ca parca ar merge si in alta parte decat la cort, ca plateste el ratele ulterior.
Asa ca se uita la hotel. Cu hotelul, pe aceeasi perioada, va da 2500 de lei.
Sa scalam acest lucru la 10 mii de Giani.
Brusc, hotelurile se aglomereaza, iar Murad, patronul hotelurilor, isi zice ca de ce sa inchirieze camera cu 80 de lei pe noapte, cand poate sa o inchirieze cu 200, ca nu-i strica o marja de profit mai mare. Asadar, anul urmator, pe Giani nu il va mai costa doar 2500 de lei concediul, ci 6000. La aceeasi calitate a serviciilor.

Prin urmare, daca eu vreau sa ma duc in acelasi loc unde se duce Giani, la aceleasi conditii, va trebui sa scot din buzunar 6000 de lei in loc de 2500.
Deci, cu ce ma ajuta PE MINE creditul de nevoi personale in acest caz? Nu ar fi fost mai bine ca acea oferta de credit sa nu fi existat iar pretul sa fie reglat de intersectia cererii cu a ofertei?

Exemplul meu e unul singur, insa, in practica, avem peste tot in piata preturi umflate din cauza posibilitatii de a cumpara pe credit, imobiliarele fiind cel mai la indemana exemplu. Preturile pe piata au crescut atunci cand s-a dat drumul la credite, au scazut abrupt cand a venit criza din 2008 si s-au stabilizat brusc la nivelul de 57000 de euro atunci cand guvernul a dat drumul la programul "Prima casa", prin martie 2009, in loc sa lase piata sa cada in continuare pana la nivelul de intersectie al cererii cu oferta.

This post has been edited by Laurentziu83: 14 Nov 2022, 16:14

--------------------
. . .
+
cj98czh
post 14 Nov 2022, 16:15
Post #39589

Membru de la Cluj ...

QUOTE(Laurentziu83 @ 14 Nov 2022, 16:06)
Eimobiliarele fiind cel mai la indemana exemplu. Preturile pe piata au crescut atunci cand s-a dat drumul la credite, au scazut abrupt cand a venit criza din 2008 si s-au stabilizat brusc la nivelul de 57000 de euro atunci cand guvernul a dat drumul la programul "Prima casa", prin martie 2009, in loc sa lase piata sa cada in continuare pana la nivelul de intersectie al cererii cu oferta.
*

depinde .. in 2008 in CJ nu au scazut preturile ... doar au stagnat, de scazut nu ... deci nu poti generaliza, acum iar este o perioada de stagnare, nu se vinde mare lucru, dar nici preturile nu s-au dus cu nimic in jos .. dar nici nu era ok la ce preturi au ajuns imobiliarele ...

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
vallixx
post 14 Nov 2022, 16:16
Post #39590

Membru nesuferit

Laurentiu: Problema este alta, ceea ce comentam si pe topicul de electrice. Istoria nu incepe cu tine...sau cu mine. Nu putem rezuma procesele si mecanismele economice dintr-o tara ....sau mai mult...din toata lumea, numai pe baza exemplelor si preferintelor personale, chiar daca ne sunt cel mai la indemana.

Intotdeauna trebuie pus totul in context si judecat la scara larga. Punctual da, faptul ca X primeste credit prea usor va face ca pe tine sa te coste mai mult vacanta.
Dar nu creditul e problema, ci indisciplina de cumparare, atunci cand cumperi cu credit ceea ce nu-ti permiti, dar atentie, nu ceea ce nu-ti permiti CU BANII JOS. Nu e acelasi lucru.

Una e sa nu iti permiti un frigider, sa-l iei pe credit si sa-l platesti in rate, si sa-l detii 10-20 de ani, alta e sa-ti iei BMW stiind ca niciodata nu vei avea bani de benzina, revizii....etc.
Aici nu banca e vinovata ca-ti da, ci tu esti, pentru ca cumperi peste nivelul tau. Iti asumi sa mananci paine cu ceai doar ca sa ta vada vecinul ca ai BMW....foarte bine, treaba ta.

Deci nu blama creditul, blameaza prostul care isi cumpara pe credit ceea cenu isi poate permite.

This post has been edited by vallixx: 14 Nov 2022, 16:23

--------------------
+
Laurentziu83
post 14 Nov 2022, 16:30
Post #39591

Membru autentic

QUOTE(vallixx @ 14 Nov 2022, 17:16)
Una e sa nu iti permiti un frigider, sa-l iei pe credit si sa-l platesti in rate, si sa-l detii 10-20 de ani,
*

Aici ajungem la discutia cu "scapa de datoriile ce nu iti aduc bani in buzunar". Frigiderul iti aduce bani in buzunar, nu poti trai fara el, BMW-ul nu.

--------------------
. . .
+
Habba
post 14 Nov 2022, 16:31
Post #39592

Vizionar

QUOTE(cj98czh @ 14 Nov 2022, 16:15)
depinde .. in 2008 in CJ nu au scazut preturile ... doar au stagnat, de scazut nu ... deci nu poti generaliza, acum iar este o perioada de stagnare, nu se vinde mare lucru, dar nici preturile nu s-au dus cu nimic in jos .. dar nici nu era ok la ce preturi au ajuns imobiliarele ...
*

Au scazut, ti-o zice unul care a cumparat in 2012 cu putin peste 1,000 de euro mp. In zona aproape centrala (12-15 minute pe jos pana la hotel Napoca, aprox. 1km distanta), imobil cu 8 apartamente si curte interioara cu acces privat.
In 2008 inainte de criza, s-a vandut in aceeasi zona cu 1,500 de euro mp.
Acum D-zeu cu mila... sad.gif

This post has been edited by Habba: 14 Nov 2022, 16:37

--------------------
ex Dacia Logan 2005, Laureate 1.4mpi-K7J
Drugs are bad, mkay?
+
vallixx
post 14 Nov 2022, 16:48
Post #39593

Membru nesuferit

QUOTE(Laurentziu83 @ 14 Nov 2022, 16:30)
Aici ajungem la discutia cu "scapa de datoriile ce nu iti aduc bani in buzunar". Frigiderul iti aduce bani in buzunar, nu poti trai fara el, BMW-ul nu.
*

Pai si ce ai vrea, sa se dea credit numai pentru lucrurile fara de care nu poti trai?
Adica ce? Practic nevoile primare, mancare, medicamente, interventii medicale fara de care mori (deci fara silicoane, buci si buze icon_mrgreen.gif ), case nu, ca poti sta si cu chirie. tongue.gif

Sau ai vrea sa se dea credit doar pentru lucrurile care nu te deranjeaza pe tine? biggrin.gif
Si pe mine ma deranjeaza aspecte de genul asta, dar aia e, imi asum ca putini sunt cei cu disciplina financiara.....sau cunostinte. Si merg mai departe. Ma deranjeaza ca ceva e supraevaluat....nu dau banii pe acel serviciu sau produs, caut alteva, macar varietate nu poti sa zici ca nu este.

This post has been edited by vallixx: 14 Nov 2022, 16:49

--------------------
+
mircea_aq
post 14 Nov 2022, 17:31
Post #39594

Membru autentic

Preturile au mers tot in sus cu mici sincope (da in 2010-2012 s-au gasit punctual oportunitati bune pentru cei care aveau cash, dar asa se intampla ciclic si de profitat profita tot cei cu ceva mai multi bani).
Ideea e ca veniturile au urcat in ultimii 20 de ani intr-un ritm pe care ma indoiesc ca il vor urma si in urmatorii ani.

Inflatia mare functioneaza in ambele sensuri, de franare a creditarii datorita dobanzilor mai mari, dar si de accelerare a investitiilor imobiliare care iti aduc un randament bun. Parerea mea e ca preturile vor continua sa creasca.

Cine asteapta sa cumpere ieftin, sa se orienteze catre zona rurala.
Sunt multe sate care primesc fonduri europene si au deja canalizare, gaze, internet de mare viteza, asfalt proaspat.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
Laurentziu83
post 14 Nov 2022, 20:17
Post #39595

Membru autentic

QUOTE(vallixx @ 14 Nov 2022, 17:48)
Pai si ce ai vrea, sa se dea credit numai pentru lucrurile fara de care nu poti trai?
Adica ce? Practic nevoile primare, mancare, medicamente, interventii medicale fara de care mori (deci fara silicoane, buci si buze  icon_mrgreen.gif ), case nu, ca poti sta si cu chirie. tongue.gif
*

Discutia e mai complexa aici. Pe de o parte, ai nevoie de ele si poate ai nevoie de un credit ca sa le obtii, pe de alta parte, creditul va determina cresterea preturilor pentru acestea, imobiliarele sunt cel mai bun exemplu, marja de profit e undeva la 50% in constructii comparativ cu 10% in alte domenii.

This post has been edited by Laurentziu83: 14 Nov 2022, 20:34

--------------------
. . .
+
Bibanu
post 14 Nov 2022, 21:33
Post #39596

Membru autentic

[quote=Laurentziu83,14 Nov 2022, 16:06]
Exact.

Sa zicem ca il avem pe average Giani, care cu economiile lui, isi permite 5 zile la cort la camping (sa zicem 1000 de lei de familie cu tot cu benzina).
Prin urmare, daca avem 1000 de average Giani (sau 10 mii), hotelurile vor fi ieftine, la 50-80 de lei pe noapte de cazare, ca sa atraga totusi ceva clienti.

Sa zicem apoi ca average Giani afla de oferta de carduri de credit cu o limita de 10-15 mii de lei, garantata cu adeverinta de salariu. Primeste Giani cardul de la banca, brusc are 15 mii de lei in mana si se gandeste ca parca ar merge si in alta parte decat la cort, ca plateste el ratele ulterior.
Asa ca se uita la hotel. Cu hotelul, pe aceeasi perioada, va da 2500 de lei.
Sa scalam acest lucru la 10 mii de Giani.
Brusc, hotelurile se aglomereaza, iar Murad, patronul hotelurilor, isi zice ca de ce sa inchirieze camera cu 80 de lei pe noapte, cand poate sa o inchirieze cu 200, ca nu-i strica o marja de profit mai mare. Asadar, anul urmator, pe Giani nu il va mai costa doar 2500 de lei concediul, ci 6000. La aceeasi calitate a serviciilor.

Prin urmare, daca eu vreau sa ma duc in acelasi loc unde se duce Giani, la aceleasi conditii, va trebui sa scot din buzunar 6000 de lei in loc de 2500.
Deci, cu ce ma ajuta PE MINE creditul de nevoi personale in acest caz? Nu ar fi fost mai bine ca acea oferta de credit sa nu fi existat iar pretul sa fie reglat de intersectia cererii cu a ofertei?

Gandesti simplist! Daca Giani nu-si permite sa mearga la hotel decat daca ia un credit, pana cand nu-l achita va trebui sa stranga cureaua si deci nu-ti va creste cererea la multe alte produse pe care tu vei putea sa le cumperi mai ieftin.Plus ca anul urmator nu mai face credit sa se duca la Murad decat daca-i masochist.Asa ca cererea reducandu-se Murad va reduce pretul si vei putea sa te duci si tu.

--------------------
exRenault, Toyota Camry - B11xxx 2020, Hybrid 2.5/218cp
+
Laurentziu83
post 14 Nov 2022, 22:00
Post #39597

Membru autentic

Realitatea din teren te cam contrazice, preturile au cam crescut...

--------------------
. . .
+
vallixx
post 15 Nov 2022, 10:59
Post #39598

Membru nesuferit

Da, dar din multe cauze, nu din cauza ca ...credt.

Cauza mai importanta decat creditul este indisciplina financiara, in special cea de cumparare, atunci cand cumperi lucruri pe care nu-ti permiti sa le detii sau servicii (aici intra si vacante) peste nivelul tau real.

Faptul ca nu ai bani de vacanta in Maldive si faci credit ca sa te duci nu-i vina bancii ca ti-a dat credit, e vina ta ca te-ai inacapatanat la Maldive desi tu iti permiteai doar Bulgaria.

Dar cum zicea si un coleg mai sus, Bibanu cred, nu va creste pretul in Maldive pentru ca ti-ai facut credit sa te duci acolo, pentru ca la anul nu te mai duci.

Ideea ta de a se acorda credit doar pentru nevoile primare este ireala.
1. Pentru ca banca castiga din creditare, nu este o institutie de binafacere, abia asteapta sa-ti dea si 2. Pentru ca.....daca sa zicem ca n-ai bani de Maldive dar vrei cu disperare sa ajungi macar o data.....si iti asumi sa faci ulterior un efort cu ratele....de ce sa nu poti sa-ti faci o pofta o data??

This post has been edited by vallixx: 15 Nov 2022, 11:23

--------------------
+
Bicicleta galbena
post 15 Nov 2022, 11:07
Post #39599

Sunt nembru, domnule!

QUOTE(vallixx @ 15 Nov 2022, 11:59)
Cauza mai importanta decat creditul este indisciplina financiara, in special cea de cumparare, atunci cand cumperi lucruri pe care nu-ti permiti sa le detii sau servicii (aici intra si vacante) ...
*

Evident ca asa stau lucrurile.... dar s-a ajuns aici SI pentru ca toate bancile si retailerii au stimulat creditarea: remember 'credit doar cu buletinu' ', o tampenie despre care se stia ca va aduce o pierdere de x procente, asumata insa pentru ca aducea vizibilitate si cota de piata, si pt banci si pt vanzator. Iar alea x procente de pierdere se transfera in preturi si dobanzi mai mari - adica partial ce zicea Laur.

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
einstein1984
post 15 Nov 2022, 11:23
Post #39600

fan Dacia

hsbp, laurentiu se crede superior ca are bani de o cazare anume din salariu si nu trebuie sa faca credit....

--------------------
+
1353 Pages « < 1318 1319 1320 1321 1322 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 13th August 2025 - 08:24
Dacia