trosnit portiera sofer
![]() ![]() ![]() |
trosnit portiera sofer
skorpio_bog |
![]()
|
||
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 4 RS Trophy 300 EDC
2019 VW Tiguan R-Line 2023
Fiat 500 0.9 Twinair 2012 Renault Megane 2 1.5dci 2007 |
|||
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu am acum aceeasi problema cu usa dreapta fata pentru a doua oara.
Prima data (acum vre-o 2 ani cred), am desfacut si cutiuta aia... capacul e sertizat si lipit-etansat cu un fel de adeziv ca ala cu care se lipesc parbrizele... in interior totul frumos, curat, vaselina, nu tu praf... e exact cum a scris Liviu in postul #6, se uzeaza colturile, incepe sa trosneasca, se uzeaza in continuare, dispare trosnitul, uzura continua, iar trosneste, si tot asa. Nu incerca sa le desfaci, in afara de faptul ca o sa lasi urme, nu ai ce sa le faci decat sa le inlocuiesti. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
![]() Sports cars are difficult to justify, but easy to love Group: Members Posts: 4.369 Joined: 6 September 06 From: UK/RO ![]() |
cam prost sistemul. nici o eventuala ungere cu vaselina, ulei ceva banuiesc ca nu ar avea nici un efect. Pur si simplu se aude urat la deschiderea usii. parca e caruta. pana acum nu am avut nici o problema cu ea.
|
--------------------
Renault
|
beberazvan_n |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 30 June 09 From: Bucuresti ; Branesti Ilfov ![]() |
Intru si eu in "clubul" trosniturilor, la mine face de jumatate de an, deja ma disperat, ma gandeam sa fac un schimb cu usa din spate, dar oare se potriveste
![]() skorpio_bog am bagat eu ulei acolo si nici un efect, parca face mai tare..oare cat o costa schimbarea opritorului? |
--------------------
Renault
Megane 2, 1.5 dci...
- IF-03-VZL
2003
|
|
cristixxxlog |
![]()
|
![]() .. Group: Members Posts: 440 Joined: 4 August 08 From: BUCURESTI ![]() |
Am scris pe un alt topic pe aceeasi problema: 1- nu se poate remedia decat prin renuntarea la "opritor", si anume usa nu va mai sta intredeschisa, arcul o va inchide la loc, insa se scapa de pacanituri. Se desface capacul lipit si capatul arcului se trece peste "tumburusul opritorului" (scuze, alta formulare n-am gasit). 2. Se muta opritorul defect la usa din spate, pe aceeasi parte. Se potrivesc fara probleme. Eu intai l-am mutat la usa spate, dupa care am aplicat punctul 1. Singurul deranj e cand iau ceva din spate, mereu vine usa peste mine, dar m-am obisnuit. SH e undeva la 50-60 ron si posibil sa trebuiasca vopsit. Bafta!
|
--------------------
Nissan
Murano Z51 - 2.5 dci
- B-XXX-LGF
2011
|
|
skorpio_bog |
![]()
|
|
--------------------
Renault
|
beberazvan_n |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 30 June 09 From: Bucuresti ; Branesti Ilfov ![]() |
Pentru asa ceva mi se pare exagerat de mult, zicea cineva de, dezmembrari, am sa ma interesez cu toate ca depinde si de "noroc".
This post has been edited by beberazvan_n: 10 Jun 2010, 22:54 |
--------------------
Renault
Megane 2, 1.5 dci...
- IF-03-VZL
2003
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Am patiti si eu saptamana trecuta o chestie "interesanta" la portiera dreapta fata si anume am observat ca atunci cand inchideam/deschideam usa aceasta avea o miscare scurta sus-jos si aveam impresia ca sta sa mi se rupa in mana, de sunat nu suna foarte tare dar problema s-a agravat pe parcursul a 2-3 zile, binenteles ca am crezut ca e de vina aceasta cutiuta... dar pana la urma s-a dovedit a fi faptul ca piulitele de la balamaua inferioara erau slabite, le-am strans si problema s-a remediat
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
andreicristi11 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 83 Joined: 31 May 10 ![]() |
poate pune cineva o poza cu acel opritor! la mine face urat rau! se poate schimba de pe fata pe spate si invers?
|
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
la mine face la 2 usi, daca nu ma insel la cele care le-am folosit cel mai putin pana acum...si apare zgomotul mult mai nasol dupa ce masina a stat in caldura mare
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
andreicristi11 |
![]()
|
QUOTE(aqua @ 22 Jul 2010, 21:34) la mine face la 2 usi, daca nu ma insel la cele care le-am folosit cel mai putin pana acum...si apare zgomotul mult mai nasol dupa ce masina a stat in caldura mare corect! atunci cand e mai cald te innebuneste! la mine face la usile pe fata care au fost folosite mai mult! de asta as vrea sa fac o schimbare fata spate! se poate face asta? |
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
andreicristi11 |
![]()
|
care drac e opritorul ala! cutia aia de plastic?
|
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
DRD |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 709 Joined: 20 September 06 From: Brasov ![]() |
Si la mine trozneste dar mai usor pentru moment, are cineva codul pentru piesa respectiva ... un reper in Dialogys ceva ?
|
--------------------
Renault
Megane 2
1.5 Dci Comfort Expresion 2004
|
|
andreicristi11 |
![]()
|
QUOTE(DRD @ 27 Jul 2010, 15:24) Si la mine trozneste dar mai usor pentru moment, are cineva codul pentru piesa respectiva ... un reper in Dialogys ceva ? stii cumva daca opritorul e cutia aia de plastic? ma gandeam sa i dau o gaura sa i bag vaselina apoi sa i pun silicon ceva sa o lipesc la loc! ma gandesc ca nu s o mai auzi asa! eu am 75 000 si face tare rau! |
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
claudiu.manda |
![]()
|
![]() Think green! Group: Members Posts: 369 Joined: 19 July 10 From: Bucharest ![]() |
Opritorul e sistemul de parghii din cutia de plastic. Pe termen scurt poti incerca cu un lubrifiant spray, gen WD 40. Pe termen lung si daca se impune, asa cum spun si posturile de inainte, trebuie schimbat angrenajul. Nu merge reparat din cauza probabilitatii mari a distrugerii pentru a avea acces.
@DRD, uite o poza cu sistemul de balamale din Dialogys. Mecanisme/balamale usi MGN Daca gasesti piesa respectiva, te ajut cu codul cu cea mai mare placere. This post has been edited by claudiu.manda: 27 Jul 2010, 16:12 |
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 Dinamique 1.5 dCi 85 hp 10,000 km - 22.06.2009 / 20,000 km - 25.02.2010
30,000 km - 28.11.2010 / 40,000 km - 26.08.2011 50,000 km - 08.06.2012 / 60,000 km - 04.05.2013 |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
In primul rand, cutia aia e din tabla, nu din plastic.
In al doi-lea rand, cum am scris si mai sus, capacul este lipit/etansat cu un adeziv, nu aveti cum sa bagati vre-un lubrefiant in interior fara a-l desface. Din cauza ca e si sertizat si lipit, nu se poate demonta fara a lasa urme. Am mai desfacut capacul o data, se vad urmele: DSCN4006.JPG ( Size: 2.34mb ) Number of downloads: 2204 Capacul: DSCN4009.JPG ( Size: 2.23mb ) Number of downloads: 2213 Asta o sa vedeti in interior: DSCN4010.JPG ( Size: 2.19mb ) Number of downloads: 2161 Eu tocmai am scapat de trosnituri: cu usa intredeschisa se descopera o gaura la capatul arcului, spre partea de dedesubt, am marcat-o cu sageata rosie in poza urmatoare. Prin gaura aia am bagat vaselina cu ajutorul unei seringi fara ac. Arcul ala are o forta foarte mare, cu tija unei surubelnite eu nu am reusit sa-l misc, forta de contact intre piesele care se uzeaza e pe masura, WD-40 nu e un lubrifiant bun pentru asa ceva. Atentie: pentru a scoate capacul cutiutei, trebuie desfacuta mufa de pe stalp, sa nu uitati sa o puneti la loc inainte de a inchide fie si partial usa, altfel o spargeti: DSCN4012.JPG ( Size: 924.31k ) Number of downloads: 2252 Si finalul lucrarii: DSCN4016.JPG ( Size: 2.18mb ) Number of downloads: 2133 Alta solutie nu este decat inlocuirea. This post has been edited by 19vik: 27 Jul 2010, 18:26 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Bravo
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
andreicristi11 |
![]()
|
QUOTE(19vik @ 27 Jul 2010, 18:16) In primul rand, cutia aia e din tabla, nu din plastic. In al doi-lea rand, cum am scris si mai sus, capacul este lipit/etansat cu un adeziv, nu aveti cum sa bagati vre-un lubrefiant in interior fara a-l desface. Din cauza ca e si sertizat si lipit, nu se poate demonta fara a lasa urme. Am mai desfacut capacul o data, se vad urmele: DSCN4006.JPG ( Size: 2.34mb ) Number of downloads: 2204 Capacul: DSCN4009.JPG ( Size: 2.23mb ) Number of downloads: 2213 Asta o sa vedeti in interior: DSCN4010.JPG ( Size: 2.19mb ) Number of downloads: 2161 Eu tocmai am scapat de trosnituri: cu usa intredeschisa se descopera o gaura la capatul arcului, spre partea de dedesubt, am marcat-o cu sageata rosie in poza urmatoare. Prin gaura aia am bagat vaselina cu ajutorul unei seringi fara ac. Arcul ala are o forta foarte mare, cu tija unei surubelnite eu nu am reusit sa-l misc, forta de contact intre piesele care se uzeaza e pe masura, WD-40 nu e un lubrifiant bun pentru asa ceva. Atentie: pentru a scoate capacul cutiutei, trebuie desfacuta mufa de pe stalp, sa nu uitati sa o puneti la loc inainte de a inchide fie si partial usa, altfel o spargeti: DSCN4012.JPG ( Size: 924.31k ) Number of downloads: 2252 Si finalul lucrarii: DSCN4016.JPG ( Size: 2.18mb ) Number of downloads: 2133 Alta solutie nu este decat inlocuirea. Felicitari si multumim! cam acelasi lucru vorbeam si eu numai ca am crezut ca e din plastic masina fiind neagra nu m am uitat foarte atent! ma gandeam sa dau gaura si sa bag vaselina cu o seringa apoi sa astup cu ceva! ms! si felicitari inca o data! |
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
19vik |
![]()
|
Inainte de felicitari trebuie sa vad cum se comporta in perioada urmatoare... de vre-o doua luni imi trosnea... dupa ce am bagat vaselina acolo, am inchis-deschis usa de vre-o 30 de ori si nu a mai zis nici pas... ba chiar usa aia se misca cel mai frumos din toate acum. Ce nu inteleg eu: se zice pe aici ca e de la uzura... la mine si vad ca nu sunt singurul, s-a intamplat numai si numai la usa cea mai putin folosita, dreapta fata si pentru a doua oara in 5 ani!
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
crazybogdan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 402 Joined: 15 April 09 From: Bucuresti ![]() |
si la mine tot la dreata fata, dar doar acolo...
|
--------------------
am avut
Megane2 1.9dci
-
2005 pe viitor BMW Z8...sper
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Eu nu gasesc gaurika aia pe care varati voi vaselina
![]() |
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
- CT 99 xxx
1.6 dci Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Tot la usa dreapta fata imi trozneste si mie. La Clio usa dreapta spate ori trozneste ori se blocheaza si trebuie impinsa destul de tare.
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
claudiu.manda |
![]()
|
![]() Think green! Group: Members Posts: 369 Joined: 19 July 10 From: Bucharest ![]() |
@19vik: eu zic ca e de la rugina, dupa cum arata in interior, nu de la uzura. Tind sa cred ca la uzura arcul ala se mai misca, se mai disperseaza lubrifiantul pe acolo, spre deosebire de portierele care stau inchise mai tot timpul.
|
--------------------
Renault
Clio Symbol
2008 Dinamique 1.5 dCi 85 hp 10,000 km - 22.06.2009 / 20,000 km - 25.02.2010
30,000 km - 28.11.2010 / 40,000 km - 26.08.2011 50,000 km - 08.06.2012 / 60,000 km - 04.05.2013 |
|
19vik |
![]()
|
Asa m-am gandit si eu. Rugina e aia care se vede pe acolo. Ce nu prea se vede in poze, aseara cand am desfacut cutia erau si stropi fini de apa ca de condens in interior. A plouat mult in ultimele zile, plus ca am spalat masina si ieri si alaltaieri. Pe undeva patrunde apa in interior si nu pe sub capac.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
este o problema cunoscuta...dupa 5 ani incepe sa faca...daca este utilizata masina normal...inca o piesa gandita bine...si la mine au inceput sa faca...dar le las asa pana pica usa...
19vik....fara sa ''chinui'' capacul ala nu se poate?stiu...nu se uita nimeni acolo ca sa l vada ''muncit'' dar....sunt curios cat tine treaba...banuiesc ca la reno se schimba piesa aia care costa o gramada.. This post has been edited by M i h a i: 28 Jul 2010, 08:55 |
--------------------
------
------
------
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
La M 2.2 nu exista acea gaura ci numai o mica adancitura care nu e raspunsa la interior,chestia este ca as putea sa-i dau o gaura eu pe lateral cu un burghiu de 3 cat sa pot baga teava la un lubrifiant de lanturi moto oare o fi viabila solutia?
|
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
- CT 99 xxx
1.6 dci Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
andreicristi11 |
![]()
|
QUOTE(RamboX @ 29 Jul 2010, 10:26) La M 2.2 nu exista acea gaura ci numai o mica adancitura care nu e raspunsa la interior,chestia este ca as putea sa-i dau o gaura eu pe lateral cu un burghiu de 3 cat sa pot baga teava la un lubrifiant de lanturi moto oare o fi viabila solutia? sa mi zici si mie daca faci asta ca pare interesant! trebuie sa facem ceva ca se aude rau! |
--------------------
renault
megane
- dj 82 cri
2008 dci
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
19vik |
![]()
|
RamboX: ai desfacut capacul cutiei? Mecanismul nu e la fel? De ce n-ai pus o poza? Sau n-ai inteles unde sa te uiti?
Am editat una din poze si mai explic o data: imediat sub arc e o placa de metal cam la jumatatea inaltimii cutiei, nituita in cele trei colturi. In placa aia este o gaura alungita sub limba arcului, se vede si in poza cam jumatate din acea gaura, in care culiseaza boltul incercuit cu albastru din spatele arcului. In poza usa e deschisa la maxim, iar piesa de dedesubt impreuna cu boltul acopera toata gaura alungita. Cand incepi sa misti usa in sensul inchiderii, boltul (care nu mi-am dat seama exact daca e sudat de capatul arcului sau e fixat in piesa de dedesubt) se deplaseaza in sensul sagetii impreuna cu arcul si cu piesa de dedesubt, iar gaura ramane descoperita in locul unde a fost boltul initial... asta pana pe la jumatatea cursei usii. Daca continui sa inchizi usa, boltul, arcul si piesa aia isi schimba sensul de deplasare si acopera din nou toata gaura. Mai sunt si niste decupari pe marginea placii de sub arc, incercuite cu verde, cam in dreptul sertizarilor capacului pe cutie. Se poate baga si pe acolo vaselina. Important e sa bagi o cantitate suficienta, eu am bagat vre-o 10 ml cu seringa. Balama_usa_dreapta_fata.jpg ( Size: 869.54k ) Number of downloads: 559 Lubrifiantul pentru lanturi moto e un ulei, am si eu asa ceva in spray cu pai. Uleiul se va scurge la fundul cutiei si in final afara pe la nituirile care fixeaza cutia pe restul balamalei... mai buna e vaselina dupa parerea mea. Alta solutie mai... estetica, ar fi sa dai gaura pe dedesubt, cam greu din cauza pozitiei, eventual demontata balamaua de pe masina, bagat vaselina si astupata gaura cu un dop de plastic, nici nu se va vedea. This post has been edited by 19vik: 29 Jul 2010, 12:06 |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
Si la mine face zgomote usa cand o deschid/inchid si sunt aproape sigur ca tot de la cutiuta de mai sus vine zgomotul. Poate ar fi bine daca am curata zona cu totul de vaselina aia coapta si murdara si am pune ceva proaspat care sa tina cat de cat. Poate descopera cineva o metoda mai buna de a desface capacul ala sa nu fie chiar bulit...
|
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 29th July 2025 - 17:25 |