Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages « < 2 3 4 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Troncanit exasperant in dreptul rotii.

tiberiu27
post 21 Jul 2009, 16:53
Post #91

membru

Group: Members
From: baia mare

Am venit de la service reno: (e criza , programarile merg repede):Bieleta antiruliu stg biggrin.gif cu joc si pivot dreapta.
La reno se schimba tot bratul, pe net am gasit pivot simplu , dar am citit topicul de la laguna http://www.reno.ro/index.php?showtopic=49968&hl=BASCULA si nu stiu ce sa fac. La megane a schimbat cineva numai pivotii ? tot cu flexul se face? poate pune probleme de siguranta in trafic?
Bratul e bascula banuiesc, nu?
2 linkuri configurate pt megane: http://www.autokarma.ro/catalog_select.php...M08066143726604
http://elitecat.cz/CategorySelection.aspx?B=0

--------------------
renault sedan2 2004 1.5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
DRD
post 25 Aug 2009, 21:35
Post #92

Membru autentic

From: Brasov

QUOTE(lico @ 24 Jan 2009, 18:31)
Eu tocmai ce am schimbat cadrul motor. Si eu aveam acelasi cloncanit care se simtea in podea si in volan si parca si rotile se miscau dupa voia lor.A durat cam 3h reparatia si va pot spune ca nu este prea complicat,rezultatul este ca am scapat de troncaneala pe care o aveam de asta vara.Acum sunt destul de multumit de felul in care se aude suspensia la gropi si linii de tramvai.
*

Exact asa imi face si mie, la orice denivelare mica imi troncane caseta de directie(cel putin asa cred eu) ... nu se simte in volan si nici nu trage stanga sau dreapta dar troncane ca naiba zici ca esti in caruta. Ce e mai trist e ca masina are numai 19k km si a fost foarte bine ingrijita deci nu se pune problema amortizoarelor sau bieletelor.

--------------------
Renault Megane 2 1.5 Dci Comfort Expresion 2004
+
s.stefan15
post 6 Dec 2009, 10:26
Post #93

Membru incepator

Salut,si eu am o problema asemanatoare,respectiv un troncanit pe partea dreapta fata insa la mine se aude doar dimineata la plecarea de pe loc.Nici nu apuc sa schimb treapta a 2-a,se aud 3-4 troncanituri asemenea zgomotului dat de un pivot uzat pe un drum denivelat iar apoi nici un zgomot tota ziua!Nu am verificat pt ca nu-mi pot imagina ce ar putea fi atat timp cat masina reactioneaza perfect pe toata durata zilei si indiferent de sectorul de drum pe care ma deplasez insa un semn de intrebare exista pentru ca totusi nu mi se pare a fi normal iar daca cineva a avut ceva asemanator sau are o idee despre ce ar putea fi,va rog sa-mi spune-ti si mie.Multumesc!

--------------------
RENAULT MEGANE II full 2008, 1,6 16 V
+
Catalinmodena
post 25 Dec 2009, 22:55
Post #94

Membru autentic

From: Aproape de Craiova

Apar si eu cu o problema:jos polei,pun frana,intra ABS-ul,insa pe langa zgomotul specific acestuia s-a mai auzit o bataie pe stanga fata,bataie ce apare numai daca intra ABS-ul.Nu apare daca merg pe drum prost,cu piatra cubica sau altele.

Acum eu stiu ca am putin joc in bieleta dreapta si ca este dus tamponul motor superior(stanga sus cum stai cu fata la masina).Insa bieleta o exclud,ca nu bate deloc.Insa mai ramane tamponul.Este posibil ca fiind decelerarea asa mare,el nemaifacadu-si treaba,sa cauzeze acea bataie?Oricum,maine am sa introduc un cauciuc intre tampon si tabla ce-l inconjoara,si repet fenomenul!

Deci,aveti idee ce poate sa fie?

L.E. Revin cu precizari dupa "o sesiune de teste":am bagat o bucata de cauciuc intre tampon si invelisul de tabla,simptomele specifice tamponului au disparut,insa nu si bataia descrisa mai sus.
Se poate sa fie totusi un zgomot normal,cauzat de intrarea ABS-ului?Am fost tentat sa cred si asta,dar atunci de ce apare doar la roata dreapta? sad.gif

This post has been edited by Catalinmodena: 26 Dec 2009, 14:49

--------------------
Renault megane sedan manager 1.4 16v 2007
+
cristixxxlog
post 11 Jan 2010, 17:42
Post #95

..

From: BUCURESTI

de prin toamna am inceput si eu sa experimenz trancanit/cloncanit pe la directie, masina facand in ultimul timp efectiv ca o caruta. se manifesta inclusiv la drum putin valurit. in service reno mi-au zis sa schimb urgent bieleta de directie. in service cartier mi-au zis sa schimb bieletele antiruliu, stanga + dreapta, ca alea de directie sunt perfecte. m-am luat dupa nea' Costel de cartier si am schimbat bieletele antiruliu. rezultatul e uimitor, masina nu mai scoate nici un zgomot, nici o troncaneala/cloncaneala. singurele zgomote sunt plasticele, in rest in masina e liniste de mormant. asa ca verificati daca au joc bieletele antiruliu. in cazul meu aia de la cobalcescu n-au zis absolut nimic de ele. nu ma mai duc la reprezentante in veci!

--------------------
Nissan Murano Z51 - 2.5 dci 2011 - B-XXX-LGF
+
Bormy
post 18 Jul 2011, 19:54
Post #96

Membru incepator

Salutare tuturor! Am aceeasi problema specifica topicului: pocnit de voie, adica cand vrea el, in special la cald. Am schimbat astazi pivotul de pe stanga, care avea ceva joc, plus bieletele antirului. DEGEABA. A ramas acolo nenorocirea. Cand incepe sa faca imi vine sa o las acolo si sa fac autotstopul biggrin.gif . Altfel nu am nici un fel de joc, mi-a verificat tot mecanicul. Amortizoarele le-am testat anul trecut in octombrie si nu aveau nimic, mi-e greu sa cred ca s-ar fi dus asa repede si ar face in halul ala. Totul da in volan, ca si cum nu as avea cauciucuri pe jenti si as da constant peste pietre de munte. Nush ce sa ma fac. Masina este cea din semnatura. Sper ca nu supar pe cineva ca nu am Megan II desi mi-l doresc din suflet. Bafta si astept idei! popa.gif

--------------------
Renault Megane IV 2019-1.5 dCi intense
[B][I][FONT=Arial] Festina lente![COLOR=blue]
+
jhonn_boss
post 7 Oct 2011, 15:53
Post #97

Membru incepator

From: slobozia

salutare!cu aceste troncaneli in dreptul rotii am avut si eu probleme pe partea stanga.am fost la TREI service-uri diferite si toate imi dadeau acelasi rezultat:este tzeapana masina.pana la urma mi-am luat inima in dinti si am mers la reprezentanta.85 lei constatarea.raspuns:trebuie skimbate:amortizoare fata+flanse+rulmenti si un capat de bara (cael de pe dreapta care intra in caseta).am skimbat amortizoarele,flansele si rulmentii si am scapat de acea troncaneala.cand a demontat mecanicul amortizorul de pe partea stanga l-am luat si l-am studiat:nu era curs,dar axul avea joc si puteam sa trag cu usurinta de el in sus de zici ca nu avea nimic in el.pe partea cealalta unde nu se auzea nimic,amortizorul era bun.nu era curs si nici nu avea joc axul.deci o posibila sursa de troncaneli in dreptul rotii poate sa fie amortizorul,mai precis axul poate avea joc.asta se verifica tinand mana pe intrarea axului in amortizor si miscand de roata sus-jos,st-dr(fiind pe elevator).flansele se verifica:se tine cu mana de arc in timp ce o alta persoana vireaza stanga dreapta(masina nu este ridicata).daca se misca neuniform(in frame-uri) atunci trebuie schimbata.asa am vazut ca a procedat mecanicul.sper sa fie de folos experienta mea si poate evitati astfel sa bagati bani degeaba(cum am facut eu la un service:am dat 500 lei pe capete de bara si bielete antiruliu si se pare ca nu era de acolo)

--------------------
renault megane II combi 2006 1.9 dci 131cp 6+1
+
kappa_ii
post 8 Oct 2011, 00:52
Post #98

Membru autentic

vreu sa va zic si eu patania mea .
auzeam un troncanit enervant pe partea stanga la gropi mici si mari , chiar si pe drum drept .
roata dreapta facea predominant la viraje - si cate o data parca parca aveam senzatia ca se rupe roata sau pleaca din loc la viraje bruste .

masina are ~90000km fara sa ii fi schimbat nimic - e bine la service mi-au zis ca am probleme cu flansele si bucsa bara stabilizatoare - m-am dus le-am cumparat si dupa vre-o luna am zis hai sa le schimb dar la alt service .
e bine piesele erau perfecte !!!! toata problema era din niste suruburi din capatul amortizorului care cica dupa o perioada se slabesc - problema care se regaseste fregvent la mai multe tipuri de masini cu astfel de amortizoare ! dupa strangerea suruburilor nu mai aveam nici un zgomot . dar daca tot cumparasem piesele am zis hai sa pun noi .

nici bucsele de la bara stabilizatoare nu au urma de uzura - si asta dupa 90.000km de mers cu masina prin toate gropile din bucuresti tip de 8 ani . cel putin 60.000km doar oras .

am desfacut rulmentii de la flansele vechi si nu au uzura vizibila - merg foarte lin si bine fara nici un fel de joc .

dar flansele au urme in locul unde surubul cu pricina era slab .

This post has been edited by kappa_ii: 8 Oct 2011, 00:52

--------------------
Megane 4 1.33 116cp Business 2019-10
+
gigi_kent
post 16 Oct 2011, 22:34
Post #99

Membru incepator

Mda, si acum ca sa fiu in ton cu subiectul pic si eu aici cu problema mea.
Un troncanit foarte ciudat, pe care nici cei la de la reprezentanta nu l-au depistat, (dupa ce au verificat flanse, amortizoare, bielete directie, capete de bara, bielete antiruliu, bucse bara stabilizatoare, brate, pivoti), zicandu-mi ca masina este, citez, "teapana".
Troncanitul acesta sau mai exact un bocanit infundat, este foarte clar in momentul in care masina este rece (de ex: dimineata zici ca se rupe in doua), apoi se atenueaza pe parcurs ce motorul se incazeste.
Pe langa asta, daca trag de volan stanga-dreapta si repet treaba asta, bocanitul se aude astfel: tras stanga se aude in dreapta, tras dreapta se aude in stanga.
Incredibila ghicitoare nu? :| Trebuie sa ii dau de capat neaparat ca altfel imi smulg parul din gradina, ca nu mai pot.

This post has been edited by gigi_kent: 16 Oct 2011, 22:38

--------------------
Renault Megane II Sedan 1.5dci 2007 - is
www.cartefunciara.com
+
cosmin paianu
post 18 Nov 2011, 10:26
Post #100

Membru incepator

Salutare la toti, am avut si eu o problema cu un cloncanit in partea dreapta de prin vara pana acum. In vara am fost la un service si mecanicul a ras de mine , a zis ca eu nu am avut masina sa bata, intr-adevar atunci era un zgomot finut dar eu il simteam pe drumuri cu piatra cubica. Din toamna s-a accentuat cloncaneala si am fost intr-o zi la 3 mecanici, si fiecare mi-au zis chestii diferite, unul a zis flansele, altul telescoapele si altul o bieleta. Intr-o sambata m-am pus eu si am dat roata jos si dupa cercetari amanuntite am ajuns la concluzia ca flansele sunt duse(directia e ok). Am cumparat flanse si am fost la un service si le-am schimbat, dar surpriza, era dus si telescopul pe dreapta, avea joc la ax si era varza, nu mai actiona de loc,bineinteles ca cloncanea in continuare. Am comandat si telescoape noi KYB pe gaz si le-am montat astazi si e liniste totala, masina e super si parca si mult mai stabila.Cam nasol la 50000 km sa schimbi si flansele si telescoapele. Flansele le-am mai schimbat si in garantie la 18000 km.

--------------------
renault megane 2008/manager
+
chivu morris
post 18 Nov 2011, 16:23
Post #101

Membru incepator

salut, si masina mea troncane pe dreapta. am schimbat amortizoarele pe fata , un pivot si o bucsa dar degeaba. am un joc in bucsa de la caseta de directie. am sa merg la liviu sa o schimb si poate nu mai TRONCANE

--------------------
renault megane II break 2007, 1,5 dci, 86 cp - DB XX XXX
+
vasile002
post 20 Nov 2011, 18:27
Post #102

Membru incepator

poate si de la bieleta antiruliu sa bata.

--------------------
Renault Megane 2005
+
mishu999
post 24 Nov 2011, 20:04
Post #103

Membru

Va salut!Am si eu o problema asemanatoare pot spune.Cand am rotile virate si trec peste o denivelare in asfalt gen crapaturi sau linii de tramvai se aud niste cloncanituri/pocnituri(asta pana la viteza de max 30-40km/h).In rest pe drum de tara cu gropi sau asflat cu piatra cubica nu se aude absolut nimic.Am schimbat de curand bucsile de la cadru motor si bucsa de la caseta de directe.In speranta unui raspuns,multumesc anticipat!

--------------------
- - -
+
4 Pages « < 2 3 4
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 10th May 2025 - 07:14
Dacia