Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena
![]() ![]() ![]() |
Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena
Habba |
![]()
|
||
![]() Vizionar Group: Members Posts: 574 Joined: 24 January 17 ![]() |
|
||
--------------------
ex Dacia
Logan
2005, Laureate 1.4mpi-K7J Drugs are bad, mkay?
|
|||
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.800 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Nov 2022, 09:08) Tu platesti RCA-ul la masina functie de daunalitate sau ca ultimul sofer cu M8 care face 20 de accidente anual? Ca la sanatate nu prea platesc functie de "daunalitate", ba mi se pare ca e cam invers. De ce nu ai citat si cat costa o casa in afara? @Tatabobu, asta zice sa taxam tabagistii suplimentar pentru santate! ![]() |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Ti se pare normal sa dai 400k pe o casa cand ai venitul cumulat de 150k? Si sa o achiti in 20 de ani? Care casa nu e langa servici, ci mai la 1-2 ore de naveta cu trenul sau cu masina?
Da, vesticii fac asta, dar asta nu inseamna ca le si convine. La noi in Romania inca e bine, majoritatea nu pierde atat de mult timp pe drum pana la servici. Plus ca, nu vezi nici o problema in a vorbi de venitul cumulat. Acum 100 de ani nevasta de clasa medie nu avea servici, ci avea grija de casa si copii; acum... |
--------------------
.
.
.
|
|
Habba |
![]()
|
|
--------------------
ex Dacia
Logan
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
|
--------------------
.
.
.
|
|
Habba |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Nov 2022, 09:50) Ti se pare normal sa dai 400k pe o casa cand ai venitul cumulat de 150k? Si sa o achiti in 20 de ani? Care casa nu e langa servici, ci mai la 1-2 ore de naveta cu trenul sau cu masina? Da, vesticii fac asta, dar asta nu inseamna ca le si convine. La noi in Romania inca e bine, majoritatea nu pierde atat de mult timp pe drum pana la servici. Plus ca, nu vezi nici o problema in a vorbi de venitul cumulat. Acum 100 de ani nevasta de clasa medie nu avea servici, ci avea grija de casa si copii; acum... Cu un venit cumulat de 150k in familie, ai undeva la 7-8k pe luna in casa (sau putin mai mult). 1.5k rata la casa, 0.5k-0.7k leasingul la masini. 0.5k cheltuieli cu utilitati, etc. Oare e saracie sa trebuiasca o familie sa se descurce pentru traiul zilnic (mancare, haine, teatru, filme, sport, concedii, etc.) cu 4k-5k pe luna? Tu ce zici? Asta e normalitatea din partea medie si superioara a societatii in ziua de azi. Daca tu poti mai bine, felicitari, esti intre primii 1%. This post has been edited by Habba: 11 Nov 2022, 09:59 |
--------------------
ex Dacia
Logan
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Pe un interval de 20 de ani se pot intampla multe, mai o pierdere de job, mai un divort, etc, mai o crestere a dobanzii care iti duce acel 1.5k rata la 2.5-3k, etc.
Daca celalalt ramane fara job, brusc acel 1.5k nu mai e asa usor de suportat. N-a zis nimeni ca nu face marea parte a societatii asa; nu inseamna insa ca e si normal sa-ti amanetezi viata doar pentru un acoperis deasupra capului. |
--------------------
.
.
.
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.606 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
De regula, opiniile lui Laurentiu-s asa, cam ca o catastrofa feroviara unde se ciocnesc doua trenuri, cu multe victime si pagube cat china. Te uiti la el, vezi ca-i dezastru insa nu stii de unde sa te apuci prima data sa o scoti la capat.
Asa si la el. E atat de multa eroare in ce spune incat, decat sa te apuci de combatut, mai bine ridici din umeri "meh, whatever" si treci mai departe. |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Si cam de ce ai intrat aici sa scrii?
Ca vad ca esti offtopic. Nu mai bine te duci tu pe unde ai treaba si ne lasi cu ale noastre? |
--------------------
.
.
.
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
@Laurentiu, daca sustii ca nu e corect si trebuie plafonat, poti sa mergi in audienta la un deputat/senator, eventual USR sau AUR si sa-i propui sa se duca in comisii pt aviz si apoi cu proiectul de lege in parlament. De la comisie 100% vei avea aviz negativ insa tot se poate merge mai departe.
Daca obtii audienta aia, eu te insotesc cu partea tehnica, serios vb. Altfel sunt doar vorbe goale fara nimic in spate. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Plafonarea e o tampenie, n-am zis asa ceva.
Zic doar ca, daca lumea ar avea o oarecare cultura economica si nu s-ar mai indatora la limita veniturilor, preturile ar fi mai mici. |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
![]() fan Dacia Group: Members Posts: 21.800 Joined: 12 November 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Bwwlan @ 11 Nov 2022, 10:01) De regula, opiniile lui Laurentiu-s asa, cam ca o catastrofa feroviara unde se ciocnesc doua trenuri, cu multe victime si pagube cat china. Te uiti la el, vezi ca-i dezastru insa nu stii de unde sa te apuci prima data sa o scoti la capat. Asa si la el. E atat de multa eroare in ce spune incat, decat sa te apuci de combatut, mai bine ridici din umeri "meh, whatever" si treci mai departe. Nu poti suplini ani lipsa de educatie cu o postare de 300 de cuvinte. |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Nov 2022, 10:08) Si cam de ce ai intrat aici sa scrii? Ca vad ca esti offtopic. Nu mai bine te duci tu pe unde ai treaba si ne lasi cu ale noastre? NU te supara, am fost de acord cu tine acolo unde am considerat ca exista argumente, dar aici ai cam luat-o pe langa. 100k pe an nu e decent, e destul de bine peste decent, 200k pe o casa (atata timp cat nu e palat) inseama multisor supraevaluata, minim 100E o cazare pe noapte mi se pare si aia supraevaluata. Am stat si la 50 si la 60 pe noapte, in locuri unde nu am avut prea multe de reprosat.....iar ce am avut erau detalii minore. Si sunt relativ exigent, fara sa fiu aberant. Pe apartamantul meu de 2 camere am dat 55k, am mai bagat 12k in el, hai sa zic 15 cu indulgenta, (inclusiv mobila pe comanda si eletrocasnice Electonux (nu Star Light sau Heinner). Nu se invarte dupa soare dar toata lumea care m-a vizitat a fost placut surprinsa de " cat de misto e". Nu e lux, nu am vrut lux.....si am fost binisor sub 100k cat zici tu ca ar fi minim doar achizitia. Ma tem ca ai o parere usor deformata despre bani, valoarea lor, bunuri si valoarea lor. Asta cred eu, e ok sa nu fii de acord cu mine. This post has been edited by vallixx: 11 Nov 2022, 10:32 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
SandelBS |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Nov 2022, 10:20) Plafonarea e o tampenie, n-am zis asa ceva. Zic doar ca, daca lumea ar avea o oarecare cultura economica si nu s-ar mai indatora la limita veniturilor, preturile ar fi mai mici. OK, eu vorbeam de CASS. Dar la fraza asta...nu ma mir de ce inca exista oameni platiti foarte bine in financiar si exista cerere pe piata asta, ca tot zici de cultura economica. |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
@vallixx: unde castigi 100k pe an nu gasesti case decente la 200k, asta e problema. Nici in Bucuresti nu gasesti o casa decenta la curte in banii astia.
@SandelBS: n-a zis nimeni ca respectivii din financiar sunt si cei mai inteligenti, remember criza din 2008. Cu cat au crescut ratele la credite in ultimul an? Cumva si cu 50%? @ceilalti: as aprecia ca discutia sa se poarte pe un ton civilizat, ca nu suntem la Obor aici. This post has been edited by Laurentziu83: 11 Nov 2022, 10:36 |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
daca emiti niste pareri gen carciuma de mici de la obor, asta primesti in retur.... Desi poate nu ar trebui sa ne coboram la nivelul tau...
This post has been edited by einstein1984: 11 Nov 2022, 12:00 |
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.606 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Nov 2022, 10:31) Stai ma, cum adica, "@ceilalti"? ![]() ![]() This post has been edited by Bwwlan: 11 Nov 2022, 10:52 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
tomageorgian |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.405 Joined: 22 February 10 From: Franta ![]() |
Pfff Laurentiu aici la cafenea
Filip acolo la jurnal. ... Ai cu ce te ocupa in timpul liber. |
--------------------
.
.
. Kia Niro Phev
Laguna3 2.0dCI ex. Latitude 2.0dCI C5 x7 2.0hdi Logan 1.6mpi E39 530D Laguna 3 2.0dCi Qashqai 1.5dCI Twingo 2 1.2i E28 520i |
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.392 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
iara si-a adus laurica prietenii imaginari sa il susitna .. toata lumea ii zice ca este beat ... el continua sa zica ca nu este si sa cante ... laurica .. nu vrei sa canti la alta masa?
This post has been edited by cj98czh: 11 Nov 2022, 11:32 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
SandelBS |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Nov 2022, 10:31) @SandelBS: n-a zis nimeni ca respectivii din financiar sunt si cei mai inteligenti, remember criza din 2008. Cu cat au crescut ratele la credite in ultimul an? Cumva si cu 50%? N-am spus asta, am zis doar ca se castiga bine si inca sunt job uri. Ca sa te citez, daca ai avea o oarecare cultura economica, ai sti ca asta sunt niste cicluri economice care se tot repeta, problema acu e ca multi avem acces sa citim si sa scriem ce vrem si sa propagam diferite idei desi nu ne pricepem in domeniul respectiv si instigam la ura, teoria conspiratiei etc. Asa cum au crescut ratele, o sa si scada o sa mai creasca, doar ca parere cred ca inca sunt mici. Mi se pare o isterie creata la televiziunile astea de rahat. Nu spun ca nu o sa vina recesiunea si ca o sa fie roz, insa e o chestie normala in economie si societate in general. Eu in continuare merg pe mana lui Keynes, adica consumul e cel mai important iar banii aia pastrati la saltea, nici macar depusi in banci sunt cei mai nocivi pentru ca nu pot fi dati sub forma de imprumut acolo unde e nevoie pentru a angrena cererea/consumul. E logic de altfel, nu tre sa faci neaparat scoala pt asta. Asta e ca la inundatii, si in evul mediu erau si in epoca moderna, numai ca acu oamenii si-au construit case unde nu trebuie si au telefoane smart cu care pot viziona si filma orice si incarca in platforme si-s prezentate drept inceputul Apocalipsei This post has been edited by SandelBS: 11 Nov 2022, 12:16 |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Situație reală : soția e medic de familie în Franța, la granița franco-elvețiană, în France-Compte, lângă granița cu Alsacia. În medie căștigă cam 22 k euro brut pe lună ( 40 consultații pe zi, 5,5 zile pe săptămână, 25 euro pe consultație ). Circa 1800 pacienți arondați. În Romănia avea 2400 de pacienți arondați, tot vreo 40 consultații pe zi, din care casa plătea 24, restul muncă voluntară. Venit brut al cabinetului 22 k lei lună. În România avea angajate 3 asistente + 1/2 normă femeie de serviciu, plătite cu 1,2-1,5 salarii minime pe economie. În Franța are angajată o secretară cu 1/2 normă, salariul minim pe economie.
Tocmai ne-am cumpărat o casă de 205 mp + 10 ari de teren cu 380 k euro, credit pe 12 ani dobândă fixă, DAE 2,1%. Rata e sub 3000 euro lunar. Impozit pe profit CMI +impozit personal + pensie + asigurare privată aproximativ 35 - 40%. În Franța, casa de asigurări de sănătate publică îti plătește 75% din serviciile medicale, restul îl acoperi tu sau asigurarea privată de sănătate. Gama de medicamente și servicii plătite de asigurări include tot, mai puțin tratamentele încă experimentale. În schimb, nu poți face aproape nimic fără programare. Ca termen de comparație : ieri m-a anunțat soția că tocmai a început programările pe februarie! |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Saracu-le
![]() |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(SandelBS @ 11 Nov 2022, 13:15) N-am spus asta, am zis doar ca se castiga bine si inca sunt job uri. Ca sa te citez, daca ai avea o oarecare cultura economica, ai sti ca asta sunt niste cicluri economice care se tot repeta, problema acu e ca multi avem acces sa citim si sa scriem ce vrem si sa propagam diferite idei desi nu ne pricepem in domeniul respectiv si instigam la ura, teoria conspiratiei etc. Asa cum au crescut ratele, o sa si scada o sa mai creasca, doar ca parere cred ca inca sunt mici. Mi se pare o isterie creata la televiziunile astea de rahat. Nu spun ca nu o sa vina recesiunea si ca o sa fie roz, insa e o chestie normala in economie si societate in general. Eu in continuare merg pe mana lui Keynes, adica consumul e cel mai important iar banii aia pastrati la saltea, nici macar depusi in banci sunt cei mai nocivi pentru ca nu pot fi dati sub forma de imprumut acolo unde e nevoie pentru a angrena cererea/consumul. E logic de altfel, nu tre sa faci neaparat scoala pt asta. Ok, acum spune-le asta si celor care acum 2 ani plateau rate 30% din venitul net pentru ca au contractat un credit la limita veniturilor, iar acum rata le-a crescut cu 50%. Crezi ca-i incalzeste cu ceva ca atunci cand au contractat creditul nu s-au documentat despre evolutia dobanzilor, ci doar au luat cel mai mare credit la care se puteau incadra? Stiu ce zice Keynes referitor la consum, insa ce parere ai de ideea de a scapa de datoriile ce nu iti aduc bani in buzunar? |
--------------------
.
.
.
|
|
einstein1984 |
![]()
|
asta ziceam si eu mai devreme, ca unde nu e educatie, vai de picioare.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
SandelBS |
![]()
|
QUOTE(Laurentziu83 @ 11 Nov 2022, 15:09) Ok, acum spune-le asta si celor care acum 2 ani plateau rate 30% din venitul net pentru ca au contractat un credit la limita veniturilor, iar acum rata le-a crescut cu 50%. Crezi ca-i incalzeste cu ceva ca atunci cand au contractat creditul nu s-au documentat despre evolutia dobanzilor, ci doar au luat cel mai mare credit la care se puteau incadra? Stiu ce zice Keynes referitor la consum, insa ce parere ai de ideea de a scapa de datoriile ce nu iti aduc bani in buzunar? Discutiile mele preferate. Acum 2 ani plateau prea putin IRCC ul era sub 2, EURIBOR negativ, d-aia se plang acum. Asa patesti cand iei bani ieftini. Si pici in capcanca procentelor, hai sa vorbim in suma absoluta. Daca aveau rata de 1000 si acu au 1500, mi se pare putin, la rata de 100 lei daca au luat atunci inseamna ca veniturile totale erau vreo 4000 lei, adica la o familie e aproape de minim pe economie. Ori la banii astia nu inteleg cum isi pot lua casa/apartament. DAca vorbim de rata de 2000 si acum platesc 3000, vorbim de un venit acu 2 ani de 8000 lei si cel mai probabil acum au aproape 9-10000 lei cu ajustarile de salarii la inflatie, deci de ce se plang? Daca mergem mai sus, rate de 4000 lei...pai aici deja vorbim de un venit in familie de aproape 20000 lei/luna. Asadar sa fie sanatosi daca n-au citit contractul/oferta in care li se spune ca e posibil ca rata sa creasca si sunt si niste simulari de costuri. Nu le-a pus nimeni pistolu la tampla sa-si ia credit. Daca tot zici de Keynes, atunci cum crezi ca ai crescut tu si altii de p aici ca nivel de trai prin salariu mai mare? am gasit tone de aur in pamant sau am intrat in OPEC? Eu am considerat ca platesc prea mult cand pot sa dau mai putin pe acelasi produs si am trecut ipotecar la EUR, unde stiu ca EURIBOR va fi cam la vreo 4 pp sub indicatorul de dobanzi de la noi. Cat despre sa scapi de datorii ce nu iti aduc bani in buzunar ![]() |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
einstein1984 |
![]()
|
Am si eu un coleg cu credit in chf....Dobanda nu i-a crescut, dar nici nu il dau banii afara din casa.
|
--------------------
daca nu ai o toyota
4X4,ai gresit
- negru pe alb
masina
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
QUOTE(SandelBS @ 11 Nov 2022, 17:47) Cat despre sa scapi de datorii ce nu iti aduc bani in buzunar ![]() Habar n-am daca o stiu de la Kiyosaki sau din alte parti, insa are sens. Sa faci credit ca sa-ti iei un acoperis deasupra capului e ok, sa faci credit pentru un telefon mobil cand ai putea lua altul mai ieftin cu banii jos, nu mai e ok. Referitor la credite, daca oamenii ar fi avut o minima educatie financiara si nu s-ar fi aruncat la credite la limita veniturilor, preturile ar fi fost mai mici. Practic, din cauza lacomiei lor, suferim cu totii. |
--------------------
.
.
.
|
|
SandelBS |
![]()
|
Departe de mine gandul de a jigni sau a lua la misto, da eu cred ca citesti numai d astea de can can. Ce zici tu e la tipar scoasa si crezi orice stire de rahat scrisa de niste oameni d asemenea.
Iti dau cateva hinturi de unde sa incepi sa intelegi ce se intampla azi: tiparire USD si dobanzi foarte mici spre negative. Si poti sa te mai uiti la economia SUA. Nicidecum creditarea e cauza. Aia e de fapt o consecinta a inclinatiei noastre spre consum, d-aia ti-am zis de Keynes. Acu suntem in inflatie, urmeaza stagflatie si apoi daca nu se incurajeaza consumul intram in deflatie, care e cea mai naspa dintre toate. Daca toti oamenii ar cumpara lucruri dupa ce economisesc, ar fi o mare tampenie. Poti sa faci un exercitiu de imaginatie cate locuri de munca creeaza productia unei masini, chiar si Logan si mai departe ce fac oamenii aia cu banii castigati d acolo. Si cand se iau credite pentru ceva ce se produce chiar si pt un telefon, alea sa stii ca iti aduc bani, indirect ce-i drept, dar sunt bagati bani in economie din banci- daca ai inteles asta atunci o sa vezi altfel lucrurile si gandesti singur, nu prin ce zic altii Asta s-a mai intamplat in trecut, nu e apocalipsa, acu stam mai bine ca-n 2008. Azi a fost liber la francezi deci frecat menta, asadar plictiseala mare si unde ai putea sa-ti pierzi vremea mai bine decat aici ![]() |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
Bwwlan |
![]()
|
E o cauza pierduta, dar poti continua sa incerci...
|
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Acum 20-30 de ani nu isi mai lua lumea orice rahat pe credit si cu toate astea, traiam binemersi.
Creditele de consum determina cresterea artificiala a preturilor. Daca Mitica poate sa-si faca card de credit cu limita de credit de 10 mii de lei, de ce sa nu-i vindem iphone in rate la 6000 de lei? Cand telefonul ala face 2000 cu indulgenta? Atunci cand pleci intr-o vacanta pe care o platesti cu banii jos, concurezi cu cei care isi fac vacanta pe credit si care vor manca paine cu ceapa un an de zile ca sa-si achite datoriile. De ce crezi ca au ajuns preturile asa sus la cazari? Nu stiu despre tine, dar eu nu vreau sa-mi traiesc viata pe credit, nu vreau ca la fiecare salariu sa platesc datorii, vreau ca oricand sa imi permit sa-mi dau demisia de la un job daca nu imi convine si sa-mi caut altul. Am inteles ca trebuie sa-ti faci credit pentru casa pentru ca n-ai cum sa o cumperi cu banii jos. Dar pentru un telefon? Wtf? Iei unul bun cu 1500 de lei, bani de seminte. Idem o masina de spalat, un televizor, un frigider, sunt ieftine, nu merita sa le iei pe credit. Si nici sa le schimbi daca apare noul model. @Bwwlan: daca n-ai nimic de zis, de ce plm te tot bagi in discutie? Nu de alta, dar faci mizerie pe aici. This post has been edited by Laurentziu83: 12 Nov 2022, 22:16 |
--------------------
.
.
.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 13th August 2025 - 08:31 |