Troncanit exasperant in dreptul rotii.
![]() ![]() ![]() |
Troncanit exasperant in dreptul rotii.
nashudela1 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 484 Joined: 6 January 09 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
EX Megane 2
2005 Sedan
|
|||
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
Poti fi mai explicit in legatura cu bucsele la suportii cadru motor?Si ce se poate intampla daca nu mi-au dat rotile jos?Eu cred ca nu le-au dat jos caci am vazut ca aveam in continuare colierele puse de mine sa nu pierd capacele rotilor.
Oricum la mine nu se aud niciun fel de cloncaneli. Multumesc anticipat! |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
nashudela1 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 484 Joined: 6 January 09 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Catalinmodena @ 12 Jan 2009, 21:19) Poti fi mai explicit in legatura cu bucsele la suportii cadru motor?Si ce se poate intampla daca nu mi-au dat rotile jos?Eu cred ca nu le-au dat jos caci am vazut ca aveam in continuare colierele puse de mine sa nu pierd capacele rotilor. Oricum la mine nu se aud niciun fel de cloncaneli. Multumesc anticipat! Bucsile de la suportii cadru motor se useaza greu, sunt cazuri rare, in schimb la masina unui preten se auzea cloncaneli pe dreapta, la service nu iau gasit nimic, la un control amanuntit facut de mine am gasit surubul slabit cel care se prinde sub lonjeron, desfacut, solutie antiblocanta pe filet montat si strans bine, cloncanit disparut, operatia am facuto prin iunie 2008. Ca sa schimbi cadrul motor fara sa dai rotile jos inseamna sa lucreze trei mecanici cat unu, unu sa tina cadru altu sa defaca suruburile altu sa tina caseta, si e chinu dracu, in al doilea rand cand se schimba basculele e bine sa se strainga suruburile de la bucsi in pozitia de lucru a acestora, daca masina e suspendata si le-au strans asa cand o sa stea pe roti bucsile stau torsionate ceea ce inseamna ca le-au scurtat viata. ![]() This post has been edited by nashudela1: 13 Jan 2009, 11:43 |
--------------------
Renault
EX Megane 2
2005 Sedan
|
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Salut ! Si eu am de ceva timp o bataie aiurea in momentul in care sunt in curba , la viteze mari ( ca o asemanare , e ca un cap de planetara dus , numai ca se aude mai infundat ) . Pe la 40-60 km/h se aude incetisor , cel mai tare auzindu-se la 110-120 , doar in curba. Ma gandesc ca nu e vreo planetara deoarece , in momentul in care plec cu rotile bracate nu se aude nimic iar in mers se aude si cand masina e pe liber . Mie mi se pare ca se aude de la roata stanga . Zgomotul il face atat cand virez spre stanga cat si spre dreapta . De asemena am un cloncanit care ma omoara . Se aude la orice denivelare ,oricat de mica ar fi( flansele le`am curatat si gresat recent ) . Stie cineva de la ce ar putea fi ? Mersi
![]() |
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
nashudela1 |
![]()
|
Bieletele antiruliu cum sunt? si acestea troncane la denivelari sau in curbe la viteza.
|
--------------------
Renault
EX Megane 2
2005 Sedan
|
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Bieletele antiruliu sunt bune , au cam 15 mii de km . Am fost in service si acolo mi`au strans rulmentul de pe partea dreapta . Nu mai face asa tare , dar tot face ( ascultand mai bine , am observat ca face mai mult cand iau curba spre dreapta ;se aude putin si pe drum drept ) . Mai ziceau ca ar putea fi tamponul motor dar de ce nu face si cand iau curba spre stanga ? In fine , o sa schimb tamponul si rulmentul , sper sa isi revina . Poate de la ele o fi ....
![]() |
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
suky |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 48 Joined: 24 March 08 ![]() |
nashudela1 - acelasi tip de cloncaneli am si eu predominant in podea la gropi mai maricele, de parca nu ar fi strans ceva pe acolo.
La service am schimbat pana acuma bascule, bielete capete de bara flanse, si bataie e la locul ei.As fi curios sa ma uit si eu de suruburi slabite pe acolo. |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 DCI
2004
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
Ar putea fi si telescoapele - fa un test pt uzura lor - e ieftin - merita
|
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
daca zici in podea, verifica si evacuarea, la megane2 cel putin am vazut ca e proiectata incat si daca bate vantul se misca in suporti.
This post has been edited by Ryk: 23 Jan 2009, 15:56 |
--------------------
Renault
Megane III
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
- N-am...
|
|
nashudela1 |
![]()
|
Posibil chiar si cadru motor (bersoul) ,trebuie verificat sa nu fie vreun surub de prindere slabit, bucsile acestuia daca au joc nu prea ai ce sa-i mai faci, si in cel mai fericit caz verifica sau eventual schimba bucsile de la bara stabilizatoare.
|
--------------------
Renault
EX Megane 2
2005 Sedan
|
|
suky |
![]()
|
De la bara stabilizatoare nu este ca au verificat in service si au zis ca e teapana. Cret ca este bersoul , deoarece se simte pana in volan bataia aceea, probabil de la miscarea casetei.
![]() |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 DCI
2004
|
|
lico |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu tocmai ce am schimbat cadrul motor. Si eu aveam acelasi cloncanit care se simtea in podea si in volan si parca si rotile se miscau dupa voia lor.A durat cam 3h reparatia si va pot spune ca nu este prea complicat,rezultatul este ca am scapat de troncaneala pe care o aveam de asta vara.Acum sunt destul de multumit de felul in care se aude suspensia la gropi si linii de tramvai.
|
--------------------
Renault
Megane
2003 2.1 dci +
- B XX XXX Lume multa oameni putini !
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.547 Joined: 7 April 08 From: Aproape de Craiova ![]() |
In reprezentanta l-ai schimbat?Si inca ceva,ti-au dat rotile jos cand l-au schimbat?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
lico |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
Service de cartier,da, rotile jos.
|
--------------------
Renault
Megane
2003 2.1 dci +
|
|
suky |
![]()
|
lico - un pret ne zici si noua? De la reprezentanta sau comanda de undeva?
Dupa operatiune a trebuit refacuta directia? This post has been edited by suky: 29 Jan 2009, 22:19 |
--------------------
Renault
Megane II 1.5 DCI
2004
|
|
lico |
![]()
|
Cadrul este sh,nu a trebuit refacut unghiul de fuga ,iar manopera nu e chiar asa o mare cheltuiala dar rezultatele in cazul meu chiar sunt remarcabile, gata cu troncanitul de orice fel,alta masina alta directie.Succes.
|
--------------------
Renault
Megane
2003 2.1 dci +
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
L-ai luat dupa o masina cu motor similar?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
lico |
![]()
|
da,megane bicorp
|
--------------------
Renault
Megane
2003 2.1 dci +
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
am si eu o bataie, se aude pe mijlocul masinii, undeva pe sub bord as putea spune, in zona aceea, e din afara habitaclului. Zgomotul este ca si cum o bucata metalica loveste alta de cauciuc. Am zis prima data ca e toba, asta in urma cu aproape un an. Persista de atunci, dar nu s-a agravat, este la fel. Nu stiu ce sa mai verific, sa verific daca e cadrul motor sau berceau cum ii zice prins ok? Ma gandeam sa verific si bieleta anticuplu poate o fi varza, ca se misca putin schimbatorul in fata si in spate cand iau piciorul dupa acceleratie. Cadrul motor, trebuie sa fie dupa o masina cu aceeasi caroserie sau dupa o masina cu acelasi motor? sau amebele?
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Daca este dusa bieleta anticuplu ar trebui sa se auda un cloncanit cand debreiezi sau cand iei piciorul de pe acceleratie.Are un sunet specific metalic si simti ca ti se misca ceva sub masina.Am schimbat-o ieri.te costa 180Ron
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2003 Privilege
- Numar de numar Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
Ryk |
![]()
|
nu se aude si nu se simte nimic sub masina cand schimb viteze, scot din viteze sau bag in viteze.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
gruita2005 |
![]()
|
![]() Membru de la Baia Mare Group: Members Posts: 1.220 Joined: 22 February 08 From: Baia Mare ![]() |
Daca nu se aude nimic cand schimbi vitezele atunci verifica si bucsele bara stabilizatoare. Eu cred ca alea sunt daca se aud in afara si cam pe la mijloc.
|
--------------------
Ford
Mondeo II
1997, 1.6 16V, 90CP
- MM 05 PMD
|
|
lico |
![]()
|
Ryk,cadrul la tine trebuie sa fie de 1.4,1.6 benz ori 1.5 dci hatch ,sedan,nu conteaza,zgomotul indicat de tine este identic cu ce auzeam eu,poate fi cadrul,nu poti decat sa-l verifici(foarte usor doar pe elevator)
|
--------------------
Renault
Megane
2003 2.1 dci +
|
|
Ryk |
![]()
|
o sa ma programez pt. o verificare a lui. Sa speram ca nu e defect, tinand cont ca nu s-au inrautatit zgomotele din februarie 2008.
@Lico, pe tine cam cat te-a costat cadrul? This post has been edited by Ryk: 6 Feb 2009, 19:16 |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Poate sa detalieze cineva cum ar trebui sa se auda atunci cand sunt duse bucsele de la bara stabilizatoare?
Si cam ce ar duce la uzarea acestora? |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
shoTgunu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 246 Joined: 25 November 08 From: Bucuresti ![]() |
Un cadru motor cum zicea cineva pe forum ar fi 2000Ron la renault.Ai rezolvat ceva? Ce ti-au zis in service?
|
--------------------
Renault
Megane Sedan II 1.6 16V
2003 Privilege
- Numar de numar Life's a bitch... and in the end you marry one... you better hope she sucks
|
|
Ryk |
![]()
|
n-am apucat sa ajung. Totusi nu cred ca e cadru la mine pt. ca nu simt ca si cm s-ar imprastia toata partea fata, asta ar fi un motiv si al doilea ar fi ca zgomotul ala l-am mai auzit si pe spate, dar doar de vreo 3-4 ori de cand am masina. Ma gandesc cumva sa nu fie suportii de la evacuare? Tamponasele lor mai exact.
|
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
Ieri,in timp ce plecam de acasa am descoperit ca se aude un zgomot pe fata stanga.Descriere:ca si cum ai calca cu roata pe o capatul unei bucati de tabla subtire,si celalalt capat ar lovi asfaltul,sau ca si cum ai calca pe o cutie de bere turtita.Chiar am oprit masina si m-am uitat inapoi pe strada.
Chestia e ca se aude cand vrea,adica nu in "conditii speciale".Se aude pe asfalt bun,si pe piatra cubica/pietroaie,cu rotile drepte sau bracate.M-am bagat pe sub masina sa vad daca e protectia termica,am dat cu pumnul in rotii,am luat pe loc viraj dreapta,am tras de bielete pe acolo,am lovit in etrir,si nimic. Am bagat-o si pe o strada pavata cu piatra de prin rauri,si face,dar asa,aleatoriu.Pe drumul ala m-i s-a mai auzit si un scartait,cam spre dreapta fata,scartait ce iara nu stiu de unde provine. Si ultima chestie:daca i-au viraj la stanga,sau la dreapta mai strans,roata de pe dreapta fata are un comportament ciudat:zici ca are joc,de parca nu ar avea toate prezoanele stranse si ar avea joc.Mentionez ca nu se aude nimic,chiar daca dau cu ea bracata in gropi. Astept sugestii,deoarece in 2 saptamani imi expira garantia. |
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
De vineri se aude si la mine ceva batai la roata ca de planetara dusa doar la viraj mare , dupa 1 km mers pe drum de tara.
La viraj stanga mai ales ,dar si la dreapta foarte strans,la roata din fata se aude ca ar avea joc,de parca nu ar avea toate prezoanele stranse . Faza ciudata e ca la apasarea in zona telescopului, cu masina la cald scartaie ingrozitor toata partea stanga, iar daca sta parcata, a 2 zi la apasare e totul e ok, la cald dupa un drum iar face. Test de amortizoare am facut saptamana trecuta inainte de scartatit, erau bune. Stie cineva ce altceva se la directie si suspensie, in afara de amortizoare are comportament diferit la cald? O sa-mi fac programare la reno, dar dureaza, pe la alte service-uri nu ma mai duc la constatari, ca au ce au cu bieletele antiruliu. |
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
Catalinmodena |
![]()
|
la care roata se aude zgomotul?
|
--------------------
Renault
megane sedan
manager 1.4 16v 2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 10th May 2025 - 07:23 |