Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

1353 Pages « < 1319 1320 1321 1322 1323 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Faze de toata jena, intr-o tara de toata jena

vallixx
post 15 Nov 2022, 11:31
Post #39601

Membru nesuferit

Group: Members
From: Bucuresti

Nu e vorba ca esti superior daca ai bani de cazare, ci e vorba ca daca n-ai, mai bine cauti o cazare mai ieftina decat sa-ti faci credit. Dar cum ziceam....daca vrei sa-ti faci odata o pofta....si-ti asumi ce vine dupa, ar trebui sa poti.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
einstein1984
post 15 Nov 2022, 11:34
Post #39602

fan Dacia

Problema e de aia care iau credite si nu le pot rambursa, nu de ce fac cu ele.... Ca aia de nu le pot rambursa te afecteaza si pe tine (cresc costurile bancii).

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
vallixx
post 15 Nov 2022, 11:37
Post #39603

Membru nesuferit

Da , insa plecand de la ideea initiala, nu va creste pretul unui produs din cauza celor care nu pot rambursa. Ca aia nu mai pupa alt credit.....deci nu mai cumpara, deci nu cresc vanzarile, deci nici pretul.

QUOTE(Bicicleta galbena @ 15 Nov 2022, 11:07)
Evident ca asa stau lucrurile.... dar s-a ajuns aici SI pentru ca toate bancile si retailerii au stimulat creditarea: remember 'credit doar cu buletinu' ', o tampenie despre care se stia ca va aduce o pierdere de x procente, asumata insa pentru ca aducea vizibilitate si cota de piata, si pt banci si pt vanzator. Iar alea x procente de pierdere se transfera in preturi si dobanzi mai mari - adica partial ce zicea Laur.
*

Da, dar cum ii ziceam si lui geniul, nu o sa creasca pretul la frigidere pentru ca s-a dat credit cu buletinul. Creditul ala, banuiesc, nu stiu, nu cred ca era pentru sume mari, de obicei era pemtru electrocasnice, il marketau retailerii.......ori nu cred ca crestea pretul la frigidere sau aspiratoare pentru ca ti-ai luat credit cu buletinul ca sa le cumperi.....ca alea le iei o data la X ani, nu de cateva ori pe luna.

This post has been edited by vallixx: 15 Nov 2022, 11:39

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
mircea_aq
post 15 Nov 2022, 12:10
Post #39604

Membru autentic

https://www.bnr.ro/Masa-monetara-M3-si-cont...171-Mobile.aspx

Primele trei randuri sub coloana M2 Total arata evolutia masei monetare M2 la sfarsit de an.

Final de 2019: 422 631,7 mil lei
Final de 2020: 487 349,9 mil lei
Final de 2021: 564 423,0 mil lei

Dupa doi ani de "pandemie", masa monetara s-a marit cu mai bine de o treime pentru aproximativ aceleasi bunuri si servicii.

La nivel macro-economic, daca Laurentiu sta la cort sau la cinci stele la Moha nu face vreo diferenta. Perspectiva asupra instrumentelor financiare ca fiind uneltele diavolului e una pe care am mai vazut-o doar la pensionarii ceausisti.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
SandelBS
post 15 Nov 2022, 13:53
Post #39605

Membru autentic

QUOTE(mircea_aq @ 15 Nov 2022, 12:10)

Dupa doi ani de "pandemie", masa monetara s-a marit cu mai bine de o treime pentru aproximativ aceleasi bunuri si servicii.

La nivel macro-economic, daca Laurentiu sta la cort sau la cinci stele la Moha nu face vreo diferenta. Perspectiva asupra instrumentelor financiare ca fiind uneltele diavolului e una pe care am mai vazut-o doar la pensionarii ceausisti.
*

coolspeak.gif

Eu am zis da n-ai cu cine. Sa nu mai zic ca asta zice si definitia inflatiei, da am zis s-o las mai moale.

Intr-o alta ordine de idei e o utopie sa se mizeze pe scaderea preturilor. Asta nu o sa se intample. Doar daca vin comunistii sau intram in recesiune ca aia din '29, desi nici asa nu prea cred ca o sa scada. Ce vor acu bancile centrale sa faca e sa incetineasca cresterea preturilor, in niciun caz nu urmaresc sa scada preturile. Adica dezinflatie vs deflatie.

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
Laurentziu83
post 15 Nov 2022, 15:57
Post #39606

Membru autentic

QUOTE(vallixx @ 15 Nov 2022, 11:59)
Dar cum zicea si un coleg mai sus, Bibanu cred, nu va creste pretul in Maldive pentru ca ti-ai facut credit sa te duci acolo, pentru ca la anul nu te mai duci.
*

Problema e ca nu te mai duci tu la anu', dar se duce altcineva. Daca scalam asta la 100-1000-10 mii de oameni, rezulta o cerere crescuta=>preturi mai mari.

La frigidere, nu prea cresc preturile deoarece sunt pe o piata concurentiala unde oferta e mai mare decat cererea.

Destinatiile exotice de vacanta cam au pozitie de monopol, multe dintre destinatiile atractive dpdv clima se afla in zone unsafe pentru turistul obisnuit, gen mai greu sa faci plaja topless prin Arabia sau sa te imbeti pulbere.

This post has been edited by Laurentziu83: 15 Nov 2022, 15:57

--------------------
. . .
+
cj98czh
post 15 Nov 2022, 19:07
Post #39607

Membru de la Cluj ...

Group: Moderatori
From: Cluj-Napoca

Laurica tu nu toples faci plaja? sau folosesti sutien ? 🤪

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
Bibanu
post 15 Nov 2022, 23:18
Post #39608

Membru autentic

Marea problema esta ca pe piata sunt mai multi bani decat produse.Adica cererea de bunuri si servicii este mai mare decat oferta de bunuri si servicii.Va aduc aminte cand cresteau preturile la carburanti din ora in ora, si in loc sa scada cererea, oamenii se inghesuiau la benzinarii sa mai faca macar un plin "ca maine cine stie cat de scump o sa fie !".Plus ca pe motiv de crestere a unor preturi fiecare producator de bunuri si furnizor de servicii vor cresterea salariilor ceea ce duce la scumpirea produselor proprii.Da' fiecare pare a se gandi ca numai ceea ce vinde el sa fie mai scump, restu' pietei sa ramana cu preturile neschimbate.Asa ca toti cresc preturile, fara sa creasca oferta, fara a creste calitatea...Pe final toti pierd, pt. ca cumpara aceleasi lucruri da' mai scump.Necazul mare este la pensionari si la salariatii de la firme mici, care nu-si pot creste salariile, ba mai mult, risca sa se inchida firmele si sa ramana someri.Si pe masura ce tot mai multe mici bisnisuri se inchid oferta de bunuri si servicii scade, competitia scade si cererea este si mai greu de satisfacut.Si iar cresc preturile...

--------------------
exRenault, Toyota Camry - B11xxx 2020, Hybrid 2.5/218cp
+
mircea_aq
post 16 Nov 2022, 00:13
Post #39609

Membru autentic

Eu sper ca nu are nimeni neinspirata ideea sa inceapa discutia despre cine are de castigat in conditii de inflatie ridicata.

N-as vrea sa fiu responsabil in cazul in care colegul Laurentiu afla ca cei mai castigati sunt cei care au access la bani primii, adica iresponsabilii care isi fac credite.

--------------------
xxxxxxxx xxxxxxxx xxxxxxxx
+
Laurentziu83
post 16 Nov 2022, 09:41
Post #39610

Membru autentic

Aici ne intoarcem la "creditele care iti aduc bani in buzunar", adica la cei care fac credite pentru dezvoltarea afacerii, nu la cei care fac pentru iphone.

Iar accesul la credite e cam dependent de garantiile pe care le poti aduce, nu de inflatie.

This post has been edited by Laurentziu83: 16 Nov 2022, 09:41

--------------------
. . .
+
Diac
post 17 Nov 2022, 12:08
Post #39611

Membru autentic

From: Bucuresti.

QUOTE(Laurentziu83 @ 15 Nov 2022, 15:57)
Destinatiile exotice de vacanta cam au pozitie de monopol, multe dintre destinatiile atractive dpdv clima se afla in zone unsafe pentru turistul obisnuit, gen mai greu sa faci plaja topless prin Arabia sau sa te imbeti pulbere.
*

Mai e la moda traba cu topless-ul pe undeva? Ca de când cu UV-ul, cu efectele cancerigene ale expunerii la soara fara protectie, mai mult de acoperim. Also.... destinatii tot sunt : Maldive, Zanzibar, Punta Cana... Are Razvan Pascu pentru toti. Bani sa fie. Si chiar sunt. Vorbeam cu o tipa de la o agentie de turism de la care am mai luat pachete turistice. E buluc de lume. Banii jos, mii de euro/sejur.

Also, pe imobiliare, nevasta viziteaza diverse proiecte mai "up-market" (scuzati englezismul dar nu-mi vine in minte traducerea) si apartamentele se dau ca pâinea calda. Totul cu banii jos. Ca banii aia or veni din alte tranzactii, nu stiu, dar dezvoltatorii se mira si ei cum vine lumea cu valiza de bani sa cumpere in faza de proiect. Un nene a facut niste saloane de nunti in pandemie lânga Ploiesti. Apoi a facut case. O treime din ele s-au dat in conditiile in care le arata oamenilor un show-room si lanul de porumb.

Deci, bani sunt pe piata. Fara credit.

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail - HAN/AIZ/DIA 2005/2017 Influence/Tekna
Alexandru.
+
Laurentziu83
post 17 Nov 2022, 12:15
Post #39612

Membru autentic

QUOTE(Diac @ 17 Nov 2022, 13:08)
Mai e la moda traba cu topless-ul pe undeva? Ca de când cu UV-ul, cu efectele cancerigene ale expunerii la soara fara protectie, mai mult de acoperim. Also.... destinatii tot sunt : Maldive, Zanzibar, Punta Cana... Are Razvan Pascu pentru toti. Bani sa fie. Si chiar sunt. Vorbeam cu o tipa de la o agentie de turism de la care am mai luat pachete turistice. E buluc de lume. Banii jos, mii de euro/sejur.
*

Maldive, Zanzibar, Punta Cana, Tenerife, etc, sunt destul de putine DPDV oferta, plus ca sunt si destul de departe de Europa in general, ai zboruri de multe ore care costa.
Plus ca sunt destinatii mici, nu ai un litoral de sute de km.

Cum ar fi fost daca coasta sudica a Mediteranei nu ar fi fost araba si ai fi putut sa te duci sa faci plaja si sa bei linistit pe acolo? Sau Egiptul, Arabia sau Sahara de Vest?

In Egipt n-am fost, dar am inteles ca nu prea e genul de destinatie sa inchiriezi masina si sa te plimbi pe unde vrei fara ceva riscuri, cum faci in Tenerife, de exemplu.
Daca ma uit pe mae.ro la orice tara din Africa de Nord la care am putea ajunge usor, vad atentionari de risc.

This post has been edited by Laurentziu83: 17 Nov 2022, 12:24

--------------------
. . .
+
Diac
post 17 Nov 2022, 12:21
Post #39613

Membru autentic

Pai iarna nu poti sa faci baie in mare in Egipt. Si also, scoate Egiptul de pe lista tarilor unde nu poti sa bei. Exista bere egipteana : Sakara si Stella. Ce-i drept, am stat doar in statiune, in Sharm El Sheik. Dar inteleg ca e relativ safe sa te plimbi cu masina in partea de nord. Nu e cazul in peninsula Sinai. Pe diverse bloguri de turism au fost oameni care au inchiriat masina in Egipt, dar e destul de sport extrem.

@laurentiu, ni s-a intamplat de mai multe ori in anii trecuti sa luam pachetul de vacanta in rate fara dobânda pe cardul de credit. Am fi putut lua si cu banii jos, dar asa ne convenea mai mult. Nu mi-e clar daca contribuiam la inflatie astfel, dar daca tot aveam produsul, il foloseam.

This post has been edited by Diac: 17 Nov 2022, 12:25

--------------------
Alexandru.
+
einstein1984
post 17 Nov 2022, 12:27
Post #39614

fan Dacia

Si in maroc poti sa bei, doar sa nu te faci pulbere in public. Si litoral au destul, plaja are cate sute de km lungime pana ajungi la apa. Si e low cost, cum ii place lu laurica, nu cu lux. Idem tunisia

This post has been edited by einstein1984: 17 Nov 2022, 12:28

--------------------
daca nu ai o toyota 4X4,ai gresit - negru pe alb masina
+
Laurentziu83
post 17 Nov 2022, 12:27
Post #39615

Membru autentic

Pai asta zic: ca daca ai avea mai multe locuri la tropice unde sa poti face baie in ianuarie, cererea ar fi satisfacuta mai usor iar preturile ar fi mai mici.

In Tenerife de exemplu, la paralela 28, poti intra in mare incepand cu 10 februarie linistit, banuiesc ca si in sudul Egiptului ar fi la fel. Dar daca esti conditionat la a nu iesi din resortul la all-inclusive, vorbim iar de monopol.

This post has been edited by Laurentziu83: 17 Nov 2022, 12:28

--------------------
. . .
+
Diac
post 17 Nov 2022, 12:28
Post #39616

Membru autentic

Mai exista si curenti marini, nu e totul asa simplu.

--------------------
Alexandru.
+
wolfin
post 17 Nov 2022, 14:36
Post #39617

Haha

Sau rechini. Sezon de harjoneala ..si is cam nervosi

--------------------
pegas 3120 din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
CGB
post 18 Nov 2022, 07:39
Post #39618

CGB

From: behind

Ieri am ridicat de la emag (showroom titan) un colet. De fapt 2. Bere ursus. Ca cand am dat comanda mi-a zis ca nu se pot livra la easybox, iar cu curieru in perioada asta e greu de interactionat. Asa ca am zis ridicare din showroom, ca e relativ in zona. Booon. Ieri pe la 18 sms : pana la ora 21 veniti sa va luati coletele. Disciplinat, m-am executat. Zic, fara masina ca pwla parcare acolo si cocalarisme gen pus avarii nu fac . O iau cu tramvaiu. La showroom moartea, treij da insi pa putin. Da nu asta era problema ca erau baieti destui care imparteau colete. Ba nene, da din aia 30, 28 vroiau testarea marfii. Fie ca era tv, fie ca era fier de calcat, fie ca orice. Am injurat juma de ora cat am stat, pa fiecare in parte.
Nu mai zic cum am venit acasa cu alea 2 baxuri de bere a cate 24 sticle fiecare. De 0.33 sticla, da tot avea minim 13 kile o cutie. Si voluminoase.

--------------------
Renault Clio RS Line 2022
buzasparta
post 18 Nov 2022, 07:46
Post #39619

Membru autentic

From: Judetul Romanica

Daca tot ai fost cu tramvaiul trebuia sa fi testat marfa sa fii in trend cu ceilalti de la coada.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
CGB
post 18 Nov 2022, 08:14
Post #39620

CGB

Am testat acas. La cat am facut si la cat am tras de cutiile alea, se si racise berica. Am bagat 4 sticlute rapid. Cred ca fac retur ca nu-s multumit. Da' sa mai testez si azi.

--------------------
wolfin
post 18 Nov 2022, 08:38
Post #39621

Haha

Imi aduc aminte de studentie cand mergeam cu troleul 86 pe vatra luminasa sa iau cu lada apa minerala harghita.

inca mai sunt lol https://www.google.com/maps/@44.4376065,26....8i8192?hl=en-US

This post has been edited by wolfin: 18 Nov 2022, 08:42

--------------------
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
Bicicleta galbena
post 18 Nov 2022, 09:35
Post #39622

Sunt nembru, domnule!

Nu te suparati, dar de ce ai da comanda la emag de bere, in loc sa te duci dragut cu masina la carfur? Diferenta de pret nu are cum sa fie mare. Te-ai mai si chinuit cu transportul...
Nu zic nu, si eu iau tramvaiul 41 daca trebuie sa iau ceva relativ mic si neimportant din piata Crangasi, dar sa ma car cu baxul de bere in brate... no way.

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
cj98czh
post 18 Nov 2022, 09:37
Post #39623

Membru de la Cluj ...

From: Cluj-Napoca

de ce ai cumpa Ursus ... care este rea ca dracu ... ma rog chestie de gusturi .. de cand au mutat fabrica de la CJ si implicit se foloseste alta apa la fabricarea ei, mie nu mai imi place si ca mine am vazut ca sunt destui ..

--------------------
Mazda 3 Zoom-Zoom 2018
+
CGB
post 18 Nov 2022, 09:40
Post #39624

CGB

Era pret bun bun. 72 lei ptr 48 sticle de 0.33. A meritat efortu.
Cat despre gust atat timp cat e rece si nu are malai, merge orice bere.

This post has been edited by CGB: 18 Nov 2022, 09:40

--------------------
psychoo
post 18 Nov 2022, 09:53
Post #39625

Membru

From: Timisoara

Vezi ca a inceput din nou promotia Tuborg: 20 sticle de 0.5 la 44.5 lei

--------------------
Ford Focus Titanium, 2.0 TDCI, 2013
You deserve what you tolerate!
+
dandobre
post 18 Nov 2022, 10:13
Post #39626

Membru autentic

From: Ilfov

QUOTE(wolfin @ 18 Nov 2022, 08:38)
Imi aduc aminte de studentie cand mergeam cu troleul 86 pe vatra luminasa sa iau cu lada apa minerala harghita.

inca mai sunt lol https://www.google.com/maps/@44.4376065,26....8i8192?hl=en-US
*

Sfarsitul anilor 90 si inceputul anilor 2000 faceam traseul saptamanal sa iau apa de la astia, inainte de asta era unul care vindea direct din camion la intersectia Morarilor...

--------------------
Ford-Suzuki-Hyundai Focus 3 combi-SxCross-Kona Electric 2016, 2018, 2025
+
wolfin
post 18 Nov 2022, 10:19
Post #39627

Haha

deci ne am impiedicat unu de altu si pe acolo. mic oras.

--------------------
+
Fratzica
post 18 Nov 2022, 10:22
Post #39628

Zen

Acolo se gasesc sticlele alea vechi verzi / maronii care arata ca si cand ar fi fost trase de tractor pe camp pana la magazin?

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
wolfin
post 18 Nov 2022, 10:23
Post #39629

Haha

Da

--------------------
+
Fratzica
post 18 Nov 2022, 10:26
Post #39630

Zen

Pfoa, trec pe la ei in weekend.

Mersi!

--------------------
Kia Sportage T-GDI 2021
"The happier we are, the less we see." - some japanese guy
+
1353 Pages « < 1319 1320 1321 1322 1323 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th August 2025 - 23:33
Dacia