trosnit portiera sofer
![]() ![]() ![]() |
trosnit portiera sofer
spionu |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 36 Joined: 19 June 06 ![]() |
|
||
--------------------
renault
modus
2005
|
|||
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Se poate sa fie acea piedica a usii. Sunt sigur ca stii despre ce vb. Am mai auzit portiere precum cea descrisa de tine, si cam asta e.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
asa este.am patit-o la vechea masina.incearca s-o strangi putin
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
spionu |
![]()
|
cum se poate strange acea pedica ( de acolo se pare ca e problem)?
|
--------------------
renault
modus
2005
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Sincer nu cunosc sistemul asa bine, dar sunt sigur ca o privire cu un ochi mai ager va elucida misterul:). Nu ar trebui sa fie greu de rezolvat.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Liviu |
![]()
|
![]() expat naiv Group: Banned Posts: 3.526 Joined: 5 July 02 From: Peste gard ![]() |
Nu prea ai ce face cu troznitul ala .. eventual o sa treaca de la sine la un moment dat (la mine a trecut).
Sistemul e ambutisat si nu prea ai cum sa il desfaci fara sa il distrugi (cel putin eu unul nu am reusit cu uneltele pe care le am <<destul de primitive de altfel>>). Inauntrul dracoveniei aleia care trozneste se afla un arc si o "stea". Cand arcul trece pe dintii stelei, blocheaza portiera in una din cele 2 pozitii de deschidere. In timp, arcul uzeaza zona in care aluneca in dintii stelei si isi creeaza o eroziune .. o adancitura daca vreti. Buza adanciturii respective devine tot mai proeminenta si, la trecerea peste ea, arcul ajunge sa scoata trozneala aia. Tot in timp, coltul respectiv (care determina troznirea) se va toci si trozneala va dispare ... apoi e posibil sa apara iar .. si tot asa. Daca sunteti cu masina in garantie, minunea aia se schimba cu totul in cazul in care trozneste. Este firesc sa apara zgomotul prima data la portiera soferului caci aceasta e cea mai utilizata. |
--------------------
.
.
. -= age is just a number =-
|
|
fanu_WZI |
![]()
|
![]() Membru in trecere Group: Members Posts: 160 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
aceasi problema am intampinat eu la doua sedan-uri manager cumparate in vara. la o luna dupa achizitie usa din stanga fata troznea si a fost reparata pe garantie. apoi la cealalta masina acum cateva saptamani a inceput sa trozneasca usa din dreapta.
cam prost mecanisuml ala..... tin mine ca la symbol nu am avut astfel de probleme. la symbol pur si simplu nu se inchide usa decat daca esti foarte hotarat ![]() |
--------------------
Megane
Sedan
Manager 2007 - 1.5dCI 85CP Euro4 Logan VAN 2007 - 1.4 MPi
Clio Symbol Expression 2005 - 1.5 dCi 65CP Euro3 |
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Si la mine troznea.
Am bagat spray pe la balama si dupa cateva zile a incetat. Sunt cateva luni de atunci si nu m-a mai deranjat. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
- NT-97-SLR Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
krystyb |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 49 Joined: 13 May 07 ![]() |
salutare, eu am un kangoo, la servici, a scirtiit si la mine, si opunea putina rezistenta( dar nu balamaua, ) era opritorul ala, de la baza usii, care tine usa cind o deschizi, pana la urma ceva s-a rupt ( cred ca un arc ceva), acum deschid usa, dar vine inapoi, nu mai ramine deschisa, sa nu fie arcul ala...
This post has been edited by krystyb: 23 Jan 2008, 22:43 |
--------------------
renault
megane 1.9 dci
1 2003
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Pe la acel opritor, parghie, ce naiba o fi am bagat si eu spray.
Scuze pt ca am scris balama. |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
spionu |
![]()
|
practic sunt 2 balamale. una superioara care poate fi usor lubrefiata. cea inferioara este incapsulata, o poti lubrefia numai exterior. exista alta metoda pentru lubrefiere?
|
--------------------
renault
modus
2005
|
|
Costin.C |
![]()
|
![]() RW Group: Members Posts: 45 Joined: 16 March 08 From: Bucuresti ![]() |
Mda... azi a inceput si la mine sa se auda un troznit, dar vad ca la voi e cand deschideti usa, la mine e cand o inchid. Cand este foarte aproape de masina usa, se aude un zgomot. O mai las o perioada, daca nu trece ma duc sa vad care e treaba ca mai e in garantie.
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.2 Hatchback -
1.6 16v
- B # MKD
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu conteaza ca se aude cand deschizi sau cand inchizi usa, cauza e aceeasi.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
|
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Cred ca pot posta aici, la trosnit portiera sofer. De vreo 2 saptamani cand inchid maxim geamul electric pe partea soferului, se aud timp de 5 minute niste pocnituri in portiera. Nu este nevoie sa trec peste denivelari sau altceva... doar sa merg cu masina normal.
I s-a mai intamplat cuiva asa ?.. de la ce o fi ?.. si cel mai important, va trece de la sine ? This post has been edited by Avani: 28 Mar 2008, 13:06 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Banuiesc ca pocniturile se aud in timpul mersului, dupa ce inchizi geamul. Cauza la tine e alta: dupa ce inchizi geamul, acesta preseaza tare in chederul mai mult sau mai putin uzat si acesta la randul lui se mai aseaza, sau e vorba de suportii aia de plastic de la baza geamului, care au acumulat ceva mizerie: http://www.reno.ro/Eliminare-pacanituri-ge...ata-t46201.html.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Eu am probleme cu sunetele facute de portiere. Parca s-ar forta in vreun fel metalul, trosneste incontinuu in mers in special cand sunt gropi...
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
2012 Privilege 1.5 dCI
- CT-XX-LEA Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
19vik |
![]()
|
La tine cauza e la broastele usilor. Vezi "Scartaieli/trosnituri usi" aici: http://www.reno.ro/Ghidul-complet-al-vanat...tor-t79663.html
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.250 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
am o intrebare, legat de portiera....in partea de jos a portierei, pe margine, pe interior exista o bucata de cheder de cauciuc, nu stiu daca e intinsa din fabrica sau are falduri un pic, la mine vad ca s-a cam lasat pe portiuni chederul in jos, si dupa ce inchid portiera se vede de afara cauciucul de la cheder presat intre marginea de jos a portierei si prag.
acum, este normal asa? de desprins nu este desprins chederul, este prins in cateva puncte pe portiera, doar ca s-a lasat si acum se vede de afara, sigur nu se vedea pana acum, merci |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.132 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
QUOTE(19vik @ 28 Mar 2008, 13:14) Banuiesc ca pocniturile se aud in timpul mersului, dupa ce inchizi geamul. Cauza la tine e alta: dupa ce inchizi geamul, acesta preseaza tare in chederul mai mult sau mai putin uzat si acesta la randul lui se mai aseaza, sau e vorba de suportii aia de plastic de la baza geamului, care au acumulat ceva mizerie: http://www.reno.ro/Eliminare-pacanituri-ge...ata-t46201.html. Da, nu stiu sigur daca suna chiar ca "scrasnitul maselelor" cum a fost descris in acel topic al carui link mi l-ai dat. Ms pentru cautare. Nu ma deranjeaza foarte tare, ma gandeam sa nu am probleme cu macaraua, ca e scumpa a naibii. This post has been edited by Avani: 29 Mar 2008, 20:12 |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Trosniturile alea sunt de la stalp. De la imbinarea cu opritorul. Se deformeaza ca un capac de borcan, dupa care isi revine la loc. Cand eram la scoala, toti aveau in mana cate un capac de tabla pe care il pacaneau. Acelasi fenomen e si la usa.
Cand usa e in pozitie intredeschisa, apasa o forta pe tabla de la stalp si-o deformeaza, imediat revenindu=si la loc. Deformarea are loc cu zgomot. Nu bag mana in foc ca si la Megane e exact asa. |
--------------------
-
-
-
|
|
pepene |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 9 January 08 From: Bucuresti ![]() |
subscriu si eu la pacanit.. la usa de la sofer cand o deschid are 2 pac-uri.. cand o inchid aceleasi 2 pac-uri in aceleasi pozitii. zgomotul este metalic parca se indoaie un metal si isi da drumul dupaia sau asa ceva.. as fi interesat cum pot sa il remediez fara service..
![]() |
--------------------
Renault
Megane
II Coupe 1.6 16v: clima, EBV+AFU, ploaie+lumina
- B 32 ZOM [URL=http://www.pistolfarapermis.ro]Pistol fara permis[/URL]- legal, nou, cu factura
[URL=http://www.pzl.ro]Realizare site web[/URL]- ieftin si profi |
|
51lvu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 26 Joined: 17 November 07 ![]() |
Din pacate solutia este schimbarea balamalei. Costa 164 lei
Eu am reusit sa o deschid. Daca mai are cineva curiozitatea sa o desfaca, trebuie sa traga cu ceva de capac. Capacul este lipit cu un fel de silicon. Eu l-am taiat pt ca ma saturasem sa tot incerc variante mai elegante si mi-am dat seama ca nu am ce face. Acolo este un arc care se plimba pe o piesa metalica, iar trosnitura se aude din cauza uzurii piesei reaspective .... deci lubrifierea rezolva doar pentru scurt timp problema. In plus de asta, ca sa ajungi la piesa respectiva trebuie sa tai inca un capac metalic, care tine arcul, deci se distruge balamaua. Concluzia e ca trebuie schimbata. ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
1,9 dCi Luxe Privilege
|
|
i_am_sleek |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 5 October 05 ![]() |
subscriu .... si eu am schimbat ambele balamale la masina cand efectiv nu mai suportam trosnitul
|
--------------------
BMW
X1
2013 xDrive Renault Megane Coupe TCe
|
|
SameOlgi |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 5 June 09 ![]() |
si la mine sa aud trosniturile,dar la usa din dreapta.
Dupa cate am vazut singura solutie e schimbarea balamalei. da e 450 RON. A gasit altcineva mai ieftin? |
--------------------
Renault
Megane II Estate 1.6 16V
2004 / Confort Expression -CMOC
- TM-XX-HBD
|
|
megane1 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 793 Joined: 27 March 07 From: Moinesti ![]() |
am si eu problema asta la masina din semnatura, cu toate ca portiera dreapta fata a fost putin "foita"
![]() |
--------------------
renault
megane2.2
privilege 1,6 16v mai 2007 privilege, gris platine+mp3
|
|
bursuq |
![]()
|
![]() 112...ce urgenta aveti??? Group: Members Posts: 139 Joined: 6 January 07 From: bucuresti, sector 4 berceni ![]() |
sper sa ma incadrez in topic: ideea este ca la mine, portiera din drepta-sofer se inchide mai mult decat este cazul si bate in stalp (s-au format 3 puncte de contact intre curbura portierei si stalp unde a sarit vopseaua si s-a deformat). totul se produce in vecinatatea acelei balamale fixate pe stal.sa fie ea oare cauza?
![]() 15 Jul 2009, 22:58: din cauza oboselii am comis-o :raset: revin si rectific e vorba de portiera stanga sofer ![]() This post has been edited by bursuq: 15 Jul 2009, 21:58 |
--------------------
renault
megane sedan 2005
1.5 Dci 60 kw (82cp) " Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul " (Mircea Badea)
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Din pacate a aparut si prima mea problema la masina..
![]() Trosneste foarte tare portiera de la pasager, inainte mai putin, dar parca de cand s-a lasat frigul trosneste foarte tare si are si o mica miscare de joc(sus-jos). Am inteles ca este de la opritorul de usa, care face usa sa se deschida in trepte, dar din pacate este ambutisat.. Ce pot sa ii fac? |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
Acum cateva zile am cumparat un spray cu vaselina si m-a pus dracu sa dau si pe la portiere.
Imediat a aparut iarasi acea trosnitura la portiera soferului. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
Initiale 2002
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Acum cautam la francezi pe forum sa vad cum au rezolvat ei problema, dar din pacate nu gasesc...
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 00:23 |